- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
Nézz rá az odroid h4 sorozatra. 4 vinyót bír és jobb a proci mint az n100. Annyi bibije van hogy nincs hozzá rendes ház, csak ilyen lapra szerelt akármi, viszont lehet hozzá kapni ITX toldót amivel elméletben már sokkal kompatibilisebb lehet. Egyedül arra kell figyelni hogy a mellékelt HDD kábelek rövidek. Max 4 vinyót kezel, van rajta gyárilag 2x 2.5GbE (Intel!), eMMC, és egy m.2 slot (amire lehet tenni 4x1GbE toldót).
-
sasNAXO
aktív tag
Nem kimondottan ITX, de azt írtad proxmox/linux, ha lehet akkor intel legyen az integrált hálókártya, nekem volt amikor fejfájást okozott a realtek.
#64805 AiRLAC:
Én jelenleg Ryzen 1600 AF (~2600) proci mellett szívok 3200MHz-en, van egy tartalék szerverbe szánt DDR4 ami gyárilag is tud 3200-at, na az megy vele, de Corsair 2x8 és Crucial 2x8 sem megy XMP 3200-on a proci mellett.Amúgy régen a Ryzen 2700 procim szintén nem bírta stabilan a 3000MHz-et, bár én 2x16GB rammal használtam volna anno, 2x8GB ramokkal egyáltalán nem volt probléma amikor később teszteltem más miatt...
-
Szia,
Ennél az alaplapnál én is kíváncsi lennék, hogy a merevlemez tápellátását mennyire tudja stabilan tartani, egyáltalán képes-e azt elindítani, mivel onnan kap áramot. Az alaplap tartozékai között van egy 2 ágú SATA tápkábel, amit közvetlenül az alaplapra kell csatlakoztatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix Z790-E Gaming Wifi alaplap gyári dobozában
- GIGABYTE Z790 UD Alaplap GARI: 2026.07.26.
- ASRock B550M-ITX/ac alaplap + Crucial Ballistix 16GB DDR4 3600MHz CL16 ram kit - INGYEN POSTA!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest