Hirdetés
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Színes AirPods prototípusok bukkantak fel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
Szegény fiam most kicsit megszívattam

Van egy Beelink SER5-MAX-a egy éve, ez ugye egy 54W-ig "felhúzott" 5800H procis gép, de még a kis form factorral és hűtéssel. Vagyis folyton süvített, mintha muszáj lenne neki. Iskolai dolgokra használja, némi programozás, meg játszik, többségében Fortnite. A gép gyakorlatilag a legkisebb teljesítmény-emelkedésre felpörgő ventivel reagál.
Néztem mi lehet, hát Performance módban volt a gép, visszavettem Balanced-ba, úgy kicsit jobb lett, de azért nem az igazi. A BIOS-a 602-es, a legújabb viszont a 605-ös, és alig 2 hónapos, mondom felrakom, mert biztos javítottak rajta.
Felrakás előtt is mértem CPUZ stressz tesztet, Balanced-ban 80C, Performance-ban 86C a max. BIOS felment, ugyanúgy hangos a venti, és a max hőmérsékletek ugyanezek. Azt viszont nem értettem, hogy a minimum miért 47C, amikor 40C felett már megy a venti, de egyszerűen nem hűti alá. Azt gondoltam, hogy a hűtőpaszta.
Na, szétkaptuk, ez volt a hűtő alatt:
Engem is meglepett, hogy folyékony fém pasztával volt összerakva, ott van akkurátusan a CPU körül az a kis gumi szigetelés, hogy ne folyjon le, szóval nem ez volt a szűk keresztmetszet.Újrapasztáztam MX-4-el, igaz egy 5-6 éves bontott tubus volt itthon, bár az elvileg nem befolyásolja, de így a max hőmérsékletek Balanced 86C, Performance 92C, szóval +6 fokkal melegebb a proci. Nem rontottam el a vastagságot, 3x kentem újra különböző vastagságban, nagyon nem befolyásolta a hővezetést, vagyis egyszer sem volt alul- vagy túlkenve.
Öröm az ürömben, hogy a venti görbét beállítottam úgy, hogy idle-ben 46C helyett 52C, light terhelésnél simán 70C körül van, a venti 60C felett indul, 70C felett PWM, a full speed meg 88-nál rúg be. Így fullos terhelésnél is megállítja 92 fokon, viszont összességében halk, és a Fortnite alatt is végig halk, bár 86C körül van a hőmérséklet.
De lenne egy kérdésem: tudtok mondani olyan hővezető pasztát, amivel tuti nem zárom rövidre a SOC-ot (vagyis nem fém), nem kerül egy vagyonba, de hozza közel egy folyékony fém teljesítményét? Az MX-4 ide kevés. MX-6 esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- 3D nyomtatás
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Synology NAS
- Google Pixel topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Ryzen 5500 pc , Jonsbo RM2 aluminium ház, asus gtx 1660 super, Corsair ddr4 3200mhz 16gb, 27" acer m
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- Gamer : RTX 3080 10GB / 16GB DDR4 / Intel i5 12400 / 1TB NVME SSD /
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest