- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bekékült a Pixel 10a
- Poco F7 – bajnokesélyes
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
outsiheder
tag
A kábeles netnél (nekem is ez van) hibátlanúl megy a minden külön állítás nélküli automatikus ip cim frissítés, a névleges bérleti idő 24 óra, de az igen gyakori, főleg mióta router is van, hogy ugyanazt a címet kapom vissza, akár többször is.
Mostanában azt vettem észre, hogy más-más címtartományból kapok címet, vagy a 62.20x. vagy a 84.3 tartományból, de mind a két esetre igaz, amit írtam az elöbb.
Azt, hogy meddig kaptad a címet, az az dos ablakon kiadott ipconfig -all paracssal meg tudod nézni, a kiírás utolsó sorában. -
Atapi
senior tag
-
drpele
senior tag
Itt le van írva hogyan állsz vissza tomato-ról gyári vagy más 3rd party fimware-re.
Gyakorlatilag ugyanúgy kell visszaflashelni mint a gyárit átflasshelni 3rd partyra.
Egy a fontos, ügyelni kell rá, hogy a router típusának megfelelő gyári firmware-t tölts rá, mert erre vonatkozóan nincsen figyelés beépítve.
Ha valami nagyon balul sülne el akkor pedig itt egy de-brick (helyreállítási) útmutató.
WOL egyébként nálam tökéletesen szuperál tomato alatt.
-
Atapi
senior tag
bevallom őszintén én elég régota tomato kezelőfelületét használom wol-ra (mivel igy remote tudom kényelmesen kezelni a dolgot. otthon nyilván nem ébresztem külső gépről, inkább bekapcsolom direkt), külső programot egyszer ha használtam, innen valamelyiket (a link hasznos olvasmány lehet számodra).
a wol lényege tulajdonképpen az, hogy egy spec broadcast (vagyis a hálózatra kapcsolodo összes gép megkapja) csomagot, un. magic packetet küld, és magában a csomagban van elrejtve a gép mac cime, amit ha érzékel a hozzá tartozo kártya, akkor ébreszti a gépet. neten keresztül nem tudom hogy működik a dolog (gondolom aktiv routolo eszközöz mögötti gépet lehetne ébreszteni), lévén amig nincs bekapcsolva a gép, nem is kapcsolodik ip a géphez, maximum a dhcp szerever adott ideig még nem osztja ki a cimét más gépnek... szoval mindenféle ip-t ebbe nem érdemes belekeverni, mert csak kavarodást okoz.
ami lényeges kérdés, hogy alaplapi, vagy pci lan kártyád van-e. régebbi pci kártyáknál kellett wol kábelt használni az ilyen mutatványokhoz, de ez régi történet, szerintem nem ez lesz nálad a hiba. viszont egy alaplap tipust irhatnál, és akkor manual alapján meg lehet nézni, hogy biosban kellhet-e/lehet-e mást is állitani azon kivül amit irtál.üdv
-
Atapi
senior tag
a belső hálózaton keresztül történő wol-ba biztosan nem szol bele a router, fw-től függetlenül. vagy a program nem megfelelő amit használsz, vagy a gép van rosszul konfigolva.
a fw wol támogatási funkcioja azt jelenti, hogy van-e olyan menüje (funkcioja), hogy router kezelőfelülére belépve, ő maga ki tud-e adni magic packetet. a rajta áthalado csomagokat ez nem befolyásolja. -
Tonyk
veterán
Milyen firmware? NEkem a gyári kb 1 percig volt fönn, azóta tomato szaladgál rajta.
A static DHCP-hez mindenképp kell MAC, mert egyébként mi a fenéhez rendeli a címet?
(tomato alatt: Basic - Static DHCP )
De ha ennyire nem megy, kapcsold ki a dhcp-t és add meg kézzel az ipket:
1 gép:
ip:192.168.1.2
alháló: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1
dns: 192.168.1.12. gép:
ip:192.168.1.3
alháló: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1
dns: 192.168.1.1
Új hozzászólás Aktív témák