- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeze94
tag
válasz
tucsok. #62896 üzenetére
Sziasztok!
Most lesz behúzva hozzánk az optikai hálózat, és az előző szolgáltató routere nem barátkozik szívesen az új szolgáltató hálózatával, így hozzátok fordulnék ezügyben.
Tekintve, hogy évek óta nem igazán optimális a wifi lefedettsége a lakásnak, ezzel a router cserével kiküszöbölnénk ezt a problémát is.
Még régebben kimértük hol lenne a legoptimálisabb a router elhelyezése a jelerősség szempontjából, viszont ezesetben a szomszédos szobába necces lenne eljuttatni kábelen a netet(vagy a bejárati ajtó alatt a küszöb előtt kellene áthúzni, vagy az ajtófélfa körül, én egyiket sem támogatom), szóval én két megoldásra gondoltam. Az egyik, hogy powerline(azt hiszem így hívják, amikor az elektromos hálózaton megy a net) segítségével átvinni kábel nélkül a szükséges pontig, viszont nem tudom mennyire lenne ennek barátja a falban futó 60 éves alumínium kábel. Gyanítom, hogy nem túlzottan. A másik ötlet az lenne, hogy marad a jelenlegi jól bevált helyén a router, csak valami megoldással továbbíttódna a jel(sajnos a lakás egyik sarkában lakik jelenleg, és a lakás közepén fut keresztül 3 kémény is, ami eléggé keresztbe tesz az ideális áteresztőközegnek), legyen az egy másik router, vagy a falba szúrható extender.Kábelen 1 eszköz lesz rajta maximum, wifin 3 telefon, 1 tablet és 2 notebook és 2 TV/Chromecast. Ezek egy része támogatja a MIMO-t(a saját telefonom tutira, a többi eszköznek nem néztem utána, bocsi
), esetleg, ha gondoljátok leírhatom a pontos típusokat is. Továbbá tervben van valamikor majd egy NAS is, jó lenne, ha azt is gond nélkül kezelné. Szerencsére nincs túlzottan sok wifi a közelünkben, a sajátunkon kívül 3-4. A szóban forgó net 40/40 Mbites. Legfontosabb az egész lakásban stabil wifi, de azért azt se bánnám túlzottan, ha ki is tudnám használni a maximális sávszélességet
Ha valamit kihagytam volna, csak sikítsatok
Köszi előre is!
Üdv,
Seagal. -
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
tucsok. #23977 üzenetére
Rossz topik!
Például, Router gondok, Otthoni hálózat és internet megosztás!
Egyébként a routernek a LAN <-> LAN irányú forgalomhoz vajmi kevés köze van alapfelállásban, mert az csak a switch részen megy keresztül!
1. Minden gépről ezt produkálja?
2. Próbáltál kábelt cserélni?szerk.:
Ja, hogy WiFi-n.... Nem G-s WiFi-ről beszélünk? Nekem erős a gyanúm, hogy igen, mert ez közelítőleg a G szabvány végsebessége! -
-
-
-
válasz
tucsok. #23403 üzenetére
Szia!
ASUS RT-N16
CPU 480MHz
RAM 128MB
Flash 32MB
2 USB
külső cserélhető antennákASUS RT-N15U
CPU 500MHz
RAM 64MB
Flash 8MB
1USB
belső antennákEttől eltekintve az RT-N15U jóval gyorsabb net routeolására képes, 3-400Mbps közt, még a régebbi RT-N16-nak sajnos 140-150Mbps körül vége van! Mindkettő BroadCom alapú, könnyen moddolható darab...
-
válasz
tucsok. #23312 üzenetére
RT-N53U router az ASUS weboldala szerint nem létezik! RT-N56U-t én személy szerint nem preferálom, bár állítólag az egyik leggyorsabb ma kapható router, de mégiscsak RaLink Chipset van benne!
-
-
krealon
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest