- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonym1s
őstag
Sziasztok.
5Ghz-en melyik regio es csatorna a legjobb? Valahol olvastam hogy a 153-as csatorna a legjobb, de az europai regioban csak 112 van. Kerestem olyan regiot, ahol van 153, es beallitottam arra, de nem lett jobb, sot valamivel gyengebb. Gyarilag europai regio es a 44-es csatorna volt beallitva. -
-
anonym1s
őstag
válasz
Gubek-Einste #41390 üzenetére
Hali.
Megjott a ruter (netgear r7500), meg az intel ac7260 adapter a laptopba. Usb wifi meg uton van.
Egyik laptop 5 meterre van a rutertol es egy fal kozottuk. Igy a wifi kapcsolati sebesseg stabil 520mbps, es a BD3D akadasmentesen megy DTS HD hanggal!
Mivel ez meg sem kottyant neki, elkezdtem tesztelgetni, meddig birja. Innen toltottem le fajlokat. A 120mbps videoval mar idonkent megtorpan a lejatszas, de a 110mbps-os akadasmentesen megyLejatszo a kodi volt. Mpc-hc 100mbps-ig akadasmentes.
Masik laptop kb. 8 meterre van es 2 fal kozottuk. Igy a kapcsolati sebesseg stabil 195mbps, es a full hd mkv (22gb meret, 22,2mbps bitsebesseg) akadasmentesen megy. Ezen a gepen nem tudtam tesztelni a BD3D-t ma, de holnap szanok ra idot, meg a jellyfish videokra is.
Egy falon keresztul kb. 35 meterrol is mutatott 1 egysegnyi tererot a telefonom 6mbps sebesseggel. Onnan meg betoltodott a forum es tudtam olvasni a telefonommal.
Usb-re/rol masolas sokkal gyengebb mint szamitottam, iras 15MB/s, olvasas 18MB/s. Az asus tesztjeben irtak, hogy az usb3 es wifi zavarjak egymast ha egyszerre vannak hasznalatban. Ez lehet a magyarazat a tesztekben olvasottnal joval gyengebb eredmenyekre.
Viszont meg lehet osztani neten is az usb-n levo tartalmat.Szerintem prima gep, eddig azt mondom nem bantam meg
Remelem stabil lesz, es nem kell ujrainditgatni 1-2 naponta.
Majd elfelejtettem, hogy a menuje lassu es hosszu a boot ido, de ezekhez eleg ritkan kell piszkalni, annyit meg kibirok.
-
anonym1s
őstag
válasz
Gubek-Einste #41407 üzenetére
A laptopba megrendeltem az intel ac7260 kartyat, es egy ilyen usb adaptert.
Itt vannak a teszt adatok rola.
Azt gondolom ez jonak szamit es fele annyiba sem kerult mint az asus ac56.
Mi a velemenyed? -
anonym1s
őstag
válasz
Gubek-Einste #41412 üzenetére
Intel Wireless-AC 7260
Ez a neve az eszkozkezeloben. Az AC miatt gondolom AC-s verzio.
En azt hittem ebbol csak AC verzio van, de most neztem az intel driver letoltojeben, hogy van N-es is.
Akkor ezt veszek az enyembe is. -
anonym1s
őstag
válasz
Gubek-Einste #41407 üzenetére
Kossz a tippeket, megnezem oket.
A laptopban intel centrino n100 van.
Parom gepebe 2 hete raktam egy intel 7260 kartyat. Az addigi 7-11 mbps kapcsolat felment 40-45 mbps-ra.
Ennel a kartyanal van jobb? -
anonym1s
őstag
válasz
Multibit #41399 üzenetére
Hali.
Semmi akadalyaat nem latom, de ha nas-t veszek, akkor benne akarom tudni a vincsesztereket es nem korulotte logva koldokzsinorokon
Ket ilyen nas meg mindig olcsobb mint egy 4 fiokos, ezert erdekelhet, felteve hogy ebben a tesztben irt 6tb-os kapacitas teves, es legalabb 10 de inkabb 12tb-ot tud.
Ha tud legalabb 10tb-ot, akkor megyek majd a nas-os forumba is rovidesenA ruter egyaltalan nem erdekel, mert N-es, 600mbps, es mar rendeltem egy netgear r7500-at. Elvileg hetfon erkezik, es egy het hasznalat alatt kiderul mennyire stabil a gep. Ha nyugos lesz, visszakuldom es veszek egy linksys wrt1900-at.
Tudna valaki ajanlani wifi adaptert a netgear r7500 ruterhez? Egy laptopba valo es egy usb-s kellene.
-
anonym1s
őstag
válasz
Multibit #41394 üzenetére
Ez a kombod annyiba kerul, mint a netgear R7500, es csak 2 vincseszteremnek van hely egy 600mbps sebessegu ruterrel. A masik 2 vincseszteremnek kellene meg egy ilyen nas, vagy egy 4 fiokos, es akkor meg mindig szarabbul allok mint az r7500 ruterrel mert fele annyi sebessegu a wifi halozatom.
Azon kivul usb vincsesztereim mar megvannak es nem akarom kibelezni oket hogy nas-ba rakjam a vincsesztereket beloluk.
-
anonym1s
őstag
válasz
Gubek-Einste #41392 üzenetére
Igy mar ertem. Open wrt, dd-wrt, rotten tomato, stb. A regi linksys ruteremen (wrt54gs) volt dd-wrt hosszabb ideig. Idonkent elment a wifi, mintha kikapcsoltam volna, es csak az segitett rajta ha ujrainditottam. Probalkoztam meg masokkal is, de vegul visszaraktam a gyarit, azzal nem volt semmi nyug.
A netgear-re van open-wrt, mar le is toltottem. -
anonym1s
őstag
válasz
Gubek-Einste #41390 üzenetére
Hali.
Mi az a CFW tamogatas?
Miert az asust venned inkabb a 3 kozul? -
anonym1s
őstag
Hello ujra.
Az emlitett 3 ruter (LINKSYS WRT1900AC, ASUS RT-AC87U, es NETGEAR Nighthawk X4) kozul azt hiszem az asust kiveszem, mert azon leglassab az usb iras/olvasas.
Igy maradt a Linksys WRT1900AC es a NETGEAR R7500.
Annyit mar kideritettem, hogy a netgearben Qualcom IPQ8064 processzor van, a linksysben meg Marvell MV78230, de nem tudom melyik szamit jobbnak.
A linksysben eleg komoly hutobordak vannak rajta egy ventillatorral. Valoszinuleg sokkal jobban melegszik mint a netgear. Ez azert lehet mert nagyobb teljesitmenyu a marwell processzor, vagy azert mert regebbi?
-
anonym1s
őstag
válasz
blakey #41378 üzenetére
Hali.
Tegnap elfelejtettem irni, hogy azert kel usb3 a ruterre, mert arra akarom kotni a vincsesztereimet. Igy a ruter nas funkciot is ellatna, amihez kel a gyors iras/olvasai (foleg olvasasi) sebesseg az usb porton, es ezt csak az emlitett kategoriaju ruterek tudjak. Annyit meg nem szivesen koltenek ruterre, szoval egy kell, a legjobb. Van tapasztalatod valamelyikkel a 3 emlitett kozul? Olvastam rengeteg tesztet tegnap, de minden teszt oldalon mast irnak legjobbnak, es a teszteredmenyeik is kulonboznek. Igy nem konnyu beszerezni a legjobbat. -
anonym1s
őstag
válasz
Multibit #41365 üzenetére
Hali.
Igen, eleg problemas 3 teglafalon keresztul, ezert kell a legjobb
Egy normalisan kodolt 720p film bitsebessege 8-10mbps, mig a full hd 16-20 mbps, bd meg 35-40.
Amit te irsz, azok nagyon szelsoseges ertekek, gyakorlatban nemigen csinalnak ilyeneket, max tesztelesi celbol. -
anonym1s
őstag
válasz
Gubek-Einste #41362 üzenetére
Hali.
Kossz a valaszt, es neked is kali!
Megadtam minden adatot amit irsz, 2-3 teglafal, max 8-10 meterrea rutertol. Netsebesseg nem erdekes, mert a full hd film tovabbitas a lenyeg.
3 laptop, 3 telefon, 1 tablet, 2 tv, 1 erosito, 3 media lejatszo lesz hozza kapcsolva, de egyszerre max 3 eszkoz fogja hasznalni, jellemzoen 2 laptop, meg egy lejatszo.
Ebben a tesztben azt irjak, hogy a nagy fajl masolasakor a linksys wrt1900 usb3 portjan keresztul 80MB/s sebesseget mertek, ami tobb mint jo. -
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Routert keresek itthonra, ami 2-3 teglafalon keresztul kepes tovabbitani full hd filmeket wifi-n a router 8 meteres korzeteben akadasmentesen.
Majd elfelejtettem, hogy legalabb egy darab usb 3.0 port is jo ha van rajta.
Tudnatok ajanlani nehany tipust?
En ezeket neztem ki eddig:
LINKSYS WRT1900AC
ASUS RT-AC87U
NETGEAR Nighthawk X4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest