- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mastre
tag
válasz
Gubek-Einste #54162 üzenetére
Sziasztok!
Korábbi segítségetekre összeállt a lenti rendszer. Most ebbe keresek a piros helyre új családtagot 20k körül.
A mostani öregecske TP-LINK WR641G routerrel a legfőbb gondom, hogy míg a bejövő telekomos net 120Mbps, az AP-n átjövő 90-100 (ez kábellel a TP-LINK routeren is) a routertől 2m-re ülve wifin 15Mbps.
Szóval a legfőbb igény, hogy laptopra, telefonra szórja ki a kb 100 Mbps-t. No meg nem lenne baj, ha kiérne a kertbe is a jel valamennyire. Kis, 30 nm-es kertes házról beszélünk téglafalakkal, azzal kéne megbirkóznia kb 20-25 méteren.
A sárgával berajzolt nyomtató, HDD ilyen formában jelenleg nincs, csak ha már beruházok nem lenne baj, ha 1-2 USB port megkönnyítené az életünket
Gondoltam, hátha így Glamour-napok környékén bele lehet futni valami jó vásárba
Előre is köszi. -
Imy
veterán
válasz
Gubek-Einste #60122 üzenetére
-
Vigyorka
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #60118 üzenetére
Köszönöm!
-
n1nja
tag
válasz
Gubek-Einste #60116 üzenetére
Pl.: QoS
Továbbá valami bug lehet, portátirányítás nem működik, ha külső és belső portnak eltérőt adok meg.
Jaja, szeretem TP-Link márkát, de picit butának érzem a szoftvert. -
IntelKiller7
veterán
válasz
Gubek-Einste #60099 üzenetére
Megvolt. Meggyőztek. Megrendelve.
-
Balli
őstag
válasz
Gubek-Einste #60096 üzenetére
Most néztem, mégis van ugyannyiért mint a sima változat. Ez lesz akkor, köszi!
-
Balli
őstag
válasz
Gubek-Einste #60094 üzenetére
Az akkor, még plusz 7k
és akkor már csak 14k kellene és ott a AC68U, ennek igy soha nincs vége...
Miért javaslod ennyire? Techinkai adatok alapján nem látom, miert kellene inkább az mindenképpen -
MNBT
tag
válasz
Gubek-Einste #60055 üzenetére
72nm-es lakás (tégla építésű) egy 2 emeletes társasházon belül. Falszomszéd egy fent , kettő oldalt van. Jelenleg egy TP Link WRB41N típusú routerünk van [link]
Net sebesség az 35 Megabit/s, ezt két laptop, és néha különböző időben 2 telefon használja sima internethasználatra, de leginkább 17 óra után.
Beszerzésre 20 25 ezer , bár nem tudom milyen árkategóriákban vannak a torrent klienses routerek. -
Bass
addikt
válasz
Gubek-Einste #60056 üzenetére
Ezeket én mind leírtam. Panel ,47nm. Digi 100mbites net 1db tv,1db aptop.és.2db telefon lógna rajta. Nekem semmi extra dolog nem kell,jöjjön rajta a net. Az eddigi is jó csak azt javasolták hogy dualbandes legyen mert akkor kevesbe zavar be a tobbi lakó routere. Teljesen átlag user vagyok semmi extra dolgot nem várok el,nem is tudom mit várhatnék el. Halandó vagyok 😀
-
lalakov
senior tag
válasz
Gubek-Einste #60045 üzenetére
Köszönöm.
Nincs sok választásom, nem áll rendelkezésre vonalas net.
Nem vagyok otthon a témában. Jól értem, hogy a TP-Link TL-MR6400 10/100-as Lan-ja lassabb mint a WIFI-je? Igazából pont a LAN miatt gondoltam erre a példányra. A Telekomnál van csak [WIFI-s] verzió 17380-ért. Az viszont aksis, amire nincs szükségem. Akkor olyat ne kérdezzek, hogy melyik lenne jobb választás? -
_ocsisajt
őstag
válasz
Gubek-Einste #60039 üzenetére
UPC 240
Köszönöm szépen a tippeket!
szerk: update, 120-as net (nem én kötöttem) akkor szerintem marad a mostani, de a traffic control nagyon hiányzik, mert a ddwrt most csak QOS-ben annyit tud, hogy az egész hóbelevancot korlátozom (vagy én vagyok a béna) nézek akkor más alternatív FW-t Linksys E900 a kurrens eszköz.
-
MzperX07
tag
válasz
Gubek-Einste #60033 üzenetére
Sziasztok!
Asztali gépbe keresek USB-s WiFi adaptert (nem akarok ronda kábeleket).
A TP-Link Archer T4U-1200 vagy az Asus AC54 lenne a jobb választás?
(kompatibilitás, antenna erőssége)
120Mbit-es netem van, a laptopom 5GHz n-es (nem AC) kártyájával 120Mbit-tel jön a torrent, szóval lefedettség az van.
A router a UPC Connect Box, tudja az AC-t.
E kettő között vacillálok, nem akarok egy tizesnél többet rászánni, ha nem muszáj.
Köszi -
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #59912 üzenetére
Asus RT-N12+ routerről van szó, miben rosszabb az RT-N12 D1-től?
-
mike710
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #59980 üzenetére
Tégla építésű társas házban lenne használva kb 70 négyzetméter. 500mbites upc-ről mennék át 500-as digire mert a connect box amit adnak nem sikerült túl jól könnyen sebezhető és játékok alatt nem valami stabil(ugrál a ping, magas a jitter kb 7-10). Mindenképpen a dualbandes routerek között fogok nézelődni mert van régebbi laptop is a háztartásban.
Intruder2k5: gépen lenne a média szerver!
-
userxy
őstag
válasz
Gubek-Einste #59973 üzenetére
Egy légtérben van minden. Egy mobil egy tv és egy asztaligép. Annyi az elvárás, hogy a gépről megosztott wifis tv lejátsza pufferelés nélkül a 4k videot. 120 mbites upc net van. Netnek mindegy az nem szempont. 20k ig nézelődök.
-
IntelKiller7
veterán
válasz
Gubek-Einste #59946 üzenetére
Egy sima 1 antennás Asus. 5-6k volt anno. Ezt váltalám le.
Ezek wifin simán áthúzzák azt a 120mb-et? Vagy megközelítik legalább? Pl gépen ennyit mérek belőle
ha letöltök valamit akkor simán jön a 10-11mb.
Macbook pron nincs ethernet port aztán a jelenlegi sebességet kevésnek érzem, meg hát laggol is mint a fene néha. -
Max_Power
tag
válasz
Gubek-Einste #59782 üzenetére
Köszi a megerősítést, D-Link lett, Digi Netet oszt teljesen jól, a korábbi router antennájához lépten nyomon hozzértünk a függönnyel, ezért lekonyoultak az antennái - a D-Linkkel nem fordulhat elő ilyesmi!
-
I'am Dony
őstag
válasz
Gubek-Einste #59910 üzenetére
Na utána jártam. A 66u b1 nagyon sok embernél hibákkal küzd a topik alapján, azt nem tudom, hogy user error v tényleg rossz típus. A c7ről túl sok mindent nem találtam, de nagyon nem estek tőle hanyatt.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Nagyon szépen köszönöm!
Ezekből már eldöntöm valahogy.
Ha még nem késői a kérdés ill. a plusz kívánalom ezekből kliens futtatás stabilitás szerint merre menjek, ha van bennük? -
tpeter77
addikt
válasz
Asus RT-N12 router megbízható? A UPC Technicolor TC7200 gyári modemétől jobb?
-
I'am Dony
őstag
válasz
Gubek-Einste #59907 üzenetére
Köszi szépen😊
Azért egy kicsit segíts még szűkíteni, mert ezeket olvastam itt ugye mindet és ezek közül nem tudok választani. A CFW ket zárjuk ki, mert nem akarok vele bajlódni. Mondj nekem 3 jót/jobbakat ezekből, szerinted miért pár szóban ha nem fáradtság és meg is van oldva a dolog. -
golfvariant
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #59884 üzenetére
Esetleg tudnál gyorsabb wifi adaptert ajánlani?
(PCIe Half Mini jöhet csak szóba)
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #59871 üzenetére
Először is köszönöm a tisztességes választ!
1 max. 2 falon kell átmennie(tégla) a jelnek, az asztali gép kábellel lenne rákötve, környező zavaró jelek nincsenek, 1 smart tv, 2 telefon, és egy másik asztali gépet kellene etetnie, de ritka az, hogy egyszerre menjen minden, és a távolságok is kicsik, persze ennek ellenére jóljönne ha minél erősebb antennával rendelkezne az eszköz. Sajnos ahol élek, csak egy 10 megás net van, ezzel kell beérnünkezért is gondoltam, hogy elég a 100-as.
A semmi extra azt jelenti, hogy ezzel a net sebességgel nem lehet bikaviadalt rendezni, következésképpen csak böngészés, YouTube videók, néhány letöltés, amit enged gyorsaságban és időben ez a sebesség. -
tlala
addikt
válasz
Gubek-Einste #59849 üzenetére
Köszönöm.
-
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #59844 üzenetére
szia,
erről kérhetnék bővebb infót? Már ha egyáltalán tudok venni Asus routert, meg fogom nézni holnap....
köszi -
bambano
titán
válasz
Gubek-Einste #59835 üzenetére
ezért soho. kis irodákba és otthoni profibb felhasználóknak üzleti felhasználásra.
-
Speed
addikt
válasz
Gubek-Einste #59809 üzenetére
Szerintem elég lesz egy eszköz, nem kicsi a lakás de elég négyzet alakú, szal nincs semmi se túl távol vagy túl sok fallal elválasztva.
Viszont, jó tudni, hogy így is lehet, mert egy másik háznál meg egy jó 60-70 centis vályogfallal elválasztott helyiségbe akarom a netet beizzítani, de a wifi oda már nemigen talál be, még a range extender sem segített.Gyakorltilag anyi, akkor, hogy a meglévő Routerem(ahová a net megy) kimeneti portjából kötök egy másik routert vezetékkel és az is osztja a netet? A másik routernek a wan portjába kell kötni?
-
legenda007
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #59777 üzenetére
Köszönöm. Esteleg ez jo lehet még? [link]
Jo áron van. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #59770 üzenetére
Akkor valszeg ez lesz, és rápattintunk egy Merlin fw-t, köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #59768 üzenetére
Értem, köszönöm.
Ez, esetleges netes rendelés miatt kicsit macerás, mert van, ahol fel van tüntetve, van ahol nem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #59757 üzenetére
Főként "otthoni használatra" megy, azt hiszem 200-as Digi netre. Nincs túl sok eszköz, 2 notebook, 1 asztali gép, tv, telefonok. Az a gond, hogy túl sok szomszédos hálózat van 2.4GHz-n, viszont csak 1 darab eszköz van, ami ismeri az 5GHz-t..
A Merlin szoftver megléte esetleg lehet befolyásoló tényező? Ugye a 66U (B1)-ra van.
A B1 elvileg fel van tüntetve mindenhol? Vagy ahol nincs odaírva, az mind régi verzió?
Pl. Edigital elég vicces...
-
generaltoti2
tag
válasz
Gubek-Einste #59765 üzenetére
Egy 841n most térdelt le, folyamatosan dobálja a netet, megnéztem egy másik adapterrel hátha azzal stabilabb
De sajnos úgy néz ki kelleni fog egy másik ami helyettesítheti.
-
generaltoti2
tag
válasz
Gubek-Einste #59763 üzenetére
gondolkozok azon hogy feljebb váltok, 120 mbit/sec a max
Az asus elég lenne ahhoz? -
válasz
Gubek-Einste #59758 üzenetére
Megkérdeztem.
- Kis alapterületű szobák, ház sarkában a router, nem tudja áthelyezni, sajnos pár falon át kell nyomni a jelet.
- 100mbps.
- 2db mobiltelefon, 1db TV, 1db asztali gép, 1db notebook.
- Minél olcsóbban, maximalizálva 10k-t szán rá, de használt is lehet.
- Egyéb igény nincs. -
Sefter
veterán
válasz
Gubek-Einste #59741 üzenetére
Köszi!
Ezek mind elbírnak a gigás nettel?
N56u-m volt évekig, sajna ide gyenge a wifi része, mindenképp külső antennás lesz. -
Sefter
veterán
válasz
Gubek-Einste #59734 üzenetére
Jelenleg is 2 eszköz van:
- Szolgáltató féle router erről megy a 2 iptv meg egy kábel a switchbe (10/100 lan, n wifi sajnos belső antennás)
- switch ,hogy meglegyen a gigabites hálóAmit wifin át szeretnék lőni az kb 10m ,amibe benne van egy vasbeton födém, meg egy 40cm téglafal...na itt már a mobil eszköz is nagyon gyenge jelet fog, pedig ac wifi van benne..(tudom, hogy a router a gyenge láncszem).
Jó lenne ~50 körül megúszni. -
Sefter
veterán
válasz
Gubek-Einste #59727 üzenetére
Köszi
Úgy látom akkor a gigabites net kihasználása zsebbenyúlós lesz... -
veber0937
tag
válasz
Gubek-Einste #59704 üzenetére
Hi
A TP-Link 1043ND az csak 2.4 ghz, erről vélemény
-
rayoliviero
veterán
válasz
Gubek-Einste #59698 üzenetére
Tudnék szerezni neki Linksys E3000 routert, régen az ajánlott kategória volt és arról azt olvastam, hogy nagy hatótávja van. Ma már ez a router nem állja meg a helyét?
-
Lidl
senior tag
válasz
Gubek-Einste #59697 üzenetére
Oké, köszi, akkor nem gondolkodom ebben.
Köszi
-
veber0937
tag
válasz
Gubek-Einste #59700 üzenetére
Hi
2 asztali gép menne rá,plusz 2-3 teló,régi kőfal és tégla válaszfal.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Gubek-Einste #59698 üzenetére
Rendben, köszi. Akkor az Asus N18U-t megpróbálja.
-
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste #59486 üzenetére
Úgy alakult, hogy nem kell újat beszereznem, mert elhozom a régi, bevált WDR 4300-ast. És mivel szerintem a gari időn már túl van a készülék, így amint a költözés engedi, rá is csapom egyből a cfw-t ha azt mondjátok azzal csak még erősebb lesz.
Ehhez a típushoz melyik cfw ajánlott, és tudtok dobni linket hozzá?
Köszi! -
rayoliviero
veterán
válasz
Gubek-Einste #59668 üzenetére
Ha vesz egy 2,4 GHz-es Asus routert, az "kompatibilis" a Upc Ubee modemével? Mert valahol azt olvastam, hogy az Ubee és Asus nem szeretik egymást.
-
bignor
tag
válasz
Gubek-Einste #59669 üzenetére
Köszi! Megnézem ezeket a cuccokat és megpróbálok választani.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Gubek-Einste #59663 üzenetére
Most is írta, hogy sajnos sehogy nem tudja áthelyezni.
Ezek közül melyik adja a legerosebb WiFi jelet?
-
Tomdriver
őstag
válasz
Gubek-Einste #59653 üzenetére
THX!
-
rayoliviero
veterán
válasz
Gubek-Einste #59661 üzenetére
Az eszközt ott akarja hagyni, ahol van. Olyan megoldást szeretne, a WiFi-t is csak mellé tudja tenni.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Gubek-Einste #59656 üzenetére
A hálóban nem működik.
Az iPhone 7 Plus telefonjával akarja használni. Lehetőleg 5 GHz-en. Tégla a fal (2 darab), szomszéd messzebb van, családi ház. Pénze van rá, a lényeg, hogy a hálóban is tudja fogni a WiFi-t.
A max sebesség nem fontos, elég neki 60 körüli is, ha annyit össze tud hozni a telefonján a hálóban wifin. -
Zolás
addikt
válasz
Gubek-Einste #59619 üzenetére
Mi wifi 3 3g, igazából a 3g részét nem használnám. Családi házas környezetben lesz, 1 gép kábelen, 4 telefon, és 2 laptop lesz rajta, ez a maximális eszköz szám, ami lesz rajta.
-
Lidl
senior tag
válasz
Gubek-Einste #59617 üzenetére
Igazából azért gondolkodtam rajta, mert a router-ek többségében a gyári szoftverrel nem lehet kikapcsolni a WAN kapcsolatot.
És akkor hiába van csak a LAN-on csatlakoztatva a hálózathoz, azok az eszközök, amik erre vannak kapcsolódva (a wifi kapcsolaton keresztül) meg próbálnak kommunikálni a WAN porton keresztül, és ez akadást, késést okoz. (benne is van a routing táblában, hogy a WAN porton keresztül menjen az útvonal a 0.0.0.0 hálózatra)
Ez okozott korábban gondot az Telekom-os IPTV-nél. Ott percenként akadozott a kép, ha így volt benne egy router a hálózatban.
Egy 841ND volt így, de miután feltettem egy CFW-t rá, ki lehetett kapcsolni a WAN portot, és csak mint egy AP viselkedett. Így jó volt, de most kicsit fellángoltam, hogy lecseréljem, mert gyenge a jele az emeleten.
De most kipróbáltam a 1043nd V4-et és ezzel (bár nem lehet kikapcsolni a WAN portot és nem is lehet AP módba kapcsolni a gyári szoftverrel) nem csinálja az akadást. Elképzelhető, hogy jó lesz egy sima router is.Köszi a segítséget, egyenlőre tesztelem otthon a 1043nd-t és ha megfelelő, akkor lehet, hogy ilyen lesz.
Köszi
Lidl -
.Ishi.
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #59626 üzenetére
Köszi, máris tartok arra.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Gubek-Einste #59623 üzenetére
Köszi, nem kell LAN port és dual band wifi sem, úgyhogy az ajánlottak közül lesz valamelyik.
Azt viszont elfelejtettem megírni, hogy a szolgáltatói routerhez csatlakozik a vezetékes telefon kábele, ilyen csatlakozási lehetőség azonban az ajánlott routereken nincs.
Akkor ha jól sejtem, a szolgáltatói eszközt nem lehet kihagyni a folyamatból - ez eddig nem volt tiszta.Kérdésem még, hogy a két routert a WAN csatlakozási felületükön kell összekötni, majd a saját routeren elvégezni a szükséges beállításokat?
-
d3tox1c
senior tag
válasz
Gubek-Einste #59620 üzenetére
Köszönöm
Megneztem, ott is az utolsó kérdés az enyém -
Doky1988
senior tag
válasz
Gubek-Einste #59603 üzenetére
ASUS N18U miben jobb a V4 1043nd nél?
-
pvil
tag
válasz
Gubek-Einste #59599 üzenetére
Köszönet, akkor hanyagolom...
-
bbmt
senior tag
válasz
Gubek-Einste #59589 üzenetére
OK,
Abban valami tapasztalat, hogy sim-es router mennyire tudja hozni egy lte telefon sebességét?
( tehát ahol a telefon le van téve egy pontra és hoz 80Mbit-et ugyan ott a sim-es router is hozná, vagy mindenképpen kevesebb lenne jelentősen.) -
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #59574 üzenetére
Ahogy írtam olyan házba kellene ahol több tégla fal is van, de nem gond ha nem megy át mindegyiken mert van két TP-Link erősítőm, de ha az ASUS RT-AC58U router nem indulgat újra akkor szerintem azt fogom megvenni, úgy meg pláne ha a TP-Link Archer C60 router nem ajánlott, meg az Asus-ra 3 év garancia van ami szintén elég jó.
A legfontosabb kritérium számomra, hogy akár egyszerre 8-10 vezeték nélkül rá csatlakozó eszközt is ki tudjon szolgálni, de ebből a szempontból gondolom az ASUS RT-AC58U router a MU-MIMO miatt is jó választás, közben már saját topic-jában is rákérdeztem a tapasztalatokra, de ahogy nézem az nem annyira pörög mint ez a fórum. -
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #59568 üzenetére
Asus RT-AC58U routert ajánlod?
Ez a MU-MIMO tényleg jobban ki tud szolgálni egyszerre több rá csatlakozó eszközt mint a sima MU-MIMO nélküli routerek? Újraindulási hoba mint az ASUS RT-AC1200G+ Routernél nincs ezen típusnál? Adásteljesítménye milyen, pár téglafalat még átvisz? -
daw460
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #59524 üzenetére
Köszi, megnézem őket! Panel környezet, 2 fal, és 20+ másik elérhető wifi jelenleg.
-
Vasy09
őstag
válasz
Gubek-Einste #59523 üzenetére
Köszönöm szépen ismét a felvilágosítást! Akkor szerintem ezek közül lesz valamelyik, vagy lehet, hogy mindegyik fajtából egy!
Meglátjuk hogyan fogom tudni kiépíteni a dolgokat!
-
Skynet258
veterán
válasz
Gubek-Einste #59527 üzenetére
Milyen infó kellene a környezeti viszonyokról, hogy közelebbi támpontot kapjak? Az elmúlt egy óra böngészése alapján persze én is azt mondom, hogy egy AC1900-assal már hozható lenne a dolog, de ha nem fontos nem költenék annyit, ha megoldható kevesebből is.
Valakinek gyakorlati tapasztalat esetleg konkrét eszközökkel?
-
StLui
veterán
válasz
Gubek-Einste #59439 üzenetére
Megcsináltam a beállításokat, de nem megy. Vezetéken sincs net az "R2" routeren. Egy 1043 V1-et állítottam be oda ideiglenesen, a V2 maradt a fő routernek. Próbáltunk az R2-re wifi-vel is csatlakozni, de jelszót kér, ami nem az ami a fő routeren, nem tudom mi lehet akkor.
A fő routert szerintem nem érem most el a webes felületen, mert a 192.168.0.2-re tudok csak belépni, 0.1-re nemMindkettőn gyári firmware van.
Mi lehet a gond?
-
válasz
Gubek-Einste #59489 üzenetére
Köszönöm.
-
Vasy09
őstag
válasz
Gubek-Einste #59501 üzenetére
Köszi szépen ismét!
Mivel még a beköltözés előtt vagyunk, illetve lesz átalakítás is, így nem kizárt, hogy meg tudom oldani, hogy kábeleket húzzak el a falba majd!
Akkor lehet nem ragaszkodok én a 87u-hoz, viszont mi a különbség e kettő között? Asus AC66U B1/AC68U
Illetve a C8/C9-ből is vannak friss modellek? Csak mert egy C9-et néztem az emagon, amire 2013-as modellt írtak? -
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste #59486 üzenetére
Ohh a fenébe, ezt nem is láttam
A javasolt Asus N56U viszont nem tudja a 802.11ac protokollt, inkább már akkor a legújabbat venném.
Esetleg ezek mennyire bevált típusok?
TP-LINK Archer AC1200 / AC1350Vagy ha ez mégsem szempont és elég a 802n, akkor pedig inkább WR1043ND-t választanám az ára miatt.
-
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste #59505 üzenetére
Köszönöm átmegyek
(#59507) Intruder2k5
Nem is szükséges. Az a lényeg hogy az asztali gépen legyen internet (ne vezetékes). A router amibe a szolgáltató vezeték be van dugva úgy is sugározza a jelet.
Köszönöm! -
válasz
Gubek-Einste #59501 üzenetére
Én most küldtem vissza egy ASUS AC87U-t több mint egy hét használat után, ezt a típust nem igazán ajánlanám.
Az egy dolog, hogy az USB2 és USB3 portokon lévő HDD-k megosztása instabil volt és gyakorlatilag nem működött (több HDD-vel sem), de maga a router is érdekes dolgokat csinált. Olyan eszközöket "ismert" fel a csatlakoztatott eszközöknél, amik biztosan sosem voltak felcsatlakozva rá. Pl. iPhone a LAN vonalon, közben a LAN-on csak a TV volt rákötve. A Wifin is sokszor hülyeséget írt 4G és 5G felületen is. Ezt szinte minden nap megcsinálta, ami azért elég furcsa. Először megijedtem ki lopja a netemet, de kiderült, hogy a router írt be a logba random eszközöket.
Az Ac87U topicban is írták, hogy gondok vannak, ezért nem hiszem, hogy az én routeremmel volt baj egyedül.
-
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste #59503 üzenetére
Akkor amilyet írtam eszközt jó lenne CFW-vel?
Illetve hol találok hozzá olyat amivel ez működne? -
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste #59487 üzenetére
Szia!
Esetleg tudnál ajánlani olyan eszközt innen apróról amit nem kell mókolni csak össze csatlakoztatom beállítom és használható?
Köszönöm a segítséget!
-
Williams
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #59488 üzenetére
Társasház, vékony falak, 1 pc és 2 telefon használná. A 20k-s határt eltaláltad, pl. az Asus N56U szimpatikusnak tűnik.
Ez mit jelent: CFW-vel AC-sKöszönöm!
Szerk: Esetleg hagyományos dizájnú router (fekvő) ajánlat még jöhetne dual bandbe.
-
Vasy09
őstag
válasz
Gubek-Einste #59492 üzenetére
Köszi szépen! És mondjuk ezek a jel erősítő, konnektorba dugós megoldások szerinted segíthetnek? Amúgy néztem most egy asus rt-ac87u-t!? Nem tudom, ez ajánlott? Jó lehet ez nekem?
-
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste #59399 üzenetére
Bocsi a késői válaszért:
Régi típusú társasházban lenne használva. (vékony téglafalak)
A szomszédok között nagy az idősek túlsúlya, elképzelhetőnek tartom, hogy még a 2.4-es tartomány sincs teleszemetelve az éter.
Valószínűleg Fiber 240-es, vagy ahhoz hasonló sebesség mellé.
Beszerzésre 20e lenne maximum VAGY még mindig el tudom hozni a korábbi TP-t ha az megoldás!?Dual band-es jó lenne, viszont a javaslatod alapján jól látom, hogy a TP Link WDR4300 már nincsen az ajánlottak között?
Bónusz kérdések:
1, ha rögtön third party firmware-t teszek rá, az jár-e garancia vesztéssel?
2, ha szekrénybe kerül az eszköz az mennyire árnyékolja le a jelet?
(ismerős szakmában dolgozik, most szereli a kábelezést a lakásban, és állítja, hogy nem fogja zavarni, hogy ha berakjuk egy szekrénybe -
motoflug
őstag
válasz
Gubek-Einste #59446 üzenetére
Sajnos sehol sincs raktáron, nekem viszont csütörtökig kellene szereznem valamit. Tudsz még hasonlót ajánlani, amin jó a gyári FW? Jó lenne 20k alatt maradni.
Esetleg még az ASUS RT-N18U?
-
motoflug
őstag
válasz
Gubek-Einste #59441 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Alap userként nem szeretnék mókolni vele, ezek közül melyik a "plug&play" verzió?
-
StLui
veterán
válasz
Gubek-Einste #59439 üzenetére
Köszi! beszerzem,ha gondom van még érdeklődöm
-
SkiDev
őstag
válasz
Gubek-Einste #59426 üzenetére
Akkor olcsóbban nincsen?
Azért a 20k kicsit erős nekem.
Bár egy olyanon gondolkodtam, hogy ha a LAN csatlakozók 100-at bírnak magukból kinyomni. Nekünk meg lesz 200 Mbps 3 főre, akkor végülis egy időben egy kábelen a 100 bőven elég... vagy nem így működik?Nem oszlik meg a netsebesség ~60-80 Mbps/főre, amit meg ezek a portok ki tudnának fejenként szolgálni?
Illetve egy olyan kérdésem lenne, hogy ha kedden jönnek a digisek bekonfigurálni és rákötjük erre a gyengébb modemre, később cseréléshez szükséges lesz betelefonálni, hogy jöjjenek ki vagy mi is tudunk routert cserélni?
Elnézést, ha nagyon lámának tűnök hozzá, de a Telekomnál ilyen gond nincs, ott betelefonálok és modemmel együtt jönnek és bekötik.
-
KisApám
addikt
válasz
Gubek-Einste #59427 üzenetére
Köszönöm!
5 GHz-es eszközöm egyáltalán nincs. Pár évig tuti nem is lesz.
A XIAOMI 3G amúgy nem lett volna rossz - a jövőre való tekintettel -, ha nincs VÁM...Majd csak azt kell kitalálni, hogyan kell összekötni az eszközöket, hogy a hálózat rendesen működjön a 2 eszközzel (Archer C7 + 1043ND v4).
-
forbexx
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #59398 üzenetére
Köszönöm a választ!
Jól olvasom, hogy dualt nem lehet usb hosszabbitóval toldani?2,4 usb-t megtoldhatok több méterrel?
Köszi! -
cseptomi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #59365 üzenetére
Szia!
Sikerült beszereznem egy gigabites routert.
ASUS RT-N15U lett.
Sikerült is beállítani, de nem tökéletes.
Laptop Kábelen 95\50Mbit-et mérek stabilan
Laptop Wifin kb 35\40Mbit nagyjából stabilan
Telefon wifijén pedig 50\50-es stabilanElvileg a wifis készülékek b\g\n képesek.
Létezik, hogy ennyi a teteje ezeknek?
Csatornát nagyjából belőttem a szomszédokhoz mérten.Előre is köszönöm!
cseptomi1211
-
Csaby25
őstag
válasz
Gubek-Einste #59389 üzenetére
Értem, ennek gond van a gyári FW-el?
Láttam hogy azt írtad csak CFW-el... -
Balu77
őstag
válasz
Gubek-Einste #59387 üzenetére
Semmi gond!
-
Csaby25
őstag
válasz
Gubek-Einste #59279 üzenetére
Köszi!
Esetleg ezek közül valamelyik jobb választás lenne:
TP-LINK Archer C2, Dual Band, AC750
D-Link DIR-842 Dual Band AC1200
D-Link DIR-860L AC 1200, 4 x Gigabit LAN, USB 3.0? -
Balu77
őstag
válasz
Gubek-Einste #59384 üzenetére
Megnéztem neten a TP-Link Archer C7 menüjét, de abban én nem látok másodlagos net csatlakozási lehetőséget...
-
profchaos
tag
válasz
Gubek-Einste #59364 üzenetére
Köszi!
Akkor egy ilyen?Vagy az én körülményeimhez mit ajánlanál?
Leírom ide is ne kelljen keresgélned...
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
- 4 emeletes panel sorház, 4-5 fal 82m2Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
- 3 mobil, 1 PC, 1 xbox one, 1 playstation, 1 smart tv, 1 ipadMilyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
- Semmi extra, 30Mbit-es netem vanMilyen típusú a jelenlegi router?
- Alap Inviteles f*s (ZTE ZXHN H168N) -
Balu77
őstag
válasz
Gubek-Einste #59378 üzenetére
A wifi nem fontos, kábelen menne kb. 8 kliens géphez (win7/win10).
A sebesség a digi részéről, 500Mbit, a másik az egy lassú adsl, de az csak a backup lesz, hogy legyen mindig.
20-30-40 körüli beszerzésre gondoltam. Azért már csak kapni valami jót. Extra szolgáltatások, mint tartalomszűrés, vpn, meg egyebek nem kellenek. Csak menjen atom stabilan.
Mindenképp gyári firmware-t akarok, egyrészt a garancia miatt, másrészt a digi 500 megás sebességét pl. a tplink esetében csak a gyári hw-es nat-al tudja kihajtani. -
TotoHU
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #59337 üzenetére
Köszi a választ!
Budapest belvárosi téglaépület. (Igen, belváros, és vicces módon az egyik szolgáltató sem húzott be optikai kábelt, évek óta csak ígérgetik de semmi előrelépés) Nagyon a szomszédban lehet a Telenor bázisállomás mert max 4G térerő van még a wc-n is, mobiltelefonnal rendzeresen 120-150 mbps-t mérek a speedtest-el.Igen tudom, a SIM kártyás routerek nem olcsók, ezt már láttam. A D-Linket és az Asust nézegettem, az Asusok nem olcsók, kár hogy nagy kedvenc, a jelenlegi is az (RT-N18U) és csak egy 20 kilós bontókalapáccsal találkozás tudná kibillenteni a stabil működésből. Nagyon szeretem, masszív megbízható, rugalmasan konfigurálható a gyári firmware is.
A nagy kérdés hogy többet ki lehet-e hajtani a leírt routerekből mint a Huawei e5577 zsebrouterből? Nagy valószínűség szerint igen, de vajon van-e olyan kisebb rugalmasabb bolt, ahol ki lehet próbálni a routert vásárlás előtt? SIM kártya beletesz, gyorsan wifi bekonfigol és mérnék rajta egy sebességet. Ha nem tud többet mint a Huawei, akkor marad a zsebrouter, ami jelenleg USB-n keresztül csatlakozik az Asus N18 wifi routerhez.
-
mokalade
tag
válasz
Gubek-Einste #59337 üzenetére
"TP-Link TL-MR6400/Archer MR200, Asus 4G-N12/4G-AC55U, D-Link DWR-921"
Van esetleg olyan honlap, ahol összehasonlítják ezeknek a wifi teljesítményét (sávszélesség, hatótáv)?
Esetleg tapasztalat, hogy ezek közül melyik a jó/nem annyira jó ideértve a Huawei B593-at?Ahogy nézem, ezeknél ráadásul a cserélhető antennák minden esetben a mobil lefedettséget szolgálják, nem a wifit. Van amelyiknél a wifi antenna is cserélhető?
(Ok, hogy 5GHz javasolt, de sajnos nem minden eszköz támogatja, fontos a 2,4Ghz is és annak hatékonyságáról nem találok infót.)
-
SLYM
veterán
válasz
Gubek-Einste #59336 üzenetére
Az UPC saját routere, a fehér. Nagy a ház, de sikerült teljesen középre helyezni a routert, így 10-40 megabit között ingadozik minden eszközön a sebesség.
-
DaTika
tag
válasz
Gubek-Einste #59321 üzenetére
Előszöris köszönöm a választ!
Budapesti belvárosi kis lakás, egy darab tégla fal van, de az is a szobát és a konyhát/fürdőt választja el.
Eszközök:
- PC kábellel, ezen megy most a tor..khmm.., a Plex media szerver, távoliasztal stb, ezt nem ragoznám.
- PS4 kábellel, neten játszás / Plex stream
- Laptop WiFi ezen is szokott lenni adatforgalom, de inkább csak netezés
- TV Wifi, ezen nem szokott semmi különös használat lenni
- Telefonok 2db, semmi komoly adatforgalom, max youtube kategória
- És amit említettem a tervek között van kábelre a töltőgép/plex-szerver/nas, illetve szemezek még a ps mellé egy 4K HDR tv lehetőségével, ez a mostani tv helyére mennie, wifis, illetve ezen is a mediát a kábeles ps4 szolgáltatná, a mostani pedig felköltözne a galériára az ággyal szembe, az kapna kábeles lant.
Ezeken kívül nincs még csak gondolat közelben sem semmi más eszköz beszerzése, így is elég komoly pénzemnnyiséget számoltam össze elég hosszú távra tervezveIlletve a vendégek egyéb eszközei, telefon/tablet/laptop, már ha kérnek netet.
A jelenlegi router egy Asus RT-N14U
Edit: inkább szeretek eltölteni pár órát azzal, hogy nyomkodom/ismerkedek a konfig lehetőségekkel, és finom hangolom az igények szerint, mint, hogy out-of-the-box menjen. Úgyhogy egyéb igények talán ennyi lenne, hogy ha lehet legyen valami monitoring lehetőség annak örülnék, illetve ha jól be tudnék állítani egy QoS-t
-
minek?:S
őstag
válasz
Gubek-Einste #59319 üzenetére
Köszi szépen!
-
őstag
válasz
Gubek-Einste #59305 üzenetére
Köszönöm! Átadtam az információkat, de azt kaptam válaszul, hogy Media Marktban egyik sincsen, sem a D1es ASUS sem az ND-s TP-Link, esetleg MM honlapjáról tudsz/tudtok mondani egyet az előbb ecsetelt dolgokra kb 10k forintért max?
-
őstag
válasz
Gubek-Einste #59303 üzenetére
Értem, köszönöm. Esetleg MM kínálatában valami hasonló? ASUS RT-N12 PLUS-t találtam, D1est nem, az is jó? vagy akkor már másik?
-
iambalint
újonc
válasz
Gubek-Einste #59290 üzenetére
Gubek-Einste! Házban lenne használva, 2 tégla fal lenne az útjába, 2 szomszéd 80m-re vannak tőlünk !
4 eszköz használná!
8000ft a költség!
Stabil,Gyors wifi,gyors internet a gépre,App hozzá androidra! -
válasz
Gubek-Einste #59246 üzenetére
köszönöm szépen a választ
-
Hunork
veterán
válasz
Gubek-Einste #59268 üzenetére
Ezer köszönet, akkor ez lesz, ami még árban is oké.
-
Hunork
veterán
válasz
Gubek-Einste #59259 üzenetére
Na, kérem, azért olvasgatok
Akkor ez inkább? TP-LINK Archer C5 AC1200 Dual Band. Ez C5-ös és DualBand. Mondjuk innen, ennyiért jó vétel? [link] -
Hunork
veterán
válasz
Gubek-Einste #59259 üzenetére
Hát ezt most magyarul.
Összerakok egy gépet, szétszedem csukott szemmel, meg letesztelem, de a hálózati cuccokhoz nagyon nem értek.
Gondolkodok ugye a Digi 1000-en, és ehhez kéne egy router, minél kevesebb macerával. De ha azt mondod, van 18k-ig max egy olyan eszköz, melynek a menüjében beállítok mindent, és élvezem, akkor az is jó. -
Hunork
veterán
válasz
Gubek-Einste #59257 üzenetére
Panelház, 10. emelet. Kétszobás lakás, laptop nálam kint a konyhában, hogy itt legyek.
Köszönöm a sok segítséget! -
Hunork
veterán
válasz
Gubek-Einste #59251 üzenetére
Köszönöm az extra gyors választ.
TP-Link 1043ND: egy PC, és alkalmanként egy laptop és három telefon, ami wifi-vel tolja. Akkor ez eme igényeket is nézve megfelelő?Multibit: nem. nem olvastam, rohanásban vagyok, de mindjárt megtekintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Suzuki topik
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest