Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AAntii
őstag
válasz
mateszloo
üzenetére
Szia!
A 760-as erősebb, mint a 7950, a játékokat el lehet pár ezresért passzolni (a jelenlegi kb. árakért nézd meg az aprót), így a végére majdnem ugyanannyira jön a két kártya, ha a játékokra nincs szükséged és lesz egy új, bontatlan, 3 évig garis videokártyád, ami még erősebb is, mint a használt kártya.
-
AAntii
őstag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Használt giga 760-as a legjobb a felsoroltak közül.
A bontatlan aprós hirdetéseknél én arra is figyelnék, hogy "hozzám garis" cuccot nem vennék, vagy nem 2-3 ezerrel olcsóbban, maximum érezhetően olcsóbban (10-15-20%-kal), mivel az ismert boltok nagyobb eséllyel fognak működni két év múlva is, illetve velük szemben mehetsz a fogyasztóvédelemhez, a békéltető testülethez, míg Jóskapistával szemben csak a jóindulatára tudsz hagyatkozni.Illetve a Sapphiret a két év garancia miatt szintén alaposan meg kell fontolni, legyen az bármilyen típusú videokártya, annyival nem drágább a többi, hogy plusz egy év jótállást ne érjen meg a plusz.
Egyébként belevenném a számításba a sima 7870-et is, láttam már fent 44 ezerért Asust is belőle (rendes kiskergaranciűval), aztán az is lehet, hogy még annál lejjebb is lehet menni az árral, ha komoly vevőjelölt vagy.
-
mateszloo
tag
http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_n760oc_2gd_(rev._2.0)_gtx760_2gb_gddr5_oc_pcie______assassins_creed_iv_black_flag___splinter_cell_blacklist/504273
Ezt újonnan vagy egy alig használt garis Sapphire HD7950 6ezerrel olcsóbbért? Nem nagyon tervezek egy ideig kártyát cserélni, inkább a jobbat venném meg, főleg ennyi pénzért..
-
gtamate2
veterán
válasz
mézespálinka
üzenetére
Én a Giga 760-ast venném, ár érték arányba a legjobb

-
mézespálinka
senior tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Köszi a választ:
Használt(garis 1.5év) Sapphire 7950 vapor-x: 60k
Új Asus gtx 760: 70k
Használt(garis 3év) Gigabyte 760: 56k
Új Gigabyte 660ti: 60k
Új 270x Sapphire, MSI, Gigabyte, ASUS: 60k körül (bontatlan 50-53k apróról sapphire és giga)Ezek közül ár/értékben hogy döntenétek?
-
mateszloo
tag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Sziasztok!
HD7950 vagy GTX670 egy i5-3470 mellé?
-
afrojack1
senior tag
Hali melyik a jobb?, ink játékra lenne
Asus r9 290 vagy msi r7970 lightning? -
ST05
őstag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
a memóriasávszél különbség amiatt volt, hogy
mig a Te kártyád 200Mhz ram órajellel ment, addig a haverod 128Mb os tipusa pedig
300MGhz-en : [link]
ebből adódik a 6vs9GB/s memóriasávszél-különbség
badarság ez a silány minőség duma, így terjed a hülyeség, ahelyett, hogy rákeresnél ember..
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
G**@**B**!
üzenetére
Csak az lehet a probléma, hogy régen legalábbis sok esetben úgy volt, hogy ha több RAM volt a kártyán biztos silányabb minőségben tették rá és én ezt meg is tapasztaltam:
ATI 9600Pro 256 MB, 6464MB/s volt a szélessége cimbora akkoriban vett ugyancsak ATI 9600Pro, de 128MB változat és kijött neki 9504MB/sNem tudom hogy ma is így nyomják e de régen bizonyos esetekben ez így volt.
1ébként ma 1-2GB között tartom ésszerűnek a VGA-kat, ettől többet (4GB és felette) ha az betelik, VPU legyen a talpán ami azt gyorsan kiolvassa. 2GB is ha tele van folyamatos 60fps-hez kb 120-140GB/s kell... -
G**@**B**!
tag
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Játék válogatja, szerintem a legtöbben biztosra szeretnének menni a Vram-ot illetően. Ha megnézed pl. Max Payne 3-ban mindent csutkára állítva a grafikán, a szükséglet meghaladja a 2GB ram-ot. Ez van Full HD-n, és nem egy mostani játékról van szó. Későb mi várható nem tudjuk, szerintem ezért a jövőbiztosság.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
mézespálinka
üzenetére
R9 270X vagy ha találsz nvidiából 660ti
Ha kicsit raksz hozzá akkor, 760 vagy ami jobb egy 7950-es radeon
-
mézespálinka
senior tag
Erre: [link] esetleg tipp?
-
Unteroff
aktív tag
válasz
realee
üzenetére
Nem nagyon értek hozzá, de múltkor már kioktattak belőle, én is ennél a háromnál voltam leragadva (bár azóta még mindig nem vásároltam, lehet hogy Ati lesz belőle).
Inkább belinkelem AAntii #34233 hozzászólását!
"1. A 650 és a 650ti boost
A 650 ti a sima 650-nél 60%-kal erősebb, de ezek bármelyikéből is felesleges 2 gigásat venni, mert gyenge kártyák, mire a memória kevés lenne, addigra a gpu rég elfogyott.
A 650ti boost a 650ti-nél 35%-kal erősebb, ebből már a gpu ereje alapján érdemes lehet 2 gigásat venni, de az olcsóság jegyében én akár 1 gigásat is vennék, 31 ezerért van az iponban Zotac.
A 660 10-15%-kal erősebb, mint a 650ti boost, igaz mivel abból mindegyik legalább 2 gigás, így a 650ti boostnak is a 2 gigás változatát érdemes vele összehasonlítani. A legolcsóbb 38.5 ezer forint, míg 660-ból 44 ezer forint. Árban és teljesítményben is 15% különbség van köztük, szóval ennél a kettőnél az ár/érték hasonlóra jön ki.
A 660ti és a 660 között a különbség 15% teljesítményben, jelenleg pedig ez a 60 ezres asus a legolcsóbb, 35%-os árkülönbség, tehát ár/értékben rosszabb a 660ti.
Ha spórolósra akarod venni a figurát, akkor a zotac 31 ezres 1 gigás 650ti boost az igazi, amivel full hd-n fogsz már tudni rendesen játszani, de a szűrőket felejtsd el, az az új játékok nagy részében nem fog beleférni az 1 gigás memóriamennyiségbe. Tudom, mindenképpen 2 gigást írtál, de akkor teljes a kép, ha megemlítem ezt is-
Ha nem, akkor 650ti boost 2 gigás változatot vagy 660-at, attól függően, hogy kell-e a plusz erő, illetve a 660-at talán később jobban el fogod tudni adni, ha tervben van később ilyesmi, de egyébként a 650 ti boost 2 gigás sem rossz."Bár mindenképpen megéri a 660, főleg a full HD-ban akarsz játszani, és nem akarsz a következő években videokártyát cserélni, de amint hallom, az MSI vagy Asus kell választani (Asusnak csendesebb a hűtője, MSI-nek hatékonyabb, de mindkettő elég halk és hatékony is.)
-
geristar
tag
válasz
fabiandaniel
üzenetére
Felhívtam őket, rendelni kell, jövő héten közepére van itt az áru. Az áru rendelésekor leadott árral adják! Elgondolkodtató... 10k-val olcsóbb lenne mint ipon-nál és ott is pont elfogyott, meg kéne rendelni

-
Dyingsoul
veterán
Olvasom itt a hszeket, de kicsit furák vagytok ti hengerek. Miért gondoljátok azt, hogy ma már 2gb VRAM a minimum a játékokhoz? Vannak tesztek, hogy mennyi vramot használ X Y játék? Vagy van 3 játék aminek az ajánlott követelményében 2 gb vram van? Vagy egyszerűen csak azért mondjátok, mert ma már a piac felsőkategóriás kártyái minimum 2 gb--vel jönnek? Akkor a "jövőbe tekintőknek" pláne miért ajánlott a 3, 4 és 6 gb -os vram? 4K miatt? Az még messze van, mint ide Mekka...
-
KRi2
aktív tag
Kérdésem az lenne hogy mit lenne érdemesebb fejlesztenem? Mi a gyengébb a gépemen?
s775 E8400, 4GB 1066mhz RAM
HD5770 1GB VGA1920*1200-as felbontásban játszom.
A VGA-t, vagy az alapot, félkonfigot lenne érdemesebb cserélnem?
HD7850-et néztem ki, azzal szemezek. Kitudnám hajtani? -
geristar
tag
Valaki hallott már erről a boltról? Itt csak 76k az r9 280x! Az árukereső dobta ki a boltot.
http://www.unokatestverek.hu/termekek/videokartya/asus/r9280x-dc2-3gd5-dvi-d-dvi-i-dp-hdmi/
-
zsistvan
tag
Sziasztok!
Ma rendeltem az Iponban egy Videókártyát, mert mára lejjebb ment az ára, és így elég jó vétel lett volna.
Meg is kaptam a visszaigazolást a rendelésről fél 11-kor. Fél kettőkor viszont hívtak, hogy sajnos elfogyott a rendelt kártya, ezért nem tudják teljesíteni a rendelésemet. A rendszerük fél óránként frissül, és én ezért tudtam olyan terméket megrendelni, ami igazából már nincs is
Ez mennyire gyakori ennél a boltnál? Másnál rendben szokott lenni ilyen esetben, vagy csak beetetés volt a reggel ár?
Szerintem nem igazán korrekt eljárás ez a vásárlókkal.Üdv,
Zs.István -
Casanova*
veterán
válasz
kristof123
üzenetére
nem lehet nagyon tuningolni..jó ez!

-
kristof123
őstag
válasz
Casanova*
üzenetére
A tesztben amit linkeltél ezt a mondatot azért kiemelném:
"The XFX board is a 6 Phase power design … regular readers will remember that the Sapphire R9 280X Toxic Edition we reviewed last week was an 8+2+2 power phase configuration."(#36065) Casanova*:
Látom javítottad. Jobb is, mert belekötöttem volna. : DDD -
-
bandi0000
nagyúr
Nekem anno ez volt az álmom, de sajnos nem jött össze

-
-
Casanova*
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
XFX R9 280X Black OC Edition Review jól néz ki!

-
válasz
gtamate2
üzenetére
Van a dobozában egy lapocska,amin szerepel egy regisztrációs kód,adott oldalon regizünk,beírjuk a kódot,és máris 3 év teljes körű Nemzetközi garit kapunk rájuk.

(#36054) Casanova* Kevesen vásárólnak XFX-et manapság,pedig ott van a szemük elött,csak rá kéne nézni,ezért a topikjában inkább Sapphire,Asus,MSI és Giga tapasztalatokat talál az ember...
-
gtamate2
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Csak ugye az 1 év gari..

Nekem annak idején egy 9600gt-m volt az XFXtől, akkor még 3 év garit adtak rá. Szerencsémre az utolsó hónapban halt meg, így kaptam egy új kártyát, viszont elég váratlanul ért, hiszen húzva sosem volt, de attól még szerettem
Viszont 1 év garival nem szívesen vennék ma már vgat, emiatt főleg. -
-
-
-
mézespálinka
senior tag
Üdv!
VGA-t szeretnék venni. A keret 50k huf +- 15-20%. Haszánlt is jó (garival). Konfigom aláírásban olvashatjátok. Mit ajánlanátok? Inkább nvidia párti vagyok de jobb ár/érték arány döntene.
-
geristar
tag
Nagyon tetszik a 280x amit javasoltatok. 86k az iponnál az asus, 6k-val olcsóbb mint a 770 és még sok játékban jobban is teljesít (Bf4 főleg). Ajándék nincs hozz,á de nem is igazán kell. Chieftec Ctg 500 táp elég lesz hozzá?
Gépem többi része:
i5 2,5
8gb ram
500gb hdd samsung -
-
Dyingsoul
veterán
válasz
geristar
üzenetére
Én is pont ugyanebben a dilemmában vagyok. Detto. De szerintem mindkét kari ára csúszni fog ha kijönnek a nem ref hűtős R9 290-es gyártói vga-k. Hogy ez mikor lesz ezt kérdeztem a fenti hozzászólásomban. Egyes források szerint november végén, 1-2 hetet mg tudunk vári egy kis árcsökkenéssel, nem?
-
geristar
tag
Nem tudok dönteni a 2 kártya között szerintetek?
Több tesztet is elolvastam, az egyikben a gtx770 volt a nyerő, a másikban meg a hd7970. 7970-ben tetszik a 3gb ram, viszont olvastam, hogy több kártyával is volt probléma.
Vajon csökkenhet még az áruk? Látom, hogy mind2 elég sokat csökkent az elmúlt 1-2 hónapban.http://ipon.hu/webshop/product/msi_r7970_lightning_be_le_3gb_gddr5_pcie___amd_silver_kupon/526904
http://ipon.hu/webshop/product/asus_gtx770_dc2oc_2gd5_gtx770_2gb_gddr5_oc_pcie___steelseries_wow_gaming_mouse_ge___batman/461093
-
Zimmy88
tag
Tökmindegy mennyit használod a 8 nap alatt, ha neten vásároltad akkor 8 napon belül bármilyen indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól (persze akkor minden eredeti tartozékot, dobozt, papírt, stb vissza kell adnod vele) és kötelesek visszaadni az árát. Sőt, van olyan bolt is ami 15 napot ad ilyenre, de törvény szerint csak 8 nap kötelező.
-
Dyingsoul
veterán
Nem tudjátok, hogy a sima R290-ből mikor jönnek ár a gyári tuningos, nem ref hűtéses modellek?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
greggorius
üzenetére
Talán fullhd nàl nem lennél limites a 7870 el vagy 270x el esetleg vidia 660
-
ACE-
addikt
Azért érdekes ez a 8 napos elállás, és vajon mit csinál a bolt a visszaküldött 8 napig használt termékkel? Mert én tuti nem vennék át, ill. visszaküldenék egy olyan terméket, ami nem eredeti gyári csomagolásban van.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
greggorius
üzenetére
Mert AMD, am mekkora felbontásba játszol?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
greggorius
üzenetére
Nem lenne elég hozzá, egy FX6300 vagy I5 kéne már egy R9 270X-hez.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
greggorius
üzenetére
HD 7790-nél erősebbet ne vegyél a proci miatt.
-
ST05
őstag
válasz
greggorius
üzenetére
sima 270 ? nem drága az? vagy 270x -re gondoltál?

Ez nagyon csendes, és a 7870 egyenértékű a 270x -el ...
Egyébként mekkora felbontásra lesz? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
greggorius
üzenetére
R9 270.
-
greggorius
tag
AMD Phenom II X4 925-ös procihoz melyik kártya passzolhat jobban?
Radeon R9 270 vagy a HD 7790-es?
(Jelenleg egy halk gépem van, ezt a fejlesztés után is jó lenne megtartani.)
Köszönöm a válaszokat!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Cukormentes
üzenetére
Nekem sapphire-om volt, nagyon jo kis kartya. Csendes es jol ment a tuning is.
-
Daffchy
őstag
Hát Te meg hol élsz...?

ST05: Pontosan, 8 munkanap van rá. Hétvége nem számít!

Asbee: Sajnos senkim sincs itt fent Pesten akinél ki tudnám próbálni a kártyát, de mondom eddig semmi baj nem volt, pedig sokat megy terheléssel. Meló után azért mindig tolok egy kis BF3-at estére.
Most, hogy CCC-ben szórakoztam az órajelekkel véletlenül úgy maradt, fesz emelés nélkül és szerintem ez nem tetszett neki. Mondjuk 3 napig ment így is. És nem terhelés alatt jött a hiba, hanem szimpla netezés közben... Ha még egyszer valami furát tapasztalok az már VGA gond lesz, ugyanis visszadobozoltam a monitort és a régi 22-es LG-t üzemeltem be.
-
Cukormentes
csendes tag
Üdv,
egy kis segítségre lenne szükségem. Egy HD7770 vétele előtt állok, de fogalmam sincs, hogy mégis melyik gyártótól lenne érdemes beszerezni.
Ezeket néztem ki:
Shappire Ghz Edition
Asus
XFX duplaventilátoros
XFX szimpla ventilátorMelyiket lenne célszerűbb megvenni?

-
ST05
őstag
szuper dolog, hogy tippelgetsz ,csak nem így van, hanem :
"Az elállási jog azt jelenti, hogy az interneten megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphetünk és a termék visszaküldése esetén követelhetjük a kereskedőtől az általunk kifizetett összeg visszatérítését. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőségünk a termék megvizsgálására, kipróbálására, illetve üzembe helyezésére."
( 8 nap)=HG=: asus 280x, gtx770, vagy vársz a non-ref 290-esekre, (de az nyár lesz mire jóáras 100-110 lenne
)
nagyon más lehetőséged nincs
CF/sli gondolom kizárva, downgrade-elni sem szándékozol gondolom ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- World of Tanks - MMO
- Milyen monitort vegyek?
- Fűnyíró topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Belehúz a kapacitásbővítésbe a TSMC
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT!
- Sapphire PULSE RADEON RX 9070 XT 16GB
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK OC 8GB (Beszámítás)
- GIGABYTE GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 GAMING OC Eladó!
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Gamer PC! i9-9900K / RTX 3060 Ti / Z390 / 16GB DDR4 / 500GB SSD / 850w!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Lian Li Vector V100R FSP 650W
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-4790 4-Core 3.6GHz - LGA1150
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Néztem, de nem szemezek vele.. Nem akarok annyit áldozni vga-ra...Legalább is jelenleg...

Meggyi001