- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMiller
tag
válasz
woodworm #76409 üzenetére
Alapból az xbox és tv vonalon a wifivel nincs problémám. Nem akadozik egyik sem. A gond a DLNA és SMB hálózaton (R3G-re van dugva egy HDD) történő filmezéssel van. Néha, vagy olykor többször is beszaggat egy 720p-nél nagyobb film. Roppant idegesítő tud lenni. Persze restart után birja egy ideig..
Gondoltam a router-ből kellene "kivennem" a NAS funkciókat egy külön eszközbe, de a szaktopikban megkaptam, hogy rendes routert kellene venni.
Én nem értek hozzá, csak azt látom, hogy a R3G 2,4 GHz-en 300 Mbps-t, 5 GHz-n 867 Mbps-t tud. Ez a fentebb dícsért AC65P esetében 450 és 1300 Mbps. Gondoltam, ha már "mindenképp" kell egy jobb router azzal kezdeném, az az olcsóbb. Hátha elvinné a jelenlegi dolgokat és nem kerülne 100+k-ba egy NAS sztori..
-
Core2duo6600
veterán
válasz
woodworm #76398 üzenetére
Ez igaz, de elég sok infot találni róla.
Míg az Asus ról , (de írhatnék ide bármilyen más egyszerű routert, ami alapvetően webes konfigra lett kitalálva) már jóval kevesebbet,
hiszen akik ilyen eszközt választanak, nem akarnak elmélyedni a mélyebb hálózati ismeretekben.
Míg ha valaki Mikrotiket választ, akkor bevállalja a szívást, és a tanulni akarást, ebből kifolyólag elég sok alapot is irányt lehet találni a konfiguráláshoz.
Én is elég sok célirányos linuxdistrót kipróbáltan.Sokáig használtam a pfsense-t is, egy atomos gépen, amit direkt ennek raktam össze.
Miután egyik akkoriban kaphaató routerrel sem tudtam megcsinálni amit akartam, vagy amivel igen, az irreálisan drága lett volna, (akkor egy 30/5 ös netem volt. )
Egészen addig be is vált, amíg ide nem ért a digi, erre már kevés volt a vas, és problémák is voltak már vele.Ekkor belekezdtem a keresgélésbe, elvárás volt, hogy 2 internetelérést kezeljen egyszerre, Policy routinggal.
Nem néztem az árat, de 200 000 től nem adtam volna többet érte.
Nagyon sok eszköz nem volt képes routolni gigabitet pppoen, volt ilyen millios összegű is.Fontos volt, hogy hangtalan legyen.
Ismerje a VLAN-tHosszas keresgélés után eljutottam a Mikrotikhez abból is egy 1100 AHX4-est választottam (akkor még nem létezett a 4100 as) , miután megemelték 500 ról 1000 esre, és az 750GR3 as már kevés volt a gigabithez.
Nem bántam meg, röhögve elviszi a 2 internetelérést több alhálóval, wifi nek külön van, stb...
akár portonként, akár gépenként tudok szürést alkalmazni. -
sanyek2
senior tag
válasz
woodworm #76385 üzenetére
Félreértesz.
Nem gúnyos a hangneme egyik hozzászólásomnak sem.
Próbáld újraolvasni úgy, mintha nem tudnád mi tévő legyél, miközben meg-megszakad a neted és neked dolgod lenne.
Ha lenne másik készülékem, már rég törött volna a fritz box.
Értelmes ellenérvet pont hogy nem tudok felhozni az Asus-ok ellen. Ez a téma sem hobbim, sem szakterületem. Ergo ezért fordulok azokhoz akik tudnak segíteni.
A két modell amit ajánlottak, alap hogy feltűnik, hogy egy teljesen más hálózathoz volt beprotezsálva, így nyilván adja magát a kérdés, hogy "nekem is erre lenne szükségem?"
Nem értem miért kell ezt negatív hangnemmel értelmezni. Komolyan.
Ha nem kapok itt segítséget, megoldom máshogy. Nem gond. Csak mondjátok meg. -
Alex91
félisten
válasz
woodworm #76385 üzenetére
Latod, most irta, hogy neki ez megse jo, azt neki is azt ajanlottak...
Nekem csak az tunt fel, hogy most ezek a slager routerek, azt problematol fuggetlenul ez megy mindenkinek. Es volt itt mar olyan is, akinek megse jott be...
Bar linkeltem mesh-re pl., de oszinten en mondjuk ezt se vennem, csak ugye a tobbsegnek olcso kell...
De hat van aki, Mikrotik, meg Ubiquity rendszert ajanl, ami meg szerintem a legtobb esetben otthonra talan tulzas... -
sanyek2
senior tag
válasz
woodworm #76376 üzenetére
Valóban így van
Már kezd elborulni az elmém, olyan ideges vagyok a net miatt.
Gép újratelepítés volt a program mára és cseszhetem emiatt.
Beállítottam az egyszerű jelszó helyett egy brutálisat a készülék beállítás menüjének levédéséhez, és érdekes, most már nem dobálja le a netet.
Itt valaki szerintem lopja a netemet.
Úgy vélem ezzel a jelszóval csak elodáztam, nem oldottam meg a problémát.
Továbbra is változatlan a tény, kell vennem egy komolyabb routert.
Amennyiben úgy vélitek, az összes újabb Asus készülék javarészt azonos asuswr-el van ellátva, akkor választok én magamnak.
Azért jöttem ide a gondommal, mert az új eszközökről nem igazán mondható hogy tájékozott lennék. -
Alex91
félisten
válasz
woodworm #76381 üzenetére
Most te nem latsz a szemellenzodtol! Nem mondtam, hogy az ajanlott eszkoz xar lenne! Altalanossagban beszeltm. Azert ne mondjuk mar, hogy eg 5 ezer ft-os TP-Link n-es router milyen jo valasztas, amit itt valaki linkelt sajat maganak. (Tudom, mert pont ilyenhez volt mar szerencsem...) Na, ez pl. xar...
-
Alex91
félisten
válasz
woodworm #76378 üzenetére
Nem tudom, hogy melyik alap keszulekesnek nagyobb biztonsaggal ajanlottam mesh-t, de biztos igy van, ha te mondod...
Amugy mas is le akart itt beszelni emberket az olcso megoldasrol, nem csak en. Szerintem ma mar ez egy nagyon kozponti dolog a haztartasban, par even belul meg a WC kagylo is WiFi-n fog logni! Szoval erdemes lehet kicsit tobbet aldozni ra, vagy lehet gyakran cserelgetni, es esetleg folyamatosan szopni az olcso eszkozzel... -
Alex91
félisten
-
mrmft
senior tag
-
aujjobba
addikt
válasz
woodworm #75868 üzenetére
Diszkrét, bár a beállítás nem a szokványos kétklikkes módszer lesz ahogy látom.
Vezetékes backhaul-t akarok olyan topológiával, ahol mindkét Deco eszköz az ISP router mögé van kötve kábellel. Egyik a földszinten, a másik az emeleten, mindkét helyre megy egy-egy UTP amik az ISP router-ből indulnak.
AP módot kell konfigurálni, stb.
Remélem működni fog, egymásnak ellentmondó infók keringenek a termék fórumon.Ilyet nem tudok otthon összehozni, nem is értem ki csinálna ilyet:
Bár amikor ez a kép született még nem tudta a cucc az AP módot. -
válasz
woodworm #75396 üzenetére
Nálunk albérletben van egy WR740N, alapból se egy erős router de akkor nagyon meglepődtem amikor 1 torrentet akartam futtatni 5 szálon és eldobta a router a wifi jelerőt.
Nem hittem el!
Fórumon utána kérdezve biztos vagyok már benne hogy vagy táp, vagy valami kondi problémás.Mondjuk az is legalább 7 éves router, de akár 9 is lehet..
-
-
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #75339 üzenetére
a wifin torrentezést meg főleg elítélem
de ha lehetne wifin routerre kötött SSD-re torrentezni azt itélném el triplántothjozsi96
gbit LAN-on lóg a PC éjjel nappal és a router azért kellett hogy gond nélkül tekerje ki a gigás netet
és torrent mellett is menjen a böngészés meg minden röccenés nélkül
így már érthető?a 71-73MB használat az értelem szerűen a router RAM használata
és írtam hogy közben gépen milyen terhelést adok neki és röhögve viszi
ha routeren torrenteznék nem ennyi lenne a RAM használat de mivel én olyat sosem fogok
így kérdezz mást erről akinek fétise a router NAS-ként használat -
-
Ano
senior tag
válasz
woodworm #75298 üzenetére
Ezt nem teljesen értem ... hogy hogy mit vártam?
Valaki ajánlott egy routert amiről kiderült, hogy nem stabil, holott leírtam hogy mik a legfontosabb tulajdonságok amik alapján keresek routert ... ebből az egyik az volt hogy stabil legyen!
Az Asus-t meg nem utána zártam ki, hanem alapból nem akarok olyat (előre kizártam) ... nem hiszem hogy csak szar routerek léteznek meg az Asus
És mivel ez valószínüleg nem így van, így ezért kérdezem az itteni közösséget akik jobban képben vannak mint én!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
woodworm #75214 üzenetére
Már nem emlékszem melyik router volt, de olvastam róla, valami 4 magos 1-2GB ramos megoldás volt direkt nas funkciókkal és ebben benne volt a torrent is, volt rajta usb3, amivel tudott 100MB/s sebességet is. Ha jól emlékszem talán a lan portokból is 8db volt rajta, de az ára valahol 200e felett volt, amikor az árát megláttam, nem is foglalkoztam tovább vele.
-
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #75176 üzenetére
ha megnézed az ajánlót a gigás nethez ajánlott routerek feléről kiderült hogy közel maxon tudja csak
egyre több helyen van gigás net FTTH-n (DIGI és Telekom) és jön a panasz hogy egy kis torrent mellett lassú a böngészés meg forró a router
ezért lenne jó így átalakítani az ajánlott listát
amúgy is a topikgazda is azt a 4-5 routert ajánlja mindenre szóval nincs értelme 15-öt ajánlani
AC57U, 65P, 85P, Xiaomi 3G ahova ezek nem felelnek meg ott spéci igény van oda lehet akkor másból választani, ez a 4 a kérdezők 98%-ának tökéletes választás -
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #75174 üzenetére
azért írtam ha nem is törlik de átmehet az 500megabites listába
és gigabithez csak az maradjon ami gond nélkül át viszi
mivel nem kapható így már csak max a hardveraprósoknak jó a lista
amúgy is ha jól látom beépített antennája volt csak és az mindig hátrány a 2-3-4 külső antennáshoz képest -
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #75172 üzenetére
mert csak 1magos Mediatek van benne az 57U-ban meg a 2magos/4szálas
és árban igencsak drágább a 56U B1 mint az erősebb 57U
arról nem beszélve hogy arukereso nem is listázza ergo nem kapható sehol szinteamúgy is felesleges 15routert ajánlani
inkább fele annyi legyen de azok kaphatóak legyenek jó áron 100 kiskerben és legyen velük tapasztalat -
válasz
woodworm #75158 üzenetére
Máshogy fogalmazok. A kérdés arra irányulna, hogy ilyen custom romok nyújtanak több, jobb funkcionalitást, vagy kiforrott megoldások mint pl a Mikrotik (ami még megfizethető).
Azt látom, hogy a támogatott eszközök listája nagyon összevissza van, nem is könny customra olyan eszközt választanom, ami egyrészt megfelel sávszélben nekem, másrészt támogatott és költségkeretbe belefér.Tehát az lenne a lényeg, hogy custom vs nagyobb gyártó OS.
-
gatto_
senior tag
válasz
woodworm #75113 üzenetére
100/100Mbps-os netem van, a speedtest azt nagyjából jól is mutatja kábelen és wifin is.
Viszont kipróbáltam a gyári kábellel gigabites kapcsolaton, USB3-as pendrive-al, egy SSD-vel, és egy mobil vinyóval, és mindegyikkel ezt a 7 MB/s-os másolási sebességet produkálja, amit wifin is átvisz.
Kipróbáltam a beállításoknál lévő USB2 és USB3 módokat is.
Van egy Huawei Mate 10 Pro telefonom, azon is kipróbáltam, dettó ennyivel másol.
Ez így elég karcsú. Az N18 kábelen 25-30 MB/s-ot tud. -
stigma
addikt
válasz
woodworm #74967 üzenetére
(#74967) woodworm: AC85P van fenn használtan , lehet lecsapok rá.
Nekik szerintem amúgy használtan egy AC87U is bőven elég lehet. Nem ,,hardcore Torrentezők", szerintem max 10-20 torrent futna + NAS. Ugye írtam 1. és 2. ügyfélt, eddig úgy néz ki DS218+ lesz külföldi torrentezőnek és leeht a Mac-es haveromnak Qnap 228A.
Köszi szépen.(#74968) TeeJay : Köszi, egyenlőre szerintem jobb megoldás az, ha 1 router + jelerősítő/Powerline van
Powerline esetén lehet pingek lesznek/lehetnek, de egyenlőre én nem tapasztaltamköszi mindkettőtöknek. Ilyenkor mindig inkább kérdezek, mert nem szeretek elkapkodottan válaszolni.
Ezek amiket ők akarnak és azt hiszik átlag dolgok(Rohadt nagy házba normális wifi jel vagy külföldről streamelni) , ehhez azért nem 5 forintos átlag dolgokat vesz/venne az ember.
-
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #74874 üzenetére
akinek van tesztelje úgy mint én
speedtest mérésnél router CPU terhelés figyelés
meg masszív 900megabit letöltés SSD-re mellette meg 2-300megabit seed és lehet nézni mennyire térdel le a router procija
a Mediatek SOC simán vette az akadályt a többit meg láttuk hol vérzik el
TP routereket tesztelje más, 14napig vissza lehet vinni őket a boltokba párat bevállal mindenki 1hónap alatt 20-30router ki lesz tesztelve a gyakran ajánlottak közül -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
woodworm #74838 üzenetére
1.: a "hibát" csak bizonyos speckós körülményeknél produkálta. a szervíz sem tett volna mást, mint én: fw reinst max.
2.: az asus-nál valahogy mindig rossz készülékekbe futok bele. (mint írtam: nem 1-2 asus cuccot teszteltem már huzamosabb ideig, bga-knál volt egy kivétel: ati 3870 oc) mert nálam valahogy sosem hozzák azt a szintet, amit más márkából, azonos árszinten hoznak az adott eszközök. tudom, bennem van a hiba.
3.: ezzel most arra akarsz rámutatni, hogy a mediatek-nél nincs ilyen, vagy igazat adsz, hogy azért számít a 2 vs 4?
(#74837) Dragon3000: elég sok szokott aktív lenni
(emiatt vagy erősen korlátozom a szálakat jelenleg, ha a másik gépen is fut kliens vagy szimplán akkor futtatom csak a torrentet, amikor nem megy a game)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
woodworm #74825 üzenetére
b1 volt az asus (bár lehet, hogy rosszul emlékszem, régen volt a dolog), nem csak te nem érted, sokan nem értették. én viszont tapasztaltam
tényleg sokáig próbálkoztam vele... hónapokig, de csere lett a vége.az a tp-link egyébként 65k, azért az nincs közel a 100hoz, inkább a 100 feléhez. és cserébe 4magos proci stb. ezért akadt meg rajta a szemem. ill tplink bevált eddig. vagy a 65k-t sem éri meg ezzel a hw spec-cel? (tehát van jobb esetleg ~70ig?)
-
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #74779 üzenetére
akkor nem szórakozok tovább CFW-vel meg TP Link routerekkel kábel lesz belőle max fúrok még szülőknél
sajnos ott a 2. emeleten a tetőtérben a UPC CB ami belövi 2,4 és 5GHz AC-n a tetőteret
meg az alatta lévő első emeletet viszont mivel betongerendás az plafon így a földszinten a nappaliban már csak 2,4GHz van 5-10megabittel
ezt az első emeletre rakott 841ND+gargoyle routerrel 30-32megabitre tornásztam
gondoltam találnék olyat ami csatlakozik a tetőtérben lévő CB-hoz és tudja tolni azt az 50-60megabitet a földszintre de akkor felejtős
pénzt meg nem akarok rá költeni annyit
majd lefúrunk egy szintet UTP-vel és AP-nak lesz rátéve a TP és úgy megy majd maxon -
szasanyi
félisten
válasz
woodworm #74743 üzenetére
Szerintem nem üti, és továbbra is kizárólag a jelenlegi helyzetről beszélsz holott én éppen az ellenkezőjéről beszéltem (mint későbbi előny és mint elvárás az új router vásárlásakor). Ezen kívül pölö panelban, köztes falak esetén nagyon nem mind1 az az N-es teljesítmény - amit rendsze több, különbféle eszköz használ egyidőben mint AVR, TV és mobilok- , de szerintem ilyet nem vettél számításba. Lertam a konkrét, 1,5 - 1,5 éves tapasztalataimat a N600 és N450 WiFi használatról is.
Nem értem amúgy miért az efféle a győzködésről írtok, holott a kérdésemnek ehhez nagyjából semmio köze sem volt.TeeJay: elhiszem, hogy jó az a router, de nem biztos az, hogy nekem is a legmegfelelőbb. És nem a LAN vagy HWNAT miatt, mert ott nyilván nálam sem lenne gond. Viszont a WiFi is uo. fontos (lásd: N18U vs AC66U_B1 tapasztalat).
-
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #74576 üzenetére
na de ha a FW azonos meg az fcc is akkor lehet hogy a komplett cucc azonos csak a wikidevin elírtak valamit a wifi vezérlőkkel kapcsolatban? minek gyártanának azonos fcc-ra két külön vezérlős routert de azonos FW-el
mondjuk mindegy nálam szépen megy1x meg majd szétkapják valahol és kiderül hogy mi az igazság
főleg arra lennék kíváncsi hogy tényleg 3külső és 1belső antennás-e -
szasanyi
félisten
válasz
woodworm #74443 üzenetére
Igen, így már étem. De én nem ehhez hasonltottam, aminél viszont (most) olcsóbb. Viszot azt nem tudom, hogy a D-Link FW-je milyen, az ASUS-t ismerem.
Egyébként az AC57U nem lesz kevés a korábban leírtak szerinti használathoz? -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
woodworm #74236 üzenetére
Windowson milyen programmal lehetne videókat, képeket nézni? Média lejátszóhoz már 3x hozzáadtam, úgy néz ki, mintha elfogadná a belépési adatokat, de utána újrakezdi, mintha nem adtam volna meg.
blueye lehet akkor majd a új firmware segít (milyen jól járnak azok, akik majd fél év múlva veszik meg
), ott is írják, hogy The USB port is slower than expected. Mondjuk jóval gyorsabb mint a 65P. Frissítettél firmwaret? Most látom ugyanaz a száma, mint a 65P-nek. Lehet tényleg a router is ugyanaz. Nekem tegnap a lakás két legtávolabbi pontján 34,5, 36,7Mbps-t mért, ma frissítés után már csak 1,88, 0,72-t
-
pinnacle
nagyúr
válasz
woodworm #74234 üzenetére
Az a gond, hogy médiaszervernek használhatatlan. Ezért kérdeztem, hogy
Mi a legolcsóbb ajánlott router, ami alkalmas média szervernek? Jó lenne ha PC nélkül is tudnék nézni képeket, videókat. Illetve ide töltenék le is.Akinek van 57U-ja írja meg legyen szíves, hogy azzal nincs ilyen probléma? Rá csatlakoztatott külső HDD-ről, simán tud képeket, videókat nézni? Az régebbi modell, talán van már rá működő firmware.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
woodworm #74140 üzenetére
Köszi woodworm, TeeJay! Megrendeltem a 65P-t. Mindenki megnyugodhat.
Nincsen nagy igényem csak egy 81m²-es panelben mindenhol jól működjön. Illetve a rákötött külső merevlemezre tudjak PC-vel letölteni. Gigabites Digi lesz nálunk, remélhetőleg nem fogja majd vissza. Nem tudom, hogy számít-e PC-s letöltésnél, hogy a külső merevlemez a PC-re vagy a routere van csatlakoztatva.
Korábban kérdezte valaki, hogy nem érti miért van állítva. Lehet így kevésbé melegszik. 741ND is meleg volt vízszintesen, állítva nem is lehet érezni. -
Vikitorony
tag
válasz
woodworm #74029 üzenetére
(#74029) woodworm, (#74039) uriember:
Jelen pillanatban úgy tudom, hogy nincsen. A jövőre gondolva jobb szeretnék 3x3-ast.TeeJay kommentjei alapján az jött át, hogy az ASUS RT-AC58U és a 65P hasonló tudásszinten van, pinnacle (#73876) viszont arra próbál rávilágítani, hogy az 57U kevésbé "forrófejű".
Továbbá itt is inkább az 57U fele húz TeeJay seed miatt, de WiFi-ben meg látszólag az 58U és 65P jobb.Melyiket érdemes választani?
57U - nem pörög annyira HW NAT-nak köszönhetően.
58U - jobban pörög nagy számú torrent mellett, de jobb a wifi-je.
65P - gyanítom ez is jobban pörög erős torrentezés mellett, de ennek is jobb a wifi-je 57U-hoz képest.Netflix, HBOGO, Spotify, és egyéb streaming szolgáltatások és minimális/közepes torrent mellett viszont gyanítom, hogy nem ütközik ki annyira a melegedés?
-
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #74026 üzenetére
Az enyém 2019-es gyártmány, és wikidevi alapján is tavaly adták ki szóval friss még a cucc
Eddig megérte mert príma a wifije és kábelen is hasít. AC58U régebbi igaz több FW is jött már rá tehát ami volt hiba javították, AC65P még csak most fog beindulniAC57U pedig csak nevében új amúgy egyezik az AC1200GU-val ami már pár éves széria
-
vargalex
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #73949 üzenetére
akkor bakker azért van benne tényleg 4 antenna mert 4x4:4 MIMO-s AC-ra csak butítva van FW-ben 3x3-ra?
most állítom be eddig jól megy, WAN-LAN szintén röhögve 1gigabitet hoz
picit rövidebb antennája van mint az AC57U-nak
kb. akkorák mint az AC66UB1-nek voltak
annyit látok egyelőre hogy a FW itt is még első kiadás, USB részen csak aidisk meg server center van semmi másAC professional résznél viszont kicsit komolyabb beállítások vannak mint az 57U esetén
-
pinnacle
nagyúr
válasz
woodworm #73932 üzenetére
Nem tudom, hogy nem fog-e melegedni, ha a fedlap nem szellőzik. Ilyen fejhallgató tartót vettem, jó lenne ebből csavaros rögzítésűt találni nálunk, mert a ragasztó elengedett. Router alját viszont lehetne a tartókarhoz ragasztani.
TeeJay elméletileg ez lesz a legjobb, kíváncsi vagyok mi mutat majd a gyakorlat.
65P-nek van ilyen szimulátora? Megnézném mit lehet állítani rajta. -
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #73845 üzenetére
AC58U-ban IPQ4018 van meg mellé egy Switch: Qualcomm Atheros QCA8075
amire az Atheros wikidevi oldalon azt adja hogy 5 portos gbit ethernet switch semmi más infó nincsaz Archer C6 V2.-ben Switch: Qualcomm Atheros QCA8337N switch van amire ennyi infó van
7portos gbit ethernet switch
nem írják egyikhez sem hogy HW NAT képes vagy nem képesellenben az IPQ4018 qualcomm által kiadott pdf-ben ott virít hogy HWNAT engine
meg a blokkdiagramon is HNAT részegység ki van emelve
[link]
aztán tessék valóságban meg 1000/300megabit torrent majdnem kifekteti a procit
ami megint csak írom még nem gond mert elbírja csak ha már a proci 80-90%-on teker akkor más funkcióra hogy lesz kakaó? és itt a baj sajnos, pont azért kell a rendes HWNAT hogy a proci csak a fő feladatokkal kell hogy foglalkozzon és mindig legyen kraft bármi terhelésreilletve még ez sem baj mert mindenki másra használja
inkább az a bibi hogy a Broadcom meg Qualcomm arm procis eszközök is túl vannak árazva miközben a Mediatek filléres cuccok kiröhögik a gigabitetlehet ilyen drága az arm licence hogy ennyire megdobja a routerek árát míg a MIPS procik olcsóak és mégis gyorsak?
nyílván ha csak 1gigabittel töltünk le kb. mindegyik mai router tudni fogja gond nélkül, meg a feltöltést is, csak aztán ha ezt egyszerre akarja az ember akkor lesz izgalmas a téma -
vargalex
félisten
válasz
woodworm #73719 üzenetére
Nálam szintén a Mediatek alapú eszközök szerepeltek eddig wifi terén (mind sebesség, mint hatótáv szempontjából) a legjobban. Ez esetemben D-Link DIR-860L B1-et és most tesztként az Asus RT-AC57U-t jelenti. Mindkettő OpenWrt-vel.
Az összehasonlítási alap elég bő, bár csak 2 AC-s példány van benne: Asus WL-550gE, Asus WL-500gP v1, D-Link DIR-825 B1, TP-Link TL-WR1043ND v1, TP-Link TL-WR1043ND v2, TP-Link TL-WR710N, TP-Link TL-WR741ND, TP-Link TL-WDR3600, TP-Link TL-WDR4300, TP-Link TL-WDR4900, Linksys WRT3200ACM, Mikrotik hAP ac².Persze, sebességben a Linksys WRT3200ACM valószínűleg jobb lenne, de úgyis csak 866 Mbps képes kliensem a legjobb...
(#73720) MaCS_70: DIR-860L B1 esetén a google maps szerint a házunktól 95 méterre lévő utca sarkon már 10 Mbps-el tudok wifi-zni.
-
válasz
woodworm #73719 üzenetére
HGG, de szigorúan 20 dBm wifiteljesítménnyel.
Az N18 egy valódi csoda. Beüzemeltem egy TP-Link kültéri acces pointot, ami szintén 20 dBm-mel megy, és kint van az emeleti oromzaton, miközben az N18 az acéllemez tető alatti szobában működik.
A kb. 30 méternyire levő szomszédomnál, a házon belül a telefonommal jobb minőségben tudok az N18-ashoz kapcsolódni, mint az AP-hoz.
Az 57-es ugyanitt már a kertben még látszott, de már nem lehetett kapcsolódni hozzá.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest