- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ben96
tag
Vezetéknélküli kell. Akármilyen Qos megteszi? Ez egy szabvány, ami minden Qos-es routernél teljesen ugyanazt nyújtja, vagy vannak jobb-rosszabb megoldások? Melyik cégé a legjobb? Azt tudom hogy a legtöbb router tűzfala nem sokat ér, de nincs köztük megfelelő, ami kiválthat egy szoftveres tűzfalat?
-
TokLac
senior tag
Nem merem a Zyxelt megvenni mert eléggé régi modell. Pedig nagyon jó router. Az Asuss WL-500 prémiumot is néztem, jó ez is. Igazából a WL-550 szinte ugyan ez csak usb nélkül, de usb- re nincs is szükségem. Meg nagyon tetszik a Milennium Falcon- os kinézete.
Ez ennyire új lehet? Alig találok rólla infót.
[link] -
hugoo
aktív tag
Tudom, h a wlan eléggé bizonytalan dolog és sok mindentől függ a működése, de ha tényleg ennyire nem lehet mondani semmi biztosat, akkor nem tudom, h egyáltalán bele merjek-e vágni. Azért nem egy 2-3 ezres tételről van szó...
Megkérdezek még pár ismerőst, h mi a véleményük, bár az olvasottak alapján szerintem nem nagy területet kellene besugározni és még csak nincs is szó 2-3 falról, csak egy vékony panelfal van az útban. Az is igaz, h legrosszabb esetben kábel lehet a laptophoz is, mint eddig, csak már nem kellene, h menjen a desktop is...üdv, köszi a segítséget!
-
hugoo
aktív tag
Szia!
Ezzel az eszközzel szemezek és az lenne a kérdésem, h milyen lenne az elérhető sebesség a desktop (lan) és laptop (wlan) gép között fájlok másolásakor? Azért is érdekel, mert kapható 10k körüli áron a 642-es típus (108 Mbps) is. A nagyobb sebesség miatt érdemes az utóbbit venni, vagy ehelyett nagyobb másolásnál érdemes összekötni a két gépet kábellel?
Chello-s 1,5 Mbit-es netet szeretnék megosztani a két gép között, valamint sokszor használom a fájl- és nyomtatómegosztást is. Kicsit utána olvastam, h mi felelne meg és ennél a gyártónál kötöttem ki. (d-linket sokan szidják, linksys-t ajánlják nagyon, de erről is jókat olvastam, olcsóbb és azért tetszik a 3 év gari is)
Ha emellett döntök, jó választás, ugye?üdv
-
sirdond
őstag
Köszi.
Egyébként milyen viszonyban van a p2p (dc,limewire, torrent), mert ez szinte állandóan megy.
Egyébkén böngészni szoktam és játszani is. néha nézek online streameket is, ha ez még különleges dolognak számít, online radio. mas nem nagyon jut eszembe.
Egyébként 10k alatti kategóriában ezt nem lehetne megoldani?
előre is köszönöm -
Flashget
félisten
Azt kifelejtettem, hogy nem gond neki a p2p (torrent) nem szakadozik vagy internetes adások is jól mennek rajta miként az online játékok is.
Én még ADSL-hez vettem aztán váltottam a digis lanra amin nem működött, de már megoldották a diginél ezt a hibát így ott is lehet használni. -
Flashget
félisten
-
bnss
veterán
Router kalauz, várom az építő jellegű kommenteket, ill. ajánlom azoknak, akik még nem döntöttek, hogy milyen routert válasszanak.
-
Ayg0
senior tag
Árban 10-15.000-et gondoltam érte, de ha jól értem ennyiből nem oldható meg az eszköz részéről a korlátozás... Akkor csak nagy vonalakban: milyen árkategóriába tartoznak az előbbi kritériumnak is megfelelő - remélem nem írok hülyeséget - menedzselt(?) routerek?
Illetve ahogy elnézem a 3 linkelt egység specifikációit, nagyjából forma-forma tudásúak. Akkor mi teszi a több ezer Ft-os különbséget? A márkanév?
-
Ayg0
senior tag
-
Alex91
félisten
-
Realradical
őstag
Mert sokan ki/be hoznak gépeket, laptopokat és ip alapon kapják a jogosultságokat a felhasználók. A mac címmel így nem tudsz játszani. (vagyis tudsz, de egyszerűbb az egyszeri felhasználónak az ip átállítást leírni/elmagyarázni)
Idáig egy JAHT wa 4054ex volt itt ami tudja mindezt (és ez nem a 100k+os árkategória azért), de valamiért időnként vacakol mostanában (kap ip-t, dnst, mindent a t-onlinetól, be is van csatlakozva, mégsincs netkapcs)
-
törölt tag
Most olvastam ezt az üzenetet, értem és eltekintek ezen router megvásárlásától.
Nem is nagyon akartam routert venni most, csak hát szeretnék laptopot is venni majd, és úgy gondoltam, hogy ahhoz wireless-es kellene hogy ne kopjon a fizikai RJ45-s csatlakozóval, ha sűrűbben húzza ki az ember, most pedig ez a router majdnem fele annyiba került volna akciósan az áruházban mint amúgy egy wireless-es. Viszont a körülményeket figyelembe véve , meg hogy a laptop is odébb van még ráérek majd később egy Edimax wireless-t venni. Jelenleg Edimax BR6104-K van itthon, tökéletes amúgy. A wireless-től meg kissé amúgy is félek, mert akárhogy levédem jelszóval, sosem érezheti az ember olyan biztonságosnak mint egy vezetékes routert, és az nem hiányzik, hogy valaki az utcáról szemétkedjen... -
qwertly
addikt
Szia voltam egy boltba el mondottam a szitut amit a 2412 leirtam ezeket javasolták D-Link DI-524,Edimax BR-6204WG és drágábat Asus WL500g ezek közül melyiket érdemes meg venni?Tudom láma a kérdésem de ha van routerem akor kell még a pc. tűzfal ill.ezeket tudom linux alat is használni?
-
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Találtam, jó nem volt túl nehéz
, egy-két jó routert. Az egyik a dlink Dir-100. A másik igaz kicsit drágábban, az a Linksys BEFSR41 [link]. Ezekről kérnék véleményt.
#2395: Igen elhiszem, hogy tök jó router, de nem kell, hogy wifis legyen. Majd ha magamnak veszek routert, akkor ilyet fogok venni, az majdnem biztos.
Köszi: Pribi
-
-
salieri.
őstag
-
buboreak
csendes tag
Igen ez így valóban horror ár, ezért még keresgélek. A torrent meg fontos, mert színte minden onnan töltök. A másik lehetőség ami még szóba jöhet, egy fileserver. A PH pont emrég írt egyről ami már elfogadható áron van D-Link DNS-313. Ez 23-24.000 Ft körül mozog, ebben mondjuk nincs vinyó, de az nem is olyan fontos, legalább olyat teszek bele amilyet akarok.
A mostani routeremet meg tegnap elcseréltem egy haverral, hogy tesztelje le nekem én meg az övét, hogy kiderüljön tényleg az rosszalkodik-e. Egy hét elég lesz rá szerintem. -
buboreak
csendes tag
Szerintem egyértelmű volt a leírásom, de végülis mindegy. Ha megnézed a leírást akkor láthatod is, hogy ebben van beépített vinyó (160GB or 250GB Hard Drive Pre-installed)
, usb-n még köthetsz rá külsőt (Connect external hard drive for more storage capacity).Legalábbis nekem ez jön le a leírásból.
(#2369) Ramius: ezzel az a gond, hogy nincs benne torrent kliens.
-
buboreak
csendes tag
Pedig manapság ez már nem annyira ritka, keress rá.
Azért mutatok egy példát: ASUS WL-700gE Ezzel csak az ára a baj a 160GB-os 56.000 Ft a 250GB-os meg 57.600 Ft. Ennyit azért nem áldoznék rá, de itt a vinyót is meg kell fizetni. Biztos van olyan is amiben gyárilag nincs benne. -
Oczu
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Autós topik
- Hardcore café
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- OMEN 15-ce01nh 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1060 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill új akku gar
- GARIS! Lian Li HydroShift !!!! LCD !!!! 360TL (RGB)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- KFA2 RTX 3060 12GB GDDR6 1-CLICK OC Eladó!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged