- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
sz_gabor #39401 üzenetére
Érdekes, bár eléggé be vannak korlátozva.
Oké, hogy mondjuk 21 színből választhatsz, de vannak más csomagok, más színekkel, amik már máshova tartoznak, hiába PLA.
Engem amúgy ASA, TPU és Silk PLA érdekelne, de kb. 260€-t nem akarok kiadni csomagonként, annyit nem nyomtatok. Lehet, hogy egyszer elhasználnám mindet, de ki tudja. Addig lehet, hogy jó áron lesz jó filament is. A pár darabos beszállással a postaköltség lehet a gond, mert a továbbküldés már nem lesz ingyen.
A carbon szerintem csak carbon színű, nem carbon tartalmú.
És akkor még felmerül a minőségi kérdés, számomra teljesen ismeretlen a gyártó.
A tekercsek normál ára kevesebb, mint a filamentum-é. És bár a filamentum-nak van pár nagyon jó színe, de eddig mindegyik hálósodott. Több nyomtatón próbáltam és szárítóztam is őket már. Retract teszt és állítás sem hozott javulást. Ezek meg olcsóbbak kilós árban. Így nem tudom, mit várhatnék tőlük. -
AndrewTdi
addikt
válasz
sz_gabor #26173 üzenetére
Én egy ilyen [Micro Swiss clone] all metal hotendet vettem. ehhez kinyomtam ezt a [tartót] a bmg -hez.
Meg rajta van a hero 4 dual leightwight fanduct(5015). teljesen meg vagyok elégedve vele. -
DrojDtroll
veterán
válasz
sz_gabor #21436 üzenetére
engem kifejezetten a mini 1.1 érdekelne
Nem akar menni a z tengely a következők ellenére:
-Marlinnal és Klipperrel is próbáltam
-kettő darabom van a lapból mindkettőt próbáltam
-a z tengely motorvezérlőjét áthelyezve az x vagy y tengely helyére ott a kipróbált motorvezérlők tökéletesen teszik a dolgukat
- két z kivezetés van a lapon, mindkettőt próbáltam
- az z tengely kábelét másik motor csatlakozóra dugva a tengely tökéletes mozog, mechanikai hiba nincsWTF?
-
izisz
senior tag
válasz
sz_gabor #7068 üzenetére
"A falvastagságot váza módba hiába állítod 1.2-re" - ez csak cura-ban igaz...
Amit én ajánlottam feljebb, önmagában a layer width az nem ugyanaz mint a (perimeter darabszám*layer width), utóbbit használja a cura. Pl. S3D-ben van layer width külön, amit ide beállítok szélességet, olyan széles lesz 1 perimeter. -
MASSlag
tag
válasz
sz_gabor #6323 üzenetére
Nyomtatási minőségben látsz valami különbséget? Ebből a szempontból nagyon dícsérik.
A G29, G33 helyett szöveges parancsokat használ, ha jól emlékszem.Most alakítom át a másik nyomtatóm, azon mindeféleképen kipróbálom, bár még ki kell találnom, hogy kezeljem le benne a kamrafűtést.
-
compi.hu
senior tag
válasz
sz_gabor #5868 üzenetére
Hátöööööö...
A kérdéseidből ítélve nem biztos hogy neked ez járható út lesz, ennél azért jóval bonyolultabb a dolog, különös tekintettel arra, hogy az 1.1.8-as Marlin emlékeim szerint már az 1.1.6 konfigjait sem mindig eszi meg gond nélkül.
Kiindulási alapnak jó mondjuk ez, de itt is át kell nézd a konfigot (Configuration.h) és egy-két dolgot értelemszerűen át kell állíts a saját modellednek (pl. alap vagy plus) megfelelőre.
Angol doksiolvasási szintű nyelvtudás és elemi C(++) ismeretek nélkül kb. annyi esélyed van mint vakondnak a rotációs kapa ellen. Ezesetben keress valami készre bekonfigurált Marlint a te típusodhoz. Sajnos azzal se sokra mennél ha odaadnám az sajátomat mert nálam TMC2208-as motorvezérlők futnak ami miatt nem lenne jó a tiédhez.
A nyomtatót hogyan kell rádugni (kikapcsolt állapotba és utána kell bekapcsolni?
Mert valahol olvastam hogy az usb 5V leégeti a motorvezérlést)?Ha még ugyan azzal a vezérlővel adja az Anycubic a nyomtatókat mint amikor én vettem, akkor a panelen van egy jumper amivel állítod, hogy USB-ről vagy a tápegységről kapjon tápot a kártya. Ha USB nélkül működik a nyomtató, akkor nem fog USB oldalról tápot kapni. Motortápfesz nélküli USB táp csak a 3.3V-os TMC stepstickekre veszélyes, neked valószínűleg nem az van.
-
compi.hu
senior tag
válasz
sz_gabor #5863 üzenetére
Aztabüdös....
Ha nem "tiszta" Marlin van rajta akkor első körben cseréld le egy tisztára. (Githubról kiklónozod és lecseréled a konfigot). Ha ez megvan és még mindig csinálja akkor bugreport. Érdekes lenne egy logikai állapotanalizátort ráakasztani a stepstickek dir és step lábaira....
Ja és mégvalami. Miközben nyomtatsz, legyél ráakaszkodva USB-n egy Pronterface-szel vagy valami hasonlóval. Marlin hajlamos arrafelé hasznos infókat megosztani ha baja van.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
sz_gabor #5726 üzenetére
deltaangle-t én nyomtatni tervezek, csak nem tudom hogy PLA vagy PETG-ből. fentebb kollega linkelt heatbead fet-et, azt tervezem cserélni elsőre, aztán majd később steppert. darabokban nem lehet rendelni? naponta beraksz 1-1-et mondjuk, vagy különböző eladóktó ua. típust.
-
MASSlag
tag
válasz
sz_gabor #5612 üzenetére
A Tornadoval összehasonlítva még mindig inkább az Anycubic Kosselt venném. Az árához mérten mindenféle képen jó gép, és használható, a jobb delták azért jóval drágábbak.
(TL: DR)
Ahogy (#5613) compi.hu írta, gyorsabban nyomtat kb ugyan olyat. Nekem is volt már pár nyomtatóm (saját, vagy az olcsóbb fajtából), de eddig ez a leg probléma mentesebb. Állítólag az Anycubic support is készséges.Nem annyira súlyosak egyébként azok a hibák amiket írtam, a legtöbb gyorsan fillérekből, vagy pár alkatrész nyomtatásával javítható. Direkt szétszedtem az észrevételeimet két pontra, a második fele inkább továbbfejlesztés, a gép határainak a feszegetése.
A merevsége egy dolog, de nem számít olyan rettenetesen sokat, ha a gyorsulást és a sebességet leveszed tűrhető mértékűre. Egy TMC2208 szettel megtámogatva még az asztal alatt is maradhat a vezérlés, ha kap egy plusz hűtést (nem melegszik anyyira mint a TMC21xx típusok). Sokat lendít a minőségen és a csendességen is (bár mint a legtöbb kínai nyomtatónak, ennek is borzasztó zajos a tápja)
A Tornado előnye talán az, hogy nagyobb a nyomtatótere, nagy hely van a kocsira pakolgatni dolgokat (titan Aero, BLTouch, dual extruder). és talán ha direkt extruderesre átlakítod és leveszed a sebességet 30mm/s alá jobb minőséget lehet elérni vele mint az Anycubic Kosselel. Kis túlzással 60mm/s-ig nem nagyon romlik a minőség a Kossel-en.
Más kérdés.
Aki már nyomtatott 100mm/s-al vagy gyorsabban huzamosabb ideig. Mennyire kell már oda a Volcano? Meddig tolható a sebesség V6 all metal hotend-el és egy áttétel nélküli bowdenes extruderrel?
Úgy hallottam, az all-metal E3D V6 könnyen szorul ilyen sebességnél, főleg a retractra panaszkodtak. -
compi.hu
senior tag
válasz
sz_gabor #5612 üzenetére
Nem hibátlan az Anycubic kossel sem, csak majdnem :-D Pár hónapja még nem ajánlottam volna kezdőknek ezt a vast de azóta annyit javult a Marlin automata kalibrációja, hogy az új, Z szenzoros kitet már bátran merném (ráadásul ez már állítólag félig-meddig összerakva érkezik). Majdnem dupla olyan gyorsan lehet vele normális minőségben nyomtatni mint az i3 klónokkal. Fejleszteni persze van rajta mit, érdemes "kussba vágni" TMC stepstickekkel, ha kijön a Marlin 2.0 érdemes lesz 32 bites vezérlőt rakni alá, tárgyhűtést azonnal használhatóra kell cserélni ahogy összerakod, de összességében sokkal kevesebb macerám volt vele mint bármelyik másik nyomtatómmal.
-
kzkz
őstag
válasz
sz_gabor #4780 üzenetére
"Az EU Express a következőképpen működik: a GearBest webáruház a megrendelt terméket egy Európai Uniós országba szállítja ki. Ez általában egy olyan tagállam (Franciaország, Anglia), ahol vagy nagyon alacsonyak az adók, vagy nem nagyon foglalkoznak a kisebb küldeményekkel."
Áhá, tehát becsempészik, ugyanis az első opció -azaz, hogy valamelyik EU-s országban jóval alacsonyabbak az adók - nem áll, mivel a legkisebb is +18%-ot jelent.Persze ez (a becsempészés) minket végfelhasználókat nem érint, a lényeg, hogy a lehető legolcsóbban jusson el hozzánk.
-
kzkz
őstag
válasz
sz_gabor #4763 üzenetére
Ezt az eu express-t hol lehet választani? A gearbest-en nem találtam ilyen opciót. Vagy a Priority Line lenne az?
Mivel Kínából jön erre még szerencsétlen esetben (ha nem csúszik át a vámon) jön rá áfa mindenképp (27%), és még lehet, hogy pár % vám is.Persze én is morcos vagyok, mert év elején még jóval drágábbak voltak ezek a Kit-ek, pont emiatt fogtam bele egyedi építésébe ...
-
bigrob
őstag
válasz
sz_gabor #4763 üzenetére
Nagyon izzad a tenyerem ennek láttán... Ki lehet hozni olyan minőséget egy tarantulával mint egy tornádóval? Gondolom pár alkatrészt kell nyomtatni, meg vidiben egy plusz venti beszerelést láttam. 1-2 hét próbálkozás megérné, hogy fele annyiért én is rendeljek egyet..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest