- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
ballazol
senior tag
válasz
SunMount3r #493 üzenetére
-
azbest
félisten
válasz
SunMount3r #496 üzenetére
El tudom képzelni, hogy a kókány biosukból kimaradt valami és azért nem aktív a belső olyan procinál, amiben van belső.
A b6 plus az i3-1000NG4 procival egy talány. Lehet, hogy tényleg butított az i3-1000G4 -hez képest és nem véletlenül maradt ki a win11 listájáról. A b6 plus videót végignézve, nem sikerül neki bekapcsolnial, hibát ír a biosban az intel me rész is.Persze, külön lehetne rajta tpm chip, csak pont az ilyen olcsó gépeknél valsz nem költenének rá pluszban.
Az egyértelműség kedvéért: nekem egyik n100 sem bmax, csak azt tudom mutatni, hogy az enyében mindkettőben belső van.
-
azbest
félisten
válasz
SunMount3r #489 üzenetére
tudsz mutatni egy hwinfo képernyőfotót erről? Máskor is írtad már, de elég hihetetlen, pláne, hogy a proci tartalmazza.
Ott a gpu rész alatt zöld tpm
Vagy, ha start menübe bepötyögöd, hog tpm, akkor a security processor details oldal előjön
vagy linux alól lehet hasonló
checking the logs, e.g., by running journalctl -k --grep=tpm as root
read the value of /sys/class/tpm/tpm0/device/description[3] or /sys/class/tpm/tpm0/tpm_version_majordmesg | grep -i tpm
ballazol vagy esetleg te meg tudod nézni, ha neked win11 van fenn, mert SunMount3r lehet nem azzal használja.
Esetleg csak nincs gyárilag bekapcsolva a biosban, mint ennél
How to enable TPM and Secure boot on Bmax MiniPC (B2 Plus), Upgrade to Windows 11 [link]
Látom van egy b6 plus -os videó, 40 perc után van valami ilyesmi beállítás a biosban [link]
Az i3-1000NG4 valamiért nincs fenn a win11 kompatibilis listán. -
ballazol
senior tag
válasz
SunMount3r #486 üzenetére
nincs, de kibírjuk nélküle
-
Csupati
őstag
válasz
SunMount3r #486 üzenetére
Én úgy tudom 8. gen Inteltől már alap a TPM 2.0 , és ha megnézed a leírásban már win11 el reklámozza.
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #461 üzenetére
ertem en, de ha nem lenne muszaj nem is valtanek, mert a mosti konfigom az en igenyeim tokeletesen kielegitette minden tekintetben
de, ha mar ugyis muszaj lesz valtsak, akkor ettol jobbat szeretnek, meg ha csk picit is
(amugy ha odaat a redmondiak nem hazudnanak, akkor nekem ez a konfig akarmeddig eleg lenne) -
szkutyi
addikt
válasz
SunMount3r #388 üzenetére
Fix forrasztott!
-
szkutyi
addikt
válasz
SunMount3r #385 üzenetére
Ali
-
szkutyi
addikt
válasz
SunMount3r #378 üzenetére
Kösz szépen
-
válasz
SunMount3r #367 üzenetére
Nem
Szeretném lightweight játékra használni a gépet - az IGP elég erős hozzá, de csak dual-channel RAM-mal.
-
adabra
senior tag
válasz
SunMount3r #356 üzenetére
https://www.amazon.de/gp/product/B0CP3DDJ7M/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1&language=en_GB
-
válasz
SunMount3r #330 üzenetére
Nem sima HTPC kell.
A feladata lenne a fájl letöltés, a torrentszerver funkciók, videólejátszás mellett a videóvágás, videószerkesztés és az audiószerkesztés.
Erre a célra most egy i7-6700u procis laptop van befogva, ezt kellene teljesítményben jól érezhetőn túlszárnyalnia a miniPC-nek, úgy hogy csendesen működik
Mindezt Win11 kompatibilisen képzelem, hogy megint 5-6 évig ne kelljen fejlesztésben gondolkodni.
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #318 üzenetére
Egy Asus lapocska N100 beforrasztott prockoval, de mar a bios nelkuli verzson
ill. tudod az, ami bios gyanant egy full grafikus feluletet hasznalt
Sajna a pontos tipus nem tudom, mert elment media servernek -
azbest
félisten
válasz
SunMount3r #306 üzenetére
Kb mindnek van n95-ös változata is. Többféle gyártónál látni ugyanolyan kinézettel valsz ugynaolyan belsővel őket.
Nekem firebat T8plus-ból van n100-as. Csak figyelni kell az opció választáskor, nehogy n5095 vagy más procis változat legyen kiválasztva. Chatreey és más néven is.
De előtte néztem a bővíthetőbb, nagyobb méretűekből a gmktec g3 (ez a gyártótól barbone eu áfásan 130 dolcsi [link] ), szbox gk3. Barbone-t nem minden eladó árul. Egyébkén úgy tűnt, lehet google keresőből n100 mini pécére keresve néha jobb aliexpress találatokat kaptam, mint magát az aliexpressen keresve.Az áraknál meg arra is érdemes figyelni, hogy éppen superdeal vagy más akció van, mert a kosárba téve látszik a végső ár, hogy miket von le belőle még.
Folyton változik a kínálat.Ja és persze alapból mindig a gyengébb procis, más változatokat választja ki a felüelt, annak az árát írja először.
Egyébként létezik acemagic n100 is, csak most lehet az akciós időszakban nincs fenn aliexpressen, előtte szerintem ilyet is láttam, mit ez az emagos piacteres. Ja hát az alis találatom is drága abból [link] [link]
-
azbest
félisten
válasz
SunMount3r #300 üzenetére
ők a kis bordás változatra panaszkodtak. Ezen a hűtés egy kb 12x15 cm-es blokk, amin 18mm magas, 2mm vastag bordák vannak. 6-12W hőt simán ki kell bírnia.
Egyébként a másiknál a kommenteket olvasva, van amelyik egy hibás szenzor érték miatt hitte azt, hogy 127 fokos a prociAz ilyen házúra panaszkodtak:
Ezek a 6W-os n5000-hez lehet jók voltak, de az n100 sokszor 12w-ra van konfigurálva, úgy megy virgoncan 2.9GHz-en az összes magon egyszerre. Ha leveszem 6W-ra, akkor érezhetően visszafogott lesz a sebesség.Én viszont ilyet rendeltem:
több, mint 1 kg a masina táp nélkül. (1.72kg volt a teljes csomagolással együtt.) Ja és azért is néztem meg alaposan a pasztázást, mert a ServeTheHome csatornán említette [link] a srác egyik videóban, hogy néha kifelejtik az ilyen dobozokból a réz blokkot és úgy rakják össze, hogy nem érintkezik a proci a házzal, szóval olyankor full hűtés nélkül megy
Ebben ott a blokk és a pasztával is rendesen nyakonöntötték.
Én meg szétszedés és letakarítás után Thermal Grizzly Kryonaut Extreme pasztát tettem, bár valsz az mx4 is bőven elég lett volna
De a gyári is teljesen jó lehet, csak látni akartam minden részét. De lassan elkezdem telepíteni.
-
erdoke
titán
válasz
SunMount3r #283 üzenetére
Passz, mit kellene csinálnom a PC módos linkhez? Nem működik, ha kiveszed az a. részt a linkből?
EU-n belül nincs korlát. Tehát ha valamelyik tagállamban forgalmi adóval vásárolsz, akkor a másik tagállam nem tehet rá még adót. Értelemszerűen vám sincs. Ennek megfelelően a spanyol raktáras árak magasabbak is vagy 20-25 %-kal. -
GR44
csendes tag
válasz
SunMount3r #269 üzenetére
Én megrendeltem, kb. 2 hét alatt megjött. Crutial RAMot és SSDt raktam bele. Az SSD tényleg melegszik, érdemes nem melegedő fajtát venni, de szerintem ez a ház zártsága miatt van elsősorban. Nem bántam meg, a Win11 meglepően jól fut rajta. Kipróbáltam a Game Pass Ultimate-et is, gond nélkül játszottam full hd-ban.
-
azbest
félisten
válasz
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
10 dollárral többért volt 16+512 kiszerelésben
-
azbest
félisten
válasz
SunMount3r #267 üzenetére
a t8 plus-nál rendesen volt minden, én is tiszta telepítést csináltam és minden eszközt felismert, tpm 2.0 megvolt. Gondolom a gmktek is hasonló lehet, mert valsz a chipbe van integrálva.
Van egyébként saját weblapjuk is, ahol van hogy olcsóbb az áfás, mint alin, ha nincs kupon [link] -
azbest
félisten
válasz
SunMount3r #265 üzenetére
igaz múltkor bruttó 149 euro volt a számlán, ami nettó 117 euro.
De egyszerű a képlet. nettó 150 euro * 1,27 = bruttó 190,5 euro elvileg a határ. de az ali eleve levonja az áfát, ha túllépi a keretet és külön vámkezelést igényel, elvileg.
#264 azbest
esetleg az oculink kit m.2 adapterrel [link] olcsóbb vagy hasonló, mint az m.2 -es adt-link. De persze táp + videokártya, netán valami ház neki szintén kellhet. -
hahakocka
őstag
válasz
SunMount3r #260 üzenetére
Az mennyi kb? Amúgy sok ilyen mini pc EU s vagy USA s. Àlt jelezve van mellette S hogy mennyi a MO-ra való szàllítás stb.
-
azbest
félisten
válasz
SunMount3r #239 üzenetére
az a kép az övéhez hasonló gépről készült videóból van. Az, hogy az is 40 fokos csak véletlen. Vagy minden kínai noname ssd 40 fokos
A pcie módot mutattam neki.
Egyébként ja, a hd sentilel is a smartból tudja kiolvasni, mert az az adatok forrása. Nincs valami titkos összekacsintás.De nincs ezzel semmi gond, nem várok csodát a kínai ssd-től, csak azért említettem korábban, hogy ne vegye komolyan senki a "mérést", ami fix értéket ír mindig.
-
azbest
félisten
válasz
SunMount3r #229 üzenetére
a 40 fok szerintem egy fix kamu érték az ssd-nél, nem létezik hogy sosem változik
Amúgy simán több általában egy mai vékony laptopban munka közben.Hwinfo és crystal disk info smart-ból olvasta ki. Valami teljesen noname m.2 sata ssd van benne.
-
nicu71
addikt
válasz
SunMount3r #224 üzenetére
igen ,valóban utalnak rá képeken a smart ventire,de én szétszedéskor se láttam ilyesmit/bár a proci felé nem néztem be/ meg semmi de semmi hangja nincs.A másiknak azért van egy nagyon kevés.
Ergo mind a két gép jó,ha nem akarsz játszani,és nem félsz az esetleges hardverhibáktól,viszont a BMAX-ból érdemesebb egy fokkal modernebbet választani/nekik van normális support a honlapon,driver,oprendszer letöltés/ a T-bao viszont idei konfig/N-100as ,cserébe lehet egy hangyányival gyengébb,de takarékosabb az árammal. -
nicu71
addikt
válasz
SunMount3r #222 üzenetére
De irtam is hogy az SSD halt meg, kicseréltem,és már jó is,de azt a gépet eltettem "tartalékba".Kiváncsi leszek hogy a másik meddig húzza,ebben van egy kis venti is ,de szinte hallhatatlan./amaz az i3as full passzív.Alig tudtam megszokni a csendet az asztali gep diszkrét de állandó zúgása mellett 🙂
-
nicu71
addikt
válasz
SunMount3r #220 üzenetére
A Bmax B6 plus volt az első /a win11 incompatible i3as procival,egyszercsak nem bootolt az oprendszer,bios szerint háttértár nem található,az SSD a másik slotba téve se nyikkant meg,csere,azóta is jó.
Vettem egy T-bao nevű N100ast [link] teljesen pariban vannak, legalábbis én nem érzek különbséget/talán a Bmax némileg több erővel rendelkezett,de emez szinte semmit nem fogyaszt,és frissül szépen, működik minden ami kell/nyilván játékok nem annyira,de ilyenekkel nem foglalkozok. -
nicu71
addikt
válasz
SunMount3r #218 üzenetére
Az a másik,csak nem akartam ecsetelni,hogy egy hét alatt kifingott, szereztem egy használtat,azzal elvan.Viszont vettem egy másik olcso gépet N100as procival,annak teljesen okés a támogatottsága, fogyasztása a 0val egyenlő, cserébe filmezek,streamelek, böngészek👌
-
nicu71
addikt
válasz
SunMount3r #214 üzenetére
Hát én is dobtam egy hátast amikor kiderült,hogy nem kompatibilis,és mégis rajta van.Viszont egész jó support van, és még az ujratelepítést is egyedi módon,a honlapról letöltött windowssal kell megoldani.Frissitések meg az MS catalogból 🙂De amúgy tényleg fain kis gép mindennapos használatra.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #214 üzenetére
Jó, néztem róla videót, szóval a TMP 2.0 hiányzik a processzorból (vagy inkább az alaplapról?), hát ez így no-go...
-
válasz
SunMount3r #198 üzenetére
Annak a .de oldalát már nézegettem, de az aktuálisan elérhető kínálat eléggé/mindig foghíjjas.
Pl. én barbone-t vennék: RAM és SSD nélkül, mert a kapacitáson kívül bem írják, hogy milyen márkájú alkatrészt raknak bele a gyárban.
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #191 üzenetére
Igen kell a licens a streamhez, de pl a sziamia MI box is kapott L1-et, meg par masik is, ezeken mukodnek is akar 4k-ig is. Csak ezt vasarlaskor piszok nehez eldonteni, mert az osszes "tud" a leiras szerint Netflixet pl, de ez csak feligazsag, mert csak SD-ben megy a film. Ezen lehet piciket szogelni, ha teszunk ra CE, mert akkor szoftveresen megoldja, de joszerivel 720p lesz, esetleg ilyen erosebb boxokon neha 1080p is megy
Ahogy en lattam amelyik boxon egytalan letezhet valamilyen licens, azok az Android TV-sek, de ott meg az a bibi pl az Mi boxnal, hogy orokre vasalva, nem lehet feltenni ra CE, igy meg a "letoltott" filmeknek van kicsi hianyossaguk. Szoval vagy a kompromisszum vagy 2db box akinek kell stream is meg letoltott tartalom is. Vagy epit maganak egy gepet az ember fiaIgy mar ertem miert mondogatod a PC-s dolgokat
Annak idejen amikor bejott a Pentium procko, akkor talaltak ki a Celeron nevet, csak sokak sokfelekepp hasznaltak. A Pentium volt az igazi, a Celeron meg az, amik felresikerult procik, nem teljes ertekuek, de meg eladhatoak, mert amugy mukodik
Ez igy ment egeszen sokaig, amig mar eleve elkezdek direkte Celeront gyartani, igy lettek az N-es procik...Ezeket nehol helyen igy hivjak nehol meg maskepp. Az igazi rendes prockok tovabbra is megmaradtak de akkor mar bejott az I3-I5-I7 elnevezes, ma meg mar tudjuk hogy GEN-x-s megnevezesek vannak, ezek a rendes prockok
Nos valszeg ezert van az, amit irsz, hogy nincsen HDCP 2.2 es az igazin meg van -
válasz
SunMount3r #184 üzenetére
Rendszeresen rendelek Ali-ról/Amazon-ról, szóval a külföldi rendelés nem (lenne) probléma.
...már ha lehetne kapni az adott termékből.Jelenleg legalább N305-ben gondolkodok, habár AMD fan vagyok.
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #189 üzenetére
Ebben tokeletesen egyetertek veled
Bar nem tudom, h idevalo a tema vagy sem, de manapsag nagyon sokan vesznek notebook otthonra, mint szamgep - de ennyi erovel vehetnenek egy miniPC sokkal jobb konfiggal es csak egy monitor kell hozza + bill+mouse, ugyanazert az arert sokkal jobb is lehet a miniPC
Mert manapsag a hordozhatosag inkabb egy tablet mint egy notebook
Sot, minap osszeszedtem azon mobilokat, amik rendelkeznek desktop moddal es egy dokkolo segitsegevel otthon hasznalod a TV-n vagy egy akarmi kijelzon
Sokan dolgoznak mar igy, hiszen egy mobil mar eleg eros uzleti felhasznalasra
Raadaskep egyes kereskedesek sem akarnak sajat maguk konkurrensei lenni, egy notin vagy asztali gepen 3x tobb profit is lehet, mint egy miniPC, hat minek vacakolni veluk
Es ez mar tenyleg offde a TV boxokat is nagyon kerulni akarjak a stream szolgaltatok, mert azon nincsen semmi haszon szinte, hiszen kina ontja a mennyiseget es az olcsosagot
Mi meg szivunk, mert lehetne ma mar sokkal jobb cuccunk is otthon, mert kereslet lenne, csak nem akarnak eladni - ertheto okokbol... -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #186 üzenetére
Nalam az elso talalti oldalon 3 fele Intel es egyfele R5 CPU -s verzsont talaltam, ezek itthoni boltokban vannak (42-105eFt)
A hazai hasznaltpiacon is lehet talalni, de sajna eleg sok tul van arazva, ez teny
Szvsz egy megfelelo valasztassal Linuxhoz szinte barmelyik megfelelo lehet
Jomagam sosem gondolkoztam wines verziokban, mert annak tul sok eroforras kell es az ilyen pici (meretu) gepeknek sosem tesz jot, ha agyon vannak hajszolva -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #184 üzenetére
Nem is volt kitetel, hogy itthonrol szeretne vasarolni...Egyebirant ezek sem kaphatok idehaza: "A legtöbb kínai "noname" Mini-PC-t "
-
válasz
SunMount3r #180 üzenetére
Pont nem nóném-et nem akarok venni és direktben nem Win 11-et akarok rárakni, hanem linuxot. (Ubunbu & Proxmox)
-
GR44
csendes tag
válasz
SunMount3r #176 üzenetére
AMD vonalon nem nagyon vannak mini pck ebben az ársávban. Pedig jó lenne...
-
GR44
csendes tag
válasz
SunMount3r #175 üzenetére
Később egy gépcserénél lehet értelme a PCIe 4.0nek, ami már támogatja azt. Az általam felsorolt 2 SSD hasonló árban van.
HDCP 2.2 hiánya nekem nem okoz problémát egyébként. -
GR44
csendes tag
válasz
SunMount3r #173 üzenetére
Itt a video végén szétszedik a gépet, SSDből Lexar van benne, a RAMot viszont nem ismerem (Wooposit?). 16 giga DDR4et tervezek belerakni (Crucial). Elvileg a proci támogatja a DDR5öt is, de ebbe az alaplapba az nem fog belemenni.
SSDből 500 giga Samsung 970 EVO Plust vagy Cricial P5 Plust (ez már PCIe 4.0). Azt értem, hogy így már nem olyan költséghatékony, de több évre tervezek és megbízható alacsony fogyasztású gépet szeretnék. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #165 üzenetére
Hopsz, látom ez nekem hosszútávra nem lesz jó, valószínűleg csak HDMI 1.4-es kimenete van, ahogy itt írják a maximális felbontásra: 4096x2304@24Hz(HDMI).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- Autós topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Le Mans Ultimate
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged