- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
Igen, arra én is utaltam, hogy a szolgáltatók rendkívüli módon készségesek a leírt dolgokkal kapcsolatban (mondjuk saját eszköz használata mondjuk ONT helyett abban nem). Ugyanakkor ez miben is oldaná meg a kérdező problémáját?
@Coolboy, #87967
Mekkora internetet szeretnél megosztani egyébként? Csak internet kellene az apartmanházakban? Kábeles hálózat van kialakítva az apartmanházak felé?
Az Omada alapú rendszer nagyságrendileg hasonló árban van az Edge/Unify alapúval. Gyakorlatilag azt érdemes választani amelyik funcionalitásban avagy akár szoftveresen leginkább megfelelő lehet számodra. Pl. NVR funkció vagy esetleg beléptető rendszer is érdekelhet?
-
valakky
aktív tag
a leírt cuccait és a postjait elnézve és azt, hogy miben gondolkodik, szerintem felesleges kérdezgetni kell-e ez neki. feltéve persze, de nem megengedve, hogy valaki rendelkezik a szövegértés képességével.
az meg legyen az ő dolga, hogy miért akar gigabit feletti hálózatot.
pl. mert mindenkinek kell valami otthoni hobbi. -
-
csasaKKP
senior tag
Akkoriban (jó rég) szórakoztam OpenWRT-vel (sőt, épp emiatt vettem ezt a routert), de sajna nem volt stabil, úgyhogy pár éve már a gyári firmware van rajta megint. Nincs kedvem már vele szórakozni. Egyébként épp tavaly kondiztam újra, úgyhogy nem hiszem, hogy azzal van baja. Hűtése is van már évek óta.
-
Johnny198612
tag
Hi,
Itt most az elmélet volt a fontos.
mivel meg nem vagonm ezt a poe dolgot.
Routerből gigabithez dlink 860l a legolcsóbb ledevel.
A tplink router az egyetlen, amit itt javasoltatok. Azt mondod a dlink kene inkabb?meg tuti gigabit kell a poe mellett?
Mindenkepp. A poe a switch hez kell az eloszobaban, ami isszekotne pl a nast a pcvel ket kulon szobabol.A switch amugy nagy is. Sokkal kisebb kene.
-
törölt tag
Úgy látom te figyelmes ember vagy, csak tudnám honnan jött a wifi. Mindazonáltal minden bizonnyal igazad van. Te rajtad múlik mennyire gondolkodsz el rajta, és mennyire engeded el a füled mellet. Ugyanakkor érdekes, és rendkívül figyelemre méltó hogy különböző hálózat biztonsági szakemberek felmérése alapján a leggyengébb láncszem a lakossági eszközök. De hát ők is összeolvastak mindent, és a levegőbe beszélnek, a te álláspontod alapján. Te tudod.
-
törölt tag
Ja akit ez nem zavar, akkor ok. Csak akkor nem kell csodálkozni ha ...
Emésszetek, egy biztos kivitelezhető, és ez csak egy, a sok közül.
De aki kamera rendszert akar kiépíteni otthon, annak erősen ajánlott ennek az utánajárása, és nem olcsóhúsos gányt heggeszteni. Valaki fentebb írta, hogy bízza szakemberekre, a kiépítést. Teljes mértékben osztom a véleményét. -
woodworm
veterán
Tudtam én, csak nem sejtettem!
Itt az általad idézett mondat bővebb környezte."A kliens oldalon (a védett hálózatban bármely operációs rendszer jó, nem csak a Linux) kell egy SSH kliensprogram. Ez sem gond, nem kell hozzá semmi extra.
...
És csak az alábbi parancs kell hozzá:
ssh -ND 1080 -p 443 külső-szerver"Megnézném azért a parancs kimenetét egy alapállapotú windowson. Ehhez minimum cygwin vagy bash környezetnek kell telepítve lennie. Tudtommal a windows csak telnetelni tud parancssorban.
-
Multibit
nagyúr
amit tamogat lede-t az ezerszer stabilabb szokott lenni mint a gyari szarok
Ez így félrevezető. A gyári szaroknak általában nem a stabilitásával van gond. Egyszerűen buták a LEDE-hez képest. Arról nem is beszélve, hogy a LEDE is lehet megbízhatatlan (lásd D-Link DIR-860L B1 2.4 GHz wifi)! -
ShiTmano
aktív tag
Üdv a bringás topikból.
Annyira nem számít a stabilitás csak ne fagyogasson. Amikor működik, a mostani is megfelel. Az edgerouter meg LEDE biztosan jó, bármit is jelentsen
, de nekem elég egy alap. Inkább olcsó legyen.
(#59005) Gubek-Einste: Köszi, megnézem, habár a TP-Linkben megingott a bizodalmam. Tenda nagyon tré? Vagy Zyxel, D-Link? Ezek gagyik?
#59006 Ok, akkor ott teszem fel.
(B)(#59005) Gubek-Einste
/B) Megnéztem az Asust. Jó vélemények vannak róla. Ha nem sikerül beüzemelni az USB-st, akkor az lesz.
Köszönöm a segítségeteket!
-
"Kb. az összes N-s telefon tud 5Ghz-t, laptop főleg."
Jézus!!! Ez azért nagyon nem így van...Az N és a dual band dolog nagyon nem függ össze... a router helyzet mutatja a legjobban, hogy alig van/volt N-es dual band-es router. Ez nem gyanús..? Rövid életű volt és az AC jobban elterjedt és terjed a router oldalon és kliens oldalon is.
laptop-nál valóban jobban figyeltek arra, hogy amikor megjelent a dual band, akkor hamarabb kezdték el azt alkalmazni...
De egy 2016 áprilisban megjelenő P9 lite-ban sincs még dual band, egy Samsung A3 (2016)-ban sincsen... szóval még az 1 éve piacon lévő és vásárolt alsó és középkategóriás mobiloknál sem volt általános... Egy most 2 éves 2015-ös mobilnál meg pláne...
De vannak néhány éves laptopok amiben szintén nincs dual band. -
Tomiii258
tag
És (#58555) Multibit is:
OK, én elhiszem nektek, de pl a szóban forgó Xiaomi Redmi 3 gugli keresés alapján nem tudja az 5Ghz-t, aztán az én otthoni b/g/n wifis laptopom szintén zenész, tök süket 5Ghz-n (néhány éves Acer).Persze lehet, hogy pont ez a két cucc a kivétel, de (egy hozzám hasonló
) nem túl hozzáértőnek inkább azt mondanám, hogy ne vegye biztosra a dolgot, ezért fogalmaztam úgy, ahogy.
-
-
Truman
senior tag
Ami az árakat illeti, kicsit tévedésben vagy, de valóban ezek legjobban ajánlható típusok belépőszinten.
TL-WR841ND
TL-WR941ND
TL-WR1043ND -
Peter789
senior tag
erősen USB szagú, de próbáld meg visszakövetni a lábakat: az egyik szélsőnek földnek kell lennie, másik szélsőn 5 voltnak, a két középső meg elméletben megy valahová a proci alá - kérdés hogy az újából hiányoznak e még valamilyen alkatrészek. továbbá forrasztás előtt a szoftveres oldallal kezdeném - ha sikerül éleszteni akkor jöhet a kivezetés része. de előfordulhat, hogy pl egy ellenállás a millió közül hiányzik és ez mondja meg a procinak hogy van e benne USB támogatás vagy sincs, és ezt aligha tudja kitalálni az ember hogy melyik is az a sok közül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest