- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
user137
őstag
hááááát... én szedtem szét ilyen kisgépet. nagyon precíz, 2 centi maradék hely nincs benne szinte sehol. a térfogatot tekintve (3liter?) nem nagyon van benne normális hűtésnek hely. a GPU-n van egy 25mm-es toló venti a belső ODD+HDD keret alatt középen, és a hátán egy 45mm-es húzó venti az előzővel kb egyvonalban.
moddolni csak valami nagyon drasztikusan lehetne úgy, h legyen is értelme.ha kell keresek hozzá képeket is.
-
user137
őstag
Milyen passzív Psu-t kínálgatsz ?
vagy csak tippeket osztogatsz?
Tippnek kevés, ez konkrét ajánlat!
60W külső+belső táp eladó -
toldy
őstag
Nem csúszik ki, benne marad. Azt feltételeztem hogy mivel olyan hozzáférhetetlen így -ezzel a hűtővel- amikor bedugom akkor a fém félre csúszik a tüskéről a műanyagban. Már az sem biztos hogy azzal van a gond (bár a probléma jellege nagyon olyan).
Kipróbálni más ramjával, procijával, házzal, ezt a lapot kipróbálni másik házban...
Bár ami itthon van atx ház abban sem indult. -
toldy
őstag
Minden kábelt újra duktam, csak a lap van a házon belül és nem megy. mindent megmozgattam hűtőt is már 3x leszedtem ( scythe-intel-scythe) és nem megy.
user137:A táp jó, másik gonfig gond nélkül üzemel ezzel a táppal, sőt ez a lap ( vagy a másik) a házba nem megy egyik táppal sem. szerintem a ház mágikus
-
toldy
őstag
Én egy 120w gondolok biztonságosnak, inkább maradjon belőle. Hogy hol, azt em tudom.
Nos user137-nek köszönhetően ( mégegyszer köszi
) van új lapom.
Ezútal egy 9300-I-E ( az előző egy 9300-D-E). Eddigi benyomásom hogy jobb mint az előző valahogy masszívabbnak tűnik és nem hajlik meg a big shurikentől mint a régi. Kicsit más az elrendezés is ( nem sok csak pár picike dolog) és ettől jobb a beszerelés is.
Egy dologot nem értek. Biosban beállítottam hogy -0,10v a cpu feszre de a cpu-z és coretemp továbbra is az alap videt írja ki
-
toldy
őstag
-
-
Osibaa
senior tag
-
audi100td
nagyúr
Remélem nem lesz gond a lappal, olvastam, hogy voltak panaszok fagyásra, 4 centis ventivel nem szívesen kínoznám magam. Háznak a Lian Li Q07-re gondoltam, ár/érték arányban nem igen találtam jobbat, kicsit zavar, hogy nem alakítottak ki benne ventihelyet, remélem nem fő meg a lap. Chieftec BT-02 lenne pár ezer Ft-tal olcsóbban, szellőzés szempontjából talán jobb, de csak egy 3,5"-os bővítőhelye van és attól tartok hangos benne a gyári táp a gyenge hatásfoka miatt (68%).
Osibaa: Köszi szépen, ezt örömmel hallom, mondjuk nem biztos, hogy lesz rá pénzem, nem egy olcsó darab (nyilván nem véletlenül), egyelőre hőcsöves gyári AMD hűtőt rakok rá, talán csendben lesz, ha leszabályzom.
-
Osibaa
senior tag
Nagyon tuti ez a moddolt ház, szép munka!
Az utóbbi 3 hétben nagy változás nem volt ezen a téren, ugyanazokra a Lian Li és Silverstone házakra ácsingózunk, mint előtte.
Bár volt egy pillanat, mikor győzködtük magunkat, hogy nem is jók.
picoPSU téren user137 próbált összeszedni embereket, akikkel együtt rendelne 120-150W tápot külhonból, a hazai kínálat tudtommal nem változott.
Javítsatok ki, ha tévedek, vagy lemaradtam valamiről.
-
canniball
nagyúr
Még nincs, de ha nem kellett volna visszakötnöm a kis idegesítő pörgettyűt azt mondanám nem is nagyon hiányzik.
Amúgy nem tart már soká ez az állapot.
klepto!
"Mi van, ha tönkremegy a hálókártya, vagy a hangkártya, és nem tudok beletenni másikat, mert nincs hova?"
Visszaviszed és kicserélteted. Intel lapokra 3 év gari van. -
zhagyma
őstag
-
zodo
nagyúr
Na találtam egyet ennek a 80Wattos leírásában.
Ime a matricáca:Szóval a DC 12V ill. 6.6A még ok, hogy ha szorzom akkor kb. 80Watt.
Viszont az AC paramétereknél mi a lényeg?
Feszültség még ok, de az áram erősségnél mekkora értékre van szükség?Konkrét legyek, találtam itthon egy ilyet.
Ezekkel az értékekkel:Input: 230 V ~ 50 Hz, 0.09 A
Output: 12 V - 800 mA, 9.6 VA ( VA, ha jól vettem ki akkor = Watt )Ez alkalmas lenne a pc-m hajtására?
-
canniball
nagyúr
"120-as nem jó ? Link"
Ez paneltáp, nem picoPSU."Nekem max. 10 lenne az elfogadható ár egy ilyen kombóért, így sosem lesz ilyenem."
Ha egy leheletnyivel többet rászánsz megoldható (én ebayről rendeltem 120-as picoPSU-t, sum. ~8k-ból megvolt + ha elég (nekem igen) 60-70W-os DC/DC adapter 3-4k-ból kihozható). -
hito
nagyúr
Hát ez nagyon komoly
Kínjukba már nem nagyon tudnak mit kitalálni. A következő az lesz, hogy veszel egy Lian-Li "házat" 40eFt-ért ami levegőből van mert annál jobban semmi nem szellőzik
Szépen be is lesz csomagolva és majd azzal a szöveggel adják el, hogy ez tényleg karcálló!
-
user137
őstag
nu, lassan összeáll az én elképzelésem is az új gépre, ha mégse Shuttle lesz. A shuttle a "silentX" tápok miatt van büntiben, mert ez a 4 centis ventiméret nem az igazi hangra, még scythe mini kaze ultrákkal sem.
szóval:
- Silverstone Sugo SG06 (35 pénz)
- Zotax H55 ITX (35 pénz)
- Corei3-530 + Scythe big shuriken (~30 pénz)
- 1x2Gb RAM (12 pénz)
- slim DVD író (7 pénz)
- majd valamikor egy dual slot nagyon halk VGA (Ati 5570? 20 pénz), lehetőleg valami nagy halk coolerrel, mert a passzív megoldások bennhagyják a meleget a házban.láttok ezen valami hibát? Szumma megvan 150k alatt VGA-val és játszani is lehet vele, csendes is, pici is, HTPC is. Majd még egy USB-s TV tuner kell a bódogsághoz, mert a mostani PCI-os, az nem megy át az új gépbe hely híjján.
itt magyarhonban leginkább a "hol kapni ezeket" aggaszt jobban, különös tekintettel az első 2 játékosra. ha valaki tudja a megoldást, kérem ne habozzon
-
toldy
őstag
Egyébként konkrétan milyen házat keresel?
amit tudok az hogy kb akkora legyen mint az sg05 ( vagyis max 30 mély poptika hdd hely milyen?) 2 slottos vga beférjen pl? mekkore teljesítmény 5770? esetleg 5850?Jut eszembe PCq07-be lehet tenni 5750-et, ép belefér, csak arra kell ügyelni hogy ne dual dvis legyen hanem ilyen sima ( van asus, his, powercolor tól ilyen)
-
SQX_Barto
addikt
A már meglévő Silverstone SG-k is fogadják a 2 slotos VGA-t (SG05 és 06) de azokban csak 300W-os táp van (meg nekem nem tetszenek), én megvárom ezt a házat mikor kiadják, mert durva gépet akarok összerakni, meg úgyis lesz egy csomó idő mire összegyüjtöm a pénzt a konfigra...
Hogy más mITX-es ház támogatja-e a 2 slotos VGA-t azt nem tudom. -
urbanjozsi
senior tag
Ez egy f@szkalap cég! Három hete ígérgetik a Zotac N330-as lapomat, hogy napokon belül küldik
Persze, hogy lehetne összerakni(van is), de ami olcsóbb az mind ventilátoros, tehát hangos!
Venti van a tápban, a procin, és a házra sem árt legalább egy! Ha mindezeket passziválni akarod, az nem olcsó mulatság! Nem beszélve a fogyasztásról! -
zodo
nagyúr
ASRock A330GC 18k
PSU120W + ACDC12060 13k
PC távirányító 5kBevágod a Rotel-be akkor még a psu-t is megspórolod. Wi-fi kártyád is van.
23k-ból megúsztad a témát. Na jó, ha nagyon kell akkor veszel +3k-ért egy Bluetooth adaptert. Végösszeg: 26k(#1667) urbanjozsi
Ha ennyire ragaszkodsz a passzív közeli géphez akkor valóban ideális választás lehet.
-
canniball
nagyúr
Nem is kell nekem asztalost keresni, te vagy az én emberem...az igényeimet soroltam korábban!
ZCoyote!
Hát a forrasztás sajna nem az én műfajom. Azért köszönöm az ajánlatot, lehet később élek vele. -
hito
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Én az itteni keresővel próbálkoztam, de nem jött össze. Köszi!
A Revoltec honlapján is néztem én is, gondoltam ott lesz a tuti válasz, ehelyett...
Igen, nagyon hasonlóak, ezért is gondoltam én is hogy ugyanaz csak valamelyik oldalon elírták a méreteket. Pedig a Zeal méretét tekintve jó lenne, csak az előlapja nagyon csicsás (nekem), a Revoltec meg elérhető áron van és a pofája is elviselhető, de az nálam már túl van az optimális méreten...
-
zodo
nagyúr
Megvan, hogy honnan volt ismerős a házikó.
Ph-s hírből a Revoltec 3R Systems Design V20 -
canniball
nagyúr
"Szerintem, nem vagy egyedül."
Pedig nagyon úgy néz ki. Ha tömegigény lenne valamelyik gyártó már csak felfedezte volna a piaci rést."...lehet, hogy nálad is a barkácsolás lesz a célra vezető."
Azért bízom benne hogy valaki egyszer csak bedobja az adu ászt."Veszel egy ilyet azt úgy fúrod faragod, ahogy akarod. Persze, csak viccelek."
Pedig van benne fantázia, lenne egy kis kézügyességem biza lecsapnék rá.zso79!
Te ajánlottad a 2,1mm-s csatival szerelt tápot, ahhoz kéne, hogy 2,5mm-s legyen belőle. Én már elvesztem benne hogy melyik melyiknek a dugója/aljzata... -
canniball
nagyúr
Nincs választott. Külső szempontjából nem vagyok nagyon kényes: valami "konzervatív" (nem csilli-villi) ezüst/fekete kocka megfelelne az igényeimnek. Gondjaim inkább a kialakítással vannak; úgy tűnik a gyártók kétféle megoldást követnek: vagy kicsi de akkor nem szellőztethető (pláne nem 120-as ventivel), vagy lehet ventit beleszerelni de akkor nagy (hogy miért kell mindenáron egy 17cm mély laphoz 3x cm mély ház
). Az elképzeléseimhez legközelebb talán a SilverStone SG05 áll, de ennek is van három hibája: mélyebb a kelleténél, drágább mint szeretném és táp nélkül nem kapható.
Az Aopen S 120 külsőre pofás, de ennek az oldalába tuti nem lehet 120-as ventit rakni.toldy!
1. A 30cm mélység nálam kizárja.
2. A ház: szellőzés szempontjából katasztrófa, a venti: ilyen (csak 10cm-s) van most a Modecom Feel202-mben, de a kényes fülemnek nem tudott megfelelni.
Az M350 remek ház, viszont lehet maradi/parás vagyok de az aktív hűtésben hiszek.
Azért köszönöm a tippeket, nekem van túl sok nyavalyám.A vas (egyelőre) a jelenlegi marad: Intel GCLF2+2GB RAM+SSD.
-
.mf
veterán
Nem kell egyből a legmagasabb órajellel rendelkezőt alapul venni
Ott a G6950, 21k-ért.Mercutio: tán hűségpontokat kapsz AMD-től?
Én az "annak a cuccát veszem, amelyik nekem jobb" filozófia hirdetője vagyok, előző asztalim még K7-es Barton volt, mostani Core-alapú, és ha nyár-ősz környékén gépet váltok, akkor valószínűleg megint AMD-s lesz. Mikor és mire melyik jobb, ill. melyik adja az adott teljesítményt olcsóbban. Itt be kell látni, a 45nm-es Core-alapú prociknak nagyon jó a fogyasztása és a teljesítménye is.Az NSK13xx pedig lehet, hogy rendkívül kompakt mATX létére, de ennek az az ára, hogy annyira (sem) bővíthető, mint egy átlag mITX lap mITX házban. Vannak azért elég kisméretű mITX házak is.
-
igi
aktív tag
Köszi a gyors válaszokat neked, és zso79-nek is
A Codegennel az a bajom, hogy a mélysége átlépi a 30 cm-s lélektani határt, és hát kicsit zajosnak is tűnik.
Az SG05-06 jó, csak ott is ott van a fülemtől nem messze a táp, nem tudom mennyire hangos a 80-as ventijével.
A PT09-el kapcsolatban az a remény merült fel bennem, hogy megoldható lenne, hogy az összes zajforrás egy leszabályozott Big Shuriken, és a vinyó legyen.
Meg később a persze VGA kártya. Első nekifutásra kipróbálnám, hogy a 785G mit tud (mondjuk a néhány napja belinkelt Sapphire nagyon szimpatikus)...Úgyhogy lesz min filóznom mostanában...
üdv:igi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Autós topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest