Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Magisk
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
távcsőves
senior tag
válasz
kisselandras
üzenetére
Vega?

-
Speed®
titán
válasz
kisselandras
üzenetére
Érdekes a tápcsati egy <60W GPUn..semmi értelme.
A venti felpörgés fix GPU °Cnál történik, terheld meg.
A "forró" hőcső relatív, a kéznek 50°C is hűde forró ;p -
dugo_
veterán
válasz
kisselandras
üzenetére
200-as táp is elég lenne neki kis túlzással.
Drivert innen tölts le:
https://www.geforce.com/driversLátom van itt hsz túltengés.

-
diegho
nagyúr
válasz
kisselandras
üzenetére
Semmit nem kell forognia. Driver lemez? Olyant még adnak? Ott az nvidia honlapja, miért nem szeded le a hozzá való legújabbat?
-
Speed®
titán
válasz
kisselandras
üzenetére
1050re 6 PIN táp..? Nem 1050TI az..? Idle fanstop normális, beindul ha eléri az X °Ct, amit meghatározott a gyártó, ezen kívül csak gép indításkor pörög fel 1x. Drivert nVidia honlapján találsz hozzá..van W7re is. Mondjuk DX12 miatt kell hozzá a 10, ha olyan címmel is akarsz nyomulni, ami kihasználja, ideje továbblépni a 7ről.
-
Raymond
titán
válasz
kisselandras
üzenetére
Nem forog addig amig bizonyos hofokot el nem er a kartya. Aztan forog addig amig meleg es amikor megint leesik a homerseklet az ala a szint ala akkor megint leall.
Meghajtok: [link]
-
diegho
nagyúr
válasz
kisselandras
üzenetére
Már évek óta áll a normális gyártók ventije terhelés nélkül.
-
kisselandras
senior tag
Tisztelt úri emberek megjött az új kártyám !sajnos elindul a venti aztán meg is ál mi lehet a baj?geforcegtx 1050 oc
Windows 7 alatt else indul 64 bites oorendszeren? -
Knobber
aktív tag
-
Pete55555
addikt
válasz
Raymond
üzenetére
Köszi a választ neked is, és a többieknek is. Közben átgondoltuk a projektet, és sajnos mivel a régi monitorján nem volt csak VGA csatlaozó, így monitort kapott a srác, egy 22"-os FHD IPS LG-t.
Ettől függetlenül, maradok a 1030-nál, az 5770-hez képest így is nagy előrelépés lesz, és low grafikán FHD-ben is bírja - karácsonyra majd megkapja.
Öcsémnek meg elég lesz az. Bezzeg én ilyen idősen egy 7600 LE 128 Mb-ossal* toltam a Most wantedet 1024x768-ba, meg a wow-ot, lowon 20 FPS-el...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
*Pontosan nem emlékszem, vmi low 128 megás volt az biztos.
-
pumatom
aktív tag
Sziasztok!
Mi a különbség egy ASUS és egy GIGABYTE GTX 1050Ti között?
Árban pár száz forint különbség van.
Egy ASUS alaplaphoz jobb esetleg egy ASUS videokártya, vagy igazából mindegy?

Olvasgattam a hozzászólásokat, most ebben az 50e ft-os kategóriában ez a jó választás szerintetek?
Bocsi a buta kérdésért, rég nem követem az alkatrészek világát.
-
Hannibhál
őstag
válasz
Alyx01
üzenetére
A hangos az elég relatív, nekem a kétventis windforce 2x oc volt belőle, én elégedett voltam vele, de egy msi gaming hűtésnél rosszabb volt, az egyventis is elég tud lenni hozzá azonban, mert kb 120W-ot fogyaszt max terhelés alatt.
Nézzél zajteszteket, s keres egy olyan viszonyítási alapot amit ismersz aztán el tudod dönteni
-
Alyx01
tag
Sziasztok!
Erről a kártyáról mi a véleményetek? Gigabyte GTX1060 3GB DDR5 GV-N1060IXOC-3GD
Gondolom jobban járnék, azzal amin két venti van, de elég szűkös a keret. Ha hangos, vagy nagyon melegszik stb. akkor persze nézek valami mást.
Egy Ryzen 1500 X mellé kellene.Köszi előre is.
Üdv. -
forras2
őstag
válasz
Hannibhál
üzenetére
Köszönöm

Egy FX 8320-as proci lenne a társa, 12 GB ramom van jelenleg, illetve egy asrock lap.
Bár tervbe van cserélni a lap+proci kombót is, de első a VGA, hogy addig is használható legyen a gép...
Az 1050-ből a gaming verziót néztem, nem tudom mi a különbség a 2 szám azonos kártya közt. -
Raymond
titán
válasz
forras2
üzenetére
Ujonnan csak a 1050Ti fer bele, a Gigabyte D5 felpassziv (nem forog a venti ha nem meleg a GPU) jo lesz. Marad 10-12e Ft-ot valami masra. Hasznaltbol egy 970 meg belefer, de nem lesz konnyu mar garisat talalnod. Ha viszont talalsz akkor az jobb, sokkal gyorsabb kartya.
-
Hannibhál
őstag
válasz
forras2
üzenetére
kicsit pótold ki s akkor futni fogja egy gtx 1060 3gb-osra, ami kb a 2szeresét tudja a tiednek s fhd-ig még egész használható is a vram mérete ellenére.
Amd-nél esetleg szóba jöhet az rx 560 4gb, de az kicsive lgyengébb mint egy gtx 1050 ti, ami meg kb 30-40%-al gyengébb mint egy gtx 1060as.
Milyen gép mellé lenne? -
forras2
őstag
Szevasztok!
VGA-t szeretnék frissíteni! Jelenleg egy RX 270X OC kártyám van, ezt szeretném leváltani!
60 ezret szánnék rá, érdekelne a véleményetek AMD és Nvidia téren is, mit érdemes venni ennyiért. -
Hannibhál
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
az i5-2500 kb a 8xxx-el van pariban, a 6300-ak annak idején játékokban az i3-i5 között helyezkedtek el, most már inkább az i5 fele lehetnek, de eléggé gyenge a szálankénti teljesítményük, s többszálon annyit nem tudnak hozni.
De azért a te procid sem mai már, a legtöbb single-be elég lehet hozzá, de ahova kéne már a nagyobb proci erő, ott el fog hullani
-
Full33
csendes tag
Szervusztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy ehhez a konfighoz milyen VGA illene upgrade gyanánt. Sajnos néhány éve nem követtem az új kártyákat.
Jelen pillanatban egy SAPPHIRE R9 270X Dual-X OC 2GB GDDR5 256bit dorombol a gépben.
Alaplap : Gigabyte 990FXA-UD3 (rev 4.0) (Bios F3)(úgy tudom ez a legfrissebb verzió.)
Proc.: AMD FX6300 @ 4.3-ra húzva stabilan.
Memória : Kingstone 8Gb (1600 Mhz)80k max körüli árra gondolok, de jó lenne tudni az ALAP - KÖZÉP - TOP vga-t. Esetleg melyik gyártót javasoljátok. Mit bír el max ez a konfig?
Segítséget előre is köszönöm!
-
dugo_
veterán
válasz
ZoltanRobi
üzenetére
Barracudat ne vegyél.
-
válasz
ZoltanRobi
üzenetére
GTX 1060-nál jobbat annyiból nem tudsz venni.
Amugy kicsit értetlenül állok emellett a gépkombináció mellett, de hát ugye kinek mi...
Én tuti inkább vennék pl egy olcsóbb alaplapot, főleg ha nincs tuning tervezve... és egy GTX 1070-et.

Legalábbis kiegyensúlyozottabb gép lenne az biztos.
-
ZoltanRobi
tag
Sziasztok!
A következő konfig mellé milyen videókártyát ajánlanátok?
A tápos topicban szintén most kértem javaslatot tápra azzal a céllal, hogy raknék még a konfigba 1 jobb videókártyát.
Kb. 100e Ft körüli összeget tudnék rászánni max.
Szeretném ha futnának a mostani és remélhetőleg jövőbeni játékok is rajta, de egyáltalán nem célom, hogy max grafikán nyomjam, bőven jó lehúzva mediumra is, lényeg hogy ne szaggasson!
A gép húzva egyelőre biztos nem lesz, majd pár év múlva ha már szükség lesz rá!
Mindenképp nvidia-t szeretnék, és ha lehet Asus-tól.
Köszönök minden jó tanácsot!
Alaplap: ASUS ROG MAXIMUS X HERO
CPU: Intel i7-8700K
Ram: G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 3400MHz CL16 KIT
SSD: SAMSUNG 500GB 850 EVO
HDD: SEAGATE BarraCuda 2TB 7200 rpm 64 MB SATA3
CPU hűtő: BE QUIET! Pure Rock
Ház: Corsair Carbide 300R -
Raymond
titán
válasz
Pete55555
üzenetére
Eleg lesz a GT1030, de GTA5-ben kell allitgatni hogy meglegyen a 60FPS FHD-ban, YT-on vagy egy rakat video amit meg lehet errol nezni, idegesito hogy minden benchmark utan ujrandul a jatek igy jobb ha tisztaban van az ember a lehetosegekkel mar elore. Ez eleg lesz:
GIGABYTE GV-N1030SL-2GL 2GB - 22e Ft
Low-Profile es passziv. A kartya 30W-s, nem kell neki szinte semmi hutes.
-
válasz
generaltoti2
üzenetére
Használt Rx 460, új RX 550, használt 750 Ti; első blikkre ez a három.
Viszont a helyedben én eladnám gyorsan a G4400-at, rádobnék kicsit, és lecserélném egy G4560-ra. Stabilabb és jobb minimum fps-eid lennének, az átlag fps is jobb lenne.
-
generaltoti2
tag
Sziasztok
Intel g4400
2*4 giga 2133-as RAM
Asrock H110m HDV r3.0
Chieftec 350W-os tápEmellé keresek egy alap videókártyát, ami elviszi a CS Go-t illetve a három évvel ezelőtti játékokat.
Keret 25-30 e Ft. -
W1
senior tag
Köszi Srácok!
Akkor RX 470/480/570 körül igyekszem nézelődni, ha az már elég lehet. Egyenlőre maradnék az AMD vonalon az FS és személyes szimpátia miatt. Mivel a hőtermelés, zaj szempont (egyenlőre mATX, későbbiekben mITX ház), megéri a plusz költséget.
-
Speed®
titán
Ha kolopele kipótolja a keretedet, vegyél 1070et
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként egy 1060/6G lenne az igazi, de az 75+..
Én szintén 2560x1080/FS/75Hzet használok 290el.
Vannak szituk, ahol kevés, de ott segít a FreeSync.
Mit ajánlanék? Játéka válogatja..de 1060/3Gt akár.
Vagy ha találsz, RX480/570 sem rossz megoldás..
290/390/Xet nem ajánlanék, nem mai csirkék már,
a fogyasztásuk és a hőtermelésük/hangjuk gázos. -
W1
senior tag
Sziasztok!
VGA-t keresnék, de milyet?
i5-7400-as CPU, egyenlőre 8GB rammal. 2560x1080-as felbontásra használnám, játszani. FreeSync előny, ha van, de nem kikötés, illetve használt VGA is jöhet. Elsősorban AMD, de meg lehet győzni másról is. 50-60.000Ft-ot szánnék a dologra maximum.R9 290 vagy valami hasonló?
Köszi!

-
CrAck69
senior tag
válasz
Speed®
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
És ha esetleg váltanék platformot az ideire? pl egy 7600K-? vagy hasonló.
Az sokkal gyorsabb egy 2600 nál? Van e értelme?
Mert akkor már ram csere meg alaplap meg talán táp is ja + a 1050ti
Ezen vacilálok hogy belemenjek e egy ilyenbe?
Gondolom akkor pár évig megint elég lenne a gép pár játékra. -
Speed®
titán
válasz
John Rose
üzenetére
Ha nincsenek aggályaid a használt motyó terén, persze, a 7950 jó/jobb.
Arra figyelj, hogy értelmes hűtővel szerelt legyen és kapd rendbe utána.
Gondolok itt a hűtőpaszta felújításra, órajel/feszültség ráncbaszedésre..
Ha nem agyonfeszelt boostos BIOSt használ az ember hozzá, örökélet. -
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
Használt vga terén érdeklődnék, hogy a meglévő Asus HD7850 1gb kártyámat érdemes lenne lecserélnem egy GTX760/HD7950 kártyára?
A gépem:
i5 2500
8gb ddr3
Chieftec CTG500-80p
Ha minden jól megy kb. plusz 6k-ba megállna. -
Speed®
titán
válasz
CrAck69
üzenetére
PUBGnek a jóisten vasa nem elég, kb. De minél több szálon futhat, annál jobb, mint úgy általában a hasonló multik. Szóval nyilván időtállóbb az i7. Azért javasoltuk a 2600at, mert az Ivy verziója el van szállva árban, miközben alig gyorsabb (+100MHz, +5% c2c kb.). De ha találsz jó áron 3770et, nyilván az sem rossz, 4.1et menne az is a lapodban. 3770K idővel talán lesz emberi áron..amennyiért most van, inkább platformot váltanék :S
-
CrAck69
senior tag
válasz
Speed®
üzenetére
Igazából most a PUBG (PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS) miatt szeretnék
fejleszteni. Oda már kevéske a gépem. Nem tudom hogy melyik játék használja ki a +4 szálat.
Nem néztem utána de azért gondltam mert a 3570k- újabb és azt hittem jobb is tuningolva.
De a jövőre nézve nem tudom melyikkel járok jobban?
-
Csupingo
veterán
válasz
CrAck69
üzenetére
Most néztem, árukeresőn már alig van rx 460. Elvileg kivonják (ták) őket az 560 miatt. Használtan nem olyan rossz vétel az rx 460 se, mert 31-32-től már kapni 4 GB-os változatot is. Az 1050 topikban van pár ember, aki rx 460-ról váltott gtx 1050 ti-re. Némelyik játékban 10-15 fps-sel többet tud, mint a 460. Azt mondták, hogy megérte a váltás. Ha van rá keret, akkor én az 1050 ti-t venném. Néha az új 1 ventilátoros giga 48 ezer szokott lenni.
-
kovik1989
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek! Örök hálám nektek

-
CrAck69
senior tag
Hali.
Szeretnék érdeklődi az rx 460 vs 1050 Ti videokariról.
Ezeket néztem ki kb ami még beleférne a keretbe. kb 50e huf
nem tudom, hogy a 1050 ti megéri e majd a felárat...
Igazából elolvastam a tesztjeiket és látom a különbséget a 1050 javára.
De néztem az adatokat kb egyeznek a technikai adatai.
Miből adódik a különbség ha kb egyformák?
Ha csak annyi h az 1ik AMD a másik Nvidia és máshogy gyártják őket akkor ok.
Érdekelne milyen VGA éri meg most 1080p felbontásban játszani nem full grafon
értem itt az élsimítást 1080 nál nem olyan nagyon lényeges a 8x anti aliasing. (szvsz)
De ha van az se baj xDDD
400 as tápom van de a procit is szeretném majd lecserélni egy i5 3570k-ra.
Adatlapomon a configom.
Nagyon nem szeretnék mindent cserélni. De ha azzal jobban járok elgondolkodom rajta.
Használt és új VGA is érdekelne.
Kb ennyit szerettem volna kérdezni. Köszi a válaszokat.
Üdv. -
Raymond
titán
válasz
kovik1989
üzenetére
AMD nemigen van jo ar/ertek arany ebben a regioban, GTA5-hoz pedig az NV kartyak amugy is jobb valasztas. Konkret tipus a kettobol egesz veletlen mindketto Gigabyte:
GIGABYTE GV-N1030SL-2GL 2GB - 22e Ft
GIGABYTE GV-N1050D5-2GD 2GB - 37e FtAz elso low-profile passziv hutes raadasul
Viszont ha mar 1050 akkor inkabb a 1050Ti:GIGABYTE GV-N105TD5-4GD 4GB - 48e Ft
Szerintem maradj a 1030-nal, foleg 1440x900-as monitorral.
(#101917) Csupingo
Go to youtube.com
Van ott eleg video errol, beallitasok kerdese az egesz.(#101922) 4264adam
gamegpu.com
-
-
kovik1989
csendes tag
Köszönöm a segítséget!

Szerintem a GT 1030-az GTX 1050-et lövöm be. Talán a 105-nek jobban örülnék, jobb a lelkemnek ha tudom, hogy van benne még egy pici tartalék is akár
Na meg így talán tovább is bírja, mint ha mindig agyon terhelnék egy 1030-at. Bár ezt még másik felemre is rá kell beszélnem 
Márkailag van most valami amit érdemes preferálni? Vagy mindegy?Egyébként AMD-ből nincs valami jó most? Vagy érdemesebb Nvidia-t venni?
Nagyon régen volt még valami Radeonom, de azt nem szerettem. Viszont olyan emlékeim vannak, hogy olvastam az elmúlt időszakban jókat is róluk (csak arra nem emlékszem mikor és melyik típusokról). -
Csupingo
veterán
válasz
4264adam
üzenetére
Gondolom azért volt az gyakori válasz, mert olyan proci esetén már szinte mindig maxon tudna járni a kártya. Viszont szerintem sok embernek belefér, hogy néha marad mondjuk 10% a kártyában, de még nem akadozik, meg ilyen csúnyaságok.
(#101916) Raymond: azért szerintem high, very high környékén fhd-n nem tud egy gt 1030 60 fps-t. Legalább gtx 950 nem árt egy kicsit komolyabb játékélményhez. Persze a gt 440 után minden csodálatos lesz.

-
Raymond
titán
-
kovik1989
csendes tag
válasz
dugo_
üzenetére
Összegben szerintem 40 körül lőném be a vásárlást. Több úgy gondolom már nagyon fájna
De ha olcsóbban kijövök annak csak örülök. Persze inkább legyen 40 körül és tuti jó legyen.
FPS szinten nincs igényem túl sokra. A lényeg, hogy élvezhetően játszható legyen a játék
Felbontás terén FHD a max. A mostani monitorom 1440x900 felbontással megy. Bár tervezek egy nagyobbat, jobbat venni, de az se lesz 4k-s. Biztos jó lenne, de egyenlőre nincs igényem rá, pénzem meg annál kevésbé 
-
Csupingo
veterán
válasz
kovik1989
üzenetére
Mennyit szeretnél költeni?
Aprón 30 környékén van garanciális rx 460, vagy gtx 950. 35-től gtx 1050. Én még egy gtx 1050 ti-t is be mernék tenni azért az a proci mellé.(#101910) 4264adam: gondolom erősen felhasználás függő. Ha csillió fps a cél 720 vagy 900p-ben, akkor már ezek a cpu-k nem tudnának lépést tartani a vga-val, de fhd-n egész magasra tett beállításokkal még szerintem egész jó társak lennének. Persze ilyenkor nem nagyon lesz több 40-50 fps-nél.
-
kovik1989
csendes tag
Sziasztok!
Az elmúlt években nagyon nem voltam képben videó kártyák terén. Pár típust nagyjából ismerek, de mostanra nincs semmi féle viszonyítási alapom. Mostanában tervezek váltani a régiről, ezért kérem a Ti segítségeteket

A mostani konfigom így néz ki:
CPU: Intel Core i5-2500
RAM: 2x 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (Samsung M378B5273EB0-CK0)
VGA: Gainward GeForce GT 440 1 GB
SSD: Kingston SUV400S37240G + 3 db régi HDD minden féle adatoknakEhhez a konfighzz szeretnék egy új VGA-t a mostani gt440 helyett.
Szerintetek milyet lenne érdemes? Anno nagyon Geforce-os voltam, mostanra úgy érzem lelkiekben mindegy milyen márka lesz
Vevő vagyok régebbi, jó áron szerezhető használt típusokra is. Persze az új lenne az igazi, de elég árérzékeny vagyok.
Egyébként játszani nem túl sokat szoktam, de most épp GTA V-öznék, és bár eddig is tudtam, ideje lenne váltani, de most már megtörtént az elhatározás, most ha meglesz mit és milyen áron vegyek akkor elkezdek gyűjtögetni
A segítséget előre is köszönöm!

-
Raymond
titán
válasz
Iginotus
üzenetére
A 980-al az a problema hogy nem lennel elobbre mint egy 1060-al ami kevesebbet fogyaszt es ha mar megvan a keret egy ujra akkor nincs ertelme egy olcsobb es hasonlo teljesitmenyu tobbet fogyaszto regi kartyat nezegetni. A RAM-tol figgetlenul. Egyebkent a 6GB eleg lesz, 3GB verziot erre a felbontasra mar nem vennek. A gamegpu.com tesztekben megnezheted a VRAM fogyasztas az osszes jatektesztben FHD, QHD es UHD felbontasban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Meggyi001