- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
"Viszont tetszik a dél híd és a SODIMM slott helycseréje, mert így nagyobb hely lett a proci mellett és további cpu hűtők, jöhetnek számításba."
3 sornyi processzorlábbal van lejjebb a foglalat. Csalóka, hogy a foglalat vastagabb, túlnyúló része nem északra, hanem keletre néz.
-
kazan23
aktív tag
Naaa, a karton is csak 216 mm széles volt, a ház belseje kissé eltúlozva 192 mm.
A gyári tápból a kanyartápcsati 23 mm-t lóg ki jelenleg.
Így csak hat mm-t lógna ki a ház oldalán a FSP250-50SAV a számára kiflexelt likon.
Viszont ott van a tápnak előre beszegecselt tartó szerkezete, amire rá van csavarozva.
Azon némi erőszakkal 131mm széles és 73mm magas cuccot tudnék kituszkolni, de mivel ez 85 mm széles, így nem tudom elfordítani, hogy hátrafelé zavarja ki meleget.
Tehát ez is dvd-hűtő lenne és legalább kopoltyúkat vághatnék neki a ház oldalára.
Hmmm, nem is rossz ötlet... meg lángnyelveket is festenék.
Úgy tűnik, hogy ebből a fából sem tudunk vaskarikát faragni.
Már csak az a kérdés, hogy az FSP-ATX3025-HEN APFC + 1-2db Arctic Cooling Fan 8 PWM ház hűtővel jelentősen halkabb, fagyosabb, takarékosabb lenne-e a jelenlegi Codegen 300W-hez képest?
szerk :balra zártam
-
Sir Psycho
aktív tag
A kép problémára: próbáld meg az eredeti oldalt. translate vmiért nemszereti a képeket.
szerk1:
Az nem a déli híd amire gondolsz. Fesz szabályzók vannak a a régi 780g-s lapon a tápcsati melett a borda alatt.
A 2 chip egy közös borda alatt van.szerk2:
Azzal, hogy átrendezék és lehagytáp a pata csatit, nekem kicsit "szellősebbnek" tűnik. -
kazan23
aktív tag
Nincs trafóm... pfc-és kell hozzá?
Komolyra fordítva a szót, megfordult a fejemben... lenne űr amit betöltsön.
Túl nagyot nem spórolnék addigra, mire gyártásérett lenne.
Kici, olcó, jó, szellős, alu móka, jó volna... de nem tudok versenyezni a távolkeleti reálbérekkel.
(na, jó nem olcó, csak olcóbb lenne) -
kisza25
félisten
az AC venti célja, hogy a VGA által hátrafújt meleg levegőt kitessékelje a házból
ezt a tápot mindenképpen cserélnem kell, mert nagyon rossz a hatásfoka és igen sok üzemidő van már benne
a tápnak szerintem az tesz be a házba, hogy fölé raktam egy vinyót és annak a melegét szívta be közvetlenül, csak most otthon hagytam a külső rack-et és nem akartam csupaszon kiköltöztetni
ez egy ideális táp lenne csak ne lenne ilyen drága -
netseft
aktív tag
Én is, bár szerintem ezekkel a dolgokkal csak összezavarják a jónépet.
Ezt az egy hét ide vagy oda dolgot nem tudom mire írod, de ha a C-E alaplap megjelenésére, az jó is lenne, csak épp nincsen semmi konkrét infó. Megrendelni nem tudom honnan tudnám, épp ezt ecseteltem, és a HUF is erősebb egy kicsit USD viszonylatban, szóval elveszítettem a fonalat. -
Alex123
senior tag
Pontosan erről lenne szó!
1333-at 1,25V-al
1600-at 1,35V-al kellene vinniük.....csak hát NEM!!!!Már rengeteg beállítást kiteszteltem és semmi, csak a #Jedec szabvánnyal 1,5V-al mennek....
Sok pénzért nesze-semmi, fogd meg jól....
És még azt sem mondhatom, hogy rosszak, mert nem, semilyen memteszt nem talál hibát...
Szerintem 1ccerű a képlet, a Giga nem támogatja ezt a low voltage típust csak marketing megfontolásból belevette a kompatibilitási listába....oszt Én meg jól besz*-am...
Kíváncsi leszek, hogy hivatalosan mit fognak válaszolni, mert írtam nekik a supportra, majd kiderül...
Ja, a Kingstone válasza: tiltsam le! az xmp profilt - ja, akkor meg minek? És manuálisan állítsam be a ramokat....igaz, a beálításban csak kismillió variáció van, hátha beletrafálok és majd működik.....
Mind1, most már csak morgom...nem kínzom tovább a rendszert....
-
netseft
aktív tag
Ezt írtam róla:
"A Zotac lapok is tetszenek, a H55ITX-A-E már 6 SATA portot tartalmaz, viszont nincs USB 3.0, és csak egy helyen beszerezhető idehaza (nincs raktáron, drága is, nem ismerem a céget)."
Ez is tetszik, de a C-E jobb lenne, ezért kérdeztem, hogy más honnan szerzi be az ilyesmit (eBay-en nem találtam, Newegg elvileg nem szállít ide). -
Razermazer
őstag
Az első cd-n az összes driver ami kell, rengeteg kiegészítő program dfi féle monitorozó program, win alol állítható tuning, egész normálisnak tűnnek. A második cd-n a hangkártya drivere van, ami egy szinpla realtech, de némi cretative fűszerezéssel xfi-fidelity szoftver(tehát emulálja a hangzást). Ez lesz az, ami aztán mindennel összeakad majd, szerintem ezt hanyagolom is. A maximus 2 formulánál sem működött igazán.
-
Razermazer
őstag
Hát csomagolásban nem nagyon tett ki szimpla egyszerű(Lehet hogy ez benne a lényeg a báránybőrbe bújt farkas). 2 narancssárga sata kábel, front panel tüskék, egy sata powerkábel, hátlap, kézikönyv benne 2 cd+ 4 darab jumper(itt kezdődik a rafinéria biztos). Itt már látszik a gyártó utolsó lendülete, ami van raktáron az kimegy és vége(nagy kár). De nekem ez is megfelel így ahogy van végre lett egy dfi lapom is
. A belbecs az ütni fog mondták a kollégák, hogy a maximus formula lapomhoz képest még durvább az állítási lehetősége bios szinten(jézus ereje
) az sem volt gyenge, az volt a tanulólap, ez a mesterlap
. Eleve bios szinten csak 150wattig lehet menni, később 110watt fogyasztásig tuning terén, és a vele járó hőmennyiségig(szerintem én megoldom ezen belül a 4 gigahert feletti értéket is). egy mini-itx lapról beszélünk
. A pwm-eket kell piszkosul hűteni mivel digitálisak szerintem jobban melegszenek, és nincsen rajtuk hűtés(aplikálunk ha muszáj). Meglátjuk mi lesz jelentkezem feltétlen.
Alex123: Igen arról a cégről van szó, nekem annyira nem volt sürgős a dolog, és most már legalább megrendelték ez is valami, két utcával lejjebb vannak egyébként(a webes áruházaknak ez az átka mivel nincsen raktár ezért csak rendelésre hozatnak. Az a webes áruház a jó ahol van raktár, meg gyorsan és korrekten intézkednek ha nincsen is, lásd dfi lap rendelése, közölték hogy 1 hét míg beszerzik úgy is volt és azonnal szállították is. Miután megjött).
meg kéne tőlük még egy pár noiseblocker venti is, mivel náluk van a legnagyobb választék, de nem most majd később.
-
toldy
őstag
Jóvanna
Mostanában nem vagyok toppon.
A Pcq-11et nézted? Szerintem nagyon jó ház lett.
No megvan, mikor hogy fogom fejleszteni a gépet. Olvastad a Bobcat/Buldozer hírt? Megvárom mi lessz belőle itx szinten és majd arra váltok*, addig pedig tökéletesen elegendő nekem ez a teljesítmény ami most van ( sőt gta4 leszámítva "sok" is).
*persze ha csak nem jön közbe valami gond vagy kihagyhatalan ajánlat
-
Razermazer
őstag
Én már megrendeltem ezt a kis szörnyet a jövőre nézve, mikor kidöglik a régi rendszerem(ma jön meg délben). Én már csak ilyen kompakt méretben gondolkodom(mert megfertőztetek és a helytakarékosság nem utolsó szempont), tudom hogy kifuttatják ezt a foglalatot is, de nekem ez megint elég lesz 4 évig vagy tovább. Egy jó kis i5 társaságában, evvel a lappal meg a pluszt is ki lehet hajtani belőle.
Gyiku: Ha érdekel én éppen most válok meg egy asrock a330iontól, ez az az ion ami még nincsen kiherélve. Viszont csak a házat és a lapot tudom adni a ddr3-as memót és a vinyót felhasználtam az i3-ba. Garanciás számlás a cucc ha érdekel írj privátot. Minden tartozékával dobozával kutyafülével. ő lenne az. Hát igen a hd filmekkel nincsen baja ha codecpack nélkül a 4 szükséges dolgot telepíti az ember. Interneten a hd tartalmakkal már küszködik. Egész jól el lehet vele szöszölni, de nagyon nagy türelem kell hozzá mert lassú. De lehet hogy valakinek ez is elég.
Alex123: Most írt vissza a cég, úgy látszik, hogy az ünnepek előtt nem törődtek a dologgal, pedig a rendelést leadtam 16-án
. Most vagyok beszerzés alatt, hétvégére talán megjön a samuel vagy hétfőre.
-
user137
őstag
Ok, te nem vennél, de akkor várjuk az ötleteidet.
én ha most vennék gépet, kizárt dolog, h 100-as hálókártyát elfogadnék bele. a D510-ben már gigás ethernet van. 6-8 éve még nem hittem el, h mire kellhet nekem valaha a 100mbitnél több, azóta már a UPC 120-as csomagokat ad, és egy 4portos switch otthonra 5-8k Ft.
aki egyszer backupol egy 2T-s NAS-t 100-as hálón, az már érteni fogja miről beszélek
(~50 óra tiszta másolási idő) -
-
törölt tag
argepen:
Foglalat típusa: AM3 Kiszerelés: Dobozos Form Factor: ATX Chipset: AMD 880G Chipset gyártó: AMD Core 2 Duo támogatás: n.a. Core 2 Quad támogatás: n.a. Dual Channel: Igen FSB: 5200HT Audio: 7.1 HD Firewire port: 2 Graf. foglalat: 2 x PCI-Ex16x IDE: 1 LAN1: ...
egyebkent jol hangzik, bar nem olcso. -
gyiku
nagyúr
itt leirtam nagyjabol mi kellene, hazat is neztem LCPOWER 1360MI 75W .
nincs ddr2om, igy venni kell mindent. slim dvd es 2.5 hdd is belefer a keretbe. olyan masinat szeretnek, ami teljesen passziv, es vagy 7-10 evig megallja a helyet win7el.
a sima AT3IONT-I-ra gondoltam,de 37k nem piskota erte, azert kerdezoskodok. viszont nemsokara jon at AT5IONT, hatha lenyomja ennek az arat...
AT5NM10-I ez csak 1 magos?
-
Alex123
senior tag
Elfelejtettem: azok a "csodálatos" felragasztható gumi talpacskák!
Most a moddingoláson, ház csinosításon agyalok már, van egy-két ötletem de sajna per.pill maradok a seggemen, mert csilóvé...
(látványvilágban lehet hogy elcsábulok majd a Bioshock stile felé...de még képlékeny a dolog...)
Szép napot!
- Alex -
-
Alex123
senior tag
Cserébe, kaptál slim IDE átalakítót.
Viszont, kaptál egy "gyors kapcsot"
Igen, sokra is mentem velük...
Remélem is, hogy a táp bírni fogja, erre már nincs keret, hogy a SilverStone új, 450 80+ -os tápját megvegyem bele....
(ha egyszer csak a ramokkal is zöldágra vergődök, teljes lesz a kánoán...)
Köszi a tesztet, közben beszabályoztam a gyárilag halkra/alacsony fordulatra tett ventiket és most már minden OK!
Így már nem megy 68-fok fölé, természetesen van is hangja de Én úgy vagyok vele ha netezek nem hallom, ha játszom meg úgyis füles van rajtam, akkor aztán úgy süvőlt, ahogy csak akar, a lényeg, hogy hűvösebben tartsa a kártyát!
A ledeket meg ermészetesen máshol helyezem el a házban a jogi viták elkerülése végett....
Záró gondolat:
-Apám ellátogatott ma hozzánk, és azt mondja: milyen jó kis tápegységed van mán az asztalon....Mondom neki, az nem táp, az maga a teljes PC!
- Alex -
-
Alex123
senior tag
Ha jól emlékszem, annak idején is szívtam a giga lappal + corsair tuning ramokkal.....úgy látszik ez üldöz engem....de amúgy az egész cucc globálisan tetszik....hahh van egy kis küzdés vele az elején...
Nagyon tetszik ez a kis kompakt házikó!
DE!
Elfogultság nélkül, azért felfedeztem 1-2 negatívumot is:- mivel gyárilag csak slim odd megy bele a házba, adhattak volna vele slim-sata kábelt...
- a szerelhetősége olyan, amilyen de ha az ember egy "palackban" szeretne hajót építeni, akkor ne sírjon...
- kábeleknek lehetett volna valami kis rögzítést beépíteni...
- az első venti "porszűrőjének" tisztítása sem fog a kétperces dolgok körébe tartozni...
Amúgy mondom, összességében 98%-ban szuper kis ház, csak ajánlani tudom Én is a többieknek (már ha van rá keret) és a beépített 80+ -os táp ELBÍRJA az 5770-es kártyát is!!!
-bár gondolom ez már a vége neki, nincs terhelésmérőm, majd 1ccer kimérem....
Most jön még majd bele 1-2 kék led (naná, hogy a Hawk-ot is meg köll világítani...
(És itt jegyezném meg halkan, hogy most már Én is Mini-Itx-es fan vagyok!)
- Alex -
-
Alex123
senior tag
Hát lövésem sincs, ebben "csak" 2db profil van...
Megnéztem a Kingston weboldalát, nem is jól tudtam, 1,25V-on kellene tudnia az 1600-at (a lap min. 1,3V-ot tud adni, tehát ez nem lehet gond) és 1,35v-on pedig 1860-at menne....De valami még hibádzik, mert hiába állítom bármelyik profilt is, nem műxik...újraindul....valamit még biztosn be kell állítani de nem tom...
-
Alex123
senior tag
A következő "megbontásnál" lehet róla szó...
Most a ramokkal vagyok "kiakadva", lövésem sincs, hogy mit kéne beállítani, mert bármit próbáltam, még mindig csak újraindult....
Azt gondoltam, hogy az xmp majd beállítja a cuccost de ezek szerint nem teljesen....
Van valami trükk?
-
Alex123
senior tag
zodo:
- köszi, öööööö....tényleg, ezt Én magam sem tudom, így sikerült...okozhat ez valami gondot vagy mid1, honnan kapja az áramot? (értem ezalatt a terhelést a tápra nézve...?)kisza25:
- köszi, igen, "sajna" i5 már nem fért bele a keretbe, így is kiköltekeztem egy "picit"...Stirbi:
- kösziIgen, a csatlakozót még be kell majd szereznem az odd-hez, meg a ramokkal nem vagyok még "kibékülve"...
Elvileg ezeket azért rendeltem, mert alacsony feszültségen mennek, meg tudják az xmp-t is...
A problémám a következő: az alaplap 1,5 (1,586...) v-ot ad nekik alapból, hiába kapcsolom be az xmp-t, újraindul a gép, kiírja, hogy nem jók a bios beállítások, oc, voltage, stb...
xmp: 2db profil van benne, az elsőnél 1600-at állít be nekik 1,35V-on, a másodiknál 1333-at 1,25V-on...egyikkel sem megy, mindig csak alappal indul és 1,5V-ot ad nekik a lap és 1333-on ketyegnek....pedig kellene, hogy stabilan 1,35V-on tudják az 1600-at...
Valahol olvastam a ramok specifikációjában, hogy elvileg nem okozhat gondot nekik az 1,5V-sem, tehát attól még nem mennek tönkre DE: akkor hogyan állítsam be az xmp-t, hogy minden stimmeljen is?
Tud ebben nekem Valaki részletesen segíteni?
(milyen infókat adjak meg: ram pontos típusa, bios alap beállítása, stb...?)Ram típusa:
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 XMP KIT
KHX1600C9D3LK2/4GX- Alex -
-
kisza25
félisten
hát nem éppen így lett kitalálva a szerkezet, mert így pont fejtetőn van és a meleg ugye felfelé száll és így most lefelé kéne neki, ezért inkább segítek neki, meg a VGA is belóg most a táp elé egy pár centit, mivel ez már nem 17 cm, hanem 22,5cm ami már+5,5cm
de ha úgyérzed túlbiztosítom akkor legyen,
ja meg a VGA is pont arra fújja a levegőt
viszonyításkép -
kisza25
félisten
mert a táp a házba fújja vissza a meleget(nekem most felül van egy 12cm-es venti ami lefelé szív és úgy fúj ki a táp), a táp és a ház oldala között van még kb 3cm, és eddig itt volt egy venti ami segített kifújni a levegőt ami most nem fér el és ezért kívülre került
remélem érthető amit írtam -
kisza25
félisten
ja a hd4670 amúgy is el lett adva
az a venti ami eddig a gépben volt és segített a tápnak kifújni az is kívülre került, mert nem fér el, pont beférne a VGA mögött, de a VGA-nak kell 2+csatlakozó ami a végében van a kártyának, majd lesznek képek, de majd kint
idle a kártya hangja is rendben van -
-
Razermazer
őstag
Én még ajánlanám ezt [link] [link] hallottam őket, és nem hittem el, hogy tényleg ilyen jók, ezek nagyon ventilátorok, nagyon jó árban. Hallottam a Swif2-t is nekem már hangos persze attól függ melyik a 800-as az néma, de az előbb linkelt ventik egyik 900, a másik 1000-megy csak enyhe szélzaj kíséretében motorhang nincs
. Persze mindenkinek más az ízlése, és a hallása is.
-
Alex123
senior tag
Az "aggodalmamnak" 3 része van:
1.) láttam, hogy a Zotac lapokra "simán" felmenek a nagyobb cpu ventik, a Gigának vannak gondjai az elrendezéssel, ami meg ráférne, az nekem nem szimpatikus, mert közvetlen a beépített tápra küldi a meleget, ami sztem nem tesz jót neki...
2.) sok helyen látom, hogy "megerőszakolják" ezt a szép kis házat egy nagyobb táppal, ami csúnyán kilóg hátul...a meglévő 300W-os 80+ -os táp "kevés" lenne pl. egy 5770-hez?
(mert valahol úgy látom, hogy a gyári van vele, valahol meg már nagyobbat raknak be...)3.) és a harmadik, igen a vízhűtés...nem konkrétan a cpu-ra felfogatott részt gondoltam problémásnak, hanem magát a radiátort és annak a ház elejébe történő rögzítését...
Itt is láttam olyan példákat, hogy a házok előlről kívűl volt a venti, maga a radiátor rész meg belül, aztán volt csak belül is...
(és főleg az zavart most össze, hogy mindezt Zotac és DFI lapokkal, nem Gigával...)Köszi a belinkelt ötleteket, átnézem...
-
Alex123
senior tag
Hát igen...
a "dolog" onnan indult, hogy szerettem volna egy "normális" hűtést a cpu-ra de ahogy a fórumokon sokfelé olvasom, lehet, hogy egy zotac lapot kellet volna rendelnem, mert azzal a kombinációval (sg05+zotac) nem lenne "ennyi gond", mint a gigával...Vagy valamit rosszul látok?
Azért kérdezek ilyen sokat, mert bár megrendeltem már a giga lapot, semennyiből sem tart lemódosítanom a megrendelést..., persze csak ha tényleg indokolt!
-
Alex123
senior tag
Szia!
Igen, mind 17x17 cm (az alaplap), most arra gondoltam, hogy a gigának sz* az elrendezése, de lehet, hogy ez "csak" és kizárólag a processzor hűtését érinti, a ramok, videokártyák elhelyezkedését nem...
Itt találtam példát (bár nem a giga lappal), hogy elfér az SG05-ös házban egy Corsair H50-es hűtő (csak a radiátor része), gondolom a venti megy a ház elejére..., meg befért a HDD is, meg az 5770-es videokártya is...
Szerintem vagy Zotac v. DFI lap lehet...
Ha mindez menne a gigával is, nem lenne rossz, akkor hagyom a léghűtést és jön a vízözön...
-
kisza25
félisten
tényleg jut eszembe azt nem is írtam még, hogy simán befért 2DB vinyó a gépbe, a kártyaolvasó helye az pont egy vinyónak van kialakítva, egy meg ugye az alaplap felett és tadam
meg ugye befabrítottam az alpint is most őrő és bodotá
a VGA-nak is "bőven" maradt hely
ez talán nem a létező legjobb megoldás a VGA hűtésére, de egyenlőre jobb hiján -
Razermazer
őstag
Szélzaj kérdése az sajnos lesz is, mivel az előlap sűrű méhsejt kialakítású rácsozata ez generálja. Dremel-el lehet rajta segíteni kivágni a venti helyét, de mivel szép a ház ez felejtős. Az s-flexem az 800-as fordulatú tehát borítékolom a 0-zajt. Jó hogy mondod a magasságot lesznek itt gondok, de pont ez benne a jó. Hát találtam egy képet, hogy is fog kinézni, de mivel ez egy 775-s tokozású kicsit jobb az elosztása necces durva kép2 kép3 nálam balra lesz eltolódva minden. Hoppá ez egy 10centis teljes venti, azért ilyen magas, a slim az nevetve elfér jólvan jólvan
. A vinyó kérdés meg kettő 500-as slim elfér benne, egy fent, egy alul persze lehet fúrni kell az alsó tartóba lyukat neki, mivel az csak 3,5-re van kialakítva, ha jól gondolom. A gond csak annyi vele hogy baromi drágán mérik a slim vinyókat. Vagy egy slim vagyis 2,5 fent, egy 3,5 alul.
-
Razermazer
őstag
Igen igen én is ezt látom, hogy lesznek problémák a vga-val. Mindegy méregetünk, próbálgatunk(2 memóriamodul mindenképp lesz benne mert 4 giga kell feltétlen) majd az összeszerelésénél. Ezért vacilálok a régi shuriken, és a big között a big szerintem esélytelen big shuriken mert túlnyúlik a memóriákra, és ütközik a vgaval is viszont a régi fajta, és remélem van még nekik belőle shuriken revb itt látszik is, hogy nem nyúlik túl memóriákra sem oldal a vga felé viszont a hőfelület kevesebb, de nem is lesz széthajtva ez a gép. Vagy ha ez belefér, akkor ez lesz, ez még lehűti a déli hidat is
zipang2(szerintem ez a legesélytelenebb) Szóval lényeg az hogy próbálgatni
még szerencse hogy van hol. Ház elejére ez leszS-flex Én már csak ilyeneket használok 3-éve, és még mindig ugyanúgy nem hallok semmit se, az enyhe szélzajon kívül, se motorhang, se csapágyhang. Hdd egy wd500-as green már bizonyított hangja semmi, és hűvös is gyorsnak is elég gyors nekem
.
-
Razermazer
őstag
Szintén zenész, ahogy megláttam ezt a házat beleszerettem(nem kell segítség elsőre megláttam és a kell hagyta el a számat
), már meg is rendeltem, hétfőn megyek érte, meg a gigabyte lapért, és az i3-ért. Még jó hogy a forint most tűrhető áron van, most elég jól megúsztam 100-alatt 5770 nélkül. Az a következő project már látom mert nagyon rábeszéltetek(meg utánanéztem, és az államat keresgéltem, hogy milyen jó kártya ez) az az msi hawk lesz
gazemberek
.
Zodo A big shuriken nem biztos hogy el fog férni ja de neked amd-s lapod van az más tészta, Nekem az inteles kiképzésnél van némi probléma, lehet hogy csak a shuriken revb fog elférni. Mindegy, a cmode itt van 2 utcával lejjebb hivatalos scythe forgalmazók majd próbálgatunk
. Szerintem a tápba is cserélem a 8-as ventit egy sflex 8-ra. Meglátjuk és a 120-elsőt is egy s-felxre.
-
HookR
addikt
Elbeszélünk egymás mellett. Szigorúan konstrukciós szempontból (tehát méretezéstől, és stílustól függetlenül) a G69T (ami a dátumokból ítélve vélhetően az ötletadó) és a Viako házak ugyanarra az elegánsan egyszerű megoldásra épülnek, miszerint 4 megfelelően kialakított oszlopot sarokelemnek használva, azok közé csak be kell csúsztatni az oldallapokat, illetve rácsavarozni a fedlapot, aljlemezt. Ha van lehetőség egyedi rajzos profil alapján alut extrudálni (ahogy azt a Viako is tette), akkor azokat szinte csak méretre kell darabolni. A borítás többi darabját meg kis túlzással 'kiköpi' CNC-maró, és már lehet is összeszerelni.
-
HookR
addikt
Na akkor 'kis színes' a változtatásokról. Némi képzavarral élve a 'kulcslyuk' a kulcsa a felhasználóbarát(abb) rögzítésnek.
Arra szolgál, hogy az SSD/HDD-be csavart ehhez hasonló gumialátétes csavart mindössze alulról kelljen átdugni a szélesebb részen, majd eltolni a szűkület felé úgy, hogy a gumialátét 2 szélesebb része fogja közre a lemezt. A HDD-hez a piros, az SSD-hez a kék körrel jelölt 'kulcslyukak' tartoznak. Ebből a szögből utóbbi esetén 8-ból 2 takarásban van.
"Ezt inkább, majd megnézem, ha elkészül."
Nem olyan nagy ördöngösség. Ahogy a képeken is látszik, a közbenső L-Profil az SSD/ODD kombináció esetén a hosszanti négyzetrudakon, a talpán nyugszik; míg HDD esetén fejjel lefele, a távtartó csavarokon.Ezen a képen a színes négyszögek a gombok (Power és/vagy Reset) és LED-ek (Power és HDD) lehetséges helyeit hivatottak ábrázolni. A megjelenített variációnál a kiindulási alapot a fent üresen maradt sarkak motiválták. Alul ugye a ház rögzítéséért felelős imbusz csavarok vannak, így felülre mehettek a gombok. A LED-eket pedig (leginkább a kábelezés miatt) jobb oldalra, a fennmaradó helyekre tettem. E téren nyitott vagyok a javaslatokra, hogy miként lenne ésszerűbb és/vagy esztétikusabb?
-
Osibaa
senior tag
Nemtom volt-e, én nem láttam.
Árulják itthon is?
Nagyon gondolkodom egy erősebb gépen az Atom helyett, rákaptam a video kódolásra, azt pedig az Atom nem bírja. Továbbra is HTPC lenne a fő feladat, így számomra az Intel kiesett, meg egyébként is utálom.
AMD lap viszont kevés van, az új Asus lap pedig csak nem akar ideérni.
-
HookR
addikt
"Akkor most low profile kártya lesz vagy csak terv ?
"
Mármint, hogy akarok-e low-profile kártyát belerakni? Eleinte nem. Később több, mint valószínű, hogy igen. (Mint említettem volt, meglátom mi lesz a Diablo III-ból, illetve hova fejlődnek a GPGPU alkalmazások és lesz-e szükség több erőforrásra. Persze az igazat megvallva akkor is törekednék a lehetőségekhez mérten kompromisszummentes háztervre - s így a szélesebb körű felhasználhatóságra -, ha azt magam soha nem használnám ki teljesen.)
"Az ODD, SDD, HDD keret összehozása nem lesz egyszerű feladat, de gondolom tudod. Mondjuk az SDD méreteit nem vágom, de pl. nálam az ODD felfogatási pontja csak 1-2mm szélesebb, mint a 3,5" Hdd rögzítési pontjánál így valami igen extra keretet tudok elképzelni, hogy mindhárom eszközt egy keretbe tud beszerelni."
Ez a már megoldott problémák halmazában volt olvasható.
(Vigyázat, 'csalok'! Annyit írtam, hogy ugyanazok a profilok alkotják a rögzítési pontokat, azt nem, hogy ugyanott és ugyanúgy beépítve...Jelen esetben a 'rögzítőkeret' nem egy darabból áll, hanem kettőből, következésképp egymáshoz képest el lehet őket mozgatni/forgatni. Amelyik az alaplapot is tartja, azt nem kell bántani, csak a közbensőt fejjel lefele fordítani és berakni alá néhány távtartó csavart, hogy a megfelelő magasságba kerüljön. És nem mellesleg ehhez sem kell kivenni az alaplapot, azaz lényegében a kisebb méret mégsem követelt súlyos áldozatokat a szerelhetőség oltárán.)
"Apró lukú perforált lemezt, szerintem a fémipari gyártóknál találsz vagy azok partnereinél."
Igen, már átnyálaztam jó néhánynak a termékkínálatát, s ha akad is kis átmérőjű lukkal perforált lemez, jellemzően azok viszonylag távol helyezkednek el egymástól, nagy a köztes, megmaradt anyagszélesség, azaz a felülethez mérten alacsony a szabadon hagyott áramlási keresztmetszet. Amilyet keresek (a képen felül), azon sűrűn helyezkednek el a lukak.
Persze lehet, hogy ez is olyan fixa idea, amit bölcsebb, ha kiverek a fejemből, s inkább abból 'főzök', ami van. -
HookR
addikt
"...de hol tart a ház projekt ?
"
Egyrészt szándékosan nem írtam róla, hogy lássam a reakciókat. Ti. ha nem teszi szóvá senki, akkor nagy valószínűséggel csak untattam vele a topiklakókat.
Másrészt 'remekül' időzítettem, a forgácsoló ismerős éves nyári szabadságára ment, s csak augusztus vége felé lesz ismét.
Az igazat megvallva nem is bánom egyáltalán annak fényében, hogy a low-profile HD5770-ről is csak most szereztem tudomást (holott, mint utólag kiderült, a low-profile VGA-s topikban június 1.-én már linkelte valaki), s ha időközben kiforgácsoltatom az elő- és hátlapot, akkor most nem állna módomban a dupla slotos hűtőjének helyet biztosítani.
Persze nyilván valahol meg kell húzni a határt, és nem pepecselni a végtelenségig, de egyelőre úgy vagyok vele, inkább érlelem még kissé a tervet.Pl. időközben megoldódott, hogy:
- az SSD az alsó burkolati rácshoz való csavarozás nélkül legyen felhasználóbarát módon rögzítve.
- ha az ODD és SSD-k helyett egy 2. HDD kerül az alaplap alá, ugyanazok az alumínium profilok legyenek használhatók rögzítési pontnak, ne kelljen őket másikakra cserélni.
- 71mm magas CPU hűtő is beférjen. Ez gyakorlatilag a Nexus LOW-7000 magassága, illetve ez esetben a Big Shurikenre is ráfér egy tetszőleges 120x25mm-es venti a gyári slim helyett (140x25mm-es csak azért nem, mert a hűtőlamellák a 120-as venti mellett felnyúlnak picit. Persze lehet, hogy akkor már ennek megfelelően 125-ről 128mm-re növelem a ház magasságát, ne azon a 3mm-en múljon.).
- Találtam helyet ennek a készen kapható előlapi I/O kivezetésnek (természetesen a 3.5"-os beépítőkeret nélkül értendő). Rögzítési furatai ideálisak, pont erre találták ki. Egyszerűbb ezt beépíteni, mint minden csatlakozót külön berhelni, forrasztgatni.Ugyanakkor akad még tisztázatlan részlet is. A szellőzőnyílást még mindig szeretném a hangfalakon is látható, sűrű, apró lukú perforált lemezből készíteni, de egyelőre nem akadtam rá beszerzési lehetőségre. Itt van ugyan a hatszögletű, 5mm-es beírható körátmérővel, de azzal még nem sikerült 'megbarátkoznom'. Egyelőre talonban tartom arra az esetre, ha nem találok az eredeti elképzelésnek megfelelőt.
'Hát, így állunk kérem szépen.'
-
kisza25
félisten
először csak teszt volt az ideális 24/7es beállítás megtalálására, ez a 3,6Ghz 1,125V, de mivel jelenleg még ekkora sebességre sincs szükségem ezért jelenleg 1V 2,93Ghz-en megy csak a memória megy 1333Mhz-en cl7-ben cl 9 helyett, de csak azért mert viszi 1,5V-n,
aztán kíváncsiságból felnyomtam 3,9Ghz-re és zokszó nélkül vitte, ennyire könnyen még nem tudtam tuningolniaztán Osibaa belinkelte nekem a LISTÁT és vérszemet kaptam
ezután jött a 4Ghz prime amit fél órát futtattam, aztán gondoltam, ha ez eddig ilyen simán ment nyomok egy max OC-t is
de szerintem az új bios-al meglesz a 4,4Ghz, csak eddig a barátnőmmel filmet néztünk, majd most fekszek neki, ja és továbbra sem volt szükségem a cmos clean-ra
a lap amúgy még bírja BCKL 220
amúgy a RAM is megy 1600Mhz-et cl9-ben zokszó nélkül 1,5V-n -
kisza25
félisten
na ja, csak fogyasztás növekedése egyenesen arányos a hőtermelés növekedésével, az meg talán téged is érdekel, nekem sokat szokott menni a gép 24/7-ben és mivel én fizetem a villanyt ezért érdekel
közben felraktam egy új biost a laphoz és megszűnt a drop-olás és alapfeszen is megy a 4Ghza 4,18Ghz már megvolt validra, de az még a régi bios-al, most raktam fel kb. 5perce az újat ami csak Béta, de ez a megjegyzés található mellette:"Improve CPU overclocking margin "
nem semmi egy mini-ITX lapnál
most feküdhetek neki újra a tuningnak -
kisza25
félisten
fogyasztás az órajellel egyenesen arányosan növekszik, a V-core hatványozottan számít
nálam
pl.3Ghz 1,2V 110W,
3Ghz 1V 90W,
3,66Ghz 1,2V 120W,
3,9Ghz 1,2V 130W
3,66Ghz 1,125V 107W
ha nincs terhelve 1V 1333Mhz 60W
minden esetben a teljes gép fogyasztását írtam
ebből kiemelném ezt a 2 eredményt:
3Ghz 1,2V 110W
3,66Ghz 1,125V 107W -
Osibaa
senior tag
Elvileg ha már befixálod a feszültséget BIOS-ban, akkor is meghalhat a C&Q (régi Abit lapomnál legalábbis így volt), de a 0,1V eltéréssel biztosan kiderül. Asus lapoknál érdekes módon működött mindig is a CnQ alulfeszelésnél és tuningnál is, fura, hogy a Gigabyte nem tudja. (Ez hasznos infó, HTPC topikban pont téma.)
-
toldy
őstag
Igen az a ház rögzíthető hátul, ilyen csavarokkal. De a rögzítési megoldást elnézve egy kis ügyességgel ez a ház is felszerelhető úgy.És így sokkal jobban hozzáférhetőek az usbk. Elvileg van az a pico psu, az hány wattos? mert ha tényleg csak 60w akkor jobb egy olyan LCpowert felbarkácsolni és abban van egy 75w táp is így egy jw minix és egy athlon II X2 240e, 2gb rammal és egy ssd/noti hdd.
Az a 75w így is necces ( 45w proci, 30w vga stb) biztonságos működéshez egy ilyen elkélhet.
Osibaa: az új 9300 enged némi alulfeszt, a h55 lapok mindegyike enged ( hol joban hol kevésbé) illetve a JW lapok is engedik ( én így tudom)
-
toldy
őstag
A kisebb nem volt cél ,bár nem lenne rossz.
Eredetileg a Chieftecet akartam megvenni ( 16-17e FT) de valami miatt felnéztem apróra és megláttam ezt ( 10e volt) így végül 15e Ft vettem egy házat-táppal ( és nem tűnik rossznak) illetve egy e1400-t. És még spóroltam is, ahova ez lesz, oda megfelel. -
Osibaa
senior tag
Hehe, én is pont a PH! tesztek között keresgéltem a témában: G35 vs G45 vs GF 9300 vs AMD 780G
-
kisza25
félisten
jajám
na nem hagyott a kisördög 3,9Ghz alapfesz(1,2V) prime stabil(ezt csak 30percig járattam, mert 68fok környékére melegedett a proci, pedig a venti már 2120-at pörgött, pedig elvileg 2000-et tud
)
memóriák időzítését meg levittem 7-7-7-20-ra 1,5V 1333Mhz-mellett, most futtattam egy órát persze minden más alapon volt -
kisza25
félisten
köszi
a CPU hűtő kerettel csináltam két képet, csak akkor látszik jól, ha felnagyítod
ennél a RAM-ra lóg rá és a talp és a lap között még van kb 3-4mm, így nem lehet rögzíteni.
ennél meg a PCI-e re lóg rá
nem túl éles a kép, de a lényeget azért jól lehet látni -
HookR
addikt
Zodo: Thx.
Majdnem elcsúsztam egy banánhéjon. Feltűnt, hogy valami nem stimmel a bővítőkártyák modelljeivel, ezért előkotortam a szabványt leíró doksikat és bizony a sejtésem beigazolódott. Tanulság, az a pontos, amit magad modellezel, a netről letölthető (pl. SketchUp Components Collection-ből) modelleket fenntartásokkal kell kezelni, s bizony erősen ajánlott leellenőrizni a méreteiket. A doksik alapján kreáltam immár mérethelyes modelleket, ami mindjárt rávilágított néhány a házterveket érintő módosítás szükségességére.
Aztán a low-profile kártyához textúrára is szükség volt, ezért keresgéltem a neten, s lám kiderült, hogy ma már egész korrekt VGA-k kaphatók ebben a méretben, mi több itt a PH-n is van a témának saját topicja (Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?) - amit zodo-nak már nem kell bemutatni
-.
A teljesség igénye nélkül (kártyahossz):
- Radeon HD4650 (6.6" = 168 mm)
- Radeon HD5570 (6.6" = 168 mm)
- GeForce 9600GT (<8" = <203 mm)
- GeForce 9800GT (<8" = <203 mm)
- GeForce GT220 (6.6" = 168 mm)
- GeForce GT240 (6.6" = 168 mm)
- GeForce GTS250 (<8" = <203 mm)Nem vitás, vérszemet kaptam, s erősen gondolkodóba ejtett, hogy szükségem van-e nagyobb 10-15 literes házra, amikor reálisan gondolkodva minden igényemet kielégítheti a kicsi, 5 literes konfiguráció low-profile kártyával. (Régóta nem kötnek le a játékok, a leendőek közül is talán csak a Diablo 3 érdekel, aminek a megjelenéséig még akár a Radeon HD6000-es családból is megjelenhet alacsony kivitelű kártya
)
Mindezek tükrében néhány újabb tervezési irányelvvel bővült a lista:
1.) Egyes kártyák szabványostól hosszabb nyákjának elhelyezése
2.) Egy slot-osnál nagyobb hűtés, minimum 80mm-es ventivel. Ha kell, egyedi bordával.
3.) Tápellátás, elvégre a combosabb kártyák szélsőséges esetben 150-170W-ot is igényelhetnek. Persze a HD5570, vagy a GT240 józanabb választás, azok procival és HDD-kkel együtt is beérik 120-150W-os táppal is.1.) A HDD elhelyezésének minimális átvariálásával a kártya nyákja egészen az előlap hátuljáig elnyúlhat, az máris 205mm-t jelent a nyák számára. Sajnos azonban ez legfeljebb a 9600GT esetében zükkenőmentes, mert annak nem kell a hátuljába tápcsatlakozót dugni, szemben a 9800GT és GTS250-es kártyákkal. Bár jó lenne tudni, hogy pontosan mennyivel rövidebbek 8"-nél, hátha mégis ki lehet ötleni valamilyen használható megoldást. Pl. egyedi könyöktápcsati, ami kisebb helyen is elfér.
A többi VGA szabványos méretű, tápcsatlakozótól mentes, azokkal nincs gond.
2.) Erre a legjobb megoldás a gyárilag egy slotos, passzív bordával felvértezett kártya, ami mellé helyet biztosítok 1db 100x10mm-es, vagy 90x10mm-es, vagy 2db 80x10mm-es ventinek, ami egyúttal az alaplap alatti szekciót is szellőzteti. Szükség esetén nagyobb méretű, egyedi alu bordát is lehet készíteni, nem bonyolult.
3.) A három közül a tápellátás az igazi limit, teljesítmény, ár és beszerezhetőség vonatkozásában. Lehet érdemes lenne valamilyen SFX tápot szétkapni és egyedi, laposabb burkolatba áttenni, nagyobb ventivel.Vélemény?
-
HookR
addikt
"Igen, legalábbis én is úgy tudom, hogy a flex atx méret köré építkeznek, de eddig nem esett le mit akarsz ebből kihozni.
"
Bizonyára arra célzott, hogy a szóban forgó AOpen háznak nincs köze semmilyen ATX-szel kapcsolatos szabványhoz, ezért pl. hátlapot egy az egyben újat kell kreálni, függetlenül az alaplapi távtartók elhelyezkedésétől. Az alaplap hátlapi kivezetéseit keretező I/O Shield számára fenntartott nyílás például kevésbé széles (a kép alapján ~140mm, míg a miniITX / miniDTX / DTX / flexATX / microATX / ATX specifikáció 158.75mm-t ír elő.)
-
Osibaa
senior tag
Ha jól tudom, akkor flexATX szabványúak a Shuttle és Aopen barebone lapok, de kinézem belőlük, hogy mindketten kicsit eltértek a szabványtól, hogy ne lehessen kombinálni a két cég termékeit.
Havernak egy Aopen bareboneban halt meg az alaplap, amit elég nehéz itthonról beszerezni, ezért akartunk mITX-et berakni helyette. Nem sikerült. -
kelzsoca
félisten
Lol, látom nem ismersz
Képzeld tudom mire gondoltál, de ha megnézed a minimálár 5k, a villámár 9k, ennyiért kapsz egy valóban modding alapot, csak az a kérdés hogy ebből mit lehet összehozni az mennyi időt és költséget fog jelenteni, illetve meg tudod -e valósítani az elképzeléseid vagy a felénél azt mondod kuka az egész.
Még ha az elejét teljesen ki is cseréled a gyenge papírvékony lemezvastagsággal semmit nem tudsz kezdeni, ami ráadásul nyeklik-nyaklik is, mivel használt valószínűleg karcos, itt ott horpadt is.
(#3437) szacsee
Nem, tudtam hogy nem arra linkelte be a házat, de ez akkor sem változtat azon amit leirtam róla
-
szacsee
nagyúr
Az a baj itt is, hogy szélsőséges esetek vannak.
Van akinek minél kisebb ház és minél kevesebbet kajáló konfig kell, van viszont akinek kis helyen erős gép... kb ugyanazon méreten van hogy 2 gép között 3x akkora a teljesítménykülönbség.... no meg az igények is mások.
Elölről jól mutat, akinek kis fogyasztású netes cucc kell annak jól jöhet, de gondolom kelzocska azt hitte az előző vitához ajánlod...kelzsoca: villámárat nem is figyeltem.
Akkor inkább codegány újonan.. -
kisza25
félisten
a 38mm nyákkal együtt a VGA vastagsága,
ez gyári adat, mivel a VGA és köztem mindössze 450km-van sajnos nem tudom lemérni a vastagságát venti nélkül
vennék én silverstone-t, vagy Lian li-t csak IPON-ról akarom összerakni a gépet és jelenleg nincs
hétfőn meg kell rendelnem, mert 2-3 napot leszek csak otthon és akkor meg kell lennie mindennek, ha lesz, lesz, ha nem akkor marad a codegen, a luft akár a házon kívülről iserre csak játék alatt lenne szerintem szükség, mert amúgy 8W-ot eszik idle arra meg elég a borda, nem a szépségre megyek, hanem a méretre, tőlem aztán lehetne egy fadoboz is, csak kicsi legyen jól szellőzőn és tudjak beletenni mindent ami kell
Osibaa:a nemes cél érdekében bármit
még azt nem tudom, hogy fogok mindennel beférni, jelenlegi házam -
kisza25
félisten
ja csak a ventit le tudom róla szedni, valahogy meg megküldöm máshonnan luftal
amúgy 5V-ra kötve ment a ventije és így volt 30fokos idle 50load
ezt a képet nézve az egy slot az alapból 2cm és mellette van még hely -
Geree
senior tag
ez valóban nem soros (szerintem
)
ezzel nem szabályozza a másik ventit neked? nekem ugyanilyet adtak egy 8-as Swif2-höz és működött rendesen (proci venti + swif2 egyaránt szabályozva)..
azt vedd figyelembe, hogy az alaplapi csati hőmérséklet alapján szabályoz, csak azt a ventit figyeli amelyik a 4 pines foglalatban van, ahol mindegyik tű megvan. Majd annak az impulzusait küldi tovább a másik ventire.
ha így sem jó esetleg ellenőrizd a kábelt.. -
zodo
nagyúr
Vissza rendeztem a sorokat, ismét halk és hűs.
Viszont előtte megnéztem pár apróságot.
Rájöttem, hogy az előlapra szerelt 120P nem volt szabályozva az elosztó használata során. Attól volt kellemetlenül hangos.
Na, de miért?
Ti is azt mondtátok, hogy jó lesz az az elosztó, de mégsem, sőt...Ha közvetlen csatlakoztatóm az alaphoz akkor vezérelt.
Ha beiktatom az elosztót akkor pl. már nem vezérlet, de csak abban az esetben ha van még egy venti a másik ágon.
Ha önmagában van az elosztón akkor ismét vezérelt.Mivel két db 120P -el rendelkezem, így két elosztóm van. Kettőből összehoztam egyet aminek mindkét szára tartalmazza a 4 vezetéket. (gondoltam, hátha ez a gond)
Helyzet változatlan.
Elosztó használata mellett csak egy venti szabályzott (általában a gyári Amd venti ) és a 120P az istenért sem csak ha szólóban van rá kötve az elosztóra.
Mindegy, csak nem értem a dolgot.
Kipróbáltam (mert én a passzív borda híve, nem nyughattam ) , hogy csak a 120P volt az előlapon, persze vezérelt állapotban és zéró cpu hűtő mit művel.
Netezés alatt kb. 55 fokon tartotta a procit, 900 rpm körüli érték mellett, de amint közeledett (pl. videó lejátszás) a 60 fokhoz már igencsak megjött a venti hangja, mivel ekkor 1700-1800 rpm körül szakított. nem nyúztam sokáig, de 2 db zenei klipet végig néztem és nem ment feljebb a proci hőfoka 62 foknál, viszont sikított a venti.Konklúzió:
Értenem kellene a lapom, Bios / Cool and quiet beállításaihoz és némi ügyességgel (venti elhelyezés) lehetne egy db házventivel is, sokkal halkabb megoldást találni ill. alkalmazni.(#3401) EarL 007
, de sokáig írtam a hsz.-em.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest