- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
-
ptesza
senior tag
válasz
KisBundi #47564 üzenetére
Nekem a vektorizálással gyűlt meg a bajom. Kipróbáltam több programot és online AI-t is, de az a véleményem, hogy ezt a logo-t meg kellene rajzolni valami vektorgrafikus programban. Például az Illustrator vagy az Inkscape, de mivel ilyen egyszerű akár a Fusionban is meg tudnám rajzolni. Ha meg tudod adni a felhasznált betűtípusok nevét, akkor ez sem lesz probléma.
-
ptesza
senior tag
válasz
KisBundi #47555 üzenetére
Kicsit hosszúra nyúlt és inkább egy wordbe tettem a sok kép miatt.
Szerintem egy kis előismerettel végig lehet menni ezen a workflow-n. Már sok mindent készítettem ezzel a módszerrel és ez biztosan jól működik.
De mint ahogy a többiek is előre látták , ezeknek a pici betűknek a részletei bezáródnak nyomtatásnál és kb egy krix-krax lesz csak. Választhatsz másik 3d print barát betűtípust, de a szeletelési beállításokkal is lehet sokat javítani rajta, valamit a vektorizálás minősége is beleszól.
Ha elakadsz akkor nyugodtan írhatsz privátba is, hogy ne offoljuk szét vele a topikot. -
Nunder
őstag
válasz
KisBundi #47555 üzenetére
Ez nem tudom mekkora méretben kell, de az alsó sor nagyon apró. Úgyhogy hacsak nem min. 15cm x 15cm a kész munkadarab, akkor abból nem sok minden fog látszódni. Még Arachnae falgenerálásnál is alig lesz mit kihúznia a gépnek 0.4-es nózival. Fizikailag nem lesz 0.4mm vastag a fal némely esetben, és sután fog kinézni. Én is szenvedek ilyenekkel eleget a fent említett Inkscape+Fusion kombóval.
Ilyen esetben át szoktam rajzolni a vektort, hogy nyomtatóbaráttá tegyem.
-
fabula
őstag
válasz
KisBundi #44617 üzenetére
Elég sokféle sima PLA van EU raktárból (átváltottál EU raktárra?), 4 szín nincs jelenleg:
5 kg a 45% kedvezménnyel kb. 77 $, ami kb. 26.000 Ft, így tekercsenként 5.200 Ft-ra jön ki. Én pl. 7 kg matte PLA-t vettem nemrég, mert azok hiányoztak, 5.600 Ft/kg áron.
De sima PLA árban van nekik PLA+ is ugyan olyan áron, ott pl. a 23 színből jelenleg 3 szín nincs EU raktáron.
A PLA+ ugyan olyan jól nyomtatható mint a sima PLA csak kicsit erősebb. Sima PLA-ból és PLA+ -ból pedig minden színt össze lehet válogatni, ami kellhet, szerintem.
De ha ez neked nem elég választék, hát sajnálom, akkor keress mást máshol jobb áron, én csak megosztottam a saját tapasztalatomat, de az téged nem kényszerít semmire
.
-
fabula
őstag
válasz
KisBundi #44613 üzenetére
Egész jó minőség, én sok Eryone-t és Sunlut használtam el és használok folyamatosan, eddig gond nélkül. Kicsi hangolást igényelnek, áramlás, PA és szépen, jó minőségben lehet velük nyomtatni. Én pl. a Bambu szálakhoz képest nem vettem észre semmi különbséget, de a Devil Design és az Azurefilm, a Spektrum, meg az eSun is ugyan ez a minőség. Ár/minőség arányban meg szerintem egész jók.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
KisBundi #44606 üzenetére
bambu membership-el vegyél filát, ha most vettél gépet. 4-8-nál már van rendes kedvezmény is. Bambulab Global Store | Membership discounts up to 32% off |
---------------------------------------
alza, variometrum, CDRmarket
-------------------------------------
(vagy összeállni másokkal, pl. én is vennék filát csak várom hogy legyen alkatrész készleten, amit vennék) -
fabula
őstag
válasz
KisBundi #44457 üzenetére
Nekem is Sunlu S2 van és tökéletesen bevált. Én is kb. ennyiért vettem akcióban, ez nagyon jó ár érte. Korábban én is aszalóval szárítottam, de valóban sokkal nagyobb helyet foglalt és ráadásul nyáron időnként az asszony el is vitte tőlem, hogy valamit aszaljon
.
Most már nincs ilyen gondom. Az újabb S2-esek, amik 2023-as gyártásásúak, már tartalmaznak egy ventilátort alul, ami a korábbiakból hiányzott.
Amúgy meg szépen egyenletesen teljesen körbe melegíti a tekercset (nem kell időnként forgatni) és mindnet is tud szárítani 70 C fokig. -
ffodi
veterán
válasz
KisBundi #38271 üzenetére
Idézet a linkelt oldalról:
"Spectrum PLA MATT is a PLA-based material with a chemical composition modified so that it would be possible to obtain matte surfaces of printed object. The matte finish of printed items considerably improves their aesthetic properties and also minimises the visibility of layers on the side surfaces of printed items.
In addition, Spectrum PLA MATT maintains all the features of PLA-based classic polymers, i.e., the easy and highly efficient printing, low shrinkage and very good adhesion between layers and also between the build platform and printed object. Further, the use of admixtures has improved temperature resistance, impact resistance and lowered the brittleness of printed items."
Tehát a sima PLA-hoz képest: szebb felület, jobb hőállóság, strapabíróbb, valamivel jobb rétegtapadás.
Illetve, volt szerencsém ilyen matt PETG-hez is. A felület tényleg elég jó, nyomtatni viszont elég sz@r.
-
imibogyo
veterán
válasz
KisBundi #37810 üzenetére
Azért Prusa alatt is van élet... Már egy Ender 5, vagy egy Sidewinder X1, X2 is "tökéletes" nyomtató lehet egy átlag felhasználónak a mindennapokban. Nagyon szépen be lehet ezeket is lőni és nagyon sokáig nem kell hozzájuk nyúlni ezután. Hogy van-e ezektől feljebb, van-e ezektől jobb gép (akár egy Prusa), hát persze hogy igen a válasz, de hogy ez alatt a Prusa (ár)szint alatt csak gagyi, használhatatlan gépek lennének, amikkel csak a szívás van, az nem kicsit csúsztatás. Mondom ezt könyvtárosként a hatodik gépemet használva, és nem, egyik sem volt Prusa, mégis tökéletesen kiszolgálnak/kiszolgáltak...
-
fabula
őstag
válasz
KisBundi #37649 üzenetére
Ha még nem választottál, ezt is megnézheted [link] .
Artillery GeniusPro $245-ért (99.244.- Ft) CZ raktárból itt van vám ás Áfa mentesen ingyen szállítással január 5-re.
Erről a típusról is vannak elég jó vélemények, de nyilván ez sem egy Prusa (mielőtt megint elindulna a prusások kommetáradata).
Továbbra is fenntartom, hogy akár az Anycubic Cobra akár ez a nyomtató jó kezdésnek, tanulni, eldönteni, hogy akarsz-e foglalkozni ezzel a hobbival, anélkül is, hogy sokat költenél rá. Azért ezek már nem az Ender 3 V1 szintje, főleg nem az emlegettett Anet 8 meg favázas társai.
Ami pedig a Prusát illeti, igen kiforrott és megbízható konstrukció, ez tény, csak már jócskán elavult és lassú nyomtató, ez is tény. Akkor már inkább egy Bambu Lab P1P-t vennék, illetve ha lenne rá még több pénzem (most a P1P-re sincs
), akkor az X1 Carbon és hozzá egy több színű adagoló is ráadásnak, azzal szerintem ellennék egy darabig mindenféle tuning nélkül. Ja és Bambu Lab gépeknél nincs nozzle összeszerelési hibából eredő dugulás meg szivárgás, nert egybe van építve gyárilag az egész hotend, ami egyszerűen cserélhető és a minőségéhez képest nem drága, kb. 15 E Ft jelenleg. Egy CHT nozzle magában 10-11 E Ft ugye.
-
Reggie0
félisten
-
JulianSinulf
őstag
válasz
KisBundi #37785 üzenetére
A legtöbb gyártó kínai. A Prusa nem.
Aki szeretne tanulni, az vesz egy Prusa Kit-et. Ez olcsóbb és az összerakásból meg lehet tanulni, hogyan épül fel a nyomtató. Ha jól tudom, akkor a Prusa eléggé szét van szedve, míg a kínai típusoknál csak pár csavar kell és már nyomtathatsz is.
Én egy Anycubic Mega Zero V2-vel kezdtem. 100 € volt, B-árú. Minden tartozékkal, teszt filament-tel. Ki is nyomtattam a baglyot. Meg a hajót is. Nagyobb tárgy nyomtatásánál jöttek a gondok. Volt amikor feljött, volt, amikor nem. De legtöbbször feljött. A szőnyeges lap nem sokáig bírta. Lehet, hogy nem jól kezeltem. Erről sajnos sehol nem szól a fáma. Meg még egyéb dolgokról sem. Az átalakítást megkezdtem. Nem olcsó és nem egyszerű. Kell hozzá egy működő nyomtató is. Meg némi programozói tudás sem árthat, hogy egyszerűbb legyen ezt-azt megcsinálni és ne kelljen a netet túrni állandóan.
Aztán vettem egy Creality CR 6 Max-ot. A hajót ez is kitolta. Meg a kisebb dolgokat. 20x20 cm-en már voltak gondok és 40x40 cm volt az asztal. Hiába az autószintezés, nem volt jó a tapadás. Más hőfokokon sem. És a szintezésnél is olyan értékek jöttek ki, hogy csak néztem. Végül visszaküldtem, mert a fázis olyan helyeken volt rajta, ahol nem kellett volna. Nem mintha nem tudtam volna utánajárni elektroműszerészként, de azért van a garancia, hogy ne én bíbelődjek egy 600 €-s cuccal. Visszakaptam az árát.
Én úgy tapasztalom, hogy "komolyabb" (drágább) nyomtatók esetén itt főként a Prusa-val van tapasztalat. Ezért vettem Prusa-t. Vettem volna mást is, de nem kaptam másra tippet. Úgyhogy 1200 €-ba került az MK3S+, mert nem volt kedvem az összerakással bíbelődni, meg a kalibrációval. Kiraktam az asztalra, elindítottam és azóta is nyomtatok vele. Letapadási gondom csak akkor van, ha rossz a terv. Amúgy mindent jól kinyomtat.
Lehet, hogy "drága" volt és, hogy csak hobbi célra használom, de legalább működik és, ha jó a terv, akkor teljesíteni is tudja azt, amit kell. Olyan minőségben, ahogy kell. És nekem erre van szükségem. Nem arra, hogy az asztal szintezésével bíbelődjek vagy azon törjem a fejem, hogy most miért nem nyomtat jól.Persze, lehet jönni, hogy úgy tanulja meg az ember igazán a nyomtatót, ha folyamatosan szereli és erre egy Ender tök jó lehet. De, ha valaki inkább magát a nyomtatást akarja megtanulni, ahhoz kell egy jó nyomtató is. A szeletelő beállításaival is rengeteget el lehet bíbelődni a megfelelő minőség és gyorsaság megtalálásához. Ráadásul a filamentek nem csak gyártónként, hanem színenként is képesek másképp viselkedni.
Én nem vagyok Prusa fan, de nem kaptam más márkáról olyan infót, ami alapján megvegyem.
A yt tesztvideókban meg ne bízz. Közel nem tesztelik úgy le, hogy abból kiderüljön az igazság. Én néztem videót az Anycubic-ról és a Creality-ról is. Mind a kettőben mondtak szépeket és jókat. Az én igényeimnek mégsem feleltek meg. A Prusa-ról nem néztem videót és mégis meg vagyok vele elégedve.Lehet, hogy most kiadsz 300€-t, aztán lehet, hogy kifogsz egy egész jót, amivel meg tudod csinálni, amit szeretnél. De lehet, hogy nem. Mire ez kiderül, lehet, hogy nem tudod visszaküldeni. Aztán elköltesz pluszban kétszer ennyit egy Prusa-ra, mert itt többen is javasolták. A másikat meg vagy sikerül eladni vagy nem. Az időd ment, az eladással foglalkozni kell és semmi sem lesz olcsóbb sem. A projektek meg állnak.
A döntés a te kezedben van.
-
DeniL
tag
válasz
Lehet itt bármivel is nyomtatni, ha elég vállalkozó szellemű vagy.
5 éve lett ez a FrankEinstein a Trony P802-ből Ramps alapokon.
Minden kínai benne.
5 éve a sarokban figyel (mert bár a korábbi írományomban említettem az Anet A8-hoz aluprofilt vettem, de a Tronxyhoz már nem volt elég zsé, így marattam ócsóé fából rétegeltből kivágatva: DDDD)5 éve a kis Marlin firmware-t ezen gyakoroltam.
Most építgetnék valami fémvázas motyót (MK3 váz, Prusa Mk2.5 eredeti Bondtech, 12V Zaribo Mk52, meg SKR1.3) ezen motyók még évekről megmaradtak, úgy határoztam vissza is térek a FDM világába, meg frissítem a tudásom, mert a Klipper vonat is elmegy mire Én beszállok.De nem merek gyakorolni egy újépítésem, még a végén felszántom a heated bedet, ezért döntöttem amelett, hogy előveszem ezt a poros ócskavasat, ha eltöröm az X tengelyt miközben beletúrom a Z-vel az asztalba tudatlanságomba, akkor legyen.
Hát kapott is rendesen és a Z offsettel még most sem bírok, minden új számomra, de már végre nyomtattam vele valamit.
Se Pressure Advance, se Input shaping se egyéb számomra ismeretlen fogalom a Klipper világából.Csak egy szimpla első nyomat (kalibrációs kockákat már unom
)
A kókányság mindent visz, de hát ez DIY csoport nem? : DDDDD
-
Tikakukac
titán
válasz
Amennyiben az egész világot fekete és fehér módon akarod kezelni és mondjuk a lakossági szintű printerekig megyünk el felső limitben, igen.
Azt kell megértened, hogy nem véletlenül lett az a Jóskanyomtató ami. Hogy nem azért van ott top3-ban mai napig review listákban, mert minden és mindenki burzsoá és ez így snassz.
Ott van/volt az Ender3 is ebben a buliban, de azt el kell fogadnod, hogy ott van egy lista amit instant cserélned kell. Amihez jönnek még a musthave modok. És akkor még mindig ott vannak a kábelezések, csatik és ventik stb.Ha ez neked nem gond és amúgy szánsz erre időt akár úgy is, hogy amúgy nem úgy készültél, akkor meg kell venned. Ha ez úgy téged annyira nem izgat fel, akkor lehet derékba fogja törni a lelkesedésed és az lesz, amit már láttunk: világ összes kérdése és javítási próbálkozása után gép elad és viszlát.
hogy-hogy meg tudják csinalni, a többi meg fabatkát sem ér évek óta
Itt most azt hozod fel a Dacia Lodginak, hogy miért nem Mercedes S klasse, pedig a Reanult is csinál 120 éve kocsikat. Egyszerűen más a target. A Creality főleg az alsó szegmensre lő. Kicsit pénz, kis foci. A Prusa pedig úgy rakja össze a gépeket, hogy azokkal egy akármilyen kezdő is évekig tud úgy nyomtatni, hogy esélyesen nem lesz semmilyen gondja. Ennek ára van. Nézd meg 3rd party szinten mennyi 1 hotend alsó polcról és mennyi a felső-középről. Ugyanígy motorok, alaplap, bármi egyéb. Ezért nem lesz soha olyan a 100k-s bármilyen gép, mint a 300 ropis. Lehetetlen. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
de, csak upgrade kell + tanulás. szóval vagy egyből kibszol x pénzt prusára, vagy kevesebből veszel nemprusát, és a difit megfizeted upgrade-ben forintban, és IQ/ősz hajszálban/tanulásban ráfordított időben. (az évek alatt én se 5 percet töltöttem itt, és githubon, redditen a témában)
-
Tikakukac
titán
válasz
KisBundi #37777 üzenetére
Én meg rendszergazdi, nekem is megy a laptopokkal való zsonglőrködés. Ellenben nem akarok ezzel szórakozni.
Nagyjából ilyen volt a Prusa srác is. Meg tudja csinálni amit kell, de nem akar ezzel foglalkozni. Ő nyomtatni akar, nem szerelni. Ha szerelni akar, vesz LEGO-t
Ő még azt is belátta az MK3S sok, Minit vett. És éli boldogan életét -
DeniL
tag
válasz
KisBundi #37772 üzenetére
Az a probléma, hogy kis pénzből akarunk nagy focit.
Tudom, ugyan ebbe a hibába estem 6-7 éve, mikor már a Prusa Mk2 javában ment Én meg kezdtem a kis plexi vázas Anet A8 és Tronxy P802-vel, gondolván, nem tudok kifizetni ~200 ezret, de ehelyett kifizettem Aliről 2x60 ezret ezekre.Nos utána jön csak az igazi kihívás, a váz egy hulladék, vetemedik, temérdek felesleges nyomtatás, pontatlan, aránytalan alkatrészek jöttek ki.
Ültessük át aluprofilra, azt még itt egy fórumtárstól vettem ~5 éve 17.500-ért.
De ha már átültetjük, akkor ideje lesz firmware cserére, csendesebb motorvezérlők, extruder upgrade-re, és igazából ha már építem az egyiket, akkor kezdjek már hasonlítani az akkori favoritra a Prusára. [link]
Na de ha már átépítjük, akkor kell valami custom firmware, mert az Anet A8 féle repetier host nem "menő".
Nos akkor újdonsültként szintén nagyon sok fórumos támogatással ismerkedjünk meg a Marlinnel.
Millió elcseszett óra, mire lett belőle valami használható, immáron fémvázon és az összes létező szívás előjött ami k....a érdekes hogy az Anet A8-n még nem.
(Hotend dugulás sz*r összeszerelés miatt, gyenge motoráram beállítás miatti lépés vesztés, majd túl sok áram miatt túlmelegedés és réteg elcsúszás, fogaskerék eldarálja a filamentet, z wobbling, ghosting és ki tudja még mi, ami "pár évig el is vette a kedvem az egésztől".Aztán gondoltam veszek egy másikat, Tevo tarantula, az is darabokban, újabb 60 ezer, ha csak natívan a nyomtatót számolom, immáron 180 ezernél járok, de a rakás fila + millió alkatrész Aliről (fogaskerekek, rugók, csapágyak, motrok, alaplapok, motorvezérlők, szíjak, hotend, nozzle újabb 80 ezer minimum mire abbahagytam a vásárlási lázam.)
De itt nem álltam meg, már van egy szétszedett Anet A8, sikerült szétszedni a Trony P802-t mert vettem P3Steel vázat, azt oda akartam átültetni, meg van egy rossz állapotú bontott Tevo Tarantulám.
Nos ennyi hulladék és már ~250 ezernél járunk.
Áhhh 2019 december pre-order és megjelent a Prusa Mini....
Ez kell nekem, relatív olcsó is, na ezt "majd soha nem fogom ápgrédelni ez stabil lesz, ez majd szépen nyomtat, ezzel majd elkészítem az összes többi megbontott nyomtatómhoz az alkatrészeket.Bejött és megérte.
Egy csavar van a történetben, hogy nem nagyon haladnak az 5 éve szétbontott cuccaim, idővel is költöztem, sok dolog eldobozolva.
Viszont a millió és +1 modot szépen elhagytam és az a stock Prusa mini már jó sok kilóméter maga mögött tudva rendületlenül teszi a dolgát.
Én nem piszkáltam, Ő pedig nem hagyott cserben.Annyira megtetszett a Prusa mini, hogy gondoltam csak kellene már ebből a kis f*sza nyomtatóból még egy és a sok régi vackom egyszer majd "eladom apróért...."
De hát ismét nem tanultam a hibáimból.
Fystec klónra esett a választásom, mégpedig a kollegáét vettem meg. [link]
Gondoltam ilyen fasza cikk után best buy.
Hát nem.
A kolléga összerakta, tesztelte, cikk készült róla és ment pihentetőre, Én pedig megvásároltam
Persze hogy a szemem majd kiszúrta az első nyomatok után, hogy az az istenverte klón Z wobblingol és akármit próbáltam, sejtettem a tetű Z motor integrált Tr8x8-a a ludas.
De akkor már dugult a hotend is.Jó, begurultam és szép kis 70 ezres "ajándékvásárlást tartottam PrusajÓzsinál"
Új és összeszerelt hotend
Összes fogaskerék+csapágyak mind az extruderbe XYZ lineális rudakra.
Új Z motor integrált orsóval.Átépítettem a kicsikém, most jelenleg upgradeletlen és "félhybrid" a minije.
És a mai napig nem az igazi.
De már csak a nem létező hajszálaim választottak el párszor attól, hogy rendeljek egy második "igazit" és ezt eladjam bagóért.
De talán eme hosszú regényemből sejteted, hogy ez a gyönyörűen átépített, de fél hybrid Mini többe került, mintha csak elsőre tettem volna egy tökéletes döntést.
Szóval leragadtam a pár évvel ezelőtti állapotokon.
Van egy rakás sz*rom ami átépítésre vagy felújításra vár.
Van közel 2 működő Minim (a gyárira egy rossz szavam nincs).
Rálocsoltam erre a hobbira 5-6 év alatt közel egy millát, persze ha hobbi ne nézd, de mindig ócsójóskába akartam megúszni, még az első igazi "vásárlásom után is".
Baszott drága tanulópénz volt.És az a rakás megvásárolt váz, sok motor, régi arduino megák+rampsok még megépítésre várnak, mert ha már hobbi, apróért a kutyának nem kell, Én pedig próbálok időt szorítani és 2 napja lesek ki a fejemből, hogy a vonat elment a Marlinnal és a Klipperre meg hogy a pi*cs*ba kell felszállni?!
Szóval Én egyik fent említettet sem ajánlom, ami nem Prusa Minivel kezdődik, egy kezdőnek, akinek "relatív a szabadideje egy gyermek mellett majd" és bár nem kételkedem sem a lelkesedésedben sem pedig az elektronikai szakértelmedben, szimplán baráti jótanács, hogy ha csak DIY akarsz kicsit szórakozni, akkor várj még pár hónapot, egyeztess az asszonnyal, és tegyél le egy jó döntést.
Mert később ha az utamat járod, se nem lesz jó, se nem lesz olcsó
Kellemes ünnepeket! -
Tikakukac
titán
válasz
KisBundi #37772 üzenetére
El kell döntened, hogy mi a határ nálad ahol ha hibába ütközöl, akkor feladod.
A Mini az a dolog, amit leteszel és minden, de minden körítés adott mellé. Minden másnál kezdődik az erős kompromisszumra hajlás és matek.
Van Ender meg van Prusa is a lakásban. A Prusa ahhoz képest, hogy minimum háromszor többet nyomtatott csak nálam nem bírt több időt felvenni modra és karbantartásra, mint pár óra.
Az Ender ezt hetekben tudja mérniÉs bármi lényeges dolog van, nem azon küldöm ki, mert egyszerűen nincs benne az a bizalom.
-
fabula
őstag
válasz
KisBundi #37764 üzenetére
Az Ender 3 S1 nem olyan drága, az Anycubic Cobra meg a többi olcsó nyomtatóról nézzél videókat, meg keress rá az all3dp-n [link] . Vagy pl. kezdőknek ajánlva [link] .
Ha kicsit (mondjuk 3 oédalt visszaovasnál, akkor már sokan kifejtették a véleményüket pro és kontra az olcsó nyomtatókkal kapcsolatban, pl egy hozzászólással feletted én is írtam pár megfontolni valót. Ha csak az a cél, hogy minél olcsóbb legyen, hát a te dolgod, de ne csak az árat nézd jó magyar szokás szerint.
Gondolt át mire fogod használni, vagy van-e kedved sokat tanulni és barkácsolni. de ezeket már leírtam egyel feletted is.
Ja és Ender 3 V1 most már ingyen sem kellene. Amikor megjelent, akkor még elfogadható volt, azóta sokat fejlődtek az alsóbb árszegmensben is a 3D nyomtatók. -
Mr.Csizmás
titán
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
KisBundi #37630 üzenetére
géprű' ébren, nálam ezek kerültek bele:
SKR dip E3 (v1.0, de azóta van jobb drágábban)
TMC2208 UART
noname BMG direct drive extruder aztán trianglelab Orbiter (v1.5, de van újabb)
Orbiteren a gyári moon motort kicseréltem eredeti LDO 20 mm-re (fentinél default van)
TL Dragon hotend
stuva alapú váz (azóta másból kell összerakni, de hasonló kijön)
+sok nyomtatott apróság, pl nálam az egész fej két kiadás hibrid összedolgozása a fentiekhez, kábelterelő a sarokhoz, lábak, asztal alá költöztetés (ehhez adok koronafúró fejet), stb.
-
kzkz
őstag
válasz
https://prohardver.hu/tema/minden_ami_3d_nyomtatas/hsz_37549-37549.html
Innen olvass vissza, pont erről volt szó.
-
kovacszk
senior tag
válasz
KisBundi #37632 üzenetére
Ha rám hallgatsz először elkezded használni úgy ahogy van. Ismerd meg hogy működik aztán látod hogy mit szeretnél cserélni. Pl ha csak PLA-t nyomtatsz nem kell hozzányúli a hotend-hez sem. Ha csendesség a cél akkor alaplap csere, de akkor már kipper-ben gondolkozz. Ha jól akarod csinálni akkor van egy tanulási görbe amit nem érdemes átugrani.
-
kovacszk
senior tag
válasz
Ender v1 egy tökéletes kezdő gép, alapvetően lehet vele szépen nyomtatni és minimális fejlesztéssel bármire képes lehet. Nagyon sokan használják a mai napig hozzányúlás nélkül is akár, aztán ha belemerülsz lehet fejlesztgetni viszonylag kicsi pénzből is, és azzal tanulja meg igazán az ember mi hogy működik, hogy mi mivel függ össze igazán. V2-ben semmi olyan nincs amitől az jobb nyomtató lenne, csilli villi kijelző stb csak show elem
. szíjfeszítőt stb meg nyomtatsz magadnak ha szükségét érzed.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest