Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TrYoL

csendes tag

Sziasztok!

MESE###
    Egyszer volt, hol nem volt… volt egyszer egy Acer Aspire 5520-as 5 évet használt laptopom.
    Elég rossz állapotban volt már, a videó kártya rosszalkodott, stb..
    Windows volt rajta azalatt az 5 év alatt, de már nem láttam értelmét hogy továbbra is kínozzam őt, meg magamat is a lassú grafikai interfésszel.
    Felraktam inkább rá egy Debian Szervert, hogy kipróbáljam magamat a hosztolásban.
    Haveroknak volt mindenféle játékszerver, TS szerver, Web szerver, FTP szerver és sokkal hasznosabbnak tartottam úgy, mint azelőtt.
    Történt egyszer, hogy a legkisebb kirá.. hibás lett az alaplapja és teljesen feldobta a talpát.
    Azóta is Linuxozok, virtuálisan rendes PC-ről, de mégsem az igazi… és sokat fogyaszt, ha megy éjjel nappal. Elhatároztam, hogy építek egy rendes szervergépet, ami kis helyen is elfér, és keveset fogyaszt, így berakva a ház egyik elrejtett zugába nem zavar senkit hogy továbbra is hosztolhassak.
    MESE VÉGE###

Egy Mini-ITX-es gépet szeretnék építeni hely és energia megtakarítás szempontjából.
    Kisebb játékszervereket futtatnék rajta egy időben a WEB és FTP szerverrel.
    Eddig ezt a konfigot sikerült összeraknom:

Alaplap: ASROCK FM2A88X-ITX+ 28.119 Ft

Processzor: AMD A10-6700T 2,5GHz 35.809 Ft

Ház: FRACTAL DESIGN Node 304 fehér 20.010 Ft

Tápegység: BE QUIET! TFX Power 2 300W Gold 20.180 Ft

HDD-t és RAM-ot már "beszereztem" (van itthon használatlan)

Ez így összesen ~110e Ft-ba kerülne.
    Van valakinek tapasztalata ezekkel az alkatrészekkel? Esetleg valami jobb javaslat? :)

Új hozzászólás Aktív témák