Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mumtaz

    senior tag

    válasz adam_454 #68819 üzenetére

    Egy négyütemű motorban semmiképp sem juthatna vissza olaj, de még üzemanyag, vagy levegő sem, hacsak nincs valami gond a szelepvezérléssel. Bár autóból indulok ki, de 4 ütem az 4 ütem. Ott visszafelé semmi nem mehetne, mégha zabálja az olajat, akkor sem. Legfeljebb elégetné, de nem pöföghetne vissza. Legfeljebb akkor, ha nem zár időben, vagy korán nyit a szívószelep. Autónál autója válogatja, hogy erre, vagy arra eltolt vezérléssel történik-e fiziksi sérülés. Például, hogy a dugó belever a szelepbe.
    Ilyen irányú tapasztalataim alapján meg kellene nézni, hogy járó mptornál valóban csak szív a szívótorkon keresztül, vagy visszapöfög.

    Mondjuk nem ismerem a motor elrendezését, de lehet akár tömítetlenség is, esetleg a fentebb vázolt gonddal együtt. Esetleg lehetne még kicsit gyenge szeleprugó, ami miatt magasabb fordulaton már nem zár időben a szívószelep.

    [ Szerkesztve ]

    -=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

Új hozzászólás Aktív témák