- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fricu
tag
-
Fricu
tag
A dlink DHCP tartománya 192.168.0.100-199. Vagyis maradhat a linksysnek a 192.168.1.1 gyári ip cím?
A dlink dhcp oldalán megjelent a linksys MAC címével a dinamikus DHCP kliensek között 192.168.0.103 címre kiosztott ip-vel egy "unknown" gép, a címet pingelni lehet, de netezni nem lehet.
Azt írod, olyan ez, mint egy laptopwifi adaptere. Engem az kavar meg, hogy a routernek is van MAC és IP címe, meg a hozzá kapcsolt pc-nek is, (most erről konfigurálnám)
nem világos mikor melyiket hol kell beállítani -
Fricu
tag
köszi
addig ok, hogy wifi wireless client mód, B/G mód mixed (hátha lesz mindkét típus), SSID:dlink, és save. DHCP szerver kilőve, save. Ha a "wieless client"módot választom a wifi beállításoknál, nem engedi a "WAN/Internet" fülön a disabled-et, tárolásnál vinnyog hogy "Wireless Client mode requires a valid WAN setting (usually DHCP). -
Fricu
tag
Most, hogy sikerült a vasat (WRT54GL) feléleszteni (#8368 hsz.), szeretnék továbblépni.
Az elérendő cél: a meglévő D-Link 524UP-al létrehozott hozott wifis hálózathoz kell a WRT54GL-vel antennával csatlokozni (kb.20m), a netet vezetéken tovább adni egy, esetleg két pc-nek.
Visszaolvasva a topicot azt vettem le, hogy az eredetifw-vel ez nem megy (ezt megerősítette e linksys pesti ügyfélszolgálata is), ezért Tomato 1.25.1720 fw ment fel rá.
Abban viszont eltévedtem rendesen.
Aki ismeri, próbálta ezt a fajta beállítást kérem segítsen.
köszi -
Fricu
tag
-
Fricu
tag
válasz
outsiheder #8452 üzenetére
Igazad van általánosságban, én azonban kellő óvatossággal jártam el.
A kütyü áramtalanítva, sztatikus fesz ellen földelt csuklópánt (ez talán túlzás, de bizti ami bizti) 26 ezres (anno!, vagy 10 éve) spéci digit-műszer, még HT gyártmány (címkézés..) (extra kis fesszel-áramgenerátorosan méri az elelnállást), elsőként a csatlakozó és az ellenállás közti szakaszt, majd csatlakozó és az ellenállás túlvége (IC oldal) közti szakaszt (ami szakadásnak mutatkozott), vagyis a csatlakozótól csak az SMD-n át kerülhet vezérlés az IC-re. Ez hangsúlyozom, csak a legfelső (RH7) csatl. pontra vonatkozik, a többit már beforrasztottam, azokra nem mértem rá, nem lett volna értelme. -
Fricu
tag
a klón MAC adresz neked nem kell, ha a wifin csatlakozó laptopok tudnak netezni.
arra akkor van szükség, ha a szolgáltató a MAC címmel azonosítja be az előfizetőt, és nem akarsz velük kínlódni. (néhány nap-óra alatt frissítik az új pc vagy, mint most a router MAC címét, de kell néhány telefon, mire megcsinálják). ilyenkor (a klónozásnál) a router nem a saját MAC címével jelentkezik be, hanem a klónozott pc MAC címén, vagyis a szolgáltató annak látja.
a többin elgondolkodom, aztán írok -
Fricu
tag
Hát két kimenetet rövidrezárni elég necces, ha nincs megfeleleő védelem belül, én nem mertem-merem.
A lapot nem volt kedvem visszafejtegetni, meg lehet, hogy többrétegű is, szóval lehet, hogy ment volna a 4,7 KOhm nélkül is, nem tudom. A legfelső hely üres, arra most rámértem, ott tuti sorba kerül az ellenállás, a többit nem tudom, én le nem szedem az SMD-ket, alig hittem, hogy rákerüljenek
Az AP módot én nem találom a gyári fw-ben, ha tudod merre keressem, megköszönném az infót, akkor nem tennék rá mást, nem tervezek variálást.
Visszaolvastam ezt az oldalt, nekem az jött le, hogy nem tudja alapból, sőt a Linksys drót is ezt mondta nekem.
Üdv -
Fricu
tag
válasz
nebancsa #8444 üzenetére
nem romlott el.
részletesen:8368-as hozzászólásbanröviden:
szolgáltató töltötte fel valami saját fw-vel, hogy AP-nek használhassa, minden egyebet letiltott, valami fix ip-vel lehetett volna elérni, de azt nem tudtuk, a cég meg bezárt.Sakk-matt. Ahhoz, hogy visszategyem a gyári fw-t, kellett volna az elérés, legalább ping szinten. Csak a JTag-es kábeles megoldás segíthetett, hogy felmenjen az alap CFE, onnan már fix ip-vel elérhető, működik a tftpd-s feltöltés
ennyi
repeater mire jó? bocs a láma kérdésért
üdv -
Fricu
tag
válasz
h_143570 #8441 üzenetére
Köszi, bár én csak szívós voltam, a tudást ti segítettetek összeszedni.
Apropó, van egy jó, részletes leírás a
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/linksys_wrt54g_firmware_frissites.html
címen, (bocs, nem tudom, hogy kell rendesen linkelni)
Hasznos, olvassátok el, aki nem ismeri, jóA Tomato és a DD-WRT is tudja az AP-t?
-
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ #8405 üzenetére
folyt:
A JTag-es kábellel elsőként lementettem a router teljes tartalmát, majd a három összetevő fájlt egyenként (WHOLE.., NVRAM, KERNEL, CFE)
Ezekután feltettem volna a generált CFE fájlt, de lányos zavaromban elfelejtettem begépelni a "NOEMW" opciót, törlés közben le is fagyott a pgm.
Hiába ismételtem meg, a power led villogni kezdett, pedig addig nem tette, és többé nem is hagyta abba...
Visszatöltöttem a mentést, de a villogás maradt, szívás...
A vége (sok kínlódás kimarad, akit érdekel priviben részletezem):
Teljes törlés, generált CFE feltöltés a JTag-el, router pingelés után kernel feltöltés a windows tftpd programjával, a törlés tiltása mellett, és láss csodát ÉLETRE kelt.
Most jöhet még az alternatív FW feltöltése, hogy használhassam akár AP-nek is.És akkor zárásul egy kérdés: melyiket tegyem rá (AP is kell) Tomato, vagy a DDW-(vagy mi) ?
Mégegyszer köszi mindenkinek, Fabriciusznak külön is a felajánlásért.
-
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ #8397 üzenetére
Üdv uraim,
ígértem, hogy beszámolok a pingelhetetlen WRT54GL újraélesztéséről:
Elsőként köszönet mindenkinek a támogatásért1. a láb-rövidrezárós módszert nem mertem bevetni, az én Intel IC-en (Intel-JS28F320C3BD70) a 15-16-os láb két kimenet, azok rövidrezárása necces, én nem mertem, és kétlem, hogy segített volna. A mellékelt linken nem derül ki az milyen IC volt, neki mehetett tőlem.
2. ezután maradt a JTAG-os módszer. Annyi gond volt elsőre, hogy hiányoztak a panelen az SMD ellenállások, 472 rajtuk a felirat, tehát 4,7 KOhm. Megpróbáltam 0,1 W-os fémrétegellenállásokkal pótolni,de már az első kiszakadt a legkisebb érintésre, (ezért etőől óvakodjon mindenki), SMD ellenállást meg csak Pesten lehet beszerezni, hiába filléres cikk, vagy épp azért..tehát két kiselejtezett régi panelről forrasztottam le, bár kicsit nagyobbak
, ezért csak állva (!) tudtam beforrasztani a legkisebb Wellerpáka heggyel, hát nem könnyű menet.
A 100 Ohmos ellenállás szerepe sem világos, mert sorban van a 4,7 KOhm-al, de azért betettem, ezen ne múljon..
Csatlakozóm se volt, beforrasztottam közvetlenül a panelre:Nem szép, de működött.
folyt köv a köv hozzászólásban
-
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ #8400 üzenetére
kipróbálom, bár van egy kis aggályom:
a szitázás és az ic-n lévő 1-es láb jelölés (kis fekete pötty, bemélyedés) ellentétes oldalt jelöl!köszönöm uraim a segítséget, de mára be kell fejeznem, megyek babát fürdetni
holnap beszámolok az állásról -
Fricu
tag
válasz
outsiheder #8399 üzenetére
az sem kap címet sajna, a helyzet ugyan az.
a d-link webes konfig oldalát elérem, azt én telepítettem, gyári új volt.
a linksys nem az enyémegy szolgáltató hozta ki a barátomnak, szerintem saját fw-t tett rá.
ezt kéne lecserélni akár az erdetire -
Fricu
tag
válasz
outsiheder #8395 üzenetére
bocs, ha félreérthető volt:
D-link modem (360T)
D-link router 524UP
lan vezetékkel a gépre, ez az én működő konfigom.
ebben a rendszerben kiveszem a d-link routert, a helyére kerül a linksys, tehát a kábelezéssel nem lehet gond.
a pc visszaállítgatása a manuális ip-ről persze kell, hogy újra tudjak netezni az eredeti konfiggal
most viszont elővettem egy p3-as kövületet, azzal már tudok paralell szórakozni a linksys-el, természetesen új kábellel. igaz ezen nincs most modemes kapcsolat, de az úgy is csak akkor érdekes, ha él már a router
a ledek villognak a routeren és a gép lan csatiján is villognak, ha engedélyezem a kapcsolatot -
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ #8391 üzenetére
inteles
melyik lábakat kell zárni?
végig, frissítés alatt, vagy csak reset szerűen, pár mp-re?
a linket mindjárt megnézem -
Fricu
tag
válasz
outsiheder #8392 üzenetére
ha manuálban beállítom a 192.168.1.15-t a gépnek, a 192.168.1.1-t átjárónak, a megfelelő ethernet led villog, a kapcsolat kilép a korlátozott-nincs státuszból, de az átjáró nem pingelhető, webes konfig nem érhető el.
aut-ban nem kap ip címet a routertől -
Fricu
tag
válasz
outsiheder #8390 üzenetére
nemcsak, hogy nem pingelhető, de meg sem lehet nyitni webes konfig oldalt.
működő rendszerbe dugtam át a régi router helyére, és nem megy, ha vissza rakom-állítgatom jó újra, arról netezek
próbáltam más kábelle is -
Fricu
tag
válasz
outsiheder #8387 üzenetére
nem kap sajna
átjárónak adjam ezeket a címeket manuálban?
a gép maradt 192.168.1.15-n
ha igen, kipróbáltam, nem pingelhetők
köszi a tippet -
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ #8382 üzenetére
nem sértődöm meg természetesen, te segíteni akarsz
igen oda van dugva, a négy közül az egyikbe, váltottam is, hátha csak az az egy szar, de semmi
a reset 5mp-re nem megy, de kipróbáltam a 30/30/30mp ciklust is
ahogy én látom amíg nincs pingelés addig esély sincs feltölteni bármit is, ha csak a kábeles megoldás nem segít, azt nem ismerem még ennyire sem. -
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ #8381 üzenetére
ja,ja ezeket találtam én is.
az tftp pont ez a 1.255 verziójú,
a tomato 1.25 7z-vel tömörítve.
belinkeltem a *GL.bin-t, de az ip invalidvan ott egy bat fájl is, az azt írja, hogy használjam az áttöltésre a 192.168.11.2-t, átjárónak a 192.168.11.1-et,
aztán ő majd megpingeli, aztán tölti majd a trx fájlt.
sajna addig nem jut el, mert elakad a pingnél -
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ #8375 üzenetére
hát próbálgatom én, de mindig az a válasz, hogy invalid az IP cím, ami jogos, hiszen nem kap választ a routertől
-
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ #8379 üzenetére
nem egészen
itt azt írja, hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott. aut ip cím és aut dns beállítása a tcp/ip protokoll-nál.
futtatás cmd ablak, ipconfig /all írja ki, amit írtam, tehát, hogy nincs átjáró.ha aut-ról kézzel konfigurálom a pc-t 192.168.1.15-nek, az átjárót természetesen 192.168.1.1-re állítom, akkor jön az a kép amit küldtél, de pingelni akkor is csak saját magát lehet (192.168.1.15) az átjárót nem
tomato fw-nek jó a Tomato 1.25 firmware?
ezt találtam meg máshol -
Fricu
tag
válasz
a tomato/win tftp letöltve két példányban (tftp, tftp2.exe), de melyik itt az fw?
-
Fricu
tag
válasz
természetesen üres
a cmd/ipconfig /all:
dhcp igen
aut konfig igen
aut konfig ip:169.254.29.254 (ezt szerintem a win adja)
maszk 255.255.255.0
átjáró üres -
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ #8373 üzenetére
debrecen mellett, hajdúdorog
tudsz segíteni?
olvastan valami kábeles megoldásról (jtag vagy vmi hasonló), de nincs olyanom, neked? -
Fricu
tag
válasz
FABRICIUSZ #8370 üzenetére
hát hang nincs,
ha jól látom fix ip címre állítja (192.168.1.1) a routert, és mikor már látja jön a csere.
nekem viszont nem sikrül látni a routert se fix se lekért ip címmel. gondolom a szolgáltató tett rá valami saját fw-t, és annak más a címe, de a cég már nem is létezik, szóval esélytelen megtudni.
pl az AVM Fritz-box-nak van egy olyan fix ip címe ami ugyan nem publikus, de azt sehogy nem lehet átírni, azzal tuti elérhető a routert függetlenül a fw-től. -
Fricu
tag
válasz
outsiheder #8369 üzenetére
a hosszú hardwares törlés természetesen kipróbálva, semmit nem segített sajna. villog kicsit aztán beáll minden folyamatosan világítosra, és a gép szerint nincs kapcsolat vagy korlátozott.
a wan-lan összekötéstől mit vársz, nem értem.
már a routert sem látom, mindegy,hogy van-e bejövő net vagy nincs.
beszéltem a linksys-szel is, hogy tudnám visszatölteni a gyári firmwaret, de nem tudnak-akarnak segíteni. -
Fricu
tag
Hali uraim, segítséget kérnék:
adott egy WRT54gl-es router, amelyet egy internetszolgáltató (Best-save, mára talán a Fibernet felvásárolta a területet) adott kemény pénzekért egy barátomnak. AP-ként lehetett beállítva, fenn volt a padláson egy irányított antennával a szolgáltató felé, a gép lannal csatlakozott. Most az új szolgáltató egy D-link AP-vel oldja meg ugyanezt, a Linksyst szeretnénk rendes wifis routerré visszaalakítani, hogy vezeték nélküli legyen a rendszer.
Sajna valószínűleg valami berhelt firmware lehet rajta, mert a standard 192.168.1.1-el nem lehet elérni a webes felületet, se pingelni.
A kérdés, hogy lehet visszanyomni rá a gyári fw-t, ha nem látom?
Valami kábeles megoldásról olvastam az előzményekben, de az oldal már nem él.
Tud valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xbox Series X|S
- MotoGP & WSBK
- Proxmox VE
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy ruhás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged