- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Ok csak ajánlottam.
Akkor rám marad a tesztelése.
Valami ilyesmi kuckó kéne a régi J&W konfigomnak és ez eddig a legszimpibb az ára miatt, de lehet valami nagyobb lesz az 5,25" odd miatt.
(Barátnő használja épp és neki még kellhet, mielőtt megkérdeznétek.)Köszi mindenkinek!
Ennek a lapnak is örülők, de jobb lett volna ha ezt nyerem.
Nyertese GumisPeter, szintén Ph tag aki ezzel a storyval lett különdíjas, ha valakit érdekel. -
user137
őstag
én nem vagyok megelégedve a hangjával, amióta felfelé fordítottam... nyöszörgős a venti, emeli-csökkenti a fordulatszámát, és a hangja sem szép egyenletes, tele van felharmonikussal - igaz a front intake venti hangosabb, mint a táp. tegyük hozzá, h tetszőleges nempasszív VGA ennél hangosabb lesz. valamint nekem a Shuttle-ben is volt egy passzív egyslotos VGA, annak meg a kondijai ciripeltek éjszaka, mint egy q tücsök.
"jó érzés kikapcsolni", amikor eljön a teljes csend éjjel, és ez nekem sok (a sajátomat csak látom, ha kikapcsol).
ez is csak azt bizonyítja, h mennyire más az ingerküszöbünk
-
tthom
senior tag
Nagyon jól leírtad.
Igen, olyan keresek, ami nem túl drága, pofás, belemegy 5.25, 3.5, meg valahova benyomva egy 2.5ös, de mivel az SSD, még rendes hely se kell, valahova csak belefér. Valamint panel táp lenne az ideális, akkora teljesítménnyel, mivel core2/i3 menne bele. De már a paneltápról kezdek lemondani..
-
HookR
addikt
82mm széles Flex ATX táp van élére állítva ugyanarra a belső lemezre téve, amiben az alaplapi távtartók is vannak. Ránézésre van 1-2mm a fedlap és a táp között, tehát az alaplapi tálcától kb. 84-85mm. Ebből lejön az alaplapi távtartó 8-10mm-e, az alaplap nyákjának 2mm-e és a nyák síkjától a proci tetejéig mért távolság, 8mm. Azaz 84 mínusz 18-20mm, illetve a Samuel 17 45mm-es magassága. Elvileg 20mm magas venti még éppen befér. 25mm-es biztos nem.
-
tthom
senior tag
Oké.. Csak azért merült fel, mert tegnapi ház keresés közben láttam, hogy a coolermaster rel. kicsi házába belemegy a mATX lap. Abból meg dögivel van választék..
Összehasonlításképp:
Modecom Feel 202, ami nagyon tetszik és kicsi is:
220 x 321 x 60 mmCOOLERMASTER RC-100-KKP2 Elite 100
262 x 318 x 69 mmSzóval olyan nagy különbség nincs méretben, igaz, a coolermaster ránézésre is zajos azzal a pirinyó ventivel.
-
GerykO
aktív tag
Én voltam ama gaz.
De csak emlékezetből, mondtam, és most látom, hogy tévedtem.
-
user137
őstag
a LifeLight márkát kerüld, vegyél drágábbat inkább! én már 8 ilyen lámpát cseréltem itthon, ebből 4 "elpukkant", egy meg egy kicsit vibrál... ha cserélik is, kellemetlen, mert az új szériás darabok nem pont uolyan színűek, mint a régiek....
Igaz, a konyhában a 8 szpot most 30W körül fogyaszt együttesen, az azért nem rossz
-
HookR
addikt
Egyik sem tökéletes, valami kompromisszumot mindegyikkel vállalni kell. Szerintem vagy azt vedd, amelyikkel anyagilag a legjobban jársz, vagy azt, amelyikhez érzelmileg a leginkább kötődsz.
(#6305) nagynorbi: Elég nehéz a jóféle portékához hozzájutni, szerintem is nyugodtan írd be a topikba, hogy mindenki lássa.
-
user137
őstag
lófasz sincs itthon, brotha, te is tudod...
- newegget ne nézzél, csak a szíved fájdítod vele (ebay helyett a mylemon.at, geizhals.at a legközelebbi reális alternatíva a pcgear.hu után)
- PCQ09 még nekem is drága, pedig én szeretek ilyenre adni
- Habey túl zárt irányított ventik nélkül, megfő az i3 sztm (nézz meg egy Mac Mini Disassembly-t a ventiért)
- a Wesena szintén beszerezhetetlennek tűnik, pico-t sem úszod meg 20kból (max a 60W-osakat)SG06 apróból?
-
toldy
őstag
Megnéztem pár tesztet, lehet mégse lianli, nem jó oldalt van a táp ( a kábelek átnyúlnak a lap fölött ) illetve az AC-DC adapter 12v&2,5A add le.
CséZé, szerintem egy asrock, msi, hasonlók igen, de egy asus azzal a bordával már nem hiszem, úgy hogy a hdd(-k) fölötte vannak és nem valami mini ssd.
-
Hanok
senior tag
Persze megértelek, mindenki mást preferál Én csak inkább arra reagáltam hogy ha valami akkor az Intel az drága szerintem, és ha valaki olcsóbb most az pedig az AMD minden fronton..Leszámítva a nagyon új termékeket bár az az intel-nél sem olcsó...Nekem sokkal szimpatikusabb egy 88t-i deluxe + x4 kombó...Már biztos nem vennék 2 magosat ha valami időtálló dolgot szeretnék..Valahogy úgy vagyok Én is mint Te, hogy az i3 front-al nem vagyok megelégedve, i5-öt meg azért nem veszek (bár mennyire is szeretném) mert méreg drágán adják..A kettő közötti kompromisszum pedig szerintem az amit írtam...
-
GerykO
aktív tag
Az Asus E350M1-Deluxe is mITX, e-sata, Fire-Wire, USB3, integrált WIFI, kékfog, max 2x4 GB ddr3... Én is ezt próbáltam mondani, de mivel jelenleg még nem kapható magyarhonban, ezért próbáltam kb-ra belőni az árát is.
De én Chaser-nek, és CséZé-nek is válaszoltam egyben, csak nem emeltem ki.
Amúgy köszi az ECS infót. -
Chaser
legenda
Tényleg, előtte meg az, hogy kit of 2..na mind1, ha lehet kapni annak csak örülök, nem mintha lenne majd ilyenem
GerykO: Intelest keresett. Tudbán a 880g-s asus itx lap "baráti árát" el lehet képzelni a fullos brazos itx mennyibe fog kerülni. Ezért is tettem le itx vonalon az amd-ről, drágábbra jön ki x4-gyel mint egy i3 +h55n.
-
Chaser
legenda
Nekem kell utánaolvasnom
Mekkora egy kötsög ************************************ banda az intel, ezt elfelejtik megemlíteni a felsorolásban a gpu résznél, meg a K verzióba rakják az erősebb igp-t, mert azt úgyis az veszi aki tuningolni akarja és emiatt nem is tudja használni az igp-t?
akasztanivaló bolondok
-
Chaser
legenda
Tévedsz
Nem minden 1156-ban van igp, az i5 750-ben pl nincs, csak azokban amik 32nm-esek, i7-ben egyben sincs emiatt. Tudtommal ezeket hívják hd2000-nek vagy intel HD-nak. A SaB alapú cpuk-ban mindben van igp, mivel mind 32nm-es. Pl i7-2600. Nem kell, hogy szorzzármentes legyen, pl i5 2500. Az i7-ekben azért erősebb a vga -hiába hd3000 mindben-, mert nagyobb az L3. Az architektúrát átszervezték, L-ra érzékeny, ezért az i3 és 5-ökben valamivel hd5470 alatt van a 3D tudás, az i7-ekben akár felette is lehet picivel.
szerk: Ha egy kicsit belegondolsz, elég érdekes lenne ha a K-s procikban lenne erősebb igp, mivel azokat h67-es lapban tuningolni nem lehet, csak p67-ben amiben viszont nem lehet használni az igp-t...szóval tessen' kicsit utánaolvasni a dolgoknak
-
CséZé
őstag
most láttam egy ASRock E350 személyes véleményt. hát nem igaz, hogy megint elbizonytalanítottak...
-
wxppro
aktív tag
Nincs semmim hozzá. Illetve van, de az egy komplett gépben, amit nem akarok megbontani, és lecserélni sem, ezt az itx-es balhét mintegy kiegészítőnek szánom. A tapasztalat miatt gondoltam hasonló platformra, mint ami most van (adatlapomon).
Érdekelne, mi az a más, amit említettél, ha a nulláról kellene kezdeni...
Annyit még megjegyzek. hogy Inteles vonalon akarom az itx-et is, az elmúlt 1.5-2 évben AMD-m volt, és köszönöm, nem kérek belőle a továbbiakban... -
toldy
őstag
Nos a helyzet az hogy újból átolvastam a dolgokat.
Az Asus és Asrock ( nem hsizen hogy ezen változtatnának megjelenésig) kieset mivel csak fél hely van a mini pci-e számára. A zotac nem ír semmit erről, és én nem is erőltetem így az is kiesett.
Jelenlegi befutó az ECS H67H2-I, hiszen ezen külön ki van emelve hogy támogatja a msatat, így feltételezem bootolni is tud róla, egészen jól fel van szerelve, vga,dvi,hdmi, 6 usb2, 2 usb3 esata, BT, sokcsatornás audó, maga a lap is keveset fogyaszt, d eviszont nincs alul feszelés lehetőség, ezt sajnálom, ha nem is annyira mint a giga lapon, de legalább kismértékben jó lenne.
Ami még esélyes, de semmit nem tudni róla az msi ( ha lesz?). Bár nem tudni hogy msatát támogat-e, menyire pazarol a lap, alulfesz hasonlók csak 4 usb2, vga,hdmi 3jack dugó, az árával még hódíthat, de az ecs sem egy drága gyártó. Nos én erre jutottam, gondoltam megosztom veletek.
zhagyma, nem baj, jó az. Én is ép azt tettem.
-
zhagyma
őstag
" ... a mostan táp ideális esetben 80+ ..."
Gondolom hogy kis teljesítményhez a picoPSU jobb, de egy tipikus AC/DC és egy DC/DC hatásfokait figyelembe véve ilyen hatásfok jön ki a két eszközre együttesen: 0,816 = 0.96*0.85. Remélem jól gondolom. Forrás:
DC/DC hatásfok ~96%: picoPSU-160-XT
AC/DC efficiency ~85%: [link]:HookR #6161 Köszi!
-
user137
őstag
sztm ez az árán kívül semmire nem lesz jó, mester.... szopóka a szállítás és a vám, szopóka lehet a tápcsati meg a külső brick, nyalóka a belső kialakítás a cooler miatt és sehol sem látom a megfelelő mennyiségű levegőelvezetést, főleg nem i3-ra.
de ne add fel, csak járjál utána rendesen, én csak ijesztgetlek!
-
user137
őstag
Artikelstandort: 91789, Vereinigte Staaten von Amerika => USA-ból szállít
Versand nach: Weltweit => világszertemindenesetre az USA miatt felejtős. ha mindenképp külföldről akarsz rendelni, németek és osztrákok jönnek szóba, esetleg ha találsz direkt hongkongi eladót az ebay.com-on, a HK posta piszokolcsó.
-
HookR
addikt
Ne is nagyon keress tovább! A Pista0001 által ajánlott nyomógombért a 480.- Ft teljesen baráti ár. (V)iszonyításképp: Eloxált alu nyomógomb (natúr, fekete, stb... színekben)
Természetes előfordulási helyük: Lomex, Mikronika, HQVideo. (Conrad csak hedonistáknak.) Illetve vidék esetén a helyi elektronikai bolt, ahol kérésre rendelnek tőlük(?) némi felárral.Vagy akad még ilyen, amit én is használok: [link], de ehhez nem árt az olyan vastag lemez, amiben jut elég hely kráteres furatnak.
-
Pista0001
addikt
Lomex-ben lehet kapni hamis vandálbiztos gombot 480 ft-ért.
-
user137
őstag
muhaha, retinablaszter kékledes borzalom!
nekem max egy olyan, ami körbe dereng, de ilyen világítósról már leszoktam. az LC12-ben ez is pont jó, a gomb nem világít, mellette a LED meg el van tompítva.
nekem a fekvő házat nincs hova tenni (messze van a tv, vagy kéne egy 15 méteres DVI kábel), úgyhogy nekem egyelőre marad az LC12, pici és elfér a hangfal tetején. Ha végre rászánom magam a 60x60x10-es ventire, akkor a tetejét is visszakapja és akkor a monitor alá besuvasztom
-
user137
őstag
sógorék sosem szállítanak hozzánk, mert nem bíznak a postában (én se tenném), meg ugye a magyar webshopok sincsenek felkészülve még a magyar kártyás fizetésre sem, nemhogy a külföldire.
de konkrétan itt már asszem voltam egyszer, ha Bécsben jársz, autóval pikkpakk, gyalog meg egy KV a Starbucksban, és BKV-val át is veheted
de ez a konkrét ház tiszta luk => tiszta por meg mocsok lesz hamar. Egyébként egész combos dolgokat elbír
-
user137
őstag
mert nem keresel!
LC12 80W-os táppal (lásd a hozzáfűzött megjegyzésemet a tápot illetően).
de ki kell fogni, vannak ott jók, csak ritkák, figyelni kell. Ezenkívül kell egy Paypal account is, h tudjál fizetni. Németországból olyan 10€ a postaktg.
-
_BM_
senior tag
A lian likről sokkal több feedback van, de egyetlen minőségi kifogást nem találtam. Azért ezek beszédes dolgok....
-
_BM_
senior tag
Szóval amik felmerültek.
isk 100Meglehetősen gány kidolgozásra panaszkodnak a népek:
my I/O shield didn't fit, had to scrap it
Case has serious issue where the cutout for the I/O panel is not in the right location. When you install the motherboard, the back panel I/O will not align with the holes in the I/O panel insert.
Unfortunatley my power switch died fairly quickly for some reason
my Zotac 9300 wifi mini itx board in this case and there is no was it will fit correctly
A 10 feedbackből mindegyik hasonló hiányosságokról panaszkodik.
-
zodo
nagyúr
Ügyes. Egyszerű és a célnak megfelel.
Fa anyagot nagyon szeretem a tisztasága miatt, pláne így natúran, de kissé zajos tud lenni. Cserébe viszont könnyebb a megmunkálása.
Anno készítettem egy "fa pc"-t, de akkoriban még a negatívról kellett előhívatni a fotókat, sok pénzért.Esetleg ha valaki valami hasonló építésen töri a fejét akkor ezt a topikot ajánlom " mini gép - (nem csak) DIY " , hátha más is kedvet kap egy kis csináld magad mozgalomban való részvételhez. Esetleg már kész gépek is befuthatnak, további ötletekkel.
Lehet én is itt bukkanok fel előbb, utóbb. -
zodo
nagyúr
Az áruk akkor is nagyon magas.
Ennyiért legyen inkább nagyobb a ház, de valamivel szebb és kompromisszum mentes.
pl.: Silverstone SST-GD05BMercutio_
Részben csatlakozom toldy-hoz, mert én sem írók napi több tíz lemezt, de amit eddig megírtam TDK lemezre 1 vagy 2x-es sebességgel az mind használható, minden lejátszóba.
Ami biztos, következő gépemben nincs helye egyik típusnak sem. -
user137
őstag
nekem van itthon 3 slim íróm is, mert a héten cseréltettem a Dellben írót, miután 2db DL-DVD-t is elszúrt. ezenkívül az asztalimban van egy IBM slim író.
3db dual-layer DVD-ből egyet semmi nem olvas vissza (még az sem, ami "no errors" írta meg!), egyet nyögvenyelve az író visszaolvas, egy hibátlan. Maxell DL-DVD-k, ezenkívül kettő TDK-t elrontott a Dell írója (LG) pénteken.
lehet, h csak mellényúltam, de aszittem 2011-ben már nem kell ilyennel szopni, h rontott írás...
-
user137
őstag
almán kell próbálni az alma szoftvereket, úgy egyszerűen szinte tökéletesek. az iPhoto simán hazavágja a Picasa-t (habár utóbbi már egész jó), az iPodokra készül minden kiegészítő, az iPhone-hoz kell "felnőni" minden telefonnak, stb... kár magyarázni.
ez nekem egy ilyen kis geek vakáció, h meg lehet-e tisztán csinálni a teljes OSX funckionalitást (sleep, wake, CUDA, speedstep), aztán még lehet, h kinövi magát ennél nagyobbra is a projekt, elvégre 100k alatt egy tavalyelőtti Mac minit sem lehet kapni...
-
user137
őstag
>Egy megfelelően erős ( nagylégszálítású) ventivel szerintem erővel rábírható hogy a meleg arra távozzon, nem?
elvileg de, csak az a megfelelően erős venti túl hangos lenne. az LC12-m is nagyon lapos (9,9cm), a shuriken olyan 7cm magasról tolja a levegőt, mégse elég...
a meleg benn kevereg oldalt-elől-hátul, és ahol nem tud kimenni, ott gyűjti a hőt egyfolytában.
-
GerykO
aktív tag
Vagy a tetején lévő venti szívna, egy műanyag légterelő pedig körbefogná a hűtőt, hogy azon keresztül szívjon. Mint némely BTX-es rendszernél. Láttam pl pentium 4-es (prescott) rendszernél, hogy a táp hűtése szívta át a procibordán a levegőt, és ennyi volt a hűtés, és mégis halk rendszer volt. De szerintem is úgy lenne a tuti, ha férne bele bővítőkártya is.
De ha már HI-FI környezetbe illő, akkor miért nem szabvány 43cm széles? És akár m-ATX lap is beleférne, vagy 3,5"-os vinyók az alaplap alatt (síkban, és nem térben).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest