- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
compi.hu
senior tag
válasz
Xantomas #7863 üzenetére
Gyárilag AMS1117 van rajta. Annak aki nem rutinos annak jobb ugyan arra cserélni mert mi van ha bemegy a bótba oszt adnak neki valami más tokozású/lábkiosztású drága sz@rt...
Amúgy meg óvatosabbja AMS1117-ből úgyis minimum 100-at vesz kevesebb mint 2 USD-ért ingyenpostával. Az általad említett cuccokból/helyekről kb 1db sem jön ki annyiból szállítás nélkül.
-
fabula
őstag
válasz
Xantomas #7760 üzenetére
Köszi a tippet, de most 4620 az 5 literes és csak személyes átvétellel adják, értelemszerűen ezt futár nem hozza ki én meg vidéken lakom, messze a fővárostól, tehát marad a literes drágább helyi beszerzés, 1 liter 1900-ért, mert itt úgy adják
.
Ha felutaznék érte, azzal együtt meg már túl sokba kerülne. -
izisz
senior tag
válasz
Xantomas #7760 üzenetére
"akkor ideális esetben 2-300 mm/s sebességgel el kell rántani a fejet, hogy ne legyen oozing, és ne legyen blobos a felület"
Ezzel nem tudok egyetérteni. Nálam 130mm/s a travel sebesség (aka "elrántás"), és petg esetén igenis hasznos a retraction. Spec. a prusa direkt drive klón nálam 0.8mm retraction-el megy és nincs szálazás (petg), ez van kiegészítve linear advance-al és így a blob mennyiség is minimális. -
janek69
senior tag
válasz
Xantomas #7757 üzenetére
Nagyon remélem,hogy erő nem kell semmihez.
Csak annyi a dolog,hogy még a palettán van gondolkodásban. A CNC-n amit használok trapéz orsó van,na azzal tuti nem kell nyomtatni.Sebesség mániám nincs,amint írtam alkatrészeket nyomtatok és meggyőződésem,hogy 50-60mm/s felett nem úgy tapadnak a rétegek,mint a lassabb nyomtatásnál.
Nekem pontosság kell és stabilitás.Nem gond ha 30 órán át nyomtatok,csak stabil legyen és a végén ne rontott alkatrészt vegyek ki belőle. -
KIZS
aktív tag
válasz
Xantomas #6577 üzenetére
Ez még ami az Anet gyári összeszerelő csomagjában jött. Biztos kínai és biztos a legrosszabb minőség.
Lehet, hogy azoktól az ultravékony (szinte láthatatlan) műanyagszálaktól ment tönkre amik időnként a környéken szálldogálnak... A hotend is kezd kicsit "vattacukros" lenni.Nem tudom ez ellen lehet-e tenni valamit. Mármint a szétszedésen és a takarításon kívül.
-
atus72
őstag
válasz
Xantomas #6517 üzenetére
"2018-ban élünk, egy olyan világban, ahol egy fizetőképes kuncsaft, aki használni fogja a nyomtatót, aktivan beszél angolul"
Hogyne, a francia például előszeretettel szeret más nyelven beszélni és sorolhatnám...
Kicsit olvass utána, hogy mennyire bonyolult többnyelvű programot fejleszteni 2018-ban
A fordítás meg nem kell hogy pecsétes, hivatalos,oldalanként 20e forintba kerülő szakfordítás legyen,
de ha kiszámolod akkor megkockáztatom pár százezer forintból még így is kijönne, nem regényt kell fordítani!
Aki ma úgy fejleszt nemzetközi piacra szoftvert, hogy nem ELEVE multi language támogatással
készíti azt, az szerintem egy amatőr gagyi brigád.
Az különösen szomorú, hogy magyar cég lévén magyar nyelvű támogatás nincs.
Ragozhatjuk még napestig a dolgot, ha ennek ahogy állítod pusztán az anyagi vonzata miatt
nem készült magyar verzió akkor ez a fillérbaszás minősített esete. -
izisz
senior tag
válasz
Xantomas #6257 üzenetére
Erre annyival csatolnék rá, hogy meg lehet találni azt a tökéletes Vref értéket, aminél még - egy cartesian gépet alapul véve - felfelé skippelés nélkül lépeget a motor, viszont lefelé, ha a fej az asztalba ütközik, már nincs annyi nyomaték, hogy bármit törjön, bármit hajlítson, helyette csak a moci(k) skippel(nek).
Nekem ez többször mentette a vázon a műanyag alkatrészeket.
Szvsz teljesen felesges maxra hajtani a Z motorokat. Kellemes mellékhatása a fenti beállításnak, hogy a mocinak is barátibb a hangja valamivel (akár A* akár DRV* vezérlővel).
Ésss TMC stallGuard - óriási pipa a technológiánakegy nagy élmény, mikor X/Y csak hozzáér a vázhoz és meg is áll kapcsoló nélkül
-
sz_gabor
tag
-
izisz
senior tag
válasz
Xantomas #5851 üzenetére
Köszi a tippet
csak az a helyzet, hogy nálam smd cuccok nem járnak, így nincs a fiókban csak úgy egy marék
Viszont elkeseredésemben addig kókányoltam, míg összejött, picurka elemi szálat forrasztottam oda. Ill lejött a forrpad is egyiken, ott közvetlen a chip cfg lábára forrasztottam drótot (éljen a githucb kapcsrajz!!)
Szörnyen ronda, de kicsipogtatva úgy tűnik jó lehet.
fape: közel vannak a forrpontok, de natúrban áthúzás nem megy... A lötstopon összeugrik a cin.
Tudom, én vagyok béna, de 2 boardra elment 2 órám és tengernyi kínai rokon emlegetés, mire odatapadt, ahova kell... -
Zsolt74
senior tag
válasz
Xantomas #5521 üzenetére
Craftbot-nál nem lehet a motorok áramát állítani, azok fixen a firmware-ben vannak rögyítve.
És a DRV8825 motorvezérlők is fixen az alaplapra vannak forrasztva.
Amúgy az újabb Craftbotoknál a motorok damperrel vannak felfogatva.Viszont találtam egy ilyet, nem tudom hogy probált -e már valaki egy ilyet?
Ez a nyomtatás minőségére van állítólag jó hatással, kisimítja a motorok egyenetlenségeit.
[link] -
válasz
Xantomas #5484 üzenetére
Igen, kezdek rájönni, hogy a 3D nyomtatás technológia még nem tart ott, ahol én szeretném. FDM/PLA-ból is 12 ezerért nyomtatnák ki az ütközőt, ami 8 óráig tart. Az óradíja az SLS technológiának pont a háromszorosa, szóval, amennyibe kerülne, annyiért 5x újraépítem a kocsi elejét, ha lezúzom.
-
layerke
aktív tag
-
izisz
senior tag
válasz
Xantomas #2944 üzenetére
Anet FB csoport
Boroszilikátom van, akkor én vagyok peches vagy béna valamihez -
izisz
senior tag
válasz
Xantomas #2829 üzenetére
Két oldalú PCB jó ötlet lenne.
Szerintem Prusa papa ötletes pcb-je is nagyon frankó, a különböző zónás melegítéssel, csak kár, hogy direktbe ilyet venni nem lehet, bár alkalmankétn feltűnik valaki kickstarteren, aki gyártatja egy szűk jelentkező tábornak.
Egyébként a sima MK2B is megteszi, a 3mm-es alulap már elég sík. Hajszálnyit mélyebb a közepe felé (nálam mindkét lap ilyen), erre viszont a hypercube rev. srác megoldása egész szimpatikus, alulról csavarral "felnyomni" középentákolt, de ötletes
@janek69:
2 érdekes megoldás is kínálkozik a Z és X tengely függetlenítésére, wobble-t szűrheti valamennyire
- menetesszár esetén AWC a magic word (prusa steel váz kapcsán, toolson edition)(L:https://youtu.be/bv4AB3YPNwc)[link](/L)
- trapézmenet esetén meg ez az "eszköz" -
izisz
senior tag
válasz
Xantomas #2826 üzenetére
Én is kíváncsi vagyok rá. Egy jó cimbi épített hasonlót, ugyanígy 4 rúddal van megvezetve az asztala és bizony ott van némi feszülés/remegés mozgás közben (bár a mozgatott tömeg is nagyobb nála, mert combosabb profilokból építette)
Az eddigi videókat megnéztem, szerintem átgondolt az ürge és a megoldásai is tetszenek.
Corexy úgyis be volt tervezve és valószínű ez a tervezet, amit én is koppintanék. De majd csak valamikor nyáron. -
PNP
őstag
válasz
Xantomas #2617 üzenetére
A PLA nem általában ilyen? Én viszonylag hamar anyagot váltottam, addig Esun PLA-val nyomtattam, de azzal viszonylag gyakran eldugult (de ez főleg a retraction mértékétől függ, ha az stimmel, sokat javul a helyzet), illetve az is tört, mint a spagetti, ha napokig a csomagoláson kívül volt.
-
izisz
senior tag
válasz
Xantomas #2558 üzenetére
@Xantomas: Ez mar azert realisabb ar szerintem
@flashback: szep, szep. Pl 1m 20as profil 9font (szallitast nem neztem)
Nema17 dampener 4font korul/db - alin 10 dodo/5db. Jol arasitott ez a bolt
Ennyiert kb a tme.hu-rol is megjon az alu, masnapraEgyszer belebotlottam egy eu-s startup, csaladi fele vallalkozas honlapjaba. Rendkivul olcso volt naluk a profil is, cserebe a szallitas sajna indokolatlanul magas, ha csak 1 adagra szamolom. Meg volt egy jopofa video is, h kb lecarjak az ugyfelszolit, telejesen onkiszolgalo a webshop, mindenki ugy valogasson sajat felelossegre, cserebe alacsonyak az arak es valtozo a kiszallitasi ido, amikor osszejon egy adag megrendeles, akkor legyartjak es kuldik
csak nem mentettem el a linkjet, ha valakinek ismeros, bedobhatna ide
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest