-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gubek-Einste #61512 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
norral
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61507 üzenetére
De az is szóba jöhet.
-
válasz
Gubek-Einste #61506 üzenetére
Köszi.
Gondolom megbízhatóbbak, mint a dedikált repeaterek? -
válasz
Gubek-Einste #61495 üzenetére
Köszi.
Ezek ilyen felhasználásra is jók? -
devil2k
tag
válasz
Gubek-Einste #61483 üzenetére
Én ezeket szeretném használni, ezért néztem az AC-68U-t. (Az AC-87U már talán túlzás lenne)
-AiProtection
-Network Protection
-Parental Controls
-Adaptive QoS
Ha CFW telepítésével ez megoldható, akkor valóban jó lehet. -
pixta78
senior tag
válasz
Gubek-Einste #61486 üzenetére
Most vettem a C2-t, ebből szeretném a legtöbbet kihozni.
Mi az AP mód? -
válasz
Gubek-Einste #61481 üzenetére
A falak vasbeton és tégla keverékek.
A netünk elképesztő 10Mbps-es, de a nappali miatt a stream másik gépről is gyakoi lenne.
TP-Link Archer C9 -
Brandynew
őstag
válasz
Gubek-Einste #61491 üzenetére
De miért nem jó Digi 1000-hez? Gigabites, AC-s, és ahogy nézem, nem egy alsókategóriás eszköz.
-
edari
őstag
válasz
Gubek-Einste #61487 üzenetére
Szerintem nekik bőven elég a 2,4ghz-es wifi is.
Elvileg 1000-es portjai vannak. -
Risard
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61487 üzenetére
Én most neveztem be egy ilyen routerre remélem hamar megjön!
-
ViceX
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #61381 üzenetére
Egy ASUS AC66U B1 torrentnél is kiszolgálja a gigabitet vagy csak "normál" felhasználás mellett?
-
Tocika
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61414 üzenetére
Szia!
Ez most a B1 vagy a sima ?
És mi amúgy a különbség ?https://m.emag.hu/asus-black-diamond-dual-band-wireless-router-ac-1750-gigabit-ieee-802-11ac-ieee-802-11a-b-g-n-rt-ac66u/pd/ELJTKBBBM/?ref=prod_CMP-1465_1764_19405
-
Seci
tag
válasz
Gubek-Einste #61389 üzenetére
Köszönöm!
Kollégiumi környezetben lenne használva egy klubszobán belül!
Nincs másik eszköz hatótávon belül!
A cél, hogy tanítási időben csak az engedélyezett MAC-el és jelszóval (WPA2) lehessen használni (laptop, tablet és telefon) egy időben maximum 10 eszközzel. A MAC szűrés bevált, de a régi router csak 16 bejegyzést enged, emiatt lenne jó a minimum 50, ha a jelszó kikerülne (volt már rá példa) akkor se tudják a diákok használni!
Központi pénz nincs rá és 2 db-ot is kell venni (2 külön terem egymástól nagyon távol), ezért keresem a legolcsóbb, de még használható megoldást!
Ez nem lenne már elég: TP-Link TL-WR940N V4.0 -
Tocika
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61384 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Egy 3 szintes családi házban lenne használva tégla falakkal
A pincében már van egy TP-LINK TL-WA850RE repater.
Lesz rákötve gigabites porton egyzyxel nsa 310s nas szerver, egy laptop, egy tv
És wifin a mobileszközök , meg a garázsban az auto fejességéröl akarom még elérni a hálozatot.
Mondjuk ha lesz új routerem akkor a repater helyére bemegy az rtn-16 és akkor még jobb jelem lesz a pincében.
Árban max 30 ezerig gondolkodom
Ezek alapján hosszú távon gondolkodva én Asus
AC58U/AC66U B1 valamelyikére szavaznék...
Nem tudom , hogy jol gondolom e...
Szerinted ?
Köszi előre is. -
t_totyo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #61383 üzenetére
Értem, köszönöm, akkor marad a macerásabb megoldás. A ház méretei és az elosztása folytán egy router szerintem nem lesz képes besugározni az egészet, bárhova is teszem. Egy új acces point (lehetőleg POE tápellátással) megvétele/kiépítése megfelelő megoldás lehetne? Ha igen, melyik típus(ok) az ajánlottak? (Jelenleg minden hálózati kütyü TP-Link termék.)
-
emmm
őstag
válasz
Gubek-Einste #61386 üzenetére
Szia!
Köszi, ez lesz szerintem, megnézem holnap, hátha black friday kapcsán leakciózzák: Asus PCIE-AC88
-
sixpak
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #61390 üzenetére
Szia, köszi.
Családi ház, 2 szint, kb 180nm2, kevés fal, nagy helyiségek.
Szomszédok nincsenek, illetve a közelben nincsenek.
A vezetékes részt a PC és a tv használja, wifi-n 4 telefon, A/V receiver és két laptop, nyilván nem egyszerre.
20 és 30 ezer közötti összegre gondoltam, a black friday akciókban bízok azért.
Extra igények nincsenek, nem használok hálózati médialejátszást, az online játékokban stabil legyen.
A régi eszköz egy olcsó dlink volt , talán 5000 ft volt, kb. 5 éve vettem. -
ViceX
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #61358 üzenetére
Egy társasházban lenne használva, ahol hemzsegnek a wifi hálózatok, leginkább 2.4ghz-en. De hamarosan 5ghz is telítődik (ty UPC)
- 3 db asztali gép használná
- NAS
- 6-10 wifis eszköz, 1-2 kivétellel mind tudja az 5ghz-etEgyéb igények
- guest wifi
- beépített vpn
- torrent terhelés tolerálása
+1: vpn kliens, ami csak a célforgalmat tereli a tunnelbe (ez opcionális, de akkor nem kéne mindenhonnan vpn-ezniÚgymond a legteteje, amit néztem az ASUS AC86U és Synology 2600ac, csak nem tudom, hogy szükség van-e "ekkora" routerre.
-
Monk
újonc
válasz
Gubek-Einste #61364 üzenetére
Köszönöm szépen! Lassan két napos kínlódás végére tettél pontot!
-
Monk
újonc
válasz
Gubek-Einste #61362 üzenetére
Az eredeti kérdésemben szereplőkre gondolsz? Lehet olyan kérdést feltenni, hogy mégis melyik? Nem akarom a választás felelősségét rád hárítani, de a technika, technológia fejlődését figyelembe véve mondjuk úgy, hogy hosszabb távra terveznék. Ha olyan jellegű a kérdésem, mint pl. "a milyen vírusirtót válasszak", akkor elnézést a bénázásért!
-
Monk
újonc
válasz
Gubek-Einste #61359 üzenetére
Beszerzéssel kapcsolatban: bár lehet, hogy túlzásnak tartod, tartjátok, de lehet a 40-50 ezres kategória is, ha ez kell hozzá.
Környezet: 2 emeletes tetőcserepes szigetelt panel. 3 szoba 83 nm-en, a falak 10-15 cm-esek. 4 főfal a lakáson belül és 1-2 albafal. A távolság nagyjából 5-6 méter bárhonnan nézem.
Szomszédok: 8 lakásos lépcsőház, tehát 7 db szomszéd. Mivel a szélén, sarkon van a lakásom, így közvetlen szomszédnak nevezett lakás 1 db közvetlenül felettem, egy másik félig.
Annyi igényem van, lenne a routerrel szemben, hogy a felsorolt eszközöket figyelembe véve ne legyen akadozás, egy időben lehessen netezni. Mellette a torrent sem mellékes. Egy szóval használja ki a sávszélességben rejlő lehetőséget egyidejű dual antenna használattal (ha nem írok hülyeséget). Természetesen ez a laikus elvárása, de inkább kívánsága.
Nem tudom szükségem van-e a SU-MIMO technológia helyett a MU-MIMO-ra, amit ASUS-ok közül némelyik már tudja. -
Optika01
tag
válasz
Gubek-Einste #60872 üzenetére
Meg vettem az ajánlott masinát, de azon kívül, hogy nagyon jó áron sikerült beszerezni (~23e Ft), eddig nem sok örömöt okoz.
Esetleg van valami tipped, hogy beállítás gond van, vagy gyári hibás?
Már több helyen érdeklődtem, de sajnos nem igazán jutottunk előre, a lényeg:
Átvettem az új AC66U B1-es routert, a beállításokban kellene egy kis segítség digi 500-hoz. Ha a net közvetlenül a gépbe van kötve, akkor 300Mbps mérhető, de ha a routeren kersztül, LAN porton mérem akkor már csak 8-10Mbps-t mérek (Wifi is hasonló).
Volt FW frissítés, reset, de semm változás.
Egyébként nagyon tetszene, de már azt is mondták, hogy a DIGI-vel van baja.
Esetleg valami tipp?
Köszönöm.
üdv: -
ben-ga
tag
válasz
Gubek-Einste #61318 üzenetére
Úgy, hogy nem értek hozzá...
de kicsit gyorsítanék azért -
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #61317 üzenetére
Köszönöm!
-
ben-ga
tag
válasz
Gubek-Einste #61277 üzenetére
Asus ac51u? vagy tplink c20 ac750?
3-500mb/s-el már megelégednék bőven...
Xiaomi routereket esetleg ismered? -
ben-ga
tag
válasz
Gubek-Einste #61272 üzenetére
Köszi,
a legfőbb igény az lenne, hogy a felsoroltaknál sokkal olcsóbban szeretném megúszni, mivel most is megy csak kis gyorsítás lenne a cél.
amit néztem: Asus rt-n12 vagy +-os? TP-LINK T2-WR841N? TL-WR1043ND?8-10m a max., de csak ytong fal van, szomszédok sincsenek túl közel.
Most bőven 100Mb/s alatt van a seb. speedof.me-vel
A Zte mögé kellene az újat majd kábelen bedugni? -
korcsillio
addikt
válasz
Gubek-Einste #61262 üzenetére
Mi a probléma vele?Miért nem ajánlott?
-
ramzess
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #61254 üzenetére
koszonom a valaszokat hetfon megyek erte remelem meg leszek vele elegedve.
-
szab13
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61265 üzenetére
Két típus közül a Asus megéri a felárat? Nálam az usb is fontos lenne. 1T külső winchester lenne rajta (torrent,zene)
-
rocketry23
tag
válasz
Gubek-Einste #61257 üzenetére
Köszönöm
-
dragon1993
őstag
válasz
Gubek-Einste #61257 üzenetére
Az N18U miért nincs a listán?
-
rocketry23
tag
válasz
Gubek-Einste #61255 üzenetére
4-5 helység, tégla falak, routertől a legtávolabbi pont 20m. Szomszédok alatt nem tudom mire vagy kíváncsi
Gigabites net, egyszerre 2-3 kliens. A switch azért kell mert sok helységbe lesz kiépítve kábeles kapcsolat.
Jó lenne ha WAN oldalról lehetne ébreszteni a gépeket. (ha jól tudom nem minden router engedi kívülről).
Routerre 50k, switchre egy 10k-t gondoltam. Wifi nem lényeg annyira.
-
csgergely
újonc
válasz
Gubek-Einste #61215 üzenetére
Tehát a repeater fogja majd a router jelét de azt nem egyszerűen felerősíti/kiterjeszti hanem csinál belőle egy új, adott esetben más néven elnevezett hálózatot? Így a lakásban látok majd egy "otthon1" és egy "otthon2" hálózatot hol az egyik hol a másik lesz erősebb - és mivel ASUS lesz- vélhetően eldobja majd az eszköz a gyengébbet és átáll a másikra pl amikor felmegyek az emeletre?
-
ZephX
senior tag
válasz
Gubek-Einste #61213 üzenetére
Igazából, arról nem olvastam túl jóka, míg az 850L-elről igen. Meg az most majdnem 8000 Ft-val drágább is. A külső antenna hiánya nem bajos pl. az Asus-al szemben?
-
csgergely
újonc
válasz
Gubek-Einste #61188 üzenetére
Rendben köszönöm a sok infót.
Szerintem ASUS RT-N18U irányba megyek, aztán ha kell akkor majd növelem a hatótávot egy ASUS N12 D1-el - max majd jövök valamelyik fórumba, hogy pontosan mit is kell beállítani a repeater módhoz. Ilyenkor ugye csak 1 hálózatot látnak az eszközök a lakásban - mintha lenne egy nagyon nagy lefedettségű wifi-router illetve a repeater nincs semmilyen vezetékkel összekötve a modemmel vagy a routerrel?
Esetleg költséghatékony megoldáskét 2db ASUS N12 D1 is szóba jöhet? Az egyik vezetékkel a modemen mint router, a másik valahol a lakásban mint repeater?bocs kicsit sok lett a kérdés
-
Saccco
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #61200 üzenetére
Nehogy egy bestbuy router ne legyen a topik témája.
BTW én is rendeltem egyet.
Asus RT-AC66U B1 AC1750 24.990Ft ingyen szállítás
-
csgergely
újonc
válasz
Gubek-Einste #61186 üzenetére
Meg az lenne a kérdésem, hogy ha ennek (ASUS RT-N18U ) nem lesz elegendő valahol a jele a lakásban akkor sima konnektorba dugható jelerősítővel érdemes felhúzni az erősséget? Ebben van valami szabály amit fontos betartani, vagy olyan típus amit kerülni/preferálni lehet? Remelem ez meg nem nagyon off kérdés ide.
Köszi. -
csgergely
újonc
válasz
Gubek-Einste #61183 üzenetére
Nincs nagy wi-fi forgalom jó ha egy gyenge jelet fogok másoktól. Ha jol olvastam a fórumon emiatt lehet fontos az 5ghz
-
gippazoid
őstag
válasz
Gubek-Einste #61156 üzenetére
Köszi!
Az emag-nál az AC68U olcsóbb most. Az ajánlott, vagy nem?
-
csgergely
újonc
válasz
Gubek-Einste #61141 üzenetére
Köszönöm a választ.
Mi lenne amit ilyen igényre javasolnál? Esetleg ASUS RT-N18U Router
Gondolom az Nálad bevált.
Köszönöm.
-
VicKing
tag
válasz
Gubek-Einste #61150 üzenetére
Ezek közül melyik a legjobb?
-
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste #61142 üzenetére
Köszönöm!
Az N66U megvan, de kell majd két router. Az N66U gyakorlatilag egy gigabites switch lesz.
A Dlink lenne a fő router. A kérdés arra irányult, hogy jobban megbirkozik a Digi 1000-es nettel, mint az N66U?Kérdés, hogy wifi minőségben mit tud majd a Dlink, mivel rejtett antennái vannak, és 2x2 MIMO, szemben az N66U, aminek három külső antennája van, és 3x3 MIMO. Vagy várhatóan jobb lesz a Dlink így is?
-
salzdorfer
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #61123 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ. Még lenne pár kérdésem:
- 2,4GHz-en az AC58U ugyanazt tudja mint az N18U és csak az 5GHz a különbség, vagy...? Ez a 2 eszköz mennyit tud wifin a gyakorlatban?
- a jelenlegi routerem tudhat többet wifin CFW-vel mint 65MBps? ha CFW mellett döntök van valahol egy szájbarágós leírás a telepítésről/konfigolásról?
- a felvázolt eszközparkkal milyen érdemi többletet kapnék az 5GHz-es wifivel?Köszönöm.
Salz -
laciiiiiii
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #61109 üzenetére
igen, ezt értem..., de vannak 4-6-8 antennás routerek...ezek számítanak lefedettségben?
-
humax
senior tag
válasz
Gubek-Einste #61051 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
panel,sok szomszéd,
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
3 mobile, 2 laptop, 1 tabletta, 2 beltéri box , 1 tv
Mennyi lenne a beszerzésre?
30ignekem leginkább a wifi sebesség fontos
DIGINet 500 van most, de később optikai vagy 1000 lesz
mostani tp-link 1043ND csak 60/70 sebességet kapok a laptopon ( DIGINet 500 )
router nélkül simán jón 500mb de zavar hogy a laptopon csak 60mb wifi kérésztől - illetve 80mb wan keresztül -
zodnar
újonc
válasz
Gubek-Einste #61034 üzenetére
Köszönöm
-
ginola
addikt
válasz
Gubek-Einste #61038 üzenetére
Köszönöm szépen!
Árához képest nagyon jó lehet! -
Gedus30
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #60984 üzenetére
Szia.
Egy két emeletes tégla családi ház, a földszinten majdnem alatta vannak a gépek. ps stb. Szóval olyan 3-4 méter távolságra, 1-2 tégla fal árnyékol max.
Maximum 100 megás net lenne rákotve, de reálisabb az 50-s.
Két számítógép. és két ps4, plusz két telefon, mindegyik wifin lenne a hálozaton.
Én olyan 10-15 ezer körül gondoltam kiadni maxium.
Streamelés stb nem igazán érdekel, szóval igazándiból játékra lenne használva.
-
Joe123
senior tag
válasz
Gubek-Einste #60982 üzenetére
Köszönöm.
TP Linkből gondolom a 841N-re gondoltál, a 841ND 26 ezer és nem is nagyon kapni. -
tucsok.
senior tag
válasz
Gubek-Einste #60964 üzenetére
Igen, most van Asus rt-58ac routerem arról váltanék. Mit javasolsz?
-
xilurux
tag
válasz
Gubek-Einste #60968 üzenetére
Es esetleg csak sima router wifi nelkul ? microtic routerboard ?
-
xilurux
tag
válasz
Gubek-Einste #60966 üzenetére
Falak csaladi haz de joforman minden Gbites kabelon megyen telefonok wifi meg laptop.
Gigas sebeseg fel/le
4-5 PC Gigas halokari meg 1-2 laptop . Tvs kartya osztas lanon .
100-200€ vagy ar anyira nemszamol megbizhatosag
igenyek : vpn elosztas de foleg stabilitas birja a kapcsolatot. -
Hardstyler01
tag
válasz
Gubek-Einste #60942 üzenetére
Köszönöm és mit gondolsz az RTAC87U ról pont 49 ezeregyáltalán nem vagyok otthon routerben mire való az usb? tudom szerverként használni ha rákötök hdd-t? és mi ez a merlin frimwware?
az baj hogy a router nem lát rá optikailag egy ezközre sem akkor csak a 2,4G játszik vagy hogy van ez? -
discrate
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #60944 üzenetére
és kicsit bővebben kérhetek indokot, hogy miért nem ajánlott?
-
MeSKA
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #60916 üzenetére
Basszus én is a RT-N18U-ra gondoltam (amit ajánlottál), csak véletlenül a másikat másoltam be... Tehát ez a best buy. Akkor ez lesz! Köszönöm még egyszer!
-
Norby-007
tag
válasz
Gubek-Einste #60924 üzenetére
Oké.
-
zoli62
addikt
válasz
Gubek-Einste #60921 üzenetére
Azt olvastam valahol, hogy a C7-nek 2,4 GHz-re belső antennái vannak. Igaz ez? Ár/érték arányban melyik éri meg jobban?
-
válasz
Gubek-Einste #60918 üzenetére
Rendben, köszi
-
válasz
Gubek-Einste #60912 üzenetére
Ez egy jó kérdés
Az biztos, hogy a 2.4 Ghz és 5 Ghz egyszerre lenne használva, illetve általában egyetlen tégla-vályog falon kéne átmennie az adatoknak, és 3-4 eszköz csatlakozna.
Funkciók terén viszont nem jut eszembe semmi érdekes... azért kérdeztem rá inkább a lényegesebb funkcióbeli különbségekre, mert nem is nagyon tudom mire képesek ezekAztán lehet lenne olyan az egyikben, amire felcsillanna a szemem, hogy "ez kell" és eldöntené a kérdést, mert a másikban nincs.
A mostani egy WR1043ND V1, nem igazán piszkálgatom, a neten kívül csak fix ip címek lettek beállítva és ennyi.
Maradnék inkább a gyári szoftveren amúgy. Az is lehet szempont, hogy melyiknek kényelmesebb/jobb a felülete. -
MeSKA
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #60905 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Én az Asusra szavaznék, mert eléggé láma vagyok a firmware frissítéshez, angolom se a legjobb, hogy külföldi oldalak alapján megcsináljam. Asusnál pedig ugye gyárilag tudja. És akkor az RT-AC51U a legjobb vétel 20e alatt?
-
Saccco
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #60907 üzenetére
Azért volt gyanús, de mindenhol a C5-re linkelnek.
Viszont nem tetszik, hogy régi a legutolsó szoftver a C5 V2-re. A DD WRT meg nem támogatja. Ha már veszek egy új routert, akkor az legyen friss. Hajlok egy C7-re vagy C8-ra.Káosz.
-
dragon1993
őstag
válasz
Gubek-Einste #60866 üzenetére
N18U helyett nem lenne jobb vétel a D-Link 860L B1 CFW-el?
Egy árban van a kettő.
CFW garancia vesztős? -
adobodo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #60866 üzenetére
Köszönöm, megnézzük!
-
Optika01
tag
válasz
Gubek-Einste #60872 üzenetére
Köszönöm, ez szimpatikusnak tűnik elsőre.
-
Optika01
tag
válasz
Gubek-Einste #60868 üzenetére
Jogos a kérdés, nekem kb 30 ezer a fájdalom küszöb itt. De kütyü bolond vagyok
, és nyitott a tecnikai dolgokra. Tehát érvekkel feljebb is tolható a határ.
-
dragon1993
őstag
válasz
Gubek-Einste #60608 üzenetére
Emeletes családi ház padlásán található a jelenlegi TL-WR1043ND V1 routerünk, ami sajnos hetente fagyogat és macerás felmászni hozzá.
A telefonokon kívül jelenleg nincs 5Ghz-es eszköz.
Az Asus N56U sajnos kifutott pedig nagyon szimpatikus volt, a volt munkahelyemre Asus RT-N18U lett véve az tetszett viszont nem tudok dönteni ,hogy maradjon RT-N18U vagy pedig a terméktámogatás miatt legyen RT-AC58U mivel az újabb modell. Szerintetek?
-
válasz
Gubek-Einste #60858 üzenetére
Azt nem is vitatom
Dyn-dns, no-ip, ilyesmikre gondolok
-
mpo
veterán
válasz
Gubek-Einste #60835 üzenetére
Légy szíves ezt nézd meg, mint topikgazda hátha tudsz segíteni.
[link] -
Tika6
tag
válasz
Gubek-Einste #60601 üzenetére
Hozzászólások között olvasgattam, és ezt találtam: "Mind 2,4 mind 5 Ghz kiválóan működik annyi hogy a két sávot egy SSID nevű hálózatra kell állítani és akkor a router válogat hogy melyik a megfelelő az adott eszköznek amelyik csatlakozik rá." (pcx)
Ezt a C5 is tudja?
C5 és C7 között vacilálok; mivel tud többet a drágább? A sebességet látom, akkorára azért nincs szükség. Extra felhasználása sem jellemző. -
Norby-007
tag
válasz
Gubek-Einste #60824 üzenetére
Köszönöm. És lehet láma kérdés, de honnan tudom meg, hogy NAT-olt címen vagyok?
-
bnorci71
addikt
válasz
Gubek-Einste #60813 üzenetére
köszi
az ASUS RT-N56U ha nem rakok rá CFW-t attól még jó készülék gondolom, egyenlőre nem nagyon van otthon AC-s eszköz ami igényelné
találtam egyet 8500-ért le is csapok rája újonnan már nem beszerezhető
-
Csabi1984
addikt
válasz
Gubek-Einste #60789 üzenetére
A tplink c5/c7 mennyit tud átadni Wifin? Erősebb mint a 1043 v2?
-
bnorci71
addikt
válasz
Gubek-Einste #60793 üzenetére
az hogy AC750 csak a sebesség miatt gond?
Zyxel NBG6515 - AC750-esvolt alap Tenda routerem 5 évig amíg a tápja nem halt azt se tudtam milyen a kezelőfelülete. Ez a maiakra már nem jellemző?
Tenda AC6 - Tenda mint gyártó nem ajánlott -
Mentát
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #60792 üzenetére
Köszi, értem.
Az ajánlott eszközöknél mi alapján került oda hogy akár 800 Mbps vagy akár 1000 Mbps ?
Pl az ASUS RT-N56U B1-nél az van, hogy akár 1000 Mbps, az ASUS RT-N65U-nál pedig akár 800 Mbps.
Ez szerint https://www.smallnetbuilder.com/old-tools/charts/router/bar/74-wan-to-lan meg az N56U 778 Mbps-t, az N65U pedig 898 Mbps-t tud WAN-LAN viszonylatban.
Tudtok valamilyen más benchmarkról is, ami ettől eltérő sebességet mutat?
-
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste #60797 üzenetére
Köszönöm a linket!
Én inkább nem mókolok, a kora végett inkább váltok 1043ND-re. Az 542G antennája meg elvileg az újra is passzol ha valami gabesz lenne vele, de szerintem az a része elnyűhetetlen.(Hacsak nem töri el valaki szándékosan mint egyszer egy nem normális haverom.) -
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste #60795 üzenetére
A kora okozhatja azt amit kora délelőtt művelt velem? Többször elszállt a net, és csak úgy jött vissza ha resetet nyomtam a routeren. (Pontosabban áram ki pár másodperc úgy hagy majd áram visszaad neki.) Azóta viszont egyszer ne dobta el a netet. Biztos a router szórakozott, mert a beltéri modem lámpái a megszokottan világítottak. Kora meg megvan az biztos. Vagy 10 éve meg van már ha nem több, de arra még most is emlékszem, hogy sajnáltam érte adni azt a 6800-at amibe akkor került, de az idő bebizonyította, hogy megérte.
-
Goya
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #60738 üzenetére
Hát igen, emésztem még a dolgot, ekkora összegre nem gondoltam.
Meg lehet oldani részletekben is?
Most fogok kapni kölcsön kipróbálni egy Tp-Link Archer C2 vagy C9 routert.
Egy ilyen márkaidegen router és a 3 db UAP-LR együtt tud dolgozni, mi lesz a hátránya?
Azt jól látom, hogy a Unifi Cloud Key kiváltható szoftveresen a UniFi Controller-el, az miben kevesebb?
Köszönöm a segítségedet! -
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #60748 üzenetére
Hali,CFW nekem nem okozna gondot, de ismerösömnek igez szóval akkor a másik 2 típust ajánlottam neki. Köszönöm szépen.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Gubek-Einste #60761 üzenetére
Mivel 2x2:2 MIMO képességű így 867 Mbps az elérhető link sebesség.
Ez itt szamit a wifi vevo? Nekem ilyen USB-s vevom van: [Archer-T4U]
Ez is tudja a 2x2:2-t, 867Mbps-t?@sb:
Nekem 1000-es netem van. De ha tudna 500-at mar boven eleg nekem.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Gubek-Einste #60763 üzenetére
A hatótavolság szempontjából egy átlagos panel lakás amiben max egy fal van a router elött de lényegében a TpLink 1043Nd és kiváló volt csak ez a tipus elég gyenge a Wifi sebesség átvitel értelmében.
Upc 240Mbites netünk van. A pc-m kábelesen, egy laptop és 2 telefon menne Wifivel. -
Z_A_P
addikt
válasz
Gubek-Einste #58708 üzenetére
"Dual band wifivel:Asus N56U (CFW-vel AC-s),"
Megfelelő jelerossegnel mennyit tud igy AC wifivel?
+sb: milyen sebességet tud?
-
Gabesz25
tag
válasz
Gubek-Einste #60749 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
két szintes családi házban lenne a router.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
egyszerre max 3-4 mobil, gyereknek tablet, laptop, smart tv (stream miatt) lenne csatlakoztatva.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
igazából semmi különleges igényem nincs, szolgálja ki a torrentet meg a streaminget a nas-ról
köszi, megnézem amiket ajánlottál. -
mzso
veterán
válasz
Gubek-Einste #60751 üzenetére
Oké. Gondolom azért mert gyengusak hardverileg?
-
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste #60753 üzenetére
Úgy érted, hogy a 100 Pro netnél nem tud gyorsabbat CFW-vel, vagy az 500-at még vinné?
A Merlinben nem maradt meg a hardware NAT?Szerk: This means Asuswrt-Merlin retains full support for NAT acceleration (sometimes referred to as "hardware acceleration")... https://asuswrt.lostrealm.ca/about
Így menne az 1000-es is?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #60741 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #60739 üzenetére
Szia, köszönöm az ajánlást! Ebből a tipusból melyik? v3;v4 vagy sima? Illetve hogy érted hogy másodlagos eszköz?
-
k.soma
senior tag
válasz
Gubek-Einste #60728 üzenetére
Köszi a segítséget és a gyors választ.
-
mzso
veterán
válasz
Gubek-Einste #60725 üzenetére
Ja igen, ezt elfelejtettem kérdezni: a B1 mi a végén? Van több fajta egy típuson belül mert én abszolút sehol nem láttam B1-et feltüntetve. Úgyhogy elég lehetetlen kideríteni, hogy B1-es-e vagy sem. (Ha van egyáltalán érdemi különbség...)
-
k.soma
senior tag
válasz
Gubek-Einste #60720 üzenetére
Akkor amit én írtam a D-Link DIR-869 nem jó?
-
k.soma
senior tag
válasz
Gubek-Einste #60712 üzenetére
A net az Digi 100as jelenleg 100/50Mbit azthiszem. De nem lehetetlen hogy 200asra váltanék, mert a 1043 már azt se szerette annyira.
A környezet az panel, szóval vasbeton falak mint írtam. Az eszközök minimum 1 maximum 3 falon keresztül lesznek eszközök, 5-15méterre a routertől.
Eszközök a legnagyobb felhasználáskor: 2 laptop, 1 okosTV, PS4, 3 okostelefon.
A beszerzésre max 30ezret szánnék, ilyen nethez szerintem nem is kéne többet.
A router felé az igényeim: stabil, a lakásban legtávolabbi ponton is lehessen stabilan netezni, ne 0 meg 1 pálcika legyen az erősség. Torrentezni nem igazán akarok, leszoktam róla. Más igény nincs. -
mzso
veterán
válasz
Gubek-Einste #60685 üzenetére
Hát, rájuk néztem. Mikrotik-et csak 20 ezer fölött látok. Ubiquiti-t 16k-tól ha jól nézem, bár azzal sem járok jobban mint ha wifiset vennék.
Esetleg a ToBeY-nek ajánlott D-Link 860L B1-en kívül még alternatíva minimál árszínten 1000Mbit-es nethez?
(Bocs a sok hsz-ért, de most információ gyűjtési fázisban vagyok.
)
-
gyulaitomika
tag
válasz
Gubek-Einste #60713 üzenetére
Az szép..
Akkor majd mikor elterjednek..vagy talán a telekom tud biztosítani egyszer később?
-
kezo0
addikt
válasz
Gubek-Einste #60700 üzenetére
És gyakran a más helyeken olvasható vélemények is – pl. akár itt is.
-
mzso
veterán
válasz
Gubek-Einste #60701 üzenetére
A CFW az miben segít, javít a dolgokon?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #60701 üzenetére
Köszi szépen ez szimpatikus,remélem elbírja a Gigabitet és wifin lógó eszközöket is.
-
Rellind
senior tag
válasz
Gubek-Einste #60692 üzenetére
Szia.
Itt a hozzászólásokban valaki azt írja:
"B1 verzióm van, tehát az erősebb) Sajnos az extra funkciók közül csak a nyomtatómegosztás működik jól, a többit nem bírja el rendesen a CPU. " stbEz be van szedve vagy most mivan?
-
Rellind
senior tag
válasz
Gubek-Einste #60695 üzenetére
Bocs, benéztem.
Az ASus AC66u-nál a hozzászólásokban olvastam valahol, hogy van C1-es verzió is.De egy másikat kevertek ott is össze.
-
Rellind
senior tag
válasz
Gubek-Einste #60692 üzenetére
Köszi.
C1-es nem jó? -
mzso
veterán
válasz
Gubek-Einste #60669 üzenetére
Értsem úgy hogy messze nem tudják gigabitet?
A SmallNetBuilder-re már eljutottam, de csak vagy 15 routert mutat a router chartsban...
-
Al Capone
tag
válasz
Gubek-Einste #60678 üzenetére
Ki tudnád fejteni kicsit bővebben?
Meg, hogy hol volt a másik annyi pénztért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest