Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• compi.hu

senior tag

válasz Teasüti #8430 üzenetére

Hát én két napja fogadtam el az Ultimaker állásajánlatát Hollandiából, szóval ha hobbista vagyok is, hamarosan a hobbimból élek majd :-P

Arduino IDE helyett amúgy kb bármi jobb. Eclipse alapon a sloeber, de univerzálisabb a Platformio (VS Code vagy Atom editor alapokon) Ha meg elszakad az ember az Arduino világtól, STM32-höz eszméletlen jó fejlesztőeszközök vannak. STM32CubeMX-szel öszekattintgatod a perifériák konfigurációját, legenerálod a projectet meg az init kódot az Eclipse alapú System Workbench for STM32-nek és a HAL függvényeit használva kvázi kontollerfüggetlen kódot írsz.

Es igen, a Marlin 1.x kódja Arduino alapokon készült, ami akkor valószínű vállalható döntés volt, de az eredeti főfejlesztő már rég kiszállt, és igen, a csapat meg nemhogy eltévedt, hanem inkább bennragadt egy fekete lyukban. 2.0-nál ott lett volna a lehetőség az egészet széjjelkapni, és egy vállalható architectúra köré ami értékes belőle azt újra összerakni, ehelyett inkább megírták a többi platformra az Arduino frameworkből használt függvényeket és alátaszigálták a kód alá. Gusztustalan spagetti az egész. Orrba-szájba commitol boldog-boldogtalam, nem hogy branching stratégia de kb branching sincs, ha az egyik architektúrán eltöri a buildet egy commit az akkor derül ki amikor valaki bugreportolja, szóval ezt kb. tanítani kéne mint példát arra, hogy hogyan NEM szabad szoftvert fejleszteni.

Új hozzászólás Aktív témák