- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
daropeter
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #63432 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
daropeter
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #63430 üzenetére
Köszönöm a választ!
A tp-link tl-wr1043n v5 még beleférne a keretembe. Ez egy megbízható típus? -
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #63376 üzenetére
Csak jelzem hogy a TP-Link Archer C4 már osztott antennás, nincs külön 2,4 és 5ghz antennája úgy viszont a 3x3 MIMO többet ér
-
Dinter
addikt
válasz
Gubek-Einste #63382 üzenetére
És ugye ezt is belehet úgy konfigolni, hogy AP-ként működjön?
-
3RROR
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63379 üzenetére
1. Kertesház. 2 szintes. Padláson van elhelyezve a router. Így az alsó szintig 2 vastag beton padlón kell átmennie a jelnek. Beltéri falak 10 és 20cm széles téglából vannak. Alapterulet kb 180 m2 + kert. Ikerház így egy közvetlen szomszéd van. A többi elég messze (min 20m).
2. 1000/200Mbit/s (Diginet 1000)
3. 2 TV, 1 PS4, 3 PC, 4 telefon.
4. Max 35000
5. DualBand, más nem jut eszembe. -
Dinter
addikt
válasz
Gubek-Einste #63377 üzenetére
-
Marvinyo
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63354 üzenetére
Persze, nem gondoltam, hogy ők a Máltai szeretetszolgálat. Arra gondoltam, hogy a set-top-boxuk sem a legolcsóbb 10-20k-s darab (legalább is amikor kaptuk, amit kaptunk), meg a Cat5e-s kábelért sem kellett könyörögni, mint pl. T-vedésnél.
@Gubek-Einste#63354
Asus AC58U / TP-Link Archer C7 modelleknél ez már más? Ez a kettő 25 körül mozog, ha kifejezetten megér még 25%-ot rádobni a D-Link/Xiaomihoz képest, megpróbálom addig kitornászni.Illetve ebből a kettőből melyik az ajánlott? Úgy tudom, (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) hogy a több antenna jobb lehet sok eszköz esetén. Vagy ezen nem múlik a kettő közötti "verseny"?
-
asus1
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63336 üzenetére
Köszi az infót.
Amit küldtél abból két kiszemelt maradt!
Asus 4g-AC55U és az asus 4G-AC68U.
Utóbbiról nem igazán találok sok mindent.
Nem tudod esetleg mi a különbség a kettő között?
Ami fontos lenne, hogy ha egyszer behúzzák ide az 1gbites netet, akkor azt tudja majd kezelni kábelen és wifin is. Ezek alapján melyiket ajánlanád? -
Marvinyo
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63348 üzenetére
"A szimultán dual band ma már általánosnak számít."
Akkor jó. Amit a UPC-től kaptunk az nem tudja, és ők eddigi tapasztalatok alapján nem a leggagyibb cuccokat szokták adni, amiatt emeltem ki külön :-) Ez meg kell, mert van néhány eszköz ami bár ritkán (havonta 1-2-szer), de az még csak 2,4-et tud.
(de ami most a tárgy, az egy másik ingatlan, Digivel)"Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?"
A lakás egy panel tömbház egyik "szélső/sarki" lakása. Távolság nem sok, úgy gondolom ezzel nem lehet probléma, de nagyon maximum 5-6 méter lehet a router és a legtávolabbi eszköz között."Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?"
Általánosságban 1 eszköz kábelen, 1 "passzív" eszköz (a mobiltelefon kommunikációjára gondolok, frissítések letöltésére meg ilyesmi, ez minimális fogyasztó szerintem), illetve 1 aktívabb eszköz, nevezzük multimédiának (részletek még kidolgozás alatt, de a cél az, hogy vagy a számítógépről küldött tartalmat és/vagy saját tartalmat jelenítsen meg)"Mennyi lenne a beszerzésre?"
20 000 körül, nagyon maximum.Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
A szimultán dual banden kívül: Alkalomadtán ez a lakás egy kisebb "fejlesztői" központtá alakulhat (ez szebb kifejezés, mint hogy átugranak hozzám kockulni :-D), 3-6 aktív eszközzel, és lehet most égek, mint ama bizonyos épület Berlinben, de ekképp gondolkoztam:Gigabites kábel kell, ez egyértelmű. Egy ilyen routert én 13k-ért láttam legolcsóbbat,, de lehet csak béna vagyok. A pontos típusra nem emlékszem, de a szimultán dual-band-ről nem ejtettek szót, így nem kockáztattam, nézegettem tovább. 16-ért láttam az elsőt aminél biztosra mehettem a szimultán dual-bandre, de ez 300/~450-et tudott 2,4/5 GHz-en. És ezután láttam meg 20-ért ezt a típust, amely papíron 1200Mbit/s-et átvisz 5GHz-en, és annyival nem drágább, hogy ne férjen bele. Úgy gondolom, hogy a 450 nem kevés (bár lehet bottleneck lenne ennyi eszközzel), de minimális az a többletköltség amit egy ~800/1200-as jelentene.
Valóban, azt beismerem, hogy másik routert nem is kerestem, lehet van 20 000 környékén olyan, ami erre megfelel, de többet nem szeretnék rászánni, ugyanis - legalábbis körülbelüli számolással - az alap állapotot egy ~800Mbit-es router szerintem kiszolgálná, amihez képest a 30k majdnem kétszeres ár, míg a 20k csak minimális ráköltés.
-
mitibi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #63330 üzenetére
Mehet a saját szoftwerevel, vagy érdemes mindjárt az elején mással beüzemelni?
-
válasz
Gubek-Einste #63297 üzenetére
Értem. Ha esetleg valaki tudna adni egy how-to-t kezdőknek h mit érdemes otthon beállítani azt megköszönném.
Úgy gondoltam ma bepróbálom az Asrock routert. Hát nem... Mindenhol visszament az ára 40k fölé. Éreztem, hogy akkor meg kellett volna vennem. FCK. -
válasz
Gubek-Einste #63293 üzenetére
Ez is megvan: kisbetűk nagybetűk számok. Ha most jól szűröm le akkor igazából lehet tök látható a hálózat nevem nem kell mac szűrés, nem kell max eszközszámot számot adni a dhcp-nak csak maradja wpa2-aes-en és 48 karakterből álló jelszót találjak ki mert az nem törik fel.
Mondjuk én laikus vagyok, de hogy a többi beállítás tényleg 0-t ér? Ezt azért kicsit nehéz elhinni. -
mitibi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #63274 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Miért is ne az ASUS RT-AC66U B1 - ek, három HW verziója van, ha jól értettem az A1 és B2 AMD flashes. Ennél a kettőnél, a gyári firmware cserélhető a RT-AC68U Merlin szoftverével. A B2 HW Zentel flashes, de erről nincs infom.
Jól értelmeztem az angol szöveget?
Valaki akinek van ilyen routere, kell bántani a gyári szoftvert? -
mitibi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #62167 üzenetére
Sziasztok!
Először is köszönöm, az ajánlatokat.
Szokásomhoz híven amit lehetett itt a fórumon végigolvastam, és sajnos nem tisztult a kép, sőt egyre zavarosabb. Megpróbálom összefoglani amit értettem:
Asus AC58U - jónak találom, azt írtátok, néha lefagy, illetve nem lehet torrentezni.
D-Link 860L B1 - erős hardver, de valahogy nem tetszik, hogy mindjárt cfw cserével kell kezdeni.
TP-Link Archer C5/C7 - na itt már homályos a sok verzió változat, meg ha jól értem az ajánlott verzió ritka nehezen kapható.
Külső tanácsként ajánlották az Asus Wireless N300 Cloud Router RT-N14U. Nem tudom egyáltalán mennyire ajánlott, de már az elején a 2,4GHz - et kizártam, mert a telefonomon 5 vagy 6 hálózatot látok, a 10-15 éve amióta a Linksys - t használom, voltak lassúlások, de hogy azok a hálózat interferenciája miatt voltak vagy csak azért mert..., senki sem fogja megmondani.
Közben a fórum elején a topik téma összefoglalót böngészve, találtam rá az ASUS RT-AC66U B1. Ez szerintem hardverileg jobb mint a fent említett Asus(2db USB), plusz több gyári alkalmazás és talán még az a plusz 5000Ft belefér, de kevés véleményt olvastam róla.
Bocsánat a hosszú szövegért, további segítségeteket, véleményeteket előre köszönök ! -
grigo
őstag
válasz
Gubek-Einste #63247 üzenetére
60m2, két szoba, tégla, 2 tévé, 2 telefon, 2 laptop. De az eszközök még bővülhetnek. Társasház, szomszédokról nem tudok semmit. Diginet100pro (bővülhet még), keretben nem szeretném a 40ezret elérni, a 35-öt sem.
Sok időre szeretnék routert venni ami stabil, nem indul újra, jó lenne egy felhő az itthoni munkáim megosztására biztonsági problémák nélkül. Később majd NAS-t szeretnék, de még nem érzem hogy sürgető szükséget szenvednék -
harry
veterán
válasz
Gubek-Einste #63197 üzenetére
Ez egy PC labor, radios halozatokkal, a wifi-rol (router, acces point, mindegy) levesszuk az antennakat, s vezetekkel behuzzuk kis zart dobozokba (isobox), ahol a belso antenna szorja a jelet. Kis dobozokrol van szo, fel kobmeter kb, 2-4 telefon /doboz, de eleg minimalis az adatforgalom / sebesseg igeny, most szerintem sima G-s wifi van bent, szoval ez nem annyira szempont.
Lenyegben ugy kell elkepzelni, mintha skype beszedet akarnek atvinni rajta, egyszerre 0-10 user lehet aktiv, ez valtozo, atlag szerintem 3-5, de azok sem forgalmaznak folyamatosan. Azert mondtam, hogy inkabb stabil legyen.
Elsore azt mondanam az ASUS RT-N12D1 jo lehet, szerintem teszunk ezzel egy probat - de johet mas tipus is, ha van javasolt. Csak legyen 2 (vagy tobb) kulso leveheto antennaja (s lehetoleg belso ne, mert a szobaba nem kene szorjon, csak a dobozokba a kivezetett antennan keresztul).
-
Ano
senior tag
válasz
Gubek-Einste #63242 üzenetére
-
lyp
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #63237 üzenetére
Azt néztem, de úgy láttam azon OpenWRT alatt nincs NAT accelerate.
Esetleg más javaslat? -
thomasvold
őstag
válasz
Gubek-Einste #63246 üzenetére
Sziasztok!
Ajánljátok többször is ezt a Xiaomi 3G routert, ami árban jó lenne, mert 10 ezer körül van az ára, viszont teljesen kínai nyelvű, nem lehet semmilyen más nyelvet állítani. Esetleg van valakinek ez az eszköz? Most elgondolkodtam rajta, mert a másik jelölt a C7-es lenne, de az ugye kb. 15 ezer ft-al drágább. Csak az tart vissza, hogy bosszankodás lesz a kínai nyelv miatt. Van olyan routere is a Xiaomi-nak, amin van angol nyelv, csak az sajnos nem gigabites. Ha esetleg van valakinek a 3G és tudja mit kell nyomni a sok csirkeláb között, azt megköszönném
-
matta2003
tag
válasz
Gubek-Einste #63248 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Jelenlegi routerrel (TP Link WR641G) mire számíthatok kábelen az 500-as nettel? (Amit a neten találtam infók szerint a megadott adat 80-90%-át tudja vezetéken, ez így igaz lehet? 80-90 Mbps lehet a max. letöltési sebességem, amit el tudok érni?)
Amit megadnak a routereknél adatok pl. 300 Mbps, 450 Mbps, 1300 Mbps az a wifi-re vonatkozik?
A kábel esetében pedig a 10/100/1000 Mbps jelenti a maximális elérhető letöltési sebességet (80-90%-kal számolva)? -
Johnny194
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63202 üzenetére
Köszönöm a választ! Nincs szükség 5 Ghz-re.
Ennél olcsóbban nem tudjuk megúszni? Miben jobb ez az ASUS, mint pl. a szintén ajánlottak között lévő
TP-LINK TL-WR1043ND V2/V4? -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Gubek-Einste #63157 üzenetére
Sok a gyári szoftveres probléma, sok újraindításai vannak az eszközöknek stb.
Bár lehet ez nem jellemző a drágább fajtáira már... -
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #63153 üzenetére
Mondta, hogy POE-s kell neki? Elég zavaros amúgy számomra az hsz, de POE tuti nincs benne.
Szerintem nem minden esetben jó a POE. Az árát is tekintve meg pláne nem!
+ amiket ő "nézett" azért lehet olcsóbb, mert nem POE-sak.bluemirage!
Nem annyi az! POE-s az az ajánlott switch, azért annyira drága.
jézusom!
Mint írtam fentebb, jó volna, ha világosabban írnád le, mit szeretnél. Milyen a rögzítő videó/LAN csatlakozása és hány db van belőle? Működő rendszer, vagy most építed még csak ki?
Amúgy én találtam már erre egy jó eszközt, ami nem is drága. Az a "pláne" benne, hogy priorizáltak a portok. -
Fleed
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63164 üzenetére
Esetleg egy ilyen kültéri egység? Bár ezt nem tudom pontosan hogy működik, de van rajta egy utp foglalat, szóval gondolom ugyan úgy mint egy router.
-
Fleed
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63162 üzenetére
Tudtok ajánlani repeatert is akkor? Lehet ha az erre van kitalálva, akkor jobb megoldás lenne. Emagtól fogok rendeln.
-
Fleed
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63160 üzenetére
Köszönöm. És jobb jelerősség várható 2 tp link c7-tel, mint eggyel+jelerősítővel , jól gondolom?
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
Gubek-Einste #63121 üzenetére
Rendben van,keresem a tp linkeket inkább...Asusról nem sok jót hallottam az utóbbi időben így azt nem erőltetem.
-
zso73
veterán
válasz
Gubek-Einste #63133 üzenetére
C7 király !! Most vettem
-
jézusom
addikt
válasz
Gubek-Einste #63130 üzenetére
Háth ez érdekes. Most egy 60k-s switchet linkeltél alapnak
Én idáig 20-30 ezerért néztem.
-
csanady97
tag
válasz
Gubek-Einste #62616 üzenetére
ASUS RT-N12D1 és ASUS RT-N12 PLUS mi a különbség? Repeaternek lenne használva.
-
gyurus75
újonc
válasz
Gubek-Einste #63133 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
-
gyurus75
újonc
válasz
Gubek-Einste #63119 üzenetére
- A falak blokkból készültek, router a földszinten van elhelyezve a nappaliban
- Földszinten: router-től maximum 12 méterre mindenhol megfelelő jelerősség mellett kellene használni (asztali gép 3 méterre, egy fallal arrébb van a router-től), főleg mobiltelefonokat (3 db) + 1 laptopot, maximum kettő falon keresztül. Az IPTV kábelen jön, a többi eszköz mind WI-FI-vel kapcsolódik a hálózatra.
- Emeleten: fiam xbox-a venné a WI-FI jelet, egy falon keresztül.
- Szeretnénk, ha az udvaron is lehetne jó minőségben venni a jelet, (kb 10-18 méterre a router-től, egy falon keresztül) de ez nem számottevő feltétel!
- Árban nem gondolkoztam, hajlandó vagyok 20-40 ezret is kifizetni, ha az minőséggel és megbízhatósággal párosul. -
válasz
Gubek-Einste #63120 üzenetére
22k. Amúgy átlagos felhasználás lenne a cél. Videónézegetés, esetleg fullhd stream nézése tv-n, néha letöltés, egy kis játék illetve VPN-s csatlakozás munkahelyre.
Az ár is fontos, én 40k-t nem adnék ki routerért. Tudom sokan nem szeretik ezt a kifejezést de lehetőleg minél olcsóbb. Kb 15k lenne az ideális, de ha nagyon drágán vannak akkor ~30k és később váltok diginet 500-ra.
A routeren annyit szoktam még állítgatni, hogy ne a default 192.168-as tartományban legyek illetve meg szoktam szabni, hogy a dhcp max mennyi eszköznek oszthat ip címet. Ja igen jó ha van a routerben tűzfal. OpenWrt meg DDwrt nálam nem játszik garancia miatt, meg amúgy sem akarok ilyenekkel foglalkozni. Nekem tökéletes a gyári fw, és kifejezetten jó ha frissíti is azt a gyártó. Kb ennyi.
ASUS eszközökkel (alaplap és VGA ) az elmúlt 15 évből elég sok rossz tapasztalatom van, ezért nálam a gyártó nem részesül túl pozitív fogadtatásban, de ha a routereik jók nem zárkózom el előlük, de végiggondolom párszor... -
sbazsi
veterán
válasz
Gubek-Einste #63043 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
-
pezo00
tag
válasz
Gubek-Einste #63097 üzenetére
Köszi a segítséget!
Ha nem ragaszkodunk a 4g-hez akkor is ilyen drágák? 3g is elég nekik facebookhoz meg emailezéshez szerintem.
-
PlatiaAmos
tag
válasz
Gubek-Einste #63089 üzenetére
Köszi hát az asus csúcsmodelljét egy helyen találtam meg 100 000-ért.
Ér közel 70e ft differenciát ha bedugom a mobile sticket ebbe és ezzel az Asus AC66U B1 állítom be a dual want?
Ezt nem tudom eldönteni.. ha azt mondod így is úgyis szakadni fog ahogy átváltok a másik netre menet közbe, akkor nem biztos h megér ekkora horror összeget a sim kártyás megoldás.
-
Asztii
tag
válasz
Gubek-Einste #63096 üzenetére
Panelban, fal 1-2 táv 5-6 m.
Ps- pc- és tv lenne kábelen csatlakoztatva + wifin 1 laptop meg 1 tablet.
kb 20k lenne rászánva de pár ezren nem múljon.
Igény annyi h digi 500-at ki tudja maxolni. -
zso73
veterán
válasz
Gubek-Einste #63031 üzenetére
Mevettem az Archer C7-et. Nagyon király cucc! V2 van. Jól mgkérték az árát ( 27 e Ft) de nagyon jó. Mindent tud, és Gyors. Hiányolom belőle a torrent klienst. Amúgy tökéletes. Köszi a tippet.
-
PlatiaAmos
tag
válasz
Gubek-Einste #63058 üzenetére
Valami erosebb hardverrel nem tudsz ajanlani? Nem baj ha picit dragabb es nem asus. Ddos vedelem meg fontos lenne.
-
Zsmester89
őstag
válasz
Gubek-Einste #63057 üzenetére
Köszönöm! Wifi erőssége jobb lehet az asus-nak?
Hardwerére panaszkodnak többen, a tp-ben erősebb gép dolgozik? -
Talala
senior tag
válasz
Gubek-Einste #63059 üzenetére
Értem, köszi ! C7 mellet maradok sztm. ~4 000 Ft felárat megér simán a c5-hoz képest nem? V2.0 variánsról van szó. Nem emeletes lakásba kell, olvastam hogy oda nem ajánlott ez a verzió.
-
Fleed
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63046 üzenetére
Köszi, de ez nem kivitelezhető sajnos. Wifivel kellene megoldani.
-
sbazsi
veterán
válasz
Gubek-Einste #63028 üzenetére
Környezet: régi bérház, nagy belmagasság, régi falak. Az egyik fal tartófal, van vagy fél méteres.
Távolság kb max 10-12 méter.
Jelenleg kb 18 másik wifi van itt.Kb 20 kliens használja jelenleg. NAS, TV, box, erősítő, számítógép, telefon, nyomtató, stb...
Tervben van 1-2 dolog beszerzése, szóval legyen 25-30 kliens. Persze nem megy minden egyszerre. mondjuk 3-6 van egyszerre használatban maximum.Egyéb igény? Nas van, szóval azt nem kell tudja. Nyomtatószerver nem létkérdés.
A 2,4 ghz-t elvetném, nem szeretném egyhamar lecserélni. A keret pedig legyen mondjuk 30 körül.
Asus AC58U, vagy ASUS RT-AC66U? Megéri a felárat?
Ami még játszik az a xiaomi mi router 3g.
Ezzel kapcsolatban: érdemes cfw-t használni, mert az sokkal többet tud, vagy gyárilag csak kínaiul beszél?cfw-vel is működik a mi app?Soma01
És megy megbízhatóan a NAS WiFi-n? Szerintem kábelen még jobb lenne.
Természetesen nem wifin megy. Kábelen. Mint ahogy a tv, erősítő, nyomtató is. box, telefon, laptop wifin mennek. Mondjuk úgy fele wifi, fele lan. -
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63025 üzenetére
Köszönöm a választ.
Érdeklődnék még, hogy mit tanácsolsz akkor vetessek ismerősömmel inkább egy ASUS RT-N12 D1 routert és annak a Guest network-jét használjam vagy elég ha odaadom neki ezt a Linksys WRT54GL routert 2016-os firmware-val és a Remote access kikapcsolással és erős jelszóval+MAC szűréssel? -
zso73
veterán
válasz
Gubek-Einste #63031 üzenetére
Asus RT-AC53 AC750 kétsávos gigabites wifi router Fele árban. 15 K
D-Link DIR-842 AC1200 kétsávos gigabites wifi router 10K
TP-Link Archer C2 AC750 kétsávos gigabites router. 12 K
Ezek ?Asus RT-AC51U AC750 kétsávos wifi AC router USB porttal
300+433Mbit Ez meg mi ? adatátviteli sebesség. Csak kérdés. Ez nem hiszem,hogy jó nekem. -
[HUN]Dani
őstag
válasz
Gubek-Einste #63023 üzenetére
4. emeleti panel lakás. Egyetlen számítógép használná 2-4 telefonnal és a későbbiekben egy smart tv. Úgy vélem a TP-Link Archer C7 jó megoldás lehet igaz?
-
merlix
tag
válasz
Gubek-Einste #62988 üzenetére
Alapvetően azt szeretném, ha a kábeles sebességem elérné a szolgáltatói maximum 70-80%-át (min. 750/150 Mb/s).
Wifin egyelőre a 300 Mb/s is elég...A dual bandre képes ASUS RT-AC53 esetleg méh szóba jöhet?
-
merlix
tag
válasz
Gubek-Einste #62983 üzenetére
Szerinted a Xiaomi vagy az Asus a jobb?
-
merlix
tag
válasz
Gubek-Einste #62979 üzenetére
Ezekre gondoltál?
D-Link DIR-850L AC1200 kétsávos gigabites Cloud wifi router (https://edigital.hu/dual-band-router/d-link-dir-850l-ac1200-ketsavos-gigabites-cloud-wifi-router-p253957)Asus RT-N18U 600Mbps gigabites wifi router 2db USB porttal (https://www.emag.hu/asus-2-4ghz-600mbps-high-power-router-gigabit-ethernet-usb-3-0-rt-n18u/pd/DX90QBBBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=b8d0c43be7a02e4c8c5a5adcfb37ab4a)
Xiaomi Mi Router 3G 1167Mbps 2.4G 5G Dual Band Wifi Wireless Gigabit Router (https://www.banggood.com/Xiaomi-Mi-Router-3G-1167Mbps-2_4G-5G-Dual-Band-Wifi-Wireless-Gigabit-Router-with-4-Antennas-p-1158076.html?ID=233&cur_warehouse=CN)
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #62973 üzenetére
Szia!
Köszi, sajnos sejtettem.... a fórumában is kérdeztem már róla, mert nem jókat olvastam ott. Igaz az én jelenlegi RT-AC56U routerem(pedig ajánlott cuccos) legutóbbi frissítése is megfelezte a digis 500-as netemet, magyarán odab....t neki az asus rendesen. Ezért nem merek, csak az összefoglalóra hagyatkozni.
Már fingom sincs milyet vegyek? Lehet e max 20-ért normális gigabites routert venni?
A fő routerem mellé kéne AP nek gigabites sebességgel LAN-on legalább. 3 fal választja el a fő routertől lakótelepi társasházban, ahol a jelenlegi router már igencsak haloványan teljesít wifisen, van hogy egyáltalán nincs is térerő a hálóban. Az ott található hálózatos media player madzagon lóg, így az ok, de szeretné az asszonypajtás, már a wifit is kihasználni ott is, mobilon Tab-on esetleg a laposon. No én megígértem neki, hogy majd veszek egy másik asus routert, és hipp-hopp ok lesz minden....Nincsenek nagy elvárások ott, csak stabil wifis jel+Gigabites LAN kell nékem oda. De a hipp-hopp nem akar összejönni úgy látom. Max 20 ezret adnék a másod routerért, de melyikért??? -
merlix
tag
válasz
Gubek-Einste #62975 üzenetére
A wifinek egy 40 nm-es falak nélküli helyiségben kellene elérhetőnek lennie (a lakás többi része kábelezve+jelerősítőkkel szerelve).
Egy PC és egy smart TV lenne állandó jelleggel rajta + időnként mobil eszköz csatlakozna rá főleg wifin. Ha van rajta USB, akkor egy 2 TB-os külső meghajtó is rá lenne téve...
Mivel pár hónapja adtam ki 16.000-et a Netgear WNR3500L-re (amit max.7-8.000-ért tudok csak eladni), ezért 20 alatt szeretnék maradni egyelőre.
A legalább a digis 1000/200 Mb/s sávszélesség 70%-ával megtudjon birkózni.Röviden ennyi lenne.
Köszi a választ!
-
merlix
tag
válasz
Gubek-Einste #62971 üzenetére
Köszi a választ.
Sajnos ettől féltem...Az alábbiak között van esetleg olyan amelyik bírná a digis 1000/200 Mb/s-es sávszélességet?
TP-Link Archer C2 AC750
TP-Link TL-WR1043N 450Mbps
D-Link DIR-842 AC1200
Asus RT-AC52U B1 AC750 -
Zeze94
tag
válasz
Gubek-Einste #62935 üzenetére
Mivel tud többet az előbb említett AC66U B1 router az Archer C7-nél? Sajnos a specifikációkból sok minden nem derült ki számomra, és azért érdekelne mit takar a 40EUR-os árkülönbözet
-
Zeze94
tag
válasz
Gubek-Einste #62920 üzenetére
Az Asus AC58U, TP-Link Archer C7, Asus AC66U B1, Asus AC68U elérhető abból a boltból, ahonnan terveztem vásárolni, szóval ezek közül válogatnék legszívesebben.
A kérdésem, hogy megér-e az Asus AC66U B1 annyival több pénzt, tud-e annyival többet? Nekem így elsőre annyi tűnt fel, tudja a VPN-t és az AiCloud funkciót. Sajnos teljességgel laikus vagyok a témában, szóval lehet, hogy nem tűnt fel valami. A másik kérdésem az lenne, hogy az AC68U is megfelelne nekem? ahogy néztem az nem router, csak extender. Szóval kellene még mellé egy router is, hogy megfelelően működjön?
A harmadik kérdésem az lenne, hogy ha kellene a másik eszköz is, hogy nagyobb területet fedjek le, akkor annak egyformának kell lennie az eredeti routerrel, vagy elég csak a márkának megegyeznie, a modellnek nem, esetleg lehet teljesen más is? Hogy az optimális? Lehet olyat csinálni, hogy egyazon hálózatnak lássa a kettőt? Ahogy néztem az az Asus extender tud ilyet, de nem tudom kell-e mellé másik router is(gondolom illik hozzá szintén egy komolyabb tudású router, ha annak a jelét osztja tovább(már, ha kell)). -
Bozso68
őstag
válasz
Gubek-Einste #62925 üzenetére
Az AC66U B1 kínálat olcsóbbik fele igen kérdéses hazánkban, ha a specifikációkat is olvassuk.
-
humax
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62921 üzenetére
köszönőm
szerinted az B1
[link] -
Zeze94
tag
válasz
Gubek-Einste #62898 üzenetére
A ráfordítandó keret max 45k HUF lenne. A falak téglából vannak, viszont a lakás közepében fut 3 db kemény is, ami gondolom nem segíti túlzottan a jel továbbítását. Ahogy említettem, jóformán a lakás egyik csücskében lakik jelenleg a router. A lakás másik felébe, az átellenes oldalra is el kell jutnia a wifinek, mivel ott az egyik TV, rá szokott lenni kötve a notebook is. Oda(a legtávolabbi pontra) vagy a 3 egymás mellett futó kéményen és egy falon át, vagy 2 falon át jut keresztül a jel. A téglafalak 15cm vastagok.
Egy öregebb HP Pavilion noti használná, ami nem igen támogatja a gyorsabb adatátvitelt, de remélhetőleg hamarosan érkezik egy új Lenovo Yoga noti, ami tudja az ac szabványt, ezen felül van egy Nexus 6P, és egy Sony Xperia XZ1 Compact, mindkettő támogatja az a/b/g/n/ac szabványokat. A harmadik telefon és a TV wifije b/g/n-es, a Nexus 7 2013 tableté pedig a/b/g/n-es.
A környező wifikből nincs sok, 4 van, egyik sem túl erős, és az 5GHz-es frekvenciatartományban egy másik hálózat sincs.
El fogja tudni látni az egész házat wifivel az előbb említett router, vagy nézelődjünk magasabb ársávban? Esetleg kettőt venni, és valahogy úgy összekonfigurálni, hogy egy hálózatként lássa az eszköz őket(úgy tudom lehet valami ilyesmit csinálni, de nem tudom hogyan is működik ez)?Hát egyéb igények közé sorolnám talán azt, hogy később lehetséges, hogy lesz majd bővítve az eszközpark egy NAS-szal is, jó lenne, ha az is működne vele. Egyéb dolgokra nem igen van rálátásom, miket tudhat a router, mikre kellene, hogy igényem legyen
-
tucsok.
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62894 üzenetére
Értem, köszönöm.
-
tucsok.
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62892 üzenetére
Melyik eszközzel tudnám kihasználni a teljes sebességet Asus vonalon?
-
tucsok.
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62887 üzenetére
Oneplus 5, Iphone 6s, Dell 7559 mindig, Samsung tv Marantz cmr611, Huawei M2 tablet néha.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #62888 üzenetére
Ezeken a tűzfal nem csak sima packet filter? (jó, ubiquiti végeredményben egy debiant futtat, szóval van esély többre is talán)
-
kokr
tag
válasz
Gubek-Einste #62878 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #62881 üzenetére
Mondd, olyan routert tudnál ajánlani, ami mentes a wifitől, gond nélkül kihajtja akár a gigabites PPPoE kapcsolatokat is és, ami nagyon fontos, van egy jóminőségű, megbízható tűzfala, ami esetleg több, mint egy szimpla packetfilter?
-
tucsok.
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62881 üzenetére
ok, 5Ghz- lenne kettő telefon, egy notebook mindig. Ritkán 2.4 Ghz-n egy tv, lifestyle készülék. Ezeket ebben a felállásban elviszi szerinted? Minden WIFI-n megy.
Köszönöm
-
Chumlee
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62880 üzenetére
TP-Link TL-MR6400 routerrel szemeztem , csak sajnálok kiadni érte 30 ezeret . Még átgondolom , köszi a gyors választ !
-
kokr
tag
válasz
Gubek-Einste #62853 üzenetére
Régi építésű tégla családiház.Központi helységben lenne a router.Most egy régivel az udvaron is van jel(kb 10 éves 1 antennás Tp).
3 telefon,2 laptop,1 asztali gép(vezetékkel),1-1 médialejátszó,hm erősítő.Egyenlőre ennyi lenne rácsatlakozva.Később 1 konzol is várható.
A környező házakat idősebbek lakják,nincs wifi jel.
45e körül láttam az árukeresőn,de hátha lesz januári akció... -
rudeee
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62834 üzenetére
Köszi a segítséget, akkor valamelyiket kiválasztom.
-
generaltoti2
tag
válasz
Gubek-Einste #62825 üzenetére
Téglafalon keresztül a router 8 méterre van a géptől.
Családi ház, az enyémmel együtt négy hálózatot lát. 2,4 Ghz-n
Házon belül LAN-on 1 eszköz / WiFi-n pedig 4 pc, és 3 telefon kapcsolódik rá. Ez a szám hétvégi max.A router felé nincsen semmi speciális követelés. Csak a kapcsolatmegosztás 25-30 K lenne a projekre szánva
-
01
tag
válasz
Gubek-Einste #62833 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Sugi2009
tag
válasz
Gubek-Einste #62823 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Panel 67 nm egy db beton fal ami 15cm vastag. Wifi jel van bővenMennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
4 mobil,1 lapi,1 smart tv,egy xbox one x de ez az 1 kábellel.Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Ki szeretném használni a DigiNet 1000 által adott netet. Eszközök vinnék.Az Xbox repüljön
Ne a router legyen a szűk keresztmetszet. -
01
tag
válasz
Gubek-Einste #62824 üzenetére
Oké, értem.
Tömbház, sok szomszèd, sok wifi a közelben.Tégla falak.73 nm lakás.
Ami jelenleg van, az 2 mobil, egy laptop, ès néha bejátszhat a smart tv, mindnél wifivel a netezés. A digi legkisebb netcsomagja jelenleg, de ez változhat a jövőben.
Amit szeretnék: leváltani a kb. 8 éves routert, ami manapság dobálja a jelet. Nem kell csúcsrouter, annyira nem èrtek hozzá, plusz nem is akarok vagyonokat rászánni.Mondjuk kb. 30.000ig csak. Nyilván a jelenlegi netből a max sebességet kihozni wifin, de mivel ez nem olyan nagy, így azèrt felkèszülni arra is, hogy esetleg lesz gyorsabb netem - de gigabitesre nincs szükségem.Ha ezeket figyelembe vève tudtok segíteni, megköszönöm!
-
resist
tag
válasz
Gubek-Einste #62284 üzenetére
Sziasztok, boldog új évet. Megvettem még decemberben a Netgear R7800-at, megosztanám rövid tapasztalataimat. Cirka 2 hét használat után küldöm vissza ezt is. Jelerőssége nem az igazi, bár evvel még együtt lehet élni, viszont ez is eldobálja a nas részt, tök random időben. Tegnap néztem filmet, 8 perc után lecsatlakozott, utána kibírta hosszabban, 1 óra 30 percet ment, majd eldobta megint
Ez már alternatív fw, nem a gyári, de avval is ezt csinálta egy hét után, akkor 5 percenként eldobta és csak a ki-be kapcsolás segített. Nagyon el vagyok keseredve, komolyan, ahogy itt valaki írta, ennyi pénzért csak középsz@r routert lehet venni
Most bepróbálkozok megint az Asus RT-AC86U-val, hátha nem lesz hwhibás megint. Ha igen, nem tudom mit vegyek -
zso73
veterán
válasz
Gubek-Einste #62796 üzenetére
1.Egy légtér. Max egy fal.
2. 250Mb/s
3. 2 PC LAN, Iphone 6S (5GHz ) Androidok. Tégla falon keresztül egy laptop.
4.Max 20 eFt
5.Minél több port -
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #62760 üzenetére
Azon gondolkodtam, hogy nem bridge mód kell neki? Vagy az ugyan az?
-
arny14
tag
válasz
Gubek-Einste #62731 üzenetére
ez a Xiaomi Mi Router 3G , ebayről most csak 8000 mekkora előrelépés lenne a fentebb említett routereimhez képest?
TP-LINK TL-WR841N / huawei HG8245H, -
shaggy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #62732 üzenetére
Kertes ház tégla falak, távolság minél messzebb annál jobb
2.4GHz volna inkább használva tablet, telefon, xbox ezek mennének róla illetve laptop esetleg wifi adapterrel egy másik gép.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #62675 üzenetére
Köszi a választ.
Közben sikerült előkeresnem az én ősrégi Linksys WRT54GL routeremet, és bár már csak az egyik antennája van meg ahogy néztem a Linksys support weboldalán ahhoz képest, hogy már 2009-es a router van egy elég friss 2016-os gyártói firmware, amit majd megpróbálok felrakni rá és ezzel kipróbálom, hogy van-e még lehetőség erre az opcióra, hogy csak vezetékes eléréssel lehessen az admin felülethez hozzáférni, mert ha ez megy akkor igazából meg is van oldva a kérdés, illetve ennek is van hátránya, mert itt nincs Guest network, de majd kiderül mi a jó megoldás. -
Egon
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #62675 üzenetére
Nekem az AC56U gyári fw-jében az Adminisztráció/Rendszer fül alatt van olyan, hogy "Webhozzáférés engedélyezése a WAN-ról"- szerintem erre gondolt a kérdező...
-
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste #62657 üzenetére
Szoval akkor ha jol ertem a 450 routernek semmi ertelme nem lenne? Azt adnale amit egy 300-s?
-
Rolvik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #62651 üzenetére
Xiaomi alatt erre gondolsz?
https://www.aqua.hu/xiaomi-mi-wifi-router-3-eu-xmmr3eu-574280.html
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #60028 üzenetére
Ezek szerint ha nem szeretnék CFW-t használni és csak 1-2db mobiltelefon használná (guest network-kel) a routert akkor elég az ASUS RT-N12+ verziójú router is, mert a hivatalos Asus firmware mindkettőn teljesen ugyanaz?
Egyébként az a router amelyik CFW kompatibilis azt nem könnyebb feltörni, mint az olyan routert amelyik nem CFW kompatibilis?
Mert én a lehető legbiztonságosabb routert keresem egyik ismerősömnek, aki egy elég sűrűn lakott társasházi lakásban használná, így a biztonság a legfontosabb, de nem tudom azt jól olvastam-e, hogy ha a Guest network van megadva és azt használja mindenki és a router admin jelszavára egy nagyon nehéz jelszó van megadva akkor igazából már nagyon nehéz feltörni a routert, ez mennyire igaz? -
Rolvik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #62651 üzenetére
Leginkabb egy legterben 2-3 meter tavolsagrol hasznalnam laptopot. Nincs fal. Letoltes es citrix az otthoni munkamhoz. Ezenkivul 2 iphone csatlakozik hozza de itt a regi router is jo szoval nem lenyeges ennel. A tobbi szobaba a 10 eves routerem is tudja ami kell. A legfontosabb hogy ne szakadjon meg a citrix miatt.
Tarsashazban lakunk (nem panel)kb 5-6 halozatot latok -
gorje
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62654 üzenetére
Köszönöm szépen válaszod!
-
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste #62655 üzenetére
De akkor egy "koztes" megoldasnak nem lenne rossz nem? Egy 200mbit letoltes meglenne vele ugyan ott ahol ez most 50-t produkalt!?
-
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste #62647 üzenetére
TP-Link WR740N 150mbps.
Egy ujabb 300Mbps router mennyivel lenne jobb az 1000-s nethez?
-
forguet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62635 üzenetére
@Gubek-Einste @bluemirage köszönöm a válaszokat.
A leírtnál van amúgy ideálisabb megoldás az adott helyzetre?
-
forguet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62593 üzenetére
Azok alapján amiket írtál, arra gondoltam, hogy lentre ahol a legtöbbet használjuk az eszközöket menne egy Archer C9, fentre meg egy 1043N v5
A jelenlegi 1043nd v1 sztem még fentre sem lesz jó, ugyanis fent a padláson kéne szétosztani a szobákba menő kábeleket, és ez még kábelen sem bírja a 240Mb-et, nemhogy az 500-at.Ez amúgy jelenthet bármilyen gondot hogy a UPC kábel először a "gagyibb" 1043N v5-be megy be és onnan gigabit LAN-nal menne a fő wifi eszköz Archerbe?
Köszi!
-
peestike
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62625 üzenetére
köszönöm a segítséget!
ezek szerint azt kellett volna kérdeznem kb, hogy mi a minimum router ilyen felálláshoz/elváráshoz...
rákerestem a márkákra, a D-Link-et kiejteném, így Asus vagy TP-Link inkább?
árukeresőn azért van negatív vélemény is ezekről. -
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste #62618 üzenetére
Szoval akkor ez igy sem jo. Ezt a rohadt gigabites routert sehogy nem tudom elkerulni?
-
csanady97
tag
válasz
Gubek-Einste #62616 üzenetére
A kábellel való összekötés nem hiszem hogy nálunk működne a mivel elég bonyolult lenne a kábelt eljuttatni egyik routertől a másikig.
Akkor véleményed szerint jobban járnék ha megvenném az ASUS RT-N12D1 routert és azt használnám repeaternek?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Gubek-Einste #62599 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
-
Bozso68
őstag
válasz
A régi AC66U az nagyon gáz? Mondjuk egy AC58U-hoz képest. Hasonló árban tudnék venni.
-
forguet
senior tag
válasz
köszönöm!
gondolom future proofing szempontból érdemes a dualra menni? -
adakiller
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62589 üzenetére
Köszi
-
adakiller
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62585 üzenetére
Panel, de viszonylag egy légtérben lenne használva. A router mondhatni centralizáltan lenne elhelyezve. 3-4 wifis eszköz. 2 kábeles eszköz gigás lanon. 2.4-es wifi elég most is.
Árban mindkét eszköz 20 körül van, de ha 30 ért van jobb az se gond.
Alapigeny a vpn, és a gigás netet minél jobban ki tudja hajtani. Ami fontos még a stabilitás. Ne szakadozzon stb. -
kokr
tag
válasz
Gubek-Einste #62573 üzenetére
Amennyiben nem akarok mókolni a CFW-vel akkor 25e környékén ezt találtam.Ezt ajánlottátok itt másnak is:
TP-Link Archer C7
Olcsóbban akkor csak a külföldi rendelés az alternatíva?
A Xiaomi 3G hol a legolcsóbb megbízható forrásból? -
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste #62572 üzenetére
Egy 300mbit wifi routerem van. Egy 100 nethez. Lassan ledz egy 1000 netem. Ehhez keresek egy erosebb wifinroutert. Felteve ha kell hozza....!?
-
beci
őstag
válasz
Gubek-Einste #62557 üzenetére
Koszi.
Megrendeltem a xiaomi 3g-t,foleg mert most kuponnal 30 dodo.
Milyen kabelt kellene vennem hogy ossze tudjam kotni a upc wifis modemet es a xiaomit? Kell meg valamit vasarolnom hozza? -
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste #62558 üzenetére
Ezeknel valami olcsobb alternativa esetleg?
-
AMD Power
titán
válasz
Gubek-Einste #62558 üzenetére
Itthoni kene. Rakeresek koszonom!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium 2026.03.11.-ig Garancia
- iPhone 16 Pro Max 256GB Black 2026.06.14.-ig Nemzetközi Garancia
- Szép állapot!! Dell Latitude 5300 i5-8365U 16GB RAM 512 SSD Magyar vbill
- Sony Playstation 4 Pro 1TB SSD
- Nagyon szép állapotban!! Dell Latitude 5400 i5-8365U 16GB RAM 256GB SSD Magyar vbill
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest