Hirdetés
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
Allihoppa
üzenetére
Persze, nyilván sokan csak használni akarják a gépüket ahogy megvették, és érdemes is úgy választani tápot, de mi tudjuk, hogy minden túl van biztosítva, ezért állítunk a biosban egy-két dolgot, ahogy a kártyán is. Anno volt a srácaimnak két 6700 - uk, és a Giga Z - s lapjai alapból 1.256 volt feszt adtak a procinak. Mondanom sem kell, 1.1 volton vígan elment, ezzel mínusz 15-20 fokot csökkentve a hőmérsékletet. Az Akyga táp is komoly jószág, hát még ha hozzáértő tette bele

-
Allihoppa
aktív tag
válasz
kolopele
üzenetére
Nem felejtjük, de átlag usertől nem várjuk el.
Egyébként a legdurvább amit láttam táp választást amikor hoztak be gépet átnézni, abban amd fx 4150 + rx 480 4g volt és mellé 1000W Akyga táp.
Úgy találkoznék azzal az agyamenttel aki ezt összerakta, az ügyfél elmondása szerint a szomszéd ITs gyerek volt.
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
kolopele
üzenetére
Igen a jó kis Vargánét sose felejtjük. Egyébként veszel egy jó kis 750W Gold-os Corsair, Seasonic, SuperFlower, Chieftec (nem iArena), FSP tápot kb. a ventilátor se fog pörögni a tápon.
Ezekből a márkákból bőven elmegy 550W-on egy 3070+i7 K-s procival.
i9 már más állatfaj a csúcs amperszám miatt. 750 illetve 850-es tápokból építek csak i5 K-s proci + 3070 feletti kártyáknál. 850-es táp elviszi a legvadabb threadrippert + 3090-et is jó formán, de ott már érdemes elgondolkodni egy 1200W-on.

-
KAMELOT
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Lélektani az 100k alatt van
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az valahogy elfogyott annyiért.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ráadásul egy ilyen 6000 ft körüli 1200W - os táp képes magával rántani az egész gépet, a "remek" védelemnek köszönhetően...
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
"1200W alatt nem vennék tápot 3070-hez"
Ez tudod miért van? Mert még mindig vannak, akik képesek egy Vargáné szerű tápot venni. Egy 550W - os minőségi táp már simán elbír egy 3070 - el meg akár egy 10700 - as procival (hasra ütöttem proci terén). -
Mr.Csizmás
titán
válasz
UserX
üzenetére
1. sokszor 0 km vagy vitrines kártyát kapsz kartondobozban, gari sn alapján él.
2. hagyjuk, néha olyan megnyilatkozások vannak, 1200W alatt nem vennék tápot 3070-hez, ne vegyél rog/strix/xyz hűtésest stb. egy itx-es 3050-es is ezerszer jobb kör egy gari nélkül döglődő RX570, meg 1050Ti-nél. -
UserX
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
1. 'Felbontott'...
2. Az ASUS Dual hűtést korábban lehúztátok, a PH-ről nem is beszélve...Csak magamat nyugtatgatom a 170k-s Gainward Ghost vétellel.
A #162081 nagy igazsság!
-
Mr.Csizmás
titán
-
Dave567
veterán
Sziasztok
3060Ti-t szeretnék ehhez a géphez, a ZOTAC az jó márka lenne hozzá?
Alaplap: MSI B450 PRO-VDH
Processzor: AMD Ryzen 7 3800X 8-Core 3.9GHz AM4
Ram : Gskill 2*8 Gb F4 3200 C16 8GVKB
Táp: FSP Hyper M 600w -
Ispy
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ja, persze, szerencsére nem kenyérre kell, év elején még 300k fölött mentek, szóval, ja. Csak legutóbb pont ez volt, akkor megvettem 107k-ért, aztán lement pár napra rá 99k-ra.
-
Gabor777
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
+++
Nincs értelme várni. Én is megvettem 214ért a kártyát, mára már csak 207. Lehet várni a végtelenségig, hogy menjen le az ára...de addigra már lehet lesz jobb alternatíva, aztán majd arra vár az ember...mókuskerék.
-
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
Suprax5
üzenetére
Igen, nem is állítottam biztosra hogy egyforma, látom a különbséget. Viszont használat közben nem fogsz tapasztalni nagy különbséget a kettő kártya között.
Még annyit hozzátennék, ha megnézed a burkolatot, akkor a TUF-nál kevésbé akadályozza a légáramlást a burkolat.
Ami nem biztos, hogy hátrány a Strixnek, ehhez azt kellene tudni hogy mekkora statikus nyomást generálnak a ventilátorok.
-
-
-
-szabi-
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mivel 6870 kimúlt minden reményem 4850-ben van, hogy kihúzza addig.
Gyerek viszont nem szereti már az előzőt is gyengének találta.
Az opciók megvannak megbeszéljük majd.
Köszönöm a segítséget. -
-szabi-
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ha 3050 kijönne májusban annyiból az jó lenne.
-
-
-szabi-
addikt
Maradok amit néztem rx 6500xt kártyánál, már az 100e ft.
Amit írtok 1660/3050 más árkategória. -
rolee9309
tag
Üdv.!
Régebben már írtam, azóta is csak keresgélek.
Ebay-ről, ha van 'Ebay money back guarantee', és az eladó 'Top rated seller', érdemes bepróbálkozni?
Persze ebay-en keresztül, paypal-lal fizetnék CSAK, ha úgy adódna, más szóba se jöhet.
Köszi!
-
-szabi-
addikt
Hi
Mindenkinek köszönöm a segítségét összedugjuk itthon a fejünk és megbeszéljük, hogy használtan olcsóbbért gtx 1050 ti vagy rx 570 drágábban, esetleg gyerek még kihúzza kicsit hd4850-es kártyával és májusra lesz neki rx 6500xt.
Ha utóbbi lesz a döntés érdekelne, hogy abban az árkategóriában mi az alternatíva?
üdv -
UserX
addikt
Ha direkt 'reklám', kérem törölni! Nem állok semmilyen kapcsolatban a bolttal, csak ráakadtam.
2 ventis Gainward 3050:
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mclovin
üzenetére
Az is rendben van, csak a GTX 1050 Ti jobban el van látva multimédiás oldalról, az RX 570 nem ismer egy csomó mai formátumot, ha meghajtani nem tudja, megy a terhelés a CPU-ra, ami meg vagy elbír vele, vagy nem. Egy HEVC H.265 4K UHD-t nem tudom mennyire lehet rábízni egy i3-10105F-re.
De túl van tárgyalva, megkaptuk mire kell, mekkora felbontás mellé, stb. Arra tényleg az RX 570 lesz jobb.
Szerk: Közben megnéztem, az RX 570 elvileg tudja a HEVC H.265-öt meghajtani, csak az encode nem megy vele. De VP9-et nem tud.
-
-
Mclovin
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Lorden
üzenetére
Ezért is fontos tisztázni mire kell a kártya, mert lehet fikázni a GTX 1050 Ti-t, hogy 50-60k körül nem ad akkora teljesítményt, mint egy RX 570, ha közben utóbbi kétszer annyit fogyaszt. Youtube, Netflix, ilyesmik mellé nem racionális választás. De közben a fórumtárs leírta, hogy játék a cél, úgy tényleg van jobb teljesítmény ennyi pénzért.
-
-szabi-
addikt
Igen azt elfelejtettem írni gyerek gépébe kellene és persze játszani szeretne, csak valahol határt kell húzni a mit szeretne és mennyit rá között.
Monitor felbontás fullhd. -
-szabi-
addikt
Hi
Eddig használt hd6870-es kártyám elromlott.
A kényszermegoldásképp gépbe került hd4850 kártya.... nagyon nem váltja be a reményeket, csak nem úszom meg a kártyavásárlást.
Szerettem volna 50-60e körül megállni árban de ott én nem találtam elfogadható kártyát.
Érdekelne tudnátok e ebben az ársávban ajánlani vga-t?
Illetve amit én első elfogadható kártyaként találtam az duplája a megcélzott árnak, egy RX 6500 XT 4GB GDDR6 kártya. Erről mi a véleményetek? Illetve ebben az árban van e jobb alternatíva?
A konfig: i3-10105F, 500w táp.
Előre is köszi.
üdv
szabi -
Razor18
aktív tag
Urak, egy picit mintha lejjebb ment volna utóbb a kártyák ára? (bocs, ha tévedek). Érdemes esetleg most venni egy 3080-ast, és akkor kb. mennyit érdemes adni érte, vagy most már inkább érdemesebb megvárni, míg kijön majd a 40XX generáció (ha belátható időn belül kijön), meg attól majd gondolom, még lejjebb megy a 30XXas széria ára is?... Tudom, hogy kristálygömb kérdés, meg a pillanatnyi helyzet, meg minden...
Vélemények? -
-
Ispy
nagyúr
Egyébként van fent videó yt-on, a 6600xt átlag 127 fpst hoz wotban ultra beállítással 1440-en, a 3060 meg 120-at, szóval ja, így tényleg nem éri meg a 10%-os felárat a 3060.
-
Lorden
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Övé is német kártya, de sokszor még jobban is jár a külföldi garival az illető, mert hatékonyabb az ügyintézés, mint pár hazai kiskernél.
-
Ispy
nagyúr
Köszönöm a segítséget, végül megrendeltem az msi 6600xt-t.
-
geckowize
őstag
-
Ispy
nagyúr
válasz
4264adam
üzenetére
A 1060 most ultrán 60 fps-t hoz, ha ezzel fel tudok menni 80-90 környékére, akkor az már nekem elég. Ezért alapból még nem is cserélnék kártyát, de a palit már 4 éves lesz, ki tudja mikor lesznek megint "emberi" áron a kártyák.
A 1060-at 107k-ért vettem annó, ejjj, de jó is lenne ha....
-
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
4264adam
üzenetére
Az ára tetszik viszont csak 8 gb-os.....ez hosszú távon nem lesz gond? Mert azért a 6 és a 12 között nagyobb az ugrás. A mostani kártya 4 éves, szóval nagyjából ez a 3-4 év az életciklus nálam. Illetve melyik melegszik jobban, mert egy itx házba menne, még ha nem is olyan kicsi itx is az.
-
4264adam
nagyúr
[Sapphire Pulse RX 6600 XT 8GB] 225k
[MSI Radeon RX 6600 XT Gaming X 8GB] 225k
Ezt venném mert RTX 3060Ti szintű teljesítmény olcsóbban, ha az RT és DLSS feature-ök nem kellenek. Nagy ugrás van 3060 vs 3060ti között
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Egy dilemmában vagyok, amihez először válaszolok a kérdésekre:
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
MB: Asus TUF Gaming B460-Plus
CPU: Intel Core i5-10400F
RAM: Corsair Vengeance LPX White DDR4-3200 CL16 (2x8GB)
PSU: EVGA SuperNOVA 550 G3 (220-G3-0550)
VGA: Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 6700 XT
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
1440p@165Hz (Monitor: Gigabyte M32Q, FreeSync)
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Játék (CoD: WZ), twitch stream
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
~950 EUR (350k HUF) - németből németbe
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
ÚjIgazi dilemma
Kb. 50.000 Ft ráfizetéssel megérné a Nitro 6700 XT-t leváltani egy 3070 Ti-re (Strix)?
Persze ez úgy, ha 300.000 Ft körül el tudom adni a majdnem 2 év garis (német) 6700 XT-t. Ebben azért annyira nem vagyok biztos, már egy ideje nem követem a használtpiacot. Ahogy látom csak egy hirdetés van ebből a konkrét típusból, viszont "már" 5 napja, úgyhogy az az érzésem, hogy nem csapkodnak rá annyira 6700XT-kre ennyiért.Ha bebizonyosodik, hogy nem profitálok sokat a váltásból, akkor úgy látom 400.000 Ft körül hirdetnek Strix 3070 Ti -t, tehát akár ~50-70.000 Ft pluszban is kijöhetek abból, hogy kipróbáltam.
Amiért elgondolkodtam a váltáson:
- Teljesítmény: elvileg 10-20%-kal erősebb a 3070 Ti, sajnos nem nagyon találok ugyanolyan beállításokkal mért Warzone tesztet 6700XT és 3070 Ti között, úgyhogy a valós teljesítménynövekedés fogalmam sincs mennyi lenne.
Igazából most sem lenne túl sok okom panaszkodni, nagy nehezen sikerült relatíve szép grafon 130-140 átlagfps-t összehozni ebből az összetoldozott-foltozott spagettikód-halomból. Viszont elvileg az AMD GPU-kat favorizálja a játék...- Stream: 4,5 év NVIDIA használat után (GTX 1070) kicsit csalódás volt az AMD-re váltás abban a tekintetben, hogy stream esetén nem valami acélos minőséget nyújt ez az AMD encoder az NVENC után. Bár tudom, használhatnám az x264 encodert is, a procim jelenleg nem elég combos hozzá, valamint a képminőség sem sokkal jobb, tehát egy i7-10700-ra váltással sem lennék sokkal előrébb.
- VRAM: Mivel jelenlegi 12GB helyett csak 8 lenne a 3070 Ti-n, a jövőre tekintve lehetséges, hogy mégsem lenne túl jó döntés a váltás?
Bármilyen észrevételt, tippet, kritikát (konstruktív
) szívesen fogadok.
-
Ispy
nagyúr
Most rátaláltam az msi-re, lehet ez lenen a befutó, vehető darab?
-
-
Ispy
nagyúr
Egy corsair sf 450-es platinum.
és Viperatornak
280mm-ig fér be VGA....Mondjuk meg oldani meg lehet....
-
Ispy
nagyúr
Szisztok,
Jelenleg egy palit 1060 6gb-om van az adatlapomon a teljes konfig. Amióta monitort cseréltem a wot már csak 60 fpssel fut fullon. Mire lenne érdemes cserélni amivel 100 fps környékére lehetne feltornázni?
-
avar29
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem csak ez számít, de az a 64bit nem túl biztató, főleg nem hosszabb távon.
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Persze ez nagyon szép, de még egy normális encodert se raktak rá, amire egyre gyakrabban szüksége van az átlag usernek is.
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Egyébként az a vicc, hogy ezt a kártyát külföldön kb. a szemétbe dobják (azért kerül ott ennyibe) , itt meg megveszik jóval magasabb áron, itt tartunk.
Mi nem fogunk ilyen buta kártyát eladni, mert ezekkel mindig csak a probléma van. Inkább egy GT1030 DDR5 vagy 3050, ha többet akarnak rá szánni. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse RX 6800 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- PXN V9 Gen 2 Kormány+Pedál+Váltó BONTATLAN!
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébként a legdurvább amit láttam táp választást amikor hoztak be gépet átnézni, abban amd fx 4150 + rx 480 4g volt és mellé 1000W Akyga táp.
Vélemények?
Az msi gaming széria nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe....
Meggyi001