Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdf
tag
-
hektor24
aktív tag
Üdv!
Egy budai panel lakásba kellene egy wireless router TVNET-es ADSL3G 5MBit szétosztásához, 2 fal választja el a routert és a laptopot, kb. 15 méter a távolság. Nem kell spéci router, csak az a lényeg, hogy ossza meg a netet és megbízható legyen. Ára 15e Ft körül legyen. Kellene még a laptophoz PCMCIA kártya is. Milyen routert, illetve PCMCIA kártyát ajánlotok? Előre is köszi a segítséget!!!!! -
Lortech
addikt
válasz
ROBERTOH
üzenetére
Nyilván ez attól függ, hogy mire kell neked. Ez döntsön. Ha netet kell osztanod, akkor nyilvánvalóan egy hardveres tűzfal / router kell neked. Ez a legegyszerűbb megoldás. Ez alapbeállításban nem fog befelé engedni semmit sem ( hacsak nem te magad kezdeményezed a kapcsolatot). Ha olyan további igényeid vannak, hogy kliens szinten akarod a kimenő forgalmat ellenőrizni, esetenként korlátozni, akkor szükséged van még egy - a bepítettnél XP-snél nagyobb -tudású szoftveres tűzfalra, egyébként szvsz nincs (a beépített nem árt, ha fut tovább a router mögött is). Egy egyszerű hardveres tűzfalnál sok lehetőség nincs, úgyis mindent alapból tiltani fog befelé amit nem te kértélm, szóval bejövő forgalom tiltást nem kell beállítani, az egyszerűen van, az alap. A kimenő forgalom szabályzásában és a részletekben vannak különbségek, kérdés, hogy ezekre szükséged van-e. Véleményem szerint ezt otthoni környezetben jobb ezt egyszerűbb egy szoftveres tűzfalra bízni. Konkrétan ezzel a típussal nincs tapasztalatom, de biztosan jó.
-
Lortech
addikt
válasz
ROBERTOH
üzenetére
Ja hogy netet kötöget be.
És ha én hálózati alkalmazások programozásával foglalkozom, elég jól ismerem az elméletét, ez a szakirányom és a fő érdeklődési köröm akkor nekem van igazam?
Tök mindegy szerintem.
Én pont azt hallottam, hogy a szoftveres tűzfalak nem érnek semmit, mert egy ipcím lekérdezés után csak egy portkereső progit kell lefuttatni, és egyből megvannak a nyitott portok, ahol be tudnak törni a gépre, míg a routernél nem működik ez a portkeresés, mert nem ad róla infókat. Ezért jobb a router. Viszont csak akkor, ha nem a default portbeállításokkal megy, hanem átállítva. Légyszi javíts ki, ha rosszul tudom!
Hardveres tűzfalban (ami általános esetben egy gagyi otthoni router) futhat pont ugyanolyan szoftver, mint ami bármelyik gépen. A hardveres tűzfal nem egy ilyen misztikus valami. Már ebből látszik, hogy nem egészen kóser amit írt(ál).
Persze nem windowsról beszélek.
Ip cím lekérdezés? Kérdezd már le az ip címem légy kedves.
Ha routeren lefuttatok egy portscan-t, ugyanúgy ki fogja dobni a nyitott portjait, ezek ugyanolyan portok, mintha egy számítógép direktben lenne rákötve a netre. Ha figyel a porton szolgáltatás, és nincs bejövő rule, ami blokkolja a csomagot, akkor ugyanúgy be fogja engedni, és adott esetben válaszolni is fog rá. (port detektálva) Ilyen szolgáltatás a routeren magán kevés van (pl remote admin lehet ilyen) és nyilván nem is a router a cél, hanem a lan-on lévő mögöttes gépek, de port forwarddal szépen küldi a kliens gépeken futó szolgáltatások felé a csomagot, és akkor ugyanott vagy, mint egy szoftveres tűzfallal vagy anélkül. Ha meg nem fut kifelé publikus szolgáltatás, oly mind, hogy hardveres vagy szoftveres, mert nincs mit detektálni. Ha csak privát szolgáltatás fut, akkor is mindegy, mert akkor szoftveres tűzfalban letiltod a net felől bejövőt a portra, így a port kívülről zártnak fog látszódni, hardveres tűzfal esetén meg nyilván nem csinálsz port forwardot egy olyan szolgáltatásnak, amit nem akarsz elérhetővé tenni net felé, szóval ennél az esetnél is ugyanott vagy.
Van sok különbség a kettő között, de amit írtál az pont nem stimmel, és te mondtad, hogy javítsunk ki.
szerk: amúgy annyira félnek egyesek ezektől a ''nyitott'' portokól, közben meg nem is tudják, mitől félnek tulajdonképpen. Mindjárt írok egy 2 soros listenert, indítom, forwardolom, az ip-met, de még a portot is megadom, aztán lehet jönni feltörni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
ROBERTOH
őstag
Én pont azt hallottam, hogy a szoftveres tűzfalak nem érnek semmit, mert egy ipcím lekérdezés után csak egy portkereső progit kell lefuttatni, és egyből megvannak a nyitott portok, ahol be tudnak törni a gépre, míg a routernél nem működik ez a portkeresés, mert nem ad róla infókat. Ezért jobb a router. Viszont csak akkor, ha nem a default portbeállításokkal megy, hanem átállítva. Légyszi javíts ki, ha rosszul tudom!
-
shev7
veterán
válasz
ROBERTOH
üzenetére
A legfontosabb az, hogy a routerben nem olyan tuzfal van mint amilyen a gepeden fut. A natolas miatt biztonsagban vagy, de kozel sem olyan mertekben, mintha software-es tuzfalad lenne.
Egyebkent ha ennek a routernek is olyan a kezelofelulete, mint a tobbi asus-nak, akkor a konfiguralasaval nem lesz gond. -
ROBERTOH
őstag
-
shev7
veterán
Hat pedig parszor mar le volt irva szerintem (Bar lehet, hogy nem konkretan ebben a topicban) Ha olyat akarsz, amivel nincs semmi gond, akkor Asus, vagy Linksys. Ami jo, de altalaban keves embernek van vele tapasztalata, az a US Robotics. Amit sokan nem ajanlanak az a d-link, smc. De az, hogy milyen routert vegyel azt nem tudom megmondani, mivel nem tudom, milyen extra elvarasaid vannak egy routerrel szemben. Viszont ha ''csak netmegosztasra kell'' alapon valasztasz, az alsokategorias belepo routerek kozul, akkor pl a p2p programokkal gondod lehet, mert a p2p az mar nem csak egyszeru netmegosztas, es mint minden termeknel itt is igaz, hogy a legolcsobb nem veletlenul a legolcsobb...
-
tzs84
tag
válasz
ROBERTOH
üzenetére
nekünk repotec rp-ip509 van itthon, kb fél éve
gyári firmware nem bírta a sok kapcsolatot, megfagyogatott, de az újabbal simán megy torrent emule minden akár egyszerre (persze nem 500+500 kapcsolattal, de össz 300al még semmi gond nincs), szóval először szkeptikus voltam a nónémsége miatt de az újabb firmwarerel teljesen jó. beállítási lehetőségek is megfelelőek, van port forwarding, statikus dhcp (bár szerintem ezt csak én használom
), szóval nekem még nem hiányzott semmi beállítás róla
egyedül a webes konfig szarakodik ffban, de ievel rendesen megy az is
dyndnst is tud, igaz no-ip-t nem
statikus útvonalakat is
szóval tud sok 'advanced' dolgot is
összeségében megbízható, és mindent tud amire otthon szükséged lehet
[Szerkesztve] -
hdf
tag
Lehetne kérni, hogy aki már használ rutert, leírná a tapasztalatát?
Mit használ, mennyire vált be?
Sokan kérdezünk, de nem nagyon van válasz.
Stabil kapcsolat, könnyű beállíthatóság!
Ki használ ilyent?
Én a netet böngészve kicsit hajlottam a D-linkre.
[Szerkesztve] -
hbruce000
tag
Hali!
Wlan router vásárlás elött állok!
indulásnak tudnátok ajánlani néhány darabot felhasználói tapasztalatok alapján!
2gép + 1 laptop menne rá, max 30 métert és egy 40-50cm
vastag falat kellene áthidalni! továbbá nagyon fontos, hogy extra biztonságos legyen
(munka), stabil legyen a kapcsoltat (online fps),
és egyszerü / könnyen tanulható legyen a beállítása, használata!
az ár: kb 15k +- 1-2k belefér
Elöre is köszi a segítséget!!

(eddig ezeket néztem: SMC WBR14T-G ; Linksys WRT54 sorozat; D-Link DI-624;
ASUS WL-520G)
[Szerkesztve] -
oppi
csendes tag
Sziasztok!Segítségre lenne szükségem!Adott egy WIRELESS ROUTER HEPBE HWG-R54
készülék.+egy asztali gép alaplapra integrált LAN-nal és egy laptop Wireless-lannal.
Az asztali PC-ből kihúzom a UTP-kábelt bedugom a WAN-feliratú csatlakozóba.A LAN-1 csatlakozón keresztül rákötöm az alaplapi LAN-ra.A kapcsolatot konfigurálom a USER MANUAL szerint.Böngészőt indítom beírom a megadott IP-t de semmi.A D-Link routerét simán tudtam telepíteni.(bár az nem vezetéknélküli volt)Köszi a türelmet előre is!
Lehet,hogy értetlen vagyok!
-
Chris_T
tag
Üdv.!
Adott két router:
D-Link DI-604 [link]
SMC 7004VBR [link]
Menyivel lehet megbízhatóbb, jobb a Dlink? (+2500Ft)
Illetve ha ezeket nem, milyet érdemes venni? (Nem akarok rá ''feleslegesen'' sokat költeni ha olcsóbban ugyanolyan tulajdonságokkal renelkező routert lehet kapni, de a megbízhatóságon, rendes működésen nem akarok spórolni)
Elöre is kösz a segítséget
-
ÉM
tag
Hopp ezt nem ide!

[Szerkesztve] -
granpa_matis
aktív tag
[link]
erről hallott már valaki, mennyit érhet?
(Szaud-Arábiából van
[Szerkesztve] -
ROBERTOH
őstag
Úgy látom, hogy nem nagyon vannak routeres guruk, akik a kezdőket okítanák, de azért hátha...
upc-s nethez keresek router-t.
Fontos: megbízhatósság, tartósság, 10mbit/s vagy nagyobb átviteli sebesség tudása
Plusz jó: ha wireless képességekkel bír (a kábeles mellett), de hardveresen le lehessen tiltani ezt. (hogy ne törjék fel a titkosítását)
Csak 2 gépre osztana szét netet, így elég a 2 csatlakozó hely is.
Ki mit ajánl? -
cirkus
aktív tag
Hy !
Kábel netem van otthon és most lesz üzembe helyezve egy másik gép !
Milyen eszköz kell hogyha wire/wireless módban akarom otthon kialakítani a hálózatot , és
mennyiből jövök ki legolcsóbban ?? -
hdf
tag
Sziasztok!
Van egy asztali gépem+ADSL (t-online) modemmel évek óta működik.
Vettem egy laptopot, (wireless).
Nem akarok kábelezni, a laptop a lakás másik részében lenne kb. 35m-re.
Kérdésem:
netezéshez, és a két gép hálózatához a D-Link DI-624 ruter megfelelő a célra? Stabil a kapcsolat? Beállítása könnyű?
[Szerkesztve] -
MightyMan
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Segítsen aki tud kérem! Volt, illetve hát még van, egy linksys wifis router-em, még a hőskor kezdetéről... hát, egy egész utca távot átlőttem vele, meg egy másik oldali antennával, ezzel a részével, mármint a wireless- el komolyabb gondom nem volt... a stabilitásával viszont igen... masszívan töltök rendesen mikor mit, meg mikor mennyit, de a router az sosincs kikapcsolva, mind1, a lényeg, hogy sem a közvetlen p2p-t, sem a torrent kliensek által rászabadított adatmennyiséget nem viselte el 24 óránál tovább, így mindig fagyott. Ezt úgy küszöböltem ki, hogy eléraktam egy repotec nevezetű routert, az csinálta az routolást, ez meg gyakorlatilag csak egy wifis access point... VOLT! Mind a mai napig! Ugyanis megadta magát a drága! Távozott az örök virtuális bitmezőkre!
Mondjuk egy könnycsepp nemsok annyit nemfogok érte hullatni az is biztos... És akkor most milegyen?! Teszem én fel a kérdést! Olvasgattam,hogy esetleg smc... elég sok, sőt mondhatnám úgy, több mint sok rossz véleményt láttam, eléggé elbizonytalanított... ami még nálam szóba jöhet, az max. a d-link, mindenki isteníti, hogy milyen stabil, amivel egyet is értek, mert nem egyet telepítettem már le ide-oda. De egyvalami tény... hogy szerintem rohadt igénytelen egy kis valami. Szóval 2 dolog maradt! Van egy olyan nevezetű szerzemény, hogy S Robotics US Robotics 805461. Van esetleg valakinek valami kontaktusa vagy volt ilyennel?! Aki tud mondjon már valamit egyáltalán erről a termékről, mert elég komoly kis cuccnak tűnik így a specifikációt böngészgetve. És bármennyire is fáj ezt kimondanom, a másik szóbajöhető dolog bármennyire is nem akarnám, az ismét egy linksys, az pedig a Linksys WRT300N. Na ez most anyagilag egy kicsit húzósabb, és nemtudom, hogy egy LINKSYS, megér-e nekem 30-35 jómagyar aranytallért?! Ugyanis ha ezis azt fogja csinálni, mint az elődje, akkor biztos, hogy fogom a 20kilós samut, és addig verem vele, amíg egy 1-es vagy egy 0-ás el meri hagyni bármelyik ic-t! De ha azt mondjátok, hogy ez kúl, meg esetleg valaki már használ is ilyet, akkor elgondolkodom rajta, hogy áruba bocsátom a lelkem valakinek, és beruházok egy ilyen jószágra! De egyéb jótanácsot is elfogadok, csak kérlek titeket, segítsetek!
Thanks by the way!!! -
marcee
addikt
Hihetetlen, széttelefonáltam a várost egy 8 portos, gigabites switch-ért és SEHOL sincs. Ha 15 kiskert nem hívtam föl, ahol szerepel az árlistán max 20e Ft-ért, akkor egyet sem. Raktáron sehol sincs. Volt ahol azt mondták, hogy rendelnek nekem, kb. kb 2 hét. Mondom nekem hétfő délutánig kell mindenképpen, akkor inkább hagyják, erre azt mondja mindegy, rendel akkor is, mert mindenki ilyet akar venni. De könyörgöm, akkor miért nincs sehol? Hihetetlen.
-
khron
tag
BEFSR41 v4.2 router, már a második egyfolytában szakad,ha emule-t vagy torrentet használok.Webböngészés rendben van, még tölteni is tudok, de amihez portot kell nyitni az felejtős,fél percenként dobja a hálózati kábel nincs csatlakoztatva szöveget.
Valakinek valami használható ötlete esetleg hasonló probléma?
Chello-s vagyok. -
Konflikt
addikt
bizonyám, up!
-
Konflikt
addikt
Olyan routerre lenne szükségem, ami lan és wan között 100Mbit-et tud valójában (a wan-t is egy helyi hálóra kötném, de fontos h 1 ip látszodjon) ezenkívül 4 lan portja legyen. Ötletek?

[Szerkesztve] -
marcee
addikt
Köszi, nekem is a gigabites switch tűnik a legkézenfekvőbb megoldásnak, de ez további kérdéseket vet fel.

Jelenleg két gépben van 100Mb-es és másik kettőben gigabites hálókártya, illetve lesz még két új gép ez utóbbival. A meglévő kábelezés eléggé szedett-vedett és az átállást munkaidő és hajtás közben kellene abszolválni. Vannak ezek az eszközök olyan inteligensek, hogy ha véletlenül a switch és az egyik gigabites hálókártya közötti vezeték nem felel meg az 1gbps-os kapcsolat kívánalmainak, akkor alapból 100mbps kapcsolat jöjjön létre? Nem szeretnék pofáraesni, fennakadást okozni a cuccal és ilyennel még nincs tapasztalatom.
Amennyiben ez így működőképes, akkor tud-e valaki budapesti kisker _készleten_lévő_ 8 portos gigabites switch-et ajánlani? -
Kalwa
tag
Sziasztok!
Erről van valakinek tapasztalata, illetve mit lehet tudni róla a leírtakon kívűl?
Belkin N1 Wireless Router [link]![[kép] [kép]](http://images.belkin.com/F5D8231-4/STD1_F5D8231-4.jpg)
-
kisninja
őstag
Meg vettem a routert egy kis probemom van ... maga a router nagyon jó van benne minden ami csak kell. Pontosabban a rádiós részel van bajom öcsém asus os wlanja jól csatlakozik mig a notimban lévő intel 2200 as lan karival nem kap ip címet. Routeren a wlan részen ott a mac cim de a lan részen már nem fellelhető mig a másik wlanos kártya ott is szerepel.
-
marcee
addikt
Egy kinőtt 4portos routert cserélnék le kisirodában. Hat darab gépet kellene tudni csatlakoztatni vezetékesen. Legjobb megoldás egy 8portos, gigabites router lenne, de ilyet nem találtam. Ha vennék egy 4portos, gigabites routert, akkor a meglévő routert lehetne switch funkcióban használni ebben a hálóban? (3 gép csatlakozhatna az új router-re, 3 a régire, és 1-1 porton ezek összekövtve, működne ez?) Másik lehetőség egy sokportos switch beszerzése lehetne gondolom, ha semmi más nem jön be.
Aki tud 8 port-os, gigabites router-ről, az ne tartsa magában! -
hektor24
aktív tag
válasz
eszement24
üzenetére
Üdv!
Én már több, mint 1 éve használok D-Link DI-604-es routert és teljesen meg vagyok elégedve vele, a menüje is elég jó, egyszerű kezelni. Az ára 7-8e Ft környékén van. -
hali emberek.
használ valaki tp-link tl-r460-as router-t?
gyengeségeire és erősségeire lennék kiváncsi.
egy ismerős lebeszélt az smc-ről és ezt ajánlotta. kínai cég (-.-) de a linksys-nek gyárt routereket, szóval remélhetőleg a saját termékeit is olyan jol csinálja meg csak fél áron
-
Lackó86
tag
Sziasztok!
NEKEM VAN egy ELADÓ Routerem Gyári bontatlan! SMC WBR14T-G egyébként!
108Mbps-es vezetéknélküli router 4 100Mbps-es porttal. wow Akit érdekel írjon bátran!
mailcímem: jambor_laszlo@yahoo.com további jó böngészést! bye! -
eszement24
aktív tag
Sziasztok milyen routert érdemes venni sima, tehát NEM wirelesses kategóriából ami megbizható?
-
shev7
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
asus wl500g premium
-
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
#1538 [link] Router
-
priti
addikt
válasz
kisninja
üzenetére
Na a specifikációt azt nyugodtan a füled mellé teheted, ha a hatótáv a fő szempont akkor olyan routert kérj az eladótól ami tud viszhangból dolgozni, beltérben a valós hatótávot sohasem fedi a specifikáció, hacsak nem tekinted hatótávnak azt, amikor hol van kapcsolat hol nincs.
-
macilaci78
nagyúr
Újra itt.

Ajánljatok valamit, ami:
- wifis,
- mondjuk 108-as, esetleg 125-ös,
- netmegosztásra alkalmas a szolgáltató bánatára...,
- vinyót tud kezelni (mindegy, hogy ATA, SATA, USB),
- a vinyót legalább a lanban fájlszerverként tudja kezelni, de nem baj, ha ftp-re is tudja, bírni,
- hatótávolsága meggyőző!
- nem baj az olyan ficsőr, hogy az egyes eszközök sávszéljét tudom korlátozni...
Lécci, konkrétumot írjatok például a hol, mennyiért kérdésekre is, akár privátban is, ha van totyikja, az is jöhet.
(Szegedi lakos vagyok.)
[Szerkesztve] -
Tommynexplo
csendes tag

-
kisninja
őstag
Mi a véleményetek egy 3 com 3CRWER100-75 [link]routerröl. Ha jól számoltam a távolságot akkor beltérbe 122m kint 700m ha hatósugara.
Van valakinek valamilyen tapasztalata, vagy aáljatok jobbat. -
Haby
tag
sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék venni 1 wifi-s routert max 15-20 huf-ot szánok rá, milyet vegyek mik a tapasztalataitok?
[Szerkesztve] -
rendiboy
tag
Sziasztok!
Bocsánat, ha rossz helyre írtam, de lenne egy egyszerű kérdésem.
Ha veszek egy vezeték nélküli routert, megoldható-e az, hogy egyszer a nagyszobába lévő gépen netezzek, egyszer meg a lenti nappaliba lévő laptoppal? Mind ezt természetesen nem egy időben és sávszél felezés nélkül.
-
Fauszt
senior tag
Hello!
[link] erről a routerről van valakinek valami infoja arra vonatkozóan, hogy mennyire működik stabilan, mennyire bírja a több szálas kapcsolatokat és egyebet resetelés nélkül?
A képességeihez képest olcsónak mondható...
Továbbá érdekelne, hogy milyen routerek tudnak broadcast címre forwardolni, mert legtöbb router nem eszi meg, bizonyosakba be se lehet írni a 255 végű belső hálós ip címet, míg mások elfogadják, csak épp nem működik. Bármilyen router típus érdekel, ami biztosan tudja... -
halaszlo
csendes tag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy tippre, hogy milyen vezetékes routert vegyek.
Fő szempont: legyen atom stabil
Miután már behálóztam a lakást, ezért lehet vezetékes is. Viszont azt hittem (nagyon naívan
, hogy nincs olyan, hogy rossz router, ezért megvettem a legolcsóbbat (Tenda). Működött 2 hétig, aztán már setupolni sem tudtam. Reset 2szer 3szor, megy az egész a kukába.
Szóval mit vegyek, ami a torrentezést is bírja és az elkövetkezendő 20 évben nem kell resetelni, és ha ránkdől a ház, a romok alól tudok küldeni egy segélykérő emailt? -
veen
csendes tag
hali
kellene egy kis segitség,azt szeretném megtudni hogy két ház között (távolság max 30 méter,van optikai rá látás a két szoba közt) milyen tipusú-márkáju routert ajánlanátok ha ti csinálnátok az internet meg osztást.az az milyet vegyek
sürgös lenne
elöre is kössz a választ -
p2os
csendes tag
válasz
adeon83
üzenetére
Hali! Én SMC-vel szívok már szóval ...
http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=337914
ASUS ra cserélem majd (Asus WL-520g 125Mbps 4 portos) Erről csak jót és megbízhatót hallottam/olvastam no meg nekem eddig bármilyen ASUStermék tökéletesen bevált, igaz kicsit a zsebbe kell nyúlni.) Átkozom a napot mikor SMC-t vettem
[Szerkesztve] -
adeon83
tag
válasz
mr_knight
üzenetére
Értem, köszi az infot.
Ami engem tulajdonképen érdekel, az az egyes márkák/tipusok hatótávolsága. Jelenleg egy linksys-em van, hatótávolsága tök jó (4 szóbán is átviszi a jelet, méghozzá ''Nagyon jó'' jelminősítéssel, de sajnos állandóan reset-elni kell, mert elmegy rajta a hálózat v. az internet.
Esetleg a fentebb említettek közül melyiknek a legjobb a hatótávolsága/jelerőssége.
Köszi előre is. -
adeon83
tag
Szevasztok!
Ezek közül melyiket érdemes megvenni:
SMC 108MB/s WBR14T-G Router 15.000 HUF (én ezt néztem ki)
SMC 54Mb/s WBR14-G Router 11.000 HUF
ASUS WL520G Wireless router 54Mbps 15.000 HUF
Canyon CN-WF514M 54Mbps MIMO Wireless Router (3 antennás) 18.000 HUF
Edimax EW7209APG Wireless Access Point + 5x LAN 54Mbps 14.000 HUF
D-Link DI-624+ Air+ Wireless DSL 20.000 HUF kb
MSI RG60G + Turbo (Wireless, 54Mbps) 14.000 HUF
Ha van egyéb ami említésre méltó, szívesen fogadok.
Köszi -
paramparya
őstag
válasz
paramparya
üzenetére
Közben már megvettem, de még a dobozban figyel, várom hogy bekössék a netet

Írok, amit van tapasztalat, és nem felejtem el
-
mr_knight
senior tag
Canyon CN-WF514M -ról mik a vélemények, ha vannak ?

Érdekelne ez a Router is. Olcsó és 3 antennás.
-
paramparya
őstag
Az Allied Telesis Corega WLBAR-AB típusú modem + wifi ap + router vajon mennyire megbízható? [link]
Még nem nagyon találkoztam ilyen kombinációval, nem tudom mennyire jók ezek... -
Magnat
veterán
Hi,
sorry, h 2 fórumba is beírom, de csak most láttam, h van külön egy ''milyen routert'' totyik is ... szóval jól látom, h az Asus routereknek (WL 500, 520, 530G) nincs AP módjuk vagy csak nem tüntetik fel külön? Ha nincs, milyen eszközt ajánlotok, ami routerként és AP-ként is műxik? Wpa+PSk legyen rajta, más elvárásom nincs ... -
meone
tag
válasz
Atlantis
üzenetére
Már írtam egyszer nekik és akkor azt írták vissza hogy majd ők jönnek és beszerelnek egy briget kb 10K -ért . Meg mikor akartuk kötetni a netet akkor is megrendeléstöl a bekötésig kb 3 hét telt el meg vagy fél napig itt dekkoltak.
Úgy hogy úgy döntöttem hogy inkább majd én elszerencsétlekedek vele és akor úgy építem megamnak ahogy én akarom.
Amúgy meg sajnos nem DHCP-s a net hanem satikus és azért akanám hogy a router tudja a statikus ip-t és a maccolát egyszerre.
Azt tudom hogy ezek alapfunkciók.
Amúgy ezen a routeren gondolkodom: asus wl-500g premium wlan router . Mert azt mondták hogy ez tudja mind a kettőt egyszere. Csak még először szét akarok nézni alaposan mielőtt beruházok.
-
Atlantis
veterán
MAC klónozást szinte minden router ismer. Engem is MAC alapján azonosítanak a szolgáltatónál, klónoztattam a routerrel és gond nélkül csatlakozom.
Amúgy miazhogy nem lehet új MAC-et regisztrálni? Olyan szerintem nincs, át kell írniuk, ha kéred. Meg miért ne tudhatna arról a szolgáltatód, hogy routert építesz a hálózatba? Semmi közük hozzá, hacsak odébb akarod tenni a géped és nem akarsz madzagokkal vacakolni. -
meone
tag
Sziasztok
Nekem egy olyan problámám lenne hogy wierles-es a netem és a gépet el szeretném tenni máshová és úgy gondoltam hogy veszek egy Wi-Fis routeret ami át váltja kábelre a net-et. Csak az a baj hogy a szolgáltatom MAC cím alapján azonosít és Fix statikus IP- van. Nem lehet új mac cimet reggelni mert ez a szolgáltató tudta nélkül menne.
A router nek egyszerre kéne tudni emulálni a maccímet és a statikus IP-t.
Ismertek olyan routert ami ezeket tudja egyszerre . Én erröl hallotam: asus wl500 de árat sehol nem találok. Nem tudjátok hogy kb menyibe kerül egy ijen?
Megpróbáltam érthetően le írni mindent remélem sikerül.
Köszi mindenkinek aki tud segíteni. -
lac12345
csendes tag
Halli
A ASUS WL500G premium rol azt irjak hogy lehet vele torrentezni html rol letolteni FTP zni szamitogep nelkul.PEN drivera vagy kuldo vinyura tudja leszedni a dolgokat.Ezen kivul webszerverkent is mukdoik vagy ftp szerverkent is.
Lehet hozza WEB camerat csatlakoztatni usb keresztul meg egy csomo hasznos funkcioja van.Linux alapu a firmware igy egy halom okositott frisites is elerheto hozza.
DD-WRT OPENWRT OLEG fele cuc. Ugy halottam az OPENWRT es AZ oleg es cuc a legjobb hozza mert a DD-WRT az nem tamogatja az USB drivet msaik ketoben meg van es van rajta torrent kliens is
.
Gooleban keresgeltem es meg talatam egy hasonlo routert Linksys WRTSL54GS sajna arat nem talatam hozza de azon is van egy usb prot monjukazt nemmtudom hogy azt is lehet es hasznalni letoltesre vagy az csak file megosztasra valo monjuk kulso vinyo hozzarakasa es megosztod a halozatban.De az is jonak tunik .Ha esteleg ismeri valaki ezeket a routereket irjon mar egy par szot
. Nagyon erdekelne a dolog
Koszonom szepen -
Chandler
senior tag
hali
most tervezem leváltani a d-link di 604 es routerunket, mert a wan to lan csak 3 Mbps és most fogják chellót emelni nekünk 10 Mbps re
keresgeltem neten es 2 jeloltet talaltam:
1. AirLink101 AR504 [link] elég noname nek tűnik de a wan to lan sebessege 91 Mbps
+ ez nyerte a tesztet a toms hardware en
2. Edimax BR-6104K ez meg nem noname viszont ''csak'' 27 Mbps et bir
melyiket ajánljátok?
szerk.: más router ek is szóbajöhetnek
[Szerkesztve] -
betonfal
csendes tag
* Kimeneti teljesítmény: 802.11g:14~16 dBm, 802.11b:16~18 dBm
* USB csatlakozó: 2 x USB 2.0
* EZSetup gomb: Az egyszerű beállításokhoz tartsa nyomva 5 másodpercig
Érzékenység:
* 74~-75 dBm @54 Mbps
* 87~-88 dBm @11 Mbps
* 95~-97 dBm @ 1 Mbps
Alkalmazások:
* Download Master: ftp, http és BT (BitTorrent) letöltések kezelése
* Hálózati helyek (CIFS szerver)
* UPnP AV Média Szerver Eszköz
* FTP Szerver
* WebCAM Szerver
* Nyomtató Szerver: TCP/IP (LPR, támogatás a Windows XP, Windows 2000 és MAC OS rendszerekben)
Kezelés:
* Smart Wizard böngésző alapú adminisztráció
* Sávszélesség-szabályozás
* Távoli hozzáférés
* DHCP Szerver, WAN DHCP Kliens
* A konfigurációs fájlok mentése/visszatöltése
* Frimware frissítés web böngészőn keresztül
* Firmware visszatöltés
* Eszköz felismerése
* Tűzfal: NAT & SPI (Stateful Packet Inspection), QoS támadás védelem,
* betörésvédelem naplózási funkcióval.
* Adatátvitel: 802.11g: 6, 9, 12, 18, 24, 36, 48, 54 Mbps; 802.11b: 1, 2, 5.5, 11 Mbps
* Biztonság: 64/128-bit WEP; WPA/WPA2/WPA-PSK/WPA2-PSK -
mr_knight
senior tag
válasz
lac12345
üzenetére
- A beépített USB portra külső USB-s merevlemezt lehet csatlakoztatni. Megosztható vele mindenféle tartalom.
- Fájlletöltési funkció számítógép nélkül!
Magyarul csak FTP-zni tudsz rajta, torrent oldalről letölteni nem ! Az FTP-ről amúgy, lehet letölteni, és feltölteni is egyben. -
lac12345
csendes tag
-
lac12345
csendes tag
-
mr_knight
senior tag
-
lac12345
csendes tag
Hello
Routert szeretnek venni.Eddig nezegettem a WRT54G GL GS. De mostz bukkantam ra az ASUS WL500G premium routerra .Ebbn elvileg van usb port is es akkar egy usb vinyot is ra lehet kotni es szamitogep nelkul lehet vele letolteni FTP torrent oldlakrol.
Van valakinek tapasztalata ez ugyben ??
Jah midnekep olyan routert szeretnek venni amit a kesobiekben lehet esetleg okositani is .
Szal linuxosat ez ha jol tudod oylan. HA esetleg valaki tud egy listat hoyg mely routerek okosuithatok azt nagyon megkoszonnem.
Vagy letezik e mas router is amire szinten lehet usb pen driver vagy hdd kotni es ugy toltogetni ??
Nagyon koszonoma valszokat
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
wirelesser
üzenetére
1495-os hozzaszolasomban van jol leirva, csak biztos nem jo gombot nyomtam a modositashoz, tehat megegyszer:
ha azt akarod hogy kabel->router->wifi->router->kabel->gepek akkor mukodnie kell, elvileg ezt tenyleg mindegyik tudja, wds-nek hivjak
ha viszont ezt szeretned:
kabel->router->wifi->router->wifi->gepek akkor mar kemenyebb dio. Ezt hybrid modnak hivjak, (vagy valami hasonlo) es nem mindig mukodik
AZ a baj, hogy a fogalmakat nem konzekvensen hasznaljak a gyartok, az elso esetet hivjak wireless bridgingnek, a masodikat wireless repeating. Aztan ott van meg az universal repeater, ami repeaterkent tud mukodni, ugy ohgy a masik feltol nem koveteli meg a wds modot.
Amilyen sokszinuek az elnevezesek ugyanolyan sokszinuek a beallitasi valtozatok is sajnos...
[Szerkesztve] -
wirelesser
csendes tag
-
shev7
veterán
válasz
wirelesser
üzenetére
mindkettoben wds kell, es szerintem akkor egyik sem tud wifi klienseket fogadni (hacsak nem tudja a hybrid uzemmodot)
-
wirelesser
csendes tag
-
mr_knight
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék egy otthoni hálózatot létrehozni egy Wlan Router-rel. Csak nem tudom, hogy melyiket vegyem meg.
Kettő gépem van, az egyik gépbe kábelen jönne a net a router-ből, a másikba Wlan-on keresztűl. Olyan 10-15eFt körül gondoltam a Router-t, de ha van jobb, plusz pár ezer forintért, akkor inkább azt venném. Melyik Wlan Router-t ajánljátok erre a célra ? És Wlan kártyát is kellene venni a másik gépbe, mivel az nincsen most jelenleg benne. 
Ui.: Szeretnék torrentezni is, töltögetni stb. Egyszóval stabil legyen a Router ne fagyogasson és legyen rajta valami jelszós védelem, hogy a szomszéd ne tudjon rácsatlakozni a netemre.
Annyira nem vagyok benne a témába sajnos. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Akkor ő lesz: 
(gondolom ez router függő is ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
pl: gipszkarton.

+ ez nyerte a tesztet a toms hardware en
Gubek-Einste
Dr.NX