- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
Flashget #60734 üzenetére
Az előttem szóló fórumtárs már javasolt egy jó típust. Azon kívül:
D-Link DIR-860L B1 (LEDE vagy Padavan javasolt rá, a gyári szoftvere gázos). Ez a modell - ha minden igaz - nem sokáig kapható, viszont érdemes lehet venni, mert igen olcsó (< 20 eFT).
Ha külföldről rendelés is játszik, akkor állítólag igen jó vétel a Xiaomi 3G. OpenWRT-alapú szoftvere van. IPTV-re nem ideális, de neked amúgy is Digi DVB-C-d van.
E két modell a beszámolók szerint PPPoE-n is kihajtja a gigabites netet.
Az általad említett Archer C7 is jó, de annál figyelembe kell venni, hogy csak gyári szoftverrel gigabit-képes. Ugyanez érvényes az Asus RT-AC58U-ra is, bár arra, ha jól tudom nincs is CFW - egyelőre.
Természetesen van még számos alternatíva, pénztárca kérdése (is), hogy melyiket választod. -
woodworm
veterán
válasz
Flashget #56461 üzenetére
Jellemző a xiaomi routerekre az 1+2 portkiosztás. Árban nem az olcsók közzé tartozik, bár sokszor lehet akciós áron hozzájutni, kb. az asusokhoz tudnám hasonlítani. Tehát ez nem egy olcsó gigabites, hanem egy drága 100-as router. Jó hardveres alap, design, ergonomikus kezelőfelület egyszerű usereknek. Utóbbi túlzásba is viszik, néha csatornát sem tudsz állítani.
Ha gigabites routert akarsz tőlük, akkor az r1d szokott lenni jó árban. Mondjuk ez viszonylagos, mert 30k körüli árakon lehet hozzájutni, viszont ebben benne van egy 1TB-os hdd is. -
-
woodworm
veterán
válasz
Flashget #56439 üzenetére
Általános routerként, ha valaki elfogadja az esetlegesen körülményes gariztatást, akkor szerintem jobb vétel, mint a hasonló árú tp-linkek. Nem tudom, hogy változtattak-e rajta, de a miniből kiindulva repeaterként csak osztott frekvencián tud működni. A mini topikjában többen is vettek ilyet, ha ez lényeges szempont, biztos tudnak rá válaszolni.
A minitől eltérően, erre még nincs openwrt/lede és padavant sem láttam készen buildelve, ezt a részt neked kell intézni, ha custom fw kell rá. -
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Flashget #2750 üzenetére
Az OK, hogy kínai, csak eddig amit vettem sztech. eszközt, annak az a finom jellegzetes szaga volt. ennek meg kínaicipősdoboz, de ezt csak viccnek szántam. Ha ennyire jó tényleg, akkor annak nagyon örülök. Tényleg nem drága, és így meg best buy esélyes is
Én már szenvedek vele, mert ha DHCP-n akarok osztani címeket, akkor az egyik gép teljesen elveszti a kapcsolatot vele (se ping, se semmi), és jön az XP automatikus 169.x.x.x-es osztása. Szerintem a gép a ludas, mert a másik jó, de nem tudom, mit csináljak.
-
bnss
veterán
válasz
Flashget #2563 üzenetére
Igaz, köszi a kiigazítást!
(#2565) shame78: dilemmában vagyok a D-Link routerekkel, a router kalauzban többet is jelezték, hogy torrent sem gond. Edimax felé húzok ebben a kategóriában, vagy az emlegetett TP-Link megoldásai felé.
(#2564) Stavi: 25k alsóhangon kevés, a telepíthető torrent kliens lehet probléma, hirtelen nem jut eszembe olyan router, ami megfelelne a torrent mellett az összes kitételnek, de utánanézek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest