- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
Mittu88 #9300 üzenetére
Köszi!
azbest!
Neked is köszönöm a részletes választ! Hogy analóg+DVB-C van-e nem tudom, csak gondoltam ha van analóg+T, illetve van C, akkor lehet ilyen kombó is.
USB-n le lehet menteni a fullHD-t is? Bocs ha láma kérdés, de hülye vagyok a sávszélességhez...És ha már sávszélesség: 100-as LAN elég hozzá (ha nem HDD-re, hanem hálón keresztül szerverre történne a rögzítés)?
RAiN91!
A kártya és a monitor közé nem kell kábel, felrakod a tunerhez a progit és azon keresztül tudod nézni/rögzíteni az adást.
Ugyanazt látod mint a TV-n (feltéve hogy analóg vagy kódolatlan digitális a jel).fezlergabor!
Melyik cég a szolgáltató? Mert úgy tudom egyedül a Digi küldi kódolatlanul a digitális adást, más cég esetén kártyáról (és hozzá való foglalatról) is gondoskodni kell. -
azbest
félisten
válasz
canniball #9299 üzenetére
A digitális adás rögzítése tényleg csak adatmentés (ezért is jó ilyesmire az usb-s stick is).
1. 13eFt (WinFast PXPVR2200)
2. 16eFt (WinFast PXDVR3200 H)
3. létezik olyan? (dvb-c tuner magában is 20eFt körül/felett van, elég korlátozott a választék)gondolom hasonló árban van más gyártótól is
-
canniball
nagyúr
Kb. milyen árat lehet számolni az alábbi PCIe kártyákra:
1. analóg tuner, hw rögzítéssel
2. analóg tuner, hw rögzítéssel + DVB-T
3. analóg tuner, hw rögzítéssel + DVB-C?Illetve azt jól tudom-e, hogy a digitális jelek rögzítése csak egyszerű letárolásból áll?
-
Mittu88
senior tag
válasz
vitya81 #9237 üzenetére
nekem win7 64bit alatt van, tökéletesen működik, de van olyan régebbi kártya, amihez nincs win7 támogatás. viszont amit linkeltem weboldalt, ott is láthatod, hogy win7 compatible. A hybrid kártya azt jelenti, hogy több forrásból is tud adást "venni", pl. analóg+digitális egy fajtája (digitálisból van DVB-T, ez az földi sugárzás, DVB-C, ez a kábelTV és DVB-S ez a szatellit). Ezek valamilyen kombinációja a hybrid, általában analóg+ valamelyik digitális, amelyik több digitálist is tud, az már jóval drágább. Annyit még érdemes tudni, hogyha analóg vételre használod a tunert, ne vegyél USB-set, mert a minősége nem ér fel a PCI-ossal.
-
zhagyma
őstag
Mindhárom említett tuner BDA driverrel jön (x86/x64).
DigiVox mini Trio. Ezt már használták Digikábelen prohardveres fórumozók: #8227
Erről TBS USB DVB-C Stick és erről Cinergy HTC Stick HD semmilyen tapasztalatot nem tudok mondani.
-
zichie
senior tag
Digikábelhez vennék USB DVB-C tunert. Olyat keresek, ami csak a DVB-C szabványt tudja, azaz analógra vagy DVB-T-re nincs szükségem, mivel erre van külön tuner, amit egy jó ideje már nem használok.
Kétfélét néztem ki, de ebből az elsőt úgy tudom itthon nem lehet kapni:
http://www.tbsdtv.com/english/product/USB%20DVB-C.html
http://www.terratec.net/en/products/technical-data/produkte_technische_daten_en_145488.htmlAz utóbbi is 20 ezer alatt van, de abban van dvb-t és analóg is, amit nem használnék ki.
Kulcsfontosságú a Win7 64bit alatti BDA driver támogatás, mert az alábbi progikkal használnám: AltDVB, DVBViewer, TSReader, SmartDVB. Úgy tudom, hogy az MSI triónak pl. nincs BDA drivere. Ha ez igaz, akkor az MSI felejtős.
Digikábelen összesen négy kódolt sd adás van, ami úgy tudom, hogy Nagra2-es rendszerben van kódolva, amit korábban a tányéros Digi használt még a Nagra3 előtt. Ez volt feltörve. Gondolom a Digikábel a Nagra2 miatt menne vplug-gal emusan, de nem lehet találni a neten olyan softcamkeyt, amiben digikábeles kulcsok lennének. Pedig még a caid és a provider id is ugyan az, mint a korábbi Nagra2-es tányéros Digi esetében volt.
Olvastam más fórumokon, hogy a Digi le fogja majd kódolni a HD-s csatornákat. Ez nem tudom, hogy mikor következik be, de remélem, hogy soká és egy jó ideig még elérhetőek kódolatlanul is.
-
Avermedia_hu
senior tag
Szia! Mivel neked is az Avermedia A717 Quadro HD kártya lenne tökéletes (http://www.avermedia.com/Product/ProductDetail.aspx?Id=553), mindent megteszek, hogy meg is lehessen vásárolni itthon. A DVB-C rendszerrel most az a legnagyobb gondom, hogy kódkártya olvasót nem tudok adni a kártyához. Az ára várhatóan 30 000 Ft lenne. A hangot a gép hangkártyáján keresztül vezeti ki, nem kell összekötnöd semmit külön.
-
törölt tag
válasz
Avermedia_hu #9182 üzenetére
Ez egy érdekes kérdés. Tudomásom szerint csak a Digi ad kódolatlanul DVB-C-ben. Egyes szolgáltatók pedig magát a kártyát is a stb-hoz kötik. Szóval a Digi felhasználókat érdekelheti még ettől.
Illetve amint látom, létezik egy CI kiegészítő AVerTV SatGate néven. Kérdés, hogy ez csak DVB-S(2) esetén használható-e, vagy alár DVB-C és DVB-T esetén is. Mert ha utóbbiaknál is, akkor annyira nem elveszett a helyzet, lehet piaca ennek a kártyának. (A termékoldalon a DVB-C szerepel, viszont a kompatibilis tunerek listáján nincs rajta az A717 - a tuneren magán ott a csatlakozó - de szerintem ez maximum driver kérdése.) Első körben ezt kellene tisztázni.
Azt viszont nem tudom mennyibe kerül egy ilyen termék honosítása. Amennyiben komoly költségeket nem jelent, akkor egy próbát mindenképpen megér. Amitől félek, az a végfelhasználói ár. Sajnos ez az a pont, ahol én a legfőbb problémát látom a DVB-C tunerek piacán. Irreálisak az árak. Amennyiben a kártyaolvasó használható vele és az ár is elfogadható, szerintem nagyon is piacképes, allround eszköz lenne.
Mindazonáltal konkrét számokat nem tudok mondani, hogy milyen mennyiségben fogynak ebben az országban a tunerkártyák. Nem a kereskedelemben dolgozom.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
#65675776 #9181 üzenetére
Most én kérem a segítségetek. A többször említett Avermedia A717 még a téma. Szeretném honosítani, mint jelenleg egyetlen DVB-C tuner lehetőséget. A kérdés: akkor is érdekes, ha a kódkártya fogadó képesség nem elérhető? Magyarul smart kártyával kódolt adásokat nem lehet majd vele fogni, nem lenne hozzá kártyaolvasó foglalat. Így is piacképes? Hányan vennétek belőle? Köszönet minden információért!
-
Raucher
tag
válasz
Darknight #9150 üzenetére
Szuper. De ugye ott van az a bizonyos smartcard, ami az HBO pack dekódolásához kell...
Akkor most átalakul a dolog. A DVB-T azonnal felejthető, egy kártyás változatban.
Egyetlen kártya alkalmas erre:
Digital Devices DuoFlex CT Dual DVB-C/DVB-T PCIe (kb 170 euró + postaköltség.)DVB-C PCie változat is alig van.
anysee E7 PTC CI DVB-C CI intern, MCE, HDTV
FloppyDTV C/CI BDA FireWire incl. CI (HDTV) (Ez öszvér, mert PCI és PCIe kompatibilis egy toldalékkal.)DVB-C "Olcsóbb" PCI változatok.
TechniSat CableStar HD 2 DVB-C TV tuner (CI)
Terratec Cinergy C PCI HD CIA CI jelenti minden esetben a modulfogadót, amibe teszed a kódolásnak megfelelő CI modult. A modulba meg a kártyát.
A szokásos figyelmeztetés: Nem minden szolgáltató engedi meg, mást STB-ben vagy számítógépben használni a kártyáját. Ha össze zárja az STB-vel a kártyáját, akkor felesleges a beruházás.
2. A Linux támogatás gázos.
Elszomorítasz.
Az újabb kártyáknak zárt a driver támogatása. Egyszerűen nincs mód Linux alatt a hardver kezelésére. A gyártó nem foglakozik a Linuxszal, nem írja meg. Legyártani a lelkes rajongóknak meg tilos. (A felsorolt PCI kártyák valószínűleg Linux alatt is használhatóak.)4. Jól értem, hogy ezek rögzítéséhez nem kell a tunernek HW encoding képesség, csak olyan tuner kell, ami támogatja a MPEG2 and H.264 dekódolást
A hardver nem támogat semmilyen kódolást vagy dekódolást. Egyszerűen betolja a gépbe a digitális adatfolyamot. A videokártya hardveres gyorsítási képességei segítenek a megjelenítésben.a HW encoding csak az analóg adásoknál lenne szempont
Külön kártyával valósítható csak meg az analóg vétel. Pcie DVB-C/-T + PAL kártyát nem fogsz találni. -
Raucher
tag
válasz
Darknight #9146 üzenetére
A gép maga egy ASUS E35M1-M Pro Brazos gép videókártya nélkül, szóval nem egy izomgép.
A célra tökéletesen megfelel.
1. A cél megvalósítható.
2. A tunert a windows és a Linux is támogassa - A Linux támogatás gázos.
3.Ha lehet a DVB-C mellett a DVB-T-t is támogassa a tuner.
A PCI(e) felejtős. Nincs vagy nagyon drága.
USB tunerek:
MSI DIGIVOX MINI TRIO USB2.0 DVB-T DVB-C
Terratec H6 USB 2.0 Stick DVB-T/C
Hauppauge WINTV-HVR-930C4.A tuner támogassa az MPEG2 és MPEG4 (vagy H.264???) adások rögzítését beleértve az HD (1080i) adásokat is.
A tuner egy digitális adatfolyamot kap, amit bitpontosan rögzít a háttértárra. Végül is, azért digitális az adás, mert digitális - tömörített jelet szórnak.5. 5) A standard és HD adások felvételénél a legkisebb minőségrontással járó kódolással szertném rögzíteni a műsort, úgy hogy közben egy film nem foglal el 1 TB-ot
Nincs mit (át)kódolni. Az adások mpeg2 vagy h.264 videó adatfolyammal, és mpeg, AC3 vagy AAC hang adatfolyammal érkeznek.
A h.264 adatfolyamot, minőségromlás nélkül, legfeljebb csak nagyobb méretre lehet átkódolni.6. Támogassa a timeshiftinget és lehetőleg az időzített felvételt és EPG-t (a DigiTV kábelen ez is jön). Jól jönne, ha támogatná a PIP-et és felvétel közben más csatorna nézését is.
Ez nem hardver kérdés. A korszerű DVB programok eleget tesznek a kívánságodnak.
Egyetlen megkötés van. Csak az azonos vivőfrekvencián sugárzott adók közül választható a PIP, és a háttérrögzítés.
Ha más frekvenciáról akarsz rögzíteni és PIP-et használni akkor duplázni kell a tunert.
(egy vivőjelen 4 - 20 csatornát lehet egyszerre sugározni) -
Darknight
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy Brazos alapú HTPC-t, de a "műsorrögzítés" kérdése kifogott rajtam. Minél többett olvasok utána, annál inkább tépem a hajam!
Ha valaki tud, segítsen kérem!
A helyzet:
A gép maga egy ASUS E35M1-M Pro Brazos gép videókártya nélkül, szóval nem egy izomgép.
Kábeles DigiTV-m van. Mivel a digitális adások többsége kódolatlan a TV meg MPEG4 tuneres egyszerű lenne a képlet, azonban az HBO miatt egy faék egyszerű smartcardos Set-Top-Box van kötve a TV egyik bementetére. Az STB sajnos sem a HD adásokat nem kezeli (NatGeo HD, m1 HD, stb) sem HDMI kimenete nincs, ezért ezt az STB-t mindenképpen kukáznám.A cél:
1) Az STB kiváltása, mivel a jelenlegi kevés, egy HD-s készülékre meg nem pazarolnám a pénzt, inkább a HTPC-be ölném.
2) A tunert a windows és a Linux is támogassa (XBMC+MithTV vagy Mediaportal vagy valami más). Linuxon menne a cucc, de ha nem jönne össze kénytelen leszek windowst tenni rá.
3) Ha lehet a DVB-C mellett a DVB-T-t is támogassa a tuner.
4) A tuner támogassa az MPEG2 és MPEG4 (vagy H.264???) adások rögzítését beleértve az HD (1080i) adásokat is.
Mivel a vas nem túl erős, gondolom a rögzítést a tunernek kellene támogatnia HW-ből.
5) A standard és HD adások felvételénél a legkisebb minőségrontással járó kódolással szertném rögzíteni a műsort, úgy hogy közben egy film nem foglal el 1 TB-ot. De milyen kódolással lehet ezt elérni, amit a tuner is HW-ből támogat?
6) Támogassa a timeshiftinget és lehetőleg az időzített felvételt és EPG-t (a DigiTV kábelen ez is jön). Jól jönne, ha támogatná a PIP-et és felvétel közben más csatorna nézését is.Szóval, a ha tudnátok segíteni, hogy melyik tuner tudja a fentieket, vagy ha ilyen nem létezik, akkor a fentiek közül miről kell lemondanom, akkor nagyon megköszönném.
Köszönettel:
Darknight -
Raucher
tag
válasz
Mittu88 #9140 üzenetére
Ha a VIDANET ad Set-top-box-ot akkor nem elég egy sima DVB-C-s kártya?
Ha a Vidanet összezárja a kártyáját, az STB-vel, akkor a CI modulfogadóval, és modullal felvértezett PC DVB-C kártyával sem lesz nézhető a szolgáltatás.
Ennek alaposan utána kell nézned mielőtt vásárolsz valamit. -
Mittu88
senior tag
-
Raucher
tag
válasz
#65675776 #9128 üzenetére
CRT tévéken viszont ritka okádék tud lenni egy DVB stream.
Há..át, analóg jelforrás már nem nagyon van a kábeles szolgáltatóknál. Analóg jelforrásból csak a magyar PAL, és a német analóg műholdas adások egy részét tudják szedni. (Jövő év április 30-án ez a lehetőség is megszűnik a nemet adók esetében.)
De abban igazad, hogy látszik, ha digitális forrásból származó jelet továbbítanak analóg kábelen.
A DVB-C tunerek túlárazása érthető. A fogyasztók többsége valamelyik szolgáltató eszközét használja, ezért alacsony a PC-s felhasználók aránya. PCIe kártyát nem nagyon fognak fejleszteni. Semmi előnye sem lenne az USB változattal szemben. Az USB meg jobban eladható. DVB-T-vel kombinálva, akár a nyaralás esős napjaiban is segít elütni az időt, notebook-ban használva.
mod:
(#9129) zhagyma: Szerintem a 4.5.0 verziót érdemes használni ..Az már le sem tölthető. Most a 4.8.x.x verziónál tart a fejlesztés.
-
törölt tag
válasz
Raucher #9127 üzenetére
CRT tévéken viszont ritka okádék tud lenni egy DVB stream. Pláne ha valakinek nem 82cm-es tévéje van. Jó esetben még csak a szöveget sem tudja elolvasni sehol.
Igazából engem komoly mértékben nem zavarna ez az átállás dolog, ha lenne értelmes DVB-C tuner. Egyelőre nincs, bárki bármit mond. Pláne emberi árban. A DVB-C tuner az összes tuner közül a legegyszerűbb felépítésű, mégis ez van a legjobban túlárazva. PCI-E-s meg szinte egyáltalán nincs belőle.
-
Raucher
tag
válasz
Mittu88 #9122 üzenetére
daa-raa kiegészítéseként.
A termék jó, de:
Mint minden USB analóg vételre alkalmas tuner, ez is leskálázza nagyjából 640*480 felbontásra az analóg adást, és azt nyomja ár a PC-nek tömörítetlen digitális adatfolyamban.
Ez jelentősen rontja a képminőséget.
Analóg adás vételéhez kizárólag PCI(e) kártya ajánlott.Valami mpeg4-es kodekest olvastam, hogy olyan kell, de árulnak mpeg2-est meg 1-est is és azok nem jók. Ez tudja azt? (Gondolom digitális vételhez nem kell hardveren lévő kodek, mert a gépen van)
A Terratec Home Cinema szoftvert adják az tunerhez. Ez tartalmazza a Cyberlink directshow filtereit, ami használja a videokártya hardveres gyorsítási képességeit. (legfeljebb be kell kapcsolni a codec beállító paneljában a DxVA támogatást, ha nem nem alapértelmezett.)
A hardverben amúgy sincs kódoló eljárás beépítve. Az adóoldalon tömörítik mpeg2 vagy h.264 eljárással .ts konténerbe a csatornához tartozó videó adatfolyamot. (mpeg, AC3 vagy AAC formában a hanganyagot.)A minden igényedet kielégítő PCI(e) kártyákból szinte nincs. (Legtöbbje DVB-S/S2, műholdas adások vételére is alkalmas, ezért felesleges többletszolgáltatás nyújt, például a Hauppauge WinTV-HVR-5500, ami DVB-C/-S/-S2/-T valamint analóg PAL adások vételére alkalmas)
Jobban jársz ha külön analóg PCI TV kártyát veszel. (Akár használtan is.)Olcsóbb DVB-C/-T USB eszközök:
MSI DIGIVOX MINI TRIO USB2.0 DVB-T DVB-C
TV Terratec H6 USB 2.0 Stick DVB-T/C
Hauppauge WINTV-HVR-930C
(Bár ezek is képesek analóg vételre, de nagy örömöd nem lesz a nyújtott minőségben.) -
törölt tag
válasz
Mittu88 #9122 üzenetére
Nem sok olyan DVB-C tuner van, ami képes analog adás vételére is. Amelyek képesek tipikusan USB-sek (és irreálisan árazottak).
Az általad kiszemelt tuner képes analog vételre és kezel külső bemeneteket. Persze ha a szolgáltató kódoltan ad, akkor semmit sem érsz vele.
Az MPEG4 támogatása simán sw kérdés. Hogy a Terratec sw-e támogatja-e, azt nem tudom konkrétan, de elég szégyen a gyártóra nézve ha nem... (Mondjuk a sw-ükkel eddig amikor találkoztam elég kemény csalódás volt mindig.)
Ha STB-on keresztül akarod a gépbe vezetni a TV adást, akkor viszont semmi értelme ilyen tunert venni. Vagy egy analog tuner kell, akár a legolcsóbb, aminek az analog bemenetére vezeted a STB kompoziv vagy komponens kimenetét. A másik lehetőség egy HDMI bemenetes digitalizáló kártya, ami megint csak nem olcsó, és abból sincs komoly választék. Viszont minden ilyen esetben a STB-on kell csatornát váltanod.
-
elmouse
aktív tag
Van valakinek tapasztalata az MSI DigiVox mini Trio-val?
Pont jó lenne nekem. Otthon DigiKábelem van (DVB-C) és utazáskor is jólenne (DVB-T).
Gyanúsan olcsó. -
Raucher
tag
válasz
sztrogoff19 #9114 üzenetére
12 csatorna volt DVB-C - nek feltüntetve, míg én ennél jóval többet tudok fogni digitálisan.
Az 12 darab vivőfrekvencia. Egy ilyen frekvencián, 4 - 20 darab tv csatorna adását továbbítják egyszerre. (A adások felbontásától, sávszélességétől és a tömörítés fajtájától függőn.)
Pontosan annyi digitális csatornát fogsz találni számítógéppel, mint amennyit most a tévéden tudsz nézni.mod:
Apropó a Terratec Cinergy C PCI HD készülék képes stand by üzemmódból is felvételre kapcsolni, annak végeztével pedig kikapcsolni a PC-t, így a másik nagy problémám is elhárulni látszikNem a hardver kapcsolgatja a gépet. Szoftver, pontosabban a feladatütemező tudja altatásból éleszteni a gépet. A Home Cinema program, felvétel után altatni tudja a PC-t.
De ezt bármelyik DVB lejátszóprogram megcsinálja, hardver független szolgáltatás. -
sztrogoff19
tag
Üdv bzoley,
sajnos egyet kell, hogy értsek veled, valóban sokat írtam, de engem simán összezavart az a tény, hogy a DIGI honlapján csupán 12 csatorna volt DVB-C - nek feltüntetve, míg én ennél jóval többet tudok fogni digitálisan.
Íme (12.-k oldal)
Mivel, mint talán írtam előzőleg, járatlan vagyok a tv tuner témában ezért fordultam segítségért hozzátok és köszönöm a hozzászólásokat, még ha nekem nem is volt egyértelmű, hogy éppen mi micsoda.
De, ha ez így van, ahogy írtad, vagyis minden digitálisan sugárzott csatorna vételére lehetőséget ad a DVB-C - s tv tuner, akkor "ödöm bódottság" ahogy Matiz nagypapa mondaná, mivel akkor rögzíteni is tudom azokat
Apropó a Terratec Cinergy C PCI HD készülék képes stand by üzemmódból is felvételre kapcsolni, annak végeztével pedig kikapcsolni a PC-t, így a másik nagy problémám is elhárulni látszik
-
bzoley
veterán
válasz
sztrogoff19 #9112 üzenetére
Jó sokat írtál, de se füle, se farka. Nincs "sima digitális", vagy a dvb-c-nek megfelelő dtv adás van, vagy analóg.
A tévéden - ha jól amlékszem - tudsz csak digitális adást keresni. Amit ott megttalálsz, azt nézheted egy pc-s dvb-c vevővel is. A többi analóg. De a Diginek van csatornakiosztása is, az néha fedi a valóságot, abból is tájékozódhatsz. -
sztrogoff19
tag
Tiszteletem,
ismét itt vagyok a fárasztó kérdéseimmel
Az eddig itt olvasottak alapján egy PC guru (bár tunerek terén járatlanabb ismerősömmel) összedugtuk a fejünket és a következőkre jutottunk:
- a DIGI-nél 12 csatorna van ami DVB-C jellel jön, azokat biztosan tudnám rögzíteni ezzel
- a DIGI nekem ugye kábelen küldi mind az analóg, mind pedig a digitális jelet, de ezek közül csak kevés a HD, a kérdés az, hogy a többi, aminek jobb mint a minősége mint a sima analógnak, de nem HD, hogy azok végül is milyen formátumban érkeznek a DIGI-től ?
- mert előfordulhat, hogy a 12 DVB-C cucc mellett a többi digitálisan érkező csatornát nem lennék képes rögzíteni a fent linkelt eszközzel, ez igaz ? Remélem nem, de tartok tőle, hogy igaz ...
- a kérdés az, hogy a számomra fontos csatornák (összes Discovery, NG csatornák, sport1-2) milyen formában jönnek a digitális módban, DVB-C - sek, vagy csak sima digitálisak ? Ezt meg fogom kérdezni a DIGI-s ismerősömtől holnap.
- ha az a nemkívánatos helyzet állna elő, hogy a fenti csatornák közül van ami DVB-C - s, meg van olyan is, ami sima digitális, akkor mi a teendő, milyen fajta tunerrel tudnám a műsorokat rögzíteni, mind a két fajtát ? Ha tudnám egyáltalán ...
- vagy pedig, mivel a fenti linkelt tuner DVB-C - s, így tök mindegy, hogy az adás sima digitális, vagy effektív DVB-C - s, mivel digitális (0-ák és 1-sek halmazaként érkezik mind a kettő) mindent tudna rögzíteni ?
Ááá, de kész vagyok már ettől
, eszembe sem jutott, hogy ez a rohadt tv tuner témakör ennyire bonyolult legyen... Vagy csak én vagyok hülye
Elnézést, hogy megint itt rinyálok, de már teljesen rápörögtem a témára és nem hagy nyugodni
-
sztrogoff19
tag
válasz
#65675776 #9109 üzenetére
Köszönöm,
már tényleg csak azt kell tisztáznom, hogy melyikben lenne érdemes. Mert ha jó az analóg felvétel is, akkor max. 15 k áron, egy pöpec kártyát vehetek, viszont ha nem, akkor marad a 30k-s DVB-C kártya...
Apropó, mit jelent az, hogy hw encoderes
Próbáltam rákeresni, mielőtt a kérdést feltettem, de semmi kézzelfogható eredmény
Egyébként sok mindent fel szeretnék venni, főleg az ismeretterjesztő dokumentum filmeket, mivel két munkahelyen nyomom és így nem sok időm marad - egyéb dolgok mellett - Tv-t nézni. Na meg persze mivel váltott műszakban vagyok mindkét helyen, így aztán pláne nem megy, csak hát tényleg szeretném az NFL meccseket felvenni, a fent említett műsorok mellett
-
törölt tag
válasz
sztrogoff19 #9108 üzenetére
Külföldről sem olcsóbb érdemben.
A Digi hálózatán ugyan azon a kábelen jön az analog és digitális jel, Te döntöd el melyiket használod. Hogy milyen minőségben lehet felvenni. Egy jó tunerkártyával egész értelmesben. Ha sokat és sűrűn tervezel felvenni, akkor egy hw encoderes kártyát érdemes.
Ja, és hogy jó legyen, nem igazán vannak DVB-C hibrid kártyák...
-
sztrogoff19
tag
válasz
#65675776 #9107 üzenetére
köszönöm a választ
Utánanéztem az ebay-en is, de komolyan mondom nem talált semmit a fenti Terratec kártyára, vagy csak én vagyok a béna, ennyire
Itthon meg tényleg drága...
Már csak azt lenne jó tudni, hogy netán ha a kábelen érkező analóg jelről is jó minőségben lehet felvenni, akkor milyen kártya lenne jó ?
Azért kérdem, mivel a már említett NFL Superbowl szerintem igen jó minőség, ami részemről digitális felvételre enged következtetni, de ez korántsem biztos, de azért az a valószínű. De ha mégsem digi, hanem analóg, akkor nekem az a minőség is bőven megteszi, csak jó lenne tudni, hogy ilyen esetben, mikor az analóg jelről történő felvétel is elegendő, akkor milyen kártyát lenne érdemes venni ?
Vagy mivel kábelről érkezik a jel, ezért más szóba sem jöhet csak DVB-C kártya ?
Elnézést a sok kérdésért, de sajnos teljesen járatlan vagyok a témában és nincs kihez fordulnom ez ügyben. A segítséget és a válaszokat pedig ismét köszönöm
Szerk: megnéztem már előzőleg a DVB topic-ot, de ott túl sok mindenről van szó és lényeg elveszik számomra
-
törölt tag
válasz
sztrogoff19 #9103 üzenetére
A digi kódolatlanul nyomja a DVB-C-t.
-
sztrogoff19
tag
válasz
#65675776 #9100 üzenetére
Üdv,
közben utánaolvasgattam a dolgoknak és szomorúan konstatáltam, hogy sajnos nem olyan egyszerű és legfőképp nem olyan olcsó (15.000,-Ft) amilyenre én számítottam, ez a tv tuner kártya beszerzés
Azt az infót szereztem, hogy az sem mindegy, hogy a szolgáltató kódolja-e az adásokat vagy sem. Vannak akik azzal a set-top box-al, vagy mi a fenével nézik az adást. Nos, nekem olyanom nincs, közvetlen kábelen küldi a DIGI az digitális adást is.
Viszont ahhoz, hogy azokat is "fogni" tudjam a PC-n mindenképpen DVB-C kártya kell, ez eddig oké, de én személy szerint - hozzá nem értőként - ezt találtam.
Ennek nagyon nem örültem, mivel 100 euro az ára, ez bizony több mint amit én költeni szerettem volna, de ha azt mondjátok, hogy ezzel tudom rögzíteni kiváló minőségben a DIGI által kábelen küldött digitális adásokat, akkor nincs mese be kell rá ruházni
Visszautalva a második bekezdésre, szerintetek érdemes lenne felhívnom a DIGI-s ismerősömet, hogy most mi a helyzet náluk a kódolással ? Mert feltételezem ha kódolva vannak a digitális csatornák, akkor hiába veszem meg a fent linkelt tunert, kenhetem a hajamra
, mivel akkor nem tudok rögzíteni, ami ennek az egész tuner kártya mizériának a lényege.
-
törölt tag
válasz
sztrogoff19 #9099 üzenetére
Nem, mert ez sem DVB-C tuner. A Leadtek kínálatában nincs is ilyen, szóval ne ott keresd.
-
bzoley
veterán
válasz
sztrogoff19 #9096 üzenetére
A PxDVR3200H nem jó, de láthattad volna, ha megnézed a specifikációit.
DVB-C vevőből nem túl nagy a választék, így jó lesz az, amelyik neked tetszik. -
sztrogoff19
tag
Tiszteletem,
Szeretnék egy belső tv tunert, amivel a szolgáltatóm (DIGI) által kábelen sugárzott digitális adásokat tudnék rögzíteni.
Nem akarok a PC-n tévézni, csak és kizárólag a digitális tv adásokat szertném rögzíteni. Addig eljutottam hogy DVB-C kártya kell. W7 oprendszeren kellene futnia. Az elképzelés az, hogy a lakásba futó kábel megosztásra kerülne, egyik menne a tv-be, a másik a pc-be.
Ajánlották a Leadtek winfast pvxdr3200h típust. Nem tudom, hogy ez jó lenne-e? Esetleg tud valaki mást/jobbat ?
A segítséget előre is köszönöm !
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Van most egy régi PCTV Stereo (100i) tunerem) Ha vennék egy sima DVB-T tunert azzal előrébb lennék képminőségben? (mert ennek elég rosz a képe)[link]
DVB-C akartam venni de az elég drága egy sima DVB-T-hez képest. -
zhagyma
őstag
válasz
adamssss #9088 üzenetére
Ha kódolt csatornákat is szeretnél nézni az kicsit "bonyolultabb". A DVB adásrendszerek "titkosítása" szabványban rögzített alapokon nyugszik, amelynek kiaknázásra egy egész iparág épült fel. Ezért a szolgáltató által válaszott "titkosítási" rendszertől függ milyen megoldással lehet kódolt adásokat nézni. Az alapinfrasruktúra lehet:
1. tuner + CI interface + CAM + előfizetői kártya. A CI interface egy PCMCIA type II csatlakozó, a CAM egy CI interface-be dugható miniszámítógép kártyaolvasóval, az előfizetői kártya a szolgáltató által biztosított smartcard.
2. tuner + CAM szoftver + kártyaolvasó + előfizetői kártya. Bizonyos esetekben a CI és CAM helyettesíthető szoftver emulációval.
Ui: Amennyiben a szolgáltató csak STB-vel ad előfizetői kártyát (a két eszköz párosítva van), akkor nincs lehetőség legális megoldásra a szolgáltató eszközeinek kikerülésére.
Ja. A választott platform helyi adottságoktól és egyéni tartalom preferenciáktól függ. Nálam például DIGI kábeltv (DVB-C) van. Nincs kódolás a tartalom megfelel a családnak, a számomra fontos csatornák minősége pedig jó (HD).
-
zhagyma
őstag
válasz
adamssss #9075 üzenetére
" ... Ahhoz, hogy HD minőségben tudjak a gépemen tv-zni milyen tunnert ajánlotok? ..."
Ha HD adást szeretnél nézni, akkor digitális tunerre van szükséged. Ez annyit jelent, hogy a hagyományos analóg frekvencián az analóg jel helyett digitális bitsorozat kerül átvitelre egyedi modulációval. A tuner ezt "veszi" és a kimenetén a digitális bitsorozatot szolgáltatja. A tuner semmit nem "tud" a digitális stream tartalmáról. A digitális stream értelmezése (lejátszása) a számítógépen futó szoftver feladata.
A tunerek a felhasználási terület alapján DVB-T (földfelszíni), DVB-C (kábel), DVB-S (műhold) szabványokat ismernek, amelyek nem csereszabatosak. Tuner vásárlás során ezekre a szabványokra kell figyelni (a neked szükségeset tudja). A vásárlásnál fontos szempont az adott oprendszerre készült driver és a hosszútávú támogatás (elsősorban driver update) megléte. Például windows alatt BDA (microsoft kvázi szabvány) driver megléte.
Mivel a tuner kimenetén megjelenő bitsorozat értelmezése szoftver feladat ezért a HD kódolás és megjelenítésre több fizetős és ingyenesen használható szoftver is szóba jöhet, amennyiben a tunerhez mellékelt "gyárival" nem vagy megelégedve.
-
zhagyma
őstag
válasz
Ciripke #9072 üzenetére
A DIGI kábeltv analóg (PAL B/G) és digitális (DVB-C) rendszerben "párhuzamosan" "sugározza" az adókat. Jelenleg több a kódoltlan digitális csatorna, mint az analóg és ez a trend így is marad.
Ezért javaslom, hogy digitális DVB-C szabványt fogni képes tunert vegyél: [lehetséges jelöltek]
-
zhagyma
őstag
válasz
RockHaRD #9052 üzenetére
Ejha. Felmentek a DVB-C tuner árak nem is kicsit: Technisat CableStar árdiagram. Ez egy olcsó bevált darab, igaz csak PCI. Sokan használják DIGI kábelre.
-
zhagyma
őstag
válasz
RockHaRD #9049 üzenetére
Amennyiben igaz a leírás (DVB-C), akkor alkalmas a DIGI digitális kábeltv vételére. Mielőtt megveszed, azért nézd meg a gyártó honlapját alaposabban (típus, specifikáció, driver). Megvallom őszintén, hogy így hamarjában nem találtam a kinézett tunert az MSI honlapon ...
UI: Igen. Digitális kábeltv vételére DVB-C szabványt támogató tuner kell Európában.
-
zhagyma
őstag
válasz
RockHaRD #9046 üzenetére
Hát azzal ugyan nem. Az egy DVB-T tuner ami földfelszíni digitális adások vételére jó. Neked DVB-C tunerre lenne szükséged, például az alábbi külsők közül egyre:
Cinergy HTC USB XS HD
Terratec H5
Terratec H6
WinTV-HVR-930C-HD -
dudika10
veterán
válasz
Tok_Kezdo #8980 üzenetére
Azt nem Te döntöd el, hogy milyen jelet fogsz.
Falba dugnád vagy antennával használnád?
Ha falba dugnád akkor milyen szolgáltatásod van? Analóg vagy DVB-C?
Ha antennával akarod fogni akkor választhatsz az analóg és a digitális közt, de itt nem mindegy, hogy hol próbálkozol helyileg. Széchenyi hegy lábánál vagy a semmi közepén. -
zhagyma
őstag
válasz
jozsi252 #8937 üzenetére
UPC műhold vétel példa:
Szükséged lesz egy DVB-S/S2 kártyára DVB-CI interfésszel: [link]
Venned kell egy Cryptoworks CAM-t modult: [link]
Előfizetői kártyát kell kérned a UPC Direct-től (Cryptoworks).Ha nem tetszik a Terratec szoftvere, akkor érdemes megnézni: DVBViewer
Digitális esetben a felvétel a "kisugárzott" minőséggel azonos.
Ui.: Ebből látható, hogy 15-20k környékén ez nem fog megvalósulni. Ha az STB / TV tuner kártya ugyanazon LNB-t fogja vezérelni lehetnek kellemetlenségeid.
mexicanraven #8938 Számodra is hasonló konfigurációt lehet ajánlani, bár a T-Home Sat szolgáltatása nem Cryptoworks titkosítást alkalmaz
... azt hiszem Conax, de érdeklődj a szolgáltatónál.
-
jago11
csendes tag
Sziasztok!!
Tud valaki olyan Full HD Medilejátszót és Recordert
amiben van DVB-C tuner is?
-
zodes
aktív tag
Felteszem megint ezt a kérdésem, hátha valaki segít nekem:
HTPC építésén dolgozom és szeretnék bele, vele mellé egy tunert T-home kábelem van, tehát dvb-c tuner kell. Szeretnék fel is venni adás, HD-t is. Valaki ismeri ezt?:
http://www.mediavox.hu/index.php?pg=webshop_product&id=40
Válaszotok előre is köszönöm!
-
zodes
aktív tag
-
ludsimon
veterán
DVB-C, analóg hibrid tv kártyát vennék ami hw encoderes, tudtok valamit ajánlani?
Én nem nagyon találtam ilyen kártyát. -
CyDoN
senior tag
Köszi a választ!
Én a monitorra szeretnék képet varázsolni, de sehogy sem sikerül!Amúgy a profibb mostani tv-kbe már belevarázsolják a tunereket:
* Beépített analóg tuner
* Nagy felbontású digitális DVB-T földfelszíni TV-tuner MPEG4/AVC (H.264) HD
* Nagy felbontású digitális DVB-C kábel TV-tuner MPEG4/AVC (H.264) HDEbből adódik a kérdésem...leszögezem, hogy abszolút LoLer vagyok a témába
Ha nem használom a T által adott STB-t a kártyával akkor annak ellenére, hogy a TV-mbe van DVB-T/C tuner nem kapok digitális képet?Most nem vagyok otthon, de a TV-n ilyen foglalat van
ommon Interface + kártyanyílás kell valamilyen átalakító, h a T előfizetési kártyát beleillesszem ????
Köszi, előre is!
amúgy a leadtek tunert kaptam,,,,nem költenék olyan dologra amit nem tudok használni
-
zodes
aktív tag
Szia!
Nem igaz, hogy csak a T saját STB-jével tudod nézni a digitális DVB-C adást!
Nekem egy Sony KDL-40v5500 lcd tv-m van és van benne egy PCMCIA slot. Bedugtam a Connax kódolású kártyát, abba a T előfizetési kártyát és lőn gyönyörű kép. STB a szekrénybe, nincs plusz távcsi!
Üdv Zodes -
LeGo89
csendes tag
Sziasztok!Lenne egy kérdésem...tudom bunkóvagyok nemolvasok vissza,,csak sietek nagyon de megakarom kérdezni h kinek mi az ötlete....Digitv előfizetésem van kábeles,van pc + full hd monitor,,kellene nekem egy dvb-c tuner,de pci slotom nincs mert ez egy asrock ion 330,tehát csak az usb-s jöhet szóba...tudtok valamit ajánlani??köszi előre is
-
zhagyma
őstag
válasz
#65675776 #8781 üzenetére
Valóban még mindig drága a DVB-C tuner és vicces a PCI interface 2011-ben, de a gyártók kicsit lassan lépkednek. Gondolom kiszórják az elmúlt évtizedben felgyűlt bridge chip raktárkészleteket. Szerintem műszaki szempontból a DVB-T tuner a bonyolultabb, ami úgye egyáltalán nem tükröződik az árakban. Sőt!
-
törölt tag
válasz
zhagyma #8779 üzenetére
Szerintem egy glatt DVB-C tunerért még mindig legalább kétszer annyit kérnek, mint amennyit reálisan megérne. Ráadásul ez is csak PCI-os... Ideje lenne már lépniük a gyártóknak, mert nem elég, hogy szegényes a kínálat, de még jónak sem lehet mondani. (A semmivel sem bonyolultabb DVB-T tunerek fele ennyibe kerülnek.)
-
Loituma69
őstag
Hi all
DVB-C tuner kellene A tv-m alapból tudja a dvb-c szabcványt és digikábel van! Az analog és digitális adás között egy lcd tv-n ég és főld a külömbség, természetesen a digitális adás javára! win 7 64 bit rendszer van a gépen 4gb rammal, ehhez tudnátok ajánlani egy jó igényes dvb-c tunert? max 25.000ft lenne rá! Nem a legdrágábbat szeretném meg venni hanem az ár/
teljkesítmény győztest, ha esetleg tudja valaki melyik tipus az! A full hd tudás nem olyan fontos /még csak 7 csatorna full hd a digikábelnél/ a lényeg a jó képminőség!
De gondolom a dvb-c tunerek mind full hd-k! Vagy, ha lenne analog tuner ami a legjobb képminőségű az milyen árban van, mert ha pl analog tuner 15.000 alatt a digális tuner meg 30.000ft akkor szerintem az a +15000ft nem éri meg annyival nem jobb a kép vagy igen?
Help please! -
törölt tag
válasz
-FreaK- #8776 üzenetére
Ha STB-ot is kell majd használnod, akkor nincs szükséged DVB tunerre. Pláne nem DVB-T-re, mert a kábelhálózatokon DVB-C-ben nyomják, ami más tunert igényel.
A linkelt tuner megfelel az igényeidnek, de akár egy Global is elég lehet. Alapvetően ugyan az a tuner, csak a Global nem támogat DVB-T-t. (De az meg jelenleg nincs ippon-nál...)
x64 alatt lehetnek problémáid vele, a driver (magának az alkalmazott chipnek a referenciadrivere) problémás működést okozhat ha több, mint 2GiB RAM van a gépedben.
Ha ezt a problémát el akarod kerülni és megfelel a PCI-E, mint csatoló, akkor ezt ajánlom: PxTV1200.
-
bdfhz
aktív tag
válasz
#65675776 #8748 üzenetére
Köszönöm, most már minden világos.
Közben olvasgattam a DigiTV topikot. Látom, vannak tévék, melyek ismerik a DVB-C-t. Furcsa, hogy a boltokban és az újságokban csak azt kell feltüntetni, hogy az adott tévé alkalmas-e a földfelszíni szabad sugárzás vételére. Szerintem ugyanilyen érdekes, vagy még érdekesebb, hogy az adott tévé önmagában alkalmas-e kábelen jövő digitális adás vételére.
-
törölt tag
Igen, egyszerre. A Digi oldalán nézd meg a csatornakiosztást, ott van benne minden.
Egyébként ami mindezt lehetővé teszi, az a DVB esetén a szórási megoldás. Egy frekvencián nem egy csatorna van, hanem egy multiplex. Egy multiplexben több csatorna is megtalálható. Mindez a tömörítésnek köszönhetően.
Nem kell módosítanod, nem kötelez a STB használatára. Analog vevőkészülék esetén szükséges a STB. Az analog eszköz ugyanis nem tud mit kezdeni a digitális jellel, simán figyelmen kívül hagyja. A STB a DVB-C jelből készít analog jelet (tuner -> demultiplexer -> dekóder -> DAC), így az az analog eszköz számára is emészthetővé válik. Persze így a HD csatornák esetén nem kevés minőségveszteség adódhat.
A DVB tuneres tévék esetén sem mindegy milyet veszel. A DVB-T tuneresek nem tudnak mit kezdeni a DVB-C jellel, ugyanis más a fejléc, más a multiplexelés, más a moduláció. Tehát csak abban az esetben tudod közvetlenül a tévéddel venni a jelet, ha abban DVB-C tuner és demultiplexer (is) van.
DVB-C tunerek léteznek, meglehetősen túlárazott kivitelben, ráadásul pl PCI-E-be lényegében egy sem...
DVB felvétel roppant egyszerű: el kell menteni a bejövő stream-et. Maga a felvétel lényegében nem igényel semmilyen erőforrást.
Valóban nyolc csatorna van, a nyolcadik az infocsatornájuk.. A EuroNews már rég túl van a kísérleten, több mint két éve megy. Csak most rárakták az AXN beetető verzióját is. Az AXN a kódolt csatornák között van.
-
bdfhz
aktív tag
válasz
#65675776 #8740 üzenetére
Daa-raa!
Digis vagyok. Azt már nagyjából tudom, hogy milyen tunert vegyek, de egyébként ez az egész téma magas nekem. Ugyanazon a kábelen jön az analóg meg a digitális, ráadául egyszerre? De akkor egyáltalán miért van külön analóg meg digitális csomag (egyébként azonos áron)? Miért kell szerződést módosítanom, ha digitálisra váltanék? Miért köteleznek arra, hogy dobozt vegyek/béreljek tőlük? MPEG-4 dekóderrel rendelkező tévéhez nem is kell doboz. Vagy kábeltévé esetén ahhoz is?
DVB-C tunert nem is igazán láttam. Most vegyek egy DVD-felvevőt és onnan másoljam számítógépre a műsorokat? Jelenleg videómagnóra veszek, arról digitalizálok. De ha már veszek egy tunert, akkor nem az analóg adást szeretném venni.
Egyébként 8 tévécsatornát lehet fogni. Azért írtam 6-ot, mert az Euronews "tesztjelleggel" működik, az AXN pedig - ha jól vettem ki - csak ideiglenesen, beetetés jelleggel.
Látom, van DVB-T, DVB-C... topik is, olvasgatok, hátha sikerül megértenem ezeket a dolgokat. Persze ha itt felhomályosít valaki, azt is szívesen veszem.
-
bzoley
veterán
válasz
jobbacsabba #8743 üzenetére
A dvb-t a tetőantennás digitális adást jelenti(MindigTV). A kábeles digitális adás dvb-c.
Előbbihez könnyű szerezni, és használni tunert, a másodikhoz pedig derítsd ki, hogy nálad lehetséges-e. Párszor már ki lett tárgyalva, talán itt is, és a dvb-x topikban, olvasgass utána. De ez utóbbi nem a legolcsóbb szórakozás. -
törölt tag
-
Scrym
tag
Köszönöm a válaszaitokat!
Közben én is mazsolásztam és találtam amik már Hybridek, amik tudják az analógot, meg a DVB-T-t, csak a DVB-C-t nem ismeri. 10 körül már kaphatóak. És úgy ahogy "daa-raa" kolléga írta ami már mind a 3 feltételt teljesíti, az 20-25e.
Nem tudom megéri e. Nagyon töprengek, hogy mi legyen!Köszi, azért várom még a véleményeiteket.
-
törölt tag
válasz
dJ Peer #8703 üzenetére
Se analog, se DVB-C vételre nem alkalmas, szóval az eredeti felvetés 2/3-át nem teljesíti... Szimpla DVB-T tunert meg vehet az ember akár 5-6k-ért is. (Pl: [link]) 10k-ért már hibridek vannak ([link]), ergo az a Technisat a legkevésbé sem éri meg.
Ami a fenti igények mindegyikét teljesíti USB-s kivitelben, az pl a Hauppauge HVR-930c. ~20k-ba kerül.
-
Scrym
tag
Üdv. Fórumtársak!
Én is TV tuner vásárlás előtt állok. Nos én elég univerzális modellre vágyok. Nem tudom, hogy létezik e, ami az elvárásimnak megfelelne, de szeretném ha a következőket tudná:
- analóg kábeltv-s jel vételére legyen alkalmas (kis falvacskámban csak az elérhető),
- digitális kábeltv jel vételére is legyen alkalmas - DVB-C (albérletben Digi a szolgáltató),
- és még szeretném a földfelszíni digitális adásokat is fogni - DVB-T (elég sűrűn járom az ország különböző területeit),
- USB csatlakoztatás, és persze távirányító.Nem tudom, hogy létezik e ilyen kütyü, ami ezt mind tudja, ha tudtok valamit ajánlani, nagyon örülnék.
Jah, és jó volna max. olyan 20 körül megállni, nem tudom, hogy ez megvalósítható e.Előre is köszönöm!
Szép napot! -
törölt tag
válasz
juhasz.p #8476 üzenetére
Egy szimpla DVB-C vevő... Szóval továbbra is túlárazott. A hw bonyolultsága kb egy Global árát (6-7k) indokolná maximum. Ennyibe a hibrideknek kellene kerülnie. (CI és egyéb sallangok nem érdekelnek, mivel az esetek döntő többségében használhatatlanok a szolgáltatók hozzáállása miatt.) És van még egy nagyon nagy hibája: PCI.
-
yolan
őstag
Sziasztok!
UPC Digitális előfizetéssel rendelkezem (dvr), ez ha jól tudom ehhez DVB-C tuner szükséges.
Azt tudom, hogy az olyan megoldások, amibe a set top boxba dugott azonosító kártya bedugható ritkák és drágák, ezért nem is gondolkozom ilyenbe, ez a része a bulinak maradhat a set top boxon. Viszont, a jelen amit küldenek, csak van olyan része, amit a set top box és az azonosító kártya megléte nélkül is tudok, egy megfelelő tunerrel kódolni, és nézni. Vagy rosszul gondolom?
Amennyiben ez megoldható, 10-15k között milyen tuner lenne erre megfelelő? -
bzoley
veterán
válasz
easy...rider #8271 üzenetére
A Felsorolás tévére, beltérire vonatkozik. Dvb-c vevőt keress, olcsóban ne reménykedj. Nagyjából mindegy miféle, majd keresel hozzá használható szoftvert.
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
DIGI TV-hez keresnék HD adás vételére alkalmas tunert.
olvasgattam, a fórumon is meg itt is és ha jól értem akkor olyan kéne nekem ami alkalmas DVB-C, MPEG-2, MPEG-4, vételre. csak azt nem tudom, hogy olyan kell ami mindháromra képes, vagy elég ha csak egyiket tudja?
mert DVB-C tunert nem nagyon találtamvalami olcsó és jó tunert keresnék erre a célra. ajánlanátok pár típust? használtak is jöhetnek, vagy mármint amit már nem forgalmaznak, hátha találok valahol
előre is köszi! -
törölt tag
DVB-T, DVB-S, DVB-C kártyák (USB, PCI, PCI-e) Itt kérdezz. Ami azt illeti hibrid DVB-C tuner nem nagyon létezik, ami meg van, azt nem igazán lehet Mo-on beszerezni...
A Digi kínálata már szinte teljes egészében elérhető digitális formában is a kábelhálózatukon.
csoszka14: Az EC mindenképpen jobb megoldás, mint az USB. Olyan pedig nincs, hogy MPEG-2-es PC-s tuner. Ez csak és kizárólag sw kérdése, az AVerTV pedig már támogatja a h.264-et.
-
TomiLi
addikt
válasz
#65675776 #8256 üzenetére
Köszi! Ezért kértem segítséget, mert fogalmam sincs, hogy mi mit jelent....
Akkor nekem DVB-C rendszerű tv tuner kell.Nem tudnál nekem ajánlani egy konkrét kártyát? Köszi
mezis sajna, akkor úgy néz ki, hogy a leadtek kiesett...
Megnéztem a digi honlapját:Örömmel értesítjük azon ügyfeleinket, akik rendelkeznek erre alkalmas televíziókészülékkel vagy beltéri egységgel (DVB-C; MPEG-2; MPEG-4), hogy a csatornakiosztás táblázatban megjelölt műsorcsatornáinkat már digitálisan, még tökéletesebb képminőségben is foghatják!
Tehát elvileg csak néhány adó jön digitálisan, a többi gondolom analóg...
-
törölt tag
DVB-T-re gondolsz? Ha sürgős, akkor bemész a legközelebbi boltba, és megveszed a legolcsóbbat. Ezeknél a hw annyira nem kritikus, a driver és a sw támogatottság a lényeg. Előbbi mondjuk gyártófüggő színvonalú, utóbbi esetben pedig használhatóak alternatív programok. Bővebben a DVB-T, DVB-S, DVB-C kártyák (USB, PCI, PCI-e) topicban.
joecontra: Esetleg egy lehetőség még van: DVI-HDMI átalakító és HDMI bemenetes kártya.
-
törölt tag
válasz
tocso83 #8213 üzenetére
És ShellKretor-nak is: DVB-T, DVB-S, DVB-C kártyák (USB, PCI, PCI-e)
superecneB: Milyen jelforrásból? Mondjuk DVB-T esetén teljesen mindegy.
joecontra: Lehet praktikus lenne, de olyan szinten rétegigény, hogy ezzel senki sem foglalkozik.
-
törölt tag
Üdv! Sziasztok! Engem is a fentihez hasonló kérdés válasza érdekelne. Szolgáltató DigiTV, PC-be szeretnék venni egy tuner-t Kérdés milyent? Lehet ilyen PC-s belső tunerrel is fogni a DIGItv kábelen található digitális adásait? Gondolok itt az összesre, kb. 60 darab jön i576-ban és kb. 4-5 full hd-ben. Analógot már nem szeretnék. Viszont amennyiben DVB-T tunert veszek, akkor meg ahhoz antenna kell és csak 7 adóm van, de én a kábelen szeretném a 60 darab digitális csatit. Avagy van olyan tuner amelyikben DVB-C is van, vagy mittomén Finnországgal bejön DVB-T-n is az összes DIGItv digi adó?
Mit vegyek? PCI-os talán jobban érdekelne. -
törölt tag
válasz
#89874944 #8206 üzenetére
DVB-T, DVB-S, DVB-C kártyák (USB, PCI, PCI-e)
(Olyan DVB-C tuner még nem került piacra, ami az én igényeimet kielégítené...)
-
törölt tag
válasz
#89874944 #8204 üzenetére
A HD adást csak a digitális rendszereken fogod tudni venni. Ehhez Digi kábelrendszerén egy DVB-C tunerre lesz szükséged. Sima koaxon megy az is.
rdi: Csak DVB-T, vagy hibrid? Előbbi esetén szinte mindegy mit veszel ha normális sw-rel használod. Csak a drivere legyen stabil.
-
katalin888
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek megyik a legstabilabb, jol konfiguralhato tv tunert! (Az ar nem szamit)
A Leadtek PVR3000 Deluxe-nal letezik jobb (analog) tuner (a kepfeldolgozo chipset alapjan)??Esetleg egy jo DVB-C tunert tudtok ajanlani? (szerintem ilyen meg nem letezik
)
-
Magnat
veterán
Szia,
ha a stb után akarja bekötni a tunert (ekkor ugyanazt kell néznie is a tv-n, amit rögzít), akkor analóg kell, elé meg nem tudja kötni, legalábbis ha kártyás a stb akkor tuti nem, amúgy meg dvb-c tuner sincsen túl sok sztem (de majd a nálam okosabbak megmondják) szal még ha Digi területen lakik is a haver (ott nem kell kártya a digitális adáshoz), akkor sem 1szerű.
A kolléga meg azért kérdezte, h miért külső, mert amennyire tudom, hardweresen csak egyes belsú tunerek rögzítenek (külső 1 sem), + analógban a belsők jobb képet adnak.
-
yolan
őstag
Sziasztok!
UPC digitális kábeltv-hez szeretnék tv tuner-t venni.
Jól tudom, hogy ehhez DVB-C-s kéne?
Tudatlan vagyok ilyen téren, de ha már van böhömnagy monitorom, szeretném nézni az ágyból. -
Victoryus
addikt
Sziasztok!
Milyen tv tunert tudtok ajánlani? DigiTv-hez szeretnék egyet, tudjon dvb-c-t, meg analógot is. Szeretném az adásokat rögzíteni is. Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Dondom
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy TV tuner vásárlás előtt állok és nem tudom, hogy milyen tipusút vegyek, mármint hogy elég-e az analóg, mivel most kábel TV-nk lesz, az meg digitális kábel TV, de mivel az én gépemhez nem lesz Set Top Box, ezért analóg lesz.
Na már most nem tudom, hogy a meddig lesz analóg kábel TV, mert tudom, hogy a földit hamarosan megszüntetik...
Ha megszüntetnék az analóg kábel-t, akkor mivel lehetne venni? DVB-C?Mert azon gondolkodtam, hogy minek a DVB-T hybrid tuner, ha úgyis lesz mindig kábel TV, nem kellenek az ingyenes adók.
-
bzoley
veterán
válasz
AXisBOLD #7931 üzenetére
PCI-audioval kábel, és állítgatás nélkül lehet hangot a tunerből előcsalni. Vannak előnyei, és hátrányai is ennek módnak. A legbiztosabb a kábeles átkötés.
Expertnél csak a kábeles átkötés működik(hivatalosan), Global esetén jó eséllyel van PCIa is(revízó függő).
Ettől függetlenül minőségi, funkcionális különbség nem igazán van a kettő között, úgyhogy ha nagyon ragaszkodsz hozzá, választhatod az Expertet is. Vista-n, Win7-en lehet, hogy küzdeni kell a driver telepítéssel(az OS beépített driverei miatt), de friss driver mindkettőhöz létezik.cleverke:
DVB-C tunert szerintem 20k alatt nem nagyon kapsz, de sok sikert. -
bzoley
veterán
válasz
AXisBOLD #7927 üzenetére
Manapság már nem túl bölcs döntés az Expertet választani. PCI-Audio-t biztos nem tud, Global-nál erre azért van némi esély. Ettől függetlenül ugyanúgy használható mindkettő.
Ha a kábelesek dvb-c-re váltanak, valószínűleg úgyis kapsz egy STB-t, aminek az analóg kimenetét a tunerre kötheted. Egy dvb-c-re alkalmas tunert meg majd vagy fogsz tudni használni, vagy nem. Nem mindegyik szolgáltató "támogatja", vagyis lehet, hogy csak az STB plusz meglévő analóg tuner lesz használható. -
kingabo
őstag
Hali!
Laptophoz keresek hibrid tv tunert: dvb-t és analóg vagy dvb-c és analóg. (utobbi jobb lenne, mert a kábel szolgáltató kódolatlanul küldi a csatornákat, analóghoz sem kell stb
) Első körben usb-re gondoltam, mert azt másik géppel is lehet használni, nemcsak laptoppal, mint az express cardot. Videó felvétel egyelőre nem érdekel. W7 alatt kéne működnie, esetleg késöbb 64bites op alatt is. Első körben 10k körül, max 15k, ha az sokkal jobb (pl mind3-t tudja:dvb-c, dvb-t, analóg
), akár használt, Hardveraprós is szóba jöhet.
Milyet ajánlatok?Üdv!
-
törölt tag
DVB-C tunert eddig értelmeset nem láttam még, pláne nem értelmes árban. (Értelmes = PCI-E, értelmes ár = ~8k) Mind túlárazott, sima PCI (amiből egyre kevesebb van a lapokon) vagy USB. Ráadásul amelyik cég ilyesmit gyárt, annak nincs egy értelmes sw-e.
De látom megtaláltad a DVB topicot. Ott több választ fogsz kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- World of Tanks - MMO
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PayPal
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest