- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
bexinho23
őstag
válasz
neduddki #11277 üzenetére
Sajnos tomato számomra nem elérhető alternatíva, mert v7-es a linksys-em, tomato pedig 1-4 -es verzióig támogatott. Maradt ugye a DD-WRT (amiből 2 fájl van fent a hivatalos oldalon), illetve az open féle, de az meg nem tudom mivel nyújt többet a dd-wrt-nél. Custon cuccokat hol találhatok dd-wrt ből? Van magyar oldal, ami ezzel foglalkozik?
-
bexinho23
őstag
válasz
neduddki #11277 üzenetére
Köszönöm, időközben bepróbáltam egy angol leírás szerint, és sikerült! Igaz nem átlátható még számomra az egész, így csak annyit tudok elmondani, hogy Linksys WRT54GS v7 típushoz kiválasztottam 3 fájlt az 5ből (dd-wrt hivatalos oldalán) = dd-wrt.v24-micro generic.bin fájlt, egy vxworkskillerGSv7-v3.bin-t és egy exe fájlt (tftp). Nos ezekkel összehoztam, tanulmányozom a menüt. De nemsokára ráállok az alaposabb tanulmányozásra, custom fw-ekre.
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Van egy Linksys WRT54GS típusú routerem, ami 2 év elteltével ismételten elkezdett megzavarodni. Sok eszköz csatlakozik rá (7-8), rendesen terhelve van (online játék, torrent-jól beállítva, böngészés, youtube-ozás).
2 éve találtam egy eldugott fórumon (nem hivatalos oldalon) egy v7.5-ös fw verziót, ami jó ideig meg is oldotta a napi 100 net eldobást (csak a kihúzás segített, ha segített).
Rákerestem megint, hátha van újabb hivatalos fw, de sajnos semmi. Ez is 2009-es. Mit tanácsoltok? Milyen fw tegyek fel, ami tökéletessé tehetné ezt a régi router-csodát?
-
bexinho23
őstag
Életem legrosszabb döntése volt ez a típus!
1. Linksys-em "G" típusú volt, ami kb 4-5 hónapig ment, és után időnként, majd pár hétre rá óránként dobálta el úgy az IP-t (dinamikus-T-com), hogy percekig kellett szenvedni vele, mire visszajött. Utána a sok reset miatt teljesen beadta a derekát, és zárlatos lett. Nem bírta 1 évig. Neten rendeltem IPON-tól, garanciás volt. Fizetnem kellett a k.rva drága futárköltséget oda-vissza (2.600), és 2-3 hetes telefonálgatás után kinyögték, hogy tényleg javíthatatlan, vásároljam le, mert nincs ebből a típusból.
Oké, 2ezerrel többért tudtam venni egy "GS" típust. Elején gyönyörűen ment, aztán pár napja elkezdte ugyan azt csinálni. Egyből eszembe jutottak a hetekig tartó falkaparások, idegeskedések.
Most oda jutottunk, hogy wifi-n keresztül van hálózat, de NET-et nem oszt, csak kábelen. Ez viszont kiábrándító, mert Xbox360-hoz, 2 laptop-hoz, egy PC-hez és egy samsung wave-hez csatlakoznánk.... HA méltóztatna engedni ez a szörnyűség!Komolyan mondom, sírva fakadok!
Napi használat: van amikor sokszor megy a torrent feltöltés/letöltés 1, nagy ritkán 2 gépen (ésszerűen beállítva az Utorrent), illetve a folyamatos böngészés, xbox live (neten játszás).
Valaki tudna ötlet adni, vagy tapasztalatot megosztani? Esetleg megmondani, hogy a Tomato fw. segít-e egyáltalán ilyen helyzetben?
Illetve ha van jobb router (mert ennél csak jobb lehet), akkor milyet lenne érdemes venni max. 12ezerig?Üdv,
Bex -
bexinho23
őstag
válasz
outsiheder #8355 üzenetére
Hello!
A router jó helyen van, mert a szobámban van 1-1,5 m2 -es hely (sarok), ahol a router és a modem van. Se nap, se meleg nem éri. Azért vettem weboldalról (pc-x), mert itt vidéken 4-6 ezerrel drágábban lehet hozzájutni valamihez, nem úgy mint Pesten. Nem kis eldugott boltból vettem, és már vettem tőlük mást is (ipod-ot). Ez a cég 1 éves garanciát vállal szinte minden termékére (ha nem többet). Ezért volt az, h vállalták a garanciát (bár azt nem értem h amit ők "szolgáltattak", azt hívják -e garanciának. Namind1). Mivel a régi javíthatatlan volt, ezért felajánlották h cserélik. De mivel csak drágább termék volt, így ráfizetéssel, de beruháztam egy GS típusra. Bontatlanul, gyári csomagolásban kaptam természetesen, a másik termék meg maradt náluk. Amúgy nincs semmi módosítva a routeren, semmi firmware telepítve (tomato vagy miket lehet...), normálisan gyári beállításon alkalmazom. Annyi van, h 1 gép lanon, 1 xbox360 (néha), laptop meg egy gép van wlan-on csatlakoztatva, szinte egész nap. 2 Gépen pedig van mikor egész nap megy a torrent.
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
2008 augusztus eleje. Sok utánaolvasás és véleménykérdezés után lecseréltem régi (SMC) routeremet egy újnak mondható, wireless cuccra. Neve: Linksys WRT54G. Mai napig csak jókat hallok erről a márkáról, így nyugodt szívvel rendeltem meg. Be is üzemeltem, minden jól ment, majd 2-3 hónap múlva elkezdett ledobálni a netről. Először csak néha néha, úgymond hetente csinálta, majd egyre sűrűbben. Naponta, majd naponta többször. Mindig reseteltem, ahogy azt ilyenkor illik. Viszont egy idő után az se volt elég neki, mert nem akart resetre hálózatot építeni se. Így belépni se tudtam a SETUP-jába. Ilyenkor kellett a "kihúzom a konnektorból bedugom a ..." eljáráshoz fordulnom. Előre tudtam h ez nem vezet jóhoz, de ha másképp az istenért se akart hálózatot létesíteni...
Nos ezzel a módszerrel csak havonta 2-3 hetente jött elő az idegesítő ledobálás. 2009 március. Meghalt. Meghalt a router. A ledek összevissza égtek. Egyértelmű halál. Elvitettük (PC -X -től rendeltem =soha többet semmit! ) futárral - mert nem pesti vagyok - ami 1.800 forintba került. Hmmm mondom, jól van. CSak legyen jó. 3 hétig kellett telefonálni utánuk, és sose mondtak semmit. 1 hónap után azt mondták elküldték egy műszerészhez!!!! ( Kérdezem én, műszerészhez? Hisz MO-on nincs is szervíze a Linksysnek, valahol németben, vagy cseheknél van - utána telefonáltunk) 2 hónap múlva aztmondta a srác h szerelhetetlen (amit én alapból már tudtam), vegyünk helyette másikat. Mivel nem volt már ilyen, így ráfizetéssel kellett mást választanom. Választásom a LINKSYS WRT54GL típusra esett. Végülis u.a., egy típussal jobb kiadás a különbség. Nos minden szép és jó május óta, azonban megint elkezdte csinálni pár napja h ledob. Eddig csak 2 x fordult elő, de ma viszont 3 reset se volt elég neki. Kikellett húzni a konnektorból. Ezzel helyre jött minden.
Kérdésem! Kinek volt már hasonló problémája, és mit lehet tenni? Mivel előzhető meg az h ez a sz.ar-f.os ne mennyen már megint tönkre?! Szörnyen unom már, és már így se fogok linksyst venni soha az életembe, de legalább ez működjön már egy ideig!!!
Valaki? -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Fél éve van meg a Linksys WRT54G típusú routerem. Kisebb gondok voltak már vele, de megbízhatónak mondható. Nos a mai nap egyik percről a másikra elszállt a net. Na mondom, lehet h a szokásos, net szakadás, megnézem a routert, kihúzom tápból, bedugom:
Power gomb nem világít rajta, pedig a tápja rendesen működik. A 4 lan port ég, meg az internet is. A többi nem. Most akkor mi van ilyenkor? Van olyan érzésem h elszállt.
Volt vkinek ilyen problémája? -
bexinho23
őstag
Sajnos egyre rosszabb, és én már nem igen bírom amit ez a G típusú router tesz velem
3 hete h megvan,de már 2x eljátszotta azt, hogy megszakadt mind a 3 gépen a net. De közben jelezte a router h van kapcsolat, sőt, hálózat is van, csak net nincsen.
Állandó beállítgatások, az se jó...
Közben ma már megint megtette velem ezt, szarakodtam vele eleget is.
Úgy oldódott meg h kihúztam a tápkábelét, aztán visszadugtam. Pár perc múlva visszajött a net. 1 kábeles és 2 wifis gép van.
Esetleg tegyek fel vmi firmware frissítést?
Elegem van, pedig semmi rosszat nem olvastam erről,de .... ennyit erről. -
bexinho23
őstag
Hi!
Miért van az, hogy a wrt54g routerem internet sebessége tökéletes wifin keresztál, azonban a hálózaton való fájlátviteli sebesség csak pár kilobájt :S Vmit be kell állítani? -
bexinho23
őstag
Köszönöm a válaszokat. Hát messze van a mikro tőle. Igazából féluton a router és a pc között. De az nagy távolság ahhoz.
Amúgy az antenna állását birizgáltam, hátha ... DE végülis jó ez így. Ez legyen a legnagyobb bajom... Mondom már így utólag, hiszen az a probléma lépett fel, hogy hirtelen megszakadt a net. Jó proba proba proba... SEmmi, megpróbálom közvetlen a modemen át, ott jó. Hohoo, mi lehet ez?!
Nos a routert vagy 5x 30msp -s trükkel reseteltem, többször kihúztam próbálgatások közben, s ha kábelen ment a hálózat, akkor volt net, ha wifin, akkor nem. :S Mondom WTF?!!? :S WLAN pittyeg h ő rendben van, azonban a hálózat nincsen se a pc-n se a laptopon.
Szép este szép este... gondoltam magamban. Már annyira ideges voltam, mert még a hozzá kapott setup cd és hibát írt, h ő bizony nem csatlakozik hálózathoz,nézzem meg h mi a hiba.
Eközben az óra mellett a tálcán jelez a gép h wifi háló elérhető! Végre 2 óra után valahogy helyrehoztam a netet a 2 gépen, azonban így h van az is meg minden, így sem engedi a telepítő (cd) h konfiguráljam ,levédessem jelszóval a gépet. Na mind1, remélem máshogy is lehet kódot kreálni hozzá. Valami ötlet?!?!? FONTOS LENNE.... -
bexinho23
őstag
Hello! Van egy Linksys wrt54g routerem. Minden szép és jó, azonban az 5 méterre lévő asztali pc-m gyengén veszi a jelet. Miért van ez? Mitől lehet ez? Netgear WG311T típusú hálókáryta van benne. Itt egy rajz a helyzet femérésére:
http://images.netbag.hu/20080809/23351534690.jpg
Nem nagy ház, itong építésű, tehát nem is vastag falak...
-
bexinho23
őstag
Kérdésem : 192.168.1.1 -es oldalon : Firmware Version: 7.2.00 build 003, Nov. 13, 2007
Azonban a honlapján a frissítés 7.0.0.0 (Setup Wizard) 7/14/2008
A mostani számít verziószámban újabbnak. Azonban dátum szerint nem. Hogyvan ez?
-
bexinho23
őstag
Jah és a aktív vagyok, nem passzív.
-
bexinho23
őstag
Miért van az, hogy 4 megás netem van, a jelerősség kitűnő, eddig minden rendben volt ,de most csak 30k-val tölt a torrent. Nem akarja átlépni :S 2 napja csinálja, de azelőtt minden jó volt. Már újrakonfigoltam a routert, de semmi változás.
-
bexinho23
őstag
Hello! Van egy Linksys wrt54g routerem. Minden szép és jó, azonban az 5 méterre lévő asztali pc-m gyengén veszi a jelet. Miért van ez? Mitől lehet ez? Netgear WG311T típusú hálókáryta van benne. Itt egy rajz a helyzet femérésére:
http://images.netbag.hu/20080809/23351534690.jpg
Nem nagy ház, itong építésű, tehát nem is vastag falak...
-
bexinho23
őstag
amúgy most váltottam erre a típusra. SOkat olvasgattam, h milyet vegyek, melyik router érné meg. Eddig smc vbr7004em volt. Talán már 4 éves is van. Gond nem volt vele, csak a házban egyre távolabb kerültek a gépek, laptopok, és hát kellett a wifi. No meg az xbox 360nal se voolt kompatibilis az smc :S ÉRthetetlen,de ilyen is van. De így hogy megvettem ezt , CSAK IS AJÁNLANI TUDOM MINDENKINEK! TOrrent port engedéssel semmi probléma, xboxis ;)!! Tehát a legjobb az olcsó, de megbízható routerek közül!!! (lekopogom)
-
bexinho23
őstag
Sziasztok! WRT54G típusú routerem van. CSak annyi kérdésem lenne, hogy beállítottam, megy minden, mind a 3 gép, xbox360 is. Tehát jó minden, mert friss, nm állítottam semmit se. Azonban beakarok lépni a 192.168.1.1 oldalon a linksys oldalra,de mikor kéri az felhaszn. és a jelszót, akkor nm tom mit írjak be. Vhol láttam h talán " admin " mind2 helyre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest