Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Atapi

senior tag

válasz TIV #6325 üzenetére

bevallom őszintén én elég régota tomato kezelőfelületét használom wol-ra (mivel igy remote tudom kényelmesen kezelni a dolgot. otthon nyilván nem ébresztem külső gépről, inkább bekapcsolom direkt), külső programot egyszer ha használtam, innen valamelyiket (a link hasznos olvasmány lehet számodra).
    a wol lényege tulajdonképpen az, hogy egy spec broadcast (vagyis a hálózatra kapcsolodo összes gép megkapja) csomagot, un. magic packetet küld, és magában a csomagban van elrejtve a gép mac cime, amit ha érzékel a hozzá tartozo kártya, akkor ébreszti a gépet. neten keresztül nem tudom hogy működik a dolog (gondolom aktiv routolo eszközöz mögötti gépet lehetne ébreszteni), lévén amig nincs bekapcsolva a gép, nem is kapcsolodik ip a géphez, maximum a dhcp szerever adott ideig még nem osztja ki a cimét más gépnek... szoval mindenféle ip-t ebbe nem érdemes belekeverni, mert csak kavarodást okoz.
    ami lényeges kérdés, hogy alaplapi, vagy pci lan kártyád van-e. régebbi pci kártyáknál kellett wol kábelt használni az ilyen mutatványokhoz, de ez régi történet, szerintem nem ez lesz nálad a hiba. viszont egy alaplap tipust irhatnál, és akkor manual alapján meg lehet nézni, hogy biosban kellhet-e/lehet-e mást is állitani azon kivül amit irtál.

üdv

Új hozzászólás Aktív témák