- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
mate0314
aktív tag
megcsináltam a tomato-t, eddig tetszik
de már fel is merült 1-2 kérdés...
1., ebben a vidóban 7:20-tól mutogat ilyen 1 of 2 meg 2 of 2 connected dolgot amit nem tudok értelmezni... (digi kábelnetem van, PPPoE)
2., Melyik ferekvencián érdemes hajtani a wifi-t? (pillanatnyilag nem szeretnék hűtésmódosítást + dög meleg is van, így nem szeretném túlhajtani, de szeretnék valami optimális beállítást...)
-
mate0314
aktív tag
1., mi szór a ddr-wrt és mi szól a tomato mellett?
2., melyik a stabilabb?
3., melyikkel lehet jobban kiaknázni a 7dBi-s antennát?
4.,Van visszaút?
5.,Mennyire könnyű belőle téglát csinálni?
6.,El lehet érni azt hogy végleg tönkretegyem?
7.,Ha felrakok egy tomato-t és nem tetszik, át tudok térni ddr-wrt-re? (meg fordítva?) -
atesss
addikt
illetve érdemes minden fw csere esetén egy teljes resetet csinálni (30/30/30-ast).
Ez a 3 szám jelent pontosan ?
Valami ilyesmi [link] ("# Várjunk 2-3 percet, mielőtt kihúzzuk a tápcsatlakozót a routerből.
# Húzzuk ki a tápcsatlakozót a routerből és várjunk 20 másodpercet.") ? -
beller
aktív tag
Szia Atapi! Köszi a segítséget. A tracker státusznál nem engedélyezett a DHT a „Helyi Peer keresés” és a „Peer kicserélés” sem. A net egyébként tökéletesen műxik és a letöltések is hajnal fél háromig mentek, csak utána pirosodott be a teljes utorrent állomány. A „Maximum Connection” értéke 4096 ahogy írod is. Szívesen megcsinálom a hard resetet is, de ha van így még más ötleted előbben aztatat próbálnám. Még csak annyit, hogy a hard reset után a felhasználó nevet és a jelszót is gondolom újra be kell írni?
-
cole05
csendes tag
szia!
teljesen megszakad a kapcsolat. olyan mintha nem is lenne internet a gépen. ha pl. frissítés zajlik akkor megáll, a kliensek is megálnak, ha neten játszok akkor annak is vége és a másik gép (wifi-s kapcsolattal) is megáll lap nem jeleníthető meg stb. ilyenkor pl. a router kezelőfelülete sem jön be. semmit nem tudok ilyenkor csinálni csak akkor, ha összedugom újra az egészet és szerencsém is van, mert ez sem mindig jön be.
-
cole05
csendes tag
kiválóan levágtad a makogásomból, hogy mi a pronbláémám és köszi a help-et is.
a gondom jelenleg az, hogy nagy nehezen eljutottam addig, hogy működjön a dolog és működik is, viszont kb. 30-40 perc (max) és bontja a kapcsolatot és csak úgy tudom visszaállítani ha újra összedugdosom a routert. addig semmi. se internet se konfogfelület semmi. szóval jelenleg az a gondom, hogy ezt miért csinálja.köszi a segitséget
-
-
KoVee84
senior tag
Köszi!
Közben megtaláltam én is, és ezzel a lendülettel el is b@sztam a firmware-jét. Leszedtem a legújabb firmware-t a V7-hez és elkezdtem upgradelni, és a folyamat közebén az egész megfagyott. Nos netem az van, de ha fel akarok menni a router admin menüjébe, akkor nem jön fel a gui , meg újraindul a router:
Se kép se hang
Esetleg ötlet? Tipp? Mi a teendő ilyenkor? -
outsiheder
tag
Én típust nem ajánlottam, de nem kéne összekeverni a wireless szabvány rövid jelét (B/G/N), és a router műveleti funkciókat ellátó chip sebességét, és a switch/ethernet portokat kezelő rész/modul sebességét.
Az újabb (N-es) routerek procijai természetesen magasabb órajellel mennek, és értelemszerűen a switch rész is már gigabites ethernet sebességgel megy
Egy szóval korszerűbbek!
Ha vki keresni akar ilyet. csak annyit kell csinálnia, hogy egy szinttel feljebb lép a fórumban
(Hálózat, szolgáltatók) és azonnal talál egy Tp-Link és Asus típust is (lehet, hogy több is van, de én kapásból csak ezt a kettőt ismerem, ezekre van alternatív firmware támogatás is), aztán a típus alapján rákeres a gyártók specifikációra, bele-bele olvas az adott típus fórumába, és megkeresi az árakat is, és végül dönt. -
sKie^
tag
Megoldodott! Tul alacsony volta 15Mbit-es net csillapitasa (6dB), ezert allandoan dobta a vonalat. Visszaallitottak 8Mbit-re, igy tegnap ota nem szakadunk. Mondjuk nem ertem miert csak most jott elo, mert mar egy joideje ezen a savszelen vagyunk. Mindenesetre nem nalam volt a problema.
-
sKie^
tag
Nem szuntmeg,alogban ennyi van:
Jul 28 20:43:51 maelstrom daemon.warn pppoe[6895]: LCP appears to be disconnected (pending: 5).
Jul 28 20:43:58 maelstrom daemon.notice pppoe[6895]: Disconnected.
Jul 28 20:43:58 maelstrom daemon.notice pppoe[6895]: Connect time 37.6 minutes.
Jul 28 20:43:58 maelstrom daemon.notice pppoe[6895]: Sent 3400510 bytes, received 36744229 bytes.
Jul 28 20:43:59 maelstrom user.info redial[6894]: WAN down. Reconnecting...
Jul 28 20:43:59 maelstrom daemon.info dnsmasq[6902]: exiting on receipt of SIGTERM
Jul 28 20:44:01 maelstrom daemon.info dnsmasq[7174]: started, version 2.55 cachesize 150
Jul 28 20:44:01 maelstrom daemon.info dnsmasq[7174]: compile time options: no-IPv6 GNU-getopt no-RTC no-DBus no-I18N DHCP no-scripts no-TFTP
Jul 28 20:44:01 maelstrom daemon.info dnsmasq-dhcp[7174]: DHCP, IP range 192.168.1.8 -- 192.168.1.15, lease time 12h
Jul 28 20:44:01 maelstrom daemon.warn dnsmasq[7174]: no servers found in /etc/resolv.dnsmasq, will retry
Jul 28 20:44:01 maelstrom daemon.info dnsmasq[7174]: read /etc/hosts - 0 addresses
Jul 28 20:44:01 maelstrom daemon.info dnsmasq[7174]: read /etc/hosts.dnsmasq - 4 addresses
Jul 28 20:44:01 maelstrom user.info redial[7176]: Started. Time: 30 -
sKie^
tag
Most hiaba is nezem, teljes firmware frissites es gyari alapbeallitas utan. Majd este lehet belole vmi.
Amugy most jobban utananeztem es a qos is total el volt configolva korabban. Feltoltesre 768kbps van, qos meg 512-re volt allitva, etc... Bar ez meg mindig nem ad okot arra, hogy a router minden este ugyanabban az idotartamban szakitsa a netet hetek ota.
Mindenesetre most alaposan utanaolvasok es atnezem a router tartalmat, probalom a leheto legjobban/legesszerubben beallitani. -
lenbazso
csendes tag
Nem kliens-bridge, mert automatán a kliens módot állítja be a csatlakozni kívánt router kiválasztásakor.
Annyit szerettem volna, hogy legyen netem a másik routerről kliens routeron keresztül, mert több egységnek kell net. Idáig egy usb-s hálókártyán keresztül jött, aminek levehető antennája van, így van rákötve egy panel antenna.
Persze szeretnék azonos tartományban lenni, ezért megnézem mit csinál kliens-bridge módban is. Úgy néz ki idáig, hogy a beállítások utáni áramtalanítás hiánya miatt nem jött létre megfelelő kapcsolat.
Kösz az infot a led-ről, meg a link-et megkukkantom.
-
lenbazso
csendes tag
Ping-et még nem probáltam, mert ugye valamiféle kapcsolat létrejött, kiírja az átjárót meg ilyesmit a sztátusznál, de a dd-wrt kezelőfelületén felül jobb oldal állandóan is látni, hogy van kapcsolat értékkel, vagy mindenhol o-át ír, és a logo nem világít sárgán.
Mi az a címfeloldási probléma?
Az lehet probléma, hogy az Ap router 192.168.1.100-tól kezdi adni az ip-ket, a kliens routernak meg 192.168.1.2 lett megadva? A gépem 192.168.1.123-ast kapta. -
-
Atos23
senior tag
-
Kicsirics77
veterán
hali
mivel nem csak itt olvasgatok ezért más oldalakon is nézelődtem de nyilván az téveszthetett meg hogy nem írtak konkrét verziószámot a v7. után csak ennyit hogy v7
és mivel a v7.2 hackelhető lehet ez tévesztett meg időközben.
igen én is olvastam az itteni hozzászólást amit múlt héten írtak,nem kerülte el a figyelmem.véleményem szerint ha az ember olvas abból még baj nem lehet és ezért tettem fel a kérdésem újra,nem pedig a te bosszantásodra.
peace -
TeeJay
félisten
azt hiszem ez lesz itt a bibi
a belső háló mindkettőnek 192.168.1.x1. eset már volt
HGW-ben DMZ Linksys-re majd Linksys-ben csak upnp és passzív voltam sajnos2. eset is volt már mert mindig fix portot nyitottam a gépemnek
úgy sem ment sajnos3. esetet még nem próbáltam hogy a HGW-ben és Linksys-ben is DMZ legyen
bár ha jól sejtem ez így totál kinyit mindent a gépemre szóval nem a legjobb megoldásHGW-ben csináltam már port forwardot meg Linksys-ben is de az se volt jó
valszeg a belső háló miatt lesz most hogy így mondod
HGW 192.168.1.254 IP-n van, a DHCP szervere 192.168.1.2-től 192.168.1.250-ig oszthat ki IP-t amiből a Linksys-nek fixre tettem 192.168.1.10-et és a DMZ-t is erre tettem fixen.
lehet az kavar be hogy a Linksys-nek meg 192.168.1.1 a belső hálója a DHCP-n meg 192.168.1.100-192.168.1.102-ig oszthat ki IP-t
na majd megpróbálom a belső hálót átírni és hátha menni fog
köszönöm a tippet erre nem is gondoltam -
outsiheder
tag
persze, én értem, ezért másoltam be a proci terhelés értéket, láthatod, 1% alatt van a közel teljes drótos forgalom mellett.
Ha ráengednék néhány wifi gépet, mindenféle szűréssel, védelemmel, titkosított móddal, minden bigyó és izé beállításával, ki lehetne akasztani a procit. -
TIV
tag
t-kábeles net, de most már t-homenak hívják. amúgy ha renewt nyomok kap új ip címet és akkor már megy. ha utána nyomok renewt akkor általában ugyanazt a címet kapom megint. ebből azt szűröm le hogy alacsony a bérleti jog ideje, de nem értem ha lejár miért nem kér új címet a router...
ui: ez az ütemezett újracsatlakozás csak azért nem tetszik, mert
1. elvileg nem így kellene lennie
2. mi van ha közben játszom online? nem szakadhat meg egy másodpercre sem! -
TIV
tag
ezt írta a linksys support..
Én írtam:
"A Wake On Lan opció alatt azt érti, hogy nincs az admin felületen lehetőség egy gépet felébreszteni. Jól gondolom? Ha viszont egy másik géppel akarom ébreszteni a gépet, akkor annak működnie kellene, ugye? Mert ha így van, akkor nem a router a hibás."Ők írták:
"Ha a másik géppel akar egy gépet felébreszteni a WRT54GL elméletileg ezt nem gátolja, bár hivatalosan a gyári firmware ezt nem támogatja."ezen felbúzdulva, le akarom cserélni a firmware tomatora. sosem csináltam még ilyet. ha beüt a krakk, akkor hogy tudok visszaállni az alap firmwarere? egyáltalán vissza lehet? ezt hívják hard resetnek?
a kérdés annyi lett volna, ha gond van, akkor hogyan tudom visszaállítnai a dolgokat az alaphelyzetbe és nem a kukába.
köszönöm!
-
TIV
tag
köszönöm a válaszod, én egy fusion wol nevű programmal próbálkoztam. a fura az, hogy le tudja kérdezni ipből a mac addresst de ébreszteni nem tudja. biosban a wake by ring be van kapcsolva, mi lehet még, ami megakadályozza h felkeljen? időpontra amúgy bekapcsol magától, ha ez lényeges.
KÖSZÖNÖM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest