- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
boogie84
veterán
válasz
Gubek-Einste #53736 üzenetére
Leszűkült a kör: TP-Link TL-WR940N vs TP-Link Archer C20 AC750
Az említett eszközök: tv (nem mindig használja a wifit-t), 2 laptop és a 3 telefon kihasználná az ac-t? Ha nem akkor még azt az 1000Ft-os felárat sem éri meg a C20. Tv ráadásul nem is támogatja az ac-t.
Szerintem a telefonok sem és a laptopok sem mai darabok. Nem ősrégiek, de talán egy-két évesek... -
boogie84
veterán
válasz
Gubek-Einste #53728 üzenetére
Na most volt időm utánaolvasni kicsit. Tehát ha jól értem az 50Mbites net soha a büdös életben nem fogja kihasználni az ac által kínált min500-max1300 Mbit/s sebességet. wikipédia.
Tulajdonképp a 802.11n szabványt támogató eszközöknek bőven elég az egysávos router is. Maximum egy időben: 1 tv, 2 laptop, 3 teló. Szerintem egyik készülék sem támogatja még az ac-t , de talán a tv, mert azt most vette a BF alkalmával. Ennek ellenére szerintem felesleges a dual router.
Mit gondolsz? -
boogie84
veterán
válasz
Gubek-Einste #53728 üzenetére
Kérdés az, hogy ezekhez az eszközökhöz és az 50-es nethez kell e egyáltalán a dual?
Van egy olyan érzésem, hogy átlag felhasználónak nem kell, és egy három antennás TP-Link TL-WR940N bőven lefedné a házat + elég is lenne a felsorolt eszközökhöz. Ugye?Egyik kollégánk javasolta h dualos router legyen, mert hogy az gyorsabb a régebbi egy sávosnál.
Anno a TP-LINK TLWR941ND tökéletesen működött, csak azért adtam el, mert a T-home-tól az új optikai nethez kaptam wifis routert. Úgy gondolom a 941 elég lenne, ami 10K alatt van.
-
boogie84
veterán
válasz
Gubek-Einste #53716 üzenetére
50-es net.
40es fofal, 10es valaszfalak. Fodem.
Maximum: 1 tv, 3 telefon, 2 laptop
Max keret 20e
Semmi extra igeny nincs. Elvezheto sebesseg... -
boogie84
veterán
Sziasztok,
egyik ismerosom szeretne routert venni. 2 kiszemelt van. Mindketto dualos. ( oszinten szolva nekem anno 1 csak egy tplink 941 volt, nem ismerem a dual band-et)Tplink archer c20 ac750
Dlink dir-809 ac750
A tplnik 2 antennas, mig a dlink 3. Szukseg lenne 3 antennara, ha a pinceben, muhelyben is szeretne jo jelerosseget? Muszaki adatok kozott mobilrol csak ezt az elterest latom.
Kerdes tehat, h 2 v 3 antenna?Koszonom a segitseget!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest