-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
válasz
Gubek-Einste #42655 üzenetére
Köszi, megpróbálkozom első körben a kínai csodamárkával (Asus-hoz nem sok bizodalmam van).
5G jelenleg nem szempont, de megfizethető difi esetén talán nem lehet gond a jövőre nézve - így a 4300-as egész szimpatikus. Ennek nincs USB nélküli megfelelője, ugye?(jézusom, ezt elfelejtettem elküldeni tegnap...
)
-
válasz
Gubek-Einste #42652 üzenetére
Asus N56U lesz, már megrendeltem. Hiszek nektek.. vga, alaplap nem jött be asusbol, talán ez. A netgearnek vége, eddig probáltam vele kapcsolatot létesíteni.
-
Doze
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #42639 üzenetére
Most nyomkodom, olyan echte német, jó hosszú német szavakkal hogy a fene nem igazodik ki rajta.
pl az ip címe: 192.198.178.1 jelszót nem kér, és valahogy egybe van építve a szolgáltató "weboldalával"... gyanítom hogy ez annyira "függő" ruter, hogy ha megkapod csak rátolod a kábelt és megy is. Nem kell semmit állítgatni rajta.
, van egy 103 oldalas használati utasítás hozzá
-
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste #42639 üzenetére
Rendben, köszi a segítséget!
Akkor valószínűleg maradni fog az RT-N10 D1, csak kicsit drágább mint amit rászántam volna erre.
-
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste #42636 üzenetére
Akkor azt nem éri meg beszerezni ha jól sejtem.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Gubek-Einste #42625 üzenetére
Értem. Nekem is ezen a véleményem... Köszi a megerősítést.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Gubek-Einste #42590 üzenetére
Köszi szépen a segítséget. Ha esetleg túlzónak tartanának egy ekkora összeget akkor mi az a takarékosabb megoldás ami még megfelelhet?
-
Helmoras
őstag
válasz
Gubek-Einste #42622 üzenetére
Koszonom szepen a valaszt! Megrendeltem egy tp linket.
-
Risard
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #42614 üzenetére
Köszi a gyors választ utánanézek
-
bandeevw
tag
válasz
Gubek-Einste #42606 üzenetére
Egyébként mi a különbség az 55u és az 56u között...?
Nem jöttem rá... -
Risard
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #42612 üzenetére
És ha ac s router is szóba jöhet?
-
MasterMark
titán
válasz
Gubek-Einste #42597 üzenetére
Köszi.
Most nézem a 4300 tud IPv6-ot is.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #42597 üzenetére
Köszi
Nem tudom, hogy kell-e 5Ghz? Van valami különbség azon kívül, hogy ez a sáv nem annyira terhelt?
Találtam sima TP-LINK TL-WR1043ND-t, TP-LINK TL-WR1043NDv2-t és TP-LINK TL-WR1043NDv2.1-et, háromból kettő másképpen néz ki.
Gondolom a 2.1 a legújabb? -
MasterMark
titán
válasz
Gubek-Einste #42590 üzenetére
Köszi.
Mi a különbség a 1043 és a 3600/4300 között? Csak pár apróságot látok én.
-
membrandj
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #42568 üzenetére
Ez egy vidéki kertes ház. A környéken, ha van 5 db router, akkor sokat mondtam.
Full üres csatornák vannak.ntruder2k5
Ugyan az a router 2,4Ghz n-es szabvány esetén 60-80, 5GHZ esetén n-es szabványnál több?
2 szobányira van kb a router a géptől.
A nagyobb táv miatt szerintem több 5 GHZ-en se lesz,de ha mondjuk 1 méterre lenne a gép a routertől, akkor 5 GHZ esetén többet kapna, mint 60-80? -
atthany
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #42546 üzenetére
köszi, én hordózható hotspot routerre gondoltam (GSM kártyás)
-
kmisi99
addikt
válasz
Gubek-Einste #42541 üzenetére
Szóval kábelmodemből rákötve nem lehetne szimpla routernek bekonfigolni?
-
qisqaqas
senior tag
válasz
Gubek-Einste #42520 üzenetére
Tanusítom:
Mifelénk rengeteg AP van(50+) és közvetlen rálátással is, pár méterre a saját AP-mtól, pár megabitet tudok csak kisajtolni a routerből. Mindezt úgy, hogy azon a csatornán/sávon szinte egyedül vagyok(akik ezen vannak még azoknak nagyon gyenge a jelük,).
-
btomi9
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #42516 üzenetére
Köszönöm szépen! Elég a 20e határ. Nem tudom, hogy kell-e az 5GHz, szerintem nem. Lakótelepi (de 1 lépcsőházas) legfelső emeleten vagyok. Gondolom, ezeknél a modern routereknél már be lehet állítani, hogy melyik csatornát használja. Az egyszerű user úgyis defaulton hagyja, ami kb. az 5-6. csatorna, de én eltolhatom vagy az 1-es, vagy a 10-es közeli csatornára, ha gond lenne. Erről mi a véleményetek?
-
Linlithgow
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #42496 üzenetére
G-E! ez azt jelenti, hogy csak hogy egy utp kábellal összekötöm a kettőt? és a második is ugyan azt szórja? nem vesznek össze? kösz: Lin
-
zöldfülű
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #42492 üzenetére
Köszönöm
ez tényleg jól néz ki
lehet érdemes rá beruházni... egyszeri költség, de hosszútávon megéri
Üdv és köszönöm:
Beatrix.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Gubek-Einste #42484 üzenetére
A környezet ilyen szempontból tökéletes, mivel panelról van szó, vékony falakkal, vannak hálózatok bőven a közelben, de eddig ezzel nem volt semmiféle probléma. (kopp-kopp) A jelenlegi kis wifi is tökéletes, csak ugyebár a NAS miatt akarok egy új routert, meg egyébként is érett a cserére.
A lényeg, amint írtam, hogy stabilabb legyen a hálózat mint az átlag, mint wifin, mint vezetéken. Ez azért fontos, mert a NAS-nak távolról is elérhetőnek kell lennie mindig. (Van egy iroda a városban, és néhány cuccot ezen akarunk tárolni, valamint a családdal a NASon fogunk fájlokat megosztani (főleg képek és videók)).
A NAS egyébként egy 4 fiókos Netgear ReadyNAS 204, kezdetben 2 db 2 terrás merevlemezzel. -
salander
tag
válasz
Gubek-Einste #41943 üzenetére
Gubek-Einste: Köszönöm szépen, az Asus N18U nagyon király!
-
zöldfülű
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #42488 üzenetére
Köszönöm a választ
Akkor a másik épületbe is veszek egy ilyen routert. A 4 eszköz mit jelent? 4 db router?
-
desirex
újonc
válasz
Gubek-Einste #42462 üzenetére
Az oldal bal felső sarkában a következő áll: ASUS RT-AC3200. Ezt beírtam, a googleba, és első oldalként ezt dobta ki: KLIKK
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #42417 üzenetére
köszönöm a válaszokat, valamit majd csak összehozok.
Arról mit gondoltok, hogy az UTP kábelben a ki nem használt 4 szálat befognám, és mondjuk USB kábel is lenne egyben? Amolyan USB over ethernet, és így a nyomtatót rá tudnám kötni úgy is, hogy az messze van tőle. Sőt tovább gondoltam és mivel az USB-nek, és a routernek is 5V kell, így ha azt belevezetném akkor még PoE is lenne
Itt gyenge pontnak azt érzem, hogy ez kb 8-10m távolra kellene, oda meg olyan vékony szálon vinni áramot nem biztos, hogy szerencsés. -
rappit4
őstag
válasz
Gubek-Einste #42425 üzenetére
Köszönöm!
-
rappit4
őstag
válasz
Gubek-Einste #41741 üzenetére
Már egy ideje megvettem az ajánlásod alapján a 3600-ast és eddig meg vagyok vele elégedve, csak wifin jó lenne többet kicsikarni belőle. Most 240 helyett WiFi-n 50-et tud. Nyilván a 240-et nem fogom elérni de egy 100-120 azért jó lenne, hogy a kábel ne kelljen mindig áthúznom. A baj szerintem a wifi kártyámmal van a gépben, mivel az nem látja az 5Ghz-et. Tudnátok valami jó wifi kártyát ajánlani?
-
bakabaka
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #42403 üzenetére
Kösssz, megpróbálom
-
DonMaster
addikt
válasz
Gubek-Einste #42373 üzenetére
oké , mondjuk ezt tudom, de a kettöböl melyiknek jobb a wifi hatótávja (átlag ) vagy kb egál mert akkor nem igazán kérdés , hogy melyik lesz a befutó.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #42344 üzenetére
Értem. Az alap kategóriában, gigabites routerek közül melyek azok amikbe érdemes lenne beruházni? Nem szükséges hogy Wi-fi képes legyen, kábelen történne a netmegosztás.
Pl. 6k-ért erről mi a vélemény?
-
royalka
őstag
válasz
Gubek-Einste #42339 üzenetére
Az Asus-al nem igazán vagyok megelégedve otthon olyan van és gyakran kell újra indítani hogy menjen rendesen. A panel méretét nem tom mert haveroméknál van ez a gond. De lehet hogy egy erősebb routert megvétele gazdaságosabb lenne a mostanit meg eladni. Legalább is amiket javasoltál ebből ezt szűrtem le.
-
hagga
újonc
válasz
Gubek-Einste #42311 üzenetére
Kipróbáltuk már és több jelet is érzékel, ami a faluból jön. Tehát működik. De ezek a Digi által sugárzott jelek, amihez mi nem tudunk csatlakozni, mert hiányzik az a bizonyos készülék.
Egyébként ha tényleg átvertek, akkor ezt az összeköttetést gyakorlatban hogyan lehetne megvalósítani? -
Alteran-IT
őstag
válasz
Gubek-Einste #42296 üzenetére
Igaz, viszont arra már nem tudok mit mondani, ugyanis a router eleve nem torrentezésre való, az hogy már arra is használják, már más.
kali: Aki csak egy oldalról közelíti meg a dolgokat, az részben elvakultan gondolkodik, ezért se csak egy oldalról nézem a dolgokat, mint ahogy már a legtöbb router se csak routerként működik, mert ha megnézed, hogy ma már mi lett egy sima routerből, mint amit Gubek-Einste is írt és még azon kívül sok más, akkor teljesen igazad van, legalább is ha a megnövekedett igényeket és eszerint a "jobb" hardver kínálatot nézzük, de ebbe megint nem mennék bele, mert teljesen felesleges.
Én így is úgy is azon a véleményen maradok most a router témától eltekintve, hogy az ASUS mostanában eléggé nagy baromságokat csinál és ezt addig nem látod be, amíg csak egy oldalról (router) nézed őket. Én ott vagyok az ASUS-nál más hardveres témában is (hálózati kártyák, alaplapok, laptopok, vga-k, monitorok) és jó pár emberrel együtt már eléggé elégedetlenek vagyunk azokkal a vacakokkal amikkel kiszúrják a szemünket, legalább is amik nem a prémium kategóriában vannak, de azok között is van pár baromság, a normál kategóriában meg eléggé bő a kínálat.
Tehát most hogy routerben adnak jobbat és rosszabbat, meg olyat amire már szükség sincs, meg olyan áron ami egyesek szerint már horror, az egy dolog, de a többihez képest ez még sehol sincs, viszont ezt már nem itt vitatnám meg -
Klara_
őstag
válasz
Gubek-Einste #42280 üzenetére
Ennyit nem szanok ra, ugy gondolom a 68U is elegge draga.
A jelenlegi is megfelelne ha nem kellene forgatni, 2 fele forgatni egyszerre pedig nem is tudom. -
explorer68
tag
válasz
Gubek-Einste #42260 üzenetére
A kiszemelt TP- LINK WR1043ND eszköz v1 a fehér (régi) és a v2 az új fekete
vagy ha nem így van hogyan lehet megkülönböztetni őket?
Biztosan a v2 kellene csak félek nem jót veszek! -
bambano
titán
válasz
tehát leszögezhetjük, hogy a félreinfók meg álmodozásokkal szemben külön családok között megosztani az internetet, az lopás és illegális. az, hogy azonos-e a telek, nem focizik, főleg, hogy jó eséllyel nem is azonos a telek (meg kell osztani, hogy két házat fel lehessen rá építeni). az meg, hogy két telek között nincs kerítés, szintén érdektelen.
tehát ha nem ment át udvarias kérdés formájában, akkor most megismétlem felszólító módban, mint isp rendszergazda: két lakás között a net megosztása illegális!
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Gubek-Einste #42271 üzenetére
Gondoltam rá, de már úgy is kilőttem az UTP-t azután, miután emlékeztettek rá, hogy 300 méter lesz
Viszont most eszembe jutott az optikai kábelek és az olcsóbb média konverterek használata, ami nem is lenne olyan drága, viszont tökéletes megoldást biztosítanának, legalább is vezetéken. Vezeték nélkülin maradna az irányított antenna, de annyit még hozzátennék, ha már Wifi, akkor érdemes lenne 5 GHz-en kivitelezni. Igaz, hogy kisebb távolság, viszont jobb a minőség és 300 métert simán átlő, de akár 20 km-t is, de ez is eszköz függő. -
SztiviVander
addikt
válasz
Gubek-Einste #42271 üzenetére
valóban
az ára miatt eddig már el se mentem gondolatban.
-
Zoli0722
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #42255 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Végül bízva abban, hogy a földszinten és az emeleten is bika erős és stabil netem lesz, megrendeltem ezt:
http://www.argep.hu/product_2353770.html
Üdv,
Zoli -
explorer68
tag
válasz
A C5 esetében azt olvastam, hogy a külső antennákat csak az 5 GHz használja
a 2,4 GHz-hez meg csak a belső antennákat. Ennek mi értelme, ha nem használom
az 5 GHz-et? Az ember azt gondolná, hogy jó jele lesz 2,4 GHz-en, közben az meg
a belső antennákkal küzd! Mit jelent az, hogy 2,4-5 GHz együttes teljesítmény?
Tudtommal a 2 sáv teljesen külön hálózatként jelenik meg, hogy tudnának együtt
dolgozni pl. egy film megnézésekor?Természetesen mindezeket nem kérdőre vonva kérdezem, mert nem te vagy az ügyfélszolgálat!
Vedd úgy hogy költői kérdések és mivel te értesz hozzá, talán tudsz válaszolni a kérdésekre! -
explorer68
tag
válasz
Gubek-Einste #42252 üzenetére
Szia Gubek!
A TP-LINK Archer C5 és C7 között van akkora különbség, hogy
megérje a 8e Ft különbség vagy csak pénztemető?
Hardveresen jobb vagy az 1200 vs 1300 Mbit/s WIFI sebességkülönbség kerül ennyibe? -
Zoli0722
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #42119 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Végül kábeleztünk egyet a hétvégén.
A modem az emeleti szobák egyikébe került, míg lehúztunk egy utp kábelt a pincébe is. A családi házban vasbeton födém van.Kérdésem az lenne, ha az emeleti modem-hez odateszek egy TP-Link C7-et, az a földszinten is stabil lesz?
A háztartásban van 2 TV-nk ami WIFI képes, 2 laptop, egy Playstation és szintén 2-2 tablet és telefon (Ha ez befolyásolja a döntést).
Olvastam a többieknél, hogy szintén jó megoldás (csak belső antennás) az ASUS RT-AC56U. Ez is szóba jöhet nálunk, vagy a belső antenna miatt kisebb a lefedettsége?
A pincébe valószínűleg végül nem routert teszek, hanem direktbe kötünk egy kábelt a gépbe.
Köszi a válaszokat.
Zoli
-
explorer68
tag
válasz
Gubek-Einste #42228 üzenetére
(#42228) Gubek-Einste
Nagyon köszönöm a válaszod!
Az 5Ghz-re nincs szükség és azt kérdezném még. hogy ha
többet is áldoznék rá van-e olyan eszköz amit érdemes az
általad ajánlottakon kívül megvenni. Akár 25-30k-t is áldoznék
rá csak atom stabil legyen és ne kelljen újra indítgatni.
Köszi! -
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste #42228 üzenetére
Hát árban 2ezerrel drágább a 841es mint a 741es de köszi, majd elgondolkodom rajta.
-
válasz
Gubek-Einste #42236 üzenetére
A fene vigye el, már megint hiányos információkat adtam volna valakinek. Köszönöm a kiegészítést!
-
válasz
Gubek-Einste #42197 üzenetére
Bonyolult a felrakása, és számomra nem is világos hogy hogyan is kell. Egyszer próbáltam, de nem jutottam vele dűlőre.
Miért jobb mint egy DDWRT? -
G_Gabi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #42186 üzenetére
Köszi!
Azt esetleg leírnád miért jobb az 5ghz ha jobb egyáltalán? Nem nagyon értek ehhez. -
Lack999
tag
válasz
Gubek-Einste #42179 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
-
Gézengúz
addikt
válasz
Gubek-Einste #42179 üzenetére
Sosem értem miért jó ez a kliens mód, szépen ki kell kábelezni (nem ördöngösség) és beállítani egy routert switch módban..Nincs igazam?
-
Toncos
tag
válasz
Gubek-Einste #42141 üzenetére
-
nrbi001
senior tag
válasz
Gubek-Einste #42123 üzenetére
Találtam itt a HA-n 14-ért 4300-ast 14ért.
-
jeni
félisten
válasz
Gubek-Einste #42119 üzenetére
AZÉRT írtam a C7-t mert az most akciós csak +2000 Ft-al drágább az eMAG boltban
-
t-bali3
senior tag
válasz
Gubek-Einste #42080 üzenetére
Az 5 Ghz-es wifi mire jó?
Egyelőre 2 laptopon és 2 mobilon és egy nyomtatón kívül semmi más nem használná, de idővel gondolkodom egy NAS-ban.
Most egy öregecske D-Link van (Dir-300) és az sokszor eldobja a netet, valamint jelenleg 20 MBit-et tud...
Ehhez a D-linkhez képest jó lenne, ha a hatótáv is jobb lenne, mert csak a lakás egyik végében tudom elhelyezni, így a másik végében már most is nehezen talál jelet a telefon. Kb 10 méter egy vastag tégla és egy vékonyabb gipszkarton fal, amin át kellene jutnia.
(#42081) Vasy09 : Jó kérdés. A munkahelyen az IT-s szintén ezt ajánlott nekem.
-
Vasy09
őstag
válasz
Gubek-Einste #42080 üzenetére
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a C5 esetében a belső antenna nem lenne gyengécske a vályog-tégla falakhoz? Vagy ez kiküszöbölhető, ha az 5 Ghz-es hálózatot használnám? Amúgy ez egyébként hogy működik?
Illetve mégegy kérdés, a Linksys routerek nem ajánlottak? Vagy miért nem kerültek a listába? Csak azért kérdezem, mert most ajánlotta nekem az egyik számteches ismerősöm.
-
vasi89
őstag
válasz
Gubek-Einste #42047 üzenetére
Csak en használom wifiről a gépet meg barátnőm az övét néha. De ő leginkabb csak telefont. A gépem meg 2014es Retina pro. A lényeg h végre tudjak normálisan netezni mert az Asus is dobálta a WiFi-t meg a mostani is. Szóval ez az egy eszköz számít
-
vasi89
őstag
válasz
Gubek-Einste #42045 üzenetére
Erre utaló információt sehol nem találtam de elképzelhető h eléri ezt a szintet.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Gubek-Einste #42042 üzenetére
Normál használatban még 120-as netnél sem hiszem hogy kijönne a különbség akkor. Egyébként köszönöm a választ!
-
.:Secur:.
tag
válasz
Gubek-Einste #41992 üzenetére
Köszönöm nagyon hasznos volt!
-
Tepsifüles
tag
válasz
Gubek-Einste #41950 üzenetére
Köszönöm, megyek és ki is próbálom!
-
Tepsifüles
tag
válasz
Gubek-Einste #41948 üzenetére
Akkor az egyik router (amibe megy a modem kábele) 1-4 portját kötöm össze a másik wan portjával? És akkor ott nem kell semmi spéci beállítás? (igazság szerint még nem csináltam ilyet).
-
Tepsifüles
tag
válasz
Gubek-Einste #41936 üzenetére
Egy Tp-Link
T-Home 20 Mgbets net van -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Köszönöm. Az N és az ND között mi a különbség?
(hackeee) Neked is köszi! -
zaskar
senior tag
válasz
Ma egy euronics üzletben jártam, és ott láttam, hogy az Asus N12 - nek van egy sima és egy + jelű változata is. A kettő között mi a különbség? A dobozról sok minden nem derült ki. És egyébként ebben a kategóriában ez számít jobbnak, vagy a 841-es?
-
bacskait
tag
válasz
Gubek-Einste #41870 üzenetére
Köszi!
TP-Link 841N lett a vége, ez volt üzletben. A D-s végű nem, úgyhogy nem teszek rá másik antennát, mégha akarnék sem.
Azt, hogy hogyan tudnám a Linksys WRT54GL-el és a nyomtatóval összehozni, hol kérdezzem meg? -
takika258
tag
válasz
Gubek-Einste #41890 üzenetére
Akkor kezdeném is,a falak szama 3 drb amin at kellene mennie,es ket eszkoz lenne kb allandon felcsatlakozva,ami egy LG g3 es egy huawei telefon.A netem sebessége 5 MB es azt szeretném,hogy kb 25-30 m tavolsagban mindent lefedjen,ha tudtok egy jobbat kb ebben az árkategoriaban akkor szivesen várnam az ájanlásokat
-
psg5
veterán
válasz
Gubek-Einste #41902 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Akkor ott is asus lesz, azt legalább valamelyest már ismerem is. Mire is kell figyelnem rendeléskor, hogy biztosan D1-est küldjenek?
Még anny hogy az asus is tud majd kommunikálni egy tl-wn722nc adapterrel vagy akkor inkább a tplink router legyen?
-
zaskar
senior tag
válasz
Gubek-Einste #41870 üzenetére
Köszönöm! És ez esetleg? Most akciósnak tűnik...
-
Callmaster
tag
válasz
Gubek-Einste #41853 üzenetére
Köszönöm a választ, gondolom a 1043-as a jobb vétel nekem ha csak 2.4-ben gondolkozom ugye?
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #41820 üzenetére
csak tudnám miért... a kis kínaiaknál talán több antenna kell alapból vagy mi?
ha már 1x gyártják a 6antennás routert oda akkor pár kamion mennyiség miért nem juthat el európába is?
szerintem sokan vennék és legalább lenne rendes 2,4 és 5GHz tudás is végreakárhogy nézem ha több pénzt áldoznék most új routerre akkor TP-Link Archer C5 V1.20 lenne az
de mivel minden wifi eszközöm 2,4GHz tudású ott meg hátrányban lennék a belső 3 antenna miatt...
akkor inkább lemondok az 5GHz-ről meg az AC-ról is mert nincs ilyen eszközöm de akkor ott van 3 antenna a 1043ND V2-n 2,4GHz-re és nagyobb az esély a jó wifire mint belső antennávalna a WDR7500 pont ezt oldaná meg sokaknak
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #41783 üzenetére
Ahol én vettem a TP-Link Archer C5-öt Ft-ra pontosan egyezett az ára az ASUS N18U-éval:
Általában ASUS cuccokat szoktam venni (egy TP-Link eszközöm van), de a TP-Link ugyanannyiért azért specifikációit illetően ez esetben többet ad (garanciában mondjuk 1 évvel kevesebbet.
-
rappit4
őstag
válasz
Gubek-Einste #41741 üzenetére
Okés, akkor ezek közül választok köszi!
-
stag
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #41733 üzenetére
Hát igen, ebben lehet valami. Az újat megpróbálom a szekrényen kívül elhelyezni.
Az ajánlott routerek részben lévő TP-Link TL-WDR4300 nem "erősebb" az általad ajánlottaknál? -
stag
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #41720 üzenetére
Köszönöm!
- a mostani Airport Express a bejövő 100/50-ből csak 47/40-et tud produkálni, közvetlen közelről is. Tudom hogy megvan a bejövő, mert kábellel megmértem előtte.
- a lakás távolabbi pontján viszont majdnem tudja ezt tartani (39/30). 80nm-es panel, router közvetlenül a bejárati ajtó fölött, egy kis szekrényben van.
- érdekes, hogy a legrosszabb vétel, az egyik szobában van, ahol nincs is fal a router és a szoba között hanem csak egy beépített szekrény. 8/7MBPS! Egyébként légvonalban ez kb. 6métert jelent a gép és a router között!
Szóval a fentieket szeretném orvosolni egy új routerrel, valamint szeretnék egy belső hálózatot is kialakítani, 2 gép és egy szerver között, de ehhez ki kell tudnom kapcsolni a router DHCP-jét.
Köszönöm, ha segítetek megtalálni a legoptimálisabb megoldást ehhez! -
Bacusuz
őstag
válasz
Gubek-Einste #41722 üzenetére
Az egyik belső a másik külső antennás.
Melyik lehet erősebb wifi jelben?
Szívem szerint az 56u t venném, mert usb3 van benne. -
Shingen
addikt
válasz
Gubek-Einste #41695 üzenetére
Rendben, köszi!
-
Shingen
addikt
válasz
Gubek-Einste #41690 üzenetére
Te melyik márkát ajánlanád?
Asus vagy tplink? -
kelemen1
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #41632 üzenetére
Nem szeretnék plusz díjcsomagot.
-
woodworm
veterán
válasz
Gubek-Einste #41645 üzenetére
De ezt nem biztos, hogy tudja. Illetve az adott netsebességnél észre sem veszi. De majd elárulja, ha visszajön.
-
woodworm
veterán
válasz
Gubek-Einste #41642 üzenetére
Ma már másodszor futok ilyen kétféleképpen értelmezhető hozzászólásba. Én úgy értelmeztem, hogy a routeren megosztott hdd-re töltene le.
-
woodworm
veterán
válasz
Gubek-Einste #41640 üzenetére
Gyári fw-t használ, gépen torrentezik, nehogy már limitálja a 10/2-es előfizetést a router. Ennyire azért nem gyenge.
(#41639) Alvin76
Én is v1-est használok, vargalex fw-vel. A "legújabb" már nem hozza a régebbiek sebességét, de így is másolok 8-9 Mbyte/s-mal. Ha a régi tuningolása mellett döntesz, ne itt folytasd, hanem a topikjában. Ha az újjal is szeretnél a gyári fw és ntfs mellett maradni, kérdezz rá a másolási sebességekre. -
frankstork
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #41626 üzenetére
Tp-link nem játszik, 3500 van most, csak szívok vele, kapott suste-t, mert szórakozott állandóan, de abban meg nincs titkosítás. Mennyivel gyengébb az n56? Csak az ac hiányzik, vagy fizikailag is lassabb, ill gyengébb?
Igazából 7 ezerrel olcsóbban, nemigen éri meg megsporólni azt a pénzt hosszú távon. -
bigdady
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #41626 üzenetére
Köszi. Azt hiszem hosszabb távra tervezek és inkább egy tp link archer c5 lesz, bár nincs benne az összefoglalóban de jókat írtok róla.
A tp-link.hu-n ingyenes a kiszállítás szóval onnan mert így ott a legolcsóbb. Csak azt nem találom mennyi garanciát adnak rá -
bigdady
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #41622 üzenetére
Köszi. Azt honnan tudom jobb-e a képessége mint 2x2:2? Ezt az egy mondatot nem értettem csak
-
bigdady
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #41572 üzenetére
Megnéztem és csak az én wifim van közel távol. 5 GHz sebességben miben mutatkozna meg amúgy? Netezésnél wifin érzékelni?
Az 5ghz-es eszközeim nem biztos hogy mennének akkor távolabbról? Vagy akkor nem vált le 2.4-re? Tolunk 4300-al vagy 3600-al szemezek
Esetleg 5 LAN portos gigabites router nincs dual N-es? -
fil
őstag
válasz
Gubek-Einste #41578 üzenetére
O.K. köszönöm.
Ha ugrok egy (ár)kategóriát? Mondjuk 30.000 Ft környékére? ott mi a "best buy"?
Az Archer 7 -ről jókat olvastam, de nem ragaszkodom feltétlenül a TP-Link-hez csak ár/érték arányt tekintve úgy tűnik mindig jó helyre kerülnek... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #41534 üzenetére
Oké, tiszta sor.
Csak viszonyítás miatt hoztam fel a két router-t.
Lesz alkalom valószínűleg kipróbálni őket, ha így alakul, és lesz lehetőségem, megosztom a tapasztalatokat. Köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #41527 üzenetére
841-el és 940-el olyan 90-95Mbps megy, azért viszonyítottam azokhoz.
-
ratkaics
senior tag
válasz
Gubek-Einste #41519 üzenetére
Jelenleg úgy van beállítva, hogy a torrentenként max. kapcsolatok száma: 20 és az egyszerre futtatott torrentek max. száma: 20. Ez így összesen 400 kapcsolat lehet, de a valóságban egyszerre 5-6 torrentem fut. Szóval szerintem ennek nem szabadna problémának lennie, vagy?
-
anonym1s
őstag
válasz
Gubek-Einste #41390 üzenetére
Hali.
Megjott a ruter (netgear r7500), meg az intel ac7260 adapter a laptopba. Usb wifi meg uton van.
Egyik laptop 5 meterre van a rutertol es egy fal kozottuk. Igy a wifi kapcsolati sebesseg stabil 520mbps, es a BD3D akadasmentesen megy DTS HD hanggal!
Mivel ez meg sem kottyant neki, elkezdtem tesztelgetni, meddig birja. Innen toltottem le fajlokat. A 120mbps videoval mar idonkent megtorpan a lejatszas, de a 110mbps-os akadasmentesen megyLejatszo a kodi volt. Mpc-hc 100mbps-ig akadasmentes.
Masik laptop kb. 8 meterre van es 2 fal kozottuk. Igy a kapcsolati sebesseg stabil 195mbps, es a full hd mkv (22gb meret, 22,2mbps bitsebesseg) akadasmentesen megy. Ezen a gepen nem tudtam tesztelni a BD3D-t ma, de holnap szanok ra idot, meg a jellyfish videokra is.
Egy falon keresztul kb. 35 meterrol is mutatott 1 egysegnyi tererot a telefonom 6mbps sebesseggel. Onnan meg betoltodott a forum es tudtam olvasni a telefonommal.
Usb-re/rol masolas sokkal gyengebb mint szamitottam, iras 15MB/s, olvasas 18MB/s. Az asus tesztjeben irtak, hogy az usb3 es wifi zavarjak egymast ha egyszerre vannak hasznalatban. Ez lehet a magyarazat a tesztekben olvasottnal joval gyengebb eredmenyekre.
Viszont meg lehet osztani neten is az usb-n levo tartalmat.Szerintem prima gep, eddig azt mondom nem bantam meg
Remelem stabil lesz, es nem kell ujrainditgatni 1-2 naponta.
Majd elfelejtettem, hogy a menuje lassu es hosszu a boot ido, de ezekhez eleg ritkan kell piszkalni, annyit meg kibirok.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #41505 üzenetére
De n18 nem dual vagy tevedek?
-
rewolt
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #41497 üzenetére
A wifi nem izgat, max mobillal néha fellépni rá.
A nagy megbízhatóságon van a hangsúly. -
rewolt
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #41495 üzenetére
Most egy 1043nd van de ez sajnos nokedli.
netto 40k -
greeny1899
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #41469 üzenetére
Köszi. Most találtam (kicsit 30 fölött) és igen jókat olvastam róla: Asus rt-n66u. Találkoztál már vele?
Köszi
-
Franz51
tag
válasz
Gubek-Einste #41429 üzenetére
Köszi, megnéztem jó ez az eszköz. Sőt jóval többet tud mint amire nekem kell.
Most az ASUS RT-N12 D1 -el szemezgetek. -
eri
tag
válasz
Gubek-Einste #41443 üzenetére
Akkor a 10k alatti usb-sek cask fájlmegosztásra, de streamelésre nem jók?
-
eri
tag
válasz
Gubek-Einste #41439 üzenetére
Tudnál ajánlani, mondjuk tp-link-en belűl? Nem akarok sokat költeni rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Óvodások homokozója
- VR topik
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest