- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
desirex #42463 üzenetére
Ja igen, de azért még nem akarlak az RT-AC3200-ra rábeszélni! Az ára 300$, és szerintem még nem is kapható itthon.
Az RT-AC56U is Dual Core, tehát 2x800MHz két magos SoC (procis) router, 256MB RAM-mal, és 128MB flash-el, ami az egyik legerősebb ma kapható SOHO hardver.
-
-
válasz
desirex #42457 üzenetére
Mármint melyik kettőt? Én csak a TP-LINK WDR3600-at említettem konkrétan név (típus) szerint.
Na de akkor kifejtem bővebben...
Jómagam nem igazán szeretem a TP-LINK-et, így aztán ha lehetőség van rá, akkor ajánlani sem szoktam azt. Persze, ha a megadott kritériumok (főként a pénztárca vastagsága) nem enged mást, akkor kénytelen vagyok azt ajánlani.
Én BroadCom Chipset párti vagyok, ami manapság leginkább az ASUS modellekben testesül meg, és ezek közül ami a Gbit-es DIGI-hez használható, és az egyik legolcsóbb darab, az RT-AC56U
És igen, szerintem megéri a felárat a TP-LINK-hez képest, mert lényegesen erősebb vas, tehát nem csak a nevet fizeted meg benne.
-
válasz
desirex #42455 üzenetére
Azt írtad lakótelepre kellene. Igazság szerint ott biztosan jól jönne az 5GHz, mert feltehetően van sok más zavaró WiFi hálózat is, és gondolom a sok WiFi klienseteknek legalább egy része alkalmas az 5GHz-es sáv használatára, ami meg nem, az marad a hagyományos 2.4GHz-en. Ami behatárolja a lehetőségeket, az az általad megadott ár, ugyanis ekkora sebességhez már azért teljesítmény is kell, és ebben az árkategóriában dual band router talán csak a TP-LINK WDR3600 van, tehát ebből választhatsz!
-
válasz
desirex #42447 üzenetére
Szia!
Téma összefoglaló megvolt már?
jeni, azért ennyi infóval (300Mbps, rúdantenna, Gbit port) még erősen mellé lehet fogni. Ráadásul olyan nem lesz rajta egy routeren sem, hogy 80-130Mbps!
-
jeni
félisten
válasz
desirex #42447 üzenetére
Szia
1000 LAN vagyis 1GB legyen a kábeles csatlakozása,rúd antennás legyen, N (300 Mbps): 80-130 Mbps. Ezek legyenek rajta alapból.. Valamint kérdés szükséged van-e az 5GHz-re? A jobb mobilokban és az újabb laptopokban már megtalálhatóak.
A routerre mennyi a keret?
Amúgy egyes webshopokban szokott lenni akciós routerek kedvező áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest