- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
petya86
tag
válasz
Gubek-Einste #53812 üzenetére
Köszi!
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #53811 üzenetére
Kösz!
Akkor az RT-N18U? -
FNZ
őstag
válasz
Gubek-Einste #53782 üzenetére
olcsóbban esetleg 6000-ért megéri az asus rt-n12-d1?
-
Locutus
veterán
válasz
Gubek-Einste #53814 üzenetére
60nm de csak a külső falak panelok. Ennek ellenére a lakás külső sarkai felé már nincs wifi jel.
Wifi van több másik is a szomszédoknak.
Az ONT átállításán azt érted, hogy az utána kötött router adja a user-passt is a t-homenak?
Árban igazából mindegy, elmegyek ameddig szükséges. De nem gondolom, hogy erre a célra nagyon drágát kéne vennem, nem? Az 5ghz-et viszont ki tudnánk használni, a legtöbb wifi eszközünk támogatja. -
petya86
tag
válasz
Gubek-Einste #53792 üzenetére
Köszi a választ!
CFW-rel nem szívesen mókolnék.
http://www.tp-link.com/en/products/details/TL-MR3020.html#overview
Találtam egy ilyet, ami WISP-et tud, de kérdés, hogy csak wifin osztja újra a kapott jelet, vagy a rajta lévő ethernet porton is?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Gubek-Einste #53805 üzenetére
Értem, köszönöm az infókat, ajánlásokat!
Jelentkezem majd a masik topikba, ha megjön az eszköz és elakadnék. Szép napot!L
-
drmazsi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #53800 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged!!!
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Gubek-Einste #53801 üzenetére
Nem tűnik túl bonyolultnak.
Akkor meg is rendeltem egyet ebből
Amúgy a WiFi jel milyen távolságig mérhető ? (gondolom van valami szabvány)L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Gubek-Einste #53797 üzenetére
(akkor a TP-s megoldás felejtős)
Bocsi a sok kérdésért, de nekem a ZTE H368N eszközt az általad említett Asus N12 D1 -el kell párosítanom és az Asus termék a ZTE jelét (? méter távolságra helyezve?) felerősíti ? (vagy hogyan működik ez a dolog?Csak úgy ruházok be, ha biztosan tudom mit is meg hogyan kell vele (megoldás)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Gubek-Einste #53795 üzenetére
Értem, köszi!
Említett TP-Link (2 antennás) eszközzel ez nem "játszható" el?
(nézd el nekem, ha hülyeséget kérdek....nem értek hozzá)L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Gubek-Einste #53790 üzenetére
WiFi eszközöm van (2) , esetleg egy (olcsó) "Rage Extender" -t tudsz ajánlani, ami a célnak megfelel? (50/15-ös Telekom nethez, hogy egész lakásba legyen normálisan "jel")L
-
Mahdi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53780 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
-
vottokar
senior tag
válasz
Gubek-Einste #53770 üzenetére
Mester!
Már régebben érdeklődtem itt, és most decemberben megérett a dolog, karácsony előtt jön a digi 100-as net a családhoz. Eddig a thome-os Cisco EPC3925 szolgáltatja a netet. 2 lan, pár wifis eszköz amiből egy AC-s a többi N-es számára. Ezzel elbírt még úgy is, hogy cca. 15-20db "idegen" hálózatot láttam a közelben. Ebből csak egy db 5GHz-es a többi 2,4G-s. Sajnos ADSL korszakomból egy Linksys WRT 54GL-em van talonba, ami ide már szerintem kevés. Lehet, hogy be tudok szerezni ideiglenesen egy TL-WR1043ND v1.8-at, de szeretnék azért saját eszközt, ami tudja az AC-t is.
Sajnos kisgyerekes apuka lévén lemaradtam a "feketepénteki" jóárasított routerekről...
Olvasgatván (már, amikor megtehetem), hogy már ajánlott lett a ASUS RT-AC58U. Sajnos nem sok mindent találtam még eddig róla. De az AC1200 újraindulgatása miatti problémák miatt egy kicsit szkeptikus vagyok vele. Remélem most karácsonykor jó párat eladnak és lesz tesztgárda akár itt a ph fórumán.. -
fules14
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53756 üzenetére
A szolgáltatótól egy Sagemcom eszközt kaptunk, a net sebesség jelenleg 50mbit
-
scansat
tag
válasz
Gubek-Einste #53664 üzenetére
Értem. Köszi. Végül is teszek a designre, nekem inkább a szélsőséges hőmérsékleti (kültéri) viszonyokat kellene bírja. De ha a Linksys bírta, az Asus is bírhatja. Érdekes, hogy a Linksys is hogy kikerült a repertoárból, pedig mielőtt a Cisco megvette, nagyon ütős cuccokat gyártott jó áron.
-
scansat
tag
válasz
Gubek-Einste #53747 üzenetére
Szeretem a mindenhez értő embereket! Na, de ilyen világot élünk! Már nem pszichológushoz vagy szakorvoshoz járnak az emberek a problémáikkal, hanem a Mónika Show féle celebekhez, meg a WiFi antennán és mobiltornyon alvó geek-ekhez.
http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/6440/elektroszmogMég szerencse hogy vannak olyan szakemberek is akik legalább próbálnak korrekt választ adni:
http://www.laptopszaki.hu/blog/2015-02-23/tippek-trukkok-a-wifi-karos-e-az-egeszsegedre-vagy-sem -
zserbox
őstag
válasz
Gubek-Einste #53749 üzenetére
melyik jobb vagy mi a alapján kell dönteni, ha jelenleg nincs AC-s vevőeszközöm?
TL-ANT2408C vagy TP-Link N600?
-
zserbox
őstag
válasz
Gubek-Einste #53745 üzenetére
az antennák lecserélésével nem leszek szerintem előrébb, mert jelerősség bőven van. (és ha ideális jelerősség esetén tudnia kell a 80-100Mbps-et akkor jó nekem egyelőre)
Egyedül a router kevés akkor, abból nincs valami ami kevésbé horror összeg és 100Mbps átvisz? Nem kell semmi extra feature, ezért jó lenne 10k körül, akár használtan is. -
boogie84
veterán
válasz
Gubek-Einste #53736 üzenetére
Leszűkült a kör: TP-Link TL-WR940N vs TP-Link Archer C20 AC750
Az említett eszközök: tv (nem mindig használja a wifit-t), 2 laptop és a 3 telefon kihasználná az ac-t? Ha nem akkor még azt az 1000Ft-os felárat sem éri meg a C20. Tv ráadásul nem is támogatja az ac-t.
Szerintem a telefonok sem és a laptopok sem mai darabok. Nem ősrégiek, de talán egy-két évesek... -
boogie84
veterán
válasz
Gubek-Einste #53728 üzenetére
Na most volt időm utánaolvasni kicsit. Tehát ha jól értem az 50Mbites net soha a büdös életben nem fogja kihasználni az ac által kínált min500-max1300 Mbit/s sebességet. wikipédia.
Tulajdonképp a 802.11n szabványt támogató eszközöknek bőven elég az egysávos router is. Maximum egy időben: 1 tv, 2 laptop, 3 teló. Szerintem egyik készülék sem támogatja még az ac-t , de talán a tv, mert azt most vette a BF alkalmával. Ennek ellenére szerintem felesleges a dual router.
Mit gondolsz? -
boogie84
veterán
válasz
Gubek-Einste #53728 üzenetére
Kérdés az, hogy ezekhez az eszközökhöz és az 50-es nethez kell e egyáltalán a dual?
Van egy olyan érzésem, hogy átlag felhasználónak nem kell, és egy három antennás TP-Link TL-WR940N bőven lefedné a házat + elég is lenne a felsorolt eszközökhöz. Ugye?Egyik kollégánk javasolta h dualos router legyen, mert hogy az gyorsabb a régebbi egy sávosnál.
Anno a TP-LINK TLWR941ND tökéletesen működött, csak azért adtam el, mert a T-home-tól az új optikai nethez kaptam wifis routert. Úgy gondolom a 941 elég lenne, ami 10K alatt van.
-
boogie84
veterán
válasz
Gubek-Einste #53716 üzenetére
50-es net.
40es fofal, 10es valaszfalak. Fodem.
Maximum: 1 tv, 3 telefon, 2 laptop
Max keret 20e
Semmi extra igeny nincs. Elvezheto sebesseg... -
cukimajom
tag
válasz
Gubek-Einste #53715 üzenetére
Köszi, szerintem jó lesz!
-
cukimajom
tag
válasz
Gubek-Einste #53721 üzenetére
Köszi, már sajnos nem kapható
-
mike1334
veterán
válasz
Gubek-Einste #53718 üzenetére
Köszönöm, akkor az a nyertes
-
mike1334
veterán
válasz
Gubek-Einste #53714 üzenetére
Köszönöm!
Nagy igények nincsenek, szülőknek lesz, ha az egyik a pc előtt ül, akkor a másik telón tudja megnézni amit akar neten, jellemzően böngészés vagy videó.
A három kb egy árban van, melyik a legjobb (már, ha egyáltalán eldönthető) a három közül? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #53693 üzenetére
Értem, köszi.
Hát lehet lesz lehetőségem egy AC1900-at tesztelni, meglátjuk mit tud.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Gubek-Einste #53694 üzenetére
Próbáltam mindkettőt.
Customban a NAT beállítással is játszottam stb. szinte mindent végigpróbáltam, amit tudtam. De nem tudom, a régi kis TP Link után nekem ez az Asus nem vált be. (teljesen "story" az Asus router topikjában található)
Szóval összességében az AC későbbiekben még jól jöhet, meg eddigi apasztalatim alapján jobban preferálom a TP Link-et. Csak az érdekel(t) hogy várhatok-e vármiféle változást, tehát szerintetek lesz-e érdemi különbség? -
Speedy81
újonc
válasz
Gubek-Einste #53699 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Wifi-n nem is feltétel a 4-500, még a gép esetén sem. ezt elírtam az első hsz-ben, csak már nem tudom szerkeszteni.
amikor fontos, akkor az úgy is kábelen lesz rádugva.csak sajnos a külön NAS/home szerver újabb költség lenne, és gondolom nem 10 ezer alatt. Ennek még nem néztem utána.
akkor a 66-os hátrább került a listán.
az n18 elvileg 600 at tud wifin, de mint írtam, a wifi nem létkérdés a sebességre. ha 100 átmegy már nekem elég lesz arra a pár alkalomra és feladatra amire az kell.az ac68 csak az akciós áron lenne jó, ami ugye ma van, de már úgy is nagyon határeset az ára... :-(
-
korren
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #53689 üzenetére
Köszönöm szépen, azonban lemaradtam róla addig gondolkodtam. Mondjuk 8 órára már el is fogyott. 😛
Az ASUS RT-N18U-t nem bíztam a véletlenre, tanácsodra meg is rendeltem. Remélem mielőbb jön.
Szüleim házába gondoltam még hogy rendelek 3 db ASUS RT-N12D1-et, leváltani a TENDA W1800R és LINKSYS E2000 duót, de már abból sincs egy darab se. 5.000-ért megérte volna.
Köszönöm megegyszer!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #53659 üzenetére
Pontosan miért? A Marvell miatt?
Én dolgoztam már velük, az árukhoz képest hozzák azt a szintet, ami elvárható tőlük. Lesz szerencsém AC-s változathoz, ha lesz rá lehetőségem, ki fogom próbálni, hogy mit tud valójában.
-
Leshrac
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53668 üzenetére
Sejtettem, hogy ez a helyzet, köszi
Egyébként akit érdekel csak azért kérdeztem, mert most emagon a C7 olcsóbb lesz (19k) mint az N18U (hacsak nem akciózzák le azt is, mert még nincs kint az összes bf ajánlat) -
Leshrac
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53666 üzenetére
A TP-LINK C7-nek van legalább olyan jó wifije (lefedettség terén), mint az ASUS N18U-nak?
-
korren
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #53646 üzenetére
A TP-LINK TL-WR1043ND V3.-ra felmegy vmeik 3rd party fw?
Dd-wrt oldalán csak a V2.-hoz található fw. Bár a hardver speckó ugyanaz elvileg. Akkor feltolható rá a V2-es fw nyugodtan?
-
scansat
tag
válasz
Gubek-Einste #53580 üzenetére
Köszönöm a választ!
Én ezt a hardvertesztet olvastam és ezen zavarodtam össze: http://www.hardver-teszt.hu/news.php?newsID=2012Egyébként csodálkozom, hogy mindenkinek, derűre-borúra CSAK az Asus van ajánlva, ráadásul ahogy látom mindig ugyanaz az 5-6 típus. Szándékosan írtam egy márkát, az Ubiquiti-t hogy hátha....
De így is csak egy szobai cucc lett ajánlva. Ez most valóban akkora minőség pl. egy Ubiquiti routerrel szemben is? Csak mert utóbbinál -10 és +70 celsius közt garantálják a működést. A két márkát összehasonlítva melyiket éri meg stabilitás szempontjából?
Ubi-ból ezt találtam: http://logicit.hu/ubiquiti-er-x-halozat_es_kommunikacio-router-lan_routerek#page_artdet_tabs -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #53655 üzenetére
Izé, a konnektoros cuccokból van külső antennás is, pl. TP-Link-ből, és Tendából is.
A legtöbb tudtommal úgy működik, hogy 1 antennával veszi a jelet, a másikkal szór. Elvileg.
-
capafog23
őstag
válasz
Gubek-Einste #53655 üzenetére
Csak annyit írtál hogy asus így nem tudtam hogy pontosan melyik típúsra gondolsz de akkor Asus N12 D1 gondolom ez az.
Ezzel rá tudok csatlakozni a meglévő wifi hálózatra és azt újra erősíteni ugye? -
capafog23
őstag
válasz
Gubek-Einste #53651 üzenetére
Adnál linket kérlek, mert nem tudom mire gondolsz.
Ezt néztem még külföldi oldalon hogy nagyon ajánlották:
Link -
-Perko-
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53645 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
-
capafog23
őstag
válasz
Gubek-Einste #53647 üzenetére
Ez van az emeleten.
3-al lehet maximum letölteni.
Szomszédok távol vannak.
1 emeletet kell lejönnie, meg 2 falon át, ytong fal.
de egy fallal visszább (a célállomástól) lehet már tölteni 2.5-el.
Szóval ha oda teszem vagy a lépcső aljára (a jelismétlőt) akkor jó lenne szerintem. -
-Perko-
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53638 üzenetére
VDSLről még nem hallottam, de akkor lesz még egy köröm Telekommal. Ehhez elég csak a vdsl eszköz és ugyanazon a kábelen jön mint az adsl vagy boríthatja az infrastruktúra kiépítetlensége ?
-
-Perko-
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53610 üzenetére
Most néztem, hogy a 321B-s adsl modem adatainál ezt írja: it provides speeds of up to 24 Mbps downstream and 2 Mbps upstream. Magyarul akkor ez a modem 30Mbit/s meg 50Mbit/s-es netnél nem fogja átadni a teljes sávszéllességet?
-
-Perko-
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53610 üzenetére
Köszi a választ.
Mindegyik gép egy szobában van 3m-en belül a routerhez és a modemhez. Régi társasház 50cm-es tégla fallal.
Házban van pár cég is, így ahogy írtad is Dual band wifiset szeretnék mivel nagyon telítve van itt a 2,4-es sáv.Ezt néztem ki korábban: RT-AC1200G-plus
Jelenleg 20 Mbit/s-es csomag van amit majd január végén cserélnék 30 vagy 50 Mbit/s-esre.
Modemből meg meglesem amiket írtál. -
pictigjis
őstag
válasz
Gubek-Einste #53629 üzenetére
oké, köszi! látom, te is az asust (n18u) használod, megfogadom a tanácsot!
-
pictigjis
őstag
válasz
Gubek-Einste #53625 üzenetére
láma vagyok, eddig sose volt akkora sávszélességem, hogy a szolgáltatói eszköz ne legyen elég. és hogy telepítek bármit? összedugom, kikapcsolom a szolgáltatói eszközben a wifit, konfigurálom újat - és menni fog? olvastam valami ap módot is, de nem tudom, hogyan is kell ilyet (google persze segít, de nem vagyok szakértő)
-
vizimento
senior tag
válasz
Gubek-Einste #53616 üzenetére
És milyen egyéb lehetőségeim lennének még, a jelenlegi router megtartásával?
Egy alacsony energiaigényű gép, ami 0/24-be menne, abba lenne USB-n a 4G modem, és abból UTP kábelen menne az Asus routerbe, ami tovább osztaná?
Esetleg egy Raspberry Pi jellegű minigép is megtenné?
Vagy egy Win10 rendszerű "TV okosító"?
Esetleg van valami olcsó router amit be lehetne ilyen feladatra fogni?Alacsony bekerülési és fenntartási költségekkel - egyszerű és megbízható működést remélve melyik lenne a legoptimálisabb megoldás?
-
pictigjis
őstag
válasz
Gubek-Einste #53620 üzenetére
családi ház, normál falakkal. a nappalin (itt a huawei) kívül jó lenne, ha a szobákban is lenne normál sebességű net (nyilván nem 120 mbit). elvárás csak a könnyű beállítás, van két laptop, két iphone, meg az apró. értékhatárban nem gondolkodtam, persze minél olcsóbb, annál jobb. ezt nézegettem én, esetleg ez is? TP-LINK Archer C25 AC900
-
djdawed
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53620 üzenetére
Nálam igazából 1 fal lenne a két eszköz között és kb. 5 méter, csak kábellel nem lehet megoldani, mert kábel csatornák tele vannak, falat fúrásra pedig nincs lehetőség.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #53609 üzenetére
Akkor eldolt,58u lesz!
Koszi! Mar csak azt kene tudni erdemes e varni pentekig? -
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #53595 üzenetére
És az 56u-ról van valami infó.Árban ugyanannyi csak belső antennás.
Amúgy van már általános meggyőződés ,hogy a külső antennásoknak nagyobb a hatótávja? -
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #53590 üzenetére
Meggyőztél. Néztem nem nagy az árdifi. Mennyivel jobb a 58u?
Csak lesz valahol olcsóbban pénteken. -
mzso
veterán
válasz
Gubek-Einste #53563 üzenetére
A CFW most nem játszik. Olyan kéne amiben gyárilag van.
Eddig az EAP110 volt a legolcsóbb amit kiszúrtam de az is 18-20 ezer....
-
itg
tag
válasz
Gubek-Einste #53567 üzenetére
köszi, lesz nemsoká, csak kapjam meg
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #53579 üzenetére
Miért nem érdemes már azt venni? Az újabb Ac-s router-ek miatt?
Igazából az N65U 5ghz-es képessége amiatt elég volt ,mert a tv-k tökéletesen vették róla az 5ghz-es jelet.
A telefon már nem de annak jó a 2.4
Működésével se volt gondom ,hibátlanul végezte a dolgát.
Legszivesebben maradnék a márkánál ,csak ez bosszant ,hogy ennyi idővel a gari lejárta után adta fel.
Most megoldottam úgy ,hogy 5ghz-en mennek a tv-k( ott tökéletesen működik,vezetéken is)
a telefonok ,meg csatlakoznak a szolgáltatós modemhez.
Gondolom a ac55u jobb mint az Archer c5? Most ez a kettő között gondolkozom.Hátha valakinek kell egy kis apróért majd a régi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #53570 üzenetére
Volt annó DualBand Tp-Link-em.. WDR3600, az 500-as nettel már kicsit vérzett a torka, viszont ismerősöm máig megelégedéssel használja. De, összességében szerettem.
Valszeg le fogom mondani az AC88U-t. Jó áron lenne, de nem fogok rá várni 2-3 hetet. Bár, még az is lehet, hogy kivárnám, ha legalább kapnék tájékoztatást róla, hogy 3 hét és megérkezik, de semmi.
És, a BF-es árhoz képest is olcsóbb lenne a C5400...
Ami böki a csőröm a tp-link-nél, az a szoftveres támogatás..
Plusz Nézem, hogy ebből is van már V1 és V2, vajon mi lehet a különbség?
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #53564 üzenetére
Elég döglött az a topic ,de köszi!
-
McSzaby
őstag
válasz
Gubek-Einste #53553 üzenetére
Köszönöm, akkor D1-t veszek, az később jó lesz másra is.
-
McSzaby
őstag
válasz
Gubek-Einste #53550 üzenetére
Ez lett volna a következő kérdésem. Szerintetek amúgy melyik a megbízhatóbb? N12 WDS módban, vagy N12 repeater módban?
N12+ is tudja ezt gyárilag?
(#53553) Gubek-Einste:
Ezért akartam alapban repeatert. Régebben voltak gondjaim wds-sel, azóta azt hittem javítottak rajta, de akkor ezekszerint nem. -
woodworm
veterán
válasz
Gubek-Einste #53543 üzenetére
Ezért írtam, hogy nem olyan gyenge az a soc, hiszen hwnat nélkül is szép sebességet tud (700+ Mbit).
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #53537 üzenetére
Sajnos hasonló válaszra számítottam. Annó azért váltam meg a TP-Link-től, mert a szoftveres support olyan volt, amilyen.
A C5400 azért tetszetős, mert elég jó áron elérhető az AC88U-hoz képest is.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #53534 üzenetére
-
válasz
Gubek-Einste #53514 üzenetére
Olyanról nem tudok SOHO kategóriában, de eSATA-n is tudnak már 60-80MB/sec-et akár az újabb, erősebb típusok.
-
fogi
tag
válasz
Gubek-Einste #53502 üzenetére
Köszönöm, már nézegetem is őket. Eddig a Asus AC68U a bejövős.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Gubek-Einste #53501 üzenetére
ASUS RT-AC53-ról mi a vélemény? 2 vagy 4 LAN port mindegy, mert utána úgyis van egy gigabites switch
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Gubek-Einste #53496 üzenetére
10Mbitre mindegy hogy 2.4 vagy 5
Mit jelent az a "100as portok?"
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #53234 üzenetére
Remélhetőleg hamarosan fogok tudni nyilatkozni az AC88U-ról.
-
kirkri
addikt
válasz
Gubek-Einste #53445 üzenetére
Tegnap megvettem az Asus RT-AC58U routert. Nem bántam meg, hogy ezt választottam, megy minden flottul, egyszerű és logikus minden. Egy dolgot mondjuk nem értek, mivel soha nem volt Asus routerem.
Nevezetesen, hogy a vendég hálózatnak hogy lehet beállítani a 'normál' hálózattól eltérő jelszót. De lehet, hogy csak én nem találom, bár átnéztem már többször is minden menüpontot.Illetve még azt kell kitalálnom, hogy a AP-ként használt másik routert milyen IP címen tudom elérni. Anno amikor még a TP-Link volt a 'fő' router, akkor a 192.168.0.200 címet adtam meg neki. Most azon a címen nem tudom elérni, gondolom az eltérő IP tartomány miatt. A korábbi TP-Link DNS kiszolgálója 192.168.0.1 volt az Asus pedig 192.168.1.1.
-
FirstTripla
tag
válasz
Gubek-Einste #53474 üzenetére
-
kirkri
addikt
válasz
Gubek-Einste #53445 üzenetére
A másodlagos egy Netgear N-es router.
Nem probléma, ha ez sem fedi le a teljes házat, a másodlagossal jól megoldottam. Az már csak a hab lenne a tortán.
Én is az Asus felé húzok jelenleg, már csak azért is mert újabb típus.
-
kvarc
tag
válasz
Gubek-Einste #53434 üzenetére
Nem csak mikrotik erdekelne. Ezert is kerdeztem meg itt. Hatha tud valaki jo megoldast mas gyartotol esetleg.
-
Leshrac
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53436 üzenetére
E-Digitalon van most 35k-ért nem tudom az jónak számít-e
Milyen hátrányom lenne abból, hogy régi szériás? Ha már jó a router, akkor gondolom nem fontos hogy jöjjenek még firmware frissítések.
Más:
A ZyXEL NBG6816 Armor Z1 AC2350 router milyen? Most 28490 forintért van (-53%). -
HeliumA
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #53428 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget.
-
HeliumA
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #53413 üzenetére
Köszi a választ.
Mivel minden helyiségben a falban van a vezeték a nethez, így gondolkodtam az olcsóbb rooter/ek alkalmazásának a megoldásán is. Egy alap rooter is tudja már az N-es szabványt ami ugye 300Mbps adatsebességet tud nyújtani, így a környező eszközöknek ez is elég. A LAN-al összekötött meg profitálhatna a nagyobb adatsebességgel.
Jól sejtem?
-
Egon
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #53413 üzenetére
Thx a segítséget!
Még két kérdésem lenne:
1. Mit jelent a gyakorlatban, hogy az 5 GHz-es eszközök nagyobb sebességre képesek? Ha mondjuk vennék egy N18U-t az alsó szint lefedésére (az AC56U maradna felül), akkor konkrétan milyen sebességet lehetne elérni, mondjuk egy kétantennás dual-band klienssel (az egyszerűség kedvéért kvázi ideális esetet feltételezve, egy légtérben a routerrel), az AC56U-hoz képest (nyilván utóbbira 5 GHz-en kapcsolódva)?
2. A wifi automatikus váltását nem is várom el, de gondolom ha bekapcsolom az eszközön a wifit, akkor a legerősebb jelhez kapcsolódik (azaz vélhetőleg ha az emeleten vagyok, akkor az emeleti, ha a földszinten akkor a földszinti routerhez), nemde? Nekem ennyi is elég lenne. -
maxima
tag
válasz
Gubek-Einste #53405 üzenetére
Szia!
> Hogy legyen előre lépés a jelenlegihez képes, Asus AC68U/AC87U lenne
> az ajánlott.Jó lenne de az árcédula sem mindegy.
Köszi.
-
HeliumA
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #53382 üzenetére
Ez egy régi bérház amiben van fal bőven.
Most a pénz egy másodlagos szempont. A normális lefedés és a sebesség jobban számít. 5 mobil telefon, 3 számítógép, tv-k és tablet.
Én a Tp-Linket néztem hisz WiFi-n az nyújtja a legjobb adatsebességet.
Mondjuk nem tudom a Digi milyen rootert tesz majd be, de gondolom nem a legjobbat.
Esetleg érdemes egy gyengébb/olcsobb repeater-t betenni egy másik helyiségbe? Mondjuk egy APPROX - APPRP03-t?
-
tomi5244
őstag
válasz
Gubek-Einste #53398 üzenetére
"Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?"
100m2 családi ház, két szinttel. Tégla, ráadásul a 80as években gyakran használatos habisol beton.Nyugdíjas szomszédsággal, jó formán le sem kell jelszavaznom a wifit.
Az alsó szint annyira nem fontos. A ház déli oldalán lévő szobában van a jelenlegi router is (wr1043nd v1), mert az udvart is leszeretném fedni, ha 100%ig nem is, de egy részét jó lenne. Ezért a belső antennát nem nagyon erőltetném.
"AC56U-t néztem ki, ahogy olvasom elég combos a hardvere(?).
Már kifutott termék, az utódja már kapható."
Azért néztem ezt, mert pont volt egy eladó HA-n 20ért."Mennyi lenne a beszerzésre?"
Felső határ maximum 30e"Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?"
USB a nyomtatónak, mert a NASon nem volt valami stabil a működése, bár lehet én bénáztam. Meg jó lenne, ha nem lenne túl fapados a fw. port továbbítás, fix ip belső hálón. Egyéb haladó beállítások. Esetleg vendég hálózat wifin. -
RobexX10
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #53352 üzenetére
Köszi! Gondolkodok a beszerzésén. Tudása jó valóban. Stabilitására lennék még kíváncsi. De akkor marad még a külföldi fórumok böngészése
-
killer1203
senior tag
válasz
Gubek-Einste #53343 üzenetére
2-3 fal lenne körülbelül, ami kb 15-20 méter , semmi egyéb igény nincs valami jobb minőségű kellene 10-12 ezer körül 20mb os tonline egyenlőre
-
Khaosz55
addikt
válasz
Gubek-Einste #53322 üzenetére
Ok köszi,
már csak nem tudom, hogy a ASUS RT-N18U vagy ASUS RT-N56U B lenne a jobb választás. -
Khaosz55
addikt
válasz
Gubek-Einste #53319 üzenetére
Köszi,
az összefoglalóban olvastam, hogy a 2,4GHz-es-nek nagyobb a lefedettsége. WR841N-nél ne legyen kisebb a lefedettsége.
1 dolog van a Hálóban van egy vezeték nélküli mediaplayer. Jelenleg max 720P filmeket tudok lejátszani nagyobb tömörítésnél akadozik. A gépem van megosztva a hálózaton amit lan-on keresztül csatlakoztatok a hálózathoz. Bár elméletileg a 100mbitnek is bőven elégségesnek kéne lennie ehhez.Szóval Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 kettő között van 5K különbség.
-
corwen
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53316 üzenetére
Köszi szépen az utánajárást!
-
Perbal1
tag
válasz
Gubek-Einste #53301 üzenetére
Szia!
Ezt hogy érted?
"Tényleg szüksége van hozzá AC1900-as adapterre"
Egy NZXT S340 elite gépházba lenne beépítve!
Szeretném, hogy jó legyen a wifi vétele! -
DS39
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #53307 üzenetére
és a 100 Mbit-ből, ha csak Wifi van használva, mennyit tud kihajtani a WR841N?
mert néztem ezeknek a tp-linkeknek a leírását, és szép hogy írja (a 740-re hogy wifi 150, 841N meg 300 megabit, ez szép névleges tempó), de ha csak 100-as porton érkezik a cucc, akkor 100-nál soha nem lehetne több a sebesség? minek ez a parasztvakítás?
-
Márton
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #53307 üzenetére
ok, akkor ezt észben tartom, hogy ne akkor akarjak wifizni, amikor utp-n is jön a kakaó.
köszi a tájékoztatást -
Márton
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #53305 üzenetére
Nekem ideális, nem tehetek róla hogy dupláztak 50-ről
Az up még fölötte is van (53)
Csak a wifi lett már szűk és a noip is jól jönne. -
Márton
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #53303 üzenetére
akkor én nem ideális módban használom a mostani tp-linkem évek óta?
-
Márton
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #53299 üzenetére
Ezen most meglepődtem. Miért kell gigabites port?
Az ősrégi B/G-s routerem is tud most kábelen 65mbitet, wifin 19-et.
Ezt egy WR841 N-es router nem dobná meg? Főleg a wifi gyorsulásért venném, a kábelen ha csak 80-on cammog, elviselem.köszi
-
Perbal1
tag
válasz
Gubek-Einste #53299 üzenetére
Igen!
-
Perbal1
tag
válasz
Gubek-Einste #53295 üzenetére
Szia!
A router neve: Bright Box 2 Wireless Router
-
JonDen
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53287 üzenetére
Köszönöm
-
arn
félisten
válasz
Hosszutavon befurodtem ezzel is
hosszabb tavra vettem, hogy az ac korszakot kihuzom vele (akkor ez volt a csucs), aztan vehetek most masikat. Inkabb megveszem a legolcsobb megfelelot, aztan gyakrabban cserelek.
Azota kicsi utanaolvastam... jo lesz az r7000, hwesen vmivel jobb is, mint az asus, es csinaltak hozza asus-merlin forkot, igy a swel valszeg nem lesz problema, ami az asus erossege. Kevesbe melegszik, atviteli tesztekben meg szinte mindenutt a legjobb az ac68al egyetemben a kategoriajaban. A linksys 1900asat is dicserik, az meg stabilabb, de dragabb is. Gyk a mostani arakkal a netgear tunik a legjobb ajanlatnak, annyiba kerul, mint az ac66, es pl a hasonlo linksys 1.5x ennyi.
Hatranya, hogy csak ket ev gar van ra. Amazonrol rendelem, ha vmi nagyon gaz, siman visszakuldom.
-
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste #53289 üzenetére
akkor maradjak az- M7350-nél?
-
smallmer
őstag
válasz
a 7310 a drágább ezért nem értem
-
keekee
tag
válasz
Gubek-Einste #53275 üzenetére
köszi még egyszer a tanácsot
hardverben erősebb amúgy az Asus? Mert ha igen, megéri az árkülönbséget simán! Néha másolgatok bluray iso fájlokat a gigabit porton (ha itthon a céges laptop), ott nyilván ki lehetne aknázni a hadrveres pluszban rejlő potenciált -
BoC1ka
senior tag
válasz
Gubek-Einste #53269 üzenetére
Köszi,
Azt rendeltem végül - Dlink wifi + usb stick - akciósan telenornál 10600 volt a kettő. Remélem jó lesz, péntek beüzemelem
(ha esetleg valaki másnak is kellene
)
-
oil120
senior tag
válasz
Gubek-Einste #53269 üzenetére
Köszönöm!
-
arn
félisten
válasz
Vagy kerdezek konkretabbat... ac68 vs r7000? A netgear 30 euroval olcsobb, kevesbe melegszik. Az asusnal mindig dicserik a merlin firmwaret.
-
arn
félisten
válasz
Jah azokban lattam, hogy jobb a soc - megbizhatobb es jobban sikerult dbok?
mindenkepp asust ajanlasz? Netgear, linksys pl?
Az ac87nak van ertelme, ha a racsatlakozott eszkozok max 866os act tudnak? -
prime_adam
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #53256 üzenetére
Igen, természetesen kliens oldalon is van védelem
E mellé jönne valami jobb routeres megoldás is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest