Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Egyetemi PC-hez keresem a legolcsóbb használható low-budget videokártyát.
Konfig: G3250 + 8 GB RAM + Chieftec CTG-400-80P + Asrock B81M
Felbontás: 1280x1024
Rendszer: Win 10 Pro
Legtöbbször LoL-ozom, de idegesítő, hogy sokszor ~150 fps mellett is mikrolaggol. Esetleg néha fifáznék rajta singleben +1-2 kisebb egyszerű (cs:go pl.).Mit ajánlanátok? Egy HD Graphics-tól mi az első nagyobb lépés? Tényleg ilyen 8-9k alatti kategóriában gondolkodom használtan persze. HD 730-akat, illetve R7 240-eseket néztem. Vagy, ha időm nagy részében lolozom, akkor felesleges szerintetek pénzkidobás?

Válaszokat

-
fauv
őstag
-
Hannibhál
őstag
válasz
DarthFater
üzenetére
kicsivel több mint kétszeres

-
DarthFater
tag
Az R7 260X-hez képest mekkora előrelépés lenne az 1050 Ti ?

Dirt Rally / Dirt 4 , Fifa, F1, NFS, stb.. -
-
hardline
senior tag
Rendben, értem. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Sajnos a keretem korlátozott, így csak a 3gb verzió fér bele. Legfeljebb várok egy hónapot, addig nem játszok. Filmre, sorira meg elég a proci igp-je is. Csak alakul valamerre addig a piac.
Esetleg még azt meg tudjátok mondani, hogy 1060 3gb-ból melyik kártyák ajánlottak leginkább? -
kolopele
nagyúr
válasz
távcsőves
üzenetére
Nem nyomtam rá a válasz gombra fauv kolléga linkje végett, sorry.
Más egyéb keveredés nem történt. Nem vagyok egyáltalán piros oldal ellenes, csak szeretnék már egyszer tőlük egy olyan kártyát a kezemben tartani amire azt mondhatnám hogy igen, ez minden téren veri az 1070, 1080, 1080 Ti - t. Ennyit akarok és nem többet. -
kolopele
nagyúr
válasz
hardline
üzenetére
[link]
Itt láthatod hogy szinte mindenhol jobban teljesít az 1060 3GB, nem hiába újabb kártya. Ellenben lesznek játékok ahol ha nem veszel visszább a textúrából, élsimításokból a vram lesz majd a szűk keresztmetszet, lásd Rise of the Tomb Raider. Igazából egy 6GB - os lenne a jó választás, vagy ha egy garis 980 - at ki tudnál fogni jó áron. -
kolopele
nagyúr
Azért fura ez az AMD, még a jelenlegi generációjuk sem tart sehol, de már bejelentik az újat. Az nVidia legalább tud felmutatni több kártyát is amelyek már bizonyítottak. Hiába adják olcsóbban minden esetben az AMD kártyáit, ha minőségben veri őket az nVidia. Számomra inkább ez utóbbi a szempont.
-
fauv
őstag
Ez érdekesen fogja majd alakítani a jelenlegi árakat, ha minden igaz és a cikkben olvasottnak hinni lehet , jővő év elején itt a kövi AMD és Nvidia generáció : [link]
hardline
Picivel az 1060 3 GB erősebb, viszont garancia miatt mindenféleképpen az 1060 a javallt, 970-ből sok garis példányt kifogni már nem nagyon lehet.Arról nem beszélve, hogy újabb architektúra, kevesebb fogyasztás.
-
hardline
senior tag
Azonos áron melyik a jobb vétel egy 970 vagy egy 1060 3GB ?
-
dudLee
tag
Lenne csak a Bf és a új szériák előtt nem akartam áldozni akkorát rá, hogy minél kevesebbet bukjak, mert az új szériára mindenképp váltanék.
Akkor szerintetek az 1050 ti ahogy olvastam az már megérné ? 1060 3gb az pont az ilyen határon van max 65 körül áldoznék rá . Vagy használt gtx 970 csak az a baj, hogy a házamban max 272 mm hely van, ezért lehet egy ház cserét is eszközölni kéne 😕 -
gezu1025
tag
Sziasztok!
Az öreg Phenom II X6 1090T mellett jelenleg egy GTX 650 1GB van. Ezt gondoltam cserélni, kis pénzből. MAX 20, inkább 15. Ahogy nézem a használt árakat jól sejtem, hogy talán a /6950/6970/7850 esetleg 7790? Igazság szerint annyit szeretnék, hogy HDben full lowon, játszható legyen:
F1 2017
Rise of the tomb raider
Far Cry Primal
SW Battlefront (1-2?)Köszi
-
dudLee
tag
Sziasztok
Érdeklődni szeretnék, hogy egy Rx 560 mennyivel lehet erősebb vagy gyengébb a gtx 950 nél? Érdemes váltani? Esetleg melyik verziókat ajánljátok (Gigabyte, Sapphire) -
BogyóBP
addikt
válasz
Kiskokó
üzenetére
Én úgy láttam hogy a mini az memóriából is kisebb, illetve igen a hűtáse is kompaktabb. Ha engem kérdezel szerintem egy nagyobb venti van rajta egy egész nyákot teljesen befedő bordával ami orbitális RPM en mehet hogy hűteni birja magát. Effektiv szerintem ugyanazt tudja mint a nagytestvére, csak mini gépekhez van igazítva a mérete. Azok a kártyák szerintem inkább magasak mint szélesek.
-
Kiskokó
veterán
Sziasztok ismét
Azt szeretném kérdezni hogy ez a VGA miben különbözik attól hogy MINI ?
Csak méretileg vagy tudásilag is? Hűtésük milyen ?Köszönöm
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
BogyóBP
üzenetére
Szerintem meg nem az számít hogy tesztprogram mit mutat,hanem az hogy adott játékkal mit kezd egy kártya.Lehet hogy a gtx1050 ti,100 játékból 70- ben jobb,de ha a felhasználó a maradék 30 al játszik akkor jobb az 560 (csak egy képzeletbeli példa volt)Ezért kell tudni,hogy az ember mire akarja használni a kártyát,mert nem mindegy.Amúgy igen erősebb általánosságban az 1050 ti.
-
BogyóBP
addikt
Szerintem az RX 560 sokkal lassabb mint a GTX 1050ti , legalábbis firestrike tesztnél a 560 az 6200 pont körüli, a 1050ti 8090 pont körül.
-
Raymond
titán
válasz
Ummagumma87
üzenetére
Jok ebbol az egyventisek is mert azt a max 120W-ot le lehet ertelmesen is huteni. A ketventisek jobbak persze, de azert nem kell itt hajszaritohangra gondolni az egyventiseknel sem

-
Ummagumma87
csendes tag
Sziasztok!
Elsősorban játékra keresek videokártyát, FullHD felbontásra, i5 7600k, hyper x fury 2666 cl 14 mellé. Jelenleg gtx1050ti (valószínűleg gigabyte windforce vagy D5), illetve gtx 1060 3gb (ha valamennyit lejjebb megy az ára) vacillálok. Tisztában vagyok, hogy az utóbbi lenne a jobb választás, de most még szerintem túl drága, és nagyon nem akarok ennyit rákölteni (az más kérdés, hogy szerintem az 1050ti is drágább most mint kellene, hogy legyen)
A minap viszont ráakadtam erre a kártyára: [link]
Ez árban nagyon jó. A kérdés, hogy "okés-e" az, hogy egy jó 10-12 ezerrel olcsóbb,mint a legtöbb 1060-as (azaz, hogy nem rosszabb-e a minősége), illetve, hogy az egy darab venti le tudja-e hűteni megfelelően? Gondolom hangosabb, mint az átlag, azt is gyanítom, hogy folyamatosan pörög, tehát nem félpasszív.Megérheti-e ez a kártya az árát?
Köszönöm előre is!
-
Csupingo
veterán
válasz
DarthFater
üzenetére
Esetleg rx 560 vagy gtx 1050 ti. Amelyik szimpibb, bár talán több játékban gyorsabb az 1050 ti (főleg régebbiekben), pár új címben az 560 jobb.
-
core i7
addikt
válasz
DarthFater
üzenetére
1050Ti Rx 560
Talán használtan GTX 970 ha találsz
-
DarthFater
tag
Sziasztok!
Szeretnék vidikarit venni, eddig gondolom semmi újdonság nincs a dologban, de azért szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek
Jelenlegi konfigom:
AMD FX6300
Kingston 8GB 1866ghz
Gigabyte R7 260X
Corsair 450W 85+
120GB SSDSzóval most van egy Gigabyte R7 260X -em, de már egyre jobban érzem, hogy egy új állná a helyét, nagyobb grafikai igényű játékokkal nem boldogul már olyan szépen, Dirt Rally-t 30-50 FPS-el viszi, néha kicsit beszaggat ha HIGH-ra állítok minden graf. beállítást..
Az Origin-es eredeti Need For Speed Most Wanted 5 percenként kidob, valszleg nem szereti a kártyát, mindig ilyen jellegű hibákat dob ki.. Szóval játszhatatlan.. :S
Amivel játszok mostanában: Dirt Rally, Dirt 4. ezeket kellene, hogy futtassa szépen...
Forma 1 2017-re legyen felkészülve, Fifa, NFS legújabb verzióit is vigye átlagos teljesítménnyel....Összegyűjtött összegem eddig 50-60k.. tudom, nem fogom ezzel megváltani a világot, de nem szánok rá többet, mert nem éjjel-nappal játszom! Csak kikapcsolódásképpen... Nekem csak előrelépés kell az R7 260X után, fontos lenne a Rally-nál a nagy FPS...

Köszi előre is mindenkinek!!!

-
Kiskokó
veterán
Helló
EZ most a legolcsóbb GTX 1060 6gb.
Sajnos év elején amit néztem Gigabyte azt most 103-111ezer ft körül van.Ennek az MSI nek van bármi féle hátránya a többihez képest amiért már 88ezerért kapható?
Alig játszok de akkor szeretnék rendes minőségben. Kb jelenleg csak a GTA V-el játszok.
Egy átlagon alul Gamernek bőven jó lehet ez a kártya is nem ?Köszönöm.
-
kolopele
nagyúr
válasz
sfefe
üzenetére
Megpróbálom elmagyarázni, bár a videó alapján magad is láthattad: Amikor a Palit elér egy bizonyos hőfokot (legyen ez 55), akkor beindulnak a ventik pár százalékon, de mivel a kártya csak 25% - os venti fordulat felett tudja tartani a stabil forgást, ha olyan játékkal játszol amelyiknél ezt nem éri el akkor ki-be kapcsol folyamatosan játék alatt, márpedig ennél a hűtésnél ez gyakran megesik. Lényegében állandóan ugrál 0 és kb. 800 rpm - el, és amíg le nem hűl 40 fokra végig így dolgozik, utána a gyári beállítás már nem engedi bekapcsolni csak újra 55 foknál. Az MSI vagy a Giga nem így működik, azok bekapcsolnak mondjuk 60 fok környékén, de stabilan forognak egészen addig amíg a kártya nem lesz újra 40 vagy 50 fokos, és akkor állnak meg. Jobban nem tudom elmagyarázni.
-
hardline
senior tag
Sziasztok!
60 ezerig fullHD felbontásra milyen kártya ajánlott? Lehet használt is, ha garis. Főleg zöld oldal érdekel.
Olvastam, hogy drágultak a vga-k a bányászat miatt. Várható esetleg áresés még idén?Azt elfelejtettem írni, hogy gtx760 lenne leváltva.
-
diegho
nagyúr
Mi történt? 130k a Zotac 1070 boltban

-
miazmá
tag
Mit gondoltok jó ez a kártya, megér ennyit? [link]
-
kolopele
nagyúr
válasz
BogyóBP
üzenetére
Ennek az MSI - nek nem állnak idle a ventijei, ami abban az esetben ha teljesen csendben teszi nem probléma, de ilyen kártyát még nem hallottam élőben. A Giga terén ha olvastad a fenti vitáimat le tudod szűrni mennyire ajánlom, szóval ezzel most megfogtál. Ha azt mondom Giga akkor meghazudtolnám saját magamat, holott állítólag a rev. 2 - sek már nem produkálják ezt a venti zörgést. Én mindenképpen MSI Gaming (x) - et javasolnék, vagy a Gainward Phoenixet a fentebb leírt beállításokkal. Proci terén várható limit, ezek mellé jobb lenne inkább egy I5.
-
BogyóBP
addikt
GIGABYTE GeForce GTX OC 1060 WINDFORCE 3G
MSI GeForce GTX 1060 3GT OCezek közül melyik jobb? A gigának tudom hogy nagyon jó halk hűtése van. 1050ti nek nagyon jó hűtése volt. Elég lehet egy FX 6300 ezen kártyák kihajtásához?
-
kolopele
nagyúr
válasz
BogyóBP
üzenetére
Monitoron van kalibráció gondolom, gamma meg hasonlók, ott próbálkozhatsz, de lehet az nVidia paneljében is állítani a színeket, gammát, stb. Én első körben a monitoron állítanék (nekem nem jönnek be ezek a neten is fellelhető kalibráló programok), olyan legyen amilyennek én szeretném látni

-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Szeretnék tanácsot kérni, milyen videókártyát vásároljak? Szeretném olcsón megúszni, leginkább csak a War thunder ground forces és hasonlo kaliberü játékaival játszanék. Nvidia vagy AMD a jobb vétel? csak DVI om van. A csendes működése a legfontosabb.

Nézegettem az RX 560 at de alig jobb az r9 270 nél
A GTX 1050ti nem tűnik rossznak de az meg nagyon világos képet lő ki a monitorra, bár lehet a monitor gamma értéke rossz. -
kolopele
nagyúr
válasz
sfefe
üzenetére
Nem azt mondtam hogy nem jó, sőt nagyon is az, csak hosszabb távon ez a ki-be kapcsolgatás nem tesz jót a venti felfüggesztésnek. Ha belegondolsz hirtelen felugrik 800 rpm - re, majd leáll, utána megint 800 körülire, és így tovább. Aki nem monitorozik észre sem veszi, mert általában nem jár hanggal, de az is előfordult már hogy igen, belinkelek majd egy Palit videót, az elv ugyanaz. Ha beállítasz egy ventiprofilt ahogyan leírtam egy nagyon hűvös és csendes kártyád lesz. Hűtés szempontjából érdekes módon pont a Giga Aorus no meg persze az MSI Gaming oldotta meg a legjobban, mivel ott a Giga 54, az MSI 60 fok körül indítja be a ventiket, de nincs ki-be kapcsolgatás, és csak 40 fok körül állnak le a Gigánál és 50 fok tájékán az MSI - nél. Gyárilag ez a legjobb megoldás, így nincs köztes állapot amikor megy a ki-be kapcsolgatás. De mint írtam is jó vétel nagyon is a Gainward, csak érdemes ezt a profilt beállítani. Ne aggódj, alapon elég a 25% (alatta ugyanis ugyanúgy ki-be kapcsolnak), hangja mintha állnának, a többi már a felhasználóra van bízva. Azt is lehet egyébként hogy elmented ezt a beállítást mondjuk a kettes gombra, az egyesen meg hagyod a gyárit, így amikor játszani szeretnél mehet a kettes, ha befejezted és a kártya lehűlt 40 fok alá akkor vissza az egyest és alapon, netezés közben nem fognak bekapcsolni, azaz amíg az 54 fokot el nem érik (általában itt indulnak el a Gainwardok). Remélem tudtam segíteni, az a célom mindig

[link] -
kolopele
nagyúr
Ámen

Sajnos még az annyira magasztalt Palit Jetstream, Gainward Phoenix hűtés is borzasztóan lett megtervezve, ugyanis a ventik folyamatosan ki-be kapcsolnak ha kisebb a terhelés, ami nagyon nem tesz jót neki, érdemes egy manuális venti profilt adni nekik a hosszú élet reményében úgy hogy alapból is forogjanak úgy 25% környékén. -
fauv
őstag
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
Nézd abban meg kell hogy védjem, hogy sok giga kártyánál fordult elő hasonló kerregő hiba ez tény, erről sok info van is, ha ezt megosztja az korrekt dolog, de ennek a javítására is vannak ötletek fenn a fórumokon, illetve a rev.2.0-ás kártyák esetében már senki sem jelzett hasonló hibát, valószínű ezt megcsinálták ezeknél.
Ettől függetlenül nekem akkor is a G1 lesz mindig is a legjobb, nekem az vált be. Ennyi

-
Raymond
titán
válasz
t.any
üzenetére
Ketto van csak benne (ami jo ebben az esetben) ott a procitol balra. Igy bagoert tehetsz bele 2x1GB-ot hogy legyen legalabb 6GB, vagy ha meglenne ra a keret akkor 2x2GB-t, de azt mar joval dragabban (par ezer Ft) merik. Kartyat tenyleg max egy 750Ti-t tennek bele meg proci cserevel is.
-
-
chris0000
őstag
thx a válaszokat #10992,#10993
volt korábban MSI 1080Ti Founders kártyám annak is a Boost/Base magórajele 1582/1480 mint a sima Gamingnek.
de a Gaming x-nek is ugyanez,úgyhogy felesleges az x-et vennem.
50/51 Mhz a Boost/Base különbség alap és gaming között. -
-
kolopele
nagyúr
válasz
Alpachino
üzenetére
Hitelesebb ha így ha ajánlok egy kártyát hogy volt vagy éppen van is, mert legalább jól ismerem. Elég sok kártya volt már a kezeim között, szinte az összes típusú nVidia, kialakulhatott bennem róluk egyfajta kép a látottak alapján. Egyébként 1070 -ből már mindenkivel elkerültetném ezt az Asust, mert veszett hangos.
Raymond . A sok kötözködés miatt már én is írok olyanokat amiket én sem hiszek el
-
Hannibhál
őstag
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
nem a vitával van baj, hanem annak a stílusával, meg egy kicsit kezd boszorkányüldözés feelingem lenni ettől az egésztől...
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Hannibhál
üzenetére
Már neharagudjál,de annál nincs felnőtebb,hogy ha valamiben nem értek eggyet akkor azt szóváteszem.Az lenne a vicc hogy ha az ember csendben maradna,és nézné hogy terjesztik a hülyeséget.Pont így lehet jó informáciokhoz jutni,mivel álltalában ha valamire 10 böl 8-9 en azt mondják hogy úgy van,vagy nincs úgy akkor az már jelent valamit nem?És ahogy elnézem kolopele 1 forum többi része 8-9...
-
athomi
veterán
válasz
kolopele
üzenetére
Az olyan kijelentésekkel azért csínján, hogy tartani fogja az 1900 MHz-et, mert erre a világon semmi garancia, még a tápcsatlakozósoktól sem. Sőt, az eddigi fórumos tapasztalatok alapján a tápcsatlakozó nélküliek az 1850 MHz-et sem jellemző, hogy tartják.
Kicsit azt érzem csakazértis az Expedition-t ajánlod, miközben gyengébb a hűtése, mint a G1-nek. Lelke rajta mindenkinek...
-
Hannibhál
őstag
-
Csupingo
veterán
válasz
t.any
üzenetére
Ez már inkább a milyen gépet vegyek topikba tartozik. Attól függ: hosszabb távra kéne e, bővíthető legyen, mennyit szánnátok rá? Viszonylag olcsó lehet apróról egy intel xeon alaplappal, de ez már elég régi, ki tudja, hogy meddig bírja a lap. Akár egy új intel g4560-as rendszer se lenne rossz. Vagy hosszabb távra már érdemes lehet benevezni egy amd ryzen-be. A tápról pedig itt tudsz érdeklődni. Én csak jókat hallottam róla.
-
Alpachino
veterán
válasz
kolopele
üzenetére
Azt hogy ez teljesen hülyeség. Az 1050TI G1 sokkal komolyabb kártya, mint az ASUS Expedition....nekem is volt/van mindkettő személy szerint, nem pedig a családban

Amilyen troll vagy ne is csodálkozz, hogy már csak is ilyen stílusban válaszolunk....mivel nem lehet komolyan venni
Tudod én már korábban is írtam, hogy csak is nevetni járok/nézek be ide, főként a te hsz-eiden 
-
kolopele
nagyúr
válasz
Alpachino
üzenetére
Mi is a gond azzal hogy egy olyan kártyát ajánlottam amelyikből kettő is volt eddig a családban? Azért jó lehet úgy élni hogy valakinek lételeme a kötözködés, mondjuk ezzel nem vagy egyedül. Akkor kellene megszólalnod szerintem csak ha a témához kapcsolódik, nem tudom ez mennyire kemény feladat.
-
Alpachino
veterán
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
De legalább nem 1080TI-t ajánl 1080p-re

Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Építő/felújító topik
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos autók - motorok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Projektor topic
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Meggyi001