- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peterhappy
őstag
válasz
crissprivat #13373 üzenetére
Ez tortent vegul, mint kiderult, gond volt a routerrel is.
Most - koppkoppkopp - elvileg minden mukodik!
Koszonom szepen
Szep estet!
Peteru.i.: bocsanat a megkesett valaszert, most tudtalak csak olvasni, nem kerultem a legutolso hozzaszolasom ota net kozelbe.
-
Peterhappy
őstag
válasz
crissprivat #13371 üzenetére
Koszi a segitseget, sajnos ugy nez ki, nem Aposom szurta el, hanem a t-mobilos modem/router egy hulladek vacak...
Remelem legalabb meg a heten kitoljak a pofijukat hogy helyrehozzak. Eddig minden ragyogoan mukodott...Meg egyszer koszonom!
Peter -
Peterhappy
őstag
válasz
crissprivat #13369 üzenetére
Meg egyszer koszonom a segitseget! Kiprobalni nem tudtuk a modszert, mert idokozben Aposom atpakolt ezt-azt, igy router helyett hub van a modemre kotve es a hubra a mi routerunk.
Igy elvileg mar a hagyomanyos modon, PPPoe kapcsolattal kellene csatlakozni a mi routerunknek, mintha direktbe a modemre lenne kotve, ugye? Vagy tevedek? A DHCP is marad enable, vagy az igy mar disable?
Elore is koszonom a segitseget, szep napot kivanok!
Peter -
Peterhappy
őstag
válasz
crissprivat #13367 üzenetére
Koszonom szepen, kiprobaljuk (lehet hogy csak holnap) es jelentkezem!
Szep estet!
Peter -
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
A t-home ujratelepitette a halozatot, azota nincs internet. A doboz immar nem az en 54GL routeremre van rakotve, hanem egy masik routerre, amely csatlakozik az enyemhez.
Igy is PPPoe modon kellene csatlakozni az eddigi user/pass parossal, vagy valtoztatnom kell?
Opciok: automatic configuration, DHCP, Static IP, PPTP, Telstra cable (gyari Cisco szoftver, 4.30.15)Ha jo igy, akkor mi lehet a gond? Kabelezes elvileg rendben.
Wifi miatt lenne fontos (laptop + telefonok)A dolog pikanteriaja, hogy en meg hetekig nem leszek otthon, a Felesegem probalja beallitani a routert, ugyhogy ha esetleg tudtok segiteni, megtennetek hogy eleg szajbaragosan irjatok le, mi a teendo?
Elore is koszonom, koszonjuk!
Peter -
Peterhappy
őstag
válasz
Peterhappy #9772 üzenetére
Működik minden, már a dd-wrt-t konfigurálom, valóba a flash-t kellett kipucolni, az Atapi által leírt megoldás segített, csak más verziójú tftp-re volt szükségem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, kellemes hétvégét kívánok!
Peti -
Peterhappy
őstag
válasz
Peter Kiss #9771 üzenetére
Nem jött össze. Próbáltam 30/30/30 resetet is, az sem járt sikerrel, megállás nélkül villog (nagyon gyorsan) a power led. Talán a flash memóriája sérült, de nem tudtam visszaállítani, most még az után kutakodom, hátha valahogy ki lehet pucolni...
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Peterhappy
őstag
válasz
Peterhappy #9769 üzenetére
ha a TCP/IP protokoll tulajdonságainál megadom pl. a 192.168.1.111-t IP-címnek és az átjárót a 192.168.1.1-nek, pingelni már tudom cmd-ben a routert és a csomagok célba is érnek, azonban webesen még mindig nem érem el a routert és a tftp sem talál célba. Egy különböző hibaüzenetet sikerült kinyernem belőle, a flash memóriát kevesellte. Itt lehet a hiba?
-
Peterhappy
őstag
válasz
Peter Kiss #9768 üzenetére
Szia!
Futtattam a Tftp-t, megadtam az elérési útvonalat (192.168.1.1), a router jelszavát és a fájl nevét.
Adtam host nevet, esetleg azt kell beírni a 192... helyett? Mondjuk pingelni cmd-ben egyébként sem tudtam, de még erre tudok gondolni, hátha így menne.(File-nak a DD-WRT micro-ját tallóztam be)
-
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok!
Tegnapi nappal vettem egy GL v1.1-es routert. Ma este megpróbáltam üzembe helyezni. Előbb a gyári firmwaret frissítettem majd reseteltem a routert, ezt követően a DD-WRT recommened verzióját (standard generic) töltöttem le és próbáltam feltelepíteni. Na ez már nem jött össze. A firmware frissítése féltávnál közölte, hogy nem sikerült a telepítés, ezt követően "elment az adás". A frissített gyári szoftvert sikerült ugyan a backupból visszanyernem (a ddwrt install előtt mentettem), azonban érdemben ez nem sokat ért. A gép azóta nem látja a routert, félperces resetek és újraindítások (plusz tápkábel ki-be) után be tudok lépni a 192.168.1.1-re, de nagyon gyorsan szakad a kapcsolat és onnantól kezdve megint meg vagyok lőve. Se az alap firmwaret nem tudom visszaállítani így (azt is mentettem), sem újra megpróbálni a dd-wrt-t felrakni, pl. a micro verziót. És a teljesség igénye kedvéért a telepítő CD sem látja a routert, a tutorial végén lévő telepítő hibaüzenettel megszakad.
Van esetleg valakinek valamilyen ötlete, mit tudok csinálni és hol szúrtam el? Sajnos az angol tudásom elég hiányos, korábban egy SMC 7004 VBR routerem volt (illetve most is), persze ez nem jelent semmit, sajnos nem vagyok egy hálózatgéniusz (sem).
Köszönettel,
Peti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Bittorrent topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest