Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
-
Mobilarena
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
skoos
őstag
Egy vezeték nélküli routerre volna szükségem ami a T-mobile USB stickjét tudja használni.
TL-MR3220 Erről van vélemény? Kompatibilis ez az USB stick-kel?Esetleg ezzel Netgear WNA1100 működne?
Köszi!
-
kariad
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
No ilyen az én szerencsém!
Venni-e miatt nem éri meg újat és + akkor itt lenne ez feleslegbe!Maradt a remény, hogy B1 verzióra is megcsinálják.
-
droti25
őstag
Sziasztok!
6 ezer ft körül milyen routert tudtok ajánlani ami jó?
Laikus vagyok a témában ezért kérdezlek titeket! -
válasz
Hard5tyle
üzenetére
mekkora sávszélesség alá kellene (elég egy jobb 100-as, vagy gigabit képes kell?), illetve egy hozzávetőleges árkategória sem ártana?!?! mert gondolom nem mindegy, hogy 5 e ft, vagy 50 e ft?!?!
ellenben nem feltétlenül éri meg vezetékes routert venni, otthoni/olcsóbb kategóriában esetlegesen jobb lehet ár/érték arányban egy wifi képes, amin teljesen kikapcsolhatod a wifi szórást, ha valóban nincs rá szükség! -
Hard5tyle
csendes tag
Üdv!
A kérdés adott. Otthoni használatra kellene, a hálózatban 2 gép van. Ha jól tudom a legkisebb a 4 portos router, szóval az megfelelő lesz. Wifire nincs szükség.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kariad
üzenetére
Ez bizony nem jó, és így sajnos erre a routerre nem fogsz tuidni moddolt firmware-t tenni! Ha nagyon kell ez neked, akkor másik router után kell nézned...
szerk.:
Illetve a DD-WRT oldala szerint folyamatban van a fejlesztés a B1 verzióra is, de ki tudja, hogy abból mikkor lesz valami. -
kariad
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
No elkezdtem ügyködni vele és mit látok Katt

-
vizcsap
tag
Sziasztok!
Nyertem egy Zyxel NBG4615 routert, mi a véleményetek róla? Jó, rossz?
A mostani tp-link wr340gd-nél csak jobb lehet
-
NoMagix
addikt
Sziasztok!
Van egy TP-Link WR1043ND routerem, kb. 4 hónapja vettem, minden tökéletesen üzemel!
kérdezném, ha az USB-re rakok egy külső vinyót, azt hogyan használhatnám torrenthez, a sz.gép nélkül? -
kariad
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi!
Kipróbálom veszteni valóm nincs! 
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kariad
üzenetére
Szerintem, ha nincs jelezve, hogy "B1", akkor az "A" lesz... De különben az RT-G32-höz is van Firmware Restoration Tool, tehát ha nem indulna el, még mindig vissza tudod tenni az eredeti sw-t... Ha úgy döntesz, hogy kipróbálod, akkor segítség ezeken az oldalakon található...
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/ASUS_RT-G32
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=7.0
Utóbbi oldalon Tomato firmware-ről van szó, de ez ne zavarjon, mert a művelet DD-WRT-vel is kivitelezhető.
-
kariad
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnos az A betű lemaradt róla!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kariad
üzenetére
Olyan sajnos nincs, hogy "főgép"! Vannak programok, amivel tudsz sávszélességet limitálni, de ezt nyilván átállíthatja, letörölheti a gépet használó illető, ha csak nem Te vagy a rendszergazda, és az ilyen irányú jogosultságait elveszed. Amennyiben erre nincsen módod, úgy nem fogsz tudni megbízhatóan limitálni, mert ha a többi gép felügyeletével a használói rendelkeznek, akkor úgyis azt csinálnak rajta, amit akarnak. Ha csak, időnként ki nem húzod a drótjuk végét a routerből, mondván elfogyott a kvóta!

Ez vonatkozott eddig a gyári szoftverre... Amennyiben a routered "Asus RT-G32 A" verziós, abban az esetben feltehető rá a DD-WRT firmware, és azzal meg lehet ezt oldani.
-
kariad
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor hogy lehetne valmit tenni!? Mert korlátos a netem és hiába spórolok ha a többi 2 személy használja ezerrel!
Nincs hozzá valami kiegészítő progi a routerhez? Vagy beállítani az én gépem legyen a főgép és arra egy progi, ami kiossza a többit? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kariad
üzenetére
Még az ASUS féle EzQoS sincs benne, főleg nem portonként állítható fajta...

-
jerry311
nagyúr
-
kariad
senior tag
Akkor nem tudtok erre megoldást?!

-
válasz
worxland
üzenetére
lehet, én is vittem már át valósan 130 megabit/sec sebességet n szabványos 300-as wifi hálózaton, de nem az a jellemző, illetve húzós terhelés alatt nem is lesz stabilan maximumon a sebesség, sőt! és nem is az a jellemző, hogy a routertől 3 méterre használják wifi hálózaton az ellenoldali eszközöket, illetve nem is mindenki lakik olyan helyen, ahol nincs, vagy nem erősen befolyásoló tényező sok más hálózat...stb!
a minap ezt toltam át tl-wr941nd -> intel 4965agn eszközök között úgy, hogy csak 130 megabit/sec volt a névleges kapcsolati sebesség, illetve panelban egyik szobában a router, a másikban a noti, tehát ~ 5 méter és egy panales fal;
na ez sem jellemző adott kapcsolati sebességen, de szélsőséges esetben ilyen is lehet, csak nem minden környezetben, nem minden eszközzel, nem minden beállítás mellett, nem mindenkinél!
amúgy; link -
worxland
addikt
Azért 300-asnál ideális esetben (LAN->WLAN, push, Wifi vevő a routertől 3 méterre) megvan a nettó 12-13 megabájt/s is, ami azért 96-104 megabit/s, néha másodpercekre összejön a 15 MB/s, ami pedig már 120 Mb/s és nem 80. És csodahardver se kell hozzá, elég egy TP-Link 1043ND és egy Linksys WUSB600N.
-
válasz
gyemipapa
üzenetére
nem elkeserítő, mivel szabványos értékekről beszélünk, névleges és valós átviteli sebességekkel, az 54 megabit/sec jelölésű g szabványos átvitel valósan ~ 20 - 22 megabit/sec környékén mozog, a lite-n 150 megabit/sec valósan ~ 50 megabit/sec (jobb esetben kicsivel több), a 300 megabit/sec pedig ténylegesen ~ 80 megabit/sec értéknél maximalizálódik, illetve jó esetben kicsivel felette! (routeres wan -> wlan átvitelről beszélek!) a wifi hálózatos forgalom során nem a teljes átvitt adatmennyiség hasznos adat, azok mélyen beágyazódva/becsomagolva keringenek, ezért nem képes átvinni a kapcsolat a névleges maximális értéket - és ez az eszköztől, annak gyártójától vagy típusától függetlenül igaz!
a környezeti tényezőket látatlanban megtippelni nem lehet, de néhány méter és egy paneles fal általában nem szokott húzós problémát jelenteni! ellenben számí(hat) még az is, hogy adott környezet mennyire zajos, hány wifi...stb hálózat forgalmaz még elérhető közelségben...stb! -
gyemipapa
senior tag
Tanácsotokat kérném, akiknek van wifis tapasztalata.
UPC netemet növeltem Fiber 25-ről 50-esre. US Robotics 125 megabites routerem sajnos n-t nem tudja, csak g-t, így wifin max 26 megabit jön le, cserélnem kell routert n-esre.
(2 laptopot használunk, az enyémben n-es, nejemében g-s wifi kari van).
Soványka a pénztárcám, így ezt néztem ki: TP-Link TL-WR740N, ez n-es, 150 megabitet írnak wifin.
Vélemények? Vagy 6k körül n-es másmilyen tipus-márka?
(Ja, amúgy korábbi hsz-okat nézve: torrentezek, wifin, sokszor 22-23 megabittel hasít lefelé az anyag, nem szakadozik) -
igen, úgy már jó, annak cserélhető az antennája (a d jelenti azt), úgy érdemes lenne kipróbálni egy 8dBi antennával, hogy mennyit javul a szórás; link - nem nagy összeg, 700 - 800 ft, és amennyiben az sem segít, úgy marad a korábban krealon által is javasolt ap/re beszúrás!
-
válasz
Mateee
üzenetére
hardveresen több különbség is van;
wrt160nl; atheros 9130 - 400 megahertz, flash; 8 megabyte, ram; 32 megabyte
e1000 v1.0; broadcom bcm4716 - 300 megahertz, flash; 8 megabyte, ram; 32 megabyte
e1000 v2.0 és v2.1; broadcom bcm5357 - 300 megahertz, flash; 8 megabyte, ram; 32 megabyte
ellenben hiába a két külső antenna a wrt160nl esetében, nem jobb jelentősen a helyzet, mint az e1000 esetében, mert valamiért azok is csak 1.8 dBi értékűek, szemben az átlagosnak mondható 3/5 dBi értékekkel!
de ismétlem, egy szobán belül nem lesz gond az e1000 esetében sem! -
válasz
Mateee
üzenetére
az e2000 esetében - bizonyos feltételek mellett - hangyányival jobb a helyzet (main antenna: 1.5 dBi, third antenna: 2.2 dBi), de a beépített kis antennákkal rendelkező routerek nem kimondottan domborítanak wifi szórás tekintetében, ilyen igény esetén - bármennyire is nem tetszik sok embernek - sündisznó kell, méretes külső antennákkal!
egy szobán belül vélhetően még nem lehet probléma az e1000 sem, úgy az is bevállalható! -
válasz
Mateee
üzenetére
nem feltétlenül, legalább is akkor biztosan nem, ha nagyobb távolságról van szó a router és az ellenoldal(ak) között, vagy másik helyiségben lesz használva a két noti, mint a router, mivel adott típusú router elég gyenge a wifi szórás tekintetében, a beépített kis (1.5dBi) antennák miatt!
-
stiggy
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, arra. Köszönöm!

-
Mateee
tag
Hali
Linksys e1000-es jó választás csak wifi szempontjából? 2 laptop menne róla.
Digi 20/10-es netet osztaná meg.Elöre is köszi
-
krealon
veterán
Hatotav novelest (ami savszelesseg csokkenessel jar) legegyszerubben egy Repeater -rel (jelismetlo) tudod megoldani.
A TL-WA501G a legolcsobb 5500 Ft kornyeken.
Viszont, ha egy kicsit a jovobe tekintesz, erdemes raszanni meg 3000 Ft-ot egy TL-WA901ND Access Point-ra.Szerk: Tevedtem. A TL-WA730RE mar elvileg 5000 kornyeken beszerezheto.
-
savoo
addikt
Sziasztok!
Remélem jó helyre írom a kérdésem.
Adott egy TL-WR340G router. Lehetséges antennacserével elérni, hogy átmenjen a wifi jel 2 tégla falon, és a kertben megfelelő jelerősség legyen? A távolság kb 50 m.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
day2day
tag
válasz
krealon
üzenetére
No igen.
Ez volt az eredeti issue is. Arra már rávezettek, hogy egy eszközzel ez nem fog működni.Most azt próbálom felderíteni, hogy több eszközzel hogyan javasolt a dolog. Ugyanis kábeles gigabites réz kapcsolat VAN a két helyszín között, de a bridge módot eléggé ellenjavallták feljebb, szóval pont ezért megy a kutakodás. Esetleg GYÁRI megoldás van e erre, amit direkt ilyen dolgokra fejlesztettek ki.
-
krealon
veterán
válasz
day2day
üzenetére
A fő kérdés még mindig az n-es wifi jel szórásának erősítése / megoldása.
Ha konkretan erre gondoltal,
A téma: N-es hálózat átlövése 3 emeleten, régi belvárosi házban.
Stabil hálózatra van szükség, NAGYON erős sugárzással.akkor a valasz: Mission Inpossible.
Reszletezve:
- a Wifi ugyebar eletromagneses sugarzassal mukodik (gyak: hullamok)
- 3 emeleten keresztul atloni kb olyan (kis tulzassal), mintha a foldszinten elhelyezett hangszorok hangjat szeretned a 3. emeleten hifi minosegben halgatni.A mukodo (de nem megbizhato, mivel a WiFi onmagaban kulso tenyezok miatt nem teheto 100% -osan biztonsagossa) megoldas, hogy a kabellal osszekotsz tobb access point-ot, es 1-1 kliens kozelebe elhelyezel beloluk. Persze stabil megoldashoz amator eszkozokkel nagy szaktudas szukseges. A hozzaertes hianyat sajnos csak sulyos penzen megfizitett profikkal lehet kompenzalni.

-
stiggy
tag
Sziasztok!
Még nem volt dolgom wifi routerrel, ezért lenne egy hülye kérdésem.
Ha veszek egy TP-Link 1043ND-t, kapok hozzá wifi adaptert vagy magamnak kell gondoskodnom róla?A választ köszönöm előre is!
-
day2day
tag
válasz
Brogyi
üzenetére
No akkor úgy tűnik nem voltam 100%-osan tiszta.
A torrentező gépek dróton mennek. Szép, gigabites dróton.
A laptopok mennek WIFI-n, és használnak VPN-t. Nem Cisco-t, hanem Juniper-t, de nagyjából ua.
Itt egyszerűen arról van szó, hogy sok router azért esett ki a szórásból, mert túl sok p2p kapcsolat mellett, és a laptopokon instabil a VPN, mert a szemét router priorizál.
-
Brogyi
őstag
válasz
day2day
üzenetére
Irreális az elvárásod. Torrent ezerrel ,és mellette VPN? Ki az az agyalágyult aki javasolta ezt neked , és mindezt WiFi-n? Felejtsd el. Esetleg dróton. A VPN mindig meg fog szakadni. Tapasztalat. Másik hülyeség torrentezni WiFi-n. Főleg 60Mbps-t szeretnél.
Dróton aranyapám. Soha nem jött össze WiFi-n a VPN. Csak rövid időre. Cisco eszközökkel, Cisco központi kapcsolattal. Ne tud meg milyen macera felépíteni egy login-t a Cisco-nál.Minden belépéshez új pass,időkapu. Ezt már bukta is a WiFi.
Csak próbálgasd, és szórd a pénzed. -
kariad
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Asus rt-g32 router 3-an csatlakozunk rá és szeretném meghatározni, hogy melyik port milyen sebességgel! Megoldható_é? És hogyan? Bocsi ha lama kérdés, de nem értek mindez, föleg ehhez

-
válasz
day2day
üzenetére
"Van erre valami link esetleg, hogy hogyan néz ki az építés, ne adj isten benchmarkok összevetve top-class routerekkel? Érdekelne"
Mivel aránylag új CPE router, páran már foglalkoztak a témával.
A nyers, mért, hivatalos teljesítményeket pedig megtalálhatóak a cég honlapján (valami miatt most elérhetetlen).
Ami pedig a top-class routerekkel való összehasonlítást illeti, ezek azokhoz képest sehol sem vannak. Ezek egyszerű, kisebb ISP szintű feladatokra végrehajtására vannak kitalálva. Bár gyanítom top-class alatt te a soho kategória csúcsát értetted. Azoknál nagyságrendekkel jobbak / tartósabbak.
-
day2day
tag
A vitára most jó értelemben gondoltam. Sajnos ezt az értelmét már gyakran el is felejtik a sok trollkodás miatt, pedig egy szép kifejezés önmagában. :-)
StuG3: gigabites (1000-es) LAN portok esetén pedig csak akkor hasznos a dolog, ha a vezetékes hálózat másik oldalán gigabites eszközök vannak.
Pl. egy nyomtató általában csak 10/100-as.
Ha PC-t, médialejátszót, hálózati adattárolót akarsz felcsatlakoztatni, és azok 10/100/1000-esek, akkor jó lehet a gigbites vezetékes hálózat.
Viszont ha még tovább osztod, akkor arra is vigyáznod kell, hogy a switchek amiket közbeiktatsz szintén 10/100/1000-esek legyenek, mert hanem nem ért semmi a dolog. Utóbbi switchek pedig természetesen drágábbak.
-
a wrt160nl antennái még mindig gyengébbek, mint például a tp-link routereinél;
wrt160nl; 2 * 1.8dBi / tp-link esetén 2 * 5dBi vagy 3 * 3 dBi lesz adott érték!
a 2 vagy 3 antenna kérdése akkor fontos, ha az ellenoldalon felcsatlakozó wifi eszköz 3 antennás mimo eszköz, ellenkező esetben elég a 2 antennás is! sőt, g szabványos ellenoldal esetén még annak sincs jelentősége, ha csak 1 antennás router szórja a jelet!
bármilyen routert is veszel, a ledobás/akadás annyiban nem életszerű, hogy nem a router típusától függ, hanem attól, hogy elérhető közelségben milyen csatornákon forgalmaznak wifi hálózatok, olyan csatornát kell használni, amely tartomány szabad, jobb esetben 13 csatorna választási lehetősége adott - részleges átfedésekkel!
a 100-as és az 1000 különbsége annyi, hogy előbbi jobb esetben is csak 100 megabit/sec sebesség átvitelére képes, a gigabit képes pedig valamennyivel felette - a router típusának/hardverének függvénye, hogy mennyivel! 80/25 megabit6sec pppoe vagy fiber power 120 alá már gigabit képes routert szoktunk javasolni, de gyengébb netes sebesség esetén - amennyiben nincs szükség gigabit képes hálózatra - elég egy jobb 100-as is!day2day; nem vitának szántam, csak tapasztalatot írtam le!
-
StuG3
csendes tag
válasz
Coolmat
üzenetére
Szia! Köszönöm a válaszokat!
Akkor jól gondoltam, hogy a beépített antennának lehetnek ilyen hátrányai. A design az utolsó a sorban, nem baj, ha lesznek tüskéi. Amúgy panelon belül max 10-15 méterre lesz a laptop a wifitől, de 2-3 betonfal választhatja majd el
(bár ha majd egyszer kertes házba költözünk, akkor 100 méter is szóba jöhet, ez mondjuk még messze lesz).Van egy hasonló is, aminek van 2 antennája. Ez jó?
http://www.arukereso.hu/router-c3144/cisco-linksys/wrt160nl-p38238854/
Vagy inkább olyat vegyek, aminek 3 antennája van?
Mint írtam, TP-ről azt olvastam, hogy mivel gyakori, ezért sokszor ledob/akad az összeütközések miatt. Ez mennyire életszerű?Egyébként ez mit jelent?
10/100 Mbit/s, illetve 10/100/1000 Mbit/s?
Fontos, hogy legyen 1000 Mbit/s a végén? Mennyivel gyengébb, ami nem tud ilyet? Bocsánat a lame kérdésekért. csak szeretném 20k-ért (vagy inkább felette picivel) a lehető legjobbat megvenni Édesanyámnak, hogy aztán ne legyen probléma.
-
day2day
tag
No srácok, ez már nagyon tetszik, a szakmai vitákat mindig is érdeklődve figyeltem.
Szummáznám:
eddig van egy Routerboard (építsd magad megoldás). Van erre valami link esetleg, hogy hogyan néz ki az építés, ne adj isten benchmarkok összevetve top-class routerekkel? ÉrdekelneVan még egy bridge opció, ahol vannak jó és rossz tapasztalatok. Ide két ugyanolyan eszköz kellene? Melyik gyártó tud jó bridged eszközöket adni nekem?
Amennyiben közepesen érdekel az EU szabvány jelerősség és kirakom az egészet a lichthofba valami nedvességtől védett dobozban egy 90000 csillió-millió erősséggel működő antennával, az csak a lefedettségi területet növeli, vagy az erősséget is?
Amúgy válaszul: igen, gigabites kábel van a két helyszín között, és az elsődleges felhasználói a Wifinek high-end laptopok, telefonok, etc.
-
Beri
addikt
válasz
day2day
üzenetére
Ha át tudsz húzni egy kábelt a másik oldalra, akkor a probléma meg van oldva. Rátekersz a végére egy AP-t és használhatod ugyanazt az SSID-t a két oldalon, ugyanazzal a jelszóval.
kali: Összebridgeled a két eszközt és a kliensek még váltanak is a kettő között, ha gyenge az egyik jele és úgy látják jónak. Mindezt úgy, hogy észre sem veszed.
-
válasz
day2day
üzenetére
nehézkes a dolog, mert amennyiben a két router által szórt wifi hálózat "összeér", úgy a két router kábels összekötése esetén nem jó ötlet az azonos ssid...stb!
nem próbáltad esetleg középen elhelyezve a routert, hogy csak egy - egy födémet kellejen átnyomnia, megfelelően "erős" antenákkal? az ellenoldali wifi modulok megfelelően jók adott szempontból? 300-as mimo képes eszközök? -
day2day
tag
Ezek szerint egy routerrel nem éremes próbálkozni.
Ötletetk arra nézve, hogy hogyan megoldható a dolog?A kétrouteres megoldással az volt a bajom a fent felhasznált eszközök kapcsán, hogy nekem nem wireless repeater kellene, hanem akkor már akár vezetékes úgy, hogy a második router teljesen passzív legyen.
Az én kiépítésembena második router gigabiten csatlakozott az elsőhöz AP módban, de saját SSIDja és jelszava volt (ez nem kellene) és a routing tábla sem volt 100%.
Szóval az kellene, hogy van az elsődleges router ami fogadja az internetkapcsolatot, és egy második három födémmel lejjebb ami gigabites réz segítségével csatlakozik az elsőhöz, de annak az SSID-ját "reklámozza" annak a biztonsági beállításaival és routingjával, csak mintegy erősítőként szolgálva.
Erre ötletek? Ilyen mélyen sajnos nem mocorgok a témában, és a gogglizás sem túl sikeres ennek okán.
-
Mateee
tag
Sziasztok
Egy N-es routert szeretnék venni és kérnék egy kis segitséget tőletek.
20e ft a keret rá.
Dizájn fontos lenne (fekete).
2 laptop lenne rá kötve, 1 winchester és 1 tv.
A távolság minimális.
20/10-es digi net lesz rajta.Linksys, tp-link-et favorizálom. Velünk már volt dolgom.
Elöre is köszi -
day2day
tag
Szia!
Stabil 60 a 'távoli ponton' már jó lenne, de a 10-60 ami jellemzően 20 környéke, az már nem. Főleg, hogy a lenti gépekből kettőn VPN is fut, ami marhára nem szereti a meg-megszakadó ingadozást.
Nem feltétlen egy routerre gondoltam, de próbáltam egy Belkin Vision N1-el feldobni a lenti hálózatot, valamiért nagyon nem szerették egymást.
Bár ez valszeg' az én hozzá nem értésem WiFi hálózattervezésben, attól még júzerbarátabb megoldás kellene. :-)Szóval igazán bármilyen megoldás érdekel, ami képes fogadni egy 80/25 megabites netet, wireless N-en szór stabilan 60-70 mbps-el három födémen át, és legalább 4 gigabites portja van a vezetékes eszközök szétosztására (onnan már a gbites switchek elintézik).
Ha két router, akkor az, ha egy kültéri + egyedi antenna, akkor az, ha meg kis zöld emberkék sugárzó kütyükkel a fenekükben az RJ45-tel, akkor az.
-
válasz
day2day
üzenetére
régi belvárosi házban három emeletet úgy átlőni wifi hálózattal, hogy a legtávolabbi végponton kevés 60 megabit/sec sebesség - erre kevés egy router, még a legjobb is, tekintve, hogy feladat még a húzós p2p kiszolgálása, ami megterheli a routert, és minden router a wifi szórástól vesz el energiát először, ha a vezetékes részen túlzott terhelést kap!
mennyi lenne az elvárt stabil n szabványos átviteli sebesség, ha a 60 megabit/sec kevés? -
day2day
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Ez talán megoldást jelentene a terhelése problémára, de a hatósugarat nem hiszem, hogy befolyásolná, erre a modellre meg ugye nem tehető extra antenna.
És sajnos a 13-60 mbps n-es hálón nem meggyőző (a legvátolabbi használt ponton). Vagy az OpenWRT azzal is tud valamit kezdeni?
-
day2day
tag
Akkor most kérnék egy kis tanácsot a jelenlevőktől.
A válaszokat előre is köszönöm.A téma: N-es hálózat átlövése 3 emeleten, régi belvárosi házban.
Stabil hálózatra van szükség, NAGYON erős sugárzással.A követelmények:
- a routernek ISZONYAT mennyiségű p2p connection-t kell elviselnie, mert több gép torrentezik, tölt, ftp-zik etc.
- nagyon erős wifi jelet kell lőjjön, hogy az N-es hálózat élvezhető legyen durva latencia nélkül
- gigabites WAN port és minimum 4 gigabites LAN port követelmény!
- az ára TÖKMINDEGY, eljutottam erre szintre :-)Az előzmény:
Zyxel N-es high-end router.
Lecserélve, mert nem kezelte jól a szaporodó p2p kapcsolatok számát (valszeg betelt a routing tábla és kéz'csók), valamint a LAN portok csak 10/100-asok voltak.A jelenlegi eszköz:
sok fórumozás és külföldi összehasonlító teszt eredményeként egy Netgear WNDR3700.
Előtte egy hétig egy ASUS RT-N16 Wireless-N Gigabit Router, de ennek nem vált be a hatósugara a külső antennák ellenére sem.A Netgearnek viszont BORZALMAS a kezelőfelülete, és hajlamos elhajigálni a kapcsolatot nagy terhelés alatt gyengébb WIFI jel esetén. Plusz, ennek sem meggyőző a hatósugara N-es hálózaton.
A fentiek ismeretében kinek milyen ötletei vannak, mi lenne a logikus - és legalább 1-2 évig kielégítő megoldás?
-
sp@rtan
senior tag
Na megpróbáltam más eszközzel is a port forwardingot (dd-wrt + asus rt n13u b1), de azzal se megy. Canyouseeme szerint nyitva van a port, de egyszerűen nem jön be még hálózaton se. És a ddns auto update se akar működni, se dyndns-sel, se no-ip-vel. Lehet, hogy ez a firmware verzió (legfrisebb stabil) szar? Próbáljak meg felrakni egy régebbit?
szerk: beraktam offba

most nézem, a ddns-sel másnak is vannak problémái ezzel a verzióval (build 17201). web gui-ból vissza tudok rakni egy régebbit?
-
Coolmat
őstag
Szia!
Nem rossz ez a Linksys, de többen is panaszkodtak már itt a topikban ennek a típusnak (E2000=WRT320N) a wifijére, hogy gyengus a térereje. Ha nem túl nagy távolságból használnátok a notikkal akkor ez is elég jó lehet, több betonfallal és nagyobb távolságból viszont külső cserélhető antennás routert ajánlok, az első hsz-ből pl. az összes TP-Link vagy az Asus RT-N16 ilyen. A sok antennával kicsit úgy néznek ki mint egy sündisznó, de nem a szépségéért vesz az ember routert.
Ha tervezitek később gyorsabb optikai csomagra való váltást akkor min. a felső kategóriából szemezgess az első hsz-ben! -
StuG3
csendes tag
Sziasztok! Kicsit amatőr vagyok a témában, és Édesanyám laptopjához (Toshiba L650) szeretnék Wifi routert venni, de a tesóm sok filmet töltöget le, így valami komolyabb kellene kb 20k-ért. Később további 1-2 laptop fog róla még menni, és tőzsdei kereskedésre if gojuk használni, ezért is nagyon fontos a stabil kapcsolat. Ezt néztem ki (mert a Gyakori Kérdésekben a Linksys-t ajánlották), de nem tudom nem baj e, hogy nincs antennája, ami esztétikai szempontból jó (Anyu miatt):
Cisco-Linksys E2000-EW Router
http://www.arukereso.hu/router-c3144/cisco-linksys/e2000-ew-p44609839/Nem tudom ez jó választás lenne e ár/érték, illetve megbízhatóság, stabil kapcsolat, biztonság, támogatás és élettartam szempontjából. Tudtok ennél jobbat ebben az árkategóriában?
TP-ről azt hallottam, hogy sokaknak az van, ezért gyakran ledob az összeütközések miatt.
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-LINK 841ND routert. Az alján az van, hogy 7.2 tehát a legújabb verzió, de a ledek szerintem nagyon csúnyák, hogy nem a jelzés hanem az alatta lévő lyuk van megvilágítva, viszont nem találtam sehol semmilyen jelmagyarázatot. A második és az utolsó előtti mit jelent?
-
Na. Megvettem ezt a ... És amikor instalálom a 3. Lépésben a "network adapter enabled" kipipálva, viszont a "network status check" failed. Ez mi a fenétől van? Win xp sp3-at használok. Vmi tipp?
Köszi -
Coolmat
őstag
-
qfm
őstag
Sziasztok, keresek egy wifi routert ami megbirkózik az alábbi feladatokkal:
100Mbit-es sávszélesség, N-es wifi, bírja ha huzamosabb ideig maximum sávszélességen megy (kamera rendszer), ha valami baja van oldja meg magától (van egy tplinkem, ahhoz hozzá se kell nyúlni, de a régi routeremet kb. hetente resetelni kellett, ez nem elfogadható oda ahova kell), jó lenne ha tudna magától valami dyndns -t használni, hogy ne kelljen külön gépes program a dinamikus ip mellé, és jó lenne ha tudna továbbá gépek/ip-k/mac-ek (mindegy melyik) szerint sávszélesség prioritást állítani (a kamera sávszélességét ne vegye el egy hülye által futtatott torrent kliens, vagy hd stream).
Maximum keret 15000ft, de ha olcsóbban kijön az egyáltalán nem baj. Olvastam az első hozzászólásban az ajánlottakat, TP-Link 941ND - ez a router tudja mindazt amit felsoroltam? A leírás, és a magyarázó szöveg alapján csak a sávszélesség prioritásban nem vagyok biztos.
Esetleg jobb ajánlat?
Köszönöm

-
C0d3r
addikt
válasz
Klemens
üzenetére
Wifi-s routerre van szükséged, legjobb ár/érték aránnyal rendelkezők fel vannak tüntetve az első hozzászólásban.
Pl. TP-Link WR-741ND 4-4.500 Ft között kapható. -
Klemens
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom. A helyzet az, hogy nagyon suta vagyok az ilyen dologhoz.
Jövőhéten szerdán kötnek be netet (digi, 20Mbit).
Mivel asztali gép nincs csak egy netbook ezért a vezetékes netből szeretnél vezeték nélkülit csinálni, hogy a netbool ne legyen helyhez kötve.
Ilyen megoldható egyáltalán?
Tehát amire gondolok:
kábel belemegy egy routerbe ami vezeték nélküli netet csinál, netbookról pedig csatlakozni rá, meg jó lenne ha telefonról is tudnék.
Igen tudom, nagyon suta vagyok.
Ilyet lehet? Melyik eszköz lenne hozzá megfelelő?
Mennyibe fájna?
Elméletileg 3-4K-s cucc is elég ehhez.
Előre is köszönöm! -
Nova96
őstag
Régebbi kérdésemre az antenára ez az antenna is jó?[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Ubuntu Linux
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Microsoft Excel topic
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- GOPRO MAX 360 szett + 2 akku + duplatöltő + tartozékok
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 16 Pro 97% akku 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Venni-e miatt nem éri meg újat és + akkor itt lenne ez feleslegbe!

Kipróbálom veszteni valóm nincs! 

Dr.NX