Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
-
Mobilarena
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bálint85
üzenetére
igen, azon is cseréhető antennák vannak! más eltérések is vannak, mint az antenna - például hardveres -, akár bele is áshatod magad az rt-n16 témájába, bár ott többnyire módosított firmware verziókkal történő használatról folyik a társalgás... telepítettem már ebből is több darabot, de csak gyári firmware verzióval használtatom, amire használják, arra az is elég/jó!
-
ballington
addikt
Sziasztok!
Kis otthoni hálózatot szeretnék kiépíteni otthon UPC 15/1 Mbps-es sávszélességgel. Most csak egy pc van a UPC-s modem után, semmi több. Szeretnék egy médialejátszót venni, amit hálózatba kötnék mindenképpen fizikai kontaktussal, tehát kábellel. Viszont jó lenne, ha lenne wifi is, hogy ha netán később lenne laptopom, illetve telefonnal lehessen netezni.
Tehát egy olyan routert ajánljatok, ami wifi-s, de tud kábellel routolni. Jó lenne olyan, aminek a beállítása viszonylag egyszerű, mert nem vagyok otthon annyira ebben a témában.
Köszi. -
echterion
nagyúr
válasz
GhostHunter
üzenetére
Nem érted a problémám. Engem nem a fogyasztás érdekel elsősorban, hanem a wifi hálózat elektroszmogját akarom kikerülni amikor csak lehet.
A laptopot csak asszony fogja leginkább használni, mikor nem engedem a géphez
, de neki dolga lenne, vagy suliba viszi magával. A többi esetben ki lesz kapcsolva, alapesetben mindig az asztali fog menni. -
válasz
Bálint85
üzenetére
elég nehéz megfelelni minden kívánalmadnak, de ha annyira fontos, hogy nagyon jó legyen a jelerőssége, akkor ne beépített kis antennás típusokat nézegess, hanem külsőset, és az sem hátrány, ha cserélhető antennákról van szó!
mivel az n szabványú wifi elvárt - azt írtad, hogy legalább, de jelenleg nincs jobb! -, meg gigabit lan - olyan router meg alig néhány van, amin a lan gigabit képes, de a wan csak 100-as -, így a gigabit képesség a fő szempont, ami sok más jellemzőt meghatároz!
mivel húzós igénybevételt írtál (torrent...stb), vagy egy, a gari megtartásával felturbózott tl-wr1043nd (link) 13500 ft-ért, vagy ha még ettől is jobbat szeretnél - mert jóval drágábbat választottál elsőre -, akkor egy rt-n16 ~ 25 e ft-ért! -
GhostHunter
tag
válasz
echterion
üzenetére
echterion !
Kezdj el azon agyalni, ha netezel, dolgozol, akkor laptop, ha játszol akkor asztali, már csak a fogyasztások miatt is..! A router meg csak hagy menjen, ha befejezed a dolgaid kapcsolj le mindent ! ( egy laptop 20-50W, egy asztali 160-250W + a monitor )
DÖNTS TE !
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Olyan wifi-s routert keresek, amivel úgy tudom az internetet hozzákötni egy számítógéphez és egy laptophoz közé, hogy ha kikapcsolom a routert, a számítógépen lesz internet. A számítógéphez kábellel lenne kötve, a laptophoz meg wifi-vel. Az ok egyszerű: nem akarom folyamatosan használni a laptopot itthon, és nem akarom, hogy állandóan legyen wifi a lakásban.Előre is köszi a segítséget. Remélem, nem beszélek nagy hülyeséget, és meg lehet így oldani az internetmegosztást.
-
válasz
Kleroo
üzenetére
nem lehet, hogy valamit rosszul csinálsz? milyen ikon, és milyen progi?
a routerhez adott cd jól eldug, a gépen a kapcsolat alapra állít, automatikus címkérés, korábbi esetleges pppoe kapcsolat töröl vagy letilt...stb, routeren pedig nullázás (reset gomb több, mint 5 másodpercig benyomva tart!), majd net a router wan portjába, router lan(1) portja és munkaállomás lan portja kábelesen összeköt, munkaállomáson böngésző indít, 192.168.1.1 cím megad, a felhasználó és a jelszó is admin, ezek megadásával belépsz a router adminisztrációs felületére! a többi már beállítás kérdése, netes (wan) kapcsolat típusának (dynamic ip, pppoe...stb) megadása...stb! -
Kleroo
veterán
Végül 740n lett belőle.
De valami nem stimm.
A 2. ikon lassan villog ami valami hibát észlel. Többszöri reset után nagy nehezen felismerte a gép,de akárhányszor elindítom a saját kis quicksetup progiját ,mindig azt írja ki hogy baj van a dhcp-vel.
Nagy nehezen bejutottam az admin részre. Ott kikapcsoltam,majd újra bekapcsoltam a dhcpt.
Az egész nagyon labilis....Hardver hiba, vagy más?
-
válasz
Bálint85
üzenetére
márkától és típustól elvonatkoztatva, hogy egyik oldalról sem merüljön fel elfogultság látszata sem; a külső, méretüknél, kialakításuknál...stb fogva jobb jellemzőkkel bíró antennák jobb szórást biztosítanak, mint a kis beépített társaik! persze igényesebb daraboknál a beépített kis antennákat valamilyen módon próbálják szintre hozni, ezért azok között is van/lehet különbség, de általánosságban elmondható, hogy jobban érvényesülnek a külső - nagyobb...stb - antennás wifi eszközök!
-
válasz
Bálint85
üzenetére
nagyon jó legyen a jelerőssége - ellenoldal és környezeti tényezők függvényében (is) kérdéses lehet...
300m-re elvigyen - környzeti tényezők, ellenoldal...stb függvényében is erősen kérdéses lehet, sőt...
erős procijának kell lenni h ne menjen tönkre - gyengébb procival hamarabb megy tönkre a router?
amúgy maga a router jó, ha ennyi pénzt rászánsz, hogy ágyúval lőhess verébre...
-
Bálint85
senior tag
Hali
Érdeklődnék, hogy milyen routert ajánlotok ami nagyon jó.
Ami fontos h N-es legyen legalább, nagyon jó legyen a jelerőssége, 1gb Lan legyen rajta, 300m-re elvigyen, és ami tartós, torrentezésre is stb használnám. Úgy tudom h ezért erős procijának kell lenni h ne menjen tönkre. 3 gépre kellene. Jelenleg 5mb a netem de később többet szeretnék.
Az alábbit néztem ki Netgear WNDR3700 router
Vélemény róla? Vagy ha tudtok ajánlani jobbat várom a véleményeket.
-
válasz
ManUnited
üzenetére
valamikor/valakinek a kinézet is számít(hat), és én nem azért írtam a wifi dolgot, hogy eltántorítsalak a linksys routertől, csak sajnos néha kompromisszumokra vagyunk kényszerítve, ritka az olyan, hogy minden általunk elvárt feltételnek maximálisan megfelel egy eszköz...
-
SLYM
veterán
köszi srácok
-
sajnos normális, és nem is a router vagy az ellenoldal miatt, hanem mint előtted is írtam, a 300 megabit/sec elméleti maximális sebességű átvitel a gyakorlatban az általad írt érték körül realizálódik, illetve jobb esetben kicsivel feljebb kúszhat, de terheléses átvitelnél 80 - 90 megabit/sec tartós sebességnél már tapsolni kell!
esetleg még a channel (1 - 13), és a channel width (20/40) módosításával kísérletezhetsz, illetve a 11bgn mixed mód helyett a 11n only is gyorsít némileg, de ekkor ugye csak n szabványos eszközök tudnak felcsatlakozni!
továbbá az ellenoldali wifi modul illesztését is ellenőrizd, annak az esetleges frissítése is segíthet felnyomni picit a sebességet!ManUnited; ok, csak azért írtam le, hogy esetlegesen ne érjen meglepetés - egyrészt a wifi tényleges sebessége miatt, másrészt pedig azért, hogy ahol például a külső antennás tl-wr1043nd wifi hálózatát még simán látja a legtöbb noti, ott - azonos feltételek mellett - az általad kiszemelt, beépített antennás router jelét már alig, vagy egyáltalán nem, illetve emiatt a problémás helyeken a wifi hálózat stabilitásával is gond lesz/lehet!
-
StevenKing
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan eljutok oda, hogy 2 számítógép lesz a lakásban. mindkettőre szeretnék netet varázsolni. Digikábel netem van, jelenleg 8Mb-es.
Nos szeretnék egy wifis routert ami legalább 150 Mb-s (optimistán a jövőre gondolva!) és a két szobával arrébb lévő (2 fal + kb 10 méter!) gépen is jó sebességgel menne a net! A távolabbi szobában lévőt csak wifivel fogom tudni használni, ezen ubuntu linuxot tervezek, a közelebbi mehet vezetékről is akár, ezen win7 fog menni. Ezeket azért írtam, mert olvastam pár fórumon, régebben, hogy a linux válogatós a wifis routerekkel.
Legyen könnyen beállítható és megbízható minőségű!
Ajánljatok ezeknek az elvárásoknak megfelelő, ugyanakkor elfogadható árú, (minél olcsóbb!) routert!
Köszi előre is!
-
SLYM
veterán
megjött a TP-LINK TL-WR1043ND routerem. kábelen simán átadja a 120 megabitet, ami jelenleg most csak 95 (modemen is). wifin viszont a max az 70 megabit 20 centi távolságról. ez egyébként tényleg normális? aztán a router-nél az admin/admin acc/pass párost hol tudom átállítani? köszi
-
válasz
ManUnited
üzenetére
a wifi szórása például okozhat csalódást, a beépített kis antennák miatt!
említetted, hogy wifi hálózaton nem kell átmenni a 120-as netes sebességnek; nem is fog, n szabvány; 300-as eszközök esetén ~ 80 megabit/sec, 150-es esetén ~ 50 megabit/sec, g szabványnál pedig 54-es jelölés esetén ~ 20 - 22 megabit/sec, 108 és 125 kiterjesztéssel pedig 26 - 28 megabit/sec! persze wan -> wlan irányról beszélek, és minimális eltérssel azért lehet számolni mind a két irányban! -
ManUnited
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ! Eddig is az E2000 felé hajlottam és ha nincs senkinek rossz tapasztalata vele akkor valszeg az lesz.
-
Beri
addikt
válasz
Balázs0916
üzenetére
Semmi baj nincs vele. A WNDR3800 egyébként pontosan ugyanaz a vas lesz, ami a 3700v2 volt.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ok, én nem felháborodásból írtam, tényleg kíváncsi vagyok, mi a baj a Netgear-rel.
Az 1.hsz-ben amúgy ajánlott típus között van.
Most készülök (ha végre megjelenne) WNDR3800-ast venni. -
válasz
Balázs0916
üzenetére
Próbálni nem próbáltam de többször halottam, hogy sok gond volt velük. Ha mostanra már jobb a helyzet akkor elnézést.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Netgear miért nem ajánlott szerinted?
WNDR3700-at próbáltad már?Üdv.
-
válasz
ManUnited
üzenetére
Linksys-ből E2000 vagy E3000.
TP-Link-ből TL-Wr1043ND.
Netgear és SMC nem ajánlott kategória.
Esetleg még Engenius ESR-9850.
Én egy Linksys WRT320N-t használók és teljesen meg vagyok vele elégedve, kábelen maximálisan át jön a teljes sebesség, wifi-n megfelelő ellen oldal hiányában nem tudtam kipróbálni. Ez már egy kifutott termék így a megvétele már nem annyira ajánlott, inkább a két utód, E2000 és E3000. -
ManUnited
aktív tag
Sziasztok! A szakértelmetekre lenne szükségem. A kérdés hogy milyen routert vegyek (20-30e környékén) egy 120/10-es upc fiberpower nethez. Wifi-s kéne de természetesen azon nem kell átmennie a 120-nak. Én linksys márkában gondolkodom mert azt hallottam az egy jó márka de nyitott vagyok a tp-link,netgear,smc vonalon is.
Segítségetek előre is köszönöm, ManUnited! -
Kleroo
veterán
Köszi fiúk

Akkor marad a kisebbik. Legfeljebb majd azt upgradeelem erősebb antennával ha kell -
válasz
Wapetya
üzenetére
maga a router bőven elég, de az fontos, hogy a g szabvány 54 megabit/sec elméleti maximális sebességű jelölés esetén valósan ~ 20 - 22 megabit/sec átvitelére képes ideális körülmények között, tehát csak jobb esetben fog átmenni a g szabványos wifi modullal rendelkező notidra a neted teljes sebessége!
-
Wapetya
tag
Sziasztok!
20/10es kapcsolathoz elég a tp-link 741ND? Lenne rajta egy g-s wifijű laptop,meg később egy n-es netbook is. -
válasz
Kleroo
üzenetére
a wlan esetén ugye nincs fizikai rácsatlakozás, tehát egy kapcsolat még nem zárja ki a többi csatlakozását! a fizikailag is kapcsolódó lan portos kapcsolat esetén ugye behatárolható, hogy 4 lan port van, wlan port esetén ez nem ilyen egyszerű, illetve annyira sok is lehet, hogy nem szokás számszerűsíteni!
leírtam, hogy mikor számít többletnek a 2 vagy 3 antenna; amennyiben az ellenoldal is 2 vagy 3 antennával rendelkező, mimo képes n szabványos eszköz! -
válasz
Kleroo
üzenetére
igen, több wifi ellenoldalt is kiszolgál párhuzamosan egy router! hol olvastál olyat a leírásukban, hogy egyszerre csak egy eszközt szolgálnak ki?
igen, egymás között is tudnak adatot küldözgetni az azonos wifi hálózatra csatlakozó eszközök!
a tl-wr741nd és a tl-wr841nd között a wifi a különbség; előbbi egy antenna és 150 megabit/sec elméleti maximális sebesség, utóbbi pedig 2 antenna, mimo képesség, és 300 megabit/sec elméleti maximális sebesség! amenniyben csak g szabványos vagy lite-n (maximum 150 megabit/sec elméleti maximális sebességű eszközökkel fogsz felcsatlakozni, úgy nem fog jelentkezni különbség a két router között, a valós n szabvány adta 300 megabit/sec elméleti maximális sebességet, illetve a két antenna/mimo többletet csak azonos ellenoldalak mellett tudod kihasználni!
a családi ház teljes területének a lefedésének a kérdése majd csak a gyakorlatban derül ki, látatlanban nem lehet megmondani, mert környezeti tényezők [távolságok, falak száma és milyensége, nagyobb (fém)tárgyak...stb ] függvénye is, sőt... -
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Router köllene nekem,mert jön egy laptop a házba,és a wifi-s telók is elszaporodtak.
A TP-link 741ND-vel, valamint a 841n-nel szemezek.Lenne egy kérdés,ami femelrült. Ezen routerek tudják osztani a wlant párhuzamosan, több gépre is? Szóval mehetne egymás mellett 2 pc is wifin, és akár melléjük még egy teló is?
Netán egymás közt adatot küldözgetni?
Vagy egyszerre csak 1 eszközt tud kiszolgálni,mint amire a leírásuk is utal...Egy 2 szintes (2x100nm) családi téglaházba menne a készülék.Valahova a lépcsőházba raknám,hogy mindenütt jó jel legyen. Gondolom a 841 megérné jobban.
De így már az én fő pcm-re is wifin menne a net, ezért fontos,hogy sok wifi kacspolatot tud e kezelni párhuzamosan, avagy nem
-
válasz
Nemesys
üzenetére
az említett smc router 15 megabit/sec sebességű net alá még bőven elég lenne - átviteli sebesség szempontjából -, de hardveresen elég gyenge, ezért a komolyabb terhelést nem nagyon bírja, húzós terhelésnél először a wifi része hal be, de végszükség esetén a vezetékes hálózata is eldobja magát!
mondjuk pont árkategóriát nem írtál, ezért nagy lehet a szórás, de amiket mostanság érdemes lehet venni - ár függvényében; tp-link tl-wr740nd és tl-wr1043nd között minden típus (~ 5 - 13 e ft között), asus rt-n10 vagy attól felfelé (~7 e ft-tól), illetve lenne még néhány linksys típus, de ha fontos a wifi, akkor csak óvatosan a beépített kis antenákkal! -
Nemesys
tag
Üdv!
Gondolom, már sokan kérdezték de én is szeretném. Egy szerencsétlen Wifi-s Routert szeretnék. A mostanit egyfolytában ki kell húzgálni mert ledob a netről. (SMCWBR14-G2) Többször cseréltem rajta FW-t egy ideig jó, majd megint nem. De van, hogy FW csere nélkül is jó egy csomó ideig, ma meg vagy 4szer ki kellett húzni egymás után és pihentetni. Lehet, hogy már öreg? Olvastam az első hozzászólást és lehet, hogy nem bírja a kiképzést? 15Mb-es netem van, szörfölök és youtube-on halgatok zenét hd-ban ha van. Lehet, hogy már sok neki? Pedig nekem eddig az SMC mindíg bevált! Van egy sima Barricade routerem azt szoktam használni ha ez tényleg nem akar feléledni. Az bírja a le/fel töltögetést. És nem tudom mit vegyek helyette...
Kérdésem az lenne, hogy egy olyan Wifis router kellene ami tényleg megbízható. (több éve szolgál a felhasználók 90%-ánál hibátlanul) és bírja a 15-ös netet a fenti használattal.
Vagy esetleg, ha nagyon rám jönne a fel és le töltögetés akkor azt is bírja!
Nem muszály a zsír új széria, inkább veszek használtat de olyat ami bevált!Előre is köszönöm a tengernyi türelmet!

-
felic555
tag
üdv!
azt szeretném kérdezni, hogy ez a router(TP-Link 340GD 54M) elég lenne-e egy 8 vagy 15 MB-es ADSL-es nethez? Most 5 Mb-es van de a jövőben bővítés lesz
Egyébként most kiszolgál egy asztali gépet kábelesen és egy laptopot wifin keresztül + néha telefonon is wifi. A laptopon és a gépen is 620 kbps körül tudok tölteni tehát nincs veszteség wifivel. Mit gondoltok ez a 340GD elég a 15ös nethez is? Mert ha nem akkor néztem egy ilyet(TP-Link 741ND 150Mb).
előre is köszi! -
válasz
ps_feri
üzenetére
modem mögé meg jó lesz az!
@matthew@; régebben - még a upc korban - kikapcsoltam a modemet meg a routert, ha egész nap nem voltunk otthon, de akkor sem a melegedés miatt, alig langyosodtak az eszközök! jelenleg a tl-wr941nd is alig langyos, a cisco hgw inkább hajlamos a melegedésre - persze közel sem forró azért -, de azt meg nem nagyon áramtalanítgathatom az iptv miatt sem!
-
ps_feri
csendes tag
Igazad van, pontatlanul fogalmaztam. Természetesen nem modemnek néztem ki. Eredetileg kombó megoldásban gondolkoztam, de tényleg jobb a külön modem és külön router.
Gondolom a Zhone ADSL+ modem nem fogja le a sebességet, tehát nyugodtan gondolkodhatok Gb-es LAN-ban "mögötte". Persze mindegy, később ezt is "modernizálhatom", amúgy sem a leggyorsabb netet fizetem, 7-8 ezret nekem nem ér meg. -
válasz
ps_feri
üzenetére
te azt írtad, hogy modemnek nézted ki a tl-wr1043nd típust, de az nem modem, hanem router!
routernek jó - modem után bekötve -, de modem funkciót nem fog ellátni!@matthew@; ezek az eszközök már folyamatos üzemre vannak kifejlesztve, bírják a non-stop üzemet, de néha azért újraindíthatod őket, illetve ha sokáig nincsenek használatban, akkor akár az áramot is megvonhatod tőlük - bár nem fogyasztanak valami sokat...
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Nemrég kértem tanácsot routerrel kapcsolatban h milyet vegyek, megvettem egy TP-Link TL-WR1043ND routert. Sztem nagyon király ketyere CD nélkül telepítettem és nagyon egyszerű volt, faján működik, semmi gond nincs vele egy UPC Fiber Power 60-as nethez van. A kérdésem csak az lenne h a routert és a modemet (CISCO márkájú) ki kell-e kapcsolni, vagyis érdemes-e és mennyi időnként, esetleg minden este?
Előre is köszi a válaszokat! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Pedig szerintem egy olyan szerver elé, ami többszázas nagyságrendű kapcsolatot tart fenn, semmiképpen sem szabad SOHO routert tenni, mert az lesz a gyenge láncszem, és meg fogja akasztani a forgalmat. Ráadásul a felső kategóriás SOHO routerek, és mondjuk például a CISCO Small Buisiness routerei már nem állnak távol egymástól árban, tehát szerintem a választás nem lehet kérdés. 50 000 Ft-tól már lehet kisvállalati CISCO eszközöket kapni.
Persze betehetsz elé egy D-LINK DIR-825-öt, vagy egy Netgear WNDR3700-at 680MHz-es CPU-val, vagy egy ASUS RT-N16-ot 128MB RAM-mal, de ezek is majdnem 35000 HUF-ba kerülnek, és nem erre vannak kitalálva! Aztán ha kevés lesz, akkor dobhatod ki az egészet, és majd akkor mehetsz venni egy CISCO-t 60000 HUF-ért.
Valamint, itt a hardverapro-n is lehet találni használt CISCO eszközöket, cégtől, garanciával!
-
gpek
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Mondjuk egy időben, kb 100-és 200 között. 100-as a net.
G -
ps_feri
csendes tag
Rossz ötlet? De hát arról van szó, hogy KÜLÖN router és ADSL modem. Jelenleg az UPC féle Zhone 6211-I3 végzi a feladatát, de arra csak egy gép köthető. Ehhez kötném az említett 1043ND-t. Biztos létezik ilyen kategóriájú kombi megoldás is.
Persze minden jó ötletet szívesen veszek :-) -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Mennyi az a sok kérés egy időben, közelítőleg...? Több tíz, vagy több százas nagyságrend? Milyen internetkapcsolata van annak a szervernek? 100-as, vagy Gbit-es?
szerk.:
Illetve nem létszükséglet, de ha tudsz egy hozzávetőleges adatot, hogy egységnyi idő alatt mennyi adatot forgalmaz ez a szerver? Mondjuk csúcsidőben óránként... -
gpek
tag
Sziasztok!
Egy jó hozzáértő kollégát keresek, van egy Hosting szerver ami elég sok kérést szolgál ki, szeretnék betenni elé egy hardveres tűzfalat és arra gondoltunk hogy egy jó minőségű router megfelelne erre a célra, hogy a minekünk szükséges 5 portot nyissa a többit zárja.
Az a kérésem milyen routert kéne vásárolnom, vagy egyáltalán jól gondolkozunk-e. Nyilván vannak Cisconak meg ilyesminek HW-es tűzfalai de heroin áron. Szal azért a földön maradnánk az árban. A lényeg az lenne hogy egy időben érkező sok kérést ki tudjon szolgálni a dolog.
Előre is köszi
G. -
Bencexp
tag
Üdv.
Nem biztos hogy jó topikba írok, de jobbat nem találtam.Szóval szeretnék segítséget kérni. Jelenleg egy egy TP-Link TL-SF10005D switch osztja el a bejövő netet 2 gépre. A lehető legegyszerűbb megoldás. Bedugom, megy.
Van itt egy Asus RT-G32 wifis router. A wifi a ZTE Blade-nek kell. Ha már okostelefon, akkor ne a mobilnetet zabálja. De sose voltam igazán jóban a routerekkel. Fogalmam sincs, hogy mit hogyan kéne összedrótozni, illetve utána beállítani, hogy minden menjen rendesen.
Én arra gondoltam, hogy a switch is a rendszerben maradjon és a router is benne legyen, és ehhez szeretnék segítséget kérni. (Persze ha van jobb ötlet, azt is szívesen fogadom)
-
defyke
csendes tag
841-es tplink jó lesz nekem arra, hogy 50/25-ös kábelnet bejön, a leendő routerből továbbmenne kábelen a gépbe (kábelen át tud jönni gondolom a teljes sebesség) és a router wifi-jelét pedig a lakásban 1 vagy max 2 okostelefon használná (feltehetően jóval kisebb sebességgel mint amit bír a bejövő net de ugye akkora sebesség nem is kell)
tehát a kérdés egyszerű: elég nekem a 841-es?
hozzáértő válaszotokat köszönöm szépen előre is! -
ps_feri
csendes tag
na igen. Ezt csak azért válaszolták pluszban, mivel a kérdésben azt írtam, hogy tartalék ADSL modemet vásárolnék, erre írták ők, hogy ez borzalmas problémákat okozhat.
Egyébként modemnek a TP-Link TL-WR1043ND típust néztem ki, ez úgy látom távlatilag
is megfelel. Kifejezetten a modemeket még nem böngésztem át.
Azt látom, hogy vannak olyan "kombi" típusok is, amiben mindkét eszköz egyben van, de itt is írta Gubek-Einste tagtárs, hogy nem javasolja ezeket.
Igazából tényleg csak tartaléknak kellene maga a modem. Viszont mivel több gép is van, ideje lenne egy routert beállítanom. -
Beri
addikt
válasz
ps_feri
üzenetére
idegen eszköz használata megnehezíti a hiba kivizsgálását és elhárítását
Lefordítom: ha bármi gond van a kapcsolattal, a te "idegen" eszközöd lesz a hibás és kész. Leírtam már párszor ebben a topicban: a modemet adja csak a szolgáltató egyforintért, aztán szívjon vele, ha nem működik, ez a dolga. -
ps_feri
csendes tag
válasz
ps_feri
üzenetére
Nos, meg kell mondanom, hogy 2 órán belül válaszolt az UPC a levelemre:
Kérdésére az alábbi választ tudjuk adni: a 29-es körzetben Annex A tipusú modemet lehet használni, mivel telefonvonalon lévő internet szolgáltatást biztosítunk.
Továbbá tájékoztatjuk, hogy idegen eszköz használata megnehezíti a hiba kivizsgálását és elhárítását. Javasoljuk, hogy csak a UPC Magyarország Kft által biztosított modemet használja internetezésre. -
RpPRO
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ime. Igen, bevallom, epitem a varost.
Mar az adatok kitotozasa elott is feldobta az ablakot, tehat az adminfeluletet nem is tudtam volna megnyitni. 3rd party cookiek tiltva, legfrissebb beta chrome, comodo FW. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Mi az, hogy feldobja az ablakot? Ha én nem akarok egy oldalra - esetedben az admin felületre - belépni, akkor az nem kéreget csak úgy jelszót... Esetleg közben nyitva van az admin felület? Akkor lehetséges, hogy a cookie beállítások túl szigorúak, és emiatt van. Ezt okozhatja egy tűzfalprogram is, de a böngészőbeállítás is.
-
RpPRO
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Volt reset, gondolom, h ezert tudtam belepni az alap ertekekkel. De miert dobja fel idonkent az ablakot netezes kozben? Ha nyomtam egy cancelt, akkor megtagadta az oldal betoltodeset.
szerk:
Birja: 15mbit/1.5mbit, hozza szepen az ertekeket. Koszi a segitseget. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem, nem minden routeré ez, mellesleg pedig RESET-eld le az eszközt! A hátulján, alján, vagy valhol, van egy picike gomb, többnyire süllyesztve, amit bekapcsolt állapotban tarts nyomva 10+ mp-ig, ezután jó eséllyel visszaáll alapbeállításokra, és akkor próbálkozhatsz valamiféle admin nevekkel, jelszavakkal, vagy kideríted a google segítségével a pontos belépési adatokat.

szerk.:
Igen, neki admin, admin páros kell, de egyáltalán nem biztos, hogy a UPC sebességét ez bírni fogja. Milyen netről van szó? -
RpPRO
őstag
Udv!
Talan elfer itt a kerdesem, problemam.
Szolgaltatovaltas volt, invitel-->upc. A switch upc-nel nem mukodik, elokerult egy par eve nem hasznalt CMP-ROUTER10 masina, amely idonkent felhasznalonevet es jelszot ker. Nem az enyem volt, fogalmam sincs az adatokrol. Van eselyem belepni a routerbe? -
Black&White
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Esetleg várható mostanság vmi ebben az árkategóriában? -
-
Beri
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem az eszközökkel van baj, hanem a szolgáltatók hozzáállásával.
Brogyi: Intel IPX 266MHz, 128MB memóval.
-
válasz
ps_feri
üzenetére
Ha pontosak a talált info-k akkor a UPC Annex A rendszert használ ugyan úgy mint az Invitel.
Szerintem jobban jársz veszel külön egy rendes modemet meg egy router-t, sok embertől hallottam, hogy baja volt az ilyen kombo megoldásokkal.EZEN az oldalon vannak modem-routerek.
-
ps_feri
csendes tag
válasz
FireBuddha
üzenetére
köszi, majd hivatalosan is megkérdem őket, csak éppen nem volt nálam a SZERZŐDÉSEM,
mert csak úgy nem lehet ám levelezni velük, mindenféle adatot kérdeznek, csak ezután teheted fel a kérdésedet írásban :-)Közben hazaértem.
Szerencsétlen telefonos hölgyeket meg inkább ne ragozzuk, múltkor egy napig nem élt a vonaluk, szerelő csak 2 nap múlva jött, addigra meg magától "megjavult", szóval náluk volt a bibi, de annyira remekelnek műszakilag, hogy na...
Mindegy, ha megkapom a hivatalos választ, akkor közzé teszem, hátha valamikor mást is érdekel majd.
-
Beri
addikt
Olcsóbb társait? Ennél lejjebb nem találsz routert egynél több WAN porttal.
Egyébként, ahogy már írtam, ez már nem igazán SOHO kategória, nem a júzerfrendlinessz a fő szempont, de nem egy ördöglakat. Manualt kapsz hozzá.ps_feri: Persze, vannak ilyen eszközök, de hogy milyen szabványú a vonal, azt jó lenne tudni előtte.
-
ps_feri
csendes tag
Üdv! Biztos valamikor felmerült már kérdésként: volt Monortel 29-es területen (most UPC),
milyen ADSL modemet tudok használni: Annex A vagy B-t?illetve tudnátok-e olyan készüléket javasolni, ami ADSL modemként is funkcionál és ruoterként is tudom használni?
köszönöm előre is! ferenc
-
Fboy
aktív tag
-
-
-
-
krypton
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor az antennák száma nem számít a távolságban? Azért 5Mbps mert vidéki vagyok a város szélén, itt ennyi a maximum.
-
fabko
tag
Sziasztok !
Olyan routert keresek, ami egyszerre kettő WAN kapcsolatot képes kezelni és egyszerűen webes felületről konfigurálható. Wifi nem lényeg.
Köszönöm a segítséget !
-
válasz
Black&White
üzenetére
Van még a Linksys E2000 is, ezen sincsen USB, vagy Linksys E3000, ezen már van USB de kicsit drága.
-
-
Black&White
addikt
Sziasztok!
Router vásárláson töröm a fejem és szeretnék egy kis segítséget.
Adott egy 40/20-as Digikábel, ezen egy asztali gép(p2p van), egy telefon és egy tablet osztozna.
Az első hsz. alapján 2 típusra szűkítettem a dolgot TP-Link 1043ND és az EnGenius ESR9850-re.Mondjuk utóbbinál nem nagyon tetszik az USB hiánya (ami azért jó lenne).
Mivel sokkal több pénzt nem nagyon szánnék a dologra, csak annyi érdekelne, hogy ennyiért még mindig ez a két típus a best buy, vagy esetleg van vmi más is?
Köszi! -
humax
senior tag
sziasztok
a TP-Link WR1043ND meg TPLink TD-W8960NB kozot mi a mas?
a hogy tudum a w8960 nak van modm meg csak 100 mg ig tudja?
kozszi
vagy a 1043 helyet mas tudtuk ajalani.
jelenleg 5 mg netem van de ha lesz 100 vagy tobb netem ara kell. -
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy gyors kérdés, hirtelen nem találtam rá választ a google-ben.
Adott egy Belkin N+-os router. Alapból kék ledek világítanak benne. Mit jelent, amikor narancssárgán villog egy lakat?
-
Core2duo6600
veterán
Ha fontos a lan sebessége is, célszerű lehet venni külön egy jobbfajta switchet, mert nekem több routerem volt már, amin ha lanoztam megállt a net, se le se fel, ha átment lanon a cucc, onnan folytatta abbahagyta.
Legutobb látványosan produkálta egy linksys compakt, már nem tudom milyen változat talán 3 évig birta.
Most egy 2 antennás kék linksys van, ezzek eddig semmien gond nem votl, egyszer sem kellett resetelni, vagy ujraindítani, stabil lan hálózaton 2 pc közt, 10 000 körül másol TC vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT!
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Apple MacBook M3 Pro 14, 18GB RAM 512GB SSD elado ujszeru Gyor
- Flydigi Vader 3 Pro wireless hall effect kontroller eladó
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, de neki dolga lenne, vagy suliba viszi magával. A többi esetben ki lesz kapcsolva, alapesetben mindig az asztali fog menni.

Na mind1 majd még eldől melyik lesz.

) de akkor lehet havi egyszer kapnak egy este szünetet, vagy inkább heti 
Mar az adatok kitotozasa elott is feldobta az ablakot, tehat az adminfeluletet nem is tudtam volna megnyitni. 3rd party cookiek tiltva, legfrissebb beta chrome, comodo FW.
Dr.NX