- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
Én is belefutottam többször is, az ISP adott a gigabites eszköz mellé egy CAT5 kábelt (lol), sosem használtam de elővettem 2 PC összekapcsolására másoláshoz, és csodálkoztam miért csak 20-30 MB/s a sebesség, hát a kábel volt az oka. CAT5e-re váltva már ment szépen 115 MB/s-al
-
kushwavez
senior tag
válasz
bluemirage #83642 üzenetére
Bocsi akkor javítom, HDD USB 3.0-n csatlakozik a routerhez, routeren belül NAS funkció bekapcsolva, így van megosztva samba-val.
Valóban egy rendes NAS lenne a megoldás mindenre, de az még az RPi-nél is drágább.
Az eszközök csak Wifin érnék el a megosztást így egy rendes NAS-t ki sem használnék. Amiket láttam SATA II NAS-ok túl régiek voltak, olyanokat nemigazán szeretnék venni.Olyan 50-60 MB/s körüli sebességgel bőven megelégednék, és azért gondoltam a C9-re mert ha az én routerem tud átlag 36 MB/s-t a BCM4708A0 800Mhz 2 magos procijával, akkor a C9 a BCM4709 1 GHz 2 magjával szerintem elmenne min. 50-ig (reménykedem a 60-ban). Árban eléggé megéri a C9 már persze ha a teóriám igaz és így jön ki valahogy, ezért lenne jó ha valakinek lenne egy ilyen eszköz a markában és alá tudná támasztani. Az a teszt amiben wifiről 48 MB/s-t mértek eléggé megvett.
Az RPi BCM2711 1.5 GHz 4 magos procijával semmi gondom nem lenne, biztos vagyok benne hogy hozná a sebességet, ha nem is 100MB/s de kb 70-et tuti. Most belegondolva láttam én már Pi4 USB3.0-ra kötött SSD-t, sambárol 115 MB/s-al másolva, már-már a Gbe interfész bottleneckjét súrolta..... Csak hát ugye az SSD és nem HDD....
Nagy a dilemma az ár miatt. -
kushwavez
senior tag
Sziasztok!
Nagyon elgondolkoztam egy TP-Link Archer C9-en, váltva vele a jelenlegi ASUS RT-AC56U routerem, legfőképp a NAS teljesítménye miatt. Érdekelne mekkora különbség lenne a NAS sebességén ha a C9-et használnám az AC56U helyett.
Mostani elrendezés:
ASUS RT-AC56U (gyári FW), erre kötve 1 ASUS RT-AC66U A1 AP (DD-WRT), eszközök 5 GHz wifin keresztül csatlakoznak.
AC56U-ra kötve egy 1 TB HDD USB 3.0-ra megosztva SMB-n (EXT4 formátummal)NAS olvasási sebességek a mostani hálózaton:
RT-AC56U-ra gép csatlakoztatva kábellel: ~36 MB/s
RT-AC56U-ra gép csatlakoztatva wifivel: ~23 MB/s
RT-AC56U-ra kötve RT-AC66U AP-ként, AP-ra csatlakoztatva a gép kábellel: ~36 MB/s
RT-AC56U-ra kötve RT-AC66U AP-ként, AP-ra csatlakoztatva a gép wifivel: ~36 MB/sEbből nekem nagyon úgy tűnik, hogy az AC56U ennyit tud max.
Na most úgy néz ki, hogy elég jó áron be tudnék szerezni egy C9-et (rev. 1) (16k)
Olvasgattam róla, elég szép eredményeket produkált a NAS (is): C9-re gép csatlakoztatva wifivel ~48 MB/s. Az enyémhez viszonyítva ez már 2x jobb, és úgy gondolom ez még gyorsabb is lehetne ha kábelen menne, mondjuk ha az 56U 36 MB/s akkor a C9 ~60 esetleg több???
Ha ez így van, akkor ez nekem bőven megfelel.
A legjobb opció egy RPI 4 Model B (2 GB RAM) lenne, az olyan ~100 MB/s körüli eredményeket is produkálhat, de 30k-ért nekem drága így, ha a C9 60 MB/s körül tudja hozni.Valakinek van tapasztalata vele? Vagy esetleg tudtok ajánlani nekem más routert aminek a NAS teljesítménye ennyire jó lenne? Az RPI nagyon jó lenne és igazából a kettő között vacilálok de nagyon húzom a szám a 30k miatt.
Ha esetleg lenne egy olyan board amin van egy 1 Gbe interfész és 1 (esetleg 2) USB 3.0 port egy erős procival és semmi több az lenne a tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Anime filmek és sorozatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- Yettel topik
- Gumi és felni topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest