- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
petir
senior tag
Szia !
Ezt elrontani nagyon nem lehet
bár fura amiket írsz
Lehet sikerült ?
Szerintem nyomj egy Administration - > Factory defaults -ot - ezzel a művelettel szépen visszaállítasz mindent a gyári alapértékekre.
Első körben be kell lőni a netet ezt a Setup -> Basic Setup oldalon tudod megtenni itt szépen kiválasztod a neted típusát és belősz mindent annak megfelelően amilyen neted van ha kabeles DHCP ha DSL alapu akkor PPPoE . Alap esetben az advanced routinghoz neked nem kell hozzá nyúlni szóval ne is nagyon piszkáld!
Második körben a wifi beállítás jön válaszd a Wireless opciót
Wireless Network Mode: Mixed vagy G mivel öreg router nem tudja az N -es wifit visszafele kompatibilis én előbbin hagynám amúgy
Wireless Network Name (SSID): Ez lesz a hálózatod neve
Wireless Channel: Állítsd 11-re! Az alap 6 sokan ezen hagyják sok wifi egymást bezavarhatja
Wireless SSID Broadcast: Enable - könnyebb beállítás érdekében hagyd ezenWireless Security menü:
Security Mode : WPA2 Personal
WPA Algorithms : TKIP + AES
WPA Shared Key : a wifid jelszava (kis/nagy betű/szám)Mentesz, örülsz , működik
Ez a wifi egyszer csak elmegy dolog amugy érdekes feljebb már írták a kondikra lehet érdemes lenne ránézni...A firmware-ed friss hisz most töltötted fel ha nem lenne az még azt ajánlottam volna , hogy próbáld meg újra rátolni...Remélem tudtam segíteni!
-
petir
senior tag
válasz
nat330 #12422 üzenetére
szia!
Gyari fw-be nincs lehetoseg teljesitmenyt novelni. V7-be ha jol tudom 2MB-os flash van arra ddwrt-t tudsz tenni az tuti. Szerintem abban lehet teljesitmenyt allitani de varj meg mig megerositenek! En tomatot hasznalok ebben nem vagyok biztos .
Ne feledd! Az egy dolog , hogy az ado teljesitmenyet novelted de a vevő antennaja tovabbra is ugyanaz tehat lehet lesz valtozas de jelentősre ne szamits!
-
petir
senior tag
válasz
DjKoxi #12379 üzenetére
ugyehogyugye
sokkal kezelhetobb menurendszer, sokkal melyebb szintu beallitasokkal! Raadasul ahogy irtad a wrt54-es routered felett mar eljart az ido sajnos bar Nekem is van egy meg de csak tartalekba. Ha router cseren gondolkodsz mindenkepp erdemes usb kompatilist keresni es a routeredbol akar csinalhatsz egy kisebb NAS-t is ami webserver,FTP,samba,torrent,vpn,DLNA kepes
En ddwrt-vel kezdem aztan tomatora tertem at...hat nem bantam meg !
-
petir
senior tag
Szia
A trx file a firmware kiterjesztese a gyari meg ha jol emlekszem a bin.
Mi a kulonbseg?
Eg es fold alternativ es gyari fw. Azert rakd fel a Tomatot mert jobban ki fogod tudni hasznalni a router adottsagait mélyebb szintű beallitasok. Sokkal kezelhetobb a tomato menurendszere mint a gyari.
Szoval en nem tennem vissza a gyarit. -
petir
senior tag
válasz
Tenken #12356 üzenetére
En anno mikor csinaltam ezt az egeszet akkor RT-N16-on tomato volt/van a wrt54gl-en ddwrt. Alap esetben minden wifi ap ugyhogy azt nem piszkalnam viszont a linksysre kene a moddolt fw mert a gyari fw-vel tuti nem tudsz csatlakozni !
Amugy Intruder oldalan az otletbazarba talalsz errol egy kis leirast is! -
petir
senior tag
válasz
Tenken #12354 üzenetére
Szia!
Itt nem a tp-linkre kell a custom fw. Az csak egy AP lesz mint alap esetben. A wrt54gl-t kell tuningolni mondjuk egy ddwrt-vel es annak segitsegevel mar tudsz csatlakoni a sima AP-hez ami aztan majd tovabb szorja Neked az elso router netjet...
Ha mindent jol csinaltal! -
petir
senior tag
Sziasztok!
Megjött a router csak nem sok időm volt de amit próbálkoztam leírom röviden..
WRT54GL v1.1 ddwrt-vel ment! Ugye lecseréltem Tomatora mert asuson is az van. Az első csatlakozás sikeres majd ha rebootolok a routerrel akkor hiába kéri az ip-t nem kap így net sincs. Erre esetleg tud valaki valami megoldást? -
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11628 üzenetére
hééé nekem csak 5-től 11ig lehet asuson !!!
Nem Te vagy előnyös helyzetben hanem a linksyses kollega!!!
-
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11624 üzenetére
Hát akkor Japánra
Nem ?
Kicsit off de pl az asus-unkon 5-től 11-ig lehet álltani szóval Te még előnyösebb helyzetben is vagy!
-
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11617 üzenetére
Hát igen a 4 porton nem sok idegen kliens lehet
Viszont MAC szűréssel ki lehet iktatni az "idegeneket" -
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11615 üzenetére
Igen a routolas az ha jol tudom az utvonalvalasztasrol szol...
De a dhcp clients tablebol hol derul ki hogy wifi vagy lan? Mert itt a fo kerdes a wifi gondolom en.
De ez lesz amit attila keres.
-
petir
senior tag
En igen - azt hiszem Setup - Advanced Routing - Show routing table itt az elso peldanal LAN & Wireless van. Tehat elvileg mindkettot latod. Remelem nem irtam hulyeseget.
szerk:
illetve a status - local network - dhcp clients table resznel is latni de ez gyanus hogy csak LAN feloli.. probald ki ha csatlakozol megjelenik e. -
petir
senior tag
Szia And!
Azt Intruderre írtamde legalább tudom , hogy Te se sértődtél meg
Adok természetesen a ddwrt-nek egy esélyt mert hátha bejön használtam anno egy wrt54g routeren de csak a microt mivel akkoriban v5-ös routerem volt arra meg ugye csak az ment fel mert az 5.0-ás már a full butított volt kis flash került bele bár a proci orajel ugye nagyobb volt de nem sokat ért - szerintem.Elvileg egy v1.1-es GL routert vettem héten megkapom remélem. Igazad van prociban más lesz de szinte jelentéktelen az a 16 Mhz na mindegy ha kezemben lesz akkor fogom látni és akkor úgy is itt leszek segítséget kérni mert ez virtuális wlan még mindig nem tiszta nekem...
atillaahun
Ha alternativ fw-d van status - device list alatt találod gyáriba is valami hasonló lesz.. -
petir
senior tag
Szia And!
Hát nem tudom , mivel nincs ilyen eszközöm viszont szeretnék egyet ezért is kérdeztem! Intruder a talpától feje búbjáig( remélem nem sértődsz meg ) benne van a tomato firmwarebe de nem sikerült neki,mint a screenshot is mutatja - és a legfrissebb tomato volt a wrt54g-n v2.2 .
En azóta vettem egy wrt54gl-t egy aukciós oldalon végül is ez hardver ügyileg még erősebb is mint a sima g jelenleg azon ddwrt fut én majd tomatot szeretnek rá mert abban már azért elboldogulok meg elégedett is vagyok vele RT-N16-on probléma nélkül megy.
Igazából tényleg csak arra kell, hogy repeater ként funkcionáljon , remélem fog is ahogy én szeretném!
-
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5 #11597 üzenetére
Nem dehogy
köszi így képpel érthetőbb is! Köszi!!
-
petir
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék megvalósítani egy kis dolgot, van egy wifi hálózat amin van internet de nem férek hozzá beállítás szinten mert nem mi üzemeltetjük dhcp van ipt kapok netezhetek! Rá szeretnék kapcsolódni a hálózatra egy routerrel wifin keresztül és tovább szeretném osztani lényegében azért , hogy ahol tartózkodom normális wifi legyen. A legegyszerűbb routerre gondoltam wrt54g és mondjuk egy tomato parosítás hála Intrudernek nem ugrottam bele a bizonytalanba volt neki egy a szekrényben és lepróbálta működik e a dolog de sajnos nem tudott Virtual Wireless Interface-nél létrehozni új hálózatot - így hamar kiderült sajnos a wrt54g nem az én routerem lesz erre a célra viszont a wrt54gl már kicsit komolyabb hardvert kapott tud ebben a dologban segíteni nekem valaki, hogy megnézné engedi e létrehozni?
Esetleg érdekel erre a célre jó bármilyen router ( mármint típus ) ami támogat alternativ fw-t és létrehozható vele amit szeretnék vagyis egy AP .
-
petir
senior tag
Telefonoooos
- azt irtam! Nyilvan nem erem el a routert net nelkul
Viszont mivel Nekem kabeles kapcsolatom van nem tudom PPPoE eseten mi a beallitas (digi)Az vilagos, hogy Internet Connection Type-nal kivalasztom PPPoE-t username/password megadasa utan mentes. Ezek utan elni fog a kapcsolat? Vagy meg van valami amit be kell allitani? Gondolom itt MAC-et nem kell klonozni mivel nincs mondem. Switchbol jon a kabel kozvetlen a lakasba. Meg lenne egy kerdesem ugy tudom digi 24 orankent bont kapcsolatot elvileg router ezt ujra epiti vagy kell valami beallitas?
-
petir
senior tag
válasz
PonPon #10646 üzenetére
Igen csak nem talaltam , majdnem erre gondolomtam csak itt nem enged allitani pont azt amit en szeretnek! Egy digis PPPoE-s digis kapcsolatot kene belonom telefonos tavsegisegen keresztul elvileg ha kivalasztom akkor megjelenik egy username meg pwd mezo ezt kitolti majd ment de nem jon letre a kapcsolat valamit meg kellene allitani ?
Linket koszonom azert
-
petir
senior tag
udv!
Regen ilyen routerem volt
es most segitsegre szorulok interneten el lehet erni az online menurendszeret ahol egy az egyben lehet allitani mindent meg itt is ki volt linkelve csak nem talalom, nem tudja valaki hol talalom? Mert nagyon kene most tavsegitseget nyujtanek csak nem emlekszem mar mi hol merre van...
-
petir
senior tag
Sbazsi az oke de most ugye ki kellett nyirni vxworks killerrrel a gyari oprendszert hogy feltehessem a linux alapu ddwrt-t en utana olvastam es tobb helyen irnak egy VxWorksRevert nevu dologrol amit elso kent kell tallozni mielott a gyarit visszatesszuk na igenam de ilyen vxworksrevert.bin -t az en wrt54g v5.1emhez sehol nem talaltam eddig vagy ehhez a tipushoz nem kéne???itt olvastam amugy tobbek kozt a leiras vegenel talahato....
Fabriciusz , And , h_143570 - mint nagy guruk. Vélemény? tudom par hete meg abban kertem a segitseget hogy kell feltenni de sajnos mivel nem mukodik jol vissza szeretnem cserelni.
-
petir
senior tag
Sziasztok!
Légyszives segitsen nekem valaki abban hogyan tudom visszaallitani a gyari firmwaret a wrt54g v5.1es routeremre. jelenleg ddwrt micro van rajta.
-
petir
senior tag
Erre nem tud valaki valami okosat valaszolni?
-
petir
senior tag
Sajnos nem oldodik meg a problemam , nem tudok bongeszni tovabbra se, a TCP/UDP timeout mar 15sec-en van de igy se megy.
ugyhogy ugy dontottem visszateszem a gyari fw-t csak most segiseget szeretnek kerni ujfent a guruktol.
Talaltam egy tok jo leirast hatha masnak jo lesz, meg ebbol kerdeznek en is
Leiras kozepe fele olvashatunk a visszaallitasrol
Le kell toltenem a gyari fw-t na most tok jo mert a linksys oldalan v5.1-re nincs fw csak 5.0-ra Nekem az is jo lesz?
Aztan futtatnom kell egy VxWorksRevert a leiras szerint ilyet hol talalok a v5.1-es routeremhez?
És egyebkent ugy eggyaltalan nekem ez a leiras jo kovethetem ezt vagy mashogy kell visszaallitanom mert youtubon pl volt egy video errol hogy a linksysnek vanv alami gyari progija amit csak siman futtatok es teszi a dolgat.
Légyszives segitsetek guruk
Köszi -
petir
senior tag
Nahat ujra itt
A hibajelensegem valtozatlantcp udp timeoutok atallitva max ip connection 2048-ra allitva es bongeszni tovabbra se tudok normalisan pedig msn megy torrent megy bongeszes nem megy...
Mar frissitettem egy firmet is
Firmware Version DD-WRT v24-sp2 (07/21/09) micro - build 12533Létezik hogy hardverugyileg keves lenne a router?? Mert mar nem tudok mast elkepzelni...
Ketyere tovabbra is WRT54G v5.1
-
petir
senior tag
Őőő már irom is
tehat :
Network
IP Filter Maximum Ports : 512
Active IP Connections : 485
Szazalekos ertek : 95%Gondolom ezen novelnem kell . Erdekes mert ezt irja (Default: 4096, Range: 256 - 4096) amugy reset utan o magat 512-re allitja. Itt maradjak egy aranykozep utnal vagy megadhatom a maximalis erteket nyugodtan ???
TCP Timeout : 3600
UDP Timeout : 120szinten nem nyultam hozza 90mp-es hard reset utani ertekek.
Ezekkel nekem kell jatszani es majd kitapasztalom hogy mi a jo szamomra vagy tudtok adni valami megkozelito erteket? -
petir
senior tag
válasz
outsiheder #8354 üzenetére
outsiheder gondolhatod hogy probaltam.
Engem amugy a távmendzselési funkcio nem nagyon zavar ranyomk hogy disable es koszonom.Viszont a problemam idegesit, hogy nem tudok bongeszni az interneten miota ddwrt fw van a routeremen mert allandoan A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt hibauzenetet latom a bongeszombe, ugyanakkor torrent vigan tolt felfelé, most kiprobaltam pingelek egy oldalt parancssorbol nem jon valasz... ilyenkor mi van mi lehet a hiba mit tudok csinalni???
Mert amugy tetszene ez az egesz ddwrts dolog mert gyari fwhez kepest csomo lehetoseg van benne,csak ha igy nem tudok bongeszni sokat nem erek vele....
-
petir
senior tag
Sziasztok!
En mar felturtam az egesz ddwrt.com-ot de sehol nem talalom az sp2-es verziot.vegigneztem mar az osszes mappat amit a wrt54g v5.1es routerhez tartozik. Hol talalom meg ?
Egyebkent tovabbra is fentall a hibam:
Megszakad a kapcsolat folyamatosan a gep es a router kozott:
A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt - Firefox kisuzenet aztan gondol egyet es suru F5 nyomogatas mellett visszater (vagy amikor elegem lesz router tap el - tap vissza.)
Ami erdekes ugyanakkor hogy a torrent ebben az esetben vigan fut tolt eppen fel (38K-val) es zoldek a torrentek, tapasztalat meg hogy router kap ip-t az isptol mert azt latom viszont a menuje iszonyat lassu szoval azt is vagy elerem vagy nem ha nem F5 nyomkodas szorgalmasan, csak már eleg uncsi. Gyari fw-vel nem volt ilyen gondom csak miota feltettem a ddwrt-t. Ezert is probalnam meg az sp2-t hatha valamivel jobb lesz.Vagy esetleg lehet ez beallitasi hiba? -
petir
senior tag
válasz
Zolli77 #8341 üzenetére
Ezek amiket linkeltel WRT54G v5.1 kompatibilisek?
illetve ehhez kapcsolodoan van egy kerdesem, hatha tisztabban latom igy mar ezt a ddwrt-s dolgot:
Most hogy mar kinyirtam a vxwork killerrel a gyari fw-m es linux fut a routeremen tulajdonkepppen barmilyen ddwrt-s fw-t feltehetek a routeremre ami micro azaz tulajdonkeppen nem kell figyelnem hogy v5.1es a routerem van?Aztan...
Ugye hallottunk a ddwrt sebezhetosegrol eleg sok helyen irtak rola, ez most az SP1 finalba benne van vagy ez javitva lett?
Ebbol kovetkezoen a kerdesem erdemes e a BETA verziot feltenni , SP2 miben más? -
petir
senior tag
válasz
h_143570 #8332 üzenetére
Az uj fw felkerulese utan mikor magahoz tert a ketyere csinaltam ilyen 90mp-es resetet.
Mosthogy fent van a micro igy mar barmlyik masik microt feltheted.
Ezt nem teljesen ertem bocsi, bármelyik más elotte vagy utana levo verziot ?
Vagy micron belul is van tobbfajta verzio? Ha igen ezekrol hol talalok valami osszefoglalot:?
Esetleg magyar menus micro letezik vagy v5.1esre ilyenrol ne is almodjak a kis flash miatt? -
petir
senior tag
Sziasztok!
Na en ennek a leirasnak a segitsegevel frissitettem a WRT54G v5.1 -es routerm. Egy DDWRT-s fw kerult ra.
h143570 ajanlasaval [ ezt ] tettem fel.
Ezt irja ki : Firmware: DD-WRT v24-sp1 (07/27/08) microTapasztalat:
Sajnos iszonyat lassu lett a router, menuben , kapcsolat gyakran elhagyja magat.
WAN -ba latszik, hogy az isptol megvan az ip am a router es a gep kozott nincs meg a kapcsolat az f5 gombom lassan elkopikmert ugye frissitesre visszajon az oldal.
(nem csak egy oldalnal tapasztalom)Kerdesem:
Létezik e frissebb fw?
Remelem jol olvastam mostmar csak siman tallozom es frissithetem is ?valaszt elore is koszi.
-
petir
senior tag
Sziasztok!
Nincs esetleg valaki aki hasznalta mar elesben ezt a vxworks killert egy WRT54G V5.1-es routeren?
-
petir
senior tag
Esetleg magyar leiras nem letezik errol a dologrol? Tomato sokkal jobban tamogatottabb... pl azt is olvastam a ddwrtrol hogy letezik magyar nyelven de az oldal amin volt az megszunt.. errol esetleg valaki tud valamit.. jok ezek az angol leirasok csak par dolgot nem ertek benne ugy meg nem igazan kezdenek neki..
-
petir
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segitseget szeretnek kerni, mar jartam par helyen...
Van egy linksys wrt54g v5.1-es routerem mar updateeltem rajta fw-t tobbszor am most kicsit tobbet szeretnek kihozni belole. Korbeneztem sajnos tomato kiesik az eddigi tajekozodasom szerint. Ami szoba johet dd-wrt am eleg megrazo dologkat olvastam ilyen pl vxworks killer ez mit csinal ? es mire jo ? mig ketsegeim vannak nem igen merek belevagniViszont ha valaki tudna egy reszletes leirast kesziteni akar mailba is szivesen vennem nagyon mit hogy merre...
elore is koszi: )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BestBuy ruhás topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest