- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
outsiheder
tag
A kábeles netnél (nekem is ez van) hibátlanúl megy a minden külön állítás nélküli automatikus ip cim frissítés, a névleges bérleti idő 24 óra, de az igen gyakori, főleg mióta router is van, hogy ugyanazt a címet kapom vissza, akár többször is.
Mostanában azt vettem észre, hogy más-más címtartományból kapok címet, vagy a 62.20x. vagy a 84.3 tartományból, de mind a két esetre igaz, amit írtam az elöbb.
Azt, hogy meddig kaptad a címet, az az dos ablakon kiadott ipconfig -all paracssal meg tudod nézni, a kiírás utolsó sorában. -
Atapi
senior tag
-
drpele
senior tag
Itt le van írva hogyan állsz vissza tomato-ról gyári vagy más 3rd party fimware-re.
Gyakorlatilag ugyanúgy kell visszaflashelni mint a gyárit átflasshelni 3rd partyra.
Egy a fontos, ügyelni kell rá, hogy a router típusának megfelelő gyári firmware-t tölts rá, mert erre vonatkozóan nincsen figyelés beépítve.
Ha valami nagyon balul sülne el akkor pedig itt egy de-brick (helyreállítási) útmutató.
WOL egyébként nálam tökéletesen szuperál tomato alatt.
-
Atapi
senior tag
bevallom őszintén én elég régota tomato kezelőfelületét használom wol-ra (mivel igy remote tudom kényelmesen kezelni a dolgot. otthon nyilván nem ébresztem külső gépről, inkább bekapcsolom direkt), külső programot egyszer ha használtam, innen valamelyiket (a link hasznos olvasmány lehet számodra).
a wol lényege tulajdonképpen az, hogy egy spec broadcast (vagyis a hálózatra kapcsolodo összes gép megkapja) csomagot, un. magic packetet küld, és magában a csomagban van elrejtve a gép mac cime, amit ha érzékel a hozzá tartozo kártya, akkor ébreszti a gépet. neten keresztül nem tudom hogy működik a dolog (gondolom aktiv routolo eszközöz mögötti gépet lehetne ébreszteni), lévén amig nincs bekapcsolva a gép, nem is kapcsolodik ip a géphez, maximum a dhcp szerever adott ideig még nem osztja ki a cimét más gépnek... szoval mindenféle ip-t ebbe nem érdemes belekeverni, mert csak kavarodást okoz.
ami lényeges kérdés, hogy alaplapi, vagy pci lan kártyád van-e. régebbi pci kártyáknál kellett wol kábelt használni az ilyen mutatványokhoz, de ez régi történet, szerintem nem ez lesz nálad a hiba. viszont egy alaplap tipust irhatnál, és akkor manual alapján meg lehet nézni, hogy biosban kellhet-e/lehet-e mást is állitani azon kivül amit irtál.üdv
-
Atapi
senior tag
a belső hálózaton keresztül történő wol-ba biztosan nem szol bele a router, fw-től függetlenül. vagy a program nem megfelelő amit használsz, vagy a gép van rosszul konfigolva.
a fw wol támogatási funkcioja azt jelenti, hogy van-e olyan menüje (funkcioja), hogy router kezelőfelülére belépve, ő maga ki tud-e adni magic packetet. a rajta áthalado csomagokat ez nem befolyásolja. -
Tonyk
veterán
Milyen firmware? NEkem a gyári kb 1 percig volt fönn, azóta tomato szaladgál rajta.
A static DHCP-hez mindenképp kell MAC, mert egyébként mi a fenéhez rendeli a címet?(tomato alatt: Basic - Static DHCP )
De ha ennyire nem megy, kapcsold ki a dhcp-t és add meg kézzel az ipket:
1 gép:
ip:192.168.1.2
alháló: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1
dns: 192.168.1.12. gép:
ip:192.168.1.3
alháló: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1
dns: 192.168.1.1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest