- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
3800+
őstag
válasz
Gubek-Einste #58007 üzenetére
Rendeltem egy TL-WR1043ND V4.0-t ugyanis már fentebb is olvastam hogy ajánlott típus.
A rajta lévő USB portot megéri használni? Mivel jobb mint egy szimpla USB port a számítógépen? Lakáson belül értem a kérdést mert távoli elérést nem hiszem hogy fogok alkalmazni.
-
Rruuer
senior tag
válasz
Gubek-Einste #58008 üzenetére
te kérdeztél én meg válaszoltam rá. azt nem tudom hogy jók e de ha áment mondasz rájuk akkor jók
-
sixpak
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #57977 üzenetére
Kösz, keresek másikat akkor.
-
Harlond
tag
válasz
Gubek-Einste #57971 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Akkor már csak egy kérdésem van, van olyan dual band eszkoz ami ha 2,4ghzre kenyszerul akkor tudja az Asus N18U szintjét? -
Harlond
tag
válasz
Gubek-Einste #57958 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
OSX-es Wifi diagnosztika ezt mutatja: [kép]
De ha ujra keresek van hogy csak 3-mat dob be. Van hogy csak az enyémet -
Karl Bartos
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #57935 üzenetére
Szia,
Nagyon köszönöm a részletes választ!
Egy kérdés még: a srác aki a DIGI-től szerelte be a netet, az azt mondta, hogy nem érdemes komolyabb routerben és netben (szeretnék majd feljebb váltani) gondolkodni, ha a hálókártya nem 1 gbit-es.
Hogy tudom megnézni milyen hálókártya van a laptopon, illetve ez tényleg igaz?
-
Fekete83
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #57950 üzenetére
A c5 az melyik? Mert itt a media marktban látok olyat ami 2 antennás elöl ac1200 van írva hátra c5
És van olyan ami 3 antennás elől és hátul is ac 1200 és c1200 feliraattal.
De a net c5re 3 antennásat dob ki nem kát antennásat.
-
Rruuer
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57946 üzenetére
egy t-homes net lenne gigabites. egy 50nmes lakásról lenne szó amiben 4 téglafal van.
nasok fúrnának róla konkrétan 3 de több is majd non-stop. filmek, le és feltöltésen, fájj feltöltés stb
szempontok: wol,pppoe kapcsolat, no-ip hozzáférés, minél több portnyitási lehetőség mert kb 5el nem sokra megyek, bírja ezt a hatalmas megabájt futamot, ne szakadozzon, ne keljen restertolni, nem hátrány ha van hozzá androidos app is a net használat miatt, azért legyen benne valamilyen szinten védelem (DDoS meg ilyenek) kb ennyi
-
Fekete83
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #57947 üzenetére
Amúgy családi ház, 3 fal abból 2 tűzfal. Legyen a kertbe is wifi. 100/50 net. Szánok rá durván huszat. Jelenleg csak WOL miatt kell, de ha veszek akkor valami jót veszek, ami bírnja a gigabites netet és 5ghz-es wifit tudná. Erre most egyáltalán nincs szükségem, de ha a wrt54gl-ből indulok ki az 10 éves 2x csapott bele villám, és vígan megy. Egy baja, hogy nem tud noip-t és elégett az egyik portja. Szóval hosszú távra venném. És lehet kötnék rá usb-n vinyót.
-
Fekete83
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #57947 üzenetére
Az a baj, ez lehet már nem ebbe a topicba tartozik, de a ZTE-n minden le van tiltva, ez a router szerintem nem rakható bridge módba. Legalábbis nem találom hol. Nincs is benne olyan rész ahol a pppoe kapcsolatot lehetne átállítani másra.
-
Rruuer
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57941 üzenetére
banyek....tényleg, na akkor előröl. olyan router kellene ami gigabites,dns-se és bírja a nagy adatforgalmat és azért ne 5 portot lehessen nyitni
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #57934 üzenetére
Az azért nem olyan olcsó.
-
Rruuer
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57939 üzenetére
ad 1: ezek egyik se gigabitesek
ad2 2: sajnos ezek de fogják bírni az adatfolyamot -
Rruuer
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57937 üzenetére
egy 10es drága?
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #57930 üzenetére
OpenWRT, vagy ilyesmivel is jó lenne, nem kell feltétlenül, hogy a gyári FW tudja.
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #57930 üzenetére
És az milyen routerben van?
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #57925 üzenetére
Elsősorban azt, hogy mobilról a lejátszóval úgy tudjak lejátszani a megosztott pendrive-ról számokat, mintha a mobilon lennének.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #57927 üzenetére
értem, köszönöm szépen a tippeket. megnézem majd a struktúrát még egyszer, ha a belső válasz falak nem vastag vályogfalak (egy kemencés elválasztás van és egy számomra ismeretlen), bízom benne, hogy belül nem sok vályog akadály van. gigabit felejtős lesz a bejövő jel miatt. köszi még egyszer!
jmuranyi:
köszönöm a választ, ez kevés eséllyel megvalósítható opció, de jegyzem.
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #57904 üzenetére
Mondjuk nekem van USB-s routerem, de nem tudok mobilról zenét játszani vele. Esetleg olyan van, hogy egyszerre több routerrel/AP-vel lehessen összekapcsolni wifin?
-
petymeg
addikt
válasz
Gubek-Einste #57905 üzenetére
Nem tudom, hogy kell e ac. A lényeg az, hogy stabilan tudjak online multizni. A net egyébként upc 120 mbit/sec. A router meg 10-12 méterre van egy válaszfallal közte.
-
gyulank
addikt
válasz
Gubek-Einste #57895 üzenetére
Elsődleges szempont, hogy olcsó legyen, de persze az se árt, ha jó is. Szerintem 2 kb. 30centis kőfal, ~5m-es szobákkal, és még az udvarra is kéne vagy 25m-re, utcasarki kertes ház, vagy 50 wifis eszköz, mondjuk mobil, és alapból hangfájlokra gondoltam, de az se lenne rossz, ha legalább HD videókat is lehetne. Gondolom, ilyen nincs, pláne olcsón, szóval érdekelne, hogy milyen a legolcsóbb, és a legolcsóbbtól nem sokkal drágább, ami ahhoz képest erősebb. Egy darabig nem tartom valószínűnek a 30M-ás netet sem, szóval sok pluszt nem érne meg a Gigás csatlakozó, de persze ugyanannyiért, ha nincs más különbség, azt választanám inkább.
-
Mandarinn
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57890 üzenetére
-3 falon menne keresztül (tégla), szomszédok nem nagyon vannak a közelben.
-kb 15-20 méter lehet a távolság.
-50 Mbites netet osztok meg, de a sebesség nem fontos. Ha ebből 10 átmegy az már jó, az viszont fontos, hogy nagyon stabil legyen.
-max. 4-5 gép használná de kicsi sávszélesség is elég nekik.Jelenleg egy 3.000Ft-os kis TP-Link 722n USB-s wifi adapter látja el a feladatot. Megy-megy, de ennél stabilabbat és erősebbet szeretnék. Mivel ez 3000Ft volt így azt gondoltam, hogy egy 10.000 Ft-os router amiket fent említettem előrelépés lenne. Tévedtem?
10-15.000 lenne a max amit erre tudnék szánni. Mit ajánlanál?
-
Mandarinn
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57888 üzenetére
Sziasztok,
10.000Ft nagyságában szeretnék wifi routert venni.
N-es wifi jel lehető legerősebb vételére és a net kábelen történő továbbítására kellene.
Az alábbiakat néztem ki eddig, melyiknek lehet erősebb vétele?
TP-Link AC900 Archer C25
TP-Link AC1350 Archer C58
Vagy esetleg tudtok ilyen árban jobb routert a feladatra?
Köszi a segítséget!
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #57884 üzenetére
Koszonom
-
Gyb001
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57872 üzenetére
Rendben, értem. Köszönöm az útbaigazítást.
A RT-AC56U jónak tűnik. -
dontibee
tag
válasz
Gubek-Einste #57865 üzenetére
Köszönöm a választ Gubek-Einste!
Akkor ezt választom. -
Tomace91
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57874 üzenetére
2 mobil telefon van ami tud 2.4 meg 5 GHz-et és AC-t is, 1 PC lesz kábellel mindig rákötve, pluszba max még 2 laptop wifin, semmi más, legalábbis állandó jelleggel nem. Internet meg Digi 100/100 vagy 200/100.
-
Tomace91
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57869 üzenetére
Amit láttam az nem a B1 verzió hanem a sima 35-ért, így is megéri?
Továbbá megéri-e egyáltalán vagy elég lenne egy sima dual bandes ASUS RT-N56U B1? Nem értek ehhez hogy, most az ac megér-e ennyi plusz pénzt? (22.000 vs. 35.000)
-
Gyb001
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57870 üzenetére
Jelenleg elegendő lenne, 1-2 évet kell kihúznia. A legnagyobb elérhető internetkapcsolatunk van 20/5 mb
Utána ha lesz pályázat akkor pályzni akarunk komolyabb eszközökre, POS, + kamerarendszer + routerek... -
Tomace91
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57866 üzenetére
Ugyanilyen árban van ami jobb? 35-ért láttam most.
-
woodworm
veterán
válasz
Gubek-Einste #57858 üzenetére
Szerencsére a 860l jól szuperál ebből a szempontból is, nem futottam még hardveres korlátba vele. Mellékhatásként a wifi is szárnyal, teszteken sem sokszor látni hasonló eredményeket.
-
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste #57852 üzenetére
Földszinten lesz egy T sarokban. A szinten és a házon kívül jelerősségben tökéletes az 1043 v1. Ha ezt hozza, bőven jó.
Az emeleten van másik ap, oda nem érdekes, mennyire lő fel.
-
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste #57849 üzenetére
Egy régi wr1043-at cserélne, a wifije ennéll ne legyen gyengébb, akkor már jó. 120-as net van, de van hogy egyik ap-tól streamelünk a másikig. 1 laptop, 1 tablet, 3-4 telefon wifin, 1 tv és egy stb kábelen menne rá. A keret annyi, amennyiért kapok olyan routert ami ezt stabilan ellátja, miközben nem fizetek olyan tudásért, amit nem használok ki. Fw csere és társai nem érdekelnek, más elvárásom nincs.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #57843 üzenetére
Köszi! Utána járok.
szerk:
Sajna azt írják, hogy a wifi nem megy OpenWRT-vel meg LEDE-vel sem. :S -
woodworm
veterán
válasz
Gubek-Einste #57840 üzenetére
Ezt én is tudom, ezért kértem pontosítást.
Ha visszaköveted a szálat, akkor f4lcon a 57835-ös hozzászólásban kimondottan az 5 GHz-es teljesítményt kérte, csak az ac1200-as összteljesítményt adta meg. Kérdésemre pontosított, hogy 1300Mbit-es sebesség kellene neki 5GHz-en, ami a nevezéktanban ac1750, ac1900-asnak van megadva.
Gondolom ragaszkodna a C7 3x3:3 tudásához. Korábbi hozzászólásai alapján ilyen tudású kliense van. -
H0r1
tag
válasz
Gubek-Einste #57824 üzenetére
Ezzel tisztába vagyok, a végéről lemaradt az, hogy ezen környezeti hatások tudatában szeretnék valamilyen eszközt vásárolni. 40mbit-es net mellé. Dir 809 volt a kiszemelt, de ahogy itt írták többen, az egy betegágy, úgyhogy lemondtam róla. Az ajánlót végignéztem, tehát van kb egy képem arról, hogy mi lehet, DE ha konkrétan van valakinek lakóparki tapasztalata, az lenne a legjobb!
-
Hídverő
újonc
válasz
Gubek-Einste #57823 üzenetére
Nagyon köszönöm! TP-L C7 lesz belőle.
Hardveres fejlesztés alatt pl egy usb-s wifi adaptert értesz? Vagy valami másra lesz szükségem?
-
minas
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #57821 üzenetére
Valószinüleg egy tp-link tl-wr1043nd router lesz a d-link helyett. Esetleg az olcsóbb kategória 841nd.
-
Paoloo
tag
válasz
Gubek-Einste #57796 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Valahogy sejtettem hogy ez lesz a befutó
-
bcl
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57789 üzenetére
Ahha.
Nagyon jó, amit az antennákról írsz, köszönöm!
Erre nem is gondoltam volna!Akkor szétnézek, hol mennyi.
-
grafnet
veterán
válasz
Gubek-Einste #57788 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
bcl
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57775 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Nem ismerem a komolyabb TP-Linekekt, ezek tudnak-e az Asushoz hasonlóan "céges" dinamikus DNS-t? (mint az Asus a mianeve.asuscomm.com-ot)
Az Asusok közül tudja-e valaki, melyikek antennái cserélhetők?
Nézegettem az AC 6-os szériát is, csak azért kérdezem.
Elég ellentmondásos infókat találok, az Asus meg nem tünteti fel (vagy legalábbis nem találom...)Köszönöm!
-
Kowi84
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #57779 üzenetére
Jelenleg ezzel erőlködünk:
Vodafone Moblie Wi-Fi R209Z -
cinemazealot
addikt
válasz
Gubek-Einste #57751 üzenetére
Olyan szintű (egyidejű, több eszköz általi) forgalmazást nem nagyon tudok elképzelni itthon, ezért sem látom most aktuálisnak a fejlesztést. A forgalmi sebességek pedig most is nagyjából minden gép maximumát hozzák, nem a hálózat a korlátozó tényező. Viszont míg a netbook 12 W-ot fogyaszt, a Microserver 3-szor annyit, a jelenlegi igényeinket pedig a netbook is bőven kielégíti. Anyagilag tehát még mindig beljebb vagyok a kisebb tárhellyel, de kisebb 0-24-es fogyasztással, mint a nagyobb tárhellyel, nagyobb hálózati sebességgel, de jóval nagyobb fogyasztással. Lehet, hogy kicserélem a netbook 120 GB-os HDD-jét egy 500-asra, de egyelőre ezzel is tök jól elvagyunk.
(#57752) Mukucs
"A mostani 20as, egyébként teljes mértékben hozza azt a sebességet a speedtestes kép alapján?"Nem. Ha 20 Mbps-os neted van, akkor a 16 Mbps már-már szégyenletes.
De ne csüggedj, nálam a 20 megás ADSL csak 13-14 Mbps-ra volt képes.
-
Mukucs
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57753 üzenetére
Köszi a tippet! Megvolt!
-
Mukucs
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57723 üzenetére
Még maradjunk picit!
Telekomnál ma rendeltem egy IPTV csomagot, 20 helyett 50 megás nettel. Az öcsém gépéhez továbbító eszköz maradhat az ASUS RT-N12D1, de szeretnék egy fasza routert is, mondta a srác, hogy másikat kapok, de sanszos, h az is egy sz*r lesz a ZTE vel együtt..
Ehhez a nethez 50mega milyen router ajánlott max 10-15k ig? Vagy igazából még ehez is felesleges ilyen árban nézelődjek?
Kössssz!
-
Tannhauser
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #57638 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget!
A javasolt routerek közül a TP-Link Archer C7 típusút választottam.
Utánanéztem, és jókat írtak róla. Ezen a teszten első helyezést ért el az olcsó routerek között:
http://www.pickmyrouter.com/best-wireless-routers-under-100-dollars/
Ezen is: http://www.toptenselect.com/best-routers-under-100/
A legjobb olcsó router: http://10beasts.com/best-wireless-routers/#ourbudgetrouter26 000 Ft körül kapható.
A kérdésem még az lenne, hogy a drágább routerek mivel tudnak többet? Hosszú távra venném, érdemes-e rászánni még valamennyit (mondjuk max. 40, esetleg 50k), lesz-e annak valami kézzelfogható haszna?
Hogy ne kelljen keresgélni, itt van a specifikáció, 1 gigabites Digis hálózathoz:
"Ház: sorház. tégla falak, beton födém.Mondjuk úgy 2-3 falon kéne, hogy átjusson a jel. 8x12 méteres a ház alaprajza, két szintes (földszint + emelet).
Szomszédok: kétoldalról, sorházak. 2 idegen wifi látszik.
A LAN-ra kötve: 2 desktop PC, 1 okos TV, 1 NAS
Wif-n lóg: 1 laptop, 4 mobil, 1-2 tablet, 1 kamera, 1 Chromecast." -
Djuree
félisten
válasz
Gubek-Einste #57731 üzenetére
megrendeltem, köszi. jó lesz sztem.
-
Djuree
félisten
válasz
Gubek-Einste #57729 üzenetére
hát minél olcsóbb, mondanám h max 10, de ebbe sztem már nem férek bele, inkább 15.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Gubek-Einste #57725 üzenetére
és (#57726) bluemirage
Ahogy mondjátok, ez az antenna valóban egy hardveraprós vétel volt, de furcsállom, hogy ugyanilyen címen több webshop-ban is látok ilyet, illetve hogy eddig senki nem szólt az eladó(k)nak.
Mindenesetre köszönöm a felvilágosítást és az egyéb infókat, ma is okosabb lettem.
Tegnap este egyébként nézelődtem én is a halpiacon és én is a TL-WR1043ND mellett kötöttem ki, lehet, hogy kipróbálom. A switch ajánlatot is köszi.
-
Mukucs
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57721 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítségedet!
Még annyi, hogy mivel a ZTE az elsődleges internet forrásom, ha bármilyen más fajta routert veszek, annak hogyan érhetem el a beállításait?
Kihúzom a ZTE ből a DSL kábelt, bedugom a routerbe, beállítom a dolgokat, kihúzom, vissza a ZTE be, és megjegyzi a router amiket csináltam? Szeretném megérteni a dolgokat!
-
Mukucs
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57717 üzenetére
A konnektor magasan van, azzal nem lenne gond.
Bízom benned, ha az ASUS router mellett döntök, akkor milyen kábelt kell vegyek? Mert kb 15m re szeretném tenni.
+A ZTE ben hova + az Asusban majd hova kell dugni azt a bizonyos kábelt? Melyik bemenetekre?
++Ha jól látom ennek a repeaternek az alján is van egy net csatlakozó, ezt is össze tudom kötni a ZTE vel, kábellal?
-
Csabi1984
addikt
válasz
Gubek-Einste #57705 üzenetére
Köszi
Amúgy a 1043ND-ben tettem fel egy kérdést a Wifi sebességgel kapcsolatban. Az a meglátásom,hogy a telefonomnak gyenge a Wifi-je hiába N-es! Anyum gépén amit egy fal választ el 70 Mbps jön Wifin és a telefonom ami közvetlen itt van a Router mellett legjobb esetben is csak 40 de inkább csak 35 Mbps
-
gbaor
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #57706 üzenetére
Köszönöm
-
gbaor
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #57700 üzenetére
Köszi!
Jól gondolom, hogy ezek után két WLAN hálózat lesz? (még ha az SSID és titkosítás is ugyan az?)
Akkor a két szint között közlekedve újra kell kapcsolódni majd, mert addig nem áll át, amíg meg nem szakad a régi, viszont a régi elég gyenge lesz.
Erre van megoldás? -
gothic20
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #57701 üzenetére
köszi
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #57692 üzenetére
Bocsi, későn olvastam.
-
Zerdal
tag
válasz
Gubek-Einste #57674 üzenetére
Köszönöm. Az van most is egy régi wrt54gl és egy switch. Gondoltam, ha már cserélek routert akkor olyan legyen amihez nem kell switch.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Gubek-Einste #57673 üzenetére
Köszi a helpet! Az 56U-n sajnos csak USB 2.0 port van, de időközben megvettem egyet, mert én is erre a következtetésre jutottam, hogy ez a router jó lesz (mínusz az USB 2.0 ugye). A 65U verzió lenne az igazi, csak hát ahol lehet is kapni (csak külföld), ott is horror áron. Már az 56U sem volt olcsó. Így marad az USB 2.0, de még úgy sincs gigabit net, úgyhogy elég lesz ftp-zni ez is egyelőre, aztán majd meglátjuk.
A másik egyébként amit kinéztem, pont az a Dlink volt, amit javasoltál, de nekem inkább falra szerelhető kivitel kellett.
Köszi még egyszer a helpet!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Gubek-Einste #57663 üzenetére
Jobb a specifikációja?
Ahogy nézem a soc erősebb, viszont a flash csak 4MB a 841-ben (míg az asus-ban 8) (bár igaz a v13-ban is már 8 van, viszont arra nincs cfw) -
hermandani
tag
válasz
Gubek-Einste #57644 üzenetére
4. Emeleti (tetőtér) 2 szomszéd.
Max 2db téglafal, kis távolságok 45 m2 az alapterület összvissz.
2 laptopról és 2 okostelefonról lenne csak használva.
Igény annyi, hogy lehessen kihasználni a netsebességet (hamár fizet érte az ember).Ezek alapján is ugyanazok az ajánlott típusok?
-
Tannhauser
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #57635 üzenetére
Ház: sorház. tégla falak, beton födém.Mondjuk úgy 2-3 falon kéne, hogy átjusson a jel. 8x12 méteres a ház alaprajza, két szintes (földszint + emelet).
Szomszédok: kétoldalról, sorházak. 2 idegen wifi látszik.
A LAN-ra kötve: 2 desktop PC, 1 okos TV, 1 NAS
Wif-n lóg: 1 laptop, 4 mobil, 1-2 tablet, 1 kamera, 1 ChromecastSpeciális igény nincsen. A switch is megoldást jelent ha nincs elég LAN portja.
Kösz!
-
XFreestylerX
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #57620 üzenetére
nem tudom a router döglést mi okozhatja. :S
viszonylag új Dell vasakat vettem, 2-3 évesek. Synology NAS 1 éves, HP nyomtatók...
Dell notik, kukacos notik, samu és kukacos telók a wifin, stb...
Normál 3 szintes lakás csak sokan vagyunk...
lan kábeleket méregettem, nem zárlatosak. Ötletem sincs, ráadásul még azt sem tudom, hogy kit hívhatnék ki, aki ért is jobban a hálókhoz.
Másodlagosan a az AC68U után a N18Ut hogyan? fizikálisan összedugva és accesspoint módban? oder? -
Akos93
tag
válasz
Gubek-Einste #57592 üzenetére
Szia!
30-40 cm-es téglafalak vannak,4-5 falon kéne átjönnie a jelnek. A net sebessége elvileg 50/5 (de vagy a t-home, vagy a router miatt ennek csak töredékét látom). 3 telefon, 2 tablet, 2 gép és 1 TV van wifire csatlakozva. A jelenlegi router már nem mai (tp-link TL-WR340GD). Ezért gondolom, hogy inkább a router a gyenge láncszem. Az ár nem igazán releváns. Ha egy 200m2-es téglafalú házat, ennyi eszközzel használva egy 20 000 Ft os router tud ellátni, akkor 20 000, ha elég egy olcsóbb, akkor olcsóbb.
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv.:
Ákos
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #57600 üzenetére
Hát azért nagyjából be lehet lőni, hogy egy router mire lehet képes és mire biztosan nem. A mostani routerem sem fog elvinni soha az életben a szomszéd lakótömbbe... Egyébként nincs olyan sok zavaró cucc a közelben, van 3 router, abból 1 fed át -90dB-el, a többi más csatornákat használ, -70dB alatt van mindegyik. Nagyjából központi helyen van a szoba, gyakorlatilag mindenhova 1 vagy 2 falon kell átmennie a jelnek, de amennyire én tudom inkább az ajtókon szokott kimenni és visszaverődik a falakról a 2.4GHz, bár olyan nagyon sosem folytam bele a témába. Most egyébként egy ilyet szórt be a UPC: [link], ez a szomszéd szobából olyan -45-55dB-el jön, nagyjából elfogadható a lakásban és a kertben is látszik minimálisan, de jobb szeretnék valamit OpenWRT-vel, amit kedvemre állítgathatok, meg egy kicsit erősebb a wifi-je. A kliensek nagyon vegyesek, amik sokat vannak használva azok közepesen drága laptopok, ilyen Asus Zenbook kategóriában. Tulképp ez a sok részlet szerintem tök felesleges, arra vagyok csak kíváncsi, hogy a wifije tisztességesen lefed e egy ekkora lakást másnál, vagy valami erősebb fog kelleni.
-
Johnny198612
tag
válasz
Gubek-Einste #57585 üzenetére
Koszi szepen. 5-6ezerert ez tok jo.
Switcheket kell konfigolni vagy csak bedugod a kabeleket a lyukakba es maris osztja a jelet annak aki keri, magatol? -
kezo0
addikt
válasz
Gubek-Einste #57578 üzenetére
OK, de amikor egy kábelt kell átvezetni a falon keresztül egy másik helyiségbe, akkor azért csak át kellene fúrni.
-
kezo0
addikt
válasz
Gubek-Einste #57575 üzenetére
Ez pontosan így van egy panelban. Elindul a fúrószár az egyik oldalon, és ott kicsi is marad a lyuk, de amikor átér a fal túloldalára, ott akár egy öklömnyi darabot is kilökhet, akármilyen ügyesen csinálod...
-
Humbucker
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57569 üzenetére
Nem működött rajta egy kliens megfelelően
-
safy
tag
válasz
Gubek-Einste #57561 üzenetére
kb 8 éves hp laptop...
-
safy
tag
válasz
Gubek-Einste #57556 üzenetére
Szia. Köszönöm a választ☺. 75 nm es panellalkás. /vasbeton fal/ Az inviteles kábelmodem kozponti helyen van, tehát gyakorlatilag max. 5-10 méter és egy fal amelyet minden irányban le kell sugározni. Ami használja: 1 db laptop 3 mobil 1 okos tévé. Persze ezek mind nem egy időben...a laptop és a tv a fontosabb mivel a hd filmeket szeretnék streamelni az Lg okos tv-re. Kábeles összekötés nincs ,csak wifi megoldott a lakásban. A környező hálózatok száma nagy...van mikor 20 különböző wifi hálózat látható...eltérő jelerősséggel
-
Humbucker
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57548 üzenetére
-
RazoR
veterán
válasz
Gubek-Einste #57540 üzenetére
És ha minuszoljuk a dualband wifit és csak a gigabit kábel és az említett funkciók maradnak akkor mit ajánlanál?
-
RazoR
veterán
válasz
Gubek-Einste #57534 üzenetére
Értem. És ha kitoljuk mondjuk 25k-ig a határt? Fontos lenne, hogy minden említett funkciót tudjon.
-
yohnsee
tag
válasz
Gubek-Einste #57537 üzenetére
Köszönöm, átnézem őket. Az árral úgy vagyok, hogy egyszer kell egy jót megvenni
-
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #57510 üzenetére
C7-nél nem megy a guest mód, vajon mi lehet a gond?
-
sprX
tag
válasz
Gubek-Einste #57510 üzenetére
Mind a ketto eleg impozans darabnak tunik. Koszi szepen, komolyan elgondolkoztam rajtuk
-
sprX
tag
válasz
Gubek-Einste #57508 üzenetére
Itthon szinte csak almaval dolgozunk par eve, ezert is lehetne jo valasztas. Valamifele hasonlo alternativa ?
-
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #57484 üzenetére
bluemirage és Gubek!
köszönöm a válaszokat. -
rocketry23
tag
válasz
Gubek-Einste #57491 üzenetére
Köszönöm, mindkettőtöknek.
Egyébként ezen az asuson támogatott a CFW?
Szerk:
Most nézem ez az asus ~20k körül megy.
Mégis miben tud akkor többet egy CISCO RV130 ha azon még wifi sincs és ~30k? -
rocketry23
tag
válasz
Gubek-Einste #57488 üzenetére
Nincs szükségem wifire, gigabites nethez, max 2 kliens.
Annyi van a beszerzésre amennyiből egy normális megbízhatót lehet venni amit nem kell hetente ujraindítgatni, nem bugol.
-
Grande Ale
őstag
válasz
Gubek-Einste #57479 üzenetére
Átmásoltam, köszi!
-
Primary92
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57458 üzenetére
Köszi.
-
Pero
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57425 üzenetére
köszönöm végül Ac58 lett
-
Mukucs
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57396 üzenetére
Szia! Rákötöttem a telekomos ZTE szutyokra egy TP Link routert, A kék kábel vége a WAN ban, a modemben pedig a LAN1 ben van.
Érzékelik is a Wifit az eszközeim, rácsatlakozik, és azt írja, hogy nincs internetelérés. Valami tipp?
Közbe sugároz a telekomos cucc is, a kettő közül csak ez ad netet.
-
bartucz911
tag
válasz
Gubek-Einste #57412 üzenetére
Az Asus N12 D1-n nagyobb teljesítményű antennák vannak, hatótávolság szempontjából az nem jobb mint az ASUS RT-N18U?
Tényleg csak böngészésre kell úgyhogy a sebesség annyira nem számottevő, inkább a stabilitás a nagy falakon keresztül. -
bartucz911
tag
válasz
Gubek-Einste #57408 üzenetére
Tehát ezek?: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4
-
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #57403 üzenetére
2.4GHz-en az N56 mennyivel gyengébb jelet szór, mint az N18 ?!
úgy emlékszek azt írtátok, h az N18-nak van szinte a legerősebb 2.4G-s jele -
bartucz911
tag
válasz
Gubek-Einste #57403 üzenetére
Ezen eszközök bármelyike tudja azt a 10 méteres távolságot, még a vastag falokon is keresztül? Konkrétan szerintem 60 centis egy fal. A jelenlegi TP-Link TL-WR740N-es nem tudja megoldani stabilan.
-
bartucz911
tag
válasz
Gubek-Einste #57401 üzenetére
50 Mbit/s, 10-15 ezer 20 a plafon
-
Mukucs
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57396 üzenetére
Köszönöm a kedvességed!
-
Mukucs
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57394 üzenetére
10k alatt melyiknek jó határozottan a wifi sebessége/erőssége?
Ez a fő szempont a familiában...
Nagyon köszi a segítségedet!
-
Mukucs
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57392 üzenetére
Azt a mindenit,micsoda szakszavak!
Ha jól értem, kell vegyek másik Modem/Router kombót?
-
holden72
tag
válasz
Gubek-Einste #57387 üzenetére
Koszi! Igazabol a kerdes az, hogy TP-Link Archer C7 V4-es verziot hasznal-e valaki egyaltalan, vagy meg el sem terjedt...
-
petivarga88
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #57388 üzenetére
Köszönöm.
-
Angelo69
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57368 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Gubek-Einste #57370 üzenetére
Nee, tényleg?
-
válasz
Gubek-Einste #57367 üzenetére
Ok, akkor a kérdést a Diginek kell megoldania? Ugyanis az optikai routerükön keresztül megsült a tv, egy laptop, egy lap lan portja, egy másik usb-je, egy NAS elektronikája és két külső vinyó. Nem a hálózaton keresztül jött az áram, mert se a biztitáblán se a hálózatba nem kötött eszközökön nincs gond.
-
válasz
Gubek-Einste #57368 üzenetére
Tehát érdemes külön eszközt venni ytongra, téglára és betonra?
bocs
-
Angelo69
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57357 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
5-6 falon menne át, anyaga kevert, ytong vagy tégla, illetve ebből 2 beton.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
500 / 200 Mbit/s
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
2 munkaállomást, 2-3 tabletet, 4 telefon, 5 meghajtós Nas, 2 Tv.
A Nas felhőként működnek, jelenleg 11 különböző helyről, helyenként 2-5 eszközről.Mennyi lenne a beszerzésre?
Mint írtam is irreleváns.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Maximális stabilitást, és nem utolsósorban biztonságot várok el, az előzőekben felvázoltak alapján.
Köszönöm szépen a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged