Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
FABRICIUSZ
tag
A módszer elvileg az hogy idézet=( Konfiguráld a hálókártyád a 192.168.1.50-es statikus IP-re, a netmaszknak jó a 255.255.255.0, gétwély (g a t e w a y) nem kell, de ha kedved szottyan és már úgy is ottvagy, akkor legyen 192.168.1.1, hátha elsőre nekilódul a kis kékfekete szörny. )megkeresed a 15-ős 16-ós lábat.
Beillesztesz közé egy tű-t .
Lehet nem fog megfelelően érintkezni mert lakkosak a lábak a fecskendő tű lehet jobb erre.
Elindítod a ping-et ( ping 192.168.1.1 -t ) bedugod a tápot .és mihelyt válaszol a ping - re elveszed a tű-t -
Fricu
tag
válasz
outsiheder
üzenetére
bocs, ha félreérthető volt:
D-link modem (360T)
D-link router 524UP
lan vezetékkel a gépre, ez az én működő konfigom.
ebben a rendszerben kiveszem a d-link routert, a helyére kerül a linksys, tehát a kábelezéssel nem lehet gond.
a pc visszaállítgatása a manuális ip-ről persze kell, hogy újra tudjak netezni az eredeti konfiggal
most viszont elővettem egy p3-as kövületet, azzal már tudok paralell szórakozni a linksys-el, természetesen új kábellel. igaz ezen nincs most modemes kapcsolat, de az úgy is csak akkor érdekes, ha él már a router
a ledek villognak a routeren és a gép lan csatiján is villognak, ha engedélyezem a kapcsolatot -
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
inteles
melyik lábakat kell zárni?
végig, frissítés alatt, vagy csak reset szerűen, pár mp-re?
a linket mindjárt megnézem -
outsiheder
tag
nem értem
a pingelést már írtam
belépni a router beállító oldalára csakk akkor lehet, ha tudod az ip címét (de nem tudod)
működő rendszerbe dugtam át a régi router helyére, és nem megy, ha vissza rakom-állítgatom jó újra, arról netezek ezt nem értem, mit, hova, miért
de most egy másik kábellel próbálod? a ledek mind a 2 végén pislognak? -
Fricu
tag
válasz
outsiheder
üzenetére
ha manuálban beállítom a 192.168.1.15-t a gépnek, a 192.168.1.1-t átjárónak, a megfelelő ethernet led villog, a kapcsolat kilép a korlátozott-nincs státuszból, de az átjáró nem pingelhető, webes konfig nem érhető el.
aut-ban nem kap ip címet a routertől -
Fricu
tag
válasz
outsiheder
üzenetére
nemcsak, hogy nem pingelhető, de meg sem lehet nyitni webes konfig oldalt.
működő rendszerbe dugtam át a régi router helyére, és nem megy, ha vissza rakom-állítgatom jó újra, arról netezek
próbáltam más kábelle is -
outsiheder
tag
amig a 169-es címtartományban van, addig biztosan nem fogja látni,
nézd meg, hogy mind a szgép, mind a routeren pislognak-e a kapcsolat fizikai meglétét jelző ledek
és keress egy másik ethernet kábelt (nem feltétlenül kell újraindítani, elég letíltani, majd egy kisidő múlva újra engedélyezni a kapcsolatot
ha kapna egy nem 169-el kezdődő címet, akkor lehetne tovább lépni. -
FABRICIUSZ
tag
Hát hát igen
Ha nincs kapcsolat akkor se telnet-el sem ssh-val nem lehet belépni.
Hát a megoldás még az lehet , hogy finoman szét szeded és ha nem e-on -os a memóriája ,
hanem inteles akkor a megfelelő lábak összezárásával úgynevezett hibatűrő állapot-ba lehet hozni , amikor is várja az új firmware feltöltését a tftp protokollon keresztül.
Vagy marad a jtag-os módszer.
Egy részlet [link]Van egy fölös kábelem , ami nem szép de működik , szívesen elküldöm neked .
De ha neked egyszerűbb elküldöd nekem ajánlottan csak a nyák részét , beraksz mellé a vissza küldésre szánt pénzt és megcímzett papírokat .
-
outsiheder
tag
aut konfig ip:169.254.29.254 (ezt szerintem a win adja)
de ebből az következik, hogy nincs kapcsolat, a "levegőben" van az ethernet a szgépen, vagy csúnyán beállított értékekkel, és ráadásul ezek az értékek bele vannak fordítva a szolgáltató által feltett firmware-ben
Másik kábellel próbáltad? -
Fricu
tag
válasz
outsiheder
üzenetére
nem kap sajna
átjárónak adjam ezeket a címeket manuálban?
a gép maradt 192.168.1.15-n
ha igen, kipróbáltam, nem pingelhetők
köszi a tippet -
outsiheder
tag
Ha a szgép dhcp-re van állítva és csatlakoztatva van a routerre, akkor kap vmilyen ip címet?
azt ugyanis akkor is kellene kiosztania, ha sincs felcsatlakoztatva a szolgáltatóhoz.
ezt tudod az ipconfig -all kiadásával lekérdezni
próbáld meg a 192.168.1.100 vagy a 192.168.1.254 -t -
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
nem sértődöm meg természetesen, te segíteni akarsz
igen oda van dugva, a négy közül az egyikbe, váltottam is, hátha csak az az egy szar, de semmi
a reset 5mp-re nem megy, de kipróbáltam a 30/30/30mp ciklust is
ahogy én látom amíg nincs pingelés addig esély sincs feltölteni bármit is, ha csak a kábeles megoldás nem segít, azt nem ismerem még ennyire sem. -
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
ja,ja ezeket találtam én is.
az tftp pont ez a 1.255 verziójú,
a tomato 1.25 7z-vel tömörítve.
belinkeltem a *GL.bin-t, de az ip invalidvan ott egy bat fájl is, az azt írja, hogy használjam az áttöltésre a 192.168.11.2-t, átjárónak a 192.168.11.1-et,
aztán ő majd megpingeli, aztán tölti majd a trx fájlt.
sajna addig nem jut el, mert elakad a pingnél -
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
hát próbálgatom én, de mindig az a válasz, hogy invalid az IP cím, ami jogos, hiszen nem kap választ a routertől
-
FABRICIUSZ
tag
Hű ez érdekes.
Kérlek ne sértődj meg , a ruteren a lan-ba van csatlakoztatva a kábel.
Feltételezem a power led e idő után stabilan világít.
Vagy esetleg a reset gombot addig nyomni kb 5-6 másodperc amíg a power led el nem kezd
villogni és a ruter újra indul.Bár ha OPEN-WRT van rajta nem biztos hogy működik . -
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
nem egészen
itt azt írja, hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott. aut ip cím és aut dns beállítása a tcp/ip protokoll-nál.
futtatás cmd ablak, ipconfig /all írja ki, amit írtam, tehát, hogy nincs átjáró.ha aut-ról kézzel konfigurálom a pc-t 192.168.1.15-nek, az átjárót természetesen 192.168.1.1-re állítom, akkor jön az a kép amit küldtél, de pingelni akkor is csak saját magát lehet (192.168.1.15) az átjárót nem
tomato fw-nek jó a Tomato 1.25 firmware?
ezt találtam meg máshol -
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
a tomato/win tftp letöltve két példányban (tftp, tftp2.exe), de melyik itt az fw?
-
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
természetesen üres
a cmd/ipconfig /all:
dhcp igen
aut konfig igen
aut konfig ip:169.254.29.254 (ezt szerintem a win adja)
maszk 255.255.255.0
átjáró üres -
FABRICIUSZ
tag
Ezzela tftp progival nem kell fix ip
[link]
Betallózód a TOMATO firmware-t mert az biztos felmegy tapasztalataim szerint .Upgrade-ra kattintasz kihúzod a ruter tápot majd 2 másodperc múlva visszadugod , és fel kell mennie . ha nem akkor megint próba.Megint és megint.
Ha csak a rutert és a PC-t kötöd össze és a PC (automatikus) DHCP-n van mi az Alapértelmezett átjáró ? -
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
debrecen mellett, hajdúdorog
tudsz segíteni?
olvastan valami kábeles megoldásról (jtag vagy vmi hasonló), de nincs olyanom, neked? -
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
hát hang nincs,
ha jól látom fix ip címre állítja (192.168.1.1) a routert, és mikor már látja jön a csere.
nekem viszont nem sikrül látni a routert se fix se lekért ip címmel. gondolom a szolgáltató tett rá valami saját fw-t, és annak más a címe, de a cég már nem is létezik, szóval esélytelen megtudni.
pl az AVM Fritz-box-nak van egy olyan fix ip címe ami ugyan nem publikus, de azt sehogy nem lehet átírni, azzal tuti elérhető a routert függetlenül a fw-től. -
Fricu
tag
válasz
outsiheder
üzenetére
a hosszú hardwares törlés természetesen kipróbálva, semmit nem segített sajna. villog kicsit aztán beáll minden folyamatosan világítosra, és a gép szerint nincs kapcsolat vagy korlátozott.
a wan-lan összekötéstől mit vársz, nem értem.
már a routert sem látom, mindegy,hogy van-e bejövő net vagy nincs.
beszéltem a linksys-szel is, hogy tudnám visszatölteni a gyári firmwaret, de nem tudnak-akarnak segíteni. -
Fricu
tag
Hali uraim, segítséget kérnék:
adott egy WRT54gl-es router, amelyet egy internetszolgáltató (Best-save, mára talán a Fibernet felvásárolta a területet) adott kemény pénzekért egy barátomnak. AP-ként lehetett beállítva, fenn volt a padláson egy irányított antennával a szolgáltató felé, a gép lannal csatlakozott. Most az új szolgáltató egy D-link AP-vel oldja meg ugyanezt, a Linksyst szeretnénk rendes wifis routerré visszaalakítani, hogy vezeték nélküli legyen a rendszer.
Sajna valószínűleg valami berhelt firmware lehet rajta, mert a standard 192.168.1.1-el nem lehet elérni a webes felületet, se pingelni.
A kérdés, hogy lehet visszanyomni rá a gyári fw-t, ha nem látom?
Valami kábeles megoldásról olvastam az előzményekben, de az oldal már nem él.
Tud valaki segíteni? -
petir
senior tag
Őőő már irom is
tehat :
Network
IP Filter Maximum Ports : 512
Active IP Connections : 485
Szazalekos ertek : 95%Gondolom ezen novelnem kell . Erdekes mert ezt irja (Default: 4096, Range: 256 - 4096) amugy reset utan o magat 512-re allitja. Itt maradjak egy aranykozep utnal vagy megadhatom a maximalis erteket nyugodtan ???
TCP Timeout : 3600
UDP Timeout : 120szinten nem nyultam hozza 90mp-es hard reset utani ertekek.
Ezekkel nekem kell jatszani es majd kitapasztalom hogy mi a jo szamomra vagy tudtok adni valami megkozelito erteket? -
And
veterán
"gyanakkor torrent vigan tolt felfelé, most kiprobaltam pingelek egy oldalt parancssorbol nem jon valasz..."
Nocsak, közben ezerrel megy a torrent? A 'Status' oldalon (router fül) a 'Network' kategóriánál mi a helyzet olyankor, amikor már ping-re sincs válasz? A 'Maximum Ports' és az 'Active IP Connections' soroknál milyen értékeket látsz? Nem kellene kicsit nagyobbra állítanod a kapcsolati táblát (-> Administration / Management / IP Filter Settings / Maximum Ports), és a mellette látható TCP/UDP Timeout-okat lejjebb venni, ha már ennyire komolyan megy a fájlcsere a háttérben?
#8354: "A klf firmware verziók , amelyekkel én találkoztam, alapból bekapcsolják a távmenedzselési funkciót, elérhetőséget, amire egy átlag felhasználónak soha nem lesz szüksége."
Ezzel a gondolatmenettel két gond is akad, ha a DD-WRT-t vesszük alapul (miután petir kolléga azt tett fel): az első, hogy a DD-WRT-nél a távoli elérés (a WAN-port felől: Remote Access / Web GUI Management) az összes verzióban alapbeállítás szerint tiltott. Igaz, hogy némi trükközéssel (a fejlesztő szerint 'Cross-Site Request Forgery' + exploit) egy káros weblapot meglátogatva ez a korlát megkerülhető, amíg véglegesen be nem foltozzák ezt a rést. A másik, hogy elég sok olyan felhasználó van, aki igenis szokta / szeretné továbbra is a távoli elérést használni (WOL, VPN, fizikailag távoli router menedzselése, akármi miatt). Azok között, akik 3rd-party fimware-t tesznek fel, eleve nagyobb lehet az ilyen felhasználók aránya. Az is más kérdés, hogy a távoli elérés messze nem csak webfelületen lehetséges, minden tisztességes külső oprendszeren van lehetőség pl. SSH-t használni. -
petir
senior tag
válasz
outsiheder
üzenetére
outsiheder gondolhatod hogy probaltam.
Engem amugy a távmendzselési funkcio nem nagyon zavar ranyomk hogy disable es koszonom.Viszont a problemam idegesit, hogy nem tudok bongeszni az interneten miota ddwrt fw van a routeremen mert allandoan A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt hibauzenetet latom a bongeszombe, ugyanakkor torrent vigan tolt felfelé, most kiprobaltam pingelek egy oldalt parancssorbol nem jon valasz... ilyenkor mi van mi lehet a hiba mit tudok csinalni???
Mert amugy tetszene ez az egesz ddwrts dolog mert gyari fwhez kepest csomo lehetoseg van benne,csak ha igy nem tudok bongeszni sokat nem erek vele....
-
bexinho23
őstag
válasz
outsiheder
üzenetére
Hello!
A router jó helyen van, mert a szobámban van 1-1,5 m2 -es hely (sarok), ahol a router és a modem van. Se nap, se meleg nem éri. Azért vettem weboldalról (pc-x), mert itt vidéken 4-6 ezerrel drágábban lehet hozzájutni valamihez, nem úgy mint Pesten. Nem kis eldugott boltból vettem, és már vettem tőlük mást is (ipod-ot). Ez a cég 1 éves garanciát vállal szinte minden termékére (ha nem többet). Ezért volt az, h vállalták a garanciát (bár azt nem értem h amit ők "szolgáltattak", azt hívják -e garanciának. Namind1). Mivel a régi javíthatatlan volt, ezért felajánlották h cserélik. De mivel csak drágább termék volt, így ráfizetéssel, de beruháztam egy GS típusra. Bontatlanul, gyári csomagolásban kaptam természetesen, a másik termék meg maradt náluk. Amúgy nincs semmi módosítva a routeren, semmi firmware telepítve (tomato vagy miket lehet...), normálisan gyári beállításon alkalmazom. Annyi van, h 1 gép lanon, 1 xbox360 (néha), laptop meg egy gép van wlan-on csatlakoztatva, szinte egész nap. 2 Gépen pedig van mikor egész nap megy a torrent.
-
veze
őstag
válasz
outsiheder
üzenetére
nekem viszont szükségem van a távmenedzselésre, mert használom, tehát be kell kapcsolnom, még akkor is ha nem lenne.. ezért volt megnyugtató az sp1-et a javította sp2-re cserélni
-
outsiheder
tag
válasz
bexinho23
üzenetére
Sorrenben
Sok utánaolvasás és véleménykérdezés után ???
A GL-t kellett volna választani, a sima G verzióból annyi féle változat van, illetve annyire le akarják csökkenteni a költségeket (pl. fix antenna), illetve korlátozni akarják a firmware csere lehetöségét (flash memória méret csökkentés), és az a rengeteg wireless chipset készlet...
Hogy így olcsóbb volt valamennyivel, gondolom utólag is úgy érzed, hogy mennyivel jobban jártál a sima G verzióval.
Az, hogy két más típusú, máskor gyártott kütyünek azonos hibája legyen néhány hónap múlva, annak kicsi a valószínűsége, ilyen esetben az adott hely és felhasználó körülményiben kell kutakodni.
A melegedést már írta tejeskifly, összefügg ezzel, hogy próbaként lecsökkenteni teljesítményét, esetleg kikapcsolni a wireless-t.
Illetve a 220V (230V) nálad/nálatok mennyi? A router cserénél a tápegységét is cserélték?
Vagy másként kérdezve mind a két esetben gyári csomagolású, befóliázott darabot kaptál?
Azt azért nem értem, hogy mi köze van akár a Linksys/Cisco, vagy akár más gyártónak ahhoz, hogy te költséghatékonyságból egy webboltból vásárolsz (és is szoktam!), és az adott webboltban ebben az esetben alapvetően rosszul intézték a garanciális reklamációt?
Azért azt szintén leírom, az hogy ha egy (ismertebb) boltban vásárolsz, sajnos még nem garantálja, hogy korrekt, gyors legyen a garanciális ügyintézés, illetve van-e csere garancia.
Itt és most, a két hónapos időhúzás felháborító, a felügyeleti szervnél időben kellett volna jelezni, hogy vmi nem stimmel, vmi sumákolás van az adott cégnél, illetve a "levásárlásra kötelezés" is elég érdekes, de ha a vásárlási feltételek garancia részében ez van a bolt honlapján leírva, akkor ezt az első vásárlással automatikusan el is fogadod/fogadtad. -
outsiheder
tag
Mint ott is irtam, túlkavarjátok, nem kicsit, nagyon!
Szörnyen bonyolult, azt irja, hogy gépelj be legalább három betüt (de ha mondjuk azt próbálod: wrt54g)....Hogy kell-e az sp2? A klf firmware verziók , amelyekkel én találkoztam, alapból bekapcsolják a távmenedzselési funkciót, elérhetőséget, amire egy átlag felhasználónak soha nem lesz szüksége.
Ez szvsz durva hiba, ha jóindulatot feltételezek akkor azért, hogy tudjanak bárkinek segíteni, ha kevésbé hiszek a mesékben, akkor inkább azért, hogy bármelyik alapbeállítású routerbe könnyen be lehessen lépni.
Lusta vagyok negnézni, megkeresni a changelogot, a kérdés az lehet, hogy csak ezek a beállítások változtak-e meg az sp2 -ben, vagy esetleg más is, de ha az sp1 van fent önmagában ezért még nem kell lecserélni, elég csak kikapcsolni a távmenedzselési hozzáférést, funkciókat. -
petir
senior tag
Sziasztok!
En mar felturtam az egesz ddwrt.com-ot de sehol nem talalom az sp2-es verziot.vegigneztem mar az osszes mappat amit a wrt54g v5.1es routerhez tartozik. Hol talalom meg ?
Egyebkent tovabbra is fentall a hibam:
Megszakad a kapcsolat folyamatosan a gep es a router kozott:
A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt - Firefox kisuzenet aztan gondol egyet es suru F5 nyomogatas mellett visszater (vagy amikor elegem lesz router tap el - tap vissza.)
Ami erdekes ugyanakkor hogy a torrent ebben az esetben vigan fut tolt eppen fel (38K-val) es zoldek a torrentek, tapasztalat meg hogy router kap ip-t az isptol mert azt latom viszont a menuje iszonyat lassu szoval azt is vagy elerem vagy nem ha nem F5 nyomkodas szorgalmasan, csak már eleg uncsi. Gyari fw-vel nem volt ilyen gondom csak miota feltettem a ddwrt-t. Ezert is probalnam meg az sp2-t hatha valamivel jobb lesz.Vagy esetleg lehet ez beallitasi hiba? -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
2008 augusztus eleje. Sok utánaolvasás és véleménykérdezés után lecseréltem régi (SMC) routeremet egy újnak mondható, wireless cuccra. Neve: Linksys WRT54G. Mai napig csak jókat hallok erről a márkáról, így nyugodt szívvel rendeltem meg. Be is üzemeltem, minden jól ment, majd 2-3 hónap múlva elkezdett ledobálni a netről. Először csak néha néha, úgymond hetente csinálta, majd egyre sűrűbben. Naponta, majd naponta többször. Mindig reseteltem, ahogy azt ilyenkor illik. Viszont egy idő után az se volt elég neki, mert nem akart resetre hálózatot építeni se. Így belépni se tudtam a SETUP-jába. Ilyenkor kellett a "kihúzom a konnektorból bedugom a ..." eljáráshoz fordulnom. Előre tudtam h ez nem vezet jóhoz, de ha másképp az istenért se akart hálózatot létesíteni...
Nos ezzel a módszerrel csak havonta 2-3 hetente jött elő az idegesítő ledobálás. 2009 március. Meghalt. Meghalt a router. A ledek összevissza égtek. Egyértelmű halál. Elvitettük (PC -X -től rendeltem =soha többet semmit! ) futárral - mert nem pesti vagyok - ami 1.800 forintba került. Hmmm mondom, jól van. CSak legyen jó. 3 hétig kellett telefonálni utánuk, és sose mondtak semmit. 1 hónap után azt mondták elküldték egy műszerészhez!!!! ( Kérdezem én, műszerészhez? Hisz MO-on nincs is szervíze a Linksysnek, valahol németben, vagy cseheknél van - utána telefonáltunk) 2 hónap múlva aztmondta a srác h szerelhetetlen (amit én alapból már tudtam), vegyünk helyette másikat. Mivel nem volt már ilyen, így ráfizetéssel kellett mást választanom. Választásom a LINKSYS WRT54GL típusra esett. Végülis u.a., egy típussal jobb kiadás a különbség. Nos minden szép és jó május óta, azonban megint elkezdte csinálni pár napja h ledob. Eddig csak 2 x fordult elő, de ma viszont 3 reset se volt elég neki. Kikellett húzni a konnektorból. Ezzel helyre jött minden.
Kérdésem! Kinek volt már hasonló problémája, és mit lehet tenni? Mivel előzhető meg az h ez a sz.ar-f.os ne mennyen már megint tönkre?! Szörnyen unom már, és már így se fogok linksyst venni soha az életembe, de legalább ez működjön már egy ideig!!!
Valaki? -
tejeskifly
aktív tag
szevasztok, azt hogy tudom megoldani hogy korlátozza a netet ? szal hogy, 2 gép van, és mindkettő csak a sávszél felét kapja és többet ne, mert felbasz mikor tesóm elkezd letölteni vagy őt baszom fel én mikor letöltök és atomra belassul a net, most dd-wrt fw van a wrt54g routeren
-
h_143570
addikt
Esetleg erdemes lenne megprobalni a gyarto honlapjarol telepiteni a laptop WLAN krtyajahoz a legfrissebb drivert.
Esetleg meg okozhatja a laptopon levo valamelyik vedelmi program is.
Illetve meg a WLAN-on alkalmazott tikositas is, propald meg WPA vagy simma WEP-el.
Utolso tipkent nezd meg hogy a router valoban Mixed vagy G modot hasznal-e a WiFi hez.
-
SZATA
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
Szia! Köszi a választ! A másik eszköz egy új Toshiba laptop, gondolom G wifivel. 1-4 Megabyteos sebességgel (ha azt akartad írni) meg is elégednék, de 1 megabit/sec-kel megy csak a net a laptopon. Most nem tudom kipróbálni, de úgy rémlik akkor is ha közel viszem a routerhez.
-
And
veterán
(Nem a memória - mármint a RAM - a lényeg, hanem a flash, mivel a firmware abba települ. Egyébként a v5.0 és utáni G hardverek RAM-ja és flash-tára is feleakkora, mint a korábbi verzióknak, vagy a mostani GL-eknek: 8 / 2MB. Ezért a Micro kiadás a mostani G-verziókon kizárólagos. Standard-hoz és a specializált - VPN és VOIP - verziókhoz 4MB, a teljes Mega-kiadáshoz minimum 8MB flash kell.)
#8342: Igen, a továbbiakban bármelyik verziószámú Micro-t fel tudod tenni, ami ehhez a Broadcom-chipsethez készült. Igazából a DD-WRT honlapjáról letölthető binárisok sem különböznek minden egyes hardvernél, a v5.0, v5.1 és v6.0 mappájában lévő fájlok teljesen megegyeznek. Webfelületről mindig a micro_generic nevűt kell feltenni. -
veze
őstag
Zoli77: köszi, a v24SP1 van most fent de a sebezhetösége csak a v24SP2 BETA-ban van javítva, és abban nem voltam biztos, hogy abbol melyik kell, gyanítottam hogy ez lesz amit linkeltél csak megzavarta mérete.. kisebb mint az SP1-é..
Petir: én ugy tudom csak az SP2 Beta-ban van javítva a sebezhetőség.. hogy WRT54G v5.1 -re jo e mostmár vxwork killer utan.. majd meg mondja akinek G-s routere van..Ha annak is 16 MB a memóriája mint a GL-nek, és nem kevesebb, akkor érdemes utánna járnod, mert akár fel is mehet rá a 3.5 MB-os standard generic fw.. -
outsiheder
tag
Kicsit (nagyon) túlkavarjátok
DD-WRT a router database-t kellene az egér bal gombjával..
utána már csak a pontos típus és verzió kell. -
petir
senior tag
válasz
Zolli77
üzenetére
Ezek amiket linkeltel WRT54G v5.1 kompatibilisek?
illetve ehhez kapcsolodoan van egy kerdesem, hatha tisztabban latom igy mar ezt a ddwrt-s dolgot:
Most hogy mar kinyirtam a vxwork killerrel a gyari fw-m es linux fut a routeremen tulajdonkepppen barmilyen ddwrt-s fw-t feltehetek a routeremre ami micro azaz tulajdonkeppen nem kell figyelnem hogy v5.1es a routerem van?Aztan...
Ugye hallottunk a ddwrt sebezhetosegrol eleg sok helyen irtak rola, ez most az SP1 finalba benne van vagy ez javitva lett?
Ebbol kovetkezoen a kerdesem erdemes e a BETA verziot feltenni , SP2 miben más? -
veze
őstag
erre tud neklem valaki valamit?
[link]
köszi -
wwhy
veterán
válasz
outsiheder
üzenetére
tudom

már megnéztem
azért csak reménykedtem
-
h_143570
addikt
A wifi sebesege sok mindetol fugg a tavolsagtol, a 2 vegpont kozotti falak szamatol, illetve a wifi berendezes minosegetol. Illetve az eszkoz tipusatol, vagyis hogy b vagy g szbavanyt hasznal, b esetben ugy 1 MB korul van a maximum g eseteben ugy 3-4 MB.
A router semmibben sem gatolja a routerre csatlakoztatott gepek kozti komunikaciot. Visszont a File es Nyomtato megosztast, nem mindig egyszeru beiinditani windowsok kozott, foleg ha azok eletero verzio szammal rendelkeznek.
-
SZATA
senior tag
Sziasztok!
Adott egy WRT54G2 router, 25Mbps-es Chello net és egy laptop. Miért van, hogy ha a routeren lévő gépek közül csak a laptop van bekapcsolva (wifi-n csatlakozik), akkor is max 1Mbps a net sebessége a laptopon? Az asztali PC-n (vezetékes kapcsolat) jön rendesen 25-tel.
A routeren lévő gépek között működhet vmi "belső" kommunikáció? A laptop tud printelni a PC nyomtatóján, vagy esetleg láthatjuk egymás fájljait?
Köszi!
-
outsiheder
tag
Ha tudjuk a választ, és éppen olyanunk van, hogy segíteni próbálunk, akkor beírjuk az általunk jónak gondolt megoldást.
(igaz közben én biztosan szoktam bosszankodni, hogy miért lusták olvasni a kedves kérdezők)
de ezt azért gondolom már megnézted: -
h_143570
addikt
Igen ugyertettem, hogy barmlyik korabbi vagy ujabb verziot.
A nyelv valasztas az Administration / Management / Language Selection szokott lenni.
A verzio osszehasonlitast itt talalod.
[link]A nyelv valasztas nem a verzio fuggo reszben volt igy meg lehet ra lehetoseg, hogya micro-ba is szerepel, bar ebbe nem vagyok biztos.
-
wwhy
veterán
#8293-ra valaki
Már az ideg öl meg 
-
petir
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
Az uj fw felkerulese utan mikor magahoz tert a ketyere csinaltam ilyen 90mp-es resetet.
Mosthogy fent van a micro igy mar barmlyik masik microt feltheted.
Ezt nem teljesen ertem bocsi, bármelyik más elotte vagy utana levo verziot ?
Vagy micron belul is van tobbfajta verzio? Ha igen ezekrol hol talalok valami osszefoglalot:?
Esetleg magyar menus micro letezik vagy v5.1esre ilyenrol ne is almodjak a kis flash miatt? -
h_143570
addikt
-
petir
senior tag
Sziasztok!
Na en ennek a leirasnak a segitsegevel frissitettem a WRT54G v5.1 -es routerm. Egy DDWRT-s fw kerult ra.
h143570 ajanlasaval [ ezt ] tettem fel.
Ezt irja ki : Firmware: DD-WRT v24-sp1 (07/27/08) microTapasztalat:
Sajnos iszonyat lassu lett a router, menuben , kapcsolat gyakran elhagyja magat.
WAN -ba latszik, hogy az isptol megvan az ip am a router es a gep kozott nincs meg a kapcsolat az f5 gombom lassan elkopik
mert ugye frissitesre visszajon az oldal.
(nem csak egy oldalnal tapasztalom)Kerdesem:
Létezik e frissebb fw?
Remelem jol olvastam mostmar csak siman tallozom es frissithetem is ?valaszt elore is koszi.
-
FABRICIUSZ
tag
Lehet hogy csak nekem új
[link] -
GabiWong
csendes tag
Elnézést, nem ide szántam.
Sziasztok,
tudnátok ajánlani pár routert ami a digi pppoe 50/25 ös netet biztosan tudja vinni és 10 - 25 árkategóriában van?
Köszi a segítséget.
-
hzcs
senior tag
Igen, ezek be voltak pipálva, gondolom ellenkező esetben nem működne.
Nekem csak 1 bejegyzés kellett, egy symbianos program aktiválásához
Bár most, hogy kikapcsoltam a local dns pipát, de a sort benne hagytam, így is még az átirányított címre mutat, pedig a gépet már újraindítottam, igaz a routert nem. -
And
veterán
Így van, csak arra kell ügyelni, hogy a DNSMasq mellett a Local DNS is engedélyezve legyen, különben a DHCP-kliensgép nem kapja meg a router IP-jét, mint DNS-címet, akkor pedig bukott a mutatvány. Valamint a Basic setup oldalon is ki kell pipálni a 'Use DNSMasq for DNS' opciót, ha jól vettem ki. Meg ügyelni, kell, hogy ha az adott oldalt (amiről át akarsz irányítani) töbféleképp is meg lehet hívni, akkor az összes lehetőségnek külön bejegyzést kell létrehoznod a DNSMAsq-opcióknál (pl.: prohardver.hu és külön www.prohardver.hu).
-
hzcs
senior tag
hali
Azt meg lehet csinálni ddwrt-ben, hogy egy adott webcím egy adott ip-címre mutasson? Úgy értem, hogy ha a gép lekéri pl a www.xyz.hu ip címét a routertől, akkor az ne az xyz-re mutasson, hanem egy általam megadott címre.
-
Progép
csendes tag
válasz
Victorpictor
üzenetére
Szia.
Ha egyszerüen Linksysel megy a dolog akkor mégis csak a háló kártya a rosz mivel xpvel is ugyan az a helyzet. Vagy esetleg a Linux disztród nem a legjobb. Milyen linuxod van?
-
Progép
csendes tag
Sziasztok.
Ezt az adaptert szeretném venni és szeretném ha minden jót elmondanátok róla illetve van e ennél jobb adpter esetleg dlink vagy smc: Linksys WMP110 vezeték nélküli PCI hálózati kártya Aquacomputerben ez a legdrágább
Segítségeteket előre is köszönöm.
Sűrgős lenne. -
veze
őstag
innen most melyik fw-t töltsem le WRT54GL-hez?
[link]
ezek a multkor kiderült (09-07-21)sebezhetőség utáni javított fw-k
dd-wrt.v24_std_eurowrt_generic.bin (3,6 MB)
vagy
dd-wrt.v24_std_generic.bin (3,5MB)
mi a különbség köztük? eddig sima generic.bin-t tettem rá de a v24sp1 az 3,6 MB volt és benne volt a magyar nyelv is. Most az eurowrt_generic.bin 3,6MB ebben lenne a nyelvi támogatottság csak?
ezek a multkor kiderült (09-07-21)sebezhetőség utáni javított fw-k -
h_143570
addikt
válasz
tejeskifly
üzenetére

Tenyleg melyik verzio 9.64 vagy valamelyik 10es beta?
-
tejeskifly
aktív tag
operával jó

-
tejeskifly
aktív tag
na feltettem az új fw-t, de van vele egy kisebb probléma, betudok lépni bármelyik menüpontba, de ha valamit változtatni akarok a beállításokon akkor az már nem müxik, pl új nevet adnák a wireless hálózatnak, beírom apply és bead egy üres oldalt aminek ez az urlje: http://192.168.1.1/apply.cgi aztán visszalépek és minden maradt a régi :/
-
Victorpictor
csendes tag
Sziasztok!
Gr3ddy-hez hasonló problémám lenne, hátha van ötletetek.
Adott egy T-Home 50Mbit-es vonal, 2 laptop és egy HTPC. Eddig egy jó pár éves SMC router-t használtam, a laptopok kb. 2MB/s-el tudnak letölteni, ez teljesen rendben is van.
A probléma ott van, hogyha a HTPC-vel töltenék le (amin linux van és kábelen csatlakozik a router-hez), akkor szépen el is kezdi a letöltést, felmegy 6 - 6.1 MB/s-re, aztán pár perc, de van, hogy pár mp után egyszerűen megszűnik a kapcsolat, olyan szinten, hogy a router-t újra kell indítani. Amint a linuxos gép forgalmazni kezd, a laptopok hálózati hibákat produkálnak. Az érdekesség az, hogyha Win XP-t bootolok a HTPC-n, akkor gond nélkül megy a dolog. Próbáltam full duplex - half duplex beállítást, MTU állítgatást, semmi sem segített. Nem a HTPC hálókártyájával van a gond, mert ha a laptopot dugom a router-re kábellel (amin szintén linux van), akkor is ugyanez a probléma.
Gondoltam megpróbálkozom a Linksys-el, mert rengeteg jót hallottam róla. Kölcsön is kértem egyet, minden nagyon jó, de nem hajlandó 3 - 3.5 MB/s-nél többet kisajtolni magából. Elvileg a legfrissebb gyári firmware-t ráraktam.
Minden megoldás érdekelne, akár SMC-s, akár Linksys-es, tudom, hogy ez sem kis sebesség, de nagyon bosszantana, ha fél sávszél kihasználatlan maradna.Előre is köszönöm!
-
And
veterán
Én ebben a mappában: [link] csak egy std_generic-et látok. Alapesetben a standard megfelelő, és lehetőleg maradj a stabil verziónál.
"Továbbá ha ez megvan, csak simán betallózom az Administration / Firmware Upgrade-nál a letöltött file-t és kész is?"
Igen, de ha v24 előtti verzióról frissítesz, utána csinálj egy tejles konfigtörlést (hosszú reset), és konfiguráld be ismét a routert.
#8310: Biztosan jó a leírás, egyedül a linkelt DD-WRT bináris verziója régi, de utal is rá, hogy ha van újabb, azt töltsd le. A legutolsó a v24 SP1, ebből kell neked a micro_generic fájl: [link].
TFTP: nem muszáj a Linksys tool-ját használni, a Windows beépített parancssoros tftp-je (tftp.exe) is megfelel. -
tejeskifly
aktív tag
Szevasztok, van egy linksys wrt54g v5 routerem, a dd-wrt fw-t szeretném rá feltenni. EZ alapján csinálnám. A kérdésem az lenne hogy ez a leírás jó még, csak mert nem mai már, ill a tftp transfer toolt nemtudom letölteni, a helyett mit tudnék használni?
-
kew
senior tag
Sziasztok,
Egy fórumtárs jóvoltából ma hozzájutottam egy wrt54g v3.1-hez, gg-wrt van rajta, de nem a legújabb, így gondoltam frissítem, mielőtt bekonfolom.
Tudnátok segíteni, hogy melyiket kellene leszednem? Egyáltalán érdemes a pre-SP2-t feltenni, vagy inkább maradjak a stable SP1-nél?

(gondolom standard generic, de abból is kettő van
)Továbbá ha ez megvan, csak simán betallózom az Administration / Firmware Upgrade-nál a letöltött file-t és kész is?
köszi
-
petir
senior tag
Sziasztok!
Nincs esetleg valaki aki hasznalta mar elesben ezt a vxworks killert egy WRT54G V5.1-es routeren?
-
h_143570
addikt
A felulet sajnos erre nem ad modot. Ugytunik, hogy a Port Trigger-es megoldas is hasonlo megkotesekkel rendelkezik.
A hivatalos felulet szimulatorok szerint a teljes WRt54G/GS/GL sorozat gyari FW eseteben. A forwardolt portot nem tudja at mapolni egy masik belso halos portra.
-
miroka
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/090809/Linksys_WRT54GL_Port_forwarding_www.kepfeltoltes.hu_.gif
Itt egy kép a gyári soft Port Range Forwarding menüpontjáról.Itt a Portokat lehet engedélyezni.De ha beírom, hogy pl 1780-ról 80-ra, egy adott IP-nél akkor megfordítja a szabályt és nem müködik.
A dd-wrt-nél van egy külön fül ahol Port Forwarding van.
Nem lehet, hogy a gyárinál nem is lehet ilyet csinálni ? -
hejnekem
csendes tag
Pontosan a WRT54GC a típusa, a firmware az 1.03-as (azt nem tudom hogy gyári-e, de gondolom az). Fájlcserélőt használok, de ezzel sose volt gond és természetesen kipróbáltam úgy is hogy kikapcsoltam minden netes programot, ami terhelheti, de úgy is lassú maradt. Szerintem egyszerűen elromlott a router.
Kommy: Kössz, kipróbáltam, de nem lett jó.
-
And
veterán
válasz
hejnekem
üzenetére
Pontosan melyik típus és milyen firmware-rel (gyári vagy 3rd-party)? Nem kezdtek az egyik kliensgépen valamilyen fájlcserélő, pl. torrent vagy egyéb p2p-programot intenzívebben használni az utóbbi időben? Mert ez a 'tíz percig jól működik, aztán lassul' szindróma emlékeztet a megtelt kapcsolati tábla okozta jelenségekre.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lexus, Toyota topik
- ASUS ROG Ally
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- PlayStation 5
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Már az ideg öl meg 
mert ugye frissitesre visszajon az oldal.