Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yaye
őstag
Bár csak őszintén tudnám hinni, hogy egyedül a rend iránti olthatatlan vágy vezérli a döntéshozók kezét...
Amúgy meg legyünk igazságosak: nem épp a csekély számú robogós teszi pokollá a budapesti közlekedést, hogy pont rájuk kéne terelődjék a figyelem. Csak ők még nem fizetik ki a gatyájukat is a járművükre, és ez -a költségvetés jelenlegi helyzetében minden apró rókabőrre égető szükség van- ugyebár tarthatatlan.
[Szerkesztve] -
Topiccsendőr
addikt
válasz
neongorack
üzenetére
Inkább akkor törjük a fejünket ezen, ha már bemondták a híradóban.

-
neongorack
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ha visszaolvasol akkor itt is lehet hallani szóval nem én kezdtem el terjeszteni, különben meg haveroktól is hallottam....A pontos forrás ismeretlen..
Remélem csak pletya és kamu! Én örülnék neki a legjobban elhiheted...
-
golyani
addikt
naja meg rengeteg ember van aki 50-es papírokal hajt125-ös vagy 80-a motorokat.
ezeket is ki akarják szűrni. -
Den
veterán
válasz
gumikacsa001
üzenetére
igen mindíg ez van ha a szabadságal visszaélnek, és az emrekben nincs önkorlátozás és anarchiába torkollik a szabadság.
mert azért valljuk be a robogósok egy (sajnos jelentős) része keményen felelős azért hogy a hatóságok figyelme erre a kategóriára terelődött, és felébredt bennük a rendcsinálási inger. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
neongorack
üzenetére
Bár mit is mondjak. Valahol megértem ezt. Tonnaszám hozzák be a robogókat, a regadót meg nem nagyon fizetik. Gondolom így akarják valamennyire ezt nyomonkövetni, hogy milyen cég mit hoz be, esetleg hogy ne kereüljék meg a regadót.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
neongorack
üzenetére
Mielőtt elszabadulna egy pletyka. Szóval hol hallottad ezt a jövőre rendszám dolgot? A jövőre azt jelenti, hogy januártól? Gondolom ez egyáltalán nem száz százalék.
-
neongorack
senior tag
válasz
gumikacsa001
üzenetére
Szerintem a pénzért vezetik be, hogy minnél tök cash-t tudjanak lehúzni az emberektől...
Meg, hogy kicsit vissza tudják fogni a robogósokat, de ezzel se tudják majd megoldani whehehe ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nos igen a robogósok szívni fogják (mint én is) jövőre....A rendőrök ellen meg nincs mit tenni, főleg most, hogy rendszám is lesz..... ssza+
[Szerkesztve] -
gumikacsa001
csendes tag
-
Yaye
őstag
válasz
ReDPiTTY
üzenetére
... ami azért lesz vidám dolog mert akkor gondolom majd vizsgáztatni is kell, meg adásvételkor átiratni, és mindezért ''természetesen'' sok-sok vidáman csilingelő magyar forintok kell guruljanak állambácsi feneketlen zsebébe
Az egyetlen hozadéka maximum az lesz hogy szállíthat az ember utast (ha egyáltalán). -
ReDPiTTY
tag
Micsoda szarban lesznek sokan jövőre amikor felrendszámozzák a kismocikat!
mertmár hallható ilyen pletyka -
RAM
őstag
válasz
gumikacsa001
üzenetére
Milyen magas és hány db lépcsőfokon?
(Egy lift nélküli lépcsőházban gázos lehet.
) -
golyani
addikt
lehet holnap megszabadulok a folytásomtól

csak drága mer 1000-es szervíz+folytatlanítás=16k
-
gumikacsa001
csendes tag
válasz
Keresztapa24
üzenetére
A Malagutival alapvetően semmi baj, sőt! Nem rossz gépeket gyárt. De ettől még számtalan széthajtott, lestrapált modellel találkozhatsz a piacon. Tehát - mint mindig - alapos átvizsgálás után vedd csak meg a kiszemelt járművet.
-
neongorack
senior tag
Tegnap beszéltem a PZS szerelőjével, mert haverom Apriliajába épp akkor cserélte ki az ékszíjjat, mert már nagyon el volt kopva és monta, hogy a dio-kat nagyon fel lehet nyomatni és elkezdte nekem sorolni, hogy miket kéne belepakolni, meg említette, hogy az egyik csávesznek megcsinálták úgy a ZX-jét, hogy az eleje a levegőben lógott!
Erre mondom a csávónak, hogy majd tél körül én is tervezek felújítást és monta, hogy a Leo ZX-dob eléggé megdobja, meg egy 70-es hengerszett görgőkkel, na az is elkellene!
Szal ha majd tuningolok akkor majd oda megyek....az már egyszer fix!Meg az is tuti, hogy Leo ZX-et veszek!
Mondjuk ha hengert cserélek akkor nem akkor sztem Leo RR vagy Leo 70' -
Keresztapa24
tag
Hali lenne 1 kérdésem! A Malaguti az jó robogó,már mint megbízható? Mert szeretnék venni egy nagytestű robogót 140 K ig és Malagutiból még lehet jó állapotút.Csak kérdés mennyire jók ezek a robogók...Valaki ismeri ezeket??????
-
golyani
addikt
aerox teletankolva 97 kiló.
-
sharpapa
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ha azt megtalálják....Egyébként a Slyder van 70kg, a Dio legfeljebb 50. Éreztem magamon is
.
RAM:Ha vagy olyan bika, akkor sima ügy.
[Szerkesztve] -
sharpapa
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
''Majd jól elkapnak a yardok téged is kópé
''
mert melyik zsaru nem hiszi el hogy ez egy régi, csak svácban kapható négyütemü sr50? Papirok szerint az.
. -
RAM
őstag
Hány kg és hosszú egy kis 50 ccm3-es robogó?
-
sharpapa
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Áááá, mondtam neki hogy rosszul megy, asszongya az összes uj Sr ilyen.
-
sharpapa
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Már tuningolt volt, viszont a barátom régi sr-je még szűz.
-
sharpapa
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mondom sokkal szarabbul megy mint a régi sr50-ek, nagyon kicsi, lábam a nyakamban van, és nagyon eszik.
Na itt az enyém, magam fényképeztem:
[link]
[Szerkesztve] -
sharpapa
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, először az enyémmel, aztán meg a barátom sr-jével hasonlitottam össze, és nemcsak a fényezés más, hanem az egész.
Na itt az új:![[kép] [kép]](http://www.scootopia.com.au/img/upload/2005%20SR50%20Black.jpg)
És a régi:![[kép] [kép]](http://www.mctuning.com/img/models/sr50.jpg)
Meg mint mondtam teljesitményben is nagy a külömbség.
Szerk.:és az enyém:![[kép] [kép]](http://www.sunbird.gr/images/bikes/aprillialeonardo150cc.jpg)
[Szerkesztve] -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Keresztapa24
üzenetére
Én a Katanára tippelnék...
-
-
Keresztapa24
tag
Hali mindenki! Lenne egy két kérdésem...
Akarok most venni egy robogót 120-max 140 ezer ft ig! De nemtom milyet érdemes,amik nekem tetszenek és ezek közül szeretnék választani..
Aprilia Sonic
Aprilia SR
Malaguti F12
Suzuki Katana
Honda Dio AF 34 vagy 35
Legfontosabb az az hogy megbízható legyen!!!
De menjen azért 60 km/h-t ( tudtommal ezek mindegyike megy annyit )
Milyen márkát érdemes amúgy? Melyik megbízhatobb a Japán vagy az Olasz?
Valaki segítsen nekem ezekben a kérdésekben...előre is köszi
Robogó Power
[Szerkesztve] -
sharpapa
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Barátom 3 évs Aprillia sr50-je, leirt dolgokban jobb, mint az általam kipróbált 2005-ös sr50, erre mondom hogy az új modell csak visszaesés.
[Szerkesztve] -
sharpapa
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jó akkor elmondom hogy ha a barátom 3 éves Ditech-je szintén odaveri kényelemben, gyorsaságban, gyorsulásban. De most komolyan szerintem az új modell csak visszaesés.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
neongorack
üzenetére
Hát ha ennyivel megy óra szerint, akkor abban már nincs fojtás.
-
neongorack
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ha jóltudom a motorba meg a gyári dob, aztán lehet tévedek!
Mindenesetre csak úgytudtam lemérni, hogy pontosan mennyivel is megyek, hogy haverom mellettem ment az Aprilia-val, mert az én mutatóm már rég kiakadt ugyanis 60-ig van! -
Topiccsendőr
addikt
válasz
neongorack
üzenetére
Akkor mi az a két fojtás?
A kuplungnál ezek szerint nincs. -
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
golyani
üzenetére
Aza perforált lemez az összes létező kipufogóban van, az üveggyapot a hangtompító. Aztán ez a miért nem költünk rá még 5-6 ezer forintot.. Ezzel akár egy millióig is el tudsz menni.
Kérd meg az ürgét, hogy indokolja meg a tanácsát, érvekkel, hamar rá lehet jönni, ki ért hozzá, és ki az aki csak fűti mások agyát.
A homologizációs dolog... Akkor minek veszel sportkipuffot, ha le van fojtva? -
golyani
addikt
jaja.
mindeesetre leltem egy telj. diagrammot a laser oldalán és ott a kipuffjuk az alap aeroxnak 1Le-t adott.(5->6)
kérdés h csak rárakták a kipuffot és kész vagy cseréltek fúvókát+görgőket + etc. -
-
golyani
addikt
nme csak aztmondta nekem az ürge h ha ennyit költök kipura, mert én is ezt néztem aeroxra akkor mér nem toldom meg még 5-7k-val és akkor kapok Laser Xprot, ami sokkal jobb mint ez mert ebben a homologizáció miatt vannak még folytások, de a laserben ezek azt hiszem nincsenek.meg van az egüs fórumon a kipufogós topicban valahor róla egy szétvágott kép, bele lehet látni a kipuba,és a konfúzor belső oldalán van egy ''lyukas'' lemez mögötte üveggyapot vagy mi ami szerintem nem tesz túl jót a rezonanciának ami vissza küldené az anyagot a hengerbe.
legalábbis nekem ez jött le belőle.
[Szerkesztve] -
neongorack
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem dehogyis! 70-et viszi simán 0-55-ig elég jól húz aztán 55-70-ig lomha...de nekem ez a sebesség pont megfelel télen úgyis javítok rajta:
-Helix LED-es sportlégszűrő L-SALF003 5.690-
-Leo Vince ZX dob S4143 34.990-
-Denson sportgyertya 2.450-
Aztán majd lehet kicsit optikára
-jobb és bal krómtükör 2x4.500-
-kék alvázLEDsor 4.790-
addikt
válasz
neongorack
üzenetére
Persze, hogy dob rajta, csak Golyani elfelejti, hogy amit neki ajánlottak az egy másik árkategóriában van. Lehet, hogy jobb, de azért nem annyira, hogy huszonakárhányezer forintért nem fog teljesítménynövekedés jelentkezni, míg negyvenakárhányezerért meg fog. Erre értettem, hogy mindnki elhisz mindent gondolkodás nélkül.
Ha mindkettő fojtás benne van, akkor most a max speed 45?
-
neongorack
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Relax!

Azért kérdeztem direkt vissza mert kicsit furcsállottam, hogy nem dob rajta amikor direkt 50-eshez (főleg) és 2 üteműhöz lett tervezve!Nomeg haverom mocija az élő példa, hogy dob rajta!
Csak egyenőre én szívom, mert mindíg csak azt mondom neki, várjá meg köcsög
mondjuk neki Leo TT-je Apriliára! Az is más!Nomeg övében nuku fojtás!Enyémbe meg még mind2 bennevan, motor meg a dobba is! -
Topiccsendőr
addikt
válasz
neongorack
üzenetére
Az is kétütemű, akkor miért nem nyomna rajta valamit, ha ahhoz van kiszámolva?
Érvek nélküli netes legenda.
Az a baj, hogy mindenki vakon elhisz mindent, amit mondanak neki. Ahelyett, hogy elgondolkoda rajta. Manapság mindenki pihenteti az agyát?
[Szerkesztve] -
neongorack
senior tag
-
golyani
addikt
válasz
neongorack
üzenetére
inkább ne vedd a leo kiput szép meg minden de neke mnem ajánlották. keress inkább Laser Xpro-t olyan 40 k körül lehet és állítólag 1,5-2Le körül dob a mocin.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
gumikacsa001
üzenetére
Nekem digitális a kijelzőm, ami fogalmam sincs, hogy ponosabb-e, vagy nem, de fullgázon már 77-ig eljutottam. Lehet, hogy egy kicsit nehezebbre kéne csrélnem a röpsúlyt, de akkor meg nem úgy gyorsul.
-
sharpapa
senior tag
Tegnap a verébavatón beállitott néhány mamapénzelt keménygyerek, hogy gyorsuljunk (a Leonardo-val voltam). Mondom ok, oda is vertem mindet, azt leléptem. Végén mielőtt mennék el, még mindig ott áltak, az eggyik felajánlotta nekem hogy próbáljam ki az Sr-50-jét, hasonliccsam össze az enyémmel.Eredmény:
1. 0-30-ig jól gyorsul, 30-80-ig tetü
2. Jobban lehet dönteni (nem csoda, ez egy sportrobogó)
3. lábam a nyakamban volt, holott a Leonardón két személy is kényelmesen nyújtott lábbal mehet
4. A design teccik.
Ez egy 2 perc volt.Szal összességében én maradok a mostaninál, és ez az Sr50 legfeljebb ingyen kéne hogy rögtön el is adjam. -
gumikacsa001
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én Piaggio NRG-vel megyek. Óra szerint most (kisebb röpsúllyal) 95 körül megy, ami sztem ténylegesen olyan 80-85 lehet. Persze kell hozzá egy kis idő, mire felgyorsul eddig, de elégedett vagyok vele. Sima 50-es, komolyabb tuning nélkül. Így eszik olyan 3,3-at százon. A fura az, hogy amikor kímélni próbáltam, akkor is kb. ennyit fogyasztott el. Néha még többet is.

-
Topiccsendőr
addikt
Na, én megvettem a már jó régen vágyott Area 51-et. Hát mit mondjak... Az olaszok azért odafigyelhettek volna jobban az öntvénygyártásra, mert nem a legjobb. A japánok jobban csinálják. Minden fojtás kivéve, nagyobb fúvoka, könnyebb polini röpsúly, 70 km/h végsebesség. Lejtőn persze 75. Szóval nemtudom ezek a 80-90-100km/h... ezek legendák egy ötvenestől.
-
neongorack
senior tag
Nahh végre megcsináltuk meg csináltattam a ZX-em!Volt gyertya csere is szal most minden tök ok rajta.... (Első defekt hátsó szög)
Berugókart is helyrepofoztuk úgyhogy teljes az öröm...
Multkor gondolkodtam rajta, hogy egyszer kivételesen nem 95-öt tankolok bele hanem 98-at, haver elmondása szerint az övé jobban húzott, hát nemtudom, majd ha lesz kicsivel több pénzem akkor talán

Aprilia vs. ZX hosszútávon semmi esélyem nincs habár a rövid kanyargós kis utcákban volt, hogy kívülről előztem...kicsit paráztam, meg azt mondogattam, hogy ne jöjjön semmi szembe csak most ne

Haver robogójába meg az ékszíj van úgy elkopva, hogy elpörög, de amikor elkapja akkormeg egyből 80
, szal egyenlőre partnak felefé simán letolom...
[Szerkesztve] -
gumikacsa001
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Gondolta, hátha a rendőrök nincsenek annyira képben.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
gumikacsa001
üzenetére
Az még eszembe jutott, hogy aki egy olyan robogót akar ötvenesként feltüntetni, amelyiknek nincs is ilyen lökettérfogatú modelje (Leonardo)... Hát az meg is érdemli.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
GodHeart
üzenetére
Eltört az egyig kuplungpofa rugód, de nem nagy tétel. Szerintem megúszod egy ezresből. Viszont a szerelés az már gáz. Ahhoz , hogy lejöjjön a kuplung én a hátsó féket behúzva+az autóknál használatos olajszűrőszorító szíjat szoktam használni, de még úgy is kemény megmozdítani azt az anyát. Kétemberes.
Ha a szíjad szakadt volna el, akkor nem menne se előre, se hátra, csak pörögne , mintha üresben húznád egy motornak.
Főtengely sokat bír, nem hiszem, hogy 30 000 km-nél több van a robogódban. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
gumikacsa001
üzenetére
Csupán az emberi balgaságon röhögtem, hogy mindenki azt hiszi, hogy bármit megtehet következmények nélkül.
Amior elkezdtem nézni a robogókat, rengeteg tulaj akart rábeszélni, hogy ugyanmá, úgysem nézik azt, meg hogy nem ért hozzá a rendőr. Mennyi felületes, felelőtlen ember van... -
GodHeart
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
hmm, és tényleg! Kb 2 hónapja megfigyeltem, hogy a robi magától amikor elvileg nem húzom neki a gázt is simán elindul magától, a piros lámpánál a féket kell húznom, mert különben othagy!
De a rázás eddig nem jelentkezett.. bááár, ha behúzva tartottam a hátsó féket ilyen fura rázós megfigyelhető volt, de nem volt abszolúte vészes. És akkor arra mit mondasz, hogy egyik pillanatról a másikra történt!?
Második kérdésem, ha valójában ez a hiba, akkor ezt mennyiből úszom meg!? Mert már olyan tanácsot is kaptam, hogy a főtengely ment szét, mert akkor is ráz, de még megy is... és az ugye 16k min. Akkor azt is mondták, hogy esetleg aaaa nem a lánc hanem ami ott van, nah szíj, az szakadt el, de akkor a robi lassulna, nekem meg jobban megy miután becsavartam a gyertyát rendesen.. szal azzal nincs gond.
-
gumikacsa001
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Amúgy (bár egy hete volt, de) nem szép dolog a motoros kolléga szívatásán örvendezni, még akkor sem, ha ez az esemény a te döntésedet támasztja alá.
Én is gondolkodtam annak idején és az 50-es mellett döntöttem, mégsem tudok örülni az alvázszámos történetnek.
[Szerkesztve] -
Topiccsendőr
addikt
válasz
GodHeart
üzenetére
Valószínű kuplung .
Ha a kuplunggal van baj, akkor alacsonyabb fordulatszámon is el akar indulni a robogód, és ráz. Ez akkor van, amikor eltörik a rugó, amely a kuplungkart tartja vissza. Általában csak az egyik szokott. Ettől is rázhat.
Ha nem akkor csak elfáradt az a bizonyos rugó, és nem egyszerre húzódik ki a két kuplunggkar (esetleg három, nem ismerem a típust) ettől is rázhat.
De akkor biztos, ha szétszeded. -
GodHeart
senior tag
srácok ma megyek a motorommal, és egy piros lámpa elé érkezek, leállok, türelmesen várok, mikor meg elindulunk, olyan volt a motorom, mintha macskaköves úton menne... Persze mivel napon 30x járok azon a kereszteződésen, és arra sem gondoltam, hogy éppen egy lánctalpas ment át előttem, egyből gondoltam, hogy a motornak van avlami baja. Az egész motor úgy ahogy van berezonált, és most is berezonál, azóta mondjuk 2km-t mentem vele, ugyanúgy húz, csak kegyetlenül rezeg. Én azt furcsállom benne, hogy ezt előtte abszolúte nem csinálta, semmennyire! Valakinek valami 5lete, hogy mi lehet a probléma!
Mellesleg egy Malaguti F12-esem van! -
misu
senior tag
Hy!
Én Stihl (vagy hogy a fenébe hívják) olajat használok Szimóba(ez egy-két hónapja van meg..), Pannóniába, Komárba...már vagy 4-5 éve...
...ja és van egy Stihl láncfűrészem is!...
(nem, nem vagyok DOOM FUN...hanem mert kertes házam van és fával is fűtök...)
Szóval teljesen jó!
Tényleg nincs ricinus szaga, de szerintem nem kormol annyira...nem büdös, bár ez relatív..és olyan 2k/literért meg lehet venni!
Ami nálam büdi az az import üzemanyag, egy volt orosz utódállamból..
Aki meg rici szagot akar, menjen a salakmoci pályára, vagy a gyógyszertárba!
12-13 éves lehettem ,amikor egy 20év körüli srác a gyógyszertárba előttünk 5 liter ricinusolajat kért...
Én nem értettem, de aki hallotta mind röhögött!
Ekkora szorulás a világon nincs
....persze Neki is motorba kellett!
Szerintem egy teli tank+egy fél deci rici nem árthat meg..
biztos jobb lesz a kenése is!
Amúgy meg 1:33-40-es keverékel járok és évente kormolom a hengert+kipuffot....
inkább ezt, mint csapágy vagy gyűrűcsere!....igaz nem évente!...
Szép napot!
Bye! -
Topiccsendőr
addikt
Olyat láttam ma a Körúton, hogy majdnem megszakadtam a nevetéstől. Négy rendőr állt egy 125-ös Leonardó mellett, a tulaj meg erősen vakarta a fejét. Kicsit közelebb mentem, bár sejtettem mi a hézag. A rendőr a következőket mondta:
- Uram a maga motorja a vázszám alapján 125 köbcentiméteres. Hogyan tudja ezt kimagyarázni?
Nem lennék a helyében annak, akinél ugyanez a helyzet, mert keményen nézegetik mostanában.
De jól tettem, hogy nem mentem bele ilyen hülyeségekbe! -
golyani
addikt
na találtam jó olajat magamnak vagyis a motoromnak.
Repsol Moto Competition 2T. ezt találtam Jaso FC minőségben.
ismeri vki? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Jungleman
üzenetére
Benzinfogyasztás: ha nem húzod és harmincccal mész, akkor 1,5l, ha húzod, akkor minimum 4 l, de tuningtól függően akár 6 is lehet.
Végre mehet 60-80-al is, de az élettartam drasztikusan csökken.
Aki meg azt írja, hogy 80-al megy, és 2l fogyaszt, az hazudik.
[Szerkesztve] -
GAlli
tag
válasz
Jungleman
üzenetére
50ccm es moci vezetheto, B s jogsival , 50ccm nel azt hiszem csak kotelezo biztositast kell fizetni , ami nemtul draga(pontosan nemtudom mennyi) ,autopályára , autóútra nemlehet vele menni , mivel elméletileg max 40 el szabad vele menni , autopályán meg minimum 60 al kell menni , általában 2-3 literrel lehet vele menni , persze tuning esetén ez növekszik, rendszám nemkell rá , de utast sem szállithatsz vele, végsebesség tipusfuggo ,
50ccm bol kb 80-90 hozhato ki , tartos 60 at , vagy akar 70 et birják általában. Egyebet nemtudok mondani
-
Jungleman
csendes tag
olyan 300k körül szeretnék venni egy robogót.
kérdéseim:
jó-e rá a b-s jogsi?
van-e korlátozás,hogy valamilyen útra nem lehet rámenni?
mennyit esznek általában?
kell-e rá rendszám?50ccm
van-e valami díj,amit fizetni kell,mint a kocsinál a kötelező?
mekkora végsebességgel lehet ezekkel repeszteni?mennyi az a sebesség,amivel városok között lehet tartósan menni? -
joe69
senior tag
az letezik hogy a vespaba csak full szintetikus olajat ajanlott tenni?
az baj ha a meg benne levo (lehet hogy asvanyi) keveredik a szintetikussal? -
golyani
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
léynegtelen.....
haverokat is kérdeztem ők is castrolt vagy repsolt ajánlottak.
ja vagy Stihl olajat de azt nme tom h jó-e majd megkérdem 1000-es szervíznél
[Szerkesztve] -
golyani
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
mindegy hiszek a szervizesnek.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
golyani
üzenetére
A ''szervizes csóka'' egy húsz évvel ezelőtti világban él. A MOL ebben a régióban mondhatjuk, hogy a legnagyobb olajipari vállalalt, ami ráadásul magyar. Szóval az amit mond, mivel tudja alátámasztani? Ha a MOL csinál egy fullszinetetikus olajat, az a technológiánál és a felhasznált alapolajnál fogva nem lehet más minőségű, mint amit máshol gyártanak.Tehát, ha kétféle márkának a dobozán ugyanaz a besorolás látható, akkor miben különbözik mindkettő? Megmondom: csupán a névben.
-
Papa-Georgo
senior tag
Megszeretlem a mocimat. Elég vicces, baja volt

Egyszercsak menet közben megállt alattam. Ma volt időm szerelgetni, lekaptam burkolatot meg minden, ekkor láttam, lecsúszott a gyújtókábel
, visszaraktam, berugtam és láss csodát, rögtön járt. Viszont kicsit laza a pipa, majd cserélnem kell, ezért ideiglenesen raktam alá alufóliát, kitömni , így most elég stabilan áll rajta.
Nem tudtak véletlen gyújtókábelt Yamaha JOG 3KJ-hez?
-
golyani
addikt
nekem uvex bukóm van ez 30 k volt.
típusát nme tom és neten sem találom
-
n_gy_k
aktív tag
Hali!
Milyen bukót ajánlotok? Nem lenne olyan nagyon használatba véve, tehát nem 200 feletti száguldozásról van szó, hanem csak egy ''átlagos'' motorozásról! Ami feltétel lenne:
- max. 120km/h ennél a seb.nél megfelelő legyen
- nagyon jó szellőzése legyen
- vmi márkásabb fajtóból
- kényelmes legyen
- külsőre se legyen vmi utolsó
- ne legyen túl drága
Köcce!
Szerk.: azért írtam ide, mert robogózásra lenne használva.
[Szerkesztve] -
golyani
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
hát nekem a szervizes csóka aszondta h mindent vehetek csak MOL-t ne mert ''az minden csak nem olaj''
én személy szerint cstrol,shell vagy repsol olajat vennék. ma is megyek városba vmikor majd nézek vmit.
ja smart pontér adnak olajat?? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
golyani
üzenetére
Értsétek már meg, hogy a fullszintetikus olajok között nincs különbség. Tök mindegy, ki vagy mi gyártja, ugyanazokat az anyagokat tudja felhasználni ebben a régióban, tehát a minőségük nem lehet különböző. Tehát a MOL ugyanazt a minőséget podukálja, mint a Castrol. Csak itt van a balfasz beidegződés, hogy a magyar termékeknél a külföldi jobb. Ha ugyanabban az árban van, ugyanazt kapod, ennyi. Csupán néhány ugyanolyan olajosflakonra más van írva, amit persze megetetnek velünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Parkside szerszám kibeszélő
- E-roller topik
- Vírusirtó topic
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- Corsair NAUTILUS RS LCD-Modul, Display, Kijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Amúgy meg legyünk igazságosak: nem épp a csekély számú robogós teszi pokollá a budapesti közlekedést, hogy pont rájuk kéne terelődjék a figyelem. Csak ők még nem fizetik ki a gatyájukat is a járművükre, és ez -a költségvetés jelenlegi helyzetében minden apró rókabőrre égető szükség van- ugyebár tarthatatlan.

Meg, hogy kicsit vissza tudják fogni a robogósokat, de ezzel se tudják majd megoldani whehehe ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az egyetlen hozadéka maximum az lesz hogy szállíthat az ember utast (ha egyáltalán).
)

.
mondjuk neki Leo TT-je Apriliára! Az is más!Nomeg övében nuku fojtás!Enyémbe meg még mind2 bennevan, motor meg a dobba is!

na mindegy jaso FC-s és faszányos.
nyogo83
sityupityu