- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIV
tag
t-kábeles net, de most már t-homenak hívják. amúgy ha renewt nyomok kap új ip címet és akkor már megy. ha utána nyomok renewt akkor általában ugyanazt a címet kapom megint. ebből azt szűröm le hogy alacsony a bérleti jog ideje, de nem értem ha lejár miért nem kér új címet a router...
ui: ez az ütemezett újracsatlakozás csak azért nem tetszik, mert
1. elvileg nem így kellene lennie
2. mi van ha közben játszom online? nem szakadhat meg egy másodpercre sem! -
TIV
tag
válasz
lakatosturbo #7335 üzenetére
qrva sokban
én is csak nemrég lettem tomato tulajdonos, de 10x annyi dolog van benne, mint a gyáriban, most nem kezdem sorolni, nézegess meg screenshotokat. az mondjuk egy dolog, hogy nem fogom kihasználni a legtöbb featuret, de legalább van, utána tudok nézni, hogy mi micsoda...ha jól láttam a wifi titkosítási módokból is sokkal többet tud mint a gyári, ez pl nekem tetszik nagyon. csak annyi a gondom, amit pár hozzászólással előbb írtam, de csakmegoldódik hamarosan.
-
TIV
tag
Sziasztok!
Frissítettem a gyári firmwaret tomatora (legújabb) azóta viszont az a gondom, hogy bekapcsolom a gépet és nincs net.
Bekapcsolom a másik gépet azon se. Nézem a status oldalt, connected. Hmm. RENEW! Kapok egy új ip címet a netszolgáltatótól és már megy is a net szépen ügyesen... hogy tudom beállítani, hogy hamarabb kapadozzon új ipcímért? A cisco firmware-rel nem volt ilyen gond...
Előre is köszönöm!
-
TIV
tag
válasz
zsolt501 #7301 üzenetére
20mpig tartottam a SES gombot, igazából nem tudom, hogy ez-e a reset gond... aztán telnettel bementem a 233as porton és átírtam a felhasználónév jelszót admin admin-ra, mert a linksys konfigomból kiszedte a régi jelszavam. ami nem is lenne gond, csak nem fogadta el belépéskor!
-
TIV
tag
Sziasztok!
Hogy az életbe lehet ilyen bénaságot csinálni. Életem első router upgradejét csináltam, GL-re akartam egy tomatot feltolni. millió doksit átnéztem, felírtam az összes passwordöt ami lehet majd. a gyári firmware oldalán keresztül feltöltöttem a tomatot, újraindult a router majd kéri a username password párost. természetesen bas*ik elfogadni bármit is... most a lóf***t csináljak?
admin - üres
üres - admin
admin - admin
root - root
root - admin
admin - root
admin - kabbea*****tomatomit csináljak? telnettel is próbáltam belépni, de ott is párost kér és szintén nem jó neki semmi. előre is köszi mindent!!!!!!!!!
-
TIV
tag
ezt írta a linksys support..
Én írtam:
"A Wake On Lan opció alatt azt érti, hogy nincs az admin felületen lehetőség egy gépet felébreszteni. Jól gondolom? Ha viszont egy másik géppel akarom ébreszteni a gépet, akkor annak működnie kellene, ugye? Mert ha így van, akkor nem a router a hibás."Ők írták:
"Ha a másik géppel akar egy gépet felébreszteni a WRT54GL elméletileg ezt nem gátolja, bár hivatalosan a gyári firmware ezt nem támogatja."ezen felbúzdulva, le akarom cserélni a firmware tomatora. sosem csináltam még ilyet. ha beüt a krakk, akkor hogy tudok visszaállni az alap firmwarere? egyáltalán vissza lehet? ezt hívják hard resetnek?
a kérdés annyi lett volna, ha gond van, akkor hogyan tudom visszaállítnai a dolgokat az alaphelyzetbe és nem a kukába.
köszönöm!
-
TIV
tag
köszönöm a válaszod, én egy fusion wol nevű programmal próbálkoztam. a fura az, hogy le tudja kérdezni ipből a mac addresst de ébreszteni nem tudja. biosban a wake by ring be van kapcsolva, mi lehet még, ami megakadályozza h felkeljen? időpontra amúgy bekapcsol magától, ha ez lényeges.
KÖSZÖNÖM
-
TIV
tag
hello fiúk.
következő a gond, nem tudom felébreszteni a gépemet ( wake on lan ) hálózaton keresztül. adott WRT54GL, alap firmware (v4.30.7, Jun. 20, 2006)... biosban engedélyezve van a wake by ring (modem v lan). hálózaton keresztül az sikerül, hogy ipből lekérdezi a mac címet egy progi, de az ébresztés sikertelen.
lehet a firmware gondja? azt olvastam nem támogatja, de mindenhol akkor hozták fel ezt a problémát, ha internetről próbálták ébreszteni a gépet (port forwarding). lehet, hogy hálózaton keresztül sem megy a firmware miatt?
előre is köszönöm!
ha firmware, akkor tomato vagy dd-wrt?
köszönöm!
-
TIV
tag
hali lali papi
van egy linksys wrt54gl routerem. két gép van a hálón, de folyamatosan fel-fel cseréli az ip címüket. szeretném, h én lennék mindig a 100as vézdődésű, a másik pedig a 101. Hol lehet ezt beállítani? Gondolom MAC address alapján kellene...?!
KÖSZÖNÖM!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- SSD kibeszélő
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen monitort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ASUS TUF Gaming F16
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest