Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rowon

támogató

Közben nálam meg összeállt a Jonsbo C6 mATX 3. gen retró config Windows XP-vel. Vegyesek az érzéseim a házzal kapcsolatban, valahogy megpróbálom csokorba szedni a gondolataimat:

Előnyök:

- Olcsó.
    - Mutatós.
    - mATX-hez képest nagyon kompakt.
    - Az oldallapok bepattintósak, könnyen szétszedhető.
    - Mindenhol meshes.
    - Minimalista kialakítású.
    - Észszerű az előlap kialakítása. Az USB A és USB C csatik egy közös kábelra vannak kötve. Az előlapi csatlakozók (power gomb, power led, stb.) gyakorlatilag egyetlen csatin vannak, nem szétszórva.

Hátrányok:

- Borzalmas elférni benne.
    - Nehéz benne légáramlást kialakítani, mivel minden egymás hegyén-hátán van. Egy toronyházhoz képest ebben biztos lehetsz, hogy minden melegebb lesz, tehát nem építhetsz bele akármit. Alacsony fogyasztású APU/iGPU confighoz első osztályú választás, magasabb fogyasztású videokártyás confighoz nem ajánlanám.
    - Nem vehetsz bele akármilyen tápot. Aminek merev, harisnyázott kábelei vannak, azokkal nehéz dolgozni.
    - SATA háttértárat nehéz beleépíteni. Ha raksz bele, akkor elöl kiesik egy ventilátor, illetve figyelni kell rá, hogy az alaplapon is olyan SATA csati legyen, ami felfelé néz, nem pedig oldalra, különben az előlapi lemezt nem fogod tudni felrakni a SATA kábeltől, mert nyomni fogja kifelé.
    - A ventilátorokra érdemes lehet rácsot venni, különben valamilyen kábel biztosan bele fog lógni.
    - Rémes kábelmenedzsment. Jóformán valahová csak betuszkolom a kábeleket, mert nem tudom mire rákötni.
    - Az előlapi csatik nagyon lent vannak, tehát ezt a házat inkább asztalra praktikus tenni.
    - A tápegység a processzor fölé került, ami szerintem a táp elektronikáját is értelmetlenül melegíti.
    - A ventilátorcsavarok alá majdnem kell alátét, szinte beesnek a csavarok a két lemez közé.

Szerintem mire érdemes használni:

- Modern alaplaphoz, amin legalább 2 darab M.2 háttértárnak van hely, így SATÁS háttértár nélkül felszabadítasz jópár kábelt a házon belül.
    - APU/iGPU confighoz, mivel videókártya nélkül jóval nagyobb lesz a hely bent és jobb lesz a légáramlás.
    - Valami retró lan partyhoz, vagy alacsonyabb gépigényű játékokhoz, ha megveszed a füles verziót ( [link] ), akkor hordozni is tudod majd ide-oda.

Szerintem mire nem érdemes használni:

- Munkagépnek 12 magos procival + kazán videókártyával, vagy komolyabb játékos PC-nek. Ez erre teljesen alkalmatlan, mert belerohad minden, plusz a kábeleknek sincs hely.

Új hozzászólás Aktív témák