- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Yettel topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
erősen USB szagú, de próbáld meg visszakövetni a lábakat: az egyik szélsőnek földnek kell lennie, másik szélsőn 5 voltnak, a két középső meg elméletben megy valahová a proci alá - kérdés hogy az újából hiányoznak e még valamilyen alkatrészek. továbbá forrasztás előtt a szoftveres oldallal kezdeném - ha sikerül éleszteni akkor jöhet a kivezetés része. de előfordulhat, hogy pl egy ellenállás a millió közül hiányzik és ez mondja meg a procinak hogy van e benne USB támogatás vagy sincs, és ezt aligha tudja kitalálni az ember hogy melyik is az a sok közül...
-
Peter789
senior tag
a "mezei bolti" alatt a 15-25e-es, USB-s megoldásokat értettem
ahogy nézem, a wndr3700 legolcsóbban ~38e. ennyiből bőven kijön egy routerstation pro + TL-WN961N kártya antennákkal + vinyó. esetleg még érdemes lehet szerválni egy miniPCI-os IDE / SATA kártyát, akkor azzal már a vinyókezelés se volna vontatott és erőforráspazarló... vagy tudtok jobb alternatív megoldást javasolni, ami esetleg még ennél is izmosabb torrentezésre, de nem eszik annyit mint egy atomos asztali gép?
-
Peter789
senior tag
ahogy nézem a v2 már kifutott, új példányt nem kapok belőle, másrészt ha bejön a projekt, tucatjával lesz rá szükség - semmiképpen nem alapoznék olyanra amit fél év múlva nem tudok beszerezni...
viszont közben rendezgetve a gondolataimat rájöttem, hogy feltétlenül több sorosport is kellene. viszont amit csak találtam, mindegyiken csak egyetlen sorosport van... szóval vagy olyat kell találnom amin alapból van 2-3 rs232, vagy USB-s legyen és arra mehetnek az illesztők...
erre akadtam: katt
elég jó tudású és az ára is elfogadható: darabja 35 font, 10 db esetén 300, és talán a kiegészítő USB panel nélkül még lehetne faragni az árán... -
Peter789
senior tag
tulképp rövidesen én is szeretnék ilyen torrentezős linuxos cuccot is összerámolni. a routerstation pro-t néztem ki hozzá. már alapból is 2-3x gyorsabb mint bármelyik mezei bolti router, és ráadásul még tovább lehet overclockolni a gyártó oldala szerint 680 @ 800MHz-re. így vajh milyen sebességet lehet elvárni torrent letöltés szempontjából ?
-
Peter789
senior tag
sziasztok!
olyan routert keresek, amire tudnék alternatív firmware-t húzni ( leginkább dd-wrt, openwrt ). nem routernek lenne használva, hanem a sorosportján keresztül egyéb adatfeldolgozási és vezérlési feladatokat kellene ellátnia - ahogy nézem, ez lenne a leg kézenfekvőbb választás, minden más célhardver drágább... ami még fontos lenne az a loggolás, ezért egy SD/MMC kártya illesztésre is szükség van. ahogy nézem, a legolcsóbb okosítható router a TP-Link TL-WR841ND -es ~7.5-8e pénzért. a teljesítménye bőven elegendő, de olyanra nem találtam sehol utalást, hogy valaki tudott volna MMC /SD kártyát illeszteni a GPIO portjaira ( negatív példát sem ). ezügyben tud valaki segíteni? sehol nem találtam kiosztást a lábaihoz. esetleg ebben az árfekvésben tudtok olyan másik routert ajánlani amivel tudnék ilyet művelni, jobban lehet hozzá találni ilyen modding leírásokat? ha még olcsóbb, akkor sem sértődök meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bestbuy játékok
- Autós topik
- Spórolós topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videó stream letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest