- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
Tannhauser #98599 üzenetére
Már bocs, de nem sz@r ez, hogy kenjük be sárral, és jó az úgy. Ha már Xiaomi akkor link
Két darabos mesh képes. -
Vasti74
senior tag
válasz
Tannhauser #98597 üzenetére
Én maradnék a TP-Link-nél, 20.000 forintig lehet válogatni azért rendesen...
Én most próbálgatok egyet (VR2100v, mert nekem dsl modemmel egybeépített kütyü kellene) , sokkal izmosabb a wifije, mint az eddigi, 3x annyiba kerülő AVM routeremnek!
Az antennák döntögetésére ne felejt majd el némi időt szánni ;-)
-
Alex91
félisten
válasz
Tannhauser #98600 üzenetére
Ha nincs vezetekes kapcsolat a jelerositoddel, akkor ez: [link] . Sok, de most jo aron van...
-
válasz
Tannhauser #98597 üzenetére
Ekkora házba olcsó router+jeltovábbító helyett érdemes lenne mesh rendszerben gondolkodni, pl. két Asus AX53U. Mekkora a szolgáltatói sávszélesség?
-
válasz
Tannhauser #57735 üzenetére
Lehet, hogy már anno én is írtam akkor.
A C7 egy korrekt választás, de a részben beépített antennái miatt (V2-es verzió tuti az) nem a legjobb emeletes házba, nem fogod tudod majd befolyásolni a szórás irányát, hogy mennyit és hogyan szórjon felfele.A másik lényeg, hogy 2-3 fallal távolabb csak a lassabb 2,4 Ghz-es képességeit fogod tudni használni a routernek. Ezt mindenképpen vedd figyelembe. Ha oda is kell a sebesség, akkor kell második eszköz és plusz kábelezés.
De akár egy jól bevasalt beton födém is eredményezheti azt, hogy 2,4 Ghz-en vannak annak szintjén használod az egyébként AC-s routert.
Azt, hogy ezt biztosan lásd és mérd... értelemszerűen eltérő SSID-t adjál majd meg (2,4-nek és 5G-nek).Szerintem vedd meg a C7-et és ha kell, akkor és csak akkor vegyél az emeletre egy dedikáltan AP-ként is működni tudó másik routert és kábelezd össze a C7-el.
-
woodworm
veterán
válasz
Tannhauser #57741 üzenetére
Nincs olyan széleskörű gyakorlati tapasztalatom, hogy bátran ajánljak egy kétszintes, nagy alapterületű házba routert, és tartsam a hátam érte.
A c7v2 nagyjából a 1043-as (v2,v3) 5GHz-es képességekkel kibővített nagytesója és a c5v1 is gyakorlatilag ugyanezt a hardvert kapta az fw-ben lebutítva. Nálam csak egy 1043v2 és egy c5v1 járt és nem találkozott időben a jelenlegi routeremmel egy dir860lb1-essel. De a vályogfalakkal sokkal nehezebben birkóztak meg, mint a belső antennás dlink. Az 5Ghz-es teljesítményt nem tudom összehasonlítani, mert ott limitáltak voltak az akkori eszközeim, de 2,4 Ghz-en sokkal kisebb mért sebességet produkáltak.
Az említett d-link dir-860l b1 egyébként 12-16e Ft-ért kapható itthoni webshopokban és csak cfw-vel hoznak jó eredményt, de az alapok nagyon erősek és sokkal magasabb árkatógiás eszközt is lepipálnak.
-
woodworm
veterán
válasz
Ezek milyen tesztek? Mintha divatlapból néznék munkásnadrágot.
Az egyetlen konkrét méréseket tartalmazó szösszenet a c7-ről inkább lehangoló és az eredmények alapján meg sem venném (ilyen eredményekkel van olcsóbb is), mégis jó teljesítménynek strigulázza. -
Djuree
félisten
válasz
26k az olcsó router?
nekem eddig max 5k-s routereim voltak, most rendeltem 13k-ért, de már ez is fájó.
bár én csak wifizek vele a telóval, laptoppal, tablettel, semmi másra nem használom, azt se tudom mire jó még.
-
válasz
Tannhauser #57637 üzenetére
Nagyjából bármelyik jó lesz a korábban ajánlottakból.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Tannhauser #57633 üzenetére
1. Ez így kevés info lesz, kellene, hogy mi az alaplap típusa, többféle chip van, amire ugyanezt írja. Kábelben legalább cat5e kell a gigabites nethez, de ha emiatt újra kell húzni a lakásban, akkor érdemesebb cat6a UTP-vel, esetleg ha értesz hozzá és tudod normálisan földelni az árnyékolást, akkor cat6a S/FTP-vel, vagy jobbal megcsinálni, azzal 10-20 évig biztosan nem kell foglalkoznod utána.
2. Szerintem itt a wifi lesz a szűk keresztmetszet, de kíváncsian várom, mit mondanak a többiek.
-
válasz
Tannhauser #57633 üzenetére
1; A NIC gigabites így miatt nem lehet gond ha rendesen van telepítve, kábel lehet, hogy nem CAT5E vagy jobb.
2; Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4
Dual band wifivel: Asus N56U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel)
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7Négynél több LAN-os router nagyon ritka, helyette inkább sima switch ajánlott ha kevés lenne a router-en lévőek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest