- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #12959 üzenetére
Jaa.. értem ! Bocs !
Köszi .
Akkor megnézem neki Brian Slayert ! -
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #12957 üzenetére
Hol írta , hogy v5-ös?
-
csixy
addikt
válasz
flash- #12934 üzenetére
Ha ez a pci wifi eszköz egy PC pci slotjába dugott hálózati kártyát jelent akkor lehet , hogy az a baj hogy az eszköz antennája valahol a PC mögött eldugva jó árnyékolt helyen van és a routerrel nem látják jól egymást.
Ebben az esetben megoldás lehet egy a kártyához illesztett vezetékes antenna , vagy a kártya helyett egy USB wifi LAN card(de ez is külső antennás legyen, hogy ne az a hangyapucunyi dobozba zárt drótocka legyen az antenna) , amit usb hosszabbítóval oda teszel ahova akarsz.
-
csixy
addikt
Gondolom, hogy akkor visszateszed rá a tomatót.
Ha uj alhálózatot akarsz akkor a LAN-ból érkező UTP kábelt a linksys WAN lukába dugd és a WAN configot DHCP módba tedd a tomatóban, a tomato LAN-ját pedig tedd másik alhálózatba.
Tehát ha mondjuk a TP-Link gateway a 192.168.1.1
akkor a linksys legyen mondjuk 192.168.2.1 vagy 192.168.0.1 , vagy 192.168.178.1 például.A tomatoban is legyen bekapcsolva a DHCP server és a NAT is ebben az esetben.
A másik lehetőség, hogy nem csinálsz másik alhálózatot és akkor meg ezt kell csinálni:
ekkor meg switch módba van téve a tomato. Mind az öt luk egyforma LAN. A TP-Link alhálózatából egy olyan IP címet kell a tomato LAN-jának kiosztani a TP-linkben a tomato MAC címéhez hozzárendelvén, ami kívül esik a TP-link DHCP tartományán. Ekkor a tomato DHCP-serverét és NAT-ját ki kell kapcsolni. Gyakorlatilag AP-t csinálsz belőle,de a LAN likai is switch-ként működnek.
Switch mód esetén a tomato tűzfalát is kényelmesebb kikapcsolni.Mindkét esetben a tomato wifijét szabadon saját kényed-kedved szerint configolhatod.
-
csixy
addikt
Csak magában a TP-Link TL-WDR4300 mit tud?
Gyári szofttal próbálod, vagy vargalex féle Open-wrt-vel ?
-
csixy
addikt
Miért nem a linksysből csinálsz dd-wrt-vel egy repeatert és a wn3000rp helyett olcsóbban kapsz egy uj TP-link 1043ND v2-es routert (amire már most is lehet találni open-wrt firmwaret, meg reméljük, hogy majd Alex is csinál rá valamit és még USB luk is van rajta) vagy egy Asus RT-N12 D1-est(ezen nincs USB) és az biztosan többet tud mint az öreg linksysed és a megcélzott wn3000rp együtt.
-
csixy
addikt
"Ha pingre van válasz, azonnal is próbálhatod, különben a router újraindítását követő pár másodpercen belül kell kiadni a fenti parancsot."
Amikor nagyon gyorsan kell cselekedni a TFTP-nél akkor ez is egy sikerre vezető módszer .
-
csixy
addikt
-
csixy
addikt
Hi And!
Ha volna időd ránéznél erre ???
http://www.dd-wrt.com/site/support/other-downloads?path=others%2Feko%2FBrainSlayer-V24-preSP2%2F2012%2F03-19-12-r18777%2Fwrt54gv7%2F
-
csixy
addikt
-
csixy
addikt
Csak a kisérletező kedvűektől kérdezem akik tudnak jtagolni és van döglött wrt54g v7.0-esük
vagy működő wrt54g v7.0-es vasuk , de unják a német szöveget ,hogy mernék-e feltolni ezt rá:
http://href.hu/x/i7ciezt egy netgear wgr614 v7re toltam fel , előtte azon is német szoft volt , ez most már angol és eddig ugy tünik , hogy jól mükszik.
Tettem ezt a megjegyzést azért is, mert sem wrt54g v7.0-re sem tp-link wr541g v3.0-ra nem találtam szoftot sehol.
A proci (atheros ar2317) és a switchvezérlő (infineon ADM 6996FC) ugyanaz, de a flasht nem néztem.
-
csixy
addikt
válasz
atillaahun #11537 üzenetére
Hát akkor a webes firmware upgrade felületről tedd fel előbb ezt ( vigyázz ezt a lépést nem szabad kihagyni !!):
http://www.dd-wrt.com/routerdb/de/download/Linksys/WRT54GL/1.0/1.1/dd-wrt.v24_mini_generic.bin/2123
utána mondjuk ezt:
http://www.dd-wrt.com/routerdb/de/download/Linksys/WRT54GL/1.0/1.1/dd-wrt.v24_std_generic.bin/1963
és ha nem akarsz bíbelődni a dd-wrt-vel akkor utána ezt a tomatót:
https://sourceforge.net/projects/tomatofirmware/files/tomato/1_28/Tomato_1_28.7z/download
ez meg a tomato oldala:
http://www.polarcloud.com/tomato/
mindegyik upgrade előtt csinálj egy gyári visszaállítást a webes felületből.
-
csixy
addikt
válasz
atillaahun #11534 üzenetére
Hanyatt fordítod a dobozt és alul a kék műanyagra ragasztott címkét nézd meg.
Nekem ez van ráírva például :
LINKSYS by Cisco
Model No: WRT54GL v 1.1Tehát a hardver verziót kell nézni !
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #11532 üzenetére
Így van, erről szólt az első mondatom.
-
csixy
addikt
válasz
atillaahun #11530 üzenetére
A dd-wrt oldalán a ruter database menüpontban meg tudod nézni hogy melyik verziót nem lehet upgadelni . De nézd meg a te tipusodat, hogy nem-e véletlenül csak mini verziót lehet-e rátölteni.
-
csixy
addikt
válasz
teglasz #11365 üzenetére
Örülök , hogy segíthettem !
Már megbocsás, én még fiatal vagyok ehhez (54), de ha már egyszer fent van a router a neten , akkor a router a gateway és elég egy egyenes kábel a a router egyik VAN likától gépig és a gépből a PPPoE hozzáférést törölni kell és megy minden direktben ,csak a gépet DHCP-re kell állítani és kész. Hát végül is a routert erre találták ki valaha. Nem ??
-
csixy
addikt
basszus !
Kérem szépen a moderátort, hogy ezt a Hszt és az előző kettőt törölje !Bocs, ezt elnéztem.
-
csixy
addikt
válasz
cole05 #10670 üzenetére
1, hálózati kapcsolatok - a kapcsolatodon a TCPIP beállításoknál DHCP beálítása mindent automatikusan kérjen ... UTP kábel az egyik LAN likba , másik vége a hálókártyádba ...
2, Milyen rendszer van a gépeden?
3, milyen NET érkezik a kábeleden?
ADSL, csak távolabb van tőled a modem? .... PPPOE ....
"kábelnet" ... WAN még nem dug be - dinamikus mód beállítása a routeren - a géped hálókártyája MAC címének klónozása a a routered WAN MAC címe helyére - WAN bedug ... RENEV -
csixy
addikt
válasz
kovi831 #10438 üzenetére
Szia !
Szerintem nem a kábel-modem MAC címét kell klónozni, hanem annak a hálókártyának a MAC címét ami abban a PC-ben van amelyikkel először be lett állítva a kábel modemes kapcsolat.Tehát:
-először a routert kiiktatni a rendszerből és direktben összedugni a kábel-modemmel a PC-t.
-telefonon feltárcsázni a kábelszolgáltatót "hát kezicsókolom minden jóvan ,mindig is így volt, csak a PC van rajta és mégse megy, tessenek má megnézni ?!! ...kööösszönöööm" , na ekkor ujra beállítják a központban a dolgokat.-ezután a routert beszerkeszteni a kábel-modem és a PC közé és a routerbe belekónozni a PC hálókártyájának a MAC címét és voalaá ...
no így kell szerintem.
-
csixy
addikt
Basszus, illetve hűha !
Közben rájöttem , hogy a régebbi asus rt-g32 (a) ruteremre is felment a DD WRT V24-sp2 build 14896 firmware! Sebaj, legfeljebb elpasszolom. A linksys wrt54gl mégiscsak univerzális.
De ezek után az asust meg lehet-e kínálni egy tomatoval, mert ha igen , akkor lehet hogy a linksys keres uj tulajt.
???
-
csixy
addikt
Végül az 1.28-as tomato mellett döntöttem. Az én számomra ez tökéletesnek tünik.
Nem lehet magyarítani valahogy?
-
csixy
addikt
DDWRT esetén van-e lehetőség arra , hogy a WIFI-t gombnyomással kapcsoljuk ki-be, mint a tomato szoftvernél?
köszi CSI
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged