- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
attiati #67350 üzenetére
Ja, hogy wifisebesség!
Arra semmilyen garancia nincs, de számoljuk a nagy átlagban azért reális 1/3-os értékkel. Így a 300-as wifi kb. jó lehet a 100 Mbps-os átvitelre (vagy nem...)
Vezetéken viszont nyilván a névérték számít, és 100 fölött az 1000 a következő megálló. Gigabites routert pedig nem kapni 10e Ft alatt.
Az Asusokon szerintem programozható a gomb a wifi kapcsolására (HGG alatt feltétlenül).
A router és a switch egy kissé más kávéház -- milyen módon jutsz nethez?
MaCS
-
válasz
attiati #67346 üzenetére
Én személy szerint még nem láttam olyan wifis routert, amin ne lehetne a wifit kikapcsolni.
Neked is a zsebedbe nyúlnék: az a 30 könnyen lehet bőven a router élettartamán belül 100 Mbps fölötti érték is, elég durva ugrások várhatóak a kis sebességű szolgáltatásoknál. Én 100-as eszközt már nem vennék...
Legyen egy Xiaomi 3G a messz távolból!
Ha soknak tartod, akkor a jól bevált Asus RT-N12D1...
MaCS
-
válasz
attiati #46982 üzenetére
Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén tudják csak biztosítani a vezeték nélküli hálózati kapcsolatot és így a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
-
nemdavid
tag
válasz
attiati #1916 üzenetére
Hali!
Ha nincs meg az eredeti felhasználói kézikönyved, akkor az asus support oldalán megtalálhatod. [link]
Én megnéztem, és az összes ASUS WL500g szériának ugyan az a gépkönyve! Benne foglaltatik egy paragrafus, miszerint:
Webes kezelőfelület elérése: http://192.168.1.1
A User név: ''admin''
Password: ''admin''
(idézőjelek nélkül)
Ezek a gyári alapbeállítások a gépkönyv szerint. Ha nem tudsz belépni ezekkel a paraméterekkel - a beállításaid elvesztése árán - RESETeléssel visszaállíthatod a gyári alapértékeket. Ehhez a router hátulján lévő RESET feliratú süllyesztett gombot kell nyomva tartani 5mp-ig.
Remélem segített...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Eladó SAMSUNG Odyssey G3 LS24AG320NRXEN 24'' Sík FullHD 165 Hz 16:9 FreeSync VA LED Gamer monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest